woodLAB

Newsdesk woodweblab


BLUM STELT NIEUWE INNOVATIES VOOR OP INTERZUM 2017


Interzum is dé plaats om de nieuwigheden uit de meubelindustrie te ontdekken. Ook beslagfabrikant Blum stelde er de nieuwste innovaties op het gebied van klapdeuren, scharnieren en ladesystemen voor aan het grote publiek. Deze nieuwigheden zullen pas volgend jaar beschikbaar zijn maar Blum licht op Interzum graag al een tipje van de sluier op.

Bewegingstechnologieën vereenvoudigd
Onder het centrale thema ‘Vier voor meer’ to..


NIEUW BIJ STILLEMANS


STILLEMANS produceert hoge kwaliteit kunststof profielen. We ontwikkelen voortdurend nieuwe modellen. Vandaag hebben we meer dan 5000 profielen en accessoires beschikbaar.

STILLEMANS biedt u een totaaloplossing voor uw profielen. Wat we nog niet in huis hebben, kunnen we voor u ontwikkelen.

STILLEMANS maakt o.a. LED profielen, kantenband en handles – beschikbaar in een groot gamma afwerkingen en kleuren.


INTERZUM 2017: DECOSPAN IS GERICHT OP MERKEN EN BELEVING


Decospan, de Belgische leverancier van gefineerde panelen en een marktleider in Europa, is opnieuw van de partij in Keulen in hal 6. Deze editie echter met een aanzienlijk grotere stand en in plaats van links, meer naar rechts in de hal, en dicht bij de Piazza en centrale boulevard (C041). “Ook de look van de beursstand zal helemaal anders zijn dan in voorgaande jaren.” zegt Wouter Polfliet, brand manager van division panels en mede verantwoordelijk voor de marketing en ..


interzum 2017 - PREVIEW


Over precies 118 dagen gaat de vakbeurs Interzum van start in Keulen. De organisatoren zijn terecht koplopers te noemen op vlak van innovatie in de interieurbouw en de meubelindustrie. Elke twee jaar legt Interzum de basis voor toekomstige ontwikkelingen in deze industrie, dankzij de wisselwerking tussen exposanten en designers uit de hele wereld, die in de rij zullen staan voor dit niet te missen evenement. De exposanten (verdeeld over 10 beurshallen) lijken deze wissel..


ALPI STELT VOOR: RADIANT, HET HOUT DAT LEEFT VAN HET LICHT, PRIJS ‘BEST OF THE BEST’ INTERZUM AWARD 2015


Gedurende het International Year of Light and Light-Based Technologies, geïntroduceerd door UNESCO, is licht het sleutelbegrip van het ALPI hout. Als bekroning van de nieuwigheden onder de producten laat het nieuw hout Radiant het licht door, dankzij transparante harslijnen. Het innovatieve bereik van Radiant werd ook erkend door de jury van de Interzum Award 2015, die het product de prestigieuze “Best of the Best” Award toekende.

Een h..

Ligna


WEINIG GROEP OP HET SALON LIGNA 2017 : DIGITALE PRODUCTIE TEN DIENSTE VAN DE KLANT


In 2017 begint het LIGNA salon met een nieuw oppervlakteconcept. Daarom zal de Weinig groep zijn complete gamma voor de bewerking van massief hout en afgeleide materialen voor de eerste keer voorstellen in gebouw 27. Onder het motto « THINK WEINIG » worden de klanten verwacht op een stand van 4000 m², voor een uniek aanbod voor ambachten en industrie. In de sector van het bewerken van massief hout, omvat het programma de segmenten schaven en vormgeven, debiet en optimali..


LIGNA PREVIEW


De grote lijnen zijn opgezet om van de editie 2017 van LIGNA een onmisbaar evenement te maken voor de sector van de houtindustrie, met alle veranderingen door elkaar.

Zoals dr. Andreas GRUCHOW, lid van het voorzittend comité van de Deutsche Messe AG, het al terecht zei tijdens de persconferentie op 14 februari, is de conjunctuur heel gunstig ondanks de daling van export naar Rusland, als gevolg van de sancties die de Europese overheden hebben o..


LIGNA 2015: 'S WERELDS NUMMER 1


  • Een sterkere innovatieve geest en internationale uitstraling dan ooit
  • Het evenement weerspiegelt snelle vooruitgang geboekt door industrie 4.0 in houtbewerking en houtverwerking
  • Wood Industry Summit een succes vanaf het begin
  • "Verrassende Veelzijdigheid" ontmoet grote belangstelling

Hannover. LIGNA 2015, die in Hannover op vrijdag 15 mei ten einde liep, was een groo..

U bent op pagina : 13--> Aantal gevonden artikels : 988

ONTDEK DE EVENEMENTEN TIJDENS BATIBOUW 2017

Donderdag 12 januari 2017 — Het aftellen is begonnen: van donderdag 16 tot en met zondag 26 februari vormt Brussels Expo het decor voor BATIBOUW, dé bouw-, renovatie-, en woonbeurs waar zo’n duizend exposanten samenkomen. Tijdens deze gelegenheid, waar exposanten, experten en bezoekers elkaar ontmoeten, vinden er verschillende evenementen plaats. Ontdek hieronder een greep uit het aanbod.

Build-IT
Built-IT is het enige ICT-evenement georganiseerd op een bouw- en renovatiebeurs in België. Deze tiende editie brengt experts in de informatie- en communicatietechnologie (software en hardware) samen. Built-IT wordt georganiseerd in de Astridhal tijdens de professionele dagen op donderdag 16 en vrijdag 17 februari.


[12/1/2017] - » Het persbericht lezen

LISMONT STELT U HAAR NIEUWE VERTEGENWOORDIGERS VOOR WALLONIË VOOR

Na meer dan 25 jaar als vertegenwoordiger actief geweest te zijn voor ons bedrijf, gaat Philippe Durant een andere uitdaging aan, samen met zijn collega's Steve Clerckx en Pierre Macors. Hij had een goede band met onze klanten en had een goede productkennis. Langs deze weg willen wij hun heel hartelijk danken voor de vele jaren professionele inzet.

Het was niet zo gemakkelijk om voor deze ploeg de geschikte opvolgers te vinden. Het is dan ook met genoegen dat wij onze cliënteel willen informeren van de komst van Jean-Luc Piette en Jean-Marie Schoefs in ons team. Jean-Luc was eerder actief als technisch-commercieel afgevaardigde in de ramensector en heeft een goede binding met de Waalse schrijnwerkers. Jean-Marie heeft als schrijnwerker - meubelmaker een uitstekende kennis van houtbewerkingsmachines en gereedschappen. Wij denken dat beide waardige opvolgers kunnen en zullen zijn en onze klanten in Wallonië met alle passie kunnen bedienen.


[10/1/2017] - » Het persbericht lezen

STILLEMANS - NIEUWE LOGO

De ontwikkeling van een nieuwe logo betekent meer dan het opsmukken van de optische identiteit van de firma STILLEMANS . Het nieuwe LOGO bevat een veelbeduidende symboliek die zowel de fundamentele en traditionele waarden alsook de toekomstgerichte visie van de firma weergeeft . De vormgeving van het LOGO : deze bestaat uit diverse driehoeken die symbool staan voor de drie generaties van het familiaal bedrijf en verenigt op dynamische en verlichte wijze onze aanpassing op zoek naar nieuwe horizonten met onze partners en dit met een stabiele context op het oog .

DE KLEUREN
BLAUW staat voor vrede , technologisch onderzoek en het Belgisch surrealisme

ROOD staat voor de investering met hart en ziel om aldaar de noden van onze klanten en partners wereldwijd in te lossen

BRUIN typeert onze herkomst

BEIGE staat in het teken van onze flexibiliteit en deze kleurendiversiteit reflecteert het beeld van gekleurd glas in lood verwezenlijkt middels onze loden profielen die aan de wieg lagen van het bedrijf STILLEMANS.


[9/1/2017] - » Het persbericht lezen

DE SAMENWERKING VAN VELUX EN NETATMO IN LAS VEGAS BEKROOND MET TWEE PRIJZEN

Ter gelegenheid van de opening van CES, de elektronicabeurs in Las Vegas, kondigt VELUX zijn partnership met NETATMO aan, een onderneming gespecialiseerd in geconnecteerde voorwerpen. Uit die samenwerking is een innoverende oplossing ontstaan, namelijk VELUX Active, bestemd om het binnenklimaat van elke woning te verbeteren.

Gezonden wonen binnenin
De eerste VELUX Active-producten zullen in de loop van het jaar 2018 op de Belgische markt komen. Deze nieuwe producten kunnen op het wifinetwerk worden aangesloten en beschikken over een intelligente bediening voor de elektrische dakvensters VELUX INTEGRA® en de gordijnen van het merk. Dankzij een iOS- of Android-app kunnen de gebruikers hun dakvensters en gordijnen automatisch regelen door allerlei instellingen voor het binnenklimaat – zoals de temperatuur, lichtsterkte, luchtvochtigheid en het CO2-peil – te programmeren. Het gezond wonen binnenin is dus op elk moment van de dag optimaal afgesteld.


[5/1/2017] - » Het persbericht lezen

NIEUWE WEBSITE DB&S

DB&S Machines uit Hooglede-Gits blijft vernieuwen na de gans nieuwe toonzaal en nieuwe merk Format-4 kon de site niet achterblijven. Net voor Nieuwjaar lanceerde DB&S dan ook zijn nieuwe, moderne website.

Een frisse site die uitblinkt in gebruiksgemak en veelzijdigheid. Met de nadruk op beelden, maar natuurlijk ook met de basis informatie bij alles. We hebben alles zo intuïtief mogelijk proberen te maken zodat je alles gemakkelijk terugvindt.

Ontdek onze nieuwe machines en nieuwe merken en vraag gerust info aan waar nodig. Wil je liever alles zelf zien: bel ons en kom gerust af voor een live-demo op één van onze 20 machines in onze showroom.


[4/1/2017] - » Het persbericht lezen

HETTLOCK VOOR MAXIMALE VEILIGHEID

Elektronische meubelsluitsystemen van Hettich Wanneer voorwerpen veilig moeten worden opgeborgen, biedt Hettich diverse oplossingen om meubels elektrisch te vergrendelen en te openen: met transponder of kaart, toetsenpaneel of smartphone. De elektronische sluitsystemen kunnen universeel worden gebruikt voor deuren, vitrinekasten, kleppen, schuifladen en schuifdeuren.

De mogelijke toepassingen van het elektronische meubelsluitsysteem Hettlock RFID zijn zeer divers: schuifladen en medicijnkasten in ziekenhuizen, vitrinekasten in winkels, kantoormeubels in concerns, lockers in sportscholen, sleutelkasten in bedrijven, particuliere brievenbussen en kluisjes in hotels zijn slechts enkele voorbeelden.


[3/1/2017] - » Het persbericht lezen

PAR-KY AUTORITAIRE SPECIALIST IN FINEERVLOEREN

Decospan staat bekend als de Europese marktleider op gebied van fineerverwerking. Naast een flink uit de kluiten gewassen panelen divisie, ontwikkelde Decospan ook een performante vloerenafdeling. divisie. Dankzij de integratie van het Franse bedrijf Cabannes, is Decospan in staat om een volledig assortiment van samengestelde vloeren aan te bieden, verdeeld over 2 hoofdmerken.

Par-ky is een milieuvriendelijke, hoogwaardige houten vloer met een ultrasterke kern van HDF, het handige Uniclic®-systeem voor een snelle en eenvoudige zwevende installatie met tot slot 8 laklagen die de toplaag van echt hout beschermen en er voor zorgt dat Par-ky zeer onderhoudsvriendelijk is.

Par-ky vloeren zien er uit als massief parket, maar het verschil is het gebruik van de stammen. Door hout te snijden in plaats van dikke houten planken te gebruiken, wordt de grondstof geoptimaliseerd.

Naast de bekende 0.6mm fineer vloeren is Par-ky is ook verkrijgbaar met een toplaag van 2 en 3.2 mm. De collecties Deluxe+06, Royal+20 en Twist+06 hebben een 2 mm laag kurk op de rug. Die zorgt voor een aangenaam loopgeluid, net als een massief verlijmd parket.


[23/12/2016] - » Het persbericht lezen

PAR-KY EN CABBANI BLIKVANGERS VAN DE DECOSPAN FLOORING DIVISION TIJDENS DOMOTEX 2017

Er passeert geen enkele editie van Domotex waarbij Decospan onopgemerkt blijft. In tegendeel, elk jaar weet het West-Vlaamse familiebedrijf zichzelf in de kijker te spelen met tal van nieuwigheden. Ook deze keer mag u zich verwachten aan een ongeziene beursstand vol noviteiten.

BELEVINGSSTAND
Wat ooit begon als een bepekt aanbod zwevende vloeren is uitgegroeid tot een volwaardige afdeling binnen de Europese marktleider van fineerverwerking. De “Flooring division” biedt ondertussen zowel vol te verlijmen parketten met een kern van berken multiplex en een geoliede toplaag van 2, 3.2 of 5,5mm als kant-en-klare oplossingen met Uniclic® aan. De opsplitsing in de merknamen Par-ky en Cabbani maken het onderscheid tussen beide segmenten duidelijk.


[23/12/2016] - » Het persbericht lezen

HETTICH - IDEEËNBOEK KANTOOR- EN WERKOMGEVINGEN

Inspireren, informeren, realiseren
Grotere werkefficiëntie, verbeterde productiviteit en meer welzijn voor het personeel – dat kan allemaal worden ondersteund door een goede kantoorinrichting en winkelorganisatie. Hoe een kantoor moet worden ingericht, is afhankelijk van het doel en de taak van een ruimte. Het nieuwe ideeënboek 'kantoor- en werkwerelden' van Hettich toont overtuigende oplossingen voor verschillende omstandigheden.

Een zeer groot efficiënt ingericht kantoor waar de nadruk ligt op teamwork en projectwerk? Een functioneel thuiskantoor? Of een representatief kantoor voor de manager? Het ideeënboek toont u de veelzijdige mogelijkheden voor kantoorinrichting en -meubels en informeert u over de technische uitrusting en realisatie met diensten van Hettich. Bovendien staan hierin ideeën voor de receptie en voor de winkelorganisatie. Want de organisatiesystemen van Hettich kunnen zeer divers worden gebruikt.


[14/12/2016] - » Het persbericht lezen

WÜRTH UIT DE KLEREN OP MIAMI BEACH

De 34ste editie van de Würth modellenkalender zorgt opnieuw voor extra warmte tijdens de kille eindejaarsperiode. Elk jaar opnieuw kijken klanten en medewerkers van de marktleider in professionele montage- en bevestigingsmaterialen halsreikend uit naar de nieuwe uitgave. Voor de tweede maal in de geschiedenis kunnen bovendien ook particulieren een exemplaar ervan bemachtigen.

Ditmaal trok Würth naar Miami, waar de modellen Maja Krag, Alejandra Guilmant en Maya Stepper voor 12 adembenemende foto’s zorgden. De almaar stijgende populariteit van deze modellenkalender jaagt de oplage jaar na jaar de hoogte in. Dit jaar rolden zo’n 750.000 felbegeerde exemplaren van de drukpers die binnenkort door de internationale Würth sales force onder de klanten verspreid worden.


[9/12/2016] - » Het persbericht lezen

REEDS 40 JAREN NOBLESSE BANDZAAGSERVICE

Het was inderdaad in 1976 dat ons bedrijf van wal stak met een bandzaagservice. Aanvankelijk werden zowat alle gereedschappen behandeld, zeg maar bandzagen, cirkelzagen, schaafmessen, frezen, enz. Later werd gekozen voor specialisatie en bleven enkel de bandzagen over. Dit is nu 40 jaar geleden. In die tijd werd een rijke ervaring opgebouwd, eerst te Brussel, later in onze bedrijfsgebouwen op het industriepark van Londerzeel.

Inmiddels kijken we ook terug op een indrukwekkende technologische evolutie. Alle machines zijn nu CNC-gestuurd, voor het slijpen, het stelliteren en het vlakken en spannen. Onder een overvloedige vloeistofkoeling leveren de huidige slijpmachines een perfecte oppervlaktegladheid, dit tengevolge van het hoog toerental van nieuwsoortige slijpschijven.


[5/12/2016] - » Het persbericht lezen

NORBORD GENK GASTHEER OP OPENBARE INFORMATIEVERGADERING VOOR OMWONENDEN EN OVERHEDEN

Al voor het zesde opeenvolgende jaar verwelkomde OSB-producent Norbord Genk zijn buren en vertegenwoordigers van bevoegde overheidsinstanties op een openbare informatievergadering. De organisatie van dergelijke informatieronde is één van de bepalingen opgenomen in het geurbeheersplan en een voorwaarde in het kader van de toegekende milieuvergunning.

Naar goede gewoonte kregen de aanwezigen - deze keer op donderdag 24 november - op de bedrijfssite van Norbord aan de Eikelaarstraat in Genk, een actuele stand van zaken in de realisatie van het stappenplan dat Norbord hanteert om een maximale geurreductie te kunnen bereiken.

Productie stijgt, geurhinder daalt
Guido Kuypers, general manager van Norbord Genk, verwees in zijn inleiding naar de mijlpaal die Norbord in 2015 realiseerde met de invoering van het zogenaamde 3 meter loofhout. De beslissing om dan een aandeel loofhout (hardhout) te gaan gebruiken, ging gepaard met een belangrijke investering voor aanpassing van de productielijn.


[29/11/2016] - » Het persbericht lezen

HACO TRADING OPENDEURDAGEN

Van donderdag 24 t.e.m. zondag 27 november opent HACO Trading haar toonzaaldeuren. We verwelkomen je telkens van 10u tot 18u met op vrijdag een speciale nocturne tot 21u. Geniet van een typisch Belgisch hapje en drankje met het ganse gezin. En laat je op zondag verrassen door een grandioos optreden van Hans Denturck! De locatie voor onze gezellige opendeurdagen? Hogeschuurstraat 2 in Ardooie.

INNOVATIES À VOLONTÉ
Ons team gidst je met plezier langs de nieuwste houtbewerking-innovaties. Enkele van de pronkstukken uit ons uitgebreid Biesse gamma:

  • Biesse Rover A FT: geavanceerde houtbewerkingstechnologie aan een goede prijs
  • Biesse SELCO WN7: deze opdeelzaag combineert hoogtechnologische eigenschappen met de hoogste kwaliteit
  • Biesse Jade: unieke kantlijmmachines


[24/11/2016] - » Het persbericht lezen

HACO - CASADEI E550 PMCR EN OPENDEUR DAGEN

LIVE DEMO: DE CASADEI E550 PMCR

We stellen je tijdens onze opendeurdagen met trots het nieuwe model van de Casadei E550 PMCR kantenbander voor. Deze houtbewerkingsmachine is verkrijgbaar met of zonder: voorfreesgroep in diamant / postvormgroep. Tijdens een live demonstratie leer je deze automatische kantenbander grondig kennen. Tot dan!

HACO TRADING HEET JE WELKOM
Van donderdag 24 t.e.m. zondag 27 november opent HACO Trading haar toonzaaldeuren. We verwelkomen je telkens van 10u tot 18u met op vrijdag een speciale nocturne tot 21u. Geniet van een typisch Belgisch hapje en drankje met het ganse gezin. De locatie voor onze gezellige opendeurdagen? Hogeschuurstraat 2 in Ardooie.


[17/11/2016] - » Het persbericht lezen

EASY ASSEMBLY-APP MAAKT MEUBELBESLAG MONTEREN KINDERSPEL

Dankzij de nieuwe tool van Blum heb je alle info bij de hand

Naar een werf vertrekken met een koffer vol montagehandleidingen is voortaan niet meer nodig. De EASY ASSEMBLY-app van Blum geeft antwoord op al uw vragen. Zo heeft u alle relevante informatie onmiddellijk binnen handbereik en meteen beschikbaar op uw smartphone of tablet. Dat spaart tijd en zorgt voor een hoge kwaliteit bij de plaatsing van uw meubelen. Interactief en makkelijk begrijpbaar De app is ontwikkeld om het leven van de meubelbouwer gemakkelijker te maken en heeft alles in zich om een vaste waarde te worden in iedere gereedschapskoffer.


[17/11/2016] - » Het persbericht lezen
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 -> 66

WOOD-IT.BE  

WOOD-IT.BE BVBA G. KEYENLAAN 22 1160 BRUSSEL - Sitemap - Disclaimer - Contact: info@wood-it.be

PERSBERICHTEN
ARTIKELS
TWEEDEHANDSE HOUTBEWERKINGSMACHINES
GIDS VAN SCHRIJNWERKERS & INTERIEURBOUWERS
GIDS VAN PRODUCTEN & LEVERANCIERS
TE BEZOEKEN WEBSITES
TECHNISCH WOORDENBOEK NL/FR
VACATURES
DISCLAIMER
SITEMAP