transparenttransparent

woodLAB

Newsdesk woodweblab


BLUM STELT NIEUWE INNOVATIES VOOR OP INTERZUM 2017


Interzum is dé plaats om de nieuwigheden uit de meubelindustrie te ontdekken. Ook beslagfabrikant Blum stelde er de nieuwste innovaties op het gebied van klapdeuren, scharnieren en ladesystemen voor aan het grote publiek. Deze nieuwigheden zullen pas volgend jaar beschikbaar zijn maar Blum licht op Interzum graag al een tipje van de sluier op.

Bewegingstechnologieën vereenvoudigd
Onder het centrale thema ‘Vier voor meer’ to..


NIEUW BIJ STILLEMANS


STILLEMANS produceert hoge kwaliteit kunststof profielen. We ontwikkelen voortdurend nieuwe modellen. Vandaag hebben we meer dan 5000 profielen en accessoires beschikbaar.

STILLEMANS biedt u een totaaloplossing voor uw profielen. Wat we nog niet in huis hebben, kunnen we voor u ontwikkelen.

STILLEMANS maakt o.a. LED profielen, kantenband en handles – beschikbaar in een groot gamma afwerkingen en kleuren.


INTERZUM 2017: DECOSPAN IS GERICHT OP MERKEN EN BELEVING


Decospan, de Belgische leverancier van gefineerde panelen en een marktleider in Europa, is opnieuw van de partij in Keulen in hal 6. Deze editie echter met een aanzienlijk grotere stand en in plaats van links, meer naar rechts in de hal, en dicht bij de Piazza en centrale boulevard (C041). “Ook de look van de beursstand zal helemaal anders zijn dan in voorgaande jaren.” zegt Wouter Polfliet, brand manager van division panels en mede verantwoordelijk voor de marketing en ..


interzum 2017 - PREVIEW


Over precies 118 dagen gaat de vakbeurs Interzum van start in Keulen. De organisatoren zijn terecht koplopers te noemen op vlak van innovatie in de interieurbouw en de meubelindustrie. Elke twee jaar legt Interzum de basis voor toekomstige ontwikkelingen in deze industrie, dankzij de wisselwerking tussen exposanten en designers uit de hele wereld, die in de rij zullen staan voor dit niet te missen evenement. De exposanten (verdeeld over 10 beurshallen) lijken deze wissel..


ALPI STELT VOOR: RADIANT, HET HOUT DAT LEEFT VAN HET LICHT, PRIJS ‘BEST OF THE BEST’ INTERZUM AWARD 2015


Gedurende het International Year of Light and Light-Based Technologies, geïntroduceerd door UNESCO, is licht het sleutelbegrip van het ALPI hout. Als bekroning van de nieuwigheden onder de producten laat het nieuw hout Radiant het licht door, dankzij transparante harslijnen. Het innovatieve bereik van Radiant werd ook erkend door de jury van de Interzum Award 2015, die het product de prestigieuze “Best of the Best” Award toekende.

Een h..

Ligna


WEINIG GROEP OP HET SALON LIGNA 2017 : DIGITALE PRODUCTIE TEN DIENSTE VAN DE KLANT


In 2017 begint het LIGNA salon met een nieuw oppervlakteconcept. Daarom zal de Weinig groep zijn complete gamma voor de bewerking van massief hout en afgeleide materialen voor de eerste keer voorstellen in gebouw 27. Onder het motto « THINK WEINIG » worden de klanten verwacht op een stand van 4000 m², voor een uniek aanbod voor ambachten en industrie. In de sector van het bewerken van massief hout, omvat het programma de segmenten schaven en vormgeven, debiet en optimali..


LIGNA PREVIEW


De grote lijnen zijn opgezet om van de editie 2017 van LIGNA een onmisbaar evenement te maken voor de sector van de houtindustrie, met alle veranderingen door elkaar.

Zoals dr. Andreas GRUCHOW, lid van het voorzittend comité van de Deutsche Messe AG, het al terecht zei tijdens de persconferentie op 14 februari, is de conjunctuur heel gunstig ondanks de daling van export naar Rusland, als gevolg van de sancties die de Europese overheden hebben o..


LIGNA 2015: 'S WERELDS NUMMER 1


  • Een sterkere innovatieve geest en internationale uitstraling dan ooit
  • Het evenement weerspiegelt snelle vooruitgang geboekt door industrie 4.0 in houtbewerking en houtverwerking
  • Wood Industry Summit een succes vanaf het begin
  • "Verrassende Veelzijdigheid" ontmoet grote belangstelling

Hannover. LIGNA 2015, die in Hannover op vrijdag 15 mei ten einde liep, was een groo..

U bent op pagina : 11--> Aantal gevonden artikels : 980

"HET HOUTBAD" EDITIE 2

Opleiding in samenwerking met University College Ghent (B) en Träteknik AB (SE) - Oktober 2017

"Het houtbad" is een 6 daagse opleiding gericht naar zowel bedrijfsleiders, inkopers, verkopers als nieuwe medewerkers in de houtsector die zich willen verdiepen in de materie hout en plaatmaterialen. Opleiding in samenwerking met HoGent (Hoge School Gent (B) faculteit natuur en techniek) en Träteknik AB - Christer Uddh.

Pre - registratie:

Gezien het succes van de vorige editie en het beperkt aantal plaatsen kan u zich vanaf nu inschrijven voor deze exclusieve opleiding. Van zodra het exacte programma, data en de prijzen gekend zijn, contacteren wij u.

REGISTREER HIER


[11/4/2017] - » Het persbericht lezen

'S WERELDS EERSTE HAAKSE SLIJPMACHINES MET CONNECTIVITY-FUNCTIE VAN BOSCH

Accumachines voor de vakman met de kracht van een kabelgebonden machine

  • Gebruikersinterface en integreerbare Bluetooth-module voor een nog groter bedieningsgemak
  • 35 procent meer vermogen en dubbele looptijd dankzij EC-motor en krachtige accu
  • Efficiënt doorslijpen en slijpen bij meer arbeidsveiligheid en gezondheidsbescherming

Professionals die inzetten op efficiëntie en bedieningsgemak, kunnen voortaan grijpen naar de nieuwe generatie professionele haakse accuslijpmachines van Bosch: de GWS 18V-115 en -125 C Professional evenals de GWS 18V-115, -125 en -150 SC Professional. Dit zijn de eerste haakse slijpmachines ter wereld met een Connectivity-functie. Door een integreerbare Bluetooth-module en de ´MyTools`-functie in de Bosch Toolbox-app kunnen gebruikers de nieuwe haakse accuslijpmachines met hun smartphone verbinden. Zo hebben ze de mogelijkheid hun machine te personaliseren, deze individueel te configureren alsook alle beschikbare machine-informatie zoals serienummer en productiedatum op te vragen. Gebruikers krijgen bovendien informatie over de gereedschapsstatus evenals tips voor het verhelpen van fouten, bijvoorbeeld wanneer een machine door oververhitting is uitgeschakeld, direct op de smartphone.


[10/4/2017] - » Het persbericht lezen

ONE COMPANY - ONE BRAND

Elke firma die op zoek is naar succes in onze hedendaagse economie moet een oogje in het zicht houden op de markt, luisteren naar klanten en open staan voor verandering. Dit heeft de HOMAG Group ter harte genomen en als gevolg de firma opnieuw georganiseerd voor onze consumenten, leveranciers en partners. De opkomst van “new HOMAG Group” toont een verandering in het merkenstrategie, een nieuwe claim ‘ UW OPLOSSING ‘ en de aanwezigheid van een nieuw merk.


[6/4/2017] - » Het persbericht lezen

DE NIEUWE GENERATIE SCHUURMACHINES AOS-B 130NV + AROS-B150NV

De Mirka AOS-B 130NV en de Mirka AROS-B 150NV zijn de nieuwe generatie 32 mm koolborstelvrije, Li-ion accu aangedreven, excentrische schuurmachines.

Met deze snoerloze schuurmachines heeft u geen last meer van in de weg zittende luchtslangen of elektriciteitskabels, waardoor de schuurmachines ideaal zijn voor kleine schuurklussen zoals spotrepair werkzaamheden.

Ook voor de mobiele werker die niet altijd een stopcontact of compressor tot zijn beschikking heeft zijn deze schuurmachines zeer geschikt. De finishing machines liggen met een laag gewicht van onder de 0,56 kg en een ergonomische grip zeer goed in de hand.


[6/4/2017] - » Het persbericht lezen

BOERE GAAT LIVE TIJDENS DE LIGNA

Klanten zien Boere als een toonaangevend bedrijf als het gaat om de perfecte schuuroplossing. Of het nu gaat om kalibreren van massief hout of om finishen van ragfijn fineer, Boere begrijpt de wensen van de klant en vertaalt deze naar tot in perfectie uitgevoerde machines. En dat geldt niet alleen voor de bewerking van hout, maar ook voor bijzondere materialen zoals kunststoffen, composietmaterialen, isolatiematerialen, imitatie teakdekken, HPL, rubber of fiber cement. Deze materialen worden onder andere in de auto-industrie, gevelbekleding, jachtbouw en luchtvaartindustrie toegepast.

Het zijn juist deze industrieën die zeer hoge kwaliteitseisen aan hun produkten stellen en van Boere verwachten dat de machines ook aan deze kwaliteitseisen voldoen. Dit stelt Boere in staat om niet alleen machines te ontwikkelen voor nieuwe markten, maar ook om de bestaande machines te perfectioneren


[4/4/2017] - » Het persbericht lezen

INVISIBLE NEO: NIEUWE TRENDS, NIEUWE KLEUREN

De argenta invisible scharnieren gaan mee met hun tijd en spelen in op de laatste trends uit de markt. Ze zijn een essentieel onderdeel van strak ingewerkte binnendeuren waarbij technieken onzichtbaar geïntegreerd zijn. Bovendien maken ze het u ook een heel stuk gemakkelijker om binnendeuren te plaatsen en af te regelen. Maar nog op basis van concrete vragen en input uit de markt, zijn de argenta invisible neo scharnieren verkrijgbaar in een veelvoud aan kleuren.

Qua kleur was er wat de invisible neo scharnieren betreft al langer keuze tussen standaard en mat chroom, inox-look, zwart, maar ook een bronzen en donker bronzen afwerking. Daarmee was het aanbod al afgestemd op de meest uiteenlopende interieurs. Maar recent werden nog 2 nieuwe tinten ontwikkeld om het hedendaagse aanbod te kunnen vervolledigen. Met ‘koper’ en ‘klassiek brons’ brengt dat het aantal kleurmogelijkheden op 10 verschillende afwerkingen in totaal, goed om in te spelen op elk type interieur.


[4/4/2017] - » Het persbericht lezen

SORTIMO PRESENTEERT NIEUWE WORKMO VLOERSCHALEN

29/03/2017 – In een bedrijfsvoertuig ingericht door Sortimo heeft alles zijn plek. Dat heeft alleen maar voordelen: alle materialen en gereedschappen zijn makkelijk terug te vinden, het levert extra ruimte op en verplaatsingen kunnen in alle veiligheid gebeuren.

Sortimo breidt zijn assortiment nu uit met vloerschalen, speciaal voor elke WorkMo mobiele werkplaats die veilig van en naar de werf getransporteerd moet worden.

De nieuwe vloerschalen zijn vervaardigd uit hoogwaardig PA6 kunststof en zijn geschikt voor WorkMo-modules in alle breedtes. Doordat ze verzonken in de vloerplaat worden aangebracht, blijft de ruimte vrij wanneer geen WorkMo getransporteerd moet worden.


[30/3/2017] - » Het persbericht lezen

FORUM VAN HET HOUT 2017

Een avond vol houtbewerkingsinnovaties

De bestuurskern van Schrijnwerkers en Interieurbouwers binnen BOUWUNIE West-Vlaanderen en het VTI Roeselare organiseren op 16 maart 2017 het FORUM VAN HET HOUT ‘17. In het VTI van Roeselare ontdek je tijdens een nocturne met toonaangevende leveranciers allerlei houtinnovaties met best practices: van constructiehout, bijzondere houtsoorten, raambeslag, cnc, lijmen en lijmprocessen tot gereedschap en systemen voor het professioneel bewerken van massief hout. Ook HACO Trading is aanwezig.

Houtbewerkingsinnovaties
Vanaf 19.15u demonstreert Ivan Demeyer, pedagogisch begeleider en studieverantwoordelijke Bouw-Hout Katholiek Onderwijs enkele houtbewerkingsmachines. Ook enkele machines - geplaatst en onderhouden door HACO Trading - tonen zich van hun meest technologische kant.


[7/3/2017] - » Het persbericht lezen

FASCIN[ACTION]

Positief opvallen met oplossingen. Wie mensen wil fascineren, moet iets buitengewoons bieden. Met producten en service. Met oplossingen die in de smaak vallen. Bezoekers van de Hettich beursstand op de 'interzum 2017' zullen deze Fascin[action] beleven: innovatieve en inspirerende ideeën voor de meubels van morgen.

Hettich herkent trends al in een vroeg stadium en zet die om in innovatieve en overtuigende beslagoplossingen. Fascinatie ontstaat geheel individueel, afhankelijk van de persoon, door emotionele, intuïtieve functies, digitale aanlevering van informatie en een snelle dienstverlening. Die bieden de consumenten comfort, zakelijke meerwaarde evenals de mogelijkheid om zich te onderscheiden.

Voor mensen die vorm graag voelen
Mensen die vormen graag voelen hebben een uitgesproken gevoel voor esthetiek en vormgevingsdetails. Zij kunnen het waarderen, wanneer het designkarakter van een meubel binnenin consequent wordt doorgetrokken. Zoals bij het gelijmde Sensys scharnier, dat functionaliteit en esthetiek bij glazen deuren perfect met elkaar verenigt.


[1/3/2017] - » Het persbericht lezen

MAJESTUEUZE VOORJAARS-KLASSIEKER: WIELERPROFS TRAINEN SAMEN MET PERS EN BLOGGERS OP NIEUWSTE QUICK-STEP VLOER!

Niet alleen het wielerseizoen maar ook de lente is in zicht. Het ideale moment dus om jezelf klaar te stomen voor een nieuwe start. Denk aan detox, healthy food, terug aan het sporten gaan én een frisse wind door je interieur blazen. Quick-Step bundelde dat alles in een exclusieve core stability training. Samen met wielerprofs Zdeněk Štybar en Julien Vermote ging een select groepje van pers en bloggers intensief aan de slag met de basis van lichaam én woning. Geen beton of kasseistrook als ondergrond deze keer, wel de gloednieuwe Majestic laminaat collectie. Een unieke voorjaarsklassieker!


[24/2/2017] - » Het persbericht lezen

LIGNA PREVIEW

De grote lijnen zijn opgezet om van de editie 2017 van LIGNA een onmisbaar evenement te maken voor de sector van de houtindustrie, met alle veranderingen door elkaar.

Zoals dr. Andreas GRUCHOW, lid van het voorzittend comité van de Deutsche Messe AG, het al terecht zei tijdens de persconferentie op 14 februari, is de conjunctuur heel gunstig ondanks de daling van export naar Rusland, als gevolg van de sancties die de Europese overheden hebben opgelegd. Paradoxaal genoeg is het de Amerikaanse markt (+11%) die de vermindering van de Russische markt gedeeltelijk heeft gecompenseerd.

Wat betreft de cijfers, is de markt voor productie van machines voor de betreffende sector in opkomst en Duitsland bezet nog altijd een comfortabele eerste plaats (29%), ver boven Italië (17%) en China (17%). Voor 2017 zou de omzet kunnen oplopen tot 3,4 miljard euro.


[21/2/2017] - » Het persbericht lezen

PAR-KY LEGT DE PLANK HOOG OP BATIBOUW

Menen, 16 februari ’17. De Belgische specialist in fineervloeren is naar goede traditie ook dit jaar opnieuw aanwezig op Batibouw. Maar deze keer is de belevingsstand te ontdekken in de hoofdgang. Par-ky verlaat daarmee zijn gewoonlijke plek in de zijgang en treedt definitief op de voorgrond als betrouwbare fabrikant van houten vloeren.

HOUT AAN DE PRIJS VAN LAMINAAT
In elk bouwproject wordt veel aandacht besteed aan de keuze van de vloer. Die gebeurt namelijk weloverwogen in relatie met design en functionaliteit. Tussen de opties staat steevast een houten vloer in de vorm van parket of laminaat. Een parketvloer brengt namelijk sfeer en gezelligheid met zich mee en heeft nog altijd klasse. Temeer omdat elke plank uniek is: een echt natuurproduct dat in tegenstelling tot imitaties zoals laminaat warm en exclusief is. Par-ky koppelt net die beleving aan het gebruiksgemak van een laminaatvloer: dankzij de eenvoudige zwevende installatie met het gerenommeerde Uniclic®-systeem en de afgewerkte houten toplaag staat Par-ky hoog aangeschreven. Dit alles tegen de prijs van een doorsnee laminaatvloer: écht hout aan de prijs van laminaat dus.


[16/2/2017] - » Het persbericht lezen

GOOD TOOLS - GOOD PROFESSIONALS - GOOD PROJECTS!

Gereedschappen in de spotlight in Paleis 9 van BATIBOUW

Donderdag 19 januari 2017 — Een goed vakman kan niet zonder goed gereedschap. Alleen met kwalitatief gereedschap kan een ervaren vakman ook goed project opleveren. BATIBOUW zet Paleis 9 deels in het teken van de cruciale driehoeksverhouding goed gereedschap – goede vaklui – goed project.

Een vakman die op de werf aankomt in een bestelwagen met al zijn gereedschappen los in de laadbak, zal een weinig betrouwbare indruk achterlaten. Bovendien zal hij kostbare tijd verliezen met telkens het juiste materieel voor de taak te zoeken. En wanneer die vakman dan ook nog eens met een aftandse boormachine op een krakkemikkige ladder aan de slag gaat, is het vertrouwen in een kwalitatief eindresultaat snel zoek.

Specialisten in de kijker
Kortom, een vakman heeft niet alleen het juiste, maar ook kwalitatief gereedschap nodig. Al die noodzakelijke hulpmiddelen om veilig en kwalitatief te werken, ontdekt de vakman in Paleis 9 van BATIBOUW. De toeleveranciers krijgen hiermee een nieuwe plaats in het beursgebeuren. Op de standen kunnen professionals de nieuwste tools in een beveiligde ruimte ontdekken én testen in de meest uitdagende omstandigheden. Ook particulieren die tips willen krijgen en uitkijken naar de nieuwste innovaties en producten op het vlak van gereedschappen en tools, zijn welkom in Paleis 9. Benieuwd naar de verschillende demo’s en wedstrijden die er zullen plaatsvinden? Neem dan zeker een kijkje in de kalender op de website van Batibouw.


[15/2/2017] - » Het persbericht lezen
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 -> 66

WOOD-IT.BE  

WOOD-IT.BE BVBA G. KEYENLAAN 22 1160 BRUSSEL - Sitemap - Disclaimer - Contact: info@wood-it.be

PERSBERICHTEN
ARTIKELS
TWEEDEHANDSE HOUTBEWERKINGSMACHINES
GIDS VAN SCHRIJNWERKERS & INTERIEURBOUWERS
GIDS VAN PRODUCTEN & LEVERANCIERS
TE BEZOEKEN WEBSITES
TECHNISCH WOORDENBOEK NL/FR
VACATURES
DISCLAIMER
SITEMAP