transparenttransparent

woodLAB

Newsdesk woodweblab


BLUM STELT NIEUWE INNOVATIES VOOR OP INTERZUM 2017


Interzum is dé plaats om de nieuwigheden uit de meubelindustrie te ontdekken. Ook beslagfabrikant Blum stelde er de nieuwste innovaties op het gebied van klapdeuren, scharnieren en ladesystemen voor aan het grote publiek. Deze nieuwigheden zullen pas volgend jaar beschikbaar zijn maar Blum licht op Interzum graag al een tipje van de sluier op.

Bewegingstechnologieën vereenvoudigd
Onder het centrale thema ‘Vier voor meer’ to..


NIEUW BIJ STILLEMANS


STILLEMANS produceert hoge kwaliteit kunststof profielen. We ontwikkelen voortdurend nieuwe modellen. Vandaag hebben we meer dan 5000 profielen en accessoires beschikbaar.

STILLEMANS biedt u een totaaloplossing voor uw profielen. Wat we nog niet in huis hebben, kunnen we voor u ontwikkelen.

STILLEMANS maakt o.a. LED profielen, kantenband en handles – beschikbaar in een groot gamma afwerkingen en kleuren.


INTERZUM 2017: DECOSPAN IS GERICHT OP MERKEN EN BELEVING


Decospan, de Belgische leverancier van gefineerde panelen en een marktleider in Europa, is opnieuw van de partij in Keulen in hal 6. Deze editie echter met een aanzienlijk grotere stand en in plaats van links, meer naar rechts in de hal, en dicht bij de Piazza en centrale boulevard (C041). “Ook de look van de beursstand zal helemaal anders zijn dan in voorgaande jaren.” zegt Wouter Polfliet, brand manager van division panels en mede verantwoordelijk voor de marketing en ..


interzum 2017 - PREVIEW


Over precies 118 dagen gaat de vakbeurs Interzum van start in Keulen. De organisatoren zijn terecht koplopers te noemen op vlak van innovatie in de interieurbouw en de meubelindustrie. Elke twee jaar legt Interzum de basis voor toekomstige ontwikkelingen in deze industrie, dankzij de wisselwerking tussen exposanten en designers uit de hele wereld, die in de rij zullen staan voor dit niet te missen evenement. De exposanten (verdeeld over 10 beurshallen) lijken deze wissel..


ALPI STELT VOOR: RADIANT, HET HOUT DAT LEEFT VAN HET LICHT, PRIJS ‘BEST OF THE BEST’ INTERZUM AWARD 2015


Gedurende het International Year of Light and Light-Based Technologies, geïntroduceerd door UNESCO, is licht het sleutelbegrip van het ALPI hout. Als bekroning van de nieuwigheden onder de producten laat het nieuw hout Radiant het licht door, dankzij transparante harslijnen. Het innovatieve bereik van Radiant werd ook erkend door de jury van de Interzum Award 2015, die het product de prestigieuze “Best of the Best” Award toekende.

Een h..

Ligna


WEINIG GROEP OP HET SALON LIGNA 2017 : DIGITALE PRODUCTIE TEN DIENSTE VAN DE KLANT


In 2017 begint het LIGNA salon met een nieuw oppervlakteconcept. Daarom zal de Weinig groep zijn complete gamma voor de bewerking van massief hout en afgeleide materialen voor de eerste keer voorstellen in gebouw 27. Onder het motto « THINK WEINIG » worden de klanten verwacht op een stand van 4000 m², voor een uniek aanbod voor ambachten en industrie. In de sector van het bewerken van massief hout, omvat het programma de segmenten schaven en vormgeven, debiet en optimali..


LIGNA PREVIEW


De grote lijnen zijn opgezet om van de editie 2017 van LIGNA een onmisbaar evenement te maken voor de sector van de houtindustrie, met alle veranderingen door elkaar.

Zoals dr. Andreas GRUCHOW, lid van het voorzittend comité van de Deutsche Messe AG, het al terecht zei tijdens de persconferentie op 14 februari, is de conjunctuur heel gunstig ondanks de daling van export naar Rusland, als gevolg van de sancties die de Europese overheden hebben o..


LIGNA 2015: 'S WERELDS NUMMER 1


 • Een sterkere innovatieve geest en internationale uitstraling dan ooit
 • Het evenement weerspiegelt snelle vooruitgang geboekt door industrie 4.0 in houtbewerking en houtverwerking
 • Wood Industry Summit een succes vanaf het begin
 • "Verrassende Veelzijdigheid" ontmoet grote belangstelling

Hannover. LIGNA 2015, die in Hannover op vrijdag 15 mei ten einde liep, was een groo..

U bent op pagina : 15--> Aantal gevonden artikels : 980

TRIPLACO STELT NIEUWE COLLECTIE POSTFORM WERKBLADEN VOOR

25 trendy, maar ook functionele decoren – 9 nieuwe

Triplaco stelt een nieuwe collectie postform werkbladen op basis van de Print HPL laminate van Abet Laminati voor. Deze bestaat uit 25 trendy, maar vooral ook functionele decoren: lichte en donkere tinten, unikleuren, houtstructuren, stone-, beton- of granietlook. Triplaco levert de postform werkbladen in al deze decoren uit voorraad in een uitvoering van 600 mm breed.

Wie plannen heeft om zijn of haar keuken te renoveren, staat zeker stil bij de keuze van een gepast werkblad. Triplaco inspireert de klant met een nieuwe collectie. “De buitendienstmedewerkers van Triplaco en Abet Laminati komen dagelijks bij architecten, interieurbouwers, keukenbouwers, schrijnwerkers en andere verwerkers,” zegt Johan Debaere, marketing manager bij Triplaco


[2/7/2016] - » Het persbericht lezen

ABET LAMINATI - POLARIS

Polaris is een revolutionair product. Het is glad, extra mat, fluweelzacht, zeer kras- en hittebestendig en bovendien vingerafdrukbestendig. De bijzondere combinatie van duurzaamheid en fluweelzachte, matte gladheid geeft Polaris een futuristische look. Dit maakt Polaris tot de ideale keuze voor ultramoderne ontwerpen, met een unieke en aangename zintuiglijke ervaring.

Polaris is verkrijgbaar in tien kleuren: vijf koele tinten, van intens zwart tot ijswit, en vijf warme tinten met zandkleurige, parelkleurige en zachtgrijze schakeringen die geleidelijk in elkaar overvloeien en donkerder worden.


[24/6/2016] - » Het persbericht lezen

VAN HOECKE SLEEPT ALLEREERSTE BELGIAN MAKER AWARD IN DE WACHT

23 juni 2016- Sint-Niklaas- Van Hoecke nv, verdeler van Blum meubelbeslag en fabrikant van o.a. de innovatieve en bekroonde TA’OR-lade, ontving gisteravond (/donderdagavond 23 juni) de allereerste Belgian Maker Award. Met deze gloednieuwe award eren de zelfstandigenorganisatie Unizo (De Makers), DHL Express en partners de beste Belgische maak-KMO die bewust produceert in België, hoge toegevoegde waarde geeft aan haar producten en een sterke focus heeft op innovatie en duurzaamheid. Peter Van Hoecke, CEO van Van Hoecke is opgetogen om deze award te mogen ontvangen: “We zetten sterk in op de maakindustrie en geloven dat daar de opportuniteiten liggen voor de Belgische bedrijven. Door ons te specialiseren, te blijven innoveren en de kaart te trekken van hightechproductie en mass customisation, hebben we belangrijke troeven in handen tegenover landen die produceren tegen lagere (loon)kosten. Bovendien nemen we zo een grote voorsprong op de rest van de markt”.


[24/6/2016] - » Het persbericht lezen

VENS & THIERS - WEEKE VENTURE 115

Dit nieuwe CNC-machineconcept baseert zich op een compacte technologie en 360° vrijheidsgraden. De Venture 115 van Weeke is door de nieuwe veiligheidstechnologie toegankelijk vanuit alle kanten. Er zijn 3-, 4- en 5-assige oplossingen te vinden in de horizontale CNC-bewerking te vinden. De 5-assige kop biedt, naast zijn compacte bouw, een directe krachtoverbrenging en door zijn brede lagers een erg hoge stijfheid.

De machine kan binnen de dag in bedrijf gesteld worden. Ze biedt de juiste prestaties voor elke eis. Optioneel is er het comfortpakket, waar bepaalde machinefuncties direct bestuurd kunnen worden, zonder bedieningspaneel.


[22/6/2016] - » Het persbericht lezen

HET DIGITALE HULPMIDDEL VOOR MONTEURS

Op de Holzmatreff toont Holzma haar nieuwe Modele 45. Hiermee zal men op elk opdeelzaagmodel van Holzma in verstek kunnen zagen. Oudere types kunnen omgebouwd worden met deze module

NEW BÜTFERING SWT 225 SCHUURMACHINE

 • Paneeldiktes tot 200mm
 • Automatische diktemeter in doorloop
 • Easy to remove borstel systeem
  • Werken met meerdere borstel
  • Vintage look op uw panelen
 • 35% minder energieverbruik
 • Nu ook met hoogglansaggregaat verkrijgbaar

WEEKE VENTURE 115 5-ASSIGE CNC

 • Bijzonder compact : 15% minder ruimte
 • Bedienbaar aan 4 zijden
 • Comfortpakket
  • Start –en standbyknop op de bumper bevestigd
 • Verzetbaar bedienpult op wielen


[20/6/2016] - » Het persbericht lezen

OPTIMALISATIE TANDEMBOX

Sinds een aantal maanden is TIP-ON BLUMOTION ook voor TANDEMBOX beschikbaar. Hiervoor werden de ladezijkanten al aangepast. In navolging hiervan heeft Blum beslist om ook aan de frontbevestigingen en de BLUMOTION geleiders een aantal optimalisaties door te voeren. Deze zorgen voor een betere loop, meer openingscomfort en een verhoogde stabiliteit van de ladezijkanten.

Vederlichte loop
Aanpassingen aan de ladezijkant en de geleiders hebben ervoor gezorgd dat de vederlichte loop van de geleider naar een hoger niveau kon gebracht worden.

Openingscomfort
De kracht die nodig is om de lade te openen, is verder naar beneden gebracht. Samen met de verbeterde loopeigenschappen zorgt dit voor een comfortabeler gevoel bij het openen van de lade.


[20/6/2016] - » Het persbericht lezen

QA\LABEL - GEÏNTEGREERD SYSTEEM VOOR ETIKETTERING EN ORGANISEREN DE PRODUCTIE

Gepresenteerd in avant-première op de show Xylexpo 2016 in Milaan, laat het QA\Label-systeem toe om het zagen van panelen te optimaliseren door de zaagschema’s rechtstreeks te verzenden naar een tablet gemonteerd op de zaag (verticaal of horizontaal). De verbinding is draadloos. De operator kiest op het touchscreen het stuk of de band die hij gaat zagen. De printer, ook gemonteerd op de zaag, drukt meteen het bijbehorende label!

De QA\Label oplossing wordt geïntegreerd op de systemen en/of nabij de machine om:

 • Tijd en materiaal te besparen: een optimalisatiemethode die gemakkelijk te leren is en die een nauwkeurige controle geeft over de productie voor een snelle return on investment (snelle ROI)
 • Accurate en snelle schattingen: houdt rekening met het materiaal, de snit en covers
 • Beheer van voorraad panelen en afval: handmatig of automatisch zowel voor het laden als voor het lossen
 • In samenwerking met de buitenwereld: krachtige en flexibel assistent voor het importeren/exporteren van bestanden in Excel, CSV, TXT, en nog veel meer formaten
 • Eenvoudig beheer van afval


[2/6/2016] - » Het persbericht lezen

VELUX - HET RENOVACTIVE HUIS VERLEIDT HET GROTE PUBLIEK

Ze waren met veel, de geïnteresseerden die afgelopen weekend een bezoekje aan RenovActive brachten. Ter gelegenheid van de Dag van de Buren op vrijdag 27 mei en ‘la Journée de la Rénovation’ op zondag 29 mei opende het huis haar deuren voor het grote publiek.

Gezelligheid troef tijdens de Dag van de Buren: een bezoek aan het pas gerenoveerde huis werd er gekoppeld aan een barbecue, terwijl de kleinsten zich amuseerden in het springkasteel of met kindergrime.

Ook tijdens De Vlaamse Renovatiedag verwelkomde het inspirerende project RenovActive vele bezoekers. Het was de gelegenheid om ideeën op te doen, te praten met de architect en zelf advies te krijgen over de eigen renovatie.

Video van de Vlaamse Renovatiedag & de Dag van de Buren


[2/6/2016] - » Het persbericht lezen

TIMBER TRAINING CENTER

Ervaart u moeilijkheden bij het vinden van nieuwe medewerkers met de juiste kennis en ervaring?

 • Wilt u dat uw medewerkers sneller en meer renderen?
 • Bent u bereid nieuwe en/of bestaande werkkrachten een duwtje in de rug te geven met een gepaste opleiding zodat ze sneller renderen in uw bedrijf?
  • Timber Training Center biedt nu naast Opleidingen ook Werving & Selectie services aan. Wij focussen ons hierbij exclusief op de houtsector. Wij willen een brug slagen tussen (potentiële) medewerkers en bedrijven met een passie voor hout.

   Onze services

   • Wij zoeken voor u profielen met kennis van de houtsector
   • Wij kunnen, desgewenst, vanuit ons Training Center, kennis en competenties aanscherpen waar nodig
   • Wij focussen op uw specifieke noden en behoeftes
   • Wij werken snel en in permanent overleg, zodat u steeds op de hoogte ben over uw dossier


   [1/6/2016] - » Het persbericht lezen

LAMETT EUROPE NV NEEMT TOONAANGEVENDE MORAVA WOOD OVER

Lamett Europe NV, gelegen in Deerlijk, heeft 100% van de aandelen gekocht van de toonaangevende massieve vloeren fabrikant Morava Wood, gelegen in Unicov, Tsjechië. Morava Wood stelt 85 mensen te werk en staat bekend als een kwaliteitsleverancier van massieve eiken vloeren aan doe-het-zelf bouwmarkten, professionele distributeurs en vloerenhandelaren in Europa. Het bedrijf haalt uitsluitend haar grondstoffen uit duurzaam beheerde bossen en is verticaal geïntegreerd van het verzagen tot afgewerkt product. Dankzij de hoge kwaliteit van de producten en innovatieve productiemethodes is Morava Wood een leider in de massief eiken vloerenindustrie geworden.

De overname betekent voor Lamett Europe dan ook een belangrijke versterking van haar imago als ‘parketspecialist’. Lamett Europe NV is een snelgroeiende leverancier van vloeren in Europa met verkoop in 24 landen. Het Lamett-gamma varieert van budgetvriendelijke vloeren tot heel gesofisticeerd parket


[31/5/2016] - » Het persbericht lezen

EEN MOOI SCHIP EN OOK MOOIE RESULTATEN

De Steenschuit rondde 2015 af met mooie cijfers.
Van alle cursisten die de opleiding met succes hebben voltooid, was maar liefst 66 % procent zes maanden later aan het werk. Ten opzichte van de voorbije jaren is dit meer dan een verdubbeling. Deze mooie resultaten zijn de verdienste van het gehele opleidingsteam met opleidingscoördinator Jana Meevis als spil. Vol overgave legt en onderhoudt ze contacten met bedrijven en stoomt ze de cursisten klaar voor het reguliere arbeidscircuit.

De Belgica krijgt meer en meer vorm.
De werkzaamheden aan de Belgica gaan ondertussen onverminderd voort. Net voor de kerstvakantie bereikte het team van werfcoördinator Bob Geldhof een belangrijke mijlpaal met de plaatsing van de dertigste spant, wat betekent dat we halverwege zijn. Volgens de planning zullen tegen het einde van 2016 alle spanten overeind staan.


[30/5/2016] - » Het persbericht lezen

AFTERWORKSESSIE IN HET BEVEKA INSPIRATION CENTER

Op 2 februari 2016 organiseerde beveka een afterworksessie in haar Inspiration Center te Merksem. Hiervoor nodigde zij Kristof Mignauw, agent van Viroc voor Benelux en Thomas Dupon, eigenaar van OnePLUS+, uit als gastsprekers. Beveka verwelkomde vijftig gasten uit de architecten-, schrijnwerker- en interieurwereld met een hapje en een drankje. Kristof startte de infosessie met een presentatie waarin hij de mogelijkheden, beperkingen en verwerkingsmogelijkheden verduidelijkte (hieronder meer daarover). Na de pauze was het de beurt aan Thomas. Hij verduidelijkte de belasting die een gevelconstructie ondergaat en bood hiervoor een oplossing met zijn gecertificeerde lijmsysteem Dynamic Bond op een houten gevelconstructie. Na deze presentatie gingen de bezoekers naar de vernieuwde showroom waar de Virocpanelen op groot formaat en in de verschillende kleuren bewonderd konden worden. Tijdens de workshop konden de bezoekers de theorie omzetten in de praktijk en zelf aan de slag gaan door de panelen te verlijmen tegen de demowall.


[26/5/2016] - » Het persbericht lezen

INFOSESSIE ‘BOUWEN MET FSC HOUT’ VOOR ARCHITECTEN & BOUWPROFESSIONALS

Als architect, studiebureau of bouwheer kent men het FSC keurmerk voor hout uit verantwoord beheerde bossen mogelijk al wel. Maar is het geweten hoe met zekerheid gecertificeerde houtproducten toe te passen in een bouwproject? Of hoe door aanpassingen aan het ontwerp en qua houtsoortkeuze het gebruik van gecertificeerd hout te vergemakkelijken? En is de link tussen BREEAM en het gebruik van gecertificeerd hout wel gekend?

Voor het antwoord op deze en andere vragen nodigen we dan ook alle geïnteresseerden uit op deze gratis infosessie. Na korte toelichting op het ontstaan en de werking van het FSC systeem gaan we dieper in op de praktijk rond bouwen met FSC gecertificeerd hout.


[20/5/2016] - » Het persbericht lezen

„WIRELESS CHARGING“-ACCU'S VAN BOSCH MET 10,8 VOLT

Hogere productiviteit en flexibiliteit voor de vakman

 • 2,5 Ah-accu voor professionele Bosch accugereedschappen van de 10,8 volt-klasse
 • Hogere productiviteit dankzij innovatieve „Wireless Charging“-technologie
 • Meer flexibiliteit door stationaire en mobiele oplossing
Het gerenommeerde „Wireless Charging“-systeem van Bosch krijgt een compacte en tevens krachtige uitbreiding in de 10,8 volt-klasse: de 2,5 Ah-accu GBA 10,8 V 2,5 Ah OW-B Professional. De vakman kan zo voor de eerste keer profiteren van de voordelen van inductief opladen in de 10,8 volt-klasse. Net als bij de 18 volt-machines worden de gereedschappen bij elk contact met het „Wireless Charging“-oplaadapparaat opgeladen en zijn zo altijd gereed voor gebruik. Tevens zijn de oplaadstations robuuster dan gewone oplaadapparaten: ze hebben geen contactpunten meer en zijn daarom ongevoelig voor water, stof en vuil. Naast de stationaire oplossing met frame dat aan werkbanken, rekken of op werkbladen gemonteerd kan worden, zijn er ook voor de 10,8 volt-klasse mobiele oplossingen zoals het oplaadstation „Wireless Charging L-BOXX Bay“. Door een dienovereenkomstige inlay-set worden de 10,8 volt-accu's direct in de L-BOXX op weg naar de inzetlocatie opgeladen.


[19/5/2016] - » Het persbericht lezen

DECOSPAN LANCEERT NØRDUS EN CABBANI OP DE FRANSE MARKT TIJDENS CARREFOUR INTERNATIONAL DU BOIS 2016

Gemotiveerd door de succesvolle lancering van Querkus tijdens de vorige editie is Decospan ook dit jaar opnieuw aanwezig op Carrefour International Du Bois. Dit keer met maar liefst twee nieuwe collecties!

De vloerendivisie van de Europese marktleider op gebied van fineerwerking komt met trots Cabbani voorstellen. Een range van hoogwaardig parket dat naar de eigen hand kan gezet worden doordat de planken verkrijgbaar zijn in 3 afmetingen, op basis van HDF of berken multiplex met tand en groef, met een eiken toplaag van 2, 3,2 of 5,5mm en in niet minder dan 23 verschillende kleuren. Er zijn vier verschillende afwerkingsniveaus mogelijk, gaande van een eenvoudig basiskleur over two-tones tot reactieve olies. Dat maakt van Cabbani een bijzonder veelzijdige oplossing. Vandaar ook de baseline “custom made parquet”.


[10/5/2016] - » Het persbericht lezen
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 -> 66

WOOD-IT.BE  

WOOD-IT.BE BVBA G. KEYENLAAN 22 1160 BRUSSEL - Sitemap - Disclaimer - Contact: info@wood-it.be

PERSBERICHTEN
ARTIKELS
TWEEDEHANDSE HOUTBEWERKINGSMACHINES
GIDS VAN SCHRIJNWERKERS & INTERIEURBOUWERS
GIDS VAN PRODUCTEN & LEVERANCIERS
TE BEZOEKEN WEBSITES
TECHNISCH WOORDENBOEK NL/FR
VACATURES
DISCLAIMER
SITEMAP