transparenttransparent

woodLAB

Newsdesk woodweblab


BLUM STELT NIEUWE INNOVATIES VOOR OP INTERZUM 2017


Interzum is dé plaats om de nieuwigheden uit de meubelindustrie te ontdekken. Ook beslagfabrikant Blum stelde er de nieuwste innovaties op het gebied van klapdeuren, scharnieren en ladesystemen voor aan het grote publiek. Deze nieuwigheden zullen pas volgend jaar beschikbaar zijn maar Blum licht op Interzum graag al een tipje van de sluier op.

Bewegingstechnologieën vereenvoudigd
Onder het centrale thema ‘Vier voor meer’ to..


NIEUW BIJ STILLEMANS


STILLEMANS produceert hoge kwaliteit kunststof profielen. We ontwikkelen voortdurend nieuwe modellen. Vandaag hebben we meer dan 5000 profielen en accessoires beschikbaar.

STILLEMANS biedt u een totaaloplossing voor uw profielen. Wat we nog niet in huis hebben, kunnen we voor u ontwikkelen.

STILLEMANS maakt o.a. LED profielen, kantenband en handles – beschikbaar in een groot gamma afwerkingen en kleuren.


INTERZUM 2017: DECOSPAN IS GERICHT OP MERKEN EN BELEVING


Decospan, de Belgische leverancier van gefineerde panelen en een marktleider in Europa, is opnieuw van de partij in Keulen in hal 6. Deze editie echter met een aanzienlijk grotere stand en in plaats van links, meer naar rechts in de hal, en dicht bij de Piazza en centrale boulevard (C041). “Ook de look van de beursstand zal helemaal anders zijn dan in voorgaande jaren.” zegt Wouter Polfliet, brand manager van division panels en mede verantwoordelijk voor de marketing en ..


interzum 2017 - PREVIEW


Over precies 118 dagen gaat de vakbeurs Interzum van start in Keulen. De organisatoren zijn terecht koplopers te noemen op vlak van innovatie in de interieurbouw en de meubelindustrie. Elke twee jaar legt Interzum de basis voor toekomstige ontwikkelingen in deze industrie, dankzij de wisselwerking tussen exposanten en designers uit de hele wereld, die in de rij zullen staan voor dit niet te missen evenement. De exposanten (verdeeld over 10 beurshallen) lijken deze wissel..


ALPI STELT VOOR: RADIANT, HET HOUT DAT LEEFT VAN HET LICHT, PRIJS ‘BEST OF THE BEST’ INTERZUM AWARD 2015


Gedurende het International Year of Light and Light-Based Technologies, geïntroduceerd door UNESCO, is licht het sleutelbegrip van het ALPI hout. Als bekroning van de nieuwigheden onder de producten laat het nieuw hout Radiant het licht door, dankzij transparante harslijnen. Het innovatieve bereik van Radiant werd ook erkend door de jury van de Interzum Award 2015, die het product de prestigieuze “Best of the Best” Award toekende.

Een h..

Ligna


WEINIG GROEP OP HET SALON LIGNA 2017 : DIGITALE PRODUCTIE TEN DIENSTE VAN DE KLANT


In 2017 begint het LIGNA salon met een nieuw oppervlakteconcept. Daarom zal de Weinig groep zijn complete gamma voor de bewerking van massief hout en afgeleide materialen voor de eerste keer voorstellen in gebouw 27. Onder het motto « THINK WEINIG » worden de klanten verwacht op een stand van 4000 m², voor een uniek aanbod voor ambachten en industrie. In de sector van het bewerken van massief hout, omvat het programma de segmenten schaven en vormgeven, debiet en optimali..


LIGNA PREVIEW


De grote lijnen zijn opgezet om van de editie 2017 van LIGNA een onmisbaar evenement te maken voor de sector van de houtindustrie, met alle veranderingen door elkaar.

Zoals dr. Andreas GRUCHOW, lid van het voorzittend comité van de Deutsche Messe AG, het al terecht zei tijdens de persconferentie op 14 februari, is de conjunctuur heel gunstig ondanks de daling van export naar Rusland, als gevolg van de sancties die de Europese overheden hebben o..


LIGNA 2015: 'S WERELDS NUMMER 1


 • Een sterkere innovatieve geest en internationale uitstraling dan ooit
 • Het evenement weerspiegelt snelle vooruitgang geboekt door industrie 4.0 in houtbewerking en houtverwerking
 • Wood Industry Summit een succes vanaf het begin
 • "Verrassende Veelzijdigheid" ontmoet grote belangstelling

Hannover. LIGNA 2015, die in Hannover op vrijdag 15 mei ten einde liep, was een groo..

U bent op pagina : 17--> Aantal gevonden artikels : 980

PEFC SENSIBILISEERT OP BOIS & HABITAT

De vzw PEFC Belgium, die instaat voor de promotievan het PEFC-label voor duurzaam bosbeheer, is naar jaarlijkse traditie vanaf vrijdag weer aanwezig op de beurs Bois & Habitat (Namen). Op de beurs geven we aan onze infostand (2009) uitleg over verantwoorde houtbouw aan al wie wil bouwen of verbouwen met hout en aan bedrijven uit de houtsector die geïnteresseerd zijn in het behalen van een PEFC-certificaat. We verzorgen ook opnieuw de grote bezoekerswedstrijd. Elke bezoeker maakt kan op één van de waardbonnen (2000 en 3000 euro) voor PEFC-gelabeld designmeubilair van Mathy by Bols. PEFC is ook sponsor van de ‘Rencontres filière Bois’.

Afspraak van 18 t.e.m. 21 maart 2016 in Namur Expo.


[15/3/2016] - » Het persbericht lezen

DE « INTERNATIONAL VELUX AWARD 2016 »: EEN SPRINGPLANK VOOR ARCHITECTUURSTUDENTEN

De zesde editie van de International VELUX Award staat in de steigers. Deze wedstrijd biedt studenten van over de hele wereld de mogelijkheid om na te denken over de rol van licht in de architectuur en kent een groeiend succes. Kandidaten die aan deze internationaal erkende wedstrijd willen deelnemen, kunnen zich inschrijven tot 1 april 2016.

Het overkoepelend thema van de International VELUX Award 2016 is 'Light of Tomorrow'. Daglicht wordt in al zijn vormen verkend en bestudeerd, met name de psychologische, sociale en milieudimensie.

Deelnemen aan de International VELUX Award verhoogt de kennis van de nuances van het beroep van architect. Men leert zich positioneren in deze bijzonder competitieve context. Dit is uitermate belangrijk, zeker als men weet dat heel wat architecten hun carrière na slechts enkele jaren opgeven.


[11/3/2016] - » Het persbericht lezen

SOFTWARE @ VENS & THIERS

Vens & Thiers nodigt u, in samenwerking met de Bouwunie Schrijnwerkers & Interieurbouwers, graag uit voor onze jaarlijkse Software @ Vens & Thiers dat dit jaar doorgaat op donderdag 10 maart 2016. Deze dag kent om 19u00 een extra voordracht “werkplaats van de toekomst”.

Vanaf 10u00 zijn er voor onze softwaregebruikers workshops en vanaf 15u00 zijn onze deuren voor iedereen geopend voor onze softwarebeurs.

 • 10u00 tot 12u00: Franstalige workshop voor gebruikers van Imos en HOMAG eSOLUTION
 • 10u00 tot 12u00: Franstalige workshop voor gebruikers van woodWOP
 • 13u00 tot 15u00: Nederlandstalige workshop voor gebruikers van Imos en HOMAG eSOLUTION
 • 13u00 tot 15u00: Nederlandstalige workshop voor gebruikers van woodWOP
 • 15u00 tot 22u00 : Softwarebeurs met volgende standen:
  - Imos en HOMAG eSOLUTION: CAD|CAM


  [9/3/2016] - » Het persbericht lezen

IEDEREEN KLAAR VOOR EFWEX 2016

WIJ ZETTEN NOG EVEN ALLES OP EEN RIJTJE

Nog heel even en de poort van Hal 8 in Gent Flanders Expo zwaait open terwijl de bazuinen de aftrap van EFWEX 2016 blazen. Voor de organisatoren is het dan tijd om de kroon op het werk te zetten. En als we zeggen ‘werk’, dan bedoelen we meer dan een jaar intense voorbereiding om van de beurs een nog groter succes te maken dan de eerste editie. De ‘kroon’ op dat werk zou dan bestaan in de ultieme afstemming van vraag en aanbod op een voor iedereen lucratieve marktplaats maar omfloerst met een warme sfeer van gezellige collegialiteit. We zetten alles nog eens op een rijtje.

Waar komen we vandaan?
In 1990 zag Europarket het licht, een initiatief dat door de ganse parketbranche werd omarmd wegens het ‘totaal ontbreken’ van een ontmoetingsforum tussen vraag en aanbod in de branche. De beurs vulde aldus een leemte of zelfs een hiaat. Professionals in de branche kwamen samen rond de tafel, smeedden samenwerkingsplannen en… zagen dat het goed was. Dreiwerf eilaas! Na een aantal edities dreigde Europarket te verwateren, misschien wel deels uit gebrek aan een standvastige koers die voor eenieder duidelijk was. Europarket stierf met stille trom en een ganse beroepssector bleef verweesd achter.


[26/2/2016] - » Het persbericht lezen

UNIVERSELE ZWALUW HYBRIFIX 302 MET HANDIGE DOSEERSPUIT

Zwaluw Hybrifix® 302 van Den Braven bewijst zich al langer als universele kit in de bouw en industrie. Met de nieuwe handige doseerspuit wordt het heel eenvoudig om bouwmaterialen gecontroleerd te verlijmen en te voegen. Verticaal, horizontaal en zelfs ondersteboven. Deze ‘pressure pack’ wordt geleverd met een inhoud van 200 ml in de kleur wit. Een kitpistool is bij deze verpakking niet nodig en dat vereenvoudigt het gebruik. Mits goed afgesloten met de dop, blijft de voegkit steeds opnieuw bruikbaar.

Zwaluw Hybrifix® 302 is een hoogwaardige, professionele en universele afdichtingskit en constructie- of montagelijm, op basis van hybride technologie die uithardt tot een duurzaam elastisch blijvend rubber. Vele bouwmaterialen kunnen er mee worden verlijmd: steen, beton, glas, gips, harde en zachte kunststoffen, diverse metalen en hout. De kit doet ook uitstekend dienst als afdichting in mechanisch belaste dilatatievoegen en brugvoegsystemen.


[24/2/2016] - » Het persbericht lezen

VAN IDEE TOT EEN AFGEWERKT PRODUCT … EN DIT IN RECORDTEMPO

De Baugruppentechnik Pollmeier GmbH in het Oostwestfaalse Hövelhof toegewijd sinds haar oprichting in 2000, de passie ontwikkeling van innovatieve en design-georiënteerde hardware-oplossingen. Het bedrijf produceert kwalitatief hoogwaardige en precieze draai- en schuifbeslag voor glas en houten deuren en staat garant met zijn 45 medewerkers voor ervaring, kennis, creativiteit, innovatie en solidariteit.

Als systeemleverancier voor individuele draai- en schuifbeslag omvat het aanbod zowel de ontwikkeling, het ontwerp en de documentatie, evenals de productie van beslagen in serie.

VorSprung
Schuifdeur beslagset voor houten en glazen deuren tot 40 kg

De VorSprung is een geoptimaliseerd ontwerp en technologie voor standaard voor de wandlopende deuren, zowel in hout als glas en dit tot 40 kg. Hij weet in termen van vormgeving, uitrusting, eenvoudige montage en prijs u eenvoudig te overtuigen om dit beslag als een bestseller te maken.


[22/2/2016] - » Het persbericht lezen

HACO TRADING OP BATIBOUW IN BRUSSELS EXPO

Het is weer zo ver, Brussels Expo opent haar deuren om Batibouw te ontvangen. Dé grootste en belangrijkste beurs in de bouw-, renovatie- en woonsector.

De volgende editie gaat door van 25 Februari tot en met 6 Maart.

Zoals elk jaar zijn de eerste twee dagen (donderdag 25 en vrijdag 26 februari 2016) van BATIBOUW uitsluitend voorbehouden aan de professionele bezoekers. Met zijn 75 000 professionele bezoekers is BATIBOUW de grootste vakbeurs gewijd aan de bouwsector.

Haco Trading zal als trouwe partner ook op deze editie aanwezig zijn met een aantal innovatie oplossingen uit ons gamma!

U bent van harte welkom op onze stand.

Registreer u hier voor tickets.

IN PRIMEUR OP BATIBOUW
BLACK LABEL: ons complee nieuw gamma standaard machines


[18/2/2016] - » Het persbericht lezen

NOBLESSE - HOLZ-HANDWERK

De tweejaarlijkse Holz-Handwerk vakbeurs vindt dit jaar plaats van 16 t/m 19 maart 2016. Het is wel een hele rit tot in Nürenberg, maar deze vakbeurs voor houtbewerkingsmachines is zeker de moeite waard. De Holz-Handwerk vindt nu voor de 18de maal plaats. Deze beurs telde in 2014 niet minder dan 108.000 bezoekers en is zo uitgegroeid tot één van de belangrijkste trefpunten wat betreft houtbewerkingsmachines en –technologie.

Noblesse Benelux is trots dat niet minder dan 6 van haar leveranciers met een stand aanwezig zullen zijn op de Holz-Handwerk. In alfabetische volgorde zijn dit:


[15/2/2016] - » Het persbericht lezen

VAN HOECKE BEKROOND ALS FACTORY OF THE FUTURE 2016

Maakindustrie in België heeft toekomst in een hightech jasje: de digitale industriële revolutie start nu


Antwerpen- 5 februari 2016. Van Hoecke uit Sint-Niklaas bewijst anno 2016 dat België wel nog een producerend land kan zijn met high-tech oplossingen. Het bedrijf – dat met zijn producten in elk Belgisch huis aanwezig is – investeerde fors in technologische innovaties en wordt daarom uitgeroepen tot een ‘Factory of the future’.


Van Hoecke is als verdeler van lades en scharnieren van het Oostenrijkse Blum en als producent van houten lades en lade-indelingen geen nieuweling in de sector. Al sinds 1967 timmert het bedrijf uit het Waasland aan de weg als marktleider in keukenbeslag.


[5/2/2016] - » Het persbericht lezen

PUSH TO OPEN SILENT VOOR ARCITECH SCHUIFLADEN

Hettich biedt met ArciTech en de nieuwe Push to open Silent functie een systeemschuiflade die het mechanische Push to open mechanisme combineert met het comfort van de demping Silent System. Dit systeem overtuigt in het bijzonder door de geringe frontplaatspleet en de optimale instellingsmogelijkheden voor verschillende toepassingen. Het resultaat: een chique greeploos design en groot bedieningscomfort bij een economische productie dankzij de toepassing van de standaard ArciTech schuiflade-elementen.

Push to open Silent – comfortabele openingsfunctie
Push to open Silent kan puur mechanisch wat tot nu toe alleen elektromechanische systemen konden: het brengt een greeploos design harmonieus samen met een groot openings- en sluitcomfort van de schuifladen. Het Push to open Silent mechanisme wordt geactiveerd door tegen de frontplaat te drukken.


[4/2/2016] - » Het persbericht lezen

INNOVATIES VOOR DE BEURS 'HOLZ-HANDWERK'

Preview voor de beurs 'Holz-Handwerk 2016'
Schuifladen, scharnieren en schuifdeurbeslag staan bij Hettich op de beurs 'Holz-Handwerk' centraal. In een woonwereld worden slimme meubelconstructies met standaardbeslag getoond en gekoppeld aan theorie en praktijk. Verder worden de nieuwe catalogi 'Techniek en Toepassing' en ProDecor gepresenteerd evenals andere vakinformatiebronnen in geprinte versie en online.

ArciTech schuifladesysteem: altijd het passende concept
Met de complete sets en de flexibele ArciTech sets kunnen meubelmakers snel en eenvoudig een individuele schuiflade samenstellen, die bij hun eisen past. Hettich biedt met de complete schuifladen ArciTech alweer een mogelijkheid om comfortabel een individuele schuiflade te maken. Op de beurs 'Holz-Handwerk' wordt bovendien de online configurator gepresenteerd.


[27/1/2016] - » Het persbericht lezen

PAR-KY WERVELEND OP DOMOTEX

Traditioneel zijn de Belgische producenten van vloerbedekking sterk vertegenwoordigd op Domotex. Deze toonaangevende beurs in Hannover is dan ook het ideale platform om noviteiten te lanceren. En dat heeft Par-ky goed begrepen!

Misschien eerst even situeren: Par-ky is Decospan’s meest bekende merk van houten vloerbekleding. In de jaren ’90 trotse sponsor van het veldrijden, tegenwoordig prominent te zien op de reclameborden rond het veld van eersteklasser KV Kortrijk. Niet enkel in België werd stevig aan de weg getimmerd, ook internationaal werd een mooie groei genoteerd in zowel retail- als projectmarkt


[27/1/2016] - » Het persbericht lezen

NIEUW MULTIFUNCTIONEEL VERDUISTEREND EN ISOLEREND VOUWGORDIJN VAN VELUX: GOED SLAPEN, BETER LEVEN

De verandering van het natuurlijke licht in de loop van de dag is cruciaal om ons bioritme te bewaren en heeft een positieve invloed op onze lichamelijke en geestelijke gezondheid. Een huis dat baadt in natuurlijk licht, biedt een stimulerende sfeer binnenshuis. Omgekeerd is het belangrijk dat de slaapkamer volledig donker is om van een goede nachtrust te kunnen genieten. Het is dus belangrijk om vensters met een doeltreffende verduisteringsoplossing uit te rusten. Het nieuwe VELUX multifunctioneel vouwgordijn voorkomt dat licht binnenvalt, dankzij de verduisterende stof met dubbele plooi. De slaapkamer is zo volledig donker en draagt bij tot een betere nachtrust zodat we klaar zijn voor een nieuwe dag.


[26/1/2016] - » Het persbericht lezen

OPLEIDINGSGIDS IN EEN DIGITAAL JASJE

De opleidingsgids voorjaar 2016 van Syntra-AB is nu ook beschikbaar als app. Je vindt er alle opleidingsinformatie en tal van sectorfilmpjes en getuigenissen van (oud)-cursisten. Je kan de opleidingsgids voorjaar 2016 gratis downloaden via de App Store door de zoekterm ‘Syntra’ in te geven.

App opleidingsgids voorjaar 2016
De printversie met het vernieuwde cursusaanbod telt 100 pagina’s boordevol opleidingsinformatie, weetjes en kor-te getuigenissen. De app gaat nog een stuk verder en is verrijkt met informatieve filmpjes en uitgebreide inter-views van cursisten en docenten. Download de app en ontdek wat ‘Leren van professionals’ bij Syntra-AB voor jou kan betekenen.


Bekijk onze promoclip


[20/1/2016] - » Het persbericht lezen

MEER LICHT BIJ PLATTE DAKEN MET HET NIEUWE VLAK PLATDAKVENSTER VAN VELUX

Het nieuwe vlak platdakvenster zal op Batibouw 2016 worden voorgesteld. Dit designvenster is ideaal om het natuurlijke licht maximaal in huis binnen te laten, en biedt talloze praktische voordelen.

Het vlak platdakvenster is beschikbaar in 8 verschillende afmetingen en in een vast of een elektrisch openende versie.

Deze oplossing is geschikt voor dakhellingen van 5° tot 15° en is voorzien van een esthetisch geïntegreerde geharde ruit van 4 mm dikte. De zwarte randen en discrete profielen in aluminium geven het dak een elegante toets. Voor daken met een hellingshoek tussen de 0° en 15° stelt VELUX zijn platdakvenster met afdekschelp voor.


[15/1/2016] - » Het persbericht lezen
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 -> 66

WOOD-IT.BE  

WOOD-IT.BE BVBA G. KEYENLAAN 22 1160 BRUSSEL - Sitemap - Disclaimer - Contact: info@wood-it.be

PERSBERICHTEN
ARTIKELS
TWEEDEHANDSE HOUTBEWERKINGSMACHINES
GIDS VAN SCHRIJNWERKERS & INTERIEURBOUWERS
GIDS VAN PRODUCTEN & LEVERANCIERS
TE BEZOEKEN WEBSITES
TECHNISCH WOORDENBOEK NL/FR
VACATURES
DISCLAIMER
SITEMAP