transparenttransparent

woodLABMOVING IDEAS VAN BLUM OP INTERZUM


Klapdeursysteem wordt kleiner

Met de AVENTOS HK top brengt Blum een kleinere variant van het beproefde klapdeursysteem op de markt. Met zijn kleine inbouwgrootte en een hedendaags design van de afdekkap, integreert het beslagelement perfect in elke corpus. Het symmetrische systeem is eenvoudig aan beide zijden in de kast te monteren en dankzij de geïntegreerde, traploze openingshoekbegrenzer kan je exact bepalen hoe ver het front ..


BLUM POCKETDOOR & SPACE STEP


De stap naar nog meer opbergruimte

De invloed van de verstedelijking is nu al duidelijk voelbaar in onze woningen. Woonruimtes worden kleiner en dat zullen we in de toekomst meer en meer merken. Efficiënt omgaan met de beschikbaar (opberg)ruimte wordt één van de grote uitdagingen in de meubelbouw en daar weet Blum goed op in te spelen.

Op Interzum stelde Blum de SPACE STEP voor. Deze lade..


DECOSPAN SCOORT METEEN OP INTERZUM EN WINT TWEE AWARDS!


Keulen, 21/05/2019. Interzum is steeds 's werelds toonaangevende vakbeurs voor toeleveraniers naar de meubelindustrie en interieurontwerp. Op de grootste vakbeurs ter wereld in die branche zetten de exposanten nieuwe normen en bieden zij bezoekers uit de industrie en handel een overzicht van de meest baanbrekende innovaties in de sector. Decospan heeft dit volgens de jury uitmuntend gedaan en werd bekroond met twee prijzen: zowel het nieuwe Querkus Vintage I..


interzum AWARD 2019: DUBBELE WINST VOOR HETTICH


De prijswinnaars zijn ComfortSpin en ViZard by ambigence

Hettich won gisteravond maar liefst twee onderscheidingen voor productinnovaties. Het nieuwe klepbeslag ViZard by ambigence kreeg zelfs de onderscheiding 'Best of the Best'.

De uitreiking van de interzum awards 2019 vond plaats op 20 mei tijdens de legendarische interzum beursparty in het theater 'am Tanzbrunnen'. De jury van de in..


BLUM STELT NIEUWE INNOVATIES VOOR OP INTERZUM 2017


Interzum is dé plaats om de nieuwigheden uit de meubelindustrie te ontdekken. Ook beslagfabrikant Blum stelde er de nieuwste innovaties op het gebied van klapdeuren, scharnieren en ladesystemen voor aan het grote publiek. Deze nieuwigheden zullen pas volgend jaar beschikbaar zijn maar Blum licht op Interzum graag al een tipje van de sluier op.

Bewegingstechnologieën vereenvoudigd
Onder het centrale thema ‘Vier voor meer’ to..

Ligna


ALLEEN EN NOG HYPER PRODUCTIEF


Op de Ligna 2019 zien we dat veel gereedschappen zijn ontworpen om dode tijd te elimineren, de beweging van onderdelen te vergemakkelijken, repetitieve taken te elimineren zodat een schrijnwerker een dirigent wordt, wat leidt tot de robots en machines.

Stel je voor dat terwijl de CNC-machine met nesttafel al het werk doet van boren, frezen en snijden, de schrijnwerker andere taken kan uitvoeren, zoals het lijmen van de afkantbanden , of het same..


DE BIESSE DIGITALE FABRIEK OP LIGNA 2019: EEN WINNENDE ALLIANTIE TUSSEN MENS EN ROBOT


Pesaro, 15 mei 2019 - Bij LIGNA presenteert Biesse de toekomst van Industry 4.0: 6000 vierkante meter, waar automatisering en interconnectie een nog effectievere stimulans worden en het Automaction-concept tot leven brengen - de constante innovatieve geest van Biesse.

Ligna, een tweejaarlijks evenement, wordt gehouden in Hannover van 27 tot 31 mei 2019. Het is de toonaangevende vakbeurs als het gaat om machines, voorzieningen en..


EEN NIEUW HEFINRICHTING IS TOEGETREDEN TOT DE EUROTECH-PRODUCTPORTFOLIO


Het eT -Hover- univac- assortiment vacuümheftoestellen breidt zich uit: het omvat nu ook de nieuwe eT -Hover- univac-lijn . Het nieuw ontwikkelde hefinrichting is een compactere, lichtgewicht versie van de eT -Hover- univac . Net als zijn voorganger is het speciaal ontworpen voor het bouwen van gebieden.

De eT -Hover- univac is ontworpen als een hulpstuk voor kraan- en hefwerktuigen. Het is geschikt voor het heffen en verplaatsen van grote ladin..


WEINIG GROEP OP HET SALON LIGNA 2017 : DIGITALE PRODUCTIE TEN DIENSTE VAN DE KLANT


In 2017 begint het LIGNA salon met een nieuw oppervlakteconcept. Daarom zal de Weinig groep zijn complete gamma voor de bewerking van massief hout en afgeleide materialen voor de eerste keer voorstellen in gebouw 27. Onder het motto « THINK WEINIG » worden de klanten verwacht op een stand van 4000 m², voor een uniek aanbod voor ambachten en industrie. In de sector van het bewerken van massief hout, omvat het programma de segmenten schaven en vormgeven, debiet en optimali..


LIGNA PREVIEW


De grote lijnen zijn opgezet om van de editie 2017 van LIGNA een onmisbaar evenement te maken voor de sector van de houtindustrie, met alle veranderingen door elkaar.

Zoals dr. Andreas GRUCHOW, lid van het voorzittend comité van de Deutsche Messe AG, het al terecht zei tijdens de persconferentie op 14 februari, is de conjunctuur heel gunstig ondanks de daling van export naar Rusland, als gevolg van de sancties die de Europese overheden hebben o..

U bent op pagina : 16--> Aantal gevonden artikels : 1017

BATIBOUW 2017 OPENT ZIJN DEUREN VAN 16 TOT 26 FEBRUARI IN BRUSSEL EXPO

Woensdag 9 november 2016 — Van donderdag 16 tot en met zondag 26 februari 2017 gaat BATIBOUW opnieuw van start. Een duizendtal exposanten uit de bouw-, renovatie- en woonsector vullen alle paleizen van Brussels Expo. Schrijf deze tiendaagse beurs alvast in uw agenda!

BATIBOUW kondigt de start van een nieuw bouwjaar aan en stelt naar goede gewoonte heel wat nieuwigheden voor. ‘Meet the Experts & use your 5 senses’ is het hoofdthema en meteen ook de rode draad van BATIBOUW 2017. Dé grote meerwaarde van BATIBOUW is dat er specialisten uit alle sectoren aanwezig zijn onder één dak. De bezoekers kunnen de nieuwste producten en diensten niet alleen zien, maar ook voelen, ruiken, horen en proeven. Zo wordt naar de beurs gaan een echte beleving.


[9/11/2016] - » Het persbericht lezen

HACO -DE NESTING (R)EVOLUTIE

Een nieuwe generatie maatwerk

Om een houten plaat om te toveren tot verschillende onderdelen, bedient de interieurbouwer traditioneel verschillende machines. Het plaatmateriaal ontmoet eerst een opdeelzaag en daarna een CNC-machine. Hierbij maakt elk afzonderlijk onderdeel de overgang tussen de twee machines. De nieuwste nesting-machines combineren deze twee functies. Je krijgt één machine, tijdswinst en een snellere productieflow. HACO Trading gelooft alvast in deze nieuwste generatie houtbewerkingsmachines.

Pure tijdswinst
Wat is ‘NESTING’ nu precies? De Engelse term betekent letterlijk ‘in een groter geheel passen.’ Concreet: met nesting techniek uitgeruste CNC-machines bieden schrijnwerkers heel wat voordelen. Doordat de machine eerst alle boorbewegingen uitvoert en daarna alle onderdelen uit één plaatmateriaal uitfreest, wint de schrijnwerker heel wat tijd en geld.


[3/11/2016] - » Het persbericht lezen

HETTICH WINT DE GERMAN DESIGN AWARD – SPECIAL MENTION 2017

Sensys scharnier voor dunne deuren opnieuw onderscheiden
De German Design Council heeft de German Design Award – Special Mention 2017 toegekend aan Hettich voor het Sensys scharnier voor dunne deuren. De German Design Award onderscheidt uitstekende producten die baanbrekend zijn in het Duitse en internationale designlandschap.

Deze wedstrijd is de internationale premiumonderscheiding van de Raad voor de Vormgeving. Zijn doelstelling: unieke vormgevingtrends ontdekken, presenteren en onderscheiden. Ieder jaar worden prijzen toegekend aan inzendingen op het gebied van product- en communicatiedesign, die zich onderscheiden door hun vormgevingkwaliteit. Het Sensys scharnier voor dunne deuren werd in de categorie 'Furniture' onderscheiden met de German Design Award – Special Mention 2017.


[25/10/2016] - » Het persbericht lezen

ROBACO - BOSTIK PRESENTEERT NIEUW ASSORTIMENT PU FOAMS

Bostik is wereldwijd een toonaangevende specialist in verbindingstechnologieën. PU(R)-schuim ofwel PU Foam is zo'n technologie. PU Foams staan bekend om haar uitzettingskracht en haar lijmend, afdichtend, vullend, thermisch en geluidsisolerend vermogen. Het product is dan ook niet meer weg te denken in de bouw. PU Foams worden oa gebruikt als afdichtingsmiddelen rond raamkozijnen en worden tussen bouwelementen aangebracht waar het PU-schuim ook bijdraagt aan geluids- & thermische isolatie. Bostik ontwikkelde een compleet nieuw assortiment hoogwaardige polyurethaanschuimen, reinigers en schuimpistolen. Hiermee kan elke klus geklaard worden.

Het assortiment PU Foam omvat oa:

Bostik General Purpose: universele 1K-pu montage- & vulschuim voor isoleren, vullen & afdichten van naden & voegen

Bostik All Seasons: kan alle seizoenen gebruikt worden bij temperaturen tussen -15 tot +35°C


[23/10/2016] - » Het persbericht lezen

MOBYLIFT TC-120

De MobyLift is een handig hulpmiddel om op een ergonomische wijze allerlei producten zoals deuren, bladen, panelen en platen op te pakken, te vervoeren en te plaatsen. De MobyLift is arbotechnisch gezien een verantwoorde investering, is eenvoudig te bedienen, vermindert het aantal beschadigde producten, verhoogt de productiviteit, voorkomt rugklachten en verlaagt het ziekteverzuim.

De MobyLift is ontwikkeld in samenwerking met een aantal gerenommeerde deurmontagebedrijven, waarbij hun kennis en ervaringen zijn gecombineerd met onze expertise om zo tot een praktische tilhulp te komen.

De MobyLift is in meerdere uitvoeringen leverbaar.

MobyLift TC-120
De MobyLift TC-120 is een mobiele tilhulp waarmee horizontaal oppakken en plaatsen mogelijk is. De TC-120 is met name geschikt voor de interieurbouw, maar ook voor meubelfabrikanten met een interne logistiek vanaf een pallet naar de zaagmachine of CNC-freesmachine en van daaruit naar bijvoorbeeld bestelbus of vrachtwagen.


[23/10/2016] - » Het persbericht lezen

TA'OR @ BIËNNALE INTERIEUR 2016

Biënnale Interieur 2016: Van Hoecke ontwikkelt conceptlade die functionaliteit met design combineert

In

The Circus op Biënnale Interieur 2016 tonen we een conceptlade die je dwingt om met een ander oog naar dit onmisbare gebruiksvoorwerp te kijken. Een wereld zonder lades zou er sowieso ongeorganiseerd uitzien, maar hoe kunnen we de lade zelf in een sexy jasje steken? We presenteren twee gloednieuwe conceptideeën ontwikkeld door Enthoven Associates. Storage is an art
Hoe kunnen lades in hun oervorm ook sexy zijn? Om daar een antwoord op te vinden zat een team van designspecialisten verschillende sessies samen met productontwikkelaars van Enthoven Associates. Het resultaat wordt in première op Biënnale Interieur 2016 getoond. Samen integreerde de designspecialisten en productontwerpers de TA’OR BOX, de zelfontwikkelde lade én een van de succesnummer van Van Hoecke, in een stijlvolle vide-poche: het typische kastje aan de voordeur waar je je autosleutels, portefeuille, haarspeldjes en brieven op kwijt kunt als je thuiskomst. Het conceptmeubel kreeg een stalen frame, geïntegreerd met een lade en kan aangevuld worden met een plantenbak


[19/10/2016] - » Het persbericht lezen

INTELLIGENT EN GOED GEORGANISEERD

Schrijfartikelensysteem SmarTray
Het modulaire en compacte organisatietalent SmarTray van Hettich kan net zo gemakkelijk onder het bureaublad als in een kast worden geplaatst. In de afsluitbare, stalen variant is SmarTray de ideale plaats om waardevolle of vertrouwelijke spullen op te bergen. De kunststof SmarTray is handig voor spullen die snel bij de hand moeten zijn.

SmarTray overtuigt door zijn hoge materiaal- en verwerkingskwaliteit, maar ook door comfortkenmerken als Push to open of de gedempte automatische sluiting Silent System. De vele designopties wat betreft behuizingkleur en -hoogte, evenals de keuze tussen staal en kunststof garanderen veelzijdige toepassingsmogelijkheden. De benodigde hoeveelheid ruimte is gering, maar de meerwaarde des te groter.


[13/10/2016] - » Het persbericht lezen

INVICTUS EN POLARIS OP DE BIËNNALE INTERIEUR 2016

Maak kennis met ‘Invictus’ en ‘Polaris’, de nieuwste innovaties van Abet Laminati, op de ‘Biënnale Interieur 2016’ van 14 tot 23 oktober in Kortrijk (België) in Hall 1 - Stand 105

Abet Laminati introduceert Invictus, een ongezien en exclusief nieuw materiaal, ontstaan uit het idee om een uniek product te creëren dat voor het eerst in de geschiedenis twee elementen van superieure kwaliteit zou combineren: ultraperformante Print HPL-oppervlakken van Abet Laminati en het heldere Corning® Willow® Glass, een product van het Amerikaanse bedrijf Corning Inc. De twee toonaangevende bedrijven stonden aan de wieg van Invictus, een spectaculair productconcept dat leidde tot een verrassende combinatie van geavanceerde technologie en grenzeloze schoonheid.


[10/10/2016] - » Het persbericht lezen

ATELIER SCHRAUWEN TROTSE DEELNEMER AAN 'CREATIVITY WORKS IN ANTWERP'

Op het moment dat de herfst écht lijkt binnen te sluipen, wordt in Antwerpen met het driedaagse evenement ‘Creativity Works in Antwerp’ een punt gezet achter een jaar waarin creatief entrepreneurship uitbundig werd gevierd. Atelier Schrauwen werd samen met 35 andere creatieve Antwerpse ondernemers benaderd om aan dit project mee te werken. Met veel goesting deden we dit. Op het mooie Hendrik Conscienceplein in Antwerpen, kon u afgelopen weekend onze installatie bewonderen, gekozen voor het onderdeel Cultural Heritage. Deze installatie gaf weer waar Atelier Schrauwen voor staat: authentieke voordeuren en ramen met de charme van vroeger en het comfort van vandaag. De houtsnippers getuigen van ambacht, de consoles van vakmanschap.

In Antwerpen werd er misschien een punt gezet achter dit creatieve jaar, maar voor Atelier Schrauwen is en blijft creatief ondernemen een van de belangrijkste speerpunten. Wij dragen al meer dan 125 jaar bij aan het behouden van cultureel erfgoed in België, en over de grens. Als het aan ons ligt, dan oefenen we deze ambacht nog lang, én met veel passie uit!


[6/10/2016] - » Het persbericht lezen

GESLAAGD OPENDEURWEEKEND EN OPEN BEDRIJVENDAG BIJ DB&S

Afgelopen weekend stonden de deuren wagenwijd open bij DB&S Machines bij hun opendeurweekend (vrijdag 30 september en zaterdag 01 oktober) en aansluitend de Open Bedrijven Dag op zondag 02 oktober.
Tijdens het opendeurweekend kwamen er veel klanten en geïnteresseerden langs om de vele machines aan het werk te zien in onze nieuwe showroom.
Veel vragen werden gesteld door de mensen en beantwoord door de DB&S-medewerkers.
En ook de Open Bedrijven Dag overtrof onze verwachtingen : niet minder dan 850 mensen kwamen eens een kijkje nemen om in een ongedwongen sfeer onze CNC-machines, kantenverlijmers, paneelzagen, opdeelzagen, … te komen bekijken.
We hebben veel verwonderde blikken gezien en enthousiaste reacties gehoord.
Op het einde van het afgebakende parcours langs de machines kreeg iedereen nog een drankje aangeboden en kregen ze een puzzel mee die we volledig gemaakt hebben op onze nesting CNC van Format-4.

De medewerkers van DB&S zijn dan ook moe maar uitermate tevreden na deze succesvolle opendeurdagen.


[6/10/2016] - » Het persbericht lezen

LAWAAI BEÏNVLOEDT HUMEUR EN PRESTATIES

Akoestisch dempende panelen van Print Acoustics® verhogen akoestisch comfort,ook in ruimtes met veel achtergrondlawaai

De mens heeft last van het lawaai. Onderzoeken hebben al vaker aangetoond, dat teveel omgevingslawaai een negatieve invloed heeft op de prestaties van de mens en ook inspeelt op het humeur. Architecten, studiebureaus en interieurdesigners doen er dan ook alles aan om de akoestiek in een gebouw optimaal te maken. Print Acoustics®, een divisie van Triplaco, ontwikkelde een reeks van liefst 14 verschillende akoestisch dempende panelen voor wanden en meubilair, die bovendien ook een esthetische meerwaarde voor het interieur betekenen.

Binnen de divisie Print Acoustics® ontwikkelt en produceert familiebedrijf Triplaco, de Belgische specialist in de verdeling van HPL-platen van Abet Laminati, een reeks akoestische dempende producten, die niet alleen tegemoet komen aan de wensen van de diverse specialisten uit de interieurbouw, maar ook voldoen aan de hedendaagse eisen en regels.


[22/9/2016] - » Het persbericht lezen

BIESSE OPENT HAAR DEUREN

Biesse, Italiaanse producent van houtverwerkingmachines ontvangt je van 13 tot en met 15 oktober. Wil je kennismaken met de gastvrijheid en filosofie van deze Italiaanse firma? Schrijf je in en beleef het Inside Biesse event in Pesaro. Klik hier voor meer info rond de Biesse opendeurdagen.

Indrukwekkende showroom

5.000 m² showroom en 49 machines wachten je op in Pesaro. De ideale gelegenheid om het volledige Biesse gamma in levende lijve te ontdekken.

Interesse? Contacteer ons

RESERVEER NU JE PLAATS
Mis Biesse Inside 2016 in Pesaro van 13 t.e.m. 15 oktober niet. Deelnemers reizen op eigen kracht richting Pesaro. Vragen over dit Italiaans avontuur? Contacteer ons. A presto!


[16/9/2016] - » Het persbericht lezen

DB&S NODIGT UIT

Sinds kort zit DB&S Machines in de gloednieuwe gebouwen in Hooglede-Gits. Kom deze nieuwe showroom met de nieuwe machines en nieuwe merken zelf bewonderen tijdens ons opendeurweekend. Dit vindt plaats op vrijdag 30/09 en zaterdag 01/10 en dit telkens van 10 uur tot 17 uur.

Zie een 20-tal nieuwe machines van onze topmerken (OTT, Format-4, Mayer, Heesemann) aan het werk. We tonen je wat de nesting CNC profit H10 van Format-4 zoal kan, we verlijmen het perfecte kantje met de Tornado+ en de Storm+ van OTTen we demonstreren het gebruiksgemak van de opdeelzaag PS80 Premium van Mayer.

Al onze medewerkers staan je bij met raad en daad.Met een hapje en een drankje kan er nagepraat worden en worden al je vragen beantwoord.


[15/9/2016] - » Het persbericht lezen

VELUX - 5 TIPS OM HET BINNENKLIMAAT IN KLASLOKALEN TE VERBETEREN

Goed verluchte lokalen vol licht voor leerlingen in volle gezondheid

Begin september vonden ongeveer twee miljoen Belgische leerlingen de weg terug naar de schoolbanken. De schoolgaande jeugd brengt 90% van de tijd door in gesloten ruimten, waarvan ongeveer zes uur per dag in een klaslokaal. Een gezond binnenklimaat creëren is voor scholen dus van belang, met genoeg natuurlijk licht dat binnenvalt en frisse lucht die binnenkomt.

Als expert op het vlak van natuurlijk daglicht en frisse lucht geeft VELUX 5 tips aan leerkrachten en schooldirecteurs.

1. Dakvensters installeren: deze garanderen een grote hoeveelheid natuurlijk licht, voldoende frisse lucht én passieve zonne-energie in de winter. Een gezond binnenklimaat zorgt niet alleen voor een verbeterd welzijn van de leerlingen, maar ook voor:


[14/9/2016] - » Het persbericht lezen

NOBLESSE - LANGSTE LIJN HORIZONTALE BANDHERZAAGMACHINES

Stenner (GB, sinds 1958 één van onze belangrijkste leveranciers) meldt de fabricatie en levering van een productielijn bestaande uit 10 horizontale bandherzaagmachines van het type MHS10. Dit is een record, nooit eerder werd bij Stenner een langere lijn gefabriceerd.

Het type MHS10 heeft zaagwielen met diameter 1,05 m voor 130 mm brede bandzaagbladen. Elke zaageenheid wordt aangedreven met een motor van 37 kW. Het hout wordt d.m.v. een stalen lattenkettingbed door


[13/9/2016] - » Het persbericht lezen
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 -> 68

WOOD-IT.BE  

WOOD-IT.BE BVBA G. KEYENLAAN 22 1160 BRUSSEL - Sitemap - Disclaimer - Contact: info@wood-it.be

PERSBERICHTEN
ARTIKELS
TWEEDEHANDSE HOUTBEWERKINGSMACHINES
GIDS VAN SCHRIJNWERKERS & INTERIEURBOUWERS
GIDS VAN PRODUCTEN & LEVERANCIERS
TE BEZOEKEN WEBSITES
TECHNISCH WOORDENBOEK NL/FR
VACATURES
DISCLAIMER
SITEMAP