transparenttransparent

woodLAB

Newsdesk woodweblab


BLUM STELT NIEUWE INNOVATIES VOOR OP INTERZUM 2017


Interzum is dé plaats om de nieuwigheden uit de meubelindustrie te ontdekken. Ook beslagfabrikant Blum stelde er de nieuwste innovaties op het gebied van klapdeuren, scharnieren en ladesystemen voor aan het grote publiek. Deze nieuwigheden zullen pas volgend jaar beschikbaar zijn maar Blum licht op Interzum graag al een tipje van de sluier op.

Bewegingstechnologieën vereenvoudigd
Onder het centrale thema ‘Vier voor meer’ to..


NIEUW BIJ STILLEMANS


STILLEMANS produceert hoge kwaliteit kunststof profielen. We ontwikkelen voortdurend nieuwe modellen. Vandaag hebben we meer dan 5000 profielen en accessoires beschikbaar.

STILLEMANS biedt u een totaaloplossing voor uw profielen. Wat we nog niet in huis hebben, kunnen we voor u ontwikkelen.

STILLEMANS maakt o.a. LED profielen, kantenband en handles – beschikbaar in een groot gamma afwerkingen en kleuren.


INTERZUM 2017: DECOSPAN IS GERICHT OP MERKEN EN BELEVING


Decospan, de Belgische leverancier van gefineerde panelen en een marktleider in Europa, is opnieuw van de partij in Keulen in hal 6. Deze editie echter met een aanzienlijk grotere stand en in plaats van links, meer naar rechts in de hal, en dicht bij de Piazza en centrale boulevard (C041). “Ook de look van de beursstand zal helemaal anders zijn dan in voorgaande jaren.” zegt Wouter Polfliet, brand manager van division panels en mede verantwoordelijk voor de marketing en ..


interzum 2017 - PREVIEW


Over precies 118 dagen gaat de vakbeurs Interzum van start in Keulen. De organisatoren zijn terecht koplopers te noemen op vlak van innovatie in de interieurbouw en de meubelindustrie. Elke twee jaar legt Interzum de basis voor toekomstige ontwikkelingen in deze industrie, dankzij de wisselwerking tussen exposanten en designers uit de hele wereld, die in de rij zullen staan voor dit niet te missen evenement. De exposanten (verdeeld over 10 beurshallen) lijken deze wissel..


ALPI STELT VOOR: RADIANT, HET HOUT DAT LEEFT VAN HET LICHT, PRIJS ‘BEST OF THE BEST’ INTERZUM AWARD 2015


Gedurende het International Year of Light and Light-Based Technologies, geïntroduceerd door UNESCO, is licht het sleutelbegrip van het ALPI hout. Als bekroning van de nieuwigheden onder de producten laat het nieuw hout Radiant het licht door, dankzij transparante harslijnen. Het innovatieve bereik van Radiant werd ook erkend door de jury van de Interzum Award 2015, die het product de prestigieuze “Best of the Best” Award toekende.

Een h..

Ligna


WEINIG GROEP OP HET SALON LIGNA 2017 : DIGITALE PRODUCTIE TEN DIENSTE VAN DE KLANT


In 2017 begint het LIGNA salon met een nieuw oppervlakteconcept. Daarom zal de Weinig groep zijn complete gamma voor de bewerking van massief hout en afgeleide materialen voor de eerste keer voorstellen in gebouw 27. Onder het motto « THINK WEINIG » worden de klanten verwacht op een stand van 4000 m², voor een uniek aanbod voor ambachten en industrie. In de sector van het bewerken van massief hout, omvat het programma de segmenten schaven en vormgeven, debiet en optimali..


LIGNA PREVIEW


De grote lijnen zijn opgezet om van de editie 2017 van LIGNA een onmisbaar evenement te maken voor de sector van de houtindustrie, met alle veranderingen door elkaar.

Zoals dr. Andreas GRUCHOW, lid van het voorzittend comité van de Deutsche Messe AG, het al terecht zei tijdens de persconferentie op 14 februari, is de conjunctuur heel gunstig ondanks de daling van export naar Rusland, als gevolg van de sancties die de Europese overheden hebben o..


LIGNA 2015: 'S WERELDS NUMMER 1


 • Een sterkere innovatieve geest en internationale uitstraling dan ooit
 • Het evenement weerspiegelt snelle vooruitgang geboekt door industrie 4.0 in houtbewerking en houtverwerking
 • Wood Industry Summit een succes vanaf het begin
 • "Verrassende Veelzijdigheid" ontmoet grote belangstelling

Hannover. LIGNA 2015, die in Hannover op vrijdag 15 mei ten einde liep, was een groo..

U bent op pagina : 10--> Aantal gevonden artikels : 980

INTERZUM 2017: DECOSPAN IS GERICHT OP MERKEN EN BELEVING

Decospan, de Belgische leverancier van gefineerde panelen en een marktleider in Europa, is opnieuw van de partij in Keulen in hal 6. Deze editie echter met een aanzienlijk grotere stand en in plaats van links, meer naar rechts in de hal, en dicht bij de Piazza en centrale boulevard (C041). “Ook de look van de beursstand zal helemaal anders zijn dan in voorgaande jaren.” zegt Wouter Polfliet, brand manager van division panels en mede verantwoordelijk voor de marketing en communicatie.

"We denken veel meer in collecties in plaats van in afzonderlijke platen." Dit is zeer duidelijk te zien in de reeds in 2014 geïntroduceerde "Querkus"-collectie, die een breed scala van vernuftige looks met eikenfineer biedt maar ook inspeelt op het gevoel door speciale oppervlaktebehandelingen. "Querkus" zal ook dit jaar opnieuw een prominente rol spelen op de stand. Het assortiment werd namelijk uitgebreid met nieuwe looks en structuurafwerkingen.


[11/5/2017] - » Het persbericht lezen

BEVEKA - INFOSESSIE 30/05/17

COMPAC(MEL) PLUS

Ontdek samen met ons hét alternatief voor een dure massieve HPL-plaat.

Een boeiende avond waarbij wij de professionals aan het woord laten. Compac(Mel) Plus, door-en-door ingekleurde MDF (Fibracolour), de verschillende producten en behandelingen van Rubio Monocoat, gevolgd door een demonstratie, zijn de thema's van de avond. Ook de firma Van Opstal zal aanwezig zijn als bezoeker en kan aangesproken worden om meer uitleg te geven over hun beslag.

 • Compactplaat met densiteit van 1050-1100 kg/m³
 • Vochtbestendig
 • Zeer stoot-en krasvast
 • Voordelige prijs t.o.v. massief HPL
 • Horizontale en verticale toepassingen, zoals lockers, tafelbladen, plinten, wandpanelen etc. in scholen, kantoren, sporthallen, zorgsector, ...

Website
www.compacmelplus.be


[10/5/2017] - » Het persbericht lezen

ABET LAMINATI - NABESCHOUWING VAN DE MILANO DESIGN WEEK 2017

Abet Digital voor de installatie REFRAME van architect Simone Micheli

REFRAME is een iconische, buitengewoon herkenbare en boeiende installatie die bedacht werd om een eenvoudig verhaal te vertellen, om de gebruiker van deze plaats te laten inzien waarom het zo belangrijk is de complexiteit van onze situatie te vertalen in eenvoud. Binnen werden talrijke platen geïnstalleerd, evenwijdig met de lange zijden. Wanneer men deze platen aanraakt, maken ze een geluid dat aan water doet denken. Het plafond, de vloer en de achterste muur van REFRAME, die het element water voorstellen, zijn afgewerkt met Abet Digital.


[10/5/2017] - » Het persbericht lezen

KOKEN WORDT KINDERSPEL MET ORGALUX

 • Koken als traditioneel familiemoment
 • Efficiënte keukenaccessoires om in een-twee-drie een heerlijke maaltijd op tafel te toveren

In drukke tijden genieten we extra hard van de tijd die we samen met het gezin delen. Een traditionele manier om het gezin te verenigen is samen koken. Door samen een lekkere maaltijd op tafel te toveren, creëer je een écht familiemoment. ORGALUX zet die traditie centraal en maakt er een zorgeloze activiteit van met efficiënte keukenaccessoires.

Koken is voor veel mensen een belangrijke ontstresser. Sommigen zien het zelfs als een bron van meditatie. Het ritmische snijden van groenten en het roeren in de kookpot brengen je hoofd tot rust. Maar het eten bereiden is ook een ideale manier om het gezin bijeen te krijgen. Rond de kookpotten ontspannen en communiceren we. De gezinsbanden worden er met andere woorden versterkt. De uren die we daarna aan tafel spenderen, zijn van even groot belang.


[10/5/2017] - » Het persbericht lezen

ROGIERS - NIEUWE WEBSITE

Rogiers uit Waregem introduceert hun compleet vernieuwde website (http://www.rogiers.be).

Deze kenmerkt zich vooral door de combinatie van een trendy design en navigatiegemak om de klant comfortabel en overzichtelijk door de uitgebreide lijst van machines te leiden.

Verder houdt de website u op de hoogte van actuele gebeurtenissen bij Rogiers, boeiende referenties en zijn er tal van video’s.

Bij verdere interesse kan men natuurlijk steeds een bezoek brengen in de showroom van Rogiers.


[10/5/2017] - » Het persbericht lezen

VEILIG, EFFICIËNT, RENDABEL : NIEUWE FREES- EN SCHAAFMACHINES VAN PANHANS

Een nieuwe generatie freesmachines werd ontwikkeld en wordt op de LIGNA in Hannover gepresenteerd.

De freesmaschine 245I300 beschikt onder andere over een nieuw bedieningselement met touchscreen. Een gepersonaliseerde chip opent voor de bediener het menu. Enkel wie ertoe bevoegd is kan de machine bedienen. De mogelijkheid tot volledige verstelling van de machinetafel is het tweede opvallende kenmerk van de nieuwe freesmachine-generatie van Panhans.

Er is bij Panhans ook nieuws op het gebied van schaafmachines. De van-dikte-bank 436I10 werd uitgerust met een nieuw bedieningselement, dat nu over een extra programma-functie beschikt.


[6/5/2017] - » Het persbericht lezen

DE MODULAIRE LICHTSTRATEN VAN VELUX: EEN MAKKELIJK, PRAKTISCH EN MODULAIR PACK

De modulaire lichtstraat van VELUX is vanaf maart 2017 beschikbaar, als aanvulling op het gamma platdakvensters voor particulieren. Zoals de naam al doet vermoeden, kan deze modulaire lichtstraat op verschillende manieren worden geconfigureerd (van 1 tot 5 modules). Daardoor behoort een volledige transformatie van het dak tot de mogelijkheden, met als resultaat telkens een aangenamere woning. Elegantie, design en energie-efficiëntie: de perfecte combinatie voor een maximale lichtinval en zoveel mogelijk verse lucht in huis. Ideaal om een plat dak om te toveren, bieden de modulaire lichtstraten maximale lichtinval en zoveel mogelijk verse lucht, wat elk huis een gezellige en hartelijke sfeer verleent. Deze lichtstraten zijn ontworpen om nieuw leven te brengen in de woning. Modulaire lichtstraten zijn het ideale middel om helderheid en ruimte te creëren in huis. Ze bieden niet alleen zicht op de lucht, maar combineren ook elegantie en design met een uitzonderlijke energie-efficiëntie


[6/5/2017] - » Het persbericht lezen

NOBLESSE -LIGNA 2017 - MAKING MORE OUT OF WOOD

Zo stelt de LIGNA vakbeurs zich aan ons voor. Het is sowieso het belangrijkste evenement voor de houtverwerkende industrie wereldwijd. Alle vooraanstaande ondernemingen uit de sector zullen op de afspraak zijn. De LIGNA is dé internationale vakbeurs bij uitstek, waarop technologieën, processen en producten op de voorgrond staan.

Hou er rekening mee dat de thematische indeling in hallen gewijzigd werd, zodat bijna alle exposanten naar een andere plek moesten verkassen.

Het Noblesse team verhuist voor een week naar Hannover. Wij zullen u graag verwelkomen op de stands van onze fabrikanten. Er staat immers heel wat te gebeuren en er zijn zoals steeds veel nieuwigheden. Indien u iets specifieks op het oog hebt, dan verzoeken wij u vriendelijk met ons contact op te nemen om een afspraak te maken op de stand van uw keuze.


[2/5/2017] - » Het persbericht lezen

BLUM ONTWIKKELT ALTERNATIEF VOOR VERNIKKELDE SCHARNIEREN

Donkere kleuren worden steeds populairder in ons interieur. Zwarte meubels bijvoorbeeld stralen luxe uit en ogen vooral tijdloos. Voor een uniform uitzicht wordt ook de binnenkant van de meubels steeds vaker in een donkere tint afgewerkt. Een noodzakelijk, maar opvallend element in veel van die kasten zijn de vernikkelde scharnieren. Blum brengt hiervoor nu dé oplossing op de markt. De ‘CLIP top BLUMOTION’-scharnieren van het merk zijn voortaan ook in het ‘Onyx’-zwart verkrijgbaar. De vertrouwde, beproefde Blum-kwaliteit in een stijlvol, vernieuwend jasje.

Bewezen kwaliteit, nieuwe mogelijkheden

Sinds 2009 is de ‘CLIP top BLUMOTION’ van Blum dé standaard voor meubelscharnieren. Omdat de demping er al in geïntegreerd zit, is het niet meer nodig een afzonderlijk of opklikbaar systeem te gebruiken. De bekroonde Blum-scharnieren laten de deuren zacht en geruisloos sluiten dankzij de ingenieuze ‘BLUMOTION’-techniek.


[28/4/2017] - » Het persbericht lezen

PROFESSIONELE OPLOSSINGEN VOOR VOCHTMETINGEN

Protimeter toestellen helpen vocht te detecteren en het vochtgehalte te meten. In de bouwsector worden ze vaak gebruikt om een diagnose te stellen van de vochtproblemen in een pand.

Detectie van lekkages en vochtproblemen in een vroeg stadium is van onschatbare waarde om grotere problemen te voorkomen. De draagbare vochtmeters van het merk Protimeter bieden professionele, hoogkwalitatieve, nauwkeurige en gemakkelijk te gebruiken oplossingen voor deze toepassingen.

Noblesse Benelux biedt de toestellen nu ook te koop aan in een eigen webshop!

Uw voordelen:

 • snelle levering
 • geen verzendingskosten (in de Europese Unie)
 • centrale ligging voor service of vragen (industriepark Londerzeel)


[26/4/2017] - » Het persbericht lezen

NABESCHOUWING VAN DE MILANO DESIGN WEEK 2017: ZIQQUARAT DOOR DRIADELAB

Ziqquarat kasten hebben een Abet Digital oppervlak, met poten van zwart notenhoutfineer. De vormen en volumes geven dit bijzondere meubelstuk een unieke persoonlijkheid. Het digitaal bedrukte laminaatoppervlak is verkrijgbaar in vier exclusieve uitvoeringen. De patronen zijn modern en zeer herkenbaar: vintagecollages, optische decors, texturen die gestalte geven aan patronen die gesuggereerd worden door de creativiteit van de huidige trends.

Ziqquarat is een meubelstuk dat zijn opbergfunctie perfect vervult. Daarnaast speelt het echter ook een belangrijke rol in het meesterwerk dat elke woning kan zijn door naar de wereld van de kunst te neigen en onze gevoeligste snaren te raken.


[25/4/2017] - » Het persbericht lezen

UNIVERSELE MONTAGETOOL HELPT INVISIDOOR ASSORTIMENT NOG SNELLER TE PLAATSEN

Om een invisidoor deurkader voor onzichtbare binnendeuren nog sneller te kunnen plaatsen, ontwikkelde Argent Alu een nieuwe montagetool. Daarmee is het voortaan kinderspel om zowel boven- als onderaan perfect de juiste breedtemaat van het deurkader aan te houden, zonder extra opmeetwerk. Daar zorgt de geïntegreerde schuifmeter voor. Met de tool onderaan op het kader vastgeklemd, blijven de verticale profielen ook bij montage mooi op de juiste afstand van elkaar.
Dankzij het aanslagblokje op elk van de kopse kanten van de montagetool, komt er trouwens ook geen rekenwerk meer aan te pas om het in te pleisteren kader op de juiste diepte, precies in het vlak van de nog af te werken wand in te bouwen. Je hoeft het deurkader met het opgeklemde hulpstuk enkel met dat aanslagblokje tot tegen de metalstuds of houten profielen te drukken bij het vastschroeven.


[19/4/2017] - » Het persbericht lezen

NIEUWE VERTEGENWOORDIGING DB&S MACHINES

Na het verwerven van het exclusieve verdeelrecht van het premium merk Format-4 is DB&S nu ook exclusieve verdeler geworden voor de andere merken binnen het gamma namelijk Felder en Hammer.
Dit exclusief verdeelrecht van Felder en Hammer voor DB&S geldt enkel voor Wallonië.
Om dit merk ten volle te kunnen vertegenwoordigen heeft DB&S ook hiervoor speciaal een account manager gezocht en gevonden.
Mathieu Demuynck versterkt het familiale DB&S team en zal dus de merken van de Felder groep vertegenwoordigen in Wallonië.
Met zijn enthousiasme en reeds opgedane ervaring in de verkoop zal dit zeker een positief verhaal worden.

Mathieu is per mail bereikbaar via mathieu@dbs-machines.be


[19/4/2017] - » Het persbericht lezen

WEINIG GROEP OP HET SALON LIGNA 2017 : DIGITALE PRODUCTIE TEN DIENSTE VAN DE KLANT

In 2017 begint het LIGNA salon met een nieuw oppervlakteconcept. Daarom zal de Weinig groep zijn complete gamma voor de bewerking van massief hout en afgeleide materialen voor de eerste keer voorstellen in gebouw 27. Onder het motto « THINK WEINIG » worden de klanten verwacht op een stand van 4000 m², voor een uniek aanbod voor ambachten en industrie. In de sector van het bewerken van massief hout, omvat het programma de segmenten schaven en vormgeven, debiet en optimalisering, uiteindebewerking alsook het fabriceren van meubelen en ramen.

De « W 4.0 Digital » sectoren, de projectcommercialisering en de alternatieve materialen zijn punten die steeds zwaarder doorwegen. De veertig tentoongestelde producten van de Weinig groep zullen in werking worden voorgesteld. Voor de eerste keer in Hannover, zal de vertegenwoordiging gemeenschappelijk zijn met de activiteitensector van de afgeleide materialen van houten. Het huis HolzHer zal op de stand van de Weinig groep oplossingen voorstellen voor het bewerken met CNC, het snijden van panelen en het kantenlijmen, alsook opslagsystemen van panelen.

www.weinig.de Bron:Close Up News 88 April 2017


[13/4/2017] - » Het persbericht lezen

MULTIFUNCTIONEEL VERDUISTEREND EN ISOLEREND VOUWGORDIJN VAN VELUX: GOED SLAPEN, BETER LEVEN

Wie dakvenster zegt, zegt aangepast gordijn! Naast dakvensters biedt VELUX ook tal van accessoires om het comfort te maximaliseren. Door gordijnen en rolluiken te plaatsen kan aan ieders behoeften worden voldaan, zoals bescherming tegen de warmte, een betere nachtrust of zelfs een betere isolatie. Het multifunctioneel verduisterend en isolerend vouwgordijn van VELUX voldoet aan een groot aantal van deze behoeften. Het gordijn is gemaakt van een geplooide stof met honingraatstructuur en een aluminium tussenlaag en combineert zo verduistering, thermisch comfort en energiebesparing. De lichtinval kan gemakkelijk worden aangepast dankzij de maximale flexibiliteit van het gordijn dat naar elk willekeurig niveau van het venster kan worden verschoven. 's Nachts of tijdens een middagdutje staat het gordijn in 'gesloten positie' garant voor een weldadige slaap dankzij de optimale verduistering. Dankzij het unieke Pick&Click!®-systeem, waarmee de dakvensters van VELUX zijn uitgerust, kan het gordijn gemakkelijk worden geïnstalleerd. Het bovenste deel van het gordijn in de vooraf gemonteerde steunen plaatsen en de profielen vast schroeven is het enige dat hoeft te gebeuren. Klaar! In minder dan 15 minuten is het gordijn geplaatst.


[11/4/2017] - » Het persbericht lezen
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 -> 66

WOOD-IT.BE  

WOOD-IT.BE BVBA G. KEYENLAAN 22 1160 BRUSSEL - Sitemap - Disclaimer - Contact: info@wood-it.be

PERSBERICHTEN
ARTIKELS
TWEEDEHANDSE HOUTBEWERKINGSMACHINES
GIDS VAN SCHRIJNWERKERS & INTERIEURBOUWERS
GIDS VAN PRODUCTEN & LEVERANCIERS
TE BEZOEKEN WEBSITES
TECHNISCH WOORDENBOEK NL/FR
VACATURES
DISCLAIMER
SITEMAP