transparenttransparent

woodLAB

Newsdesk woodweblab


BLUM STELT NIEUWE INNOVATIES VOOR OP INTERZUM 2017


Interzum is dé plaats om de nieuwigheden uit de meubelindustrie te ontdekken. Ook beslagfabrikant Blum stelde er de nieuwste innovaties op het gebied van klapdeuren, scharnieren en ladesystemen voor aan het grote publiek. Deze nieuwigheden zullen pas volgend jaar beschikbaar zijn maar Blum licht op Interzum graag al een tipje van de sluier op.

Bewegingstechnologieën vereenvoudigd
Onder het centrale thema ‘Vier voor meer’ to..


NIEUW BIJ STILLEMANS


STILLEMANS produceert hoge kwaliteit kunststof profielen. We ontwikkelen voortdurend nieuwe modellen. Vandaag hebben we meer dan 5000 profielen en accessoires beschikbaar.

STILLEMANS biedt u een totaaloplossing voor uw profielen. Wat we nog niet in huis hebben, kunnen we voor u ontwikkelen.

STILLEMANS maakt o.a. LED profielen, kantenband en handles – beschikbaar in een groot gamma afwerkingen en kleuren.


INTERZUM 2017: DECOSPAN IS GERICHT OP MERKEN EN BELEVING


Decospan, de Belgische leverancier van gefineerde panelen en een marktleider in Europa, is opnieuw van de partij in Keulen in hal 6. Deze editie echter met een aanzienlijk grotere stand en in plaats van links, meer naar rechts in de hal, en dicht bij de Piazza en centrale boulevard (C041). “Ook de look van de beursstand zal helemaal anders zijn dan in voorgaande jaren.” zegt Wouter Polfliet, brand manager van division panels en mede verantwoordelijk voor de marketing en ..


interzum 2017 - PREVIEW


Over precies 118 dagen gaat de vakbeurs Interzum van start in Keulen. De organisatoren zijn terecht koplopers te noemen op vlak van innovatie in de interieurbouw en de meubelindustrie. Elke twee jaar legt Interzum de basis voor toekomstige ontwikkelingen in deze industrie, dankzij de wisselwerking tussen exposanten en designers uit de hele wereld, die in de rij zullen staan voor dit niet te missen evenement. De exposanten (verdeeld over 10 beurshallen) lijken deze wissel..


ALPI STELT VOOR: RADIANT, HET HOUT DAT LEEFT VAN HET LICHT, PRIJS ‘BEST OF THE BEST’ INTERZUM AWARD 2015


Gedurende het International Year of Light and Light-Based Technologies, geïntroduceerd door UNESCO, is licht het sleutelbegrip van het ALPI hout. Als bekroning van de nieuwigheden onder de producten laat het nieuw hout Radiant het licht door, dankzij transparante harslijnen. Het innovatieve bereik van Radiant werd ook erkend door de jury van de Interzum Award 2015, die het product de prestigieuze “Best of the Best” Award toekende.

Een h..

Ligna


WEINIG GROEP OP HET SALON LIGNA 2017 : DIGITALE PRODUCTIE TEN DIENSTE VAN DE KLANT


In 2017 begint het LIGNA salon met een nieuw oppervlakteconcept. Daarom zal de Weinig groep zijn complete gamma voor de bewerking van massief hout en afgeleide materialen voor de eerste keer voorstellen in gebouw 27. Onder het motto « THINK WEINIG » worden de klanten verwacht op een stand van 4000 m², voor een uniek aanbod voor ambachten en industrie. In de sector van het bewerken van massief hout, omvat het programma de segmenten schaven en vormgeven, debiet en optimali..


LIGNA PREVIEW


De grote lijnen zijn opgezet om van de editie 2017 van LIGNA een onmisbaar evenement te maken voor de sector van de houtindustrie, met alle veranderingen door elkaar.

Zoals dr. Andreas GRUCHOW, lid van het voorzittend comité van de Deutsche Messe AG, het al terecht zei tijdens de persconferentie op 14 februari, is de conjunctuur heel gunstig ondanks de daling van export naar Rusland, als gevolg van de sancties die de Europese overheden hebben o..


LIGNA 2015: 'S WERELDS NUMMER 1


  • Een sterkere innovatieve geest en internationale uitstraling dan ooit
  • Het evenement weerspiegelt snelle vooruitgang geboekt door industrie 4.0 in houtbewerking en houtverwerking
  • Wood Industry Summit een succes vanaf het begin
  • "Verrassende Veelzijdigheid" ontmoet grote belangstelling

Hannover. LIGNA 2015, die in Hannover op vrijdag 15 mei ten einde liep, was een groo..

U bent op pagina : 13--> Aantal gevonden artikels : 980

HETTICH - IDEEËNBOEK KANTOOR- EN WERKOMGEVINGEN

Inspireren, informeren, realiseren
Grotere werkefficiëntie, verbeterde productiviteit en meer welzijn voor het personeel – dat kan allemaal worden ondersteund door een goede kantoorinrichting en winkelorganisatie. Hoe een kantoor moet worden ingericht, is afhankelijk van het doel en de taak van een ruimte. Het nieuwe ideeënboek 'kantoor- en werkwerelden' van Hettich toont overtuigende oplossingen voor verschillende omstandigheden.

Een zeer groot efficiënt ingericht kantoor waar de nadruk ligt op teamwork en projectwerk? Een functioneel thuiskantoor? Of een representatief kantoor voor de manager? Het ideeënboek toont u de veelzijdige mogelijkheden voor kantoorinrichting en -meubels en informeert u over de technische uitrusting en realisatie met diensten van Hettich. Bovendien staan hierin ideeën voor de receptie en voor de winkelorganisatie. Want de organisatiesystemen van Hettich kunnen zeer divers worden gebruikt.


[14/12/2016] - » Het persbericht lezen

WÜRTH UIT DE KLEREN OP MIAMI BEACH

De 34ste editie van de Würth modellenkalender zorgt opnieuw voor extra warmte tijdens de kille eindejaarsperiode. Elk jaar opnieuw kijken klanten en medewerkers van de marktleider in professionele montage- en bevestigingsmaterialen halsreikend uit naar de nieuwe uitgave. Voor de tweede maal in de geschiedenis kunnen bovendien ook particulieren een exemplaar ervan bemachtigen.

Ditmaal trok Würth naar Miami, waar de modellen Maja Krag, Alejandra Guilmant en Maya Stepper voor 12 adembenemende foto’s zorgden. De almaar stijgende populariteit van deze modellenkalender jaagt de oplage jaar na jaar de hoogte in. Dit jaar rolden zo’n 750.000 felbegeerde exemplaren van de drukpers die binnenkort door de internationale Würth sales force onder de klanten verspreid worden.


[9/12/2016] - » Het persbericht lezen

REEDS 40 JAREN NOBLESSE BANDZAAGSERVICE

Het was inderdaad in 1976 dat ons bedrijf van wal stak met een bandzaagservice. Aanvankelijk werden zowat alle gereedschappen behandeld, zeg maar bandzagen, cirkelzagen, schaafmessen, frezen, enz. Later werd gekozen voor specialisatie en bleven enkel de bandzagen over. Dit is nu 40 jaar geleden. In die tijd werd een rijke ervaring opgebouwd, eerst te Brussel, later in onze bedrijfsgebouwen op het industriepark van Londerzeel.

Inmiddels kijken we ook terug op een indrukwekkende technologische evolutie. Alle machines zijn nu CNC-gestuurd, voor het slijpen, het stelliteren en het vlakken en spannen. Onder een overvloedige vloeistofkoeling leveren de huidige slijpmachines een perfecte oppervlaktegladheid, dit tengevolge van het hoog toerental van nieuwsoortige slijpschijven.


[5/12/2016] - » Het persbericht lezen

NORBORD GENK GASTHEER OP OPENBARE INFORMATIEVERGADERING VOOR OMWONENDEN EN OVERHEDEN

Al voor het zesde opeenvolgende jaar verwelkomde OSB-producent Norbord Genk zijn buren en vertegenwoordigers van bevoegde overheidsinstanties op een openbare informatievergadering. De organisatie van dergelijke informatieronde is één van de bepalingen opgenomen in het geurbeheersplan en een voorwaarde in het kader van de toegekende milieuvergunning.

Naar goede gewoonte kregen de aanwezigen - deze keer op donderdag 24 november - op de bedrijfssite van Norbord aan de Eikelaarstraat in Genk, een actuele stand van zaken in de realisatie van het stappenplan dat Norbord hanteert om een maximale geurreductie te kunnen bereiken.

Productie stijgt, geurhinder daalt
Guido Kuypers, general manager van Norbord Genk, verwees in zijn inleiding naar de mijlpaal die Norbord in 2015 realiseerde met de invoering van het zogenaamde 3 meter loofhout. De beslissing om dan een aandeel loofhout (hardhout) te gaan gebruiken, ging gepaard met een belangrijke investering voor aanpassing van de productielijn.


[29/11/2016] - » Het persbericht lezen

HACO TRADING OPENDEURDAGEN

Van donderdag 24 t.e.m. zondag 27 november opent HACO Trading haar toonzaaldeuren. We verwelkomen je telkens van 10u tot 18u met op vrijdag een speciale nocturne tot 21u. Geniet van een typisch Belgisch hapje en drankje met het ganse gezin. En laat je op zondag verrassen door een grandioos optreden van Hans Denturck! De locatie voor onze gezellige opendeurdagen? Hogeschuurstraat 2 in Ardooie.

INNOVATIES À VOLONTÉ
Ons team gidst je met plezier langs de nieuwste houtbewerking-innovaties. Enkele van de pronkstukken uit ons uitgebreid Biesse gamma:

  • Biesse Rover A FT: geavanceerde houtbewerkingstechnologie aan een goede prijs
  • Biesse SELCO WN7: deze opdeelzaag combineert hoogtechnologische eigenschappen met de hoogste kwaliteit
  • Biesse Jade: unieke kantlijmmachines


[24/11/2016] - » Het persbericht lezen

HACO - CASADEI E550 PMCR EN OPENDEUR DAGEN

LIVE DEMO: DE CASADEI E550 PMCR

We stellen je tijdens onze opendeurdagen met trots het nieuwe model van de Casadei E550 PMCR kantenbander voor. Deze houtbewerkingsmachine is verkrijgbaar met of zonder: voorfreesgroep in diamant / postvormgroep. Tijdens een live demonstratie leer je deze automatische kantenbander grondig kennen. Tot dan!

HACO TRADING HEET JE WELKOM
Van donderdag 24 t.e.m. zondag 27 november opent HACO Trading haar toonzaaldeuren. We verwelkomen je telkens van 10u tot 18u met op vrijdag een speciale nocturne tot 21u. Geniet van een typisch Belgisch hapje en drankje met het ganse gezin. De locatie voor onze gezellige opendeurdagen? Hogeschuurstraat 2 in Ardooie.


[17/11/2016] - » Het persbericht lezen

EASY ASSEMBLY-APP MAAKT MEUBELBESLAG MONTEREN KINDERSPEL

Dankzij de nieuwe tool van Blum heb je alle info bij de hand

Naar een werf vertrekken met een koffer vol montagehandleidingen is voortaan niet meer nodig. De EASY ASSEMBLY-app van Blum geeft antwoord op al uw vragen. Zo heeft u alle relevante informatie onmiddellijk binnen handbereik en meteen beschikbaar op uw smartphone of tablet. Dat spaart tijd en zorgt voor een hoge kwaliteit bij de plaatsing van uw meubelen. Interactief en makkelijk begrijpbaar De app is ontwikkeld om het leven van de meubelbouwer gemakkelijker te maken en heeft alles in zich om een vaste waarde te worden in iedere gereedschapskoffer.


[17/11/2016] - » Het persbericht lezen

BOSCH - NOG MEER VERMOGEN EN CONTROLE VOOR DE VAKMAN:

Vier nieuwe Bosch hamers in de twee-kilo-klasse

Voor de eerste keer boorhamers met „KickBack Control“

  • Met 880 en 830 watt de sterkste boorhamers in hun klasse
  • Intelligente „KickBack Control“ vermindert het risico van verwondingen
De krachtigste Bosch hamers uit de twee-kilo-klasse zijn nu nog beter: Bosch vervangt de beproefde modellen GBH 2-28 DFV Professional en GBH 2-28 DV Professional met een nieuwe generatie boorhamers: de GBH 2-28 F Professional en de GBH 2-28 Professional. Deze nieuwe boorhamers bieden met 880 watt nog meer vermogen. Ook de allrounder GBH 2-24 Professional wordt krachtiger: deze biedt als GBH 2-26 F Professional en GBH 2-26 Professional voortaan een vermogen van 830 watt en een grotere boordiameter van 26 millimeter in beton. Er kan telkens gekozen worden uit het model met vaste boorhouder en het model met wisselboorhouder (F), waarbij bovendien een snelspanboorhouder voor boren met ronde schacht meegeleverd wordt.


[9/11/2016] - » Het persbericht lezen

BATIBOUW 2017 OPENT ZIJN DEUREN VAN 16 TOT 26 FEBRUARI IN BRUSSEL EXPO

Woensdag 9 november 2016 — Van donderdag 16 tot en met zondag 26 februari 2017 gaat BATIBOUW opnieuw van start. Een duizendtal exposanten uit de bouw-, renovatie- en woonsector vullen alle paleizen van Brussels Expo. Schrijf deze tiendaagse beurs alvast in uw agenda!

BATIBOUW kondigt de start van een nieuw bouwjaar aan en stelt naar goede gewoonte heel wat nieuwigheden voor. ‘Meet the Experts & use your 5 senses’ is het hoofdthema en meteen ook de rode draad van BATIBOUW 2017. Dé grote meerwaarde van BATIBOUW is dat er specialisten uit alle sectoren aanwezig zijn onder één dak. De bezoekers kunnen de nieuwste producten en diensten niet alleen zien, maar ook voelen, ruiken, horen en proeven. Zo wordt naar de beurs gaan een echte beleving.


[9/11/2016] - » Het persbericht lezen

HACO -DE NESTING (R)EVOLUTIE

Een nieuwe generatie maatwerk

Om een houten plaat om te toveren tot verschillende onderdelen, bedient de interieurbouwer traditioneel verschillende machines. Het plaatmateriaal ontmoet eerst een opdeelzaag en daarna een CNC-machine. Hierbij maakt elk afzonderlijk onderdeel de overgang tussen de twee machines. De nieuwste nesting-machines combineren deze twee functies. Je krijgt één machine, tijdswinst en een snellere productieflow. HACO Trading gelooft alvast in deze nieuwste generatie houtbewerkingsmachines.

Pure tijdswinst
Wat is ‘NESTING’ nu precies? De Engelse term betekent letterlijk ‘in een groter geheel passen.’ Concreet: met nesting techniek uitgeruste CNC-machines bieden schrijnwerkers heel wat voordelen. Doordat de machine eerst alle boorbewegingen uitvoert en daarna alle onderdelen uit één plaatmateriaal uitfreest, wint de schrijnwerker heel wat tijd en geld.


[3/11/2016] - » Het persbericht lezen

HETTICH WINT DE GERMAN DESIGN AWARD – SPECIAL MENTION 2017

Sensys scharnier voor dunne deuren opnieuw onderscheiden
De German Design Council heeft de German Design Award – Special Mention 2017 toegekend aan Hettich voor het Sensys scharnier voor dunne deuren. De German Design Award onderscheidt uitstekende producten die baanbrekend zijn in het Duitse en internationale designlandschap.

Deze wedstrijd is de internationale premiumonderscheiding van de Raad voor de Vormgeving. Zijn doelstelling: unieke vormgevingtrends ontdekken, presenteren en onderscheiden. Ieder jaar worden prijzen toegekend aan inzendingen op het gebied van product- en communicatiedesign, die zich onderscheiden door hun vormgevingkwaliteit. Het Sensys scharnier voor dunne deuren werd in de categorie 'Furniture' onderscheiden met de German Design Award – Special Mention 2017.


[25/10/2016] - » Het persbericht lezen

ROBACO - BOSTIK PRESENTEERT NIEUW ASSORTIMENT PU FOAMS

Bostik is wereldwijd een toonaangevende specialist in verbindingstechnologieën. PU(R)-schuim ofwel PU Foam is zo'n technologie. PU Foams staan bekend om haar uitzettingskracht en haar lijmend, afdichtend, vullend, thermisch en geluidsisolerend vermogen. Het product is dan ook niet meer weg te denken in de bouw. PU Foams worden oa gebruikt als afdichtingsmiddelen rond raamkozijnen en worden tussen bouwelementen aangebracht waar het PU-schuim ook bijdraagt aan geluids- & thermische isolatie. Bostik ontwikkelde een compleet nieuw assortiment hoogwaardige polyurethaanschuimen, reinigers en schuimpistolen. Hiermee kan elke klus geklaard worden.

Het assortiment PU Foam omvat oa:

Bostik General Purpose: universele 1K-pu montage- & vulschuim voor isoleren, vullen & afdichten van naden & voegen

Bostik All Seasons: kan alle seizoenen gebruikt worden bij temperaturen tussen -15 tot +35°C


[23/10/2016] - » Het persbericht lezen

MOBYLIFT TC-120

De MobyLift is een handig hulpmiddel om op een ergonomische wijze allerlei producten zoals deuren, bladen, panelen en platen op te pakken, te vervoeren en te plaatsen. De MobyLift is arbotechnisch gezien een verantwoorde investering, is eenvoudig te bedienen, vermindert het aantal beschadigde producten, verhoogt de productiviteit, voorkomt rugklachten en verlaagt het ziekteverzuim.

De MobyLift is ontwikkeld in samenwerking met een aantal gerenommeerde deurmontagebedrijven, waarbij hun kennis en ervaringen zijn gecombineerd met onze expertise om zo tot een praktische tilhulp te komen.

De MobyLift is in meerdere uitvoeringen leverbaar.

MobyLift TC-120
De MobyLift TC-120 is een mobiele tilhulp waarmee horizontaal oppakken en plaatsen mogelijk is. De TC-120 is met name geschikt voor de interieurbouw, maar ook voor meubelfabrikanten met een interne logistiek vanaf een pallet naar de zaagmachine of CNC-freesmachine en van daaruit naar bijvoorbeeld bestelbus of vrachtwagen.


[23/10/2016] - » Het persbericht lezen

TA'OR @ BIËNNALE INTERIEUR 2016

Biënnale Interieur 2016: Van Hoecke ontwikkelt conceptlade die functionaliteit met design combineert

In

The Circus op Biënnale Interieur 2016 tonen we een conceptlade die je dwingt om met een ander oog naar dit onmisbare gebruiksvoorwerp te kijken. Een wereld zonder lades zou er sowieso ongeorganiseerd uitzien, maar hoe kunnen we de lade zelf in een sexy jasje steken? We presenteren twee gloednieuwe conceptideeën ontwikkeld door Enthoven Associates. Storage is an art
Hoe kunnen lades in hun oervorm ook sexy zijn? Om daar een antwoord op te vinden zat een team van designspecialisten verschillende sessies samen met productontwikkelaars van Enthoven Associates. Het resultaat wordt in première op Biënnale Interieur 2016 getoond. Samen integreerde de designspecialisten en productontwerpers de TA’OR BOX, de zelfontwikkelde lade én een van de succesnummer van Van Hoecke, in een stijlvolle vide-poche: het typische kastje aan de voordeur waar je je autosleutels, portefeuille, haarspeldjes en brieven op kwijt kunt als je thuiskomst. Het conceptmeubel kreeg een stalen frame, geïntegreerd met een lade en kan aangevuld worden met een plantenbak


[19/10/2016] - » Het persbericht lezen

INTELLIGENT EN GOED GEORGANISEERD

Schrijfartikelensysteem SmarTray
Het modulaire en compacte organisatietalent SmarTray van Hettich kan net zo gemakkelijk onder het bureaublad als in een kast worden geplaatst. In de afsluitbare, stalen variant is SmarTray de ideale plaats om waardevolle of vertrouwelijke spullen op te bergen. De kunststof SmarTray is handig voor spullen die snel bij de hand moeten zijn.

SmarTray overtuigt door zijn hoge materiaal- en verwerkingskwaliteit, maar ook door comfortkenmerken als Push to open of de gedempte automatische sluiting Silent System. De vele designopties wat betreft behuizingkleur en -hoogte, evenals de keuze tussen staal en kunststof garanderen veelzijdige toepassingsmogelijkheden. De benodigde hoeveelheid ruimte is gering, maar de meerwaarde des te groter.


[13/10/2016] - » Het persbericht lezen
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 -> 66

WOOD-IT.BE  

WOOD-IT.BE BVBA G. KEYENLAAN 22 1160 BRUSSEL - Sitemap - Disclaimer - Contact: info@wood-it.be

PERSBERICHTEN
ARTIKELS
TWEEDEHANDSE HOUTBEWERKINGSMACHINES
GIDS VAN SCHRIJNWERKERS & INTERIEURBOUWERS
GIDS VAN PRODUCTEN & LEVERANCIERS
TE BEZOEKEN WEBSITES
TECHNISCH WOORDENBOEK NL/FR
VACATURES
DISCLAIMER
SITEMAP