transparenttransparent

woodLAB

Newsdesk woodweblab


BLUM STELT NIEUWE INNOVATIES VOOR OP INTERZUM 2017


Interzum is dé plaats om de nieuwigheden uit de meubelindustrie te ontdekken. Ook beslagfabrikant Blum stelde er de nieuwste innovaties op het gebied van klapdeuren, scharnieren en ladesystemen voor aan het grote publiek. Deze nieuwigheden zullen pas volgend jaar beschikbaar zijn maar Blum licht op Interzum graag al een tipje van de sluier op.

Bewegingstechnologieën vereenvoudigd
Onder het centrale thema ‘Vier voor meer’ to..


NIEUW BIJ STILLEMANS


STILLEMANS produceert hoge kwaliteit kunststof profielen. We ontwikkelen voortdurend nieuwe modellen. Vandaag hebben we meer dan 5000 profielen en accessoires beschikbaar.

STILLEMANS biedt u een totaaloplossing voor uw profielen. Wat we nog niet in huis hebben, kunnen we voor u ontwikkelen.

STILLEMANS maakt o.a. LED profielen, kantenband en handles – beschikbaar in een groot gamma afwerkingen en kleuren.


INTERZUM 2017: DECOSPAN IS GERICHT OP MERKEN EN BELEVING


Decospan, de Belgische leverancier van gefineerde panelen en een marktleider in Europa, is opnieuw van de partij in Keulen in hal 6. Deze editie echter met een aanzienlijk grotere stand en in plaats van links, meer naar rechts in de hal, en dicht bij de Piazza en centrale boulevard (C041). “Ook de look van de beursstand zal helemaal anders zijn dan in voorgaande jaren.” zegt Wouter Polfliet, brand manager van division panels en mede verantwoordelijk voor de marketing en ..


interzum 2017 - PREVIEW


Over precies 118 dagen gaat de vakbeurs Interzum van start in Keulen. De organisatoren zijn terecht koplopers te noemen op vlak van innovatie in de interieurbouw en de meubelindustrie. Elke twee jaar legt Interzum de basis voor toekomstige ontwikkelingen in deze industrie, dankzij de wisselwerking tussen exposanten en designers uit de hele wereld, die in de rij zullen staan voor dit niet te missen evenement. De exposanten (verdeeld over 10 beurshallen) lijken deze wissel..


ALPI STELT VOOR: RADIANT, HET HOUT DAT LEEFT VAN HET LICHT, PRIJS ‘BEST OF THE BEST’ INTERZUM AWARD 2015


Gedurende het International Year of Light and Light-Based Technologies, geïntroduceerd door UNESCO, is licht het sleutelbegrip van het ALPI hout. Als bekroning van de nieuwigheden onder de producten laat het nieuw hout Radiant het licht door, dankzij transparante harslijnen. Het innovatieve bereik van Radiant werd ook erkend door de jury van de Interzum Award 2015, die het product de prestigieuze “Best of the Best” Award toekende.

Een h..

Ligna


WEINIG GROEP OP HET SALON LIGNA 2017 : DIGITALE PRODUCTIE TEN DIENSTE VAN DE KLANT


In 2017 begint het LIGNA salon met een nieuw oppervlakteconcept. Daarom zal de Weinig groep zijn complete gamma voor de bewerking van massief hout en afgeleide materialen voor de eerste keer voorstellen in gebouw 27. Onder het motto « THINK WEINIG » worden de klanten verwacht op een stand van 4000 m², voor een uniek aanbod voor ambachten en industrie. In de sector van het bewerken van massief hout, omvat het programma de segmenten schaven en vormgeven, debiet en optimali..


LIGNA PREVIEW


De grote lijnen zijn opgezet om van de editie 2017 van LIGNA een onmisbaar evenement te maken voor de sector van de houtindustrie, met alle veranderingen door elkaar.

Zoals dr. Andreas GRUCHOW, lid van het voorzittend comité van de Deutsche Messe AG, het al terecht zei tijdens de persconferentie op 14 februari, is de conjunctuur heel gunstig ondanks de daling van export naar Rusland, als gevolg van de sancties die de Europese overheden hebben o..


LIGNA 2015: 'S WERELDS NUMMER 1


  • Een sterkere innovatieve geest en internationale uitstraling dan ooit
  • Het evenement weerspiegelt snelle vooruitgang geboekt door industrie 4.0 in houtbewerking en houtverwerking
  • Wood Industry Summit een succes vanaf het begin
  • "Verrassende Veelzijdigheid" ontmoet grote belangstelling

Hannover. LIGNA 2015, die in Hannover op vrijdag 15 mei ten einde liep, was een groo..

U bent op pagina : 12--> Aantal gevonden artikels : 980

HET PLATDAKVENSTER HERUITGEVONDEN: VELUX ONTWERPT HET PLATDAKVENSTER MET GEBOGEN GLAS

Op Batibouw 2017 stelt VELUX haar nieuwe platdakvenster met gebogen glas voor. Het gebogen glas in dit ongeziene product is het resultaat van technologische innovatie en biedt tal van voordelen.

Meer dan een streling voor het oog dankzij het elegante design, is dit nieuwe venster uitgerust met CurveTech, een technologie met vele voordelen. Doordat regenwater rechtstreeks van het gebogen glas naar het dakvlak stroomt, valt het licht optimaal naar binnen en is een mooi uitzicht gegarandeerd. Het krasvrije beschermglas verlengt de gebruiksduur van het venster. Ten slotte is het venster gemakkelijk te onderhouden door de gebogen vorm neemt aflopend regenwater de vuildeeltjes mee.

Het ‘glass-to-edge’-design zorgt voor een oppervlak zonder profielen voor een perfecte waterdichtheid. De drie glaslagen, een combinatie van dubbele beglazing en het gebogen beschermglas, bieden een uitstekende akoestische en thermische isolatie.


[7/2/2017] - » Het persbericht lezen

VINTAGE LOOK : TRENDY

Het is geen geheim dat “retro” een grote trend is tegenwoordig. Klassieke meubeldesigns van 50 jaar geleden worden gekopieerd en gebruikt in modern meubels. Samen met de retro trend zien we ook een oud-en-versleten look trend: “Vintage”.

STILLEMANS biedt u een vintage metal effect finish, voor al onze ABS grepen en knoppen. The "vintage look" ziet er hetzelfde uit als oud metaal, maar voelt warmer aan en is een prijsbewuste keuze.

Tevens hebben we een gamma vintage look prints op onze kantenband, waaronder beton, leisteen en oud hout. Vraag ons gerust om stalen!

http://stillemans.com/


[6/2/2017] - » Het persbericht lezen

DESIGN GECOMBINEERD MET PRECISIETECHNIEK

Gerenommeerde producenten kiezen voor oplossingen van Hettich
Op de internationale inrichtingsbeurs 'imm cologne 2017' en de 'LivingKitchen' werd getoond, welke trends bepalend zullen zijn voor de meubel- en interieurbranche. Hettich overtuigt zijn klanten met oplossingen – want hierdoor worden sommige designs en functies pas mogelijk.

Decker kiest nu voor Actro 5D
Ook de firma Decker Möbelwerke vertrouwt bij zijn keukens voortaan op de Actro 5D ladegeleiding van Hettich. Als middelgroot familiebedrijf uit het Duitse Borgentreich-Borgholz produceert Decker sinds 1915 massief houten meubels volgens beproefde ambachtelijke tradities. Behalve meubels voor de woon- en eetkamer behoren ook hoogwaardige massief houten keukens tot het assortiment. "Aan keukenmeubels worden steeds meer eisen gesteld. Schuifladen en uittrekelementen worden groter, maar ook met meer gewicht beladen.


[2/2/2017] - » Het persbericht lezen

5-IN-1 ACCUSCHROEFBOORMACHINESYSTEEM VOOR PROFESSIONALS

Bosch FlexiClick nu met 12 volt
Het compactste en veelzijdigste systeem op de markt

  • Kortste 12 volt accuschroefboormachine op de markt met vier opzetstukken
  • Maximale flexibiliteit en precies werken op moeilijk toegankelijke plaatsen
  • Comfortabele hantering: opzetstukken blijven voor het afstellen gewoon op de machine zitten

Het beproefde FlexiClick-systeem is er nu ook met 12 volt: Bosch biedt met de GSR 12V-15 FC Professional de kortste accuschroefboormachine van zijn klasse. Hij is met vier opzetstukken – een vergrendelbare bithouder alsook boorhouder-, excenter- en haaks opzetstuk – het veelzijdigste systeem op de markt. Daarnaast is Bosch de enige fabrikant waarbij het haakse opzetstuk met elk van de drie andere opzetstukken gecombineerd en gebruikt kan worden. Zo zijn professionals, zoals meubelmakers, keuken-, meubel- en beursbouwers, die vaak op heel krappe plaatsen moeten worden, nog flexibeler. Daarnaast kunnen ze typische taken met het compacte 12 voltsysteem nog makkelijker uitvoeren dan met de krachtigere toestellen van de 14,4 of 18 voltklasse. Daartoe behoort bijvoorbeeld het losdraaien en indraaien van schroeven aan randen van kasten of boringen in nissen met beperkte ruimte. Beproefde eigenschappen zijn behouden: ook bij het 12 voltsysteem kunnen het excenter- en haaks opzetstuk direct aan het toestel afgesteld worden.


[31/1/2017] - » Het persbericht lezen

SLANKE HOUTCONSTRUCTIE ONDER EEN GEWELFD GROEN DAK

Het Hurlingham Club Racquet Centre kreeg een lichte dakconstructie met Kerto® LVLelementen

De Hurlingham Club is een groene oase van tradities, die bekend staat als één van de grootste particuliere sportclubs ter wereld. Het door David Morley Architects ontworpen Racquet Centre heeft een verzonken, slanke constructie en is voorzien van een sedumdak om het milieu-effect van het gebouw tot een minimum te beperken. Om de indoor tennisbanen een grote vrije ruimte te geven, moesten de draagbalken redelijk ver uit elkaar geplaatst worden.

Het Hurlingham-project omvatte de bouw van een sportcomplex met vier indoor tennisbanen en vier squashbanen. De sporthal is 35 meter breed en 55 meter lang. De hoofddraagconstructie bestaat uit gewelfde stalen balken. Om de tennisbanen ruimte te geven en de kosten van deze complexe balken te beperken, zijn ze op een afstand van 12,9 meter van elkaar geplaatst. Voor de opvulling tussen de stalen balken wilde de architect hout toepassen.


[31/1/2017] - » Het persbericht lezen

interzum 2017 - PREVIEW

Over precies 118 dagen gaat de vakbeurs Interzum van start in Keulen. De organisatoren zijn terecht koplopers te noemen op vlak van innovatie in de interieurbouw en de meubelindustrie. Elke twee jaar legt Interzum de basis voor toekomstige ontwikkelingen in deze industrie, dankzij de wisselwerking tussen exposanten en designers uit de hele wereld, die in de rij zullen staan voor dit niet te missen evenement. De exposanten (verdeeld over 10 beurshallen) lijken deze wisselwerking wel te smaken, want hun aantal is met 36% toegenomen! Niettemin kunnen we voor het grotere aantal vooral buitenlandse exposanten ook een andere verklaring vinden: die andere vakbeurs, ZOW, maakt voortaan deel uit van Koelnmesse en zal zich vanaf nu sterker op de Duitse markt richten.

De slagzin van de Koelnmesse is niet voor niets "In Keulen doet de hele wereld zaken". Keulen is bovendien een centrum van vernieuwing met drie andere toonaangevende vakbeurzen: IMM Cologne, LivingKitchen en Orgatec.


[26/1/2017] - » Het persbericht lezen

HACO TRADING OP BATIBOUW 2017

Van 16 tot en met 26 februari stelt HACO Trading opnieuw haar uitgebreid gamma hout-, kunstof- en alu-bewerkingsoplossingen voor. Van compacte houtbewerkingsmachines tot efficiënte biomassa heteluchtkachels: als trouwe Batibouw-partner verwelkomen we je dit jaar graag opnieuw in Brussels Expo.

Afspraak op stand 09136.


[25/1/2017] - » Het persbericht lezen

ONTDEK DE EVENEMENTEN TIJDENS BATIBOUW 2017

Donderdag 12 januari 2017 — Het aftellen is begonnen: van donderdag 16 tot en met zondag 26 februari vormt Brussels Expo het decor voor BATIBOUW, dé bouw-, renovatie-, en woonbeurs waar zo’n duizend exposanten samenkomen. Tijdens deze gelegenheid, waar exposanten, experten en bezoekers elkaar ontmoeten, vinden er verschillende evenementen plaats. Ontdek hieronder een greep uit het aanbod.

Build-IT
Built-IT is het enige ICT-evenement georganiseerd op een bouw- en renovatiebeurs in België. Deze tiende editie brengt experts in de informatie- en communicatietechnologie (software en hardware) samen. Built-IT wordt georganiseerd in de Astridhal tijdens de professionele dagen op donderdag 16 en vrijdag 17 februari.


[12/1/2017] - » Het persbericht lezen

LISMONT STELT U HAAR NIEUWE VERTEGENWOORDIGERS VOOR WALLONIË VOOR

Na meer dan 25 jaar als vertegenwoordiger actief geweest te zijn voor ons bedrijf, gaat Philippe Durant een andere uitdaging aan, samen met zijn collega's Steve Clerckx en Pierre Macors. Hij had een goede band met onze klanten en had een goede productkennis. Langs deze weg willen wij hun heel hartelijk danken voor de vele jaren professionele inzet.

Het was niet zo gemakkelijk om voor deze ploeg de geschikte opvolgers te vinden. Het is dan ook met genoegen dat wij onze cliënteel willen informeren van de komst van Jean-Luc Piette en Jean-Marie Schoefs in ons team. Jean-Luc was eerder actief als technisch-commercieel afgevaardigde in de ramensector en heeft een goede binding met de Waalse schrijnwerkers. Jean-Marie heeft als schrijnwerker - meubelmaker een uitstekende kennis van houtbewerkingsmachines en gereedschappen. Wij denken dat beide waardige opvolgers kunnen en zullen zijn en onze klanten in Wallonië met alle passie kunnen bedienen.


[10/1/2017] - » Het persbericht lezen

STILLEMANS - NIEUWE LOGO

De ontwikkeling van een nieuwe logo betekent meer dan het opsmukken van de optische identiteit van de firma STILLEMANS . Het nieuwe LOGO bevat een veelbeduidende symboliek die zowel de fundamentele en traditionele waarden alsook de toekomstgerichte visie van de firma weergeeft . De vormgeving van het LOGO : deze bestaat uit diverse driehoeken die symbool staan voor de drie generaties van het familiaal bedrijf en verenigt op dynamische en verlichte wijze onze aanpassing op zoek naar nieuwe horizonten met onze partners en dit met een stabiele context op het oog .

DE KLEUREN
BLAUW staat voor vrede , technologisch onderzoek en het Belgisch surrealisme

ROOD staat voor de investering met hart en ziel om aldaar de noden van onze klanten en partners wereldwijd in te lossen

BRUIN typeert onze herkomst

BEIGE staat in het teken van onze flexibiliteit en deze kleurendiversiteit reflecteert het beeld van gekleurd glas in lood verwezenlijkt middels onze loden profielen die aan de wieg lagen van het bedrijf STILLEMANS.


[9/1/2017] - » Het persbericht lezen

DE SAMENWERKING VAN VELUX EN NETATMO IN LAS VEGAS BEKROOND MET TWEE PRIJZEN

Ter gelegenheid van de opening van CES, de elektronicabeurs in Las Vegas, kondigt VELUX zijn partnership met NETATMO aan, een onderneming gespecialiseerd in geconnecteerde voorwerpen. Uit die samenwerking is een innoverende oplossing ontstaan, namelijk VELUX Active, bestemd om het binnenklimaat van elke woning te verbeteren.

Gezonden wonen binnenin
De eerste VELUX Active-producten zullen in de loop van het jaar 2018 op de Belgische markt komen. Deze nieuwe producten kunnen op het wifinetwerk worden aangesloten en beschikken over een intelligente bediening voor de elektrische dakvensters VELUX INTEGRA® en de gordijnen van het merk. Dankzij een iOS- of Android-app kunnen de gebruikers hun dakvensters en gordijnen automatisch regelen door allerlei instellingen voor het binnenklimaat – zoals de temperatuur, lichtsterkte, luchtvochtigheid en het CO2-peil – te programmeren. Het gezond wonen binnenin is dus op elk moment van de dag optimaal afgesteld.


[5/1/2017] - » Het persbericht lezen

NIEUWE WEBSITE DB&S

DB&S Machines uit Hooglede-Gits blijft vernieuwen na de gans nieuwe toonzaal en nieuwe merk Format-4 kon de site niet achterblijven. Net voor Nieuwjaar lanceerde DB&S dan ook zijn nieuwe, moderne website.

Een frisse site die uitblinkt in gebruiksgemak en veelzijdigheid. Met de nadruk op beelden, maar natuurlijk ook met de basis informatie bij alles. We hebben alles zo intuïtief mogelijk proberen te maken zodat je alles gemakkelijk terugvindt.

Ontdek onze nieuwe machines en nieuwe merken en vraag gerust info aan waar nodig. Wil je liever alles zelf zien: bel ons en kom gerust af voor een live-demo op één van onze 20 machines in onze showroom.


[4/1/2017] - » Het persbericht lezen

HETTLOCK VOOR MAXIMALE VEILIGHEID

Elektronische meubelsluitsystemen van Hettich Wanneer voorwerpen veilig moeten worden opgeborgen, biedt Hettich diverse oplossingen om meubels elektrisch te vergrendelen en te openen: met transponder of kaart, toetsenpaneel of smartphone. De elektronische sluitsystemen kunnen universeel worden gebruikt voor deuren, vitrinekasten, kleppen, schuifladen en schuifdeuren.

De mogelijke toepassingen van het elektronische meubelsluitsysteem Hettlock RFID zijn zeer divers: schuifladen en medicijnkasten in ziekenhuizen, vitrinekasten in winkels, kantoormeubels in concerns, lockers in sportscholen, sleutelkasten in bedrijven, particuliere brievenbussen en kluisjes in hotels zijn slechts enkele voorbeelden.


[3/1/2017] - » Het persbericht lezen

PAR-KY AUTORITAIRE SPECIALIST IN FINEERVLOEREN

Decospan staat bekend als de Europese marktleider op gebied van fineerverwerking. Naast een flink uit de kluiten gewassen panelen divisie, ontwikkelde Decospan ook een performante vloerenafdeling. divisie. Dankzij de integratie van het Franse bedrijf Cabannes, is Decospan in staat om een volledig assortiment van samengestelde vloeren aan te bieden, verdeeld over 2 hoofdmerken.

Par-ky is een milieuvriendelijke, hoogwaardige houten vloer met een ultrasterke kern van HDF, het handige Uniclic®-systeem voor een snelle en eenvoudige zwevende installatie met tot slot 8 laklagen die de toplaag van echt hout beschermen en er voor zorgt dat Par-ky zeer onderhoudsvriendelijk is.

Par-ky vloeren zien er uit als massief parket, maar het verschil is het gebruik van de stammen. Door hout te snijden in plaats van dikke houten planken te gebruiken, wordt de grondstof geoptimaliseerd.

Naast de bekende 0.6mm fineer vloeren is Par-ky is ook verkrijgbaar met een toplaag van 2 en 3.2 mm. De collecties Deluxe+06, Royal+20 en Twist+06 hebben een 2 mm laag kurk op de rug. Die zorgt voor een aangenaam loopgeluid, net als een massief verlijmd parket.


[23/12/2016] - » Het persbericht lezen

PAR-KY EN CABBANI BLIKVANGERS VAN DE DECOSPAN FLOORING DIVISION TIJDENS DOMOTEX 2017

Er passeert geen enkele editie van Domotex waarbij Decospan onopgemerkt blijft. In tegendeel, elk jaar weet het West-Vlaamse familiebedrijf zichzelf in de kijker te spelen met tal van nieuwigheden. Ook deze keer mag u zich verwachten aan een ongeziene beursstand vol noviteiten.

BELEVINGSSTAND
Wat ooit begon als een bepekt aanbod zwevende vloeren is uitgegroeid tot een volwaardige afdeling binnen de Europese marktleider van fineerverwerking. De “Flooring division” biedt ondertussen zowel vol te verlijmen parketten met een kern van berken multiplex en een geoliede toplaag van 2, 3.2 of 5,5mm als kant-en-klare oplossingen met Uniclic® aan. De opsplitsing in de merknamen Par-ky en Cabbani maken het onderscheid tussen beide segmenten duidelijk.


[23/12/2016] - » Het persbericht lezen
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 -> 66

WOOD-IT.BE  

WOOD-IT.BE BVBA G. KEYENLAAN 22 1160 BRUSSEL - Sitemap - Disclaimer - Contact: info@wood-it.be

PERSBERICHTEN
ARTIKELS
TWEEDEHANDSE HOUTBEWERKINGSMACHINES
GIDS VAN SCHRIJNWERKERS & INTERIEURBOUWERS
GIDS VAN PRODUCTEN & LEVERANCIERS
TE BEZOEKEN WEBSITES
TECHNISCH WOORDENBOEK NL/FR
VACATURES
DISCLAIMER
SITEMAP