transparenttransparent

woodLABMOVING IDEAS VAN BLUM OP INTERZUM


Klapdeursysteem wordt kleiner

Met de AVENTOS HK top brengt Blum een kleinere variant van het beproefde klapdeursysteem op de markt. Met zijn kleine inbouwgrootte en een hedendaags design van de afdekkap, integreert het beslagelement perfect in elke corpus. Het symmetrische systeem is eenvoudig aan beide zijden in de kast te monteren en dankzij de geïntegreerde, traploze openingshoekbegrenzer kan je exact bepalen hoe ver het front ..


BLUM POCKETDOOR & SPACE STEP


De stap naar nog meer opbergruimte

De invloed van de verstedelijking is nu al duidelijk voelbaar in onze woningen. Woonruimtes worden kleiner en dat zullen we in de toekomst meer en meer merken. Efficiënt omgaan met de beschikbaar (opberg)ruimte wordt één van de grote uitdagingen in de meubelbouw en daar weet Blum goed op in te spelen.

Op Interzum stelde Blum de SPACE STEP voor. Deze lade..


DECOSPAN SCOORT METEEN OP INTERZUM EN WINT TWEE AWARDS!


Keulen, 21/05/2019. Interzum is steeds 's werelds toonaangevende vakbeurs voor toeleveraniers naar de meubelindustrie en interieurontwerp. Op de grootste vakbeurs ter wereld in die branche zetten de exposanten nieuwe normen en bieden zij bezoekers uit de industrie en handel een overzicht van de meest baanbrekende innovaties in de sector. Decospan heeft dit volgens de jury uitmuntend gedaan en werd bekroond met twee prijzen: zowel het nieuwe Querkus Vintage I..


interzum AWARD 2019: DUBBELE WINST VOOR HETTICH


De prijswinnaars zijn ComfortSpin en ViZard by ambigence

Hettich won gisteravond maar liefst twee onderscheidingen voor productinnovaties. Het nieuwe klepbeslag ViZard by ambigence kreeg zelfs de onderscheiding 'Best of the Best'.

De uitreiking van de interzum awards 2019 vond plaats op 20 mei tijdens de legendarische interzum beursparty in het theater 'am Tanzbrunnen'. De jury van de in..


BLUM STELT NIEUWE INNOVATIES VOOR OP INTERZUM 2017


Interzum is dé plaats om de nieuwigheden uit de meubelindustrie te ontdekken. Ook beslagfabrikant Blum stelde er de nieuwste innovaties op het gebied van klapdeuren, scharnieren en ladesystemen voor aan het grote publiek. Deze nieuwigheden zullen pas volgend jaar beschikbaar zijn maar Blum licht op Interzum graag al een tipje van de sluier op.

Bewegingstechnologieën vereenvoudigd
Onder het centrale thema ‘Vier voor meer’ to..

Ligna


ALLEEN EN NOG HYPER PRODUCTIEF


Op de Ligna 2019 zien we dat veel gereedschappen zijn ontworpen om dode tijd te elimineren, de beweging van onderdelen te vergemakkelijken, repetitieve taken te elimineren zodat een schrijnwerker een dirigent wordt, wat leidt tot de robots en machines.

Stel je voor dat terwijl de CNC-machine met nesttafel al het werk doet van boren, frezen en snijden, de schrijnwerker andere taken kan uitvoeren, zoals het lijmen van de afkantbanden , of het same..


DE BIESSE DIGITALE FABRIEK OP LIGNA 2019: EEN WINNENDE ALLIANTIE TUSSEN MENS EN ROBOT


Pesaro, 15 mei 2019 - Bij LIGNA presenteert Biesse de toekomst van Industry 4.0: 6000 vierkante meter, waar automatisering en interconnectie een nog effectievere stimulans worden en het Automaction-concept tot leven brengen - de constante innovatieve geest van Biesse.

Ligna, een tweejaarlijks evenement, wordt gehouden in Hannover van 27 tot 31 mei 2019. Het is de toonaangevende vakbeurs als het gaat om machines, voorzieningen en..


EEN NIEUW HEFINRICHTING IS TOEGETREDEN TOT DE EUROTECH-PRODUCTPORTFOLIO


Het eT -Hover- univac- assortiment vacuümheftoestellen breidt zich uit: het omvat nu ook de nieuwe eT -Hover- univac-lijn . Het nieuw ontwikkelde hefinrichting is een compactere, lichtgewicht versie van de eT -Hover- univac . Net als zijn voorganger is het speciaal ontworpen voor het bouwen van gebieden.

De eT -Hover- univac is ontworpen als een hulpstuk voor kraan- en hefwerktuigen. Het is geschikt voor het heffen en verplaatsen van grote ladin..


WEINIG GROEP OP HET SALON LIGNA 2017 : DIGITALE PRODUCTIE TEN DIENSTE VAN DE KLANT


In 2017 begint het LIGNA salon met een nieuw oppervlakteconcept. Daarom zal de Weinig groep zijn complete gamma voor de bewerking van massief hout en afgeleide materialen voor de eerste keer voorstellen in gebouw 27. Onder het motto « THINK WEINIG » worden de klanten verwacht op een stand van 4000 m², voor een uniek aanbod voor ambachten en industrie. In de sector van het bewerken van massief hout, omvat het programma de segmenten schaven en vormgeven, debiet en optimali..


LIGNA PREVIEW


De grote lijnen zijn opgezet om van de editie 2017 van LIGNA een onmisbaar evenement te maken voor de sector van de houtindustrie, met alle veranderingen door elkaar.

Zoals dr. Andreas GRUCHOW, lid van het voorzittend comité van de Deutsche Messe AG, het al terecht zei tijdens de persconferentie op 14 februari, is de conjunctuur heel gunstig ondanks de daling van export naar Rusland, als gevolg van de sancties die de Europese overheden hebben o..

U bent op pagina : 18--> Aantal gevonden artikels : 1017

TIMBER TRAINING CENTER

Ervaart u moeilijkheden bij het vinden van nieuwe medewerkers met de juiste kennis en ervaring?

 • Wilt u dat uw medewerkers sneller en meer renderen?
 • Bent u bereid nieuwe en/of bestaande werkkrachten een duwtje in de rug te geven met een gepaste opleiding zodat ze sneller renderen in uw bedrijf?
  • Timber Training Center biedt nu naast Opleidingen ook Werving & Selectie services aan. Wij focussen ons hierbij exclusief op de houtsector. Wij willen een brug slagen tussen (potentiële) medewerkers en bedrijven met een passie voor hout.

   Onze services

   • Wij zoeken voor u profielen met kennis van de houtsector
   • Wij kunnen, desgewenst, vanuit ons Training Center, kennis en competenties aanscherpen waar nodig
   • Wij focussen op uw specifieke noden en behoeftes
   • Wij werken snel en in permanent overleg, zodat u steeds op de hoogte ben over uw dossier


   [1/6/2016] - » Het persbericht lezen

LAMETT EUROPE NV NEEMT TOONAANGEVENDE MORAVA WOOD OVER

Lamett Europe NV, gelegen in Deerlijk, heeft 100% van de aandelen gekocht van de toonaangevende massieve vloeren fabrikant Morava Wood, gelegen in Unicov, Tsjechië. Morava Wood stelt 85 mensen te werk en staat bekend als een kwaliteitsleverancier van massieve eiken vloeren aan doe-het-zelf bouwmarkten, professionele distributeurs en vloerenhandelaren in Europa. Het bedrijf haalt uitsluitend haar grondstoffen uit duurzaam beheerde bossen en is verticaal geïntegreerd van het verzagen tot afgewerkt product. Dankzij de hoge kwaliteit van de producten en innovatieve productiemethodes is Morava Wood een leider in de massief eiken vloerenindustrie geworden.

De overname betekent voor Lamett Europe dan ook een belangrijke versterking van haar imago als ‘parketspecialist’. Lamett Europe NV is een snelgroeiende leverancier van vloeren in Europa met verkoop in 24 landen. Het Lamett-gamma varieert van budgetvriendelijke vloeren tot heel gesofisticeerd parket


[31/5/2016] - » Het persbericht lezen

EEN MOOI SCHIP EN OOK MOOIE RESULTATEN

De Steenschuit rondde 2015 af met mooie cijfers.
Van alle cursisten die de opleiding met succes hebben voltooid, was maar liefst 66 % procent zes maanden later aan het werk. Ten opzichte van de voorbije jaren is dit meer dan een verdubbeling. Deze mooie resultaten zijn de verdienste van het gehele opleidingsteam met opleidingscoördinator Jana Meevis als spil. Vol overgave legt en onderhoudt ze contacten met bedrijven en stoomt ze de cursisten klaar voor het reguliere arbeidscircuit.

De Belgica krijgt meer en meer vorm.
De werkzaamheden aan de Belgica gaan ondertussen onverminderd voort. Net voor de kerstvakantie bereikte het team van werfcoördinator Bob Geldhof een belangrijke mijlpaal met de plaatsing van de dertigste spant, wat betekent dat we halverwege zijn. Volgens de planning zullen tegen het einde van 2016 alle spanten overeind staan.


[30/5/2016] - » Het persbericht lezen

AFTERWORKSESSIE IN HET BEVEKA INSPIRATION CENTER

Op 2 februari 2016 organiseerde beveka een afterworksessie in haar Inspiration Center te Merksem. Hiervoor nodigde zij Kristof Mignauw, agent van Viroc voor Benelux en Thomas Dupon, eigenaar van OnePLUS+, uit als gastsprekers. Beveka verwelkomde vijftig gasten uit de architecten-, schrijnwerker- en interieurwereld met een hapje en een drankje. Kristof startte de infosessie met een presentatie waarin hij de mogelijkheden, beperkingen en verwerkingsmogelijkheden verduidelijkte (hieronder meer daarover). Na de pauze was het de beurt aan Thomas. Hij verduidelijkte de belasting die een gevelconstructie ondergaat en bood hiervoor een oplossing met zijn gecertificeerde lijmsysteem Dynamic Bond op een houten gevelconstructie. Na deze presentatie gingen de bezoekers naar de vernieuwde showroom waar de Virocpanelen op groot formaat en in de verschillende kleuren bewonderd konden worden. Tijdens de workshop konden de bezoekers de theorie omzetten in de praktijk en zelf aan de slag gaan door de panelen te verlijmen tegen de demowall.


[26/5/2016] - » Het persbericht lezen

INFOSESSIE ‘BOUWEN MET FSC HOUT’ VOOR ARCHITECTEN & BOUWPROFESSIONALS

Als architect, studiebureau of bouwheer kent men het FSC keurmerk voor hout uit verantwoord beheerde bossen mogelijk al wel. Maar is het geweten hoe met zekerheid gecertificeerde houtproducten toe te passen in een bouwproject? Of hoe door aanpassingen aan het ontwerp en qua houtsoortkeuze het gebruik van gecertificeerd hout te vergemakkelijken? En is de link tussen BREEAM en het gebruik van gecertificeerd hout wel gekend?

Voor het antwoord op deze en andere vragen nodigen we dan ook alle geïnteresseerden uit op deze gratis infosessie. Na korte toelichting op het ontstaan en de werking van het FSC systeem gaan we dieper in op de praktijk rond bouwen met FSC gecertificeerd hout.


[20/5/2016] - » Het persbericht lezen

„WIRELESS CHARGING“-ACCU'S VAN BOSCH MET 10,8 VOLT

Hogere productiviteit en flexibiliteit voor de vakman

 • 2,5 Ah-accu voor professionele Bosch accugereedschappen van de 10,8 volt-klasse
 • Hogere productiviteit dankzij innovatieve „Wireless Charging“-technologie
 • Meer flexibiliteit door stationaire en mobiele oplossing
Het gerenommeerde „Wireless Charging“-systeem van Bosch krijgt een compacte en tevens krachtige uitbreiding in de 10,8 volt-klasse: de 2,5 Ah-accu GBA 10,8 V 2,5 Ah OW-B Professional. De vakman kan zo voor de eerste keer profiteren van de voordelen van inductief opladen in de 10,8 volt-klasse. Net als bij de 18 volt-machines worden de gereedschappen bij elk contact met het „Wireless Charging“-oplaadapparaat opgeladen en zijn zo altijd gereed voor gebruik. Tevens zijn de oplaadstations robuuster dan gewone oplaadapparaten: ze hebben geen contactpunten meer en zijn daarom ongevoelig voor water, stof en vuil. Naast de stationaire oplossing met frame dat aan werkbanken, rekken of op werkbladen gemonteerd kan worden, zijn er ook voor de 10,8 volt-klasse mobiele oplossingen zoals het oplaadstation „Wireless Charging L-BOXX Bay“. Door een dienovereenkomstige inlay-set worden de 10,8 volt-accu's direct in de L-BOXX op weg naar de inzetlocatie opgeladen.


[19/5/2016] - » Het persbericht lezen

DECOSPAN LANCEERT NØRDUS EN CABBANI OP DE FRANSE MARKT TIJDENS CARREFOUR INTERNATIONAL DU BOIS 2016

Gemotiveerd door de succesvolle lancering van Querkus tijdens de vorige editie is Decospan ook dit jaar opnieuw aanwezig op Carrefour International Du Bois. Dit keer met maar liefst twee nieuwe collecties!

De vloerendivisie van de Europese marktleider op gebied van fineerwerking komt met trots Cabbani voorstellen. Een range van hoogwaardig parket dat naar de eigen hand kan gezet worden doordat de planken verkrijgbaar zijn in 3 afmetingen, op basis van HDF of berken multiplex met tand en groef, met een eiken toplaag van 2, 3,2 of 5,5mm en in niet minder dan 23 verschillende kleuren. Er zijn vier verschillende afwerkingsniveaus mogelijk, gaande van een eenvoudig basiskleur over two-tones tot reactieve olies. Dat maakt van Cabbani een bijzonder veelzijdige oplossing. Vandaar ook de baseline “custom made parquet”.


[10/5/2016] - » Het persbericht lezen

EFWEX 2016

Ondanks minder bezoekers, toch geslaagde tweede editie van EFWEX dankzij kwalitatief bezoekerspubliek, mooie en diverse standen en een wereldprimeur!

 • 1964 professionele bezoekers uit meer dan 42 landen
 • Exposanten roemen bezoekerskwaliteit
 • Bezoekers geven EFWEX een waardering van 8 op 10
Van zondag 13 tot dinsdag 15 maart 2016 vond in Flanders Expo Gent de tweede editie van EFWEX plaats. Drie dagen lang was EFWEX de verzamelplaats voor binnen- en buitenlandse bezoekers uit de sector voor houten vloeren en gevelbekledingen, terrassen, vinyl, laminaat, design vloeren en alle toebehoren en chemie. De exposanten (afkomstig uit 12 verschillende landen) namen ruim 8.000 m2 beursoppervlakte in. Het aantal exposanten steeg in vergelijking met de eerste editie tot 131 (+ 28 %) en ontvingen na drie dagen 1964 bezoekers.


[4/5/2016] - » Het persbericht lezen

BOSCH - NOG GROTERE PRESTATIES EN PRECISIE

Starlock-accessoires voor professionele multitools van Bosch Uniform opnamesysteem, unieke accessoires

 • Ontwikkelingssamenwerking: Bosch en Fein introduceren een gestandaardiseerde oplossing
 • 48 accessoires in drie vermogensklassen: StarlockPlus en StarlockMax
 • Unieke accessoires zoals precisie-invalzaagbladen en schuurvinger

Bosch biedt het complete accessoireprogramma voor professionele multitools voortaan met een nieuwe opname aan: het Starlock-systeem. Starlock werd samen ontwikkeld door Bosch en Fein, de wereldmarktleider voor oscillerende elektrische gereedschappen. Bosch en Fein leggen daarmee de grondslag voor een uniform systeem en daardoor verbeteren de prestaties, creëren ze een hogere bewerkingssnelheid en zijn nauwkeurigere resultaten mogelijk.

Drie vermogensklassen: Starlock, StarlockPlus en StarlockMax
Bosch biedt de Starlock-accessoires in drie vermogensklassen aan: Starlock, StarlockPlus en StarlockMax. Deze vermogensklassen zorgen ervoor dat het vermogen van de machine en het accessoire op elkaar zijn afgestemd en ondersteunen een lange levensduur van machine en accessoire


[29/4/2016] - » Het persbericht lezen

COMPACMEL PLUS - DE COMPACTE HOUTVEZELPLAAT

CompacMel Plus is een oplossing in hout die speciaal bedoeld is voor gebruik in vochtige binnenruimten of toepassingen waar een hoge sterkte vereist is. Dankzij de hoge densiteit van meer dan 1000 kg/m3 beschikt CompacMel Plus over uitstekende technische eigenschappen. Denk hierbij aan buigsterkte, treksterkte en schokbestendigheid. De hoogwaardige, antibacteriële melamine is verkrijgbaar in veertien verschillende actuele en trendy decors.

CompacMel Plus is een gunstig alternatief op een traditionele compactplaat, vanwege zijn voordelige prijs. Daarnaast is het een duurzaam en milieuvriendelijk product met een lage formaldehyde-uitstoot (conform E1 norm) en is het bovendien 100% recycleerbaar materiaal.

Antibacterieel gecertificeerd
De melamine toplaag van CompacMel Plus is antibacterieel gecertificeerd door een extern laboratorium in het Verenigd Koninkrijk, genaamd IMSL. De tests wijzen uit dat CompacMel Plus de groei en ontwikkeling van bacteriën verhindert, zonder afbreuk te doen aan de eigenschappen van de coating.


[28/4/2016] - » Het persbericht lezen

JADIMEX IMPORTEERT UNIEKE, TROPISCHE HARDHOUTSOORT VITEX VOOR EUROPESE MARKT

Het Leuvense bedrijf Jadimex importeert sinds een jaar de tropische hardhoutsoort ‘Vitex’. Dit is een primeur voor de Europese markt. Vitex is een unieke en uiterst stabiele houtsoort die zeer duurzaam is en doet dienst als geknipt designmateriaal voor een mooi terras of moderne gevelbekleding. Volgens Jadimex nog té onbekend bij de vakman, architecten en consumenten.

Ultrasterk en duurzaam
Vitex is een houtsoort afkomstig uit Tropisch Azië (Papoea-Nieuw-Guinea en de Salomonseilanden). Het sterke hout droogt snel, heeft een fijne nerf en krijgt weinig tot nooit te kampen met vervormingen. Deze stabiliteit is een absolute troef voor vakman én consument want garandeert een mooi resultaat op lange termijn. Ook de duurzaamheid is een voordeel. Het hardhout behoort tot duurzaamheidsklasse 1, wat betekent dat schimmelvorming het materiaal niet aantast en ook termieten geen kans maken. Met Vitex ben je zeker van een kwalitatieve, elegante materiaalkeuze voor het terras of de gevel die voor lange termijn meegaat.


[26/4/2016] - » Het persbericht lezen

BOREN EN DEUVELS INBRENGEN

het volledige proces op één bewerkingscenter.

Het Tech Z5 bewerkingscenter van de SCM Group is ontworpen om te voldoen aan de noden van de schrijnwerker die een veelzijdige en krachtige machine zoekt.

Om te boren en deuvels in te brengen had men in het verleden twee machines en twee operatoren nodig. Naast het aparte programmeerwerk moet het paneel ook nog eens verhandeld worden tussen de twee werkposten, met inefficiëntie in tijd en kosten tot gevolg.

SCM besloot dit proces volledig te automatiseren met als doel het optimaliseren van de bewerkingstijden en het bieden van een hoge prestatiekwaliteit.


[26/4/2016] - » Het persbericht lezen

ROBACO IS PREMIUM DEALER VAN BOSTIK

Bostik is wereldwijd een toonaangevende specialist in lijmen, kitten, egalines en afdichtingen voor zowel de industrie-, bouw- als consumentensector. Al meer dan 125 jaar ontwikkelt Bostik innovatieve, steeds intelligentere lijmoplossingen. Bostik is met 4900 werknemers aanwezig in meer dan 50 landen. Voor vrijwel elke toepassing heeft Bostik een oplossing op maat. Het assortiment is breed en specifiek tegelijk. Professionals kiezen niet voor niets al jaren voor de vertrouwde kwaliteit, kennis en service van Bostik. De vroegere Simson lijmen worden na de re-branding nu onder het Bostik label vermarkt.

De nieuwe verpakkingslijn kenmerkt zich door de mooie witte kokers met donkerblauwe labels. Naast het nieuwe Bostik logo staat de opvallende groene gekko. Het assortiment is ingedeeld in diverse productcategorieën met elke een eigen kleurcode.


[26/4/2016] - » Het persbericht lezen

GEZOND LEVEN BEGINT BIJ EEN KWALITEITSVOLLE WONING

Illustratie aan de hand van RenovActive

Niet alleen onze voeding, lichaamsbeweging en levensstijl hebben een invloed op ons welzijn, ook de mate van comfort in onze woning. We brengen ongeveer 90% van onze tijd binnenshuis door en beseffen vaak niet wat dat voor onze gezondheid betekent. Hoe kunnen we zorgen voor een gezond binnenklimaat? Het RenovActive huis geeft een antwoord op deze vraag door in te zetten op natuurlijke ventilatie en daglicht.

Vensters, buitenste zonneschermen en binnengordijnen spelen een hoofdrol in het comfort van een woning:

Vensters zijn onmisbaar om een huis op een natuurlijke manier te verluchten, voor een goede kwaliteit van de binnenlucht en om een aangename omgevingstemperatuur te garanderen. Ze zorgen voor een maximum aan daglicht in de woning, zodat het welzijn van de bewoners stijgt.

Buitengordijnen zorgen voor een thermisch comfort in huis en houden de hitte buiten.

Bovendien is het dankzij binnengordijnen mogelijk de inval van daglicht te controleren en te profiteren van een visueel comfort.


[25/4/2016] - » Het persbericht lezen

ZWALUW HYBRISEAL 306 COATING DICHT NADEN EN KIEREN NAADLOOS AF

Den Braven introduceert Zwaluw Hybriseal® 306 Coating. Deze hybride verspuitbare en kwastbare coating is ontwikkeld om naden en kieren tussen bouwmaterialen snel en naadloos af te sluiten. De coating is tevens geschikt om luchtlekken te dichten en helpt gebouwen luchtdicht te isoleren. Ook in de autoindustrie is de elastische coating een goede keuze om naden tussen componenten af te dichten.

Hybriseal® 306 Coating dicht snel en naadloos alle vormen en aansluitingen op de bouw af, zelfs als de ondergrond licht vochtig is. De coating kan eenvoudig met een kwast worden verwerkt. Het product kan overschilderd worden met zowel watergedragen als de meeste 2-componenten verven. In de automotive industrie dicht Hybriseal 306 Coating naden tussen componenten, zowel bij carroseriebouw als reparatie.


[21/4/2016] - » Het persbericht lezen
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 -> 68

WOOD-IT.BE  

WOOD-IT.BE BVBA G. KEYENLAAN 22 1160 BRUSSEL - Sitemap - Disclaimer - Contact: info@wood-it.be