transparenttransparent

woodLAB

Newsdesk woodweblab


BLUM STELT NIEUWE INNOVATIES VOOR OP INTERZUM 2017


Interzum is dé plaats om de nieuwigheden uit de meubelindustrie te ontdekken. Ook beslagfabrikant Blum stelde er de nieuwste innovaties op het gebied van klapdeuren, scharnieren en ladesystemen voor aan het grote publiek. Deze nieuwigheden zullen pas volgend jaar beschikbaar zijn maar Blum licht op Interzum graag al een tipje van de sluier op.

Bewegingstechnologieën vereenvoudigd
Onder het centrale thema ‘Vier voor meer’ to..


NIEUW BIJ STILLEMANS


STILLEMANS produceert hoge kwaliteit kunststof profielen. We ontwikkelen voortdurend nieuwe modellen. Vandaag hebben we meer dan 5000 profielen en accessoires beschikbaar.

STILLEMANS biedt u een totaaloplossing voor uw profielen. Wat we nog niet in huis hebben, kunnen we voor u ontwikkelen.

STILLEMANS maakt o.a. LED profielen, kantenband en handles – beschikbaar in een groot gamma afwerkingen en kleuren.


INTERZUM 2017: DECOSPAN IS GERICHT OP MERKEN EN BELEVING


Decospan, de Belgische leverancier van gefineerde panelen en een marktleider in Europa, is opnieuw van de partij in Keulen in hal 6. Deze editie echter met een aanzienlijk grotere stand en in plaats van links, meer naar rechts in de hal, en dicht bij de Piazza en centrale boulevard (C041). “Ook de look van de beursstand zal helemaal anders zijn dan in voorgaande jaren.” zegt Wouter Polfliet, brand manager van division panels en mede verantwoordelijk voor de marketing en ..


interzum 2017 - PREVIEW


Over precies 118 dagen gaat de vakbeurs Interzum van start in Keulen. De organisatoren zijn terecht koplopers te noemen op vlak van innovatie in de interieurbouw en de meubelindustrie. Elke twee jaar legt Interzum de basis voor toekomstige ontwikkelingen in deze industrie, dankzij de wisselwerking tussen exposanten en designers uit de hele wereld, die in de rij zullen staan voor dit niet te missen evenement. De exposanten (verdeeld over 10 beurshallen) lijken deze wissel..


ALPI STELT VOOR: RADIANT, HET HOUT DAT LEEFT VAN HET LICHT, PRIJS ‘BEST OF THE BEST’ INTERZUM AWARD 2015


Gedurende het International Year of Light and Light-Based Technologies, geïntroduceerd door UNESCO, is licht het sleutelbegrip van het ALPI hout. Als bekroning van de nieuwigheden onder de producten laat het nieuw hout Radiant het licht door, dankzij transparante harslijnen. Het innovatieve bereik van Radiant werd ook erkend door de jury van de Interzum Award 2015, die het product de prestigieuze “Best of the Best” Award toekende.

Een h..

Ligna


WEINIG GROEP OP HET SALON LIGNA 2017 : DIGITALE PRODUCTIE TEN DIENSTE VAN DE KLANT


In 2017 begint het LIGNA salon met een nieuw oppervlakteconcept. Daarom zal de Weinig groep zijn complete gamma voor de bewerking van massief hout en afgeleide materialen voor de eerste keer voorstellen in gebouw 27. Onder het motto « THINK WEINIG » worden de klanten verwacht op een stand van 4000 m², voor een uniek aanbod voor ambachten en industrie. In de sector van het bewerken van massief hout, omvat het programma de segmenten schaven en vormgeven, debiet en optimali..


LIGNA PREVIEW


De grote lijnen zijn opgezet om van de editie 2017 van LIGNA een onmisbaar evenement te maken voor de sector van de houtindustrie, met alle veranderingen door elkaar.

Zoals dr. Andreas GRUCHOW, lid van het voorzittend comité van de Deutsche Messe AG, het al terecht zei tijdens de persconferentie op 14 februari, is de conjunctuur heel gunstig ondanks de daling van export naar Rusland, als gevolg van de sancties die de Europese overheden hebben o..


LIGNA 2015: 'S WERELDS NUMMER 1


  • Een sterkere innovatieve geest en internationale uitstraling dan ooit
  • Het evenement weerspiegelt snelle vooruitgang geboekt door industrie 4.0 in houtbewerking en houtverwerking
  • Wood Industry Summit een succes vanaf het begin
  • "Verrassende Veelzijdigheid" ontmoet grote belangstelling

Hannover. LIGNA 2015, die in Hannover op vrijdag 15 mei ten einde liep, was een groo..

U bent op pagina : 16--> Aantal gevonden artikels : 980

EFWEX 2016

Ondanks minder bezoekers, toch geslaagde tweede editie van EFWEX dankzij kwalitatief bezoekerspubliek, mooie en diverse standen en een wereldprimeur!

  • 1964 professionele bezoekers uit meer dan 42 landen
  • Exposanten roemen bezoekerskwaliteit
  • Bezoekers geven EFWEX een waardering van 8 op 10
Van zondag 13 tot dinsdag 15 maart 2016 vond in Flanders Expo Gent de tweede editie van EFWEX plaats. Drie dagen lang was EFWEX de verzamelplaats voor binnen- en buitenlandse bezoekers uit de sector voor houten vloeren en gevelbekledingen, terrassen, vinyl, laminaat, design vloeren en alle toebehoren en chemie. De exposanten (afkomstig uit 12 verschillende landen) namen ruim 8.000 m2 beursoppervlakte in. Het aantal exposanten steeg in vergelijking met de eerste editie tot 131 (+ 28 %) en ontvingen na drie dagen 1964 bezoekers.


[4/5/2016] - » Het persbericht lezen

BOSCH - NOG GROTERE PRESTATIES EN PRECISIE

Starlock-accessoires voor professionele multitools van Bosch Uniform opnamesysteem, unieke accessoires

  • Ontwikkelingssamenwerking: Bosch en Fein introduceren een gestandaardiseerde oplossing
  • 48 accessoires in drie vermogensklassen: StarlockPlus en StarlockMax
  • Unieke accessoires zoals precisie-invalzaagbladen en schuurvinger

Bosch biedt het complete accessoireprogramma voor professionele multitools voortaan met een nieuwe opname aan: het Starlock-systeem. Starlock werd samen ontwikkeld door Bosch en Fein, de wereldmarktleider voor oscillerende elektrische gereedschappen. Bosch en Fein leggen daarmee de grondslag voor een uniform systeem en daardoor verbeteren de prestaties, creëren ze een hogere bewerkingssnelheid en zijn nauwkeurigere resultaten mogelijk.

Drie vermogensklassen: Starlock, StarlockPlus en StarlockMax
Bosch biedt de Starlock-accessoires in drie vermogensklassen aan: Starlock, StarlockPlus en StarlockMax. Deze vermogensklassen zorgen ervoor dat het vermogen van de machine en het accessoire op elkaar zijn afgestemd en ondersteunen een lange levensduur van machine en accessoire


[29/4/2016] - » Het persbericht lezen

COMPACMEL PLUS - DE COMPACTE HOUTVEZELPLAAT

CompacMel Plus is een oplossing in hout die speciaal bedoeld is voor gebruik in vochtige binnenruimten of toepassingen waar een hoge sterkte vereist is. Dankzij de hoge densiteit van meer dan 1000 kg/m3 beschikt CompacMel Plus over uitstekende technische eigenschappen. Denk hierbij aan buigsterkte, treksterkte en schokbestendigheid. De hoogwaardige, antibacteriële melamine is verkrijgbaar in veertien verschillende actuele en trendy decors.

CompacMel Plus is een gunstig alternatief op een traditionele compactplaat, vanwege zijn voordelige prijs. Daarnaast is het een duurzaam en milieuvriendelijk product met een lage formaldehyde-uitstoot (conform E1 norm) en is het bovendien 100% recycleerbaar materiaal.

Antibacterieel gecertificeerd
De melamine toplaag van CompacMel Plus is antibacterieel gecertificeerd door een extern laboratorium in het Verenigd Koninkrijk, genaamd IMSL. De tests wijzen uit dat CompacMel Plus de groei en ontwikkeling van bacteriën verhindert, zonder afbreuk te doen aan de eigenschappen van de coating.


[28/4/2016] - » Het persbericht lezen

JADIMEX IMPORTEERT UNIEKE, TROPISCHE HARDHOUTSOORT VITEX VOOR EUROPESE MARKT

Het Leuvense bedrijf Jadimex importeert sinds een jaar de tropische hardhoutsoort ‘Vitex’. Dit is een primeur voor de Europese markt. Vitex is een unieke en uiterst stabiele houtsoort die zeer duurzaam is en doet dienst als geknipt designmateriaal voor een mooi terras of moderne gevelbekleding. Volgens Jadimex nog té onbekend bij de vakman, architecten en consumenten.

Ultrasterk en duurzaam
Vitex is een houtsoort afkomstig uit Tropisch Azië (Papoea-Nieuw-Guinea en de Salomonseilanden). Het sterke hout droogt snel, heeft een fijne nerf en krijgt weinig tot nooit te kampen met vervormingen. Deze stabiliteit is een absolute troef voor vakman én consument want garandeert een mooi resultaat op lange termijn. Ook de duurzaamheid is een voordeel. Het hardhout behoort tot duurzaamheidsklasse 1, wat betekent dat schimmelvorming het materiaal niet aantast en ook termieten geen kans maken. Met Vitex ben je zeker van een kwalitatieve, elegante materiaalkeuze voor het terras of de gevel die voor lange termijn meegaat.


[26/4/2016] - » Het persbericht lezen

BOREN EN DEUVELS INBRENGEN

het volledige proces op één bewerkingscenter.

Het Tech Z5 bewerkingscenter van de SCM Group is ontworpen om te voldoen aan de noden van de schrijnwerker die een veelzijdige en krachtige machine zoekt.

Om te boren en deuvels in te brengen had men in het verleden twee machines en twee operatoren nodig. Naast het aparte programmeerwerk moet het paneel ook nog eens verhandeld worden tussen de twee werkposten, met inefficiëntie in tijd en kosten tot gevolg.

SCM besloot dit proces volledig te automatiseren met als doel het optimaliseren van de bewerkingstijden en het bieden van een hoge prestatiekwaliteit.


[26/4/2016] - » Het persbericht lezen

ROBACO IS PREMIUM DEALER VAN BOSTIK

Bostik is wereldwijd een toonaangevende specialist in lijmen, kitten, egalines en afdichtingen voor zowel de industrie-, bouw- als consumentensector. Al meer dan 125 jaar ontwikkelt Bostik innovatieve, steeds intelligentere lijmoplossingen. Bostik is met 4900 werknemers aanwezig in meer dan 50 landen. Voor vrijwel elke toepassing heeft Bostik een oplossing op maat. Het assortiment is breed en specifiek tegelijk. Professionals kiezen niet voor niets al jaren voor de vertrouwde kwaliteit, kennis en service van Bostik. De vroegere Simson lijmen worden na de re-branding nu onder het Bostik label vermarkt.

De nieuwe verpakkingslijn kenmerkt zich door de mooie witte kokers met donkerblauwe labels. Naast het nieuwe Bostik logo staat de opvallende groene gekko. Het assortiment is ingedeeld in diverse productcategorieën met elke een eigen kleurcode.


[26/4/2016] - » Het persbericht lezen

GEZOND LEVEN BEGINT BIJ EEN KWALITEITSVOLLE WONING

Illustratie aan de hand van RenovActive

Niet alleen onze voeding, lichaamsbeweging en levensstijl hebben een invloed op ons welzijn, ook de mate van comfort in onze woning. We brengen ongeveer 90% van onze tijd binnenshuis door en beseffen vaak niet wat dat voor onze gezondheid betekent. Hoe kunnen we zorgen voor een gezond binnenklimaat? Het RenovActive huis geeft een antwoord op deze vraag door in te zetten op natuurlijke ventilatie en daglicht.

Vensters, buitenste zonneschermen en binnengordijnen spelen een hoofdrol in het comfort van een woning:

Vensters zijn onmisbaar om een huis op een natuurlijke manier te verluchten, voor een goede kwaliteit van de binnenlucht en om een aangename omgevingstemperatuur te garanderen. Ze zorgen voor een maximum aan daglicht in de woning, zodat het welzijn van de bewoners stijgt.

Buitengordijnen zorgen voor een thermisch comfort in huis en houden de hitte buiten.

Bovendien is het dankzij binnengordijnen mogelijk de inval van daglicht te controleren en te profiteren van een visueel comfort.


[25/4/2016] - » Het persbericht lezen

ZWALUW HYBRISEAL 306 COATING DICHT NADEN EN KIEREN NAADLOOS AF

Den Braven introduceert Zwaluw Hybriseal® 306 Coating. Deze hybride verspuitbare en kwastbare coating is ontwikkeld om naden en kieren tussen bouwmaterialen snel en naadloos af te sluiten. De coating is tevens geschikt om luchtlekken te dichten en helpt gebouwen luchtdicht te isoleren. Ook in de autoindustrie is de elastische coating een goede keuze om naden tussen componenten af te dichten.

Hybriseal® 306 Coating dicht snel en naadloos alle vormen en aansluitingen op de bouw af, zelfs als de ondergrond licht vochtig is. De coating kan eenvoudig met een kwast worden verwerkt. Het product kan overschilderd worden met zowel watergedragen als de meeste 2-componenten verven. In de automotive industrie dicht Hybriseal 306 Coating naden tussen componenten, zowel bij carroseriebouw als reparatie.


[21/4/2016] - » Het persbericht lezen

MEER DAN 30.000 FSC CHAIN OF CUSTODY CERTIFICATEN WERELDWIJD!

Samen hebben we de mijlpaal van 30.000 Chain of Custody (CoC) certificaten wereldwijd bereikt, die samen ruim 50.000 FSC gecertificeerde bedrijven of sites omvatten. FSC is daarmee met ruime voorsprong het boscertificeringsysteem met het hoogste aantal FSC certificaathouders over de hele wereld.

Onder deze 30.000 bevinden zich een 300-tal certificaten uit België. Sommige certificaten hiervan vertegenwoordigen meerdere bedrijven, omdat het gaat over groepscertificaten – waar KMO’s tot 15 werknemers vlot aansluiting kunnen vinden – of multisite-certificaten (voor bedrijven met meerdere vestigingen). Zo zijn er in België ongeveer 700 FSC gecertificeerde bedrijven of sites.

Het aantal certificaten is een tastbare m


[12/4/2016] - » Het persbericht lezen

OMZETSTIJGING VAN 4,5 PROCENT IN 2015 VOOR DE HETTICH BEDRIJVENGROEP

5.900 medewerkers zijn wereldwijd goed voor een omzet van 880 miljoen euro
De Hettich bedrijvengroep uit het Duitse Kirchlengern behaalde in 2015 een omzet van 880 miljoen euro. Dat is een omzetstijging van 4,5 procent ten opzichte van het jaar ervoor (2014: 842 miljoen euro).

Zoals de voorzitter van de directie, beherend vennoot Dr. Andreas Hettich, meedeelde, steeg het percentage van de buitenlandse omzet naar 68 procent het jaar ervoor bedroeg dat 66 procent. In 2015 werd er wereldwijd ongeveer 62 miljoen euro geïnvesteerd in producten, installaties en gebouwen. Over het hele jaar genomen bedroeg het gemiddelde aantal medewerkers van de firma 5.900. Hiervan waren meer dan 3.000 medewerkers werkzaam in Duitsland.


[6/4/2016] - » Het persbericht lezen

NOBLESSE BENELUX: NATUURPUNT INSTALLEERT EEN MEBOR BOOMZAAG

Natuurpunt is een onafhankelijke vrijwilligersvereniging die zorgt voor de bescherming van kwetsbare en bedreigde natuur in Vlaanderen. Met meer dan 6.000 vrijwilligers, georganiseerd in zowat 160 lokale afdelingen, beheert de vereniging meer dan 22.000 hectare Vlaamse natuur in 500 verschillende natuurgebieden.

Natuurpunt heeft in maart 2016 een horizontale boomzaag aangeschaft voor hun zagerij te Ekeren. De bedoeling is om douglas, lariks en eiken stammen, uiteraard hout dat voortkomt uit duurzaam bosbeheer, te verzagen tot bruikbare planken voor de bouw van eenvoudige constructies zoals afsluitingen, bruggetjes, schuilhutten, enz.

De keuze van Natuurpunt is gevallen op een nieuw type van het merk Mebor (Slovenië), dat pas in 2015 op de internationale Lignabeurs in Hannover werd voorgesteld. Het betreft het type HTZ 1100 Pro.


[4/4/2016] - » Het persbericht lezen

RED DOT DESIGN AWARD 2016 VOOR AVANTECH

Premium schuifladesysteem getuigt van hoge designkwaliteit
De 41 leden van de Red Dot Award jury hebben een recordaantal van 5.214 producten uit 57 landen beoordeeld. Met schuifladesysteem AvanTech bewijst Hettich over grote designcompetenties te beschikken en behoort het bedrijf dit jaar wederom tot de beste van de branche.

AvanTech zet de hoogste designeisen aan meubelen binnenin consequent voort: een AvanTech lade overtuigt door zijn perfecte rechte lijnen, uiterst kleine radiussen en het weglaten van afdekkappen in de hoogwaardige, 13 mm aluminium zijwanden. Met de uittrekbare ladegeleider Actro 5D maakt AvanTech perfectie zichtbaar, tastbaar en hoorbaar. Het premium schuifladesysteem werd al onderscheiden met de iF Product Design Award 2016.


[30/3/2016] - » Het persbericht lezen

STILLEMANS - BREED GAMMA VAN LINEAIRE HANDVATEN

NIEUW – een breed gamma van lineaire thermoplastische handvaten in een unieke stijl. Ze zijn aanpasbaar in verschillende maten, waardoor ze perfect passen voor de breedte van elke deur of lade.

Deze “op maat gemaakte” handvaten worden vastgehecht met verschillende schroeven aan de achterkant. De gaten worden gezet in functie van uw technische plannen.

Hun voornaamste voordeel is hun vaste eindes gemaakt met dezelfde prachtige vakmanschap als de handvaten en hun lichaam. Ze worden aangeboden in een breed gamma van afwerkingen, gaande van hout, aluminium, chroom, effen en matte kleuren, glanzend of zachte metaalkleur.

Het handvat of zijn lichaam kunnen worden aangepast volgens één of twee contrasterende afwerkingen.


[29/3/2016] - » Het persbericht lezen

ONZICHTBAAR MOOI – ONGEHOORD STIL

HETTICH - TopLine XL voor kasten met grootse afmetingen

Grote fronten, kamerhoge kasten: puristen houden van schuifdeuren. En schuifdeuren houden van TopLine XL. Want het verborgen liggende systeem verplaatst ook grote en zware deuren tot 80 kg gemakkelijk en stil.

Het verborgen liggende schuifdeursysteem TopLine XL laat max. 80 kg zware deuren vrijwel onzichtbaar en fascinerend licht glijden. De nieuwe demping Silent System vangt de beweging van de deuren bij het open en dicht gaan behoedzaam op en voorkomt dat deuren botsen. Bovendien overtuigt de nieuwe demping door de zeer eenvoudige montage.


[16/3/2016] - » Het persbericht lezen

HACO TRADING OP NÜRNBERG MESSE

Zoals u alvast weet, zijn we met Haco Trading alleenverdeler van Biesse op de Belgische markt. Het lijkt ons dan ook logisch dat we u als onze klant of toekomstige klant inlichten over wat Biesse straks op Holz-Handwerk tentoon zal stellen.

BIESSE: Hal 11 Stand 206
Uiteraard zal Haco Trading aanwezig zijn op de stand van Biesse.

Zoals u alvast weet, zijn we met Haco Trading alleenverdeler van Mecal op de Belgische markt. Het lijkt ons dan ook logisch dat we u als onze klant of toekomstige klant inlichten over wat Mecal straks op Fensterbau tentoon zal stellen.


[16/3/2016] - » Het persbericht lezen
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 -> 66

WOOD-IT.BE  

WOOD-IT.BE BVBA G. KEYENLAAN 22 1160 BRUSSEL - Sitemap - Disclaimer - Contact: info@wood-it.be