transparenttransparent

woodLAB

Newsdesk woodweblab


BLUM STELT NIEUWE INNOVATIES VOOR OP INTERZUM 2017


Interzum is dé plaats om de nieuwigheden uit de meubelindustrie te ontdekken. Ook beslagfabrikant Blum stelde er de nieuwste innovaties op het gebied van klapdeuren, scharnieren en ladesystemen voor aan het grote publiek. Deze nieuwigheden zullen pas volgend jaar beschikbaar zijn maar Blum licht op Interzum graag al een tipje van de sluier op.

Bewegingstechnologieën vereenvoudigd
Onder het centrale thema ‘Vier voor meer’ to..


NIEUW BIJ STILLEMANS


STILLEMANS produceert hoge kwaliteit kunststof profielen. We ontwikkelen voortdurend nieuwe modellen. Vandaag hebben we meer dan 5000 profielen en accessoires beschikbaar.

STILLEMANS biedt u een totaaloplossing voor uw profielen. Wat we nog niet in huis hebben, kunnen we voor u ontwikkelen.

STILLEMANS maakt o.a. LED profielen, kantenband en handles – beschikbaar in een groot gamma afwerkingen en kleuren.


INTERZUM 2017: DECOSPAN IS GERICHT OP MERKEN EN BELEVING


Decospan, de Belgische leverancier van gefineerde panelen en een marktleider in Europa, is opnieuw van de partij in Keulen in hal 6. Deze editie echter met een aanzienlijk grotere stand en in plaats van links, meer naar rechts in de hal, en dicht bij de Piazza en centrale boulevard (C041). “Ook de look van de beursstand zal helemaal anders zijn dan in voorgaande jaren.” zegt Wouter Polfliet, brand manager van division panels en mede verantwoordelijk voor de marketing en ..


interzum 2017 - PREVIEW


Over precies 118 dagen gaat de vakbeurs Interzum van start in Keulen. De organisatoren zijn terecht koplopers te noemen op vlak van innovatie in de interieurbouw en de meubelindustrie. Elke twee jaar legt Interzum de basis voor toekomstige ontwikkelingen in deze industrie, dankzij de wisselwerking tussen exposanten en designers uit de hele wereld, die in de rij zullen staan voor dit niet te missen evenement. De exposanten (verdeeld over 10 beurshallen) lijken deze wissel..


ALPI STELT VOOR: RADIANT, HET HOUT DAT LEEFT VAN HET LICHT, PRIJS ‘BEST OF THE BEST’ INTERZUM AWARD 2015


Gedurende het International Year of Light and Light-Based Technologies, geïntroduceerd door UNESCO, is licht het sleutelbegrip van het ALPI hout. Als bekroning van de nieuwigheden onder de producten laat het nieuw hout Radiant het licht door, dankzij transparante harslijnen. Het innovatieve bereik van Radiant werd ook erkend door de jury van de Interzum Award 2015, die het product de prestigieuze “Best of the Best” Award toekende.

Een h..

Ligna


WEINIG GROEP OP HET SALON LIGNA 2017 : DIGITALE PRODUCTIE TEN DIENSTE VAN DE KLANT


In 2017 begint het LIGNA salon met een nieuw oppervlakteconcept. Daarom zal de Weinig groep zijn complete gamma voor de bewerking van massief hout en afgeleide materialen voor de eerste keer voorstellen in gebouw 27. Onder het motto « THINK WEINIG » worden de klanten verwacht op een stand van 4000 m², voor een uniek aanbod voor ambachten en industrie. In de sector van het bewerken van massief hout, omvat het programma de segmenten schaven en vormgeven, debiet en optimali..


LIGNA PREVIEW


De grote lijnen zijn opgezet om van de editie 2017 van LIGNA een onmisbaar evenement te maken voor de sector van de houtindustrie, met alle veranderingen door elkaar.

Zoals dr. Andreas GRUCHOW, lid van het voorzittend comité van de Deutsche Messe AG, het al terecht zei tijdens de persconferentie op 14 februari, is de conjunctuur heel gunstig ondanks de daling van export naar Rusland, als gevolg van de sancties die de Europese overheden hebben o..


LIGNA 2015: 'S WERELDS NUMMER 1


 • Een sterkere innovatieve geest en internationale uitstraling dan ooit
 • Het evenement weerspiegelt snelle vooruitgang geboekt door industrie 4.0 in houtbewerking en houtverwerking
 • Wood Industry Summit een succes vanaf het begin
 • "Verrassende Veelzijdigheid" ontmoet grote belangstelling

Hannover. LIGNA 2015, die in Hannover op vrijdag 15 mei ten einde liep, was een groo..

U bent op pagina : 14--> Aantal gevonden artikels : 980

INVICTUS EN POLARIS OP DE BIËNNALE INTERIEUR 2016

Maak kennis met ‘Invictus’ en ‘Polaris’, de nieuwste innovaties van Abet Laminati, op de ‘Biënnale Interieur 2016’ van 14 tot 23 oktober in Kortrijk (België) in Hall 1 - Stand 105

Abet Laminati introduceert Invictus, een ongezien en exclusief nieuw materiaal, ontstaan uit het idee om een uniek product te creëren dat voor het eerst in de geschiedenis twee elementen van superieure kwaliteit zou combineren: ultraperformante Print HPL-oppervlakken van Abet Laminati en het heldere Corning® Willow® Glass, een product van het Amerikaanse bedrijf Corning Inc. De twee toonaangevende bedrijven stonden aan de wieg van Invictus, een spectaculair productconcept dat leidde tot een verrassende combinatie van geavanceerde technologie en grenzeloze schoonheid.


[10/10/2016] - » Het persbericht lezen

ATELIER SCHRAUWEN TROTSE DEELNEMER AAN 'CREATIVITY WORKS IN ANTWERP'

Op het moment dat de herfst écht lijkt binnen te sluipen, wordt in Antwerpen met het driedaagse evenement ‘Creativity Works in Antwerp’ een punt gezet achter een jaar waarin creatief entrepreneurship uitbundig werd gevierd. Atelier Schrauwen werd samen met 35 andere creatieve Antwerpse ondernemers benaderd om aan dit project mee te werken. Met veel goesting deden we dit. Op het mooie Hendrik Conscienceplein in Antwerpen, kon u afgelopen weekend onze installatie bewonderen, gekozen voor het onderdeel Cultural Heritage. Deze installatie gaf weer waar Atelier Schrauwen voor staat: authentieke voordeuren en ramen met de charme van vroeger en het comfort van vandaag. De houtsnippers getuigen van ambacht, de consoles van vakmanschap.

In Antwerpen werd er misschien een punt gezet achter dit creatieve jaar, maar voor Atelier Schrauwen is en blijft creatief ondernemen een van de belangrijkste speerpunten. Wij dragen al meer dan 125 jaar bij aan het behouden van cultureel erfgoed in België, en over de grens. Als het aan ons ligt, dan oefenen we deze ambacht nog lang, én met veel passie uit!


[6/10/2016] - » Het persbericht lezen

GESLAAGD OPENDEURWEEKEND EN OPEN BEDRIJVENDAG BIJ DB&S

Afgelopen weekend stonden de deuren wagenwijd open bij DB&S Machines bij hun opendeurweekend (vrijdag 30 september en zaterdag 01 oktober) en aansluitend de Open Bedrijven Dag op zondag 02 oktober.
Tijdens het opendeurweekend kwamen er veel klanten en geïnteresseerden langs om de vele machines aan het werk te zien in onze nieuwe showroom.
Veel vragen werden gesteld door de mensen en beantwoord door de DB&S-medewerkers.
En ook de Open Bedrijven Dag overtrof onze verwachtingen : niet minder dan 850 mensen kwamen eens een kijkje nemen om in een ongedwongen sfeer onze CNC-machines, kantenverlijmers, paneelzagen, opdeelzagen, … te komen bekijken.
We hebben veel verwonderde blikken gezien en enthousiaste reacties gehoord.
Op het einde van het afgebakende parcours langs de machines kreeg iedereen nog een drankje aangeboden en kregen ze een puzzel mee die we volledig gemaakt hebben op onze nesting CNC van Format-4.

De medewerkers van DB&S zijn dan ook moe maar uitermate tevreden na deze succesvolle opendeurdagen.


[6/10/2016] - » Het persbericht lezen

LAWAAI BEÏNVLOEDT HUMEUR EN PRESTATIES

Akoestisch dempende panelen van Print Acoustics® verhogen akoestisch comfort,ook in ruimtes met veel achtergrondlawaai

De mens heeft last van het lawaai. Onderzoeken hebben al vaker aangetoond, dat teveel omgevingslawaai een negatieve invloed heeft op de prestaties van de mens en ook inspeelt op het humeur. Architecten, studiebureaus en interieurdesigners doen er dan ook alles aan om de akoestiek in een gebouw optimaal te maken. Print Acoustics®, een divisie van Triplaco, ontwikkelde een reeks van liefst 14 verschillende akoestisch dempende panelen voor wanden en meubilair, die bovendien ook een esthetische meerwaarde voor het interieur betekenen.

Binnen de divisie Print Acoustics® ontwikkelt en produceert familiebedrijf Triplaco, de Belgische specialist in de verdeling van HPL-platen van Abet Laminati, een reeks akoestische dempende producten, die niet alleen tegemoet komen aan de wensen van de diverse specialisten uit de interieurbouw, maar ook voldoen aan de hedendaagse eisen en regels.


[22/9/2016] - » Het persbericht lezen

BIESSE OPENT HAAR DEUREN

Biesse, Italiaanse producent van houtverwerkingmachines ontvangt je van 13 tot en met 15 oktober. Wil je kennismaken met de gastvrijheid en filosofie van deze Italiaanse firma? Schrijf je in en beleef het Inside Biesse event in Pesaro. Klik hier voor meer info rond de Biesse opendeurdagen.

Indrukwekkende showroom

5.000 m² showroom en 49 machines wachten je op in Pesaro. De ideale gelegenheid om het volledige Biesse gamma in levende lijve te ontdekken.

Interesse? Contacteer ons

RESERVEER NU JE PLAATS
Mis Biesse Inside 2016 in Pesaro van 13 t.e.m. 15 oktober niet. Deelnemers reizen op eigen kracht richting Pesaro. Vragen over dit Italiaans avontuur? Contacteer ons. A presto!


[16/9/2016] - » Het persbericht lezen

DB&S NODIGT UIT

Sinds kort zit DB&S Machines in de gloednieuwe gebouwen in Hooglede-Gits. Kom deze nieuwe showroom met de nieuwe machines en nieuwe merken zelf bewonderen tijdens ons opendeurweekend. Dit vindt plaats op vrijdag 30/09 en zaterdag 01/10 en dit telkens van 10 uur tot 17 uur.

Zie een 20-tal nieuwe machines van onze topmerken (OTT, Format-4, Mayer, Heesemann) aan het werk. We tonen je wat de nesting CNC profit H10 van Format-4 zoal kan, we verlijmen het perfecte kantje met de Tornado+ en de Storm+ van OTTen we demonstreren het gebruiksgemak van de opdeelzaag PS80 Premium van Mayer.

Al onze medewerkers staan je bij met raad en daad.Met een hapje en een drankje kan er nagepraat worden en worden al je vragen beantwoord.


[15/9/2016] - » Het persbericht lezen

VELUX - 5 TIPS OM HET BINNENKLIMAAT IN KLASLOKALEN TE VERBETEREN

Goed verluchte lokalen vol licht voor leerlingen in volle gezondheid

Begin september vonden ongeveer twee miljoen Belgische leerlingen de weg terug naar de schoolbanken. De schoolgaande jeugd brengt 90% van de tijd door in gesloten ruimten, waarvan ongeveer zes uur per dag in een klaslokaal. Een gezond binnenklimaat creëren is voor scholen dus van belang, met genoeg natuurlijk licht dat binnenvalt en frisse lucht die binnenkomt.

Als expert op het vlak van natuurlijk daglicht en frisse lucht geeft VELUX 5 tips aan leerkrachten en schooldirecteurs.

1. Dakvensters installeren: deze garanderen een grote hoeveelheid natuurlijk licht, voldoende frisse lucht én passieve zonne-energie in de winter. Een gezond binnenklimaat zorgt niet alleen voor een verbeterd welzijn van de leerlingen, maar ook voor:


[14/9/2016] - » Het persbericht lezen

NOBLESSE - LANGSTE LIJN HORIZONTALE BANDHERZAAGMACHINES

Stenner (GB, sinds 1958 één van onze belangrijkste leveranciers) meldt de fabricatie en levering van een productielijn bestaande uit 10 horizontale bandherzaagmachines van het type MHS10. Dit is een record, nooit eerder werd bij Stenner een langere lijn gefabriceerd.

Het type MHS10 heeft zaagwielen met diameter 1,05 m voor 130 mm brede bandzaagbladen. Elke zaageenheid wordt aangedreven met een motor van 37 kW. Het hout wordt d.m.v. een stalen lattenkettingbed door


[13/9/2016] - » Het persbericht lezen

FACTORY OF THE FUTURE PRODUCEERT 5 MILJOEN LADES

Van Hoecke combineert jaren ervaring met een hoogtechnologische productieomgeving

Al sinds 1967 is het familiebedrijf Van Hoecke actief in de meubelindustrie. Als verdeler van het Oostenrijks merk Blum zijn we dé partner voor functioneel meubelbeslag. Sinds 2003 evolueerden we van pure distributie naar producent. Op vraag van onze klanten begonnen we aan de productie van gemonteerde lades. Sindsdien rolden er al 5.000.000 lades van de productielijnen in Sint-Niklaas.

13 jaar geleden ontstond vanuit de vraag ‘Hoe kunnen we problemen bij onze klanten wegnemen?’ het idee om voorgemonteerde lades te maken om zo onze klanten een voor hen weinig rendabel werkje uit handen te nemen. Het bespaart hen tijd en geld en geeft hen de kans om zich volledig te concentreren op het échte maatwerk.

Make & Buy
In de professionele verkoop is Make or Buy een strategische vraag die bij iedere onderneming terugkomt: kopen we een product in of maken we het zelf? Wij willen onze klanten de keuze bieden: leveren wij identieke gemonteerde lades in grote aantallen aan en doen zij de “specials”, of bezorgen we enkel de speciale uitvoeringen en produceert de klant de standaardafmetingen. De klant bepaalt: hij maakt zelf én hij kan aankopen.


[6/9/2016] - » Het persbericht lezen

WERELDPRIMEUR OP DE HOLZMA TREFF VAN 20 TEM 24 SEPTEMBER

Op de Holzmatreff toont Holzma haar nieuwe Modele 45. Hiermee zal men op elk opdeelzaagmodel van Holzma in verstek kunnen zagen. Oudere types kunnen omgebouwd worden met deze module

NEW BÜTFERING SWT 225 SCHUURMACHINE

 • Paneeldiktes tot 200mm
 • Automatische diktemeter in doorloop
 • Easy to remove borstel systeem
  • Werken met meerdere borstel
  • Vintage look op uw panelen
 • 35% minder energieverbruik
 • Nu ook met hoogglansaggregaat verkrijgbaar

WEEKE VENTURE 115 5-ASSIGE CNC

 • Bijzonder compact : 15% minder ruimte
 • Bedienbaar aan 4 zijden
 • Comfortpakket
  • Start –en standbyknop op de bumper bevestigd
 • Verzetbaar bedienpult op wielen


[6/9/2016] - » Het persbericht lezen

ZWALUW ELAST-O-FOAM SLUIT BEWEGENDE VOEGEN LUCHTDICHT AF

De nieuwe PU-schuim Zwaluw Elast-O-Foam van Den Braven is luchtdicht, sterk isolerend en geluiddempend. Men maakt er in een handomdraai duurzame naadloze afdichtingen mee, zelfs bij bewegende voegen rond ramen en deuren. Door de combinatie van een uitstekende hechting, hoge luchtdichtheid en een hoge isolatiewaarde, is Zwaluw Elast-O-Foam een logische keuze bij het realiseren van energiezuinige, energieneutrale of energieopwekkende gebouwen.

Zwaluw Elast-O-Foam is speciaal ontwikkeld voor het thermisch isoleren en naadloos afdichten van bewegende voegen rondom raam- en deurkozijnen


[2/9/2016] - » Het persbericht lezen

SORTIMO PRESENTEERT BOSCH “WIRELESS CHARGING L-BOXX OPLAADSTATION”

24/08/2016 – Sortimo en Bosch hebben een mobiel oplaadstation ontwikkeld voor de blauwe L-BOXX en van het elektrisch gereedschap, die perfect integreerbaar is in het Sortimo-rekkensysteem. Het oplaadstation bestaat uit een houder voor de L-BOXX die het mogelijk maakt om tijdens het transport zonder problemen het gereedschap op te laden doorheen de wand van de L-BOXX. Zo zijn elektrisch gereedschap en reservebatterijen altijd klaar voor gebruik bij aankomst op de werf en wordt de reistijd nuttig ingevuld. Het Bosch Wireless Charging L-BOXX oplaadstation is compatibel met elke conventionele LBOXX 136. Deze kan eenvoudig in de houder geplaatst worden en beide batterijen erin beginnen van daar meteen op te laden, zonder kabel. Het enige wat nodig is, is een speciale inleg voor de L-BOXX 136, zodat opladen doorheen de wand mogelijk is zonder open contactpunten


[25/8/2016] - » Het persbericht lezen

PARTNERS IN EXCELLENCE – ABET LAMINATI VOORRAAD PROGRAMMA

Het Abet Laminati “Partners in Excellence” netwerk biedt :

VOORRAADPROGRAMMA PRINT HPL :
539 Print HPL kleuren zijn onmiddellijk uit voorraad en per plaat leverbaar.

DOORSPRINT
Voorraadprogramma deurformaten, onmiddellijk leverbaar uit voorraad en per plaat.

STRATIFICATO HPL & FULL-COLOUR
Voorraadprogramma massief volkunststof laminaat, onmiddellijk uit voorraad leverbaar, per plaat.

pRaL® SOLID SURFACE MATERIAL MEETS PRINT HPL
Voorraadprogramma op basis van 11 pRaL® ssm kleuren in kleurharmonie met 11 Print HPL Colours. pRaL® solid surface is een massief, in de massa gekleurd composietmateriaal dat is samengesteld uit acrylaat en natuurlijke mineralen.


[23/8/2016] - » Het persbericht lezen

POLLMEIER – FRANKFURT AM MAIN, EEN “TOEKOMSTPAVILJOEN” IN BAUBUCHE

Sinds eind 2015 pronkt het Goetheplatz in Frankfurt am Main met een paviljoen gemaakt uit beuken balken dat 8 meter hoog is en 30 meter breed. Deze tijdelijke constructie werd “Toekomstpaviljoen” genoemd en wordt uitgebaat door de organisators van de “Architektursommer” (de zomer van de architectuur in de regio Rhein-Main) in samenwerking met “Frankfurter Garten”, een initiatief voor stedelijke tuinbouw. Een jaar lang zullen er tentoonstellingen, conferenties en ateliers plaatsvinden.

Dit houten Toekomstpaviljoen is centraal gelegen in de stad en is een mooie toevoeging aan het plein. De constructie wordt omringd door de historische gevels in zandsteen en de hedendaagse gebouwen die deze “gigantische ruimte”


[20/8/2016] - » Het persbericht lezen

ONZICHTBAAR INGEWERKT IN UW HI-MACS® WERKBLAD.

Engels Design and Decoration biedt nu ook draadloze smartphone- en tabletladers aan die onzichtbaar ingewerkt kunnen worden in uw HI-MACS® werkblad!

Laad al uw smartphones en tablets op zonder draden of snoeren. Het is handig en is een extra troef om toe te voegen aan het HI-MACS® oppervlak van eigenaars, bedrijfsleiders en ontwerpers.

Mooi en functioneel design gaan zeker samen met innovaties van deze tijd. Mensen willen verbonden blijven, bedrijven gaan steeds meer slimme functies koppelen, waardoor de smartphone de komende jaren alleen maar intensiever gebruikt zal worden. Hierbij is een volle batterij een minimum vereiste, waarbij gemakkelijk toegang tot energie zonder kabels gewaardeerd wordt.


[17/8/2016] - » Het persbericht lezen
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 -> 66

WOOD-IT.BE  

WOOD-IT.BE BVBA G. KEYENLAAN 22 1160 BRUSSEL - Sitemap - Disclaimer - Contact: info@wood-it.be

PERSBERICHTEN
ARTIKELS
TWEEDEHANDSE HOUTBEWERKINGSMACHINES
GIDS VAN SCHRIJNWERKERS & INTERIEURBOUWERS
GIDS VAN PRODUCTEN & LEVERANCIERS
TE BEZOEKEN WEBSITES
TECHNISCH WOORDENBOEK NL/FR
VACATURES
DISCLAIMER
SITEMAP