transparenttransparent

woodLABMOVING IDEAS VAN BLUM OP INTERZUM


Klapdeursysteem wordt kleiner

Met de AVENTOS HK top brengt Blum een kleinere variant van het beproefde klapdeursysteem op de markt. Met zijn kleine inbouwgrootte en een hedendaags design van de afdekkap, integreert het beslagelement perfect in elke corpus. Het symmetrische systeem is eenvoudig aan beide zijden in de kast te monteren en dankzij de geïntegreerde, traploze openingshoekbegrenzer kan je exact bepalen hoe ver het front ..


BLUM POCKETDOOR & SPACE STEP


De stap naar nog meer opbergruimte

De invloed van de verstedelijking is nu al duidelijk voelbaar in onze woningen. Woonruimtes worden kleiner en dat zullen we in de toekomst meer en meer merken. Efficiënt omgaan met de beschikbaar (opberg)ruimte wordt één van de grote uitdagingen in de meubelbouw en daar weet Blum goed op in te spelen.

Op Interzum stelde Blum de SPACE STEP voor. Deze lade..


DECOSPAN SCOORT METEEN OP INTERZUM EN WINT TWEE AWARDS!


Keulen, 21/05/2019. Interzum is steeds 's werelds toonaangevende vakbeurs voor toeleveraniers naar de meubelindustrie en interieurontwerp. Op de grootste vakbeurs ter wereld in die branche zetten de exposanten nieuwe normen en bieden zij bezoekers uit de industrie en handel een overzicht van de meest baanbrekende innovaties in de sector. Decospan heeft dit volgens de jury uitmuntend gedaan en werd bekroond met twee prijzen: zowel het nieuwe Querkus Vintage I..


interzum AWARD 2019: DUBBELE WINST VOOR HETTICH


De prijswinnaars zijn ComfortSpin en ViZard by ambigence

Hettich won gisteravond maar liefst twee onderscheidingen voor productinnovaties. Het nieuwe klepbeslag ViZard by ambigence kreeg zelfs de onderscheiding 'Best of the Best'.

De uitreiking van de interzum awards 2019 vond plaats op 20 mei tijdens de legendarische interzum beursparty in het theater 'am Tanzbrunnen'. De jury van de in..


BLUM STELT NIEUWE INNOVATIES VOOR OP INTERZUM 2017


Interzum is dé plaats om de nieuwigheden uit de meubelindustrie te ontdekken. Ook beslagfabrikant Blum stelde er de nieuwste innovaties op het gebied van klapdeuren, scharnieren en ladesystemen voor aan het grote publiek. Deze nieuwigheden zullen pas volgend jaar beschikbaar zijn maar Blum licht op Interzum graag al een tipje van de sluier op.

Bewegingstechnologieën vereenvoudigd
Onder het centrale thema ‘Vier voor meer’ to..

Ligna


ALLEEN EN NOG HYPER PRODUCTIEF


Op de Ligna 2019 zien we dat veel gereedschappen zijn ontworpen om dode tijd te elimineren, de beweging van onderdelen te vergemakkelijken, repetitieve taken te elimineren zodat een schrijnwerker een dirigent wordt, wat leidt tot de robots en machines.

Stel je voor dat terwijl de CNC-machine met nesttafel al het werk doet van boren, frezen en snijden, de schrijnwerker andere taken kan uitvoeren, zoals het lijmen van de afkantbanden , of het same..


DE BIESSE DIGITALE FABRIEK OP LIGNA 2019: EEN WINNENDE ALLIANTIE TUSSEN MENS EN ROBOT


Pesaro, 15 mei 2019 - Bij LIGNA presenteert Biesse de toekomst van Industry 4.0: 6000 vierkante meter, waar automatisering en interconnectie een nog effectievere stimulans worden en het Automaction-concept tot leven brengen - de constante innovatieve geest van Biesse.

Ligna, een tweejaarlijks evenement, wordt gehouden in Hannover van 27 tot 31 mei 2019. Het is de toonaangevende vakbeurs als het gaat om machines, voorzieningen en..


EEN NIEUW HEFINRICHTING IS TOEGETREDEN TOT DE EUROTECH-PRODUCTPORTFOLIO


Het eT -Hover- univac- assortiment vacuümheftoestellen breidt zich uit: het omvat nu ook de nieuwe eT -Hover- univac-lijn . Het nieuw ontwikkelde hefinrichting is een compactere, lichtgewicht versie van de eT -Hover- univac . Net als zijn voorganger is het speciaal ontworpen voor het bouwen van gebieden.

De eT -Hover- univac is ontworpen als een hulpstuk voor kraan- en hefwerktuigen. Het is geschikt voor het heffen en verplaatsen van grote ladin..


WEINIG GROEP OP HET SALON LIGNA 2017 : DIGITALE PRODUCTIE TEN DIENSTE VAN DE KLANT


In 2017 begint het LIGNA salon met een nieuw oppervlakteconcept. Daarom zal de Weinig groep zijn complete gamma voor de bewerking van massief hout en afgeleide materialen voor de eerste keer voorstellen in gebouw 27. Onder het motto « THINK WEINIG » worden de klanten verwacht op een stand van 4000 m², voor een uniek aanbod voor ambachten en industrie. In de sector van het bewerken van massief hout, omvat het programma de segmenten schaven en vormgeven, debiet en optimali..


LIGNA PREVIEW


De grote lijnen zijn opgezet om van de editie 2017 van LIGNA een onmisbaar evenement te maken voor de sector van de houtindustrie, met alle veranderingen door elkaar.

Zoals dr. Andreas GRUCHOW, lid van het voorzittend comité van de Deutsche Messe AG, het al terecht zei tijdens de persconferentie op 14 februari, is de conjunctuur heel gunstig ondanks de daling van export naar Rusland, als gevolg van de sancties die de Europese overheden hebben o..

U bent op pagina : 14--> Aantal gevonden artikels : 1017

FORUM VAN HET HOUT 2017

Een avond vol houtbewerkingsinnovaties

De bestuurskern van Schrijnwerkers en Interieurbouwers binnen BOUWUNIE West-Vlaanderen en het VTI Roeselare organiseren op 16 maart 2017 het FORUM VAN HET HOUT ‘17. In het VTI van Roeselare ontdek je tijdens een nocturne met toonaangevende leveranciers allerlei houtinnovaties met best practices: van constructiehout, bijzondere houtsoorten, raambeslag, cnc, lijmen en lijmprocessen tot gereedschap en systemen voor het professioneel bewerken van massief hout. Ook HACO Trading is aanwezig.

Houtbewerkingsinnovaties
Vanaf 19.15u demonstreert Ivan Demeyer, pedagogisch begeleider en studieverantwoordelijke Bouw-Hout Katholiek Onderwijs enkele houtbewerkingsmachines. Ook enkele machines - geplaatst en onderhouden door HACO Trading - tonen zich van hun meest technologische kant.


[7/3/2017] - » Het persbericht lezen

FASCIN[ACTION]

Positief opvallen met oplossingen. Wie mensen wil fascineren, moet iets buitengewoons bieden. Met producten en service. Met oplossingen die in de smaak vallen. Bezoekers van de Hettich beursstand op de 'interzum 2017' zullen deze Fascin[action] beleven: innovatieve en inspirerende ideeën voor de meubels van morgen.

Hettich herkent trends al in een vroeg stadium en zet die om in innovatieve en overtuigende beslagoplossingen. Fascinatie ontstaat geheel individueel, afhankelijk van de persoon, door emotionele, intuïtieve functies, digitale aanlevering van informatie en een snelle dienstverlening. Die bieden de consumenten comfort, zakelijke meerwaarde evenals de mogelijkheid om zich te onderscheiden.

Voor mensen die vorm graag voelen
Mensen die vormen graag voelen hebben een uitgesproken gevoel voor esthetiek en vormgevingsdetails. Zij kunnen het waarderen, wanneer het designkarakter van een meubel binnenin consequent wordt doorgetrokken. Zoals bij het gelijmde Sensys scharnier, dat functionaliteit en esthetiek bij glazen deuren perfect met elkaar verenigt.


[1/3/2017] - » Het persbericht lezen

MAJESTUEUZE VOORJAARS-KLASSIEKER: WIELERPROFS TRAINEN SAMEN MET PERS EN BLOGGERS OP NIEUWSTE QUICK-STEP VLOER!

Niet alleen het wielerseizoen maar ook de lente is in zicht. Het ideale moment dus om jezelf klaar te stomen voor een nieuwe start. Denk aan detox, healthy food, terug aan het sporten gaan én een frisse wind door je interieur blazen. Quick-Step bundelde dat alles in een exclusieve core stability training. Samen met wielerprofs Zdeněk Štybar en Julien Vermote ging een select groepje van pers en bloggers intensief aan de slag met de basis van lichaam én woning. Geen beton of kasseistrook als ondergrond deze keer, wel de gloednieuwe Majestic laminaat collectie. Een unieke voorjaarsklassieker!


[24/2/2017] - » Het persbericht lezen

LIGNA PREVIEW

De grote lijnen zijn opgezet om van de editie 2017 van LIGNA een onmisbaar evenement te maken voor de sector van de houtindustrie, met alle veranderingen door elkaar.

Zoals dr. Andreas GRUCHOW, lid van het voorzittend comité van de Deutsche Messe AG, het al terecht zei tijdens de persconferentie op 14 februari, is de conjunctuur heel gunstig ondanks de daling van export naar Rusland, als gevolg van de sancties die de Europese overheden hebben opgelegd. Paradoxaal genoeg is het de Amerikaanse markt (+11%) die de vermindering van de Russische markt gedeeltelijk heeft gecompenseerd.

Wat betreft de cijfers, is de markt voor productie van machines voor de betreffende sector in opkomst en Duitsland bezet nog altijd een comfortabele eerste plaats (29%), ver boven Italië (17%) en China (17%). Voor 2017 zou de omzet kunnen oplopen tot 3,4 miljard euro.


[21/2/2017] - » Het persbericht lezen

PAR-KY LEGT DE PLANK HOOG OP BATIBOUW

Menen, 16 februari ’17. De Belgische specialist in fineervloeren is naar goede traditie ook dit jaar opnieuw aanwezig op Batibouw. Maar deze keer is de belevingsstand te ontdekken in de hoofdgang. Par-ky verlaat daarmee zijn gewoonlijke plek in de zijgang en treedt definitief op de voorgrond als betrouwbare fabrikant van houten vloeren.

HOUT AAN DE PRIJS VAN LAMINAAT
In elk bouwproject wordt veel aandacht besteed aan de keuze van de vloer. Die gebeurt namelijk weloverwogen in relatie met design en functionaliteit. Tussen de opties staat steevast een houten vloer in de vorm van parket of laminaat. Een parketvloer brengt namelijk sfeer en gezelligheid met zich mee en heeft nog altijd klasse. Temeer omdat elke plank uniek is: een echt natuurproduct dat in tegenstelling tot imitaties zoals laminaat warm en exclusief is. Par-ky koppelt net die beleving aan het gebruiksgemak van een laminaatvloer: dankzij de eenvoudige zwevende installatie met het gerenommeerde Uniclic®-systeem en de afgewerkte houten toplaag staat Par-ky hoog aangeschreven. Dit alles tegen de prijs van een doorsnee laminaatvloer: écht hout aan de prijs van laminaat dus.


[16/2/2017] - » Het persbericht lezen

GOOD TOOLS - GOOD PROFESSIONALS - GOOD PROJECTS!

Gereedschappen in de spotlight in Paleis 9 van BATIBOUW

Donderdag 19 januari 2017 — Een goed vakman kan niet zonder goed gereedschap. Alleen met kwalitatief gereedschap kan een ervaren vakman ook goed project opleveren. BATIBOUW zet Paleis 9 deels in het teken van de cruciale driehoeksverhouding goed gereedschap – goede vaklui – goed project.

Een vakman die op de werf aankomt in een bestelwagen met al zijn gereedschappen los in de laadbak, zal een weinig betrouwbare indruk achterlaten. Bovendien zal hij kostbare tijd verliezen met telkens het juiste materieel voor de taak te zoeken. En wanneer die vakman dan ook nog eens met een aftandse boormachine op een krakkemikkige ladder aan de slag gaat, is het vertrouwen in een kwalitatief eindresultaat snel zoek.

Specialisten in de kijker
Kortom, een vakman heeft niet alleen het juiste, maar ook kwalitatief gereedschap nodig. Al die noodzakelijke hulpmiddelen om veilig en kwalitatief te werken, ontdekt de vakman in Paleis 9 van BATIBOUW. De toeleveranciers krijgen hiermee een nieuwe plaats in het beursgebeuren. Op de standen kunnen professionals de nieuwste tools in een beveiligde ruimte ontdekken én testen in de meest uitdagende omstandigheden. Ook particulieren die tips willen krijgen en uitkijken naar de nieuwste innovaties en producten op het vlak van gereedschappen en tools, zijn welkom in Paleis 9. Benieuwd naar de verschillende demo’s en wedstrijden die er zullen plaatsvinden? Neem dan zeker een kijkje in de kalender op de website van Batibouw.


[15/2/2017] - » Het persbericht lezen

HET PLATDAKVENSTER HERUITGEVONDEN: VELUX ONTWERPT HET PLATDAKVENSTER MET GEBOGEN GLAS

Op Batibouw 2017 stelt VELUX haar nieuwe platdakvenster met gebogen glas voor. Het gebogen glas in dit ongeziene product is het resultaat van technologische innovatie en biedt tal van voordelen.

Meer dan een streling voor het oog dankzij het elegante design, is dit nieuwe venster uitgerust met CurveTech, een technologie met vele voordelen. Doordat regenwater rechtstreeks van het gebogen glas naar het dakvlak stroomt, valt het licht optimaal naar binnen en is een mooi uitzicht gegarandeerd. Het krasvrije beschermglas verlengt de gebruiksduur van het venster. Ten slotte is het venster gemakkelijk te onderhouden door de gebogen vorm neemt aflopend regenwater de vuildeeltjes mee.

Het ‘glass-to-edge’-design zorgt voor een oppervlak zonder profielen voor een perfecte waterdichtheid. De drie glaslagen, een combinatie van dubbele beglazing en het gebogen beschermglas, bieden een uitstekende akoestische en thermische isolatie.


[7/2/2017] - » Het persbericht lezen

VINTAGE LOOK : TRENDY

Het is geen geheim dat “retro” een grote trend is tegenwoordig. Klassieke meubeldesigns van 50 jaar geleden worden gekopieerd en gebruikt in modern meubels. Samen met de retro trend zien we ook een oud-en-versleten look trend: “Vintage”.

STILLEMANS biedt u een vintage metal effect finish, voor al onze ABS grepen en knoppen. The "vintage look" ziet er hetzelfde uit als oud metaal, maar voelt warmer aan en is een prijsbewuste keuze.

Tevens hebben we een gamma vintage look prints op onze kantenband, waaronder beton, leisteen en oud hout. Vraag ons gerust om stalen!

http://stillemans.com/


[6/2/2017] - » Het persbericht lezen

DESIGN GECOMBINEERD MET PRECISIETECHNIEK

Gerenommeerde producenten kiezen voor oplossingen van Hettich
Op de internationale inrichtingsbeurs 'imm cologne 2017' en de 'LivingKitchen' werd getoond, welke trends bepalend zullen zijn voor de meubel- en interieurbranche. Hettich overtuigt zijn klanten met oplossingen – want hierdoor worden sommige designs en functies pas mogelijk.

Decker kiest nu voor Actro 5D
Ook de firma Decker Möbelwerke vertrouwt bij zijn keukens voortaan op de Actro 5D ladegeleiding van Hettich. Als middelgroot familiebedrijf uit het Duitse Borgentreich-Borgholz produceert Decker sinds 1915 massief houten meubels volgens beproefde ambachtelijke tradities. Behalve meubels voor de woon- en eetkamer behoren ook hoogwaardige massief houten keukens tot het assortiment. "Aan keukenmeubels worden steeds meer eisen gesteld. Schuifladen en uittrekelementen worden groter, maar ook met meer gewicht beladen.


[2/2/2017] - » Het persbericht lezen

5-IN-1 ACCUSCHROEFBOORMACHINESYSTEEM VOOR PROFESSIONALS

Bosch FlexiClick nu met 12 volt
Het compactste en veelzijdigste systeem op de markt

  • Kortste 12 volt accuschroefboormachine op de markt met vier opzetstukken
  • Maximale flexibiliteit en precies werken op moeilijk toegankelijke plaatsen
  • Comfortabele hantering: opzetstukken blijven voor het afstellen gewoon op de machine zitten

Het beproefde FlexiClick-systeem is er nu ook met 12 volt: Bosch biedt met de GSR 12V-15 FC Professional de kortste accuschroefboormachine van zijn klasse. Hij is met vier opzetstukken – een vergrendelbare bithouder alsook boorhouder-, excenter- en haaks opzetstuk – het veelzijdigste systeem op de markt. Daarnaast is Bosch de enige fabrikant waarbij het haakse opzetstuk met elk van de drie andere opzetstukken gecombineerd en gebruikt kan worden. Zo zijn professionals, zoals meubelmakers, keuken-, meubel- en beursbouwers, die vaak op heel krappe plaatsen moeten worden, nog flexibeler. Daarnaast kunnen ze typische taken met het compacte 12 voltsysteem nog makkelijker uitvoeren dan met de krachtigere toestellen van de 14,4 of 18 voltklasse. Daartoe behoort bijvoorbeeld het losdraaien en indraaien van schroeven aan randen van kasten of boringen in nissen met beperkte ruimte. Beproefde eigenschappen zijn behouden: ook bij het 12 voltsysteem kunnen het excenter- en haaks opzetstuk direct aan het toestel afgesteld worden.


[31/1/2017] - » Het persbericht lezen

SLANKE HOUTCONSTRUCTIE ONDER EEN GEWELFD GROEN DAK

Het Hurlingham Club Racquet Centre kreeg een lichte dakconstructie met Kerto® LVLelementen

De Hurlingham Club is een groene oase van tradities, die bekend staat als één van de grootste particuliere sportclubs ter wereld. Het door David Morley Architects ontworpen Racquet Centre heeft een verzonken, slanke constructie en is voorzien van een sedumdak om het milieu-effect van het gebouw tot een minimum te beperken. Om de indoor tennisbanen een grote vrije ruimte te geven, moesten de draagbalken redelijk ver uit elkaar geplaatst worden.

Het Hurlingham-project omvatte de bouw van een sportcomplex met vier indoor tennisbanen en vier squashbanen. De sporthal is 35 meter breed en 55 meter lang. De hoofddraagconstructie bestaat uit gewelfde stalen balken. Om de tennisbanen ruimte te geven en de kosten van deze complexe balken te beperken, zijn ze op een afstand van 12,9 meter van elkaar geplaatst. Voor de opvulling tussen de stalen balken wilde de architect hout toepassen.


[31/1/2017] - » Het persbericht lezen

interzum 2017 - PREVIEW

Over precies 118 dagen gaat de vakbeurs Interzum van start in Keulen. De organisatoren zijn terecht koplopers te noemen op vlak van innovatie in de interieurbouw en de meubelindustrie. Elke twee jaar legt Interzum de basis voor toekomstige ontwikkelingen in deze industrie, dankzij de wisselwerking tussen exposanten en designers uit de hele wereld, die in de rij zullen staan voor dit niet te missen evenement. De exposanten (verdeeld over 10 beurshallen) lijken deze wisselwerking wel te smaken, want hun aantal is met 36% toegenomen! Niettemin kunnen we voor het grotere aantal vooral buitenlandse exposanten ook een andere verklaring vinden: die andere vakbeurs, ZOW, maakt voortaan deel uit van Koelnmesse en zal zich vanaf nu sterker op de Duitse markt richten.

De slagzin van de Koelnmesse is niet voor niets "In Keulen doet de hele wereld zaken". Keulen is bovendien een centrum van vernieuwing met drie andere toonaangevende vakbeurzen: IMM Cologne, LivingKitchen en Orgatec.


[26/1/2017] - » Het persbericht lezen

HACO TRADING OP BATIBOUW 2017

Van 16 tot en met 26 februari stelt HACO Trading opnieuw haar uitgebreid gamma hout-, kunstof- en alu-bewerkingsoplossingen voor. Van compacte houtbewerkingsmachines tot efficiënte biomassa heteluchtkachels: als trouwe Batibouw-partner verwelkomen we je dit jaar graag opnieuw in Brussels Expo.

Afspraak op stand 09136.


[25/1/2017] - » Het persbericht lezen

ONTDEK DE EVENEMENTEN TIJDENS BATIBOUW 2017

Donderdag 12 januari 2017 — Het aftellen is begonnen: van donderdag 16 tot en met zondag 26 februari vormt Brussels Expo het decor voor BATIBOUW, dé bouw-, renovatie-, en woonbeurs waar zo’n duizend exposanten samenkomen. Tijdens deze gelegenheid, waar exposanten, experten en bezoekers elkaar ontmoeten, vinden er verschillende evenementen plaats. Ontdek hieronder een greep uit het aanbod.

Build-IT
Built-IT is het enige ICT-evenement georganiseerd op een bouw- en renovatiebeurs in België. Deze tiende editie brengt experts in de informatie- en communicatietechnologie (software en hardware) samen. Built-IT wordt georganiseerd in de Astridhal tijdens de professionele dagen op donderdag 16 en vrijdag 17 februari.


[12/1/2017] - » Het persbericht lezen
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 -> 68

WOOD-IT.BE  

WOOD-IT.BE BVBA G. KEYENLAAN 22 1160 BRUSSEL - Sitemap - Disclaimer - Contact: info@wood-it.be

PERSBERICHTEN
ARTIKELS
TWEEDEHANDSE HOUTBEWERKINGSMACHINES
GIDS VAN SCHRIJNWERKERS & INTERIEURBOUWERS
GIDS VAN PRODUCTEN & LEVERANCIERS
TE BEZOEKEN WEBSITES
TECHNISCH WOORDENBOEK NL/FR
VACATURES
DISCLAIMER
SITEMAP