transparenttransparent

woodLABMOVING IDEAS VAN BLUM OP INTERZUM


Klapdeursysteem wordt kleiner

Met de AVENTOS HK top brengt Blum een kleinere variant van het beproefde klapdeursysteem op de markt. Met zijn kleine inbouwgrootte en een hedendaags design van de afdekkap, integreert het beslagelement perfect in elke corpus. Het symmetrische systeem is eenvoudig aan beide zijden in de kast te monteren en dankzij de geïntegreerde, traploze openingshoekbegrenzer kan je exact bepalen hoe ver het front ..


BLUM POCKETDOOR & SPACE STEP


De stap naar nog meer opbergruimte

De invloed van de verstedelijking is nu al duidelijk voelbaar in onze woningen. Woonruimtes worden kleiner en dat zullen we in de toekomst meer en meer merken. Efficiënt omgaan met de beschikbaar (opberg)ruimte wordt één van de grote uitdagingen in de meubelbouw en daar weet Blum goed op in te spelen.

Op Interzum stelde Blum de SPACE STEP voor. Deze lade..


DECOSPAN SCOORT METEEN OP INTERZUM EN WINT TWEE AWARDS!


Keulen, 21/05/2019. Interzum is steeds 's werelds toonaangevende vakbeurs voor toeleveraniers naar de meubelindustrie en interieurontwerp. Op de grootste vakbeurs ter wereld in die branche zetten de exposanten nieuwe normen en bieden zij bezoekers uit de industrie en handel een overzicht van de meest baanbrekende innovaties in de sector. Decospan heeft dit volgens de jury uitmuntend gedaan en werd bekroond met twee prijzen: zowel het nieuwe Querkus Vintage I..


interzum AWARD 2019: DUBBELE WINST VOOR HETTICH


De prijswinnaars zijn ComfortSpin en ViZard by ambigence

Hettich won gisteravond maar liefst twee onderscheidingen voor productinnovaties. Het nieuwe klepbeslag ViZard by ambigence kreeg zelfs de onderscheiding 'Best of the Best'.

De uitreiking van de interzum awards 2019 vond plaats op 20 mei tijdens de legendarische interzum beursparty in het theater 'am Tanzbrunnen'. De jury van de in..


BLUM STELT NIEUWE INNOVATIES VOOR OP INTERZUM 2017


Interzum is dé plaats om de nieuwigheden uit de meubelindustrie te ontdekken. Ook beslagfabrikant Blum stelde er de nieuwste innovaties op het gebied van klapdeuren, scharnieren en ladesystemen voor aan het grote publiek. Deze nieuwigheden zullen pas volgend jaar beschikbaar zijn maar Blum licht op Interzum graag al een tipje van de sluier op.

Bewegingstechnologieën vereenvoudigd
Onder het centrale thema ‘Vier voor meer’ to..

Ligna


ALLEEN EN NOG HYPER PRODUCTIEF


Op de Ligna 2019 zien we dat veel gereedschappen zijn ontworpen om dode tijd te elimineren, de beweging van onderdelen te vergemakkelijken, repetitieve taken te elimineren zodat een schrijnwerker een dirigent wordt, wat leidt tot de robots en machines.

Stel je voor dat terwijl de CNC-machine met nesttafel al het werk doet van boren, frezen en snijden, de schrijnwerker andere taken kan uitvoeren, zoals het lijmen van de afkantbanden , of het same..


DE BIESSE DIGITALE FABRIEK OP LIGNA 2019: EEN WINNENDE ALLIANTIE TUSSEN MENS EN ROBOT


Pesaro, 15 mei 2019 - Bij LIGNA presenteert Biesse de toekomst van Industry 4.0: 6000 vierkante meter, waar automatisering en interconnectie een nog effectievere stimulans worden en het Automaction-concept tot leven brengen - de constante innovatieve geest van Biesse.

Ligna, een tweejaarlijks evenement, wordt gehouden in Hannover van 27 tot 31 mei 2019. Het is de toonaangevende vakbeurs als het gaat om machines, voorzieningen en..


EEN NIEUW HEFINRICHTING IS TOEGETREDEN TOT DE EUROTECH-PRODUCTPORTFOLIO


Het eT -Hover- univac- assortiment vacuümheftoestellen breidt zich uit: het omvat nu ook de nieuwe eT -Hover- univac-lijn . Het nieuw ontwikkelde hefinrichting is een compactere, lichtgewicht versie van de eT -Hover- univac . Net als zijn voorganger is het speciaal ontworpen voor het bouwen van gebieden.

De eT -Hover- univac is ontworpen als een hulpstuk voor kraan- en hefwerktuigen. Het is geschikt voor het heffen en verplaatsen van grote ladin..


WEINIG GROEP OP HET SALON LIGNA 2017 : DIGITALE PRODUCTIE TEN DIENSTE VAN DE KLANT


In 2017 begint het LIGNA salon met een nieuw oppervlakteconcept. Daarom zal de Weinig groep zijn complete gamma voor de bewerking van massief hout en afgeleide materialen voor de eerste keer voorstellen in gebouw 27. Onder het motto « THINK WEINIG » worden de klanten verwacht op een stand van 4000 m², voor een uniek aanbod voor ambachten en industrie. In de sector van het bewerken van massief hout, omvat het programma de segmenten schaven en vormgeven, debiet en optimali..


LIGNA PREVIEW


De grote lijnen zijn opgezet om van de editie 2017 van LIGNA een onmisbaar evenement te maken voor de sector van de houtindustrie, met alle veranderingen door elkaar.

Zoals dr. Andreas GRUCHOW, lid van het voorzittend comité van de Deutsche Messe AG, het al terecht zei tijdens de persconferentie op 14 februari, is de conjunctuur heel gunstig ondanks de daling van export naar Rusland, als gevolg van de sancties die de Europese overheden hebben o..

U bent op pagina : 19--> Aantal gevonden artikels : 1017

MEER DAN 30.000 FSC CHAIN OF CUSTODY CERTIFICATEN WERELDWIJD!

Samen hebben we de mijlpaal van 30.000 Chain of Custody (CoC) certificaten wereldwijd bereikt, die samen ruim 50.000 FSC gecertificeerde bedrijven of sites omvatten. FSC is daarmee met ruime voorsprong het boscertificeringsysteem met het hoogste aantal FSC certificaathouders over de hele wereld.

Onder deze 30.000 bevinden zich een 300-tal certificaten uit België. Sommige certificaten hiervan vertegenwoordigen meerdere bedrijven, omdat het gaat over groepscertificaten – waar KMO’s tot 15 werknemers vlot aansluiting kunnen vinden – of multisite-certificaten (voor bedrijven met meerdere vestigingen). Zo zijn er in België ongeveer 700 FSC gecertificeerde bedrijven of sites.

Het aantal certificaten is een tastbare m


[12/4/2016] - » Het persbericht lezen

OMZETSTIJGING VAN 4,5 PROCENT IN 2015 VOOR DE HETTICH BEDRIJVENGROEP

5.900 medewerkers zijn wereldwijd goed voor een omzet van 880 miljoen euro
De Hettich bedrijvengroep uit het Duitse Kirchlengern behaalde in 2015 een omzet van 880 miljoen euro. Dat is een omzetstijging van 4,5 procent ten opzichte van het jaar ervoor (2014: 842 miljoen euro).

Zoals de voorzitter van de directie, beherend vennoot Dr. Andreas Hettich, meedeelde, steeg het percentage van de buitenlandse omzet naar 68 procent het jaar ervoor bedroeg dat 66 procent. In 2015 werd er wereldwijd ongeveer 62 miljoen euro geïnvesteerd in producten, installaties en gebouwen. Over het hele jaar genomen bedroeg het gemiddelde aantal medewerkers van de firma 5.900. Hiervan waren meer dan 3.000 medewerkers werkzaam in Duitsland.


[6/4/2016] - » Het persbericht lezen

NOBLESSE BENELUX: NATUURPUNT INSTALLEERT EEN MEBOR BOOMZAAG

Natuurpunt is een onafhankelijke vrijwilligersvereniging die zorgt voor de bescherming van kwetsbare en bedreigde natuur in Vlaanderen. Met meer dan 6.000 vrijwilligers, georganiseerd in zowat 160 lokale afdelingen, beheert de vereniging meer dan 22.000 hectare Vlaamse natuur in 500 verschillende natuurgebieden.

Natuurpunt heeft in maart 2016 een horizontale boomzaag aangeschaft voor hun zagerij te Ekeren. De bedoeling is om douglas, lariks en eiken stammen, uiteraard hout dat voortkomt uit duurzaam bosbeheer, te verzagen tot bruikbare planken voor de bouw van eenvoudige constructies zoals afsluitingen, bruggetjes, schuilhutten, enz.

De keuze van Natuurpunt is gevallen op een nieuw type van het merk Mebor (Slovenië), dat pas in 2015 op de internationale Lignabeurs in Hannover werd voorgesteld. Het betreft het type HTZ 1100 Pro.


[4/4/2016] - » Het persbericht lezen

RED DOT DESIGN AWARD 2016 VOOR AVANTECH

Premium schuifladesysteem getuigt van hoge designkwaliteit
De 41 leden van de Red Dot Award jury hebben een recordaantal van 5.214 producten uit 57 landen beoordeeld. Met schuifladesysteem AvanTech bewijst Hettich over grote designcompetenties te beschikken en behoort het bedrijf dit jaar wederom tot de beste van de branche.

AvanTech zet de hoogste designeisen aan meubelen binnenin consequent voort: een AvanTech lade overtuigt door zijn perfecte rechte lijnen, uiterst kleine radiussen en het weglaten van afdekkappen in de hoogwaardige, 13 mm aluminium zijwanden. Met de uittrekbare ladegeleider Actro 5D maakt AvanTech perfectie zichtbaar, tastbaar en hoorbaar. Het premium schuifladesysteem werd al onderscheiden met de iF Product Design Award 2016.


[30/3/2016] - » Het persbericht lezen

STILLEMANS - BREED GAMMA VAN LINEAIRE HANDVATEN

NIEUW – een breed gamma van lineaire thermoplastische handvaten in een unieke stijl. Ze zijn aanpasbaar in verschillende maten, waardoor ze perfect passen voor de breedte van elke deur of lade.

Deze “op maat gemaakte” handvaten worden vastgehecht met verschillende schroeven aan de achterkant. De gaten worden gezet in functie van uw technische plannen.

Hun voornaamste voordeel is hun vaste eindes gemaakt met dezelfde prachtige vakmanschap als de handvaten en hun lichaam. Ze worden aangeboden in een breed gamma van afwerkingen, gaande van hout, aluminium, chroom, effen en matte kleuren, glanzend of zachte metaalkleur.

Het handvat of zijn lichaam kunnen worden aangepast volgens één of twee contrasterende afwerkingen.


[29/3/2016] - » Het persbericht lezen

ONZICHTBAAR MOOI – ONGEHOORD STIL

HETTICH - TopLine XL voor kasten met grootse afmetingen

Grote fronten, kamerhoge kasten: puristen houden van schuifdeuren. En schuifdeuren houden van TopLine XL. Want het verborgen liggende systeem verplaatst ook grote en zware deuren tot 80 kg gemakkelijk en stil.

Het verborgen liggende schuifdeursysteem TopLine XL laat max. 80 kg zware deuren vrijwel onzichtbaar en fascinerend licht glijden. De nieuwe demping Silent System vangt de beweging van de deuren bij het open en dicht gaan behoedzaam op en voorkomt dat deuren botsen. Bovendien overtuigt de nieuwe demping door de zeer eenvoudige montage.


[16/3/2016] - » Het persbericht lezen

HACO TRADING OP NÜRNBERG MESSE

Zoals u alvast weet, zijn we met Haco Trading alleenverdeler van Biesse op de Belgische markt. Het lijkt ons dan ook logisch dat we u als onze klant of toekomstige klant inlichten over wat Biesse straks op Holz-Handwerk tentoon zal stellen.

BIESSE: Hal 11 Stand 206
Uiteraard zal Haco Trading aanwezig zijn op de stand van Biesse.

Zoals u alvast weet, zijn we met Haco Trading alleenverdeler van Mecal op de Belgische markt. Het lijkt ons dan ook logisch dat we u als onze klant of toekomstige klant inlichten over wat Mecal straks op Fensterbau tentoon zal stellen.


[16/3/2016] - » Het persbericht lezen

PEFC SENSIBILISEERT OP BOIS & HABITAT

De vzw PEFC Belgium, die instaat voor de promotievan het PEFC-label voor duurzaam bosbeheer, is naar jaarlijkse traditie vanaf vrijdag weer aanwezig op de beurs Bois & Habitat (Namen). Op de beurs geven we aan onze infostand (2009) uitleg over verantwoorde houtbouw aan al wie wil bouwen of verbouwen met hout en aan bedrijven uit de houtsector die geïnteresseerd zijn in het behalen van een PEFC-certificaat. We verzorgen ook opnieuw de grote bezoekerswedstrijd. Elke bezoeker maakt kan op één van de waardbonnen (2000 en 3000 euro) voor PEFC-gelabeld designmeubilair van Mathy by Bols. PEFC is ook sponsor van de ‘Rencontres filière Bois’.

Afspraak van 18 t.e.m. 21 maart 2016 in Namur Expo.


[15/3/2016] - » Het persbericht lezen

DE « INTERNATIONAL VELUX AWARD 2016 »: EEN SPRINGPLANK VOOR ARCHITECTUURSTUDENTEN

De zesde editie van de International VELUX Award staat in de steigers. Deze wedstrijd biedt studenten van over de hele wereld de mogelijkheid om na te denken over de rol van licht in de architectuur en kent een groeiend succes. Kandidaten die aan deze internationaal erkende wedstrijd willen deelnemen, kunnen zich inschrijven tot 1 april 2016.

Het overkoepelend thema van de International VELUX Award 2016 is 'Light of Tomorrow'. Daglicht wordt in al zijn vormen verkend en bestudeerd, met name de psychologische, sociale en milieudimensie.

Deelnemen aan de International VELUX Award verhoogt de kennis van de nuances van het beroep van architect. Men leert zich positioneren in deze bijzonder competitieve context. Dit is uitermate belangrijk, zeker als men weet dat heel wat architecten hun carrière na slechts enkele jaren opgeven.


[11/3/2016] - » Het persbericht lezen

SOFTWARE @ VENS & THIERS

Vens & Thiers nodigt u, in samenwerking met de Bouwunie Schrijnwerkers & Interieurbouwers, graag uit voor onze jaarlijkse Software @ Vens & Thiers dat dit jaar doorgaat op donderdag 10 maart 2016. Deze dag kent om 19u00 een extra voordracht “werkplaats van de toekomst”.

Vanaf 10u00 zijn er voor onze softwaregebruikers workshops en vanaf 15u00 zijn onze deuren voor iedereen geopend voor onze softwarebeurs.

  • 10u00 tot 12u00: Franstalige workshop voor gebruikers van Imos en HOMAG eSOLUTION
  • 10u00 tot 12u00: Franstalige workshop voor gebruikers van woodWOP
  • 13u00 tot 15u00: Nederlandstalige workshop voor gebruikers van Imos en HOMAG eSOLUTION
  • 13u00 tot 15u00: Nederlandstalige workshop voor gebruikers van woodWOP
  • 15u00 tot 22u00 : Softwarebeurs met volgende standen:
    - Imos en HOMAG eSOLUTION: CAD|CAM


    [9/3/2016] - » Het persbericht lezen

IEDEREEN KLAAR VOOR EFWEX 2016

WIJ ZETTEN NOG EVEN ALLES OP EEN RIJTJE

Nog heel even en de poort van Hal 8 in Gent Flanders Expo zwaait open terwijl de bazuinen de aftrap van EFWEX 2016 blazen. Voor de organisatoren is het dan tijd om de kroon op het werk te zetten. En als we zeggen ‘werk’, dan bedoelen we meer dan een jaar intense voorbereiding om van de beurs een nog groter succes te maken dan de eerste editie. De ‘kroon’ op dat werk zou dan bestaan in de ultieme afstemming van vraag en aanbod op een voor iedereen lucratieve marktplaats maar omfloerst met een warme sfeer van gezellige collegialiteit. We zetten alles nog eens op een rijtje.

Waar komen we vandaan?
In 1990 zag Europarket het licht, een initiatief dat door de ganse parketbranche werd omarmd wegens het ‘totaal ontbreken’ van een ontmoetingsforum tussen vraag en aanbod in de branche. De beurs vulde aldus een leemte of zelfs een hiaat. Professionals in de branche kwamen samen rond de tafel, smeedden samenwerkingsplannen en… zagen dat het goed was. Dreiwerf eilaas! Na een aantal edities dreigde Europarket te verwateren, misschien wel deels uit gebrek aan een standvastige koers die voor eenieder duidelijk was. Europarket stierf met stille trom en een ganse beroepssector bleef verweesd achter.


[26/2/2016] - » Het persbericht lezen

UNIVERSELE ZWALUW HYBRIFIX 302 MET HANDIGE DOSEERSPUIT

Zwaluw Hybrifix® 302 van Den Braven bewijst zich al langer als universele kit in de bouw en industrie. Met de nieuwe handige doseerspuit wordt het heel eenvoudig om bouwmaterialen gecontroleerd te verlijmen en te voegen. Verticaal, horizontaal en zelfs ondersteboven. Deze ‘pressure pack’ wordt geleverd met een inhoud van 200 ml in de kleur wit. Een kitpistool is bij deze verpakking niet nodig en dat vereenvoudigt het gebruik. Mits goed afgesloten met de dop, blijft de voegkit steeds opnieuw bruikbaar.

Zwaluw Hybrifix® 302 is een hoogwaardige, professionele en universele afdichtingskit en constructie- of montagelijm, op basis van hybride technologie die uithardt tot een duurzaam elastisch blijvend rubber. Vele bouwmaterialen kunnen er mee worden verlijmd: steen, beton, glas, gips, harde en zachte kunststoffen, diverse metalen en hout. De kit doet ook uitstekend dienst als afdichting in mechanisch belaste dilatatievoegen en brugvoegsystemen.


[24/2/2016] - » Het persbericht lezen

VAN IDEE TOT EEN AFGEWERKT PRODUCT … EN DIT IN RECORDTEMPO

De Baugruppentechnik Pollmeier GmbH in het Oostwestfaalse Hövelhof toegewijd sinds haar oprichting in 2000, de passie ontwikkeling van innovatieve en design-georiënteerde hardware-oplossingen. Het bedrijf produceert kwalitatief hoogwaardige en precieze draai- en schuifbeslag voor glas en houten deuren en staat garant met zijn 45 medewerkers voor ervaring, kennis, creativiteit, innovatie en solidariteit.

Als systeemleverancier voor individuele draai- en schuifbeslag omvat het aanbod zowel de ontwikkeling, het ontwerp en de documentatie, evenals de productie van beslagen in serie.

VorSprung
Schuifdeur beslagset voor houten en glazen deuren tot 40 kg

De VorSprung is een geoptimaliseerd ontwerp en technologie voor standaard voor de wandlopende deuren, zowel in hout als glas en dit tot 40 kg. Hij weet in termen van vormgeving, uitrusting, eenvoudige montage en prijs u eenvoudig te overtuigen om dit beslag als een bestseller te maken.


[22/2/2016] - » Het persbericht lezen

HACO TRADING OP BATIBOUW IN BRUSSELS EXPO

Het is weer zo ver, Brussels Expo opent haar deuren om Batibouw te ontvangen. Dé grootste en belangrijkste beurs in de bouw-, renovatie- en woonsector.

De volgende editie gaat door van 25 Februari tot en met 6 Maart.

Zoals elk jaar zijn de eerste twee dagen (donderdag 25 en vrijdag 26 februari 2016) van BATIBOUW uitsluitend voorbehouden aan de professionele bezoekers. Met zijn 75 000 professionele bezoekers is BATIBOUW de grootste vakbeurs gewijd aan de bouwsector.

Haco Trading zal als trouwe partner ook op deze editie aanwezig zijn met een aantal innovatie oplossingen uit ons gamma!

U bent van harte welkom op onze stand.

Registreer u hier voor tickets.

IN PRIMEUR OP BATIBOUW
BLACK LABEL: ons complee nieuw gamma standaard machines


[18/2/2016] - » Het persbericht lezen

NOBLESSE - HOLZ-HANDWERK

De tweejaarlijkse Holz-Handwerk vakbeurs vindt dit jaar plaats van 16 t/m 19 maart 2016. Het is wel een hele rit tot in Nürenberg, maar deze vakbeurs voor houtbewerkingsmachines is zeker de moeite waard. De Holz-Handwerk vindt nu voor de 18de maal plaats. Deze beurs telde in 2014 niet minder dan 108.000 bezoekers en is zo uitgegroeid tot één van de belangrijkste trefpunten wat betreft houtbewerkingsmachines en –technologie.

Noblesse Benelux is trots dat niet minder dan 6 van haar leveranciers met een stand aanwezig zullen zijn op de Holz-Handwerk. In alfabetische volgorde zijn dit:


[15/2/2016] - » Het persbericht lezen
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 -> 68

WOOD-IT.BE  

WOOD-IT.BE BVBA G. KEYENLAAN 22 1160 BRUSSEL - Sitemap - Disclaimer - Contact: info@wood-it.be

PERSBERICHTEN
ARTIKELS
TWEEDEHANDSE HOUTBEWERKINGSMACHINES
GIDS VAN SCHRIJNWERKERS & INTERIEURBOUWERS
GIDS VAN PRODUCTEN & LEVERANCIERS
TE BEZOEKEN WEBSITES
TECHNISCH WOORDENBOEK NL/FR
VACATURES
DISCLAIMER
SITEMAP