woodLAB

Newsdesk woodweblab


BLUM STELT NIEUWE INNOVATIES VOOR OP INTERZUM 2017


Interzum is dé plaats om de nieuwigheden uit de meubelindustrie te ontdekken. Ook beslagfabrikant Blum stelde er de nieuwste innovaties op het gebied van klapdeuren, scharnieren en ladesystemen voor aan het grote publiek. Deze nieuwigheden zullen pas volgend jaar beschikbaar zijn maar Blum licht op Interzum graag al een tipje van de sluier op.

Bewegingstechnologieën vereenvoudigd
Onder het centrale thema ‘Vier voor meer’ to..


NIEUW BIJ STILLEMANS


STILLEMANS produceert hoge kwaliteit kunststof profielen. We ontwikkelen voortdurend nieuwe modellen. Vandaag hebben we meer dan 5000 profielen en accessoires beschikbaar.

STILLEMANS biedt u een totaaloplossing voor uw profielen. Wat we nog niet in huis hebben, kunnen we voor u ontwikkelen.

STILLEMANS maakt o.a. LED profielen, kantenband en handles – beschikbaar in een groot gamma afwerkingen en kleuren.


INTERZUM 2017: DECOSPAN IS GERICHT OP MERKEN EN BELEVING


Decospan, de Belgische leverancier van gefineerde panelen en een marktleider in Europa, is opnieuw van de partij in Keulen in hal 6. Deze editie echter met een aanzienlijk grotere stand en in plaats van links, meer naar rechts in de hal, en dicht bij de Piazza en centrale boulevard (C041). “Ook de look van de beursstand zal helemaal anders zijn dan in voorgaande jaren.” zegt Wouter Polfliet, brand manager van division panels en mede verantwoordelijk voor de marketing en ..


interzum 2017 - PREVIEW


Over precies 118 dagen gaat de vakbeurs Interzum van start in Keulen. De organisatoren zijn terecht koplopers te noemen op vlak van innovatie in de interieurbouw en de meubelindustrie. Elke twee jaar legt Interzum de basis voor toekomstige ontwikkelingen in deze industrie, dankzij de wisselwerking tussen exposanten en designers uit de hele wereld, die in de rij zullen staan voor dit niet te missen evenement. De exposanten (verdeeld over 10 beurshallen) lijken deze wissel..


ALPI STELT VOOR: RADIANT, HET HOUT DAT LEEFT VAN HET LICHT, PRIJS ‘BEST OF THE BEST’ INTERZUM AWARD 2015


Gedurende het International Year of Light and Light-Based Technologies, geïntroduceerd door UNESCO, is licht het sleutelbegrip van het ALPI hout. Als bekroning van de nieuwigheden onder de producten laat het nieuw hout Radiant het licht door, dankzij transparante harslijnen. Het innovatieve bereik van Radiant werd ook erkend door de jury van de Interzum Award 2015, die het product de prestigieuze “Best of the Best” Award toekende.

Een h..

Ligna


WEINIG GROEP OP HET SALON LIGNA 2017 : DIGITALE PRODUCTIE TEN DIENSTE VAN DE KLANT


In 2017 begint het LIGNA salon met een nieuw oppervlakteconcept. Daarom zal de Weinig groep zijn complete gamma voor de bewerking van massief hout en afgeleide materialen voor de eerste keer voorstellen in gebouw 27. Onder het motto « THINK WEINIG » worden de klanten verwacht op een stand van 4000 m², voor een uniek aanbod voor ambachten en industrie. In de sector van het bewerken van massief hout, omvat het programma de segmenten schaven en vormgeven, debiet en optimali..


LIGNA PREVIEW


De grote lijnen zijn opgezet om van de editie 2017 van LIGNA een onmisbaar evenement te maken voor de sector van de houtindustrie, met alle veranderingen door elkaar.

Zoals dr. Andreas GRUCHOW, lid van het voorzittend comité van de Deutsche Messe AG, het al terecht zei tijdens de persconferentie op 14 februari, is de conjunctuur heel gunstig ondanks de daling van export naar Rusland, als gevolg van de sancties die de Europese overheden hebben o..


LIGNA 2015: 'S WERELDS NUMMER 1


 • Een sterkere innovatieve geest en internationale uitstraling dan ooit
 • Het evenement weerspiegelt snelle vooruitgang geboekt door industrie 4.0 in houtbewerking en houtverwerking
 • Wood Industry Summit een succes vanaf het begin
 • "Verrassende Veelzijdigheid" ontmoet grote belangstelling

Hannover. LIGNA 2015, die in Hannover op vrijdag 15 mei ten einde liep, was een groo..

U bent op pagina : 15--> Aantal gevonden artikels : 988

NOBLESSE - LANGSTE LIJN HORIZONTALE BANDHERZAAGMACHINES

Stenner (GB, sinds 1958 één van onze belangrijkste leveranciers) meldt de fabricatie en levering van een productielijn bestaande uit 10 horizontale bandherzaagmachines van het type MHS10. Dit is een record, nooit eerder werd bij Stenner een langere lijn gefabriceerd.

Het type MHS10 heeft zaagwielen met diameter 1,05 m voor 130 mm brede bandzaagbladen. Elke zaageenheid wordt aangedreven met een motor van 37 kW. Het hout wordt d.m.v. een stalen lattenkettingbed door


[13/9/2016] - » Het persbericht lezen

FACTORY OF THE FUTURE PRODUCEERT 5 MILJOEN LADES

Van Hoecke combineert jaren ervaring met een hoogtechnologische productieomgeving

Al sinds 1967 is het familiebedrijf Van Hoecke actief in de meubelindustrie. Als verdeler van het Oostenrijks merk Blum zijn we dé partner voor functioneel meubelbeslag. Sinds 2003 evolueerden we van pure distributie naar producent. Op vraag van onze klanten begonnen we aan de productie van gemonteerde lades. Sindsdien rolden er al 5.000.000 lades van de productielijnen in Sint-Niklaas.

13 jaar geleden ontstond vanuit de vraag ‘Hoe kunnen we problemen bij onze klanten wegnemen?’ het idee om voorgemonteerde lades te maken om zo onze klanten een voor hen weinig rendabel werkje uit handen te nemen. Het bespaart hen tijd en geld en geeft hen de kans om zich volledig te concentreren op het échte maatwerk.

Make & Buy
In de professionele verkoop is Make or Buy een strategische vraag die bij iedere onderneming terugkomt: kopen we een product in of maken we het zelf? Wij willen onze klanten de keuze bieden: leveren wij identieke gemonteerde lades in grote aantallen aan en doen zij de “specials”, of bezorgen we enkel de speciale uitvoeringen en produceert de klant de standaardafmetingen. De klant bepaalt: hij maakt zelf én hij kan aankopen.


[6/9/2016] - » Het persbericht lezen

WERELDPRIMEUR OP DE HOLZMA TREFF VAN 20 TEM 24 SEPTEMBER

Op de Holzmatreff toont Holzma haar nieuwe Modele 45. Hiermee zal men op elk opdeelzaagmodel van Holzma in verstek kunnen zagen. Oudere types kunnen omgebouwd worden met deze module

NEW BÜTFERING SWT 225 SCHUURMACHINE

 • Paneeldiktes tot 200mm
 • Automatische diktemeter in doorloop
 • Easy to remove borstel systeem
  • Werken met meerdere borstel
  • Vintage look op uw panelen
 • 35% minder energieverbruik
 • Nu ook met hoogglansaggregaat verkrijgbaar

WEEKE VENTURE 115 5-ASSIGE CNC

 • Bijzonder compact : 15% minder ruimte
 • Bedienbaar aan 4 zijden
 • Comfortpakket
  • Start –en standbyknop op de bumper bevestigd
 • Verzetbaar bedienpult op wielen


[6/9/2016] - » Het persbericht lezen

ZWALUW ELAST-O-FOAM SLUIT BEWEGENDE VOEGEN LUCHTDICHT AF

De nieuwe PU-schuim Zwaluw Elast-O-Foam van Den Braven is luchtdicht, sterk isolerend en geluiddempend. Men maakt er in een handomdraai duurzame naadloze afdichtingen mee, zelfs bij bewegende voegen rond ramen en deuren. Door de combinatie van een uitstekende hechting, hoge luchtdichtheid en een hoge isolatiewaarde, is Zwaluw Elast-O-Foam een logische keuze bij het realiseren van energiezuinige, energieneutrale of energieopwekkende gebouwen.

Zwaluw Elast-O-Foam is speciaal ontwikkeld voor het thermisch isoleren en naadloos afdichten van bewegende voegen rondom raam- en deurkozijnen


[2/9/2016] - » Het persbericht lezen

SORTIMO PRESENTEERT BOSCH “WIRELESS CHARGING L-BOXX OPLAADSTATION”

24/08/2016 – Sortimo en Bosch hebben een mobiel oplaadstation ontwikkeld voor de blauwe L-BOXX en van het elektrisch gereedschap, die perfect integreerbaar is in het Sortimo-rekkensysteem. Het oplaadstation bestaat uit een houder voor de L-BOXX die het mogelijk maakt om tijdens het transport zonder problemen het gereedschap op te laden doorheen de wand van de L-BOXX. Zo zijn elektrisch gereedschap en reservebatterijen altijd klaar voor gebruik bij aankomst op de werf en wordt de reistijd nuttig ingevuld. Het Bosch Wireless Charging L-BOXX oplaadstation is compatibel met elke conventionele LBOXX 136. Deze kan eenvoudig in de houder geplaatst worden en beide batterijen erin beginnen van daar meteen op te laden, zonder kabel. Het enige wat nodig is, is een speciale inleg voor de L-BOXX 136, zodat opladen doorheen de wand mogelijk is zonder open contactpunten


[25/8/2016] - » Het persbericht lezen

PARTNERS IN EXCELLENCE – ABET LAMINATI VOORRAAD PROGRAMMA

Het Abet Laminati “Partners in Excellence” netwerk biedt :

VOORRAADPROGRAMMA PRINT HPL :
539 Print HPL kleuren zijn onmiddellijk uit voorraad en per plaat leverbaar.

DOORSPRINT
Voorraadprogramma deurformaten, onmiddellijk leverbaar uit voorraad en per plaat.

STRATIFICATO HPL & FULL-COLOUR
Voorraadprogramma massief volkunststof laminaat, onmiddellijk uit voorraad leverbaar, per plaat.

pRaL® SOLID SURFACE MATERIAL MEETS PRINT HPL
Voorraadprogramma op basis van 11 pRaL® ssm kleuren in kleurharmonie met 11 Print HPL Colours. pRaL® solid surface is een massief, in de massa gekleurd composietmateriaal dat is samengesteld uit acrylaat en natuurlijke mineralen.


[23/8/2016] - » Het persbericht lezen

POLLMEIER – FRANKFURT AM MAIN, EEN “TOEKOMSTPAVILJOEN” IN BAUBUCHE

Sinds eind 2015 pronkt het Goetheplatz in Frankfurt am Main met een paviljoen gemaakt uit beuken balken dat 8 meter hoog is en 30 meter breed. Deze tijdelijke constructie werd “Toekomstpaviljoen” genoemd en wordt uitgebaat door de organisators van de “Architektursommer” (de zomer van de architectuur in de regio Rhein-Main) in samenwerking met “Frankfurter Garten”, een initiatief voor stedelijke tuinbouw. Een jaar lang zullen er tentoonstellingen, conferenties en ateliers plaatsvinden.

Dit houten Toekomstpaviljoen is centraal gelegen in de stad en is een mooie toevoeging aan het plein. De constructie wordt omringd door de historische gevels in zandsteen en de hedendaagse gebouwen die deze “gigantische ruimte”


[20/8/2016] - » Het persbericht lezen

ONZICHTBAAR INGEWERKT IN UW HI-MACS® WERKBLAD.

Engels Design and Decoration biedt nu ook draadloze smartphone- en tabletladers aan die onzichtbaar ingewerkt kunnen worden in uw HI-MACS® werkblad!

Laad al uw smartphones en tablets op zonder draden of snoeren. Het is handig en is een extra troef om toe te voegen aan het HI-MACS® oppervlak van eigenaars, bedrijfsleiders en ontwerpers.

Mooi en functioneel design gaan zeker samen met innovaties van deze tijd. Mensen willen verbonden blijven, bedrijven gaan steeds meer slimme functies koppelen, waardoor de smartphone de komende jaren alleen maar intensiever gebruikt zal worden. Hierbij is een volle batterij een minimum vereiste, waarbij gemakkelijk toegang tot energie zonder kabels gewaardeerd wordt.


[17/8/2016] - » Het persbericht lezen

TRIPLACO STELT NIEUWE COLLECTIE POSTFORM WERKBLADEN VOOR

25 trendy, maar ook functionele decoren – 9 nieuwe

Triplaco stelt een nieuwe collectie postform werkbladen op basis van de Print HPL laminate van Abet Laminati voor. Deze bestaat uit 25 trendy, maar vooral ook functionele decoren: lichte en donkere tinten, unikleuren, houtstructuren, stone-, beton- of granietlook. Triplaco levert de postform werkbladen in al deze decoren uit voorraad in een uitvoering van 600 mm breed.

Wie plannen heeft om zijn of haar keuken te renoveren, staat zeker stil bij de keuze van een gepast werkblad. Triplaco inspireert de klant met een nieuwe collectie. “De buitendienstmedewerkers van Triplaco en Abet Laminati komen dagelijks bij architecten, interieurbouwers, keukenbouwers, schrijnwerkers en andere verwerkers,” zegt Johan Debaere, marketing manager bij Triplaco


[2/7/2016] - » Het persbericht lezen

ABET LAMINATI - POLARIS

Polaris is een revolutionair product. Het is glad, extra mat, fluweelzacht, zeer kras- en hittebestendig en bovendien vingerafdrukbestendig. De bijzondere combinatie van duurzaamheid en fluweelzachte, matte gladheid geeft Polaris een futuristische look. Dit maakt Polaris tot de ideale keuze voor ultramoderne ontwerpen, met een unieke en aangename zintuiglijke ervaring.

Polaris is verkrijgbaar in tien kleuren: vijf koele tinten, van intens zwart tot ijswit, en vijf warme tinten met zandkleurige, parelkleurige en zachtgrijze schakeringen die geleidelijk in elkaar overvloeien en donkerder worden.


[24/6/2016] - » Het persbericht lezen

VAN HOECKE SLEEPT ALLEREERSTE BELGIAN MAKER AWARD IN DE WACHT

23 juni 2016- Sint-Niklaas- Van Hoecke nv, verdeler van Blum meubelbeslag en fabrikant van o.a. de innovatieve en bekroonde TA’OR-lade, ontving gisteravond (/donderdagavond 23 juni) de allereerste Belgian Maker Award. Met deze gloednieuwe award eren de zelfstandigenorganisatie Unizo (De Makers), DHL Express en partners de beste Belgische maak-KMO die bewust produceert in België, hoge toegevoegde waarde geeft aan haar producten en een sterke focus heeft op innovatie en duurzaamheid. Peter Van Hoecke, CEO van Van Hoecke is opgetogen om deze award te mogen ontvangen: “We zetten sterk in op de maakindustrie en geloven dat daar de opportuniteiten liggen voor de Belgische bedrijven. Door ons te specialiseren, te blijven innoveren en de kaart te trekken van hightechproductie en mass customisation, hebben we belangrijke troeven in handen tegenover landen die produceren tegen lagere (loon)kosten. Bovendien nemen we zo een grote voorsprong op de rest van de markt”.


[24/6/2016] - » Het persbericht lezen

VENS & THIERS - WEEKE VENTURE 115

Dit nieuwe CNC-machineconcept baseert zich op een compacte technologie en 360° vrijheidsgraden. De Venture 115 van Weeke is door de nieuwe veiligheidstechnologie toegankelijk vanuit alle kanten. Er zijn 3-, 4- en 5-assige oplossingen te vinden in de horizontale CNC-bewerking te vinden. De 5-assige kop biedt, naast zijn compacte bouw, een directe krachtoverbrenging en door zijn brede lagers een erg hoge stijfheid.

De machine kan binnen de dag in bedrijf gesteld worden. Ze biedt de juiste prestaties voor elke eis. Optioneel is er het comfortpakket, waar bepaalde machinefuncties direct bestuurd kunnen worden, zonder bedieningspaneel.


[22/6/2016] - » Het persbericht lezen

HET DIGITALE HULPMIDDEL VOOR MONTEURS

Op de Holzmatreff toont Holzma haar nieuwe Modele 45. Hiermee zal men op elk opdeelzaagmodel van Holzma in verstek kunnen zagen. Oudere types kunnen omgebouwd worden met deze module

NEW BÜTFERING SWT 225 SCHUURMACHINE

 • Paneeldiktes tot 200mm
 • Automatische diktemeter in doorloop
 • Easy to remove borstel systeem
  • Werken met meerdere borstel
  • Vintage look op uw panelen
 • 35% minder energieverbruik
 • Nu ook met hoogglansaggregaat verkrijgbaar

WEEKE VENTURE 115 5-ASSIGE CNC

 • Bijzonder compact : 15% minder ruimte
 • Bedienbaar aan 4 zijden
 • Comfortpakket
  • Start –en standbyknop op de bumper bevestigd
 • Verzetbaar bedienpult op wielen


[20/6/2016] - » Het persbericht lezen

OPTIMALISATIE TANDEMBOX

Sinds een aantal maanden is TIP-ON BLUMOTION ook voor TANDEMBOX beschikbaar. Hiervoor werden de ladezijkanten al aangepast. In navolging hiervan heeft Blum beslist om ook aan de frontbevestigingen en de BLUMOTION geleiders een aantal optimalisaties door te voeren. Deze zorgen voor een betere loop, meer openingscomfort en een verhoogde stabiliteit van de ladezijkanten.

Vederlichte loop
Aanpassingen aan de ladezijkant en de geleiders hebben ervoor gezorgd dat de vederlichte loop van de geleider naar een hoger niveau kon gebracht worden.

Openingscomfort
De kracht die nodig is om de lade te openen, is verder naar beneden gebracht. Samen met de verbeterde loopeigenschappen zorgt dit voor een comfortabeler gevoel bij het openen van de lade.


[20/6/2016] - » Het persbericht lezen

QA\LABEL - GEÏNTEGREERD SYSTEEM VOOR ETIKETTERING EN ORGANISEREN DE PRODUCTIE

Gepresenteerd in avant-première op de show Xylexpo 2016 in Milaan, laat het QA\Label-systeem toe om het zagen van panelen te optimaliseren door de zaagschema’s rechtstreeks te verzenden naar een tablet gemonteerd op de zaag (verticaal of horizontaal). De verbinding is draadloos. De operator kiest op het touchscreen het stuk of de band die hij gaat zagen. De printer, ook gemonteerd op de zaag, drukt meteen het bijbehorende label!

De QA\Label oplossing wordt geïntegreerd op de systemen en/of nabij de machine om:

 • Tijd en materiaal te besparen: een optimalisatiemethode die gemakkelijk te leren is en die een nauwkeurige controle geeft over de productie voor een snelle return on investment (snelle ROI)
 • Accurate en snelle schattingen: houdt rekening met het materiaal, de snit en covers
 • Beheer van voorraad panelen en afval: handmatig of automatisch zowel voor het laden als voor het lossen
 • In samenwerking met de buitenwereld: krachtige en flexibel assistent voor het importeren/exporteren van bestanden in Excel, CSV, TXT, en nog veel meer formaten
 • Eenvoudig beheer van afval


[2/6/2016] - » Het persbericht lezen
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 -> 66

WOOD-IT.BE  

WOOD-IT.BE BVBA G. KEYENLAAN 22 1160 BRUSSEL - Sitemap - Disclaimer - Contact: info@wood-it.be

PERSBERICHTEN
ARTIKELS
TWEEDEHANDSE HOUTBEWERKINGSMACHINES
GIDS VAN SCHRIJNWERKERS & INTERIEURBOUWERS
GIDS VAN PRODUCTEN & LEVERANCIERS
TE BEZOEKEN WEBSITES
TECHNISCH WOORDENBOEK NL/FR
VACATURES
DISCLAIMER
SITEMAP