woodLAB

Newsdesk woodweblab


BLUM STELT NIEUWE INNOVATIES VOOR OP INTERZUM 2017


Interzum is dé plaats om de nieuwigheden uit de meubelindustrie te ontdekken. Ook beslagfabrikant Blum stelde er de nieuwste innovaties op het gebied van klapdeuren, scharnieren en ladesystemen voor aan het grote publiek. Deze nieuwigheden zullen pas volgend jaar beschikbaar zijn maar Blum licht op Interzum graag al een tipje van de sluier op.

Bewegingstechnologieën vereenvoudigd
Onder het centrale thema ‘Vier voor meer’ to..


NIEUW BIJ STILLEMANS


STILLEMANS produceert hoge kwaliteit kunststof profielen. We ontwikkelen voortdurend nieuwe modellen. Vandaag hebben we meer dan 5000 profielen en accessoires beschikbaar.

STILLEMANS biedt u een totaaloplossing voor uw profielen. Wat we nog niet in huis hebben, kunnen we voor u ontwikkelen.

STILLEMANS maakt o.a. LED profielen, kantenband en handles – beschikbaar in een groot gamma afwerkingen en kleuren.


INTERZUM 2017: DECOSPAN IS GERICHT OP MERKEN EN BELEVING


Decospan, de Belgische leverancier van gefineerde panelen en een marktleider in Europa, is opnieuw van de partij in Keulen in hal 6. Deze editie echter met een aanzienlijk grotere stand en in plaats van links, meer naar rechts in de hal, en dicht bij de Piazza en centrale boulevard (C041). “Ook de look van de beursstand zal helemaal anders zijn dan in voorgaande jaren.” zegt Wouter Polfliet, brand manager van division panels en mede verantwoordelijk voor de marketing en ..


interzum 2017 - PREVIEW


Over precies 118 dagen gaat de vakbeurs Interzum van start in Keulen. De organisatoren zijn terecht koplopers te noemen op vlak van innovatie in de interieurbouw en de meubelindustrie. Elke twee jaar legt Interzum de basis voor toekomstige ontwikkelingen in deze industrie, dankzij de wisselwerking tussen exposanten en designers uit de hele wereld, die in de rij zullen staan voor dit niet te missen evenement. De exposanten (verdeeld over 10 beurshallen) lijken deze wissel..


ALPI STELT VOOR: RADIANT, HET HOUT DAT LEEFT VAN HET LICHT, PRIJS ‘BEST OF THE BEST’ INTERZUM AWARD 2015


Gedurende het International Year of Light and Light-Based Technologies, geïntroduceerd door UNESCO, is licht het sleutelbegrip van het ALPI hout. Als bekroning van de nieuwigheden onder de producten laat het nieuw hout Radiant het licht door, dankzij transparante harslijnen. Het innovatieve bereik van Radiant werd ook erkend door de jury van de Interzum Award 2015, die het product de prestigieuze “Best of the Best” Award toekende.

Een h..

Ligna


WEINIG GROEP OP HET SALON LIGNA 2017 : DIGITALE PRODUCTIE TEN DIENSTE VAN DE KLANT


In 2017 begint het LIGNA salon met een nieuw oppervlakteconcept. Daarom zal de Weinig groep zijn complete gamma voor de bewerking van massief hout en afgeleide materialen voor de eerste keer voorstellen in gebouw 27. Onder het motto « THINK WEINIG » worden de klanten verwacht op een stand van 4000 m², voor een uniek aanbod voor ambachten en industrie. In de sector van het bewerken van massief hout, omvat het programma de segmenten schaven en vormgeven, debiet en optimali..


LIGNA PREVIEW


De grote lijnen zijn opgezet om van de editie 2017 van LIGNA een onmisbaar evenement te maken voor de sector van de houtindustrie, met alle veranderingen door elkaar.

Zoals dr. Andreas GRUCHOW, lid van het voorzittend comité van de Deutsche Messe AG, het al terecht zei tijdens de persconferentie op 14 februari, is de conjunctuur heel gunstig ondanks de daling van export naar Rusland, als gevolg van de sancties die de Europese overheden hebben o..


LIGNA 2015: 'S WERELDS NUMMER 1


  • Een sterkere innovatieve geest en internationale uitstraling dan ooit
  • Het evenement weerspiegelt snelle vooruitgang geboekt door industrie 4.0 in houtbewerking en houtverwerking
  • Wood Industry Summit een succes vanaf het begin
  • "Verrassende Veelzijdigheid" ontmoet grote belangstelling

Hannover. LIGNA 2015, die in Hannover op vrijdag 15 mei ten einde liep, was een groo..

U bent op pagina : 19--> Aantal gevonden artikels : 988

WIT, DE NIEUWE STANDAARD IN VELUX DAKVENSTERS

Op Batibouw 2016 stelt VELUX zijn dakvenster in wit geverfd hout voor. Deze nieuwe afwerking verlicht het interieur en biedt talloze decoratieve mogelijkheden. Wetende dat 85% van de muren in België wit zijn, past het dakvenster in wit geverfd hout perfect in de hedendaagse interieurs.

Getest op alle aspecten, onder meer in extreme condities van zon en vochtigheid, beantwoordt het dakvenster met binnenafwerking in wit geverfd hout perfect aan de reputatie van het merk op vlak van kwaliteit en betrouwbaarheid.


De witte acrylverf op waterbasis, die het hout van hoge kwaliteit bedekt, is een innovatieve verfformule, die bestendig is tegen UV-stralen. Hierdoor kan de kleurstabiliteit doorheen de tijd worden gegarandeerd. Elk onderdeel wordt individueel geverfd voor assemblage, wat een uniforme afwerking garandeert en waardoor het hout natuurlijk kan bewegen zonder barsten in de verf te veroorzaken. Bovendien wordt het venster behandeld tegen vocht en schimmel, waardoor het lang gezond blijft.


[8/12/2015] - » Het persbericht lezen

SCHÜCO SMARTCLOSE & SMARTSTOP

De Schüco SmartStop en de Schüco SmartClose zijn twee slimme oplossingen voor schuifdeuren. Vooral bij zwaardere vleugelgewichten kan het sluiten van zo’n deur best gevaarlijk zijn, zeker als men niet voorzichtig genoeg is en met een te bruuske beweging de schuifdeur dicht wil doen. De SmartStop remt daarom automatisch af en stopt de vleugel vanzelf ruimschoots voor die in het kader komt. Handig, zeker als een kind bijvoorbeeld naar buiten loopt net op het moment dat de deur gesloten wordt. De Schüco SmartClose doet hetzelfde maar gaat nog iets verder. Het systeem remt eveneens af, maar zorgt er ook voor dat het schuifdeur in één soepele beweging zachtjes in het buitenkader komt, waarna die door de gebruiker enkel nog handmatig op slot moet worden gedaan. In beide gevallen is het mechanisme volledig in het profiel verborgen, zodat het perfecte Schüco-design behouden blijft.


[8/12/2015] - » Het persbericht lezen

65% VAN DE SCHRIJNWERKERS HEEFT LAST VAN GOEDKOPERE BUITENLANDERS

Schijnwerkers en interieurbouwers hebben te lijden onder de toenemende concurrentie van buitenlandse schrijnwerkbedrijven en Belgische bedrijven die buitenlandse werkkrachten inschakelen. 65% geeft aan dat dit een groot probleem is. Ze kunnen niet opboksen tegen de goedkopere prijzen. Kwaliteit, vakmanschap en het aanbieden van extra service aan de klant zijn meer en meer noodzakelijk om het verschil te maken. Dit zijn de opvallendste conclusies van een onderzoek van Bouwunie waarin ze bij 242 schrijnwerkers en interieurbouwers peilde naar hun kijk op het huidige werkklimaat.

Schrijnwerkers en interieurbouwers anno 2015 geven aan dat ze verschillende branches combineren. Van de ondervraagde schrijnwerkers en interieurbouwers zijn 64% actief in binnenschrijnwerk en binnenafwerking zoals het maken van maatkasten en binnendeuren. 54% doet buitenschrijnwerk zoals het fabriceren en/of plaatsen van ramen, deuren en poorten. 48% maakt keukens en/of meubels.


[2/12/2015] - » Het persbericht lezen

DE COENE PRODUCTS LANCEERT EEN INNOVATIEVE KANTAFWERKING

PURE is een innovatieve zichtbare kantlat van 7mm dik, vervaardigd uit 2 component PU-hars. Door een uniek productieproces waarbij de PURE-kantlat in vloeibare vorm tegen de zijkant van de HPL deur wordt gegoten, zijn we erin geslaagd om een naadloze en in de massa gekleurde PU-kantlat te ontwikkelen. Een dubbele tand- en groefverbinding garandeert solide aanhechting van de kantlat aan het deurblad.

De uiterst hoge stootvastheid van het PU-hars was de belangrijkste drijfveer om te werken met Poly-Urethaan als grondstof. Met stootvastheid als belangrijkste troef zorgt de PURE-kantlat ervoor dat we U een nooit geziene deurbescherming kunnen aanbieden, dit in tegenstelling tot traditionele (PVC) kantenbanden die kwetsbaarder zijn.


[30/11/2015] - » Het persbericht lezen

TENSO P-14 ONZICHTBAAR, ZELFSPANNEND VERBINDINGSBESLAG VOOR ALLE HOEKEN

Tenso P-14 is een zelfspannende verbinder met drie functies tegelijkertijd: uitlijnen, spannen en verbinden. De zeer hoge spankracht maakt het vastlijmen van werkstukken zonder spanvijzen of persen mogelijk.

De Tenso P-14 is gebaseerd op de innovatieve P-System-profielgroef van Lamello. Daardoor kan ook deze verbinder uiterst snel en stevig zonder gereedschap in het werkstuk worden verankerd.

De tweedelige, verborgen geplaatste verbinder schept de voorwaarde voor het realiseren van een compleet nieuw verbindingsproces in de interieurinrichting. Het gaat daarbij om een nieuwe verbindingsmethode die een nog nooit eerder vertoonde flexibiliteit, snelheid en eenvoudigheid in het volledige ontwerp-, productie-, transport- en montageproces mogelijk maakt. Hoewel de verbinder een uitstekende trekkracht bezit, is deze versie bedoeld als lijmhulp. Door de extra mogelijkheid om de verbinder voor te spannen voordat de lijm wordt aangebracht, kan deze nu ook voor alle hoeken en verstekverbindingen worden gebruikt


[30/11/2015] - » Het persbericht lezen

ROBACO IS OFFICIEEL & EXCLUSIEF DEALER VAN WIRUTEX

Robaco biedt al decennia lang een compleet gamma aan snijgereedschappen ondersteund door een eigen slijpservice. Hiervoor doet het beroep op gerenommeerde leveranciers.

Het Italiaanse Wirutex is al 35 jaar producent van houtbewerkingsgereedschappen. Sinds mei 2015 is het bedrijf in handen van de financiële groep die ook de Biesse Group beheert.

Wirutex heeft een duidelijke visie & strategie die volledig klantgericht is. Continue kwaliteitsverbetering, flexibiliteit, inspelen op de marktnoden & vooral een perfecte service zijn de belangrijkste pijlers.

Wirutex vond in Robaco de perfecte partner om deze strategie in België mee uit te bouwen. Beide bedrijven vinden correct advies en service zeer belangrijk. Robaco bevestigt hiermee zijn positie in de wereld van de snijgereedschappen.


[30/11/2015] - » Het persbericht lezen

STAD SINT-NIKLAAS VERKIEST VAN HOECKE NV TOT ‘ONDERNEMING VAN HET JAAR’

30 november 2015 – Van Hoecke nv, van bij de start in 1967 toonaangevend in meubelbeslag en vandaag uitgegroeid tot internationaal marktspeler, is ‘Onderneming van het jaar’ van de stad Sint-Niklaas. Het was oprichter Luc Van Hoecke die op de ‘Avond van de Economie’ de prestigieuze prijs in ontvangst mocht nemen uit handen van burgemeester Lieven Dehandschutter en schepen van economie Carl Hanssens.

Vlnr: Lieven Dehandschutter (burgemeester stad Sint-Niklaas) – Luc Van Hoecke (oprichter Van Hoecke nv) – Carl Hanssens (schepen van economie stad Sint-Niklaas) Met de toekenning van de prijs bekroont de stad Sint-Niklaas een onderneming die de voorbije jaren in een ware stroomversnelling raakte door een aantal opmerkelijke verwezenlijkingen.


Grensoverschrijdend met roots in Sint-Niklaas
Het Belgische familiebedrijf Van Hoecke is sinds 1967 een partner voor de meubelindustrie. Van Hoecke fungeert als invoerder voor meubelbeslag voor het Oostenrijkse merk Blum en verwerkt per dag 1500 voorgemonteerde lades naar klanten in Benelux.


[30/11/2015] - » Het persbericht lezen

EMAC - TECHNISCHE GOEDKEURING 68 MM

Sinds 10 juni 2015 beschikt ons bedrijf over een Technische Goedkeuring (ATG) met certificatie voor de fabricatie van houten ramen en deuren met een profiel van 68mm. Zo zijn we het eerste en het enige Belgische bedrijf dat houten ramen en deuren maakt en beschikt over een ATG die door de Belgische Unie voor de technische goedkeuring in de bouw afgeleverd werd.

Deze certificatie beloont dus ons permanent streven naar kwaliteit en het steeds zoeken naar betere oplossingen.

Dit vertaalt zich voor onze klanten in de garantie dat geschikte materialen gebruikt worden en dat de verwerking gebeurt in overeenstemming met de normalisatierichtlijnen en dit volgens een coherente procedure die erkend is en gecontroleerd wordt door een goedkeurings- en certificatieoperator.Certificatie:
Bezorg om het milieu, en de sociale en economische gevolgen die dit kan teweeg brengen, gebruikt de ramenfabriek EMAC houtsoorten die voorzien zijn van het FSC of PEFC label.

Vanaf 2013 de conformiteitscertificaten CTIBCoC- 001226 en CTIB-TCHN 1225 werden uitgereikt door het TCHN (technisch centrum der hout nijverheid) aan de Menuiserie EMAC.

Ons schrijnwerk voldoet aan de eisen van FSC en het PEFC label en dit zonder meerprijs op de tarief van onze aangeboden houtsoorten.


[27/11/2015] - » Het persbericht lezen

ARGENTA® PROSLIDE SCHUIFDEURSYSTEMEN

Veelzijdig assortiment voor elke type schuifdeur

Argent Alu blijft investeren in de verdere ontwikkeling van de argenta® proslide als professioneel binnenschuifdeurbeslag voor houten binnendeuren. Op Polyclose is te ontdekken hoe veelzijdig inzetbaar dit assortiment beslag is, voor elk type schuifdeur. De argenta® proslide motion-automatisatie en een onzichtbaar inbouwgeleidingsprofiel zijn de laatste nieuwigheden in het aanbod.

argenta® proslide
Het proslide binnenschuifdeursysteem kan in residentiële toepassingen geïntegreerd worden, maar richt zich eigenlijk vooral op professionele nieuwbouw- en renovatieprojectean in kantoren, scholen, ziekenhuizen, woonzorgcentra, horecazaken, hotels, …. Het is de ideale oplossing voor schuifdeuren met een maximaal gewicht tot 100 kg.

Veelzijdig beslag voor elk type schuifdeur
Het argenta® proslide schuifdeurbeslag biedt oplossingen voor elk type schuifdeur: enkele, parallelle, simultane, symmetrische en telescopische deuren alsook voor geautomatiseerde en kamerhoge schuifdeuren. Zo omvat het gamma beslag voor het openen en sluiten van grotere deuropeningen met 2 of 3 deurelementen: parallel met meenemers of telescopisch via riemoverbrenging.


[18/11/2015] - » Het persbericht lezen

REHAU : NIEUWE SYNEGO-RAMEN

De nieuwe SYNEGO-ramen zijn het ideale besparingsprogramma. In vergelijking met de huidige standaardramen biedt SYNEGO u tot wel 50% meer warmte-isolatie. U bespaart merkbaar op uw stookkosten en de waarde van uw huis stijgt, nu én in de toekomst. SYNEGO biedt u een nooit geziene flexibiliteit. Het systeem is verkrijgbaar in twee uitvoeringsvarianten: met een aanslag- of middendichting. De inbouwdiepte van 80 mm is ideaal voor het gebruik met drievoudige beglazing. Met een brede waaier aan profielen, een grote selectie van kleuren en vormen en veelzijdige montage-opties beantwoordt het systeem aan de eisen van uw klanten, zowel bij nieuwbouw als bij renovatie.


[4/11/2015] - » Het persbericht lezen

SORTIMO : WORKMO & FLEXRACK

WorkMo: transport- en opbergsysteem én mobiel werkstation.
WorkMo is een mobiel werkstation, transport- en opbergsysteem: draagbare, onderling combineerbare modules die met een handig verbindingselement gekoppeld kunnen worden. Ze kunnen als transportmiddel, en in gekoppelde vorm als werkstation en mobiele workshop ingezet worden. De modules zijn niet vast geïnstalleerd en kunnen altijd uit het voertuig genomen worden. Handig voor wie zijn wagen flexibel wil benutten: voor het transport van materiaal, als werkatelier en servicevoertuig.

FlexRack: opklapbare inrichting van bedrijfsvoertuigen.
FlexRack is er voor wie een flexibele inrichting in zijn bedrijfsvoertuig wil. Kortom, iedereen die nu en dan grote materialen veilig wil vervoeren en op andere momenten zijn rekken wil gebruiken.


[4/11/2015] - » Het persbericht lezen

NIEUWE GIPSPLAAT MET ISOLATIELAAG KNAUF INTHERM PUR

De isolatiemarkt is nog lang niet verzadigd. Nog steeds zijn heel wat bestaande gebouwen onvoldoende geïsoleerd, maar niet overal is gevelisolatie langs buiten mogelijk. Knauf speelt in op die dringende behoefte met een betaalbare oplossing voor het isoleren van de binnenmuren en zoldering. De isolerende gipsplaat InTherm PUR garandeert een maximale isolatie bij minimale dikte.

Knauf InTherm PUR bestaat uit een gipsplaat aan de zichtzijde van 260 x 60 x 1,25 cm met op de rugzijde een isolatielaag van polyurethaan met een lage warmtegeleidingcoëfficiënt (λ = 0,029 W/mK). De plaat hoeft ondanks haar minimale isolatiedikte van 30, 40 of 50 mm dus zeker niet onder te doen voor andere, traditionele materialen. InTherm PUR kan tegen de gordingen van het dak, een houten of metalen structuur of rechtstreeks met kleefgips tegen de muur aangebracht worden.

Dankzij de breedte van slechts 60 cm en lage gewicht is de plaat bovendien erg makkelijk handelbaar op de werf, ook met een lengte van 260 cm. Dat betekent trouwens minder voegen en sneller resultaat.


[2/11/2015] - » Het persbericht lezen

DE PROWOOD 2015 EDITIE SLOOT AF IN MAJEUR !

De Houten jubileum van Prowood (vijfde editie) sloot af met 15.697 bezoekers, waarvan 9.76 % uit het buitenland.

Dit betekent een lichte stijging ten opzichte van de vorige editie, maar kenmerkend is dat er veel meer koopbereidheid was dan voorheen.

Allicht zal het hernemen van de economie daar een rol in spelen, maar de exposanten waren unaniem : de bezoekers waren van Top kwaliteit.

De volgende editie binnen 3 jaar zal opnieuw in Flanders Expo plaatsvinden van 21 – 25 oktober 2018.


[27/10/2015] - » Het persbericht lezen

HETTICH WINT DE GERMAN DESIGN AWARD – SPECIAL MENTION 2016

InLine S en InnoTech Atira behoren tot de besten

De Duitse 'Raad voor de Vormgeving' heeft de German Design Award – Special Mention 2016 voor schuifdeursysteem InLine S en schuifladesysteem InnoTech Atira toegekend aan Hettich. De German Design Award onderscheidt uitstekende producten die baanbrekend zijn in het Duitse en internationale designlandschap.

Deze wedstrijd is de internationale hoofdprijs van de 'Rat für Formgebung' (German Design Council). Zijn doelstelling: unieke vormgevingtrends ontdekken, presenteren en onderscheiden. Ieder jaar worden prijzen toegekend aan inzendingen op het gebied van product- en communicatiedesign, die zich onderscheiden door hun vormgevingkwaliteit.


[26/10/2015] - » Het persbericht lezen

ART-DECO MEETS KERTO

De Roma dateert uit de jaren begin dertig van de vorige eeuw en was met zijn duizend achthonderd zitjes ooit de grootste cinema van Antwerpen. Van 1982 tot 2002 bleef ze gesloten en stond het hele gebouw te verkommeren. Een groep vrijwilligers blies er vervolgens opnieuw leven in en zorgde voor een eerste restauratie, maar het gebrek aan investeringen en onderhoud in de decennia voordien bleef voelbaar. Daarom is het cinemagebouw deze zomer aan de binnen- en buitenkant grondig aangepakt. Gezien de drukke agenda van de ROMA moest alles dit in een zeer kort tijdsbestek tijdens de zomersluiting plaatsvinden. Ook de 86 jaar oude houten vloer van het balkon, inclusief 442 zetels, moest vervangen worden. Bijzonder is dat hier door opdrachtgever specifiek voor het Kerto-tribune concept van Metsä Wood is gekozen, gezien de hoge mate van prefabricage door een gespecialiseerde tribune bouwer. Snelheid en comfort verzekerd.


[22/10/2015] - » Het persbericht lezen
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 -> 66

WOOD-IT.BE  

WOOD-IT.BE BVBA G. KEYENLAAN 22 1160 BRUSSEL - Sitemap - Disclaimer - Contact: info@wood-it.be

PERSBERICHTEN
ARTIKELS
TWEEDEHANDSE HOUTBEWERKINGSMACHINES
GIDS VAN SCHRIJNWERKERS & INTERIEURBOUWERS
GIDS VAN PRODUCTEN & LEVERANCIERS
TE BEZOEKEN WEBSITES
TECHNISCH WOORDENBOEK NL/FR
VACATURES
DISCLAIMER
SITEMAP