transparenttransparent

woodLAB

Newsdesk woodweblab


BLUM STELT NIEUWE INNOVATIES VOOR OP INTERZUM 2017


Interzum is dé plaats om de nieuwigheden uit de meubelindustrie te ontdekken. Ook beslagfabrikant Blum stelde er de nieuwste innovaties op het gebied van klapdeuren, scharnieren en ladesystemen voor aan het grote publiek. Deze nieuwigheden zullen pas volgend jaar beschikbaar zijn maar Blum licht op Interzum graag al een tipje van de sluier op.

Bewegingstechnologieën vereenvoudigd
Onder het centrale thema ‘Vier voor meer’ to..


NIEUW BIJ STILLEMANS


STILLEMANS produceert hoge kwaliteit kunststof profielen. We ontwikkelen voortdurend nieuwe modellen. Vandaag hebben we meer dan 5000 profielen en accessoires beschikbaar.

STILLEMANS biedt u een totaaloplossing voor uw profielen. Wat we nog niet in huis hebben, kunnen we voor u ontwikkelen.

STILLEMANS maakt o.a. LED profielen, kantenband en handles – beschikbaar in een groot gamma afwerkingen en kleuren.


INTERZUM 2017: DECOSPAN IS GERICHT OP MERKEN EN BELEVING


Decospan, de Belgische leverancier van gefineerde panelen en een marktleider in Europa, is opnieuw van de partij in Keulen in hal 6. Deze editie echter met een aanzienlijk grotere stand en in plaats van links, meer naar rechts in de hal, en dicht bij de Piazza en centrale boulevard (C041). “Ook de look van de beursstand zal helemaal anders zijn dan in voorgaande jaren.” zegt Wouter Polfliet, brand manager van division panels en mede verantwoordelijk voor de marketing en ..


interzum 2017 - PREVIEW


Over precies 118 dagen gaat de vakbeurs Interzum van start in Keulen. De organisatoren zijn terecht koplopers te noemen op vlak van innovatie in de interieurbouw en de meubelindustrie. Elke twee jaar legt Interzum de basis voor toekomstige ontwikkelingen in deze industrie, dankzij de wisselwerking tussen exposanten en designers uit de hele wereld, die in de rij zullen staan voor dit niet te missen evenement. De exposanten (verdeeld over 10 beurshallen) lijken deze wissel..


ALPI STELT VOOR: RADIANT, HET HOUT DAT LEEFT VAN HET LICHT, PRIJS ‘BEST OF THE BEST’ INTERZUM AWARD 2015


Gedurende het International Year of Light and Light-Based Technologies, geïntroduceerd door UNESCO, is licht het sleutelbegrip van het ALPI hout. Als bekroning van de nieuwigheden onder de producten laat het nieuw hout Radiant het licht door, dankzij transparante harslijnen. Het innovatieve bereik van Radiant werd ook erkend door de jury van de Interzum Award 2015, die het product de prestigieuze “Best of the Best” Award toekende.

Een h..

Ligna


WEINIG GROEP OP HET SALON LIGNA 2017 : DIGITALE PRODUCTIE TEN DIENSTE VAN DE KLANT


In 2017 begint het LIGNA salon met een nieuw oppervlakteconcept. Daarom zal de Weinig groep zijn complete gamma voor de bewerking van massief hout en afgeleide materialen voor de eerste keer voorstellen in gebouw 27. Onder het motto « THINK WEINIG » worden de klanten verwacht op een stand van 4000 m², voor een uniek aanbod voor ambachten en industrie. In de sector van het bewerken van massief hout, omvat het programma de segmenten schaven en vormgeven, debiet en optimali..


LIGNA PREVIEW


De grote lijnen zijn opgezet om van de editie 2017 van LIGNA een onmisbaar evenement te maken voor de sector van de houtindustrie, met alle veranderingen door elkaar.

Zoals dr. Andreas GRUCHOW, lid van het voorzittend comité van de Deutsche Messe AG, het al terecht zei tijdens de persconferentie op 14 februari, is de conjunctuur heel gunstig ondanks de daling van export naar Rusland, als gevolg van de sancties die de Europese overheden hebben o..


LIGNA 2015: 'S WERELDS NUMMER 1


  • Een sterkere innovatieve geest en internationale uitstraling dan ooit
  • Het evenement weerspiegelt snelle vooruitgang geboekt door industrie 4.0 in houtbewerking en houtverwerking
  • Wood Industry Summit een succes vanaf het begin
  • "Verrassende Veelzijdigheid" ontmoet grote belangstelling

Hannover. LIGNA 2015, die in Hannover op vrijdag 15 mei ten einde liep, was een groo..

U bent op pagina : 19--> Aantal gevonden artikels : 980

ARGENTA® PROSLIDE SCHUIFDEURSYSTEMEN

Veelzijdig assortiment voor elke type schuifdeur

Argent Alu blijft investeren in de verdere ontwikkeling van de argenta® proslide als professioneel binnenschuifdeurbeslag voor houten binnendeuren. Op Polyclose is te ontdekken hoe veelzijdig inzetbaar dit assortiment beslag is, voor elk type schuifdeur. De argenta® proslide motion-automatisatie en een onzichtbaar inbouwgeleidingsprofiel zijn de laatste nieuwigheden in het aanbod.

argenta® proslide
Het proslide binnenschuifdeursysteem kan in residentiële toepassingen geïntegreerd worden, maar richt zich eigenlijk vooral op professionele nieuwbouw- en renovatieprojectean in kantoren, scholen, ziekenhuizen, woonzorgcentra, horecazaken, hotels, …. Het is de ideale oplossing voor schuifdeuren met een maximaal gewicht tot 100 kg.

Veelzijdig beslag voor elk type schuifdeur
Het argenta® proslide schuifdeurbeslag biedt oplossingen voor elk type schuifdeur: enkele, parallelle, simultane, symmetrische en telescopische deuren alsook voor geautomatiseerde en kamerhoge schuifdeuren. Zo omvat het gamma beslag voor het openen en sluiten van grotere deuropeningen met 2 of 3 deurelementen: parallel met meenemers of telescopisch via riemoverbrenging.


[18/11/2015] - » Het persbericht lezen

REHAU : NIEUWE SYNEGO-RAMEN

De nieuwe SYNEGO-ramen zijn het ideale besparingsprogramma. In vergelijking met de huidige standaardramen biedt SYNEGO u tot wel 50% meer warmte-isolatie. U bespaart merkbaar op uw stookkosten en de waarde van uw huis stijgt, nu én in de toekomst. SYNEGO biedt u een nooit geziene flexibiliteit. Het systeem is verkrijgbaar in twee uitvoeringsvarianten: met een aanslag- of middendichting. De inbouwdiepte van 80 mm is ideaal voor het gebruik met drievoudige beglazing. Met een brede waaier aan profielen, een grote selectie van kleuren en vormen en veelzijdige montage-opties beantwoordt het systeem aan de eisen van uw klanten, zowel bij nieuwbouw als bij renovatie.


[4/11/2015] - » Het persbericht lezen

SORTIMO : WORKMO & FLEXRACK

WorkMo: transport- en opbergsysteem én mobiel werkstation.
WorkMo is een mobiel werkstation, transport- en opbergsysteem: draagbare, onderling combineerbare modules die met een handig verbindingselement gekoppeld kunnen worden. Ze kunnen als transportmiddel, en in gekoppelde vorm als werkstation en mobiele workshop ingezet worden. De modules zijn niet vast geïnstalleerd en kunnen altijd uit het voertuig genomen worden. Handig voor wie zijn wagen flexibel wil benutten: voor het transport van materiaal, als werkatelier en servicevoertuig.

FlexRack: opklapbare inrichting van bedrijfsvoertuigen.
FlexRack is er voor wie een flexibele inrichting in zijn bedrijfsvoertuig wil. Kortom, iedereen die nu en dan grote materialen veilig wil vervoeren en op andere momenten zijn rekken wil gebruiken.


[4/11/2015] - » Het persbericht lezen

NIEUWE GIPSPLAAT MET ISOLATIELAAG KNAUF INTHERM PUR

De isolatiemarkt is nog lang niet verzadigd. Nog steeds zijn heel wat bestaande gebouwen onvoldoende geïsoleerd, maar niet overal is gevelisolatie langs buiten mogelijk. Knauf speelt in op die dringende behoefte met een betaalbare oplossing voor het isoleren van de binnenmuren en zoldering. De isolerende gipsplaat InTherm PUR garandeert een maximale isolatie bij minimale dikte.

Knauf InTherm PUR bestaat uit een gipsplaat aan de zichtzijde van 260 x 60 x 1,25 cm met op de rugzijde een isolatielaag van polyurethaan met een lage warmtegeleidingcoëfficiënt (λ = 0,029 W/mK). De plaat hoeft ondanks haar minimale isolatiedikte van 30, 40 of 50 mm dus zeker niet onder te doen voor andere, traditionele materialen. InTherm PUR kan tegen de gordingen van het dak, een houten of metalen structuur of rechtstreeks met kleefgips tegen de muur aangebracht worden.

Dankzij de breedte van slechts 60 cm en lage gewicht is de plaat bovendien erg makkelijk handelbaar op de werf, ook met een lengte van 260 cm. Dat betekent trouwens minder voegen en sneller resultaat.


[2/11/2015] - » Het persbericht lezen

DE PROWOOD 2015 EDITIE SLOOT AF IN MAJEUR !

De Houten jubileum van Prowood (vijfde editie) sloot af met 15.697 bezoekers, waarvan 9.76 % uit het buitenland.

Dit betekent een lichte stijging ten opzichte van de vorige editie, maar kenmerkend is dat er veel meer koopbereidheid was dan voorheen.

Allicht zal het hernemen van de economie daar een rol in spelen, maar de exposanten waren unaniem : de bezoekers waren van Top kwaliteit.

De volgende editie binnen 3 jaar zal opnieuw in Flanders Expo plaatsvinden van 21 – 25 oktober 2018.


[27/10/2015] - » Het persbericht lezen

HETTICH WINT DE GERMAN DESIGN AWARD – SPECIAL MENTION 2016

InLine S en InnoTech Atira behoren tot de besten

De Duitse 'Raad voor de Vormgeving' heeft de German Design Award – Special Mention 2016 voor schuifdeursysteem InLine S en schuifladesysteem InnoTech Atira toegekend aan Hettich. De German Design Award onderscheidt uitstekende producten die baanbrekend zijn in het Duitse en internationale designlandschap.

Deze wedstrijd is de internationale hoofdprijs van de 'Rat für Formgebung' (German Design Council). Zijn doelstelling: unieke vormgevingtrends ontdekken, presenteren en onderscheiden. Ieder jaar worden prijzen toegekend aan inzendingen op het gebied van product- en communicatiedesign, die zich onderscheiden door hun vormgevingkwaliteit.


[26/10/2015] - » Het persbericht lezen

ART-DECO MEETS KERTO

De Roma dateert uit de jaren begin dertig van de vorige eeuw en was met zijn duizend achthonderd zitjes ooit de grootste cinema van Antwerpen. Van 1982 tot 2002 bleef ze gesloten en stond het hele gebouw te verkommeren. Een groep vrijwilligers blies er vervolgens opnieuw leven in en zorgde voor een eerste restauratie, maar het gebrek aan investeringen en onderhoud in de decennia voordien bleef voelbaar. Daarom is het cinemagebouw deze zomer aan de binnen- en buitenkant grondig aangepakt. Gezien de drukke agenda van de ROMA moest alles dit in een zeer kort tijdsbestek tijdens de zomersluiting plaatsvinden. Ook de 86 jaar oude houten vloer van het balkon, inclusief 442 zetels, moest vervangen worden. Bijzonder is dat hier door opdrachtgever specifiek voor het Kerto-tribune concept van Metsä Wood is gekozen, gezien de hoge mate van prefabricage door een gespecialiseerde tribune bouwer. Snelheid en comfort verzekerd.


[22/10/2015] - » Het persbericht lezen

HEBROCK F4 KANTENAANLIJMER MET TOUCHSCREEN

Het bekende Hebrock instapmodel wordt op de Prowood vakbeurs gedemonstreerd met een aanraakscherm. Op een lengte van slechts 4 m, biedt de F4 een complete bewerking, inclusief het voorfrezen, hoekfrezen en vlakschrapen. In optie kan zelfs een radiusschraapeenheid aan de machine toegevoegd worden. De lijmbak met korte smelttijd, maakt een opstart van de machine mogelijk in een recordtijd van 3,5 min.

Behalve een verhoogd comfort biedt de touchscreenbesturing extra mogelijkheden:

  • - er kunnen verschillende temperaturen worden ingesteld voor bv. het verwerken van PU-lijm
  • - de instellingen m.b.t. kantdikte en selectie van aggregaten kunnen worden voorgeprogrammeerd
  • - de machine geeft het aantal verwerkte lopende meters.


[20/10/2015] - » Het persbericht lezen

PROWOOD 2015: BEZOEK HACO TRADING! (HAL 1, STAND 1220)

Het is weer zo ver, één keer om de drie jaar opent Flanders Expo te Gent haar deuren om Pro-Wood te ontvangen. Dé technologiebeurs voor iedereen die beroepshalve met hout in aanraking komt. De volgende editie gaat door van 18 tot en met 22 oktober.

Haco Trading zal als trouwe partner van Pro-Wood ook op deze vijfde editie aanwezig zijn met een aantal innovatie oplossingen uit ons gamma!

Onze machines op PROWOOD


[17/10/2015] - » Het persbericht lezen

EEN KLASSE APART: PFLEIDERER PRESENTEERT DECORNIEUWTJES 2015 VOOR HOOGWAARDIGE INTERIEURAFWERKING

Onafhankelijk van zijn decor-collectie, die tot 2016 loopt, vult Pfleiderer de bestaande collectie jaarlijks aan met superactuele decortrends. Naast de uitbreiding van zijn collectie, die al op de Bau 2015 in München werd gepresenteerd en twintig decoratieve nieuwtjes ter uitbreiding van de vele bestaande decors en structuren laat zien, worden in Keulen verder ook de decortrends 2015 gepresenteerd. Met zijn volledig nieuwe interpretaties van hout en steen uit het jaar 2015 maakt de fabrikant van houtproducten zich nog meer actuele trends eigen, zodat deze worden opgenomen in de hoogwaardige meubel- en interieurafwerking. Pfleiderer presenteert zijn decornieuwtjes 2015 aan het grote publiek op 5 t/m 8 mei 2015 op de beurs „Interzum“ in Keulen (hal 06.1, stand D010 E019). „Ieder afzonderlijk decor is op zich een hoogtepunt“, stelt Ulrich Hartmann vast, die het decormanagement bij Pfleiderer leidt en zich erop verheugt de klanten te inspireren met „Glamour Wood“, „Birdie Beech“ of „Oriental Stone“ voor designs die tot nu toe niet bestonden. „Maar hoe uniek onze nieuwtjes ook zijn, één ding hebben ze gemeen: ze hebben allemaal het potentieel om moderne klassiekers te worden.“


[5/10/2015] - » Het persbericht lezen

DÉ CATALOGUS VOOR KEUKEN-, MEUBEL- EN INTERIEURBOUW!

Het hele Ostermann programma in één catalogus, dat maakt de Ostermann catalogus tot dé catalogus voor keuken-, meubel- en interieurbouw. Naast het grootste assortiment kantenband van Europa vindt u in de nieuwe catalogus talrijke, voor een deel exclusieve, producten voor de moderne keuken-, meubel- en interieurbouw. Het voorraadprogramma van Ostermann blijft maar groeien onder het motto ‘Alles van één leverancier’ en dat laat de nieuwe Ostermann catalogus zien. Van kantenband naar meubelbeslag en van inbouwartikelen naar werkplaats- benodigdheden, de interieurbouwer heeft zo niet alleen een overzicht van het assortiment maar ook met vele foto’s inspiratie in keuken, meubel en interieur.


[5/10/2015] - » Het persbericht lezen

FSC BELGIË REIKT OP 20 OKTOBER 2015 VOOR HET EERST DE ‘FSC PROJECT AWARDS’ UIT.

Niet minder dan 44 projecten hebben zich de laatste maanden ingeschreven in één van de 4 categorieën. Tijdens het event voor de 10de verjaardag van FSC België zullen de winnaars bekend gemaakt worden.

Via de ‘FSC project awards’ wil FSC België projecten gerealiseerd met FSC gecertificeerde houtproducten in de kijker zetten en aantonen dat bouwen met FSC hout meer en meer ‘dagelijkse realiteit’ kan zijn.

Zowel de beschikbaarheid en diversiteit aan FSC gecertificeerde houtproducten, als het aantal FSC gecertificeerde bedrijven in de hout- en bouwsector blijven in stijgende lijn zitten. Recent lanceerde FSC België ook een nieuwe handleiding ‘Bouwen met FSC hout’, boordevol met praktische informatie en tips rond het werken met FSC gecertificeerd hout.


[2/10/2015] - » Het persbericht lezen

PROWOOD 2015: BEZOEK HACO TRADING! (HAL 1, STAND 1220)

Het is weer zo ver, één keer om de drie jaar opent Flanders Expo te Gent haar deuren om Pro-Wood te ontvangen. De technologiebeurs voor iedereen die beroepshalve met hout in aanraking komt. De volgende editie gaat door van 18 tot en met 22 oktober. Haco Trading zal als trouwe partner van Pro-Wood ook op deze vijfde editie aanwezig zijn met een aantal innovatie oplossingen uit ons gamma. Machines wegdenken uit het atelier is vandaag niet meer mogelijk, alleen is de zoektocht naar de, voor u, juiste machine er door de jaren heen niet gemakkelijker op geworden. Daarom maken wij er een punt van om samen met u in gesprek te gaan en samen tot een oplossing op maat te komen. Een persoonlijk contact met u als klant centraal ongeacht de grootte van uw bedrijf.

ROVER A EDGE
Deze bewerkingsmachine kan alle traditionle bewerkingen van een CNC machine aan en ook nog eens rechte en gebogen kanten afplakken. Met deze machine hebt u een streepje voor op uw concurrenten.


[21/9/2015] - » Het persbericht lezen

NIEUWE 18 V SCHROEFBOORMACHINE VAN BOSCH VOOR PROFESSIONALS

Nu met 13 millimeter Auto-Lock-boorhouder

  • Krachtig dankzij hoog draaimoment tot wel 63 Nm
  • Betere bediening dankzij nieuwe ergonomische handgreep
  • Sterkere motor met Electronic Motor Protection (EMP) voor lange levensduur
Met de nieuwe accuschroefboormachine GSR 18-2-LI Plus Professional biedt Bosch vakmensen nu nog meer vermogen, een betere ergonomie en meer flexibiliteit. De machine is uitgerust met een 13 millimeter Auto-Lock-boorhouder. Daardoor heeft ze nog meer toepassingsmogelijkheden. Bovendien zorgt de sterkere motor voor een hoger draaimoment. Met 63 Nm bij schroeven in hard materiaal en 24 Nm bij schroeven in zacht materiaal is de GSR 18-2-LI Plus Professional beduidend krachtiger dan haar voorganger. Ook de maximale boordiameters zijn verhoogd: in hout tot 38 millimeter en in staal tot 13 millimeter. De maximale schroefdiameter in hout is nu circa 8 millimeter.


[15/9/2015] - » Het persbericht lezen

OPSTART VAN NIEUWE 'FLAKER' INSTALLATIE BIJ NORBORD GENK

09/09/2015 - Norbord Genk, producent van OSB-platen, werkt dagelijks en op verschillende vlakken aan duurzaam ondernemen. Eén van de recentste initiatieven die daartoe moet bijdragen, is de overschakeling naar het zogenaamde 3 meter-hout. Vandaag is de investering van 3,6 miljoen euro voor de ‘flaker’ die het gebruik van 3 meter-hout mogelijk maakt, een feit. Deze investering is de meest recente van een € 16.000.000 plan om de site te Genk voor te bereiden op toekomstige behoeften. De nieuwe installatie werd, in het bijzijn van het Senior Management van Norbord, ingehuldigd en officieel opgestart.

Op 24 augustus werd de productie bij Norbord Genk stilgelegd voor het jaarlijkse onderhoud én voor wat men in het bedrijf was gaan bestempelen als ‘Project 3 meter’. De aanvoerinstallatie (‘flaker’) die het hout binnenbrengt, werd deels aangepast en deels vernieuwd. Dat was het geval voor de oplegtafelinvoer voor de uitlijntafel (‘step feeder’), de uitlijntafel en de ‘batch feeder’. Enkel de messenring en ontschorser konden behouden blijven.


[9/9/2015] - » Het persbericht lezen
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 -> 66

WOOD-IT.BE  

WOOD-IT.BE BVBA G. KEYENLAAN 22 1160 BRUSSEL - Sitemap - Disclaimer - Contact: info@wood-it.be

PERSBERICHTEN
ARTIKELS
TWEEDEHANDSE HOUTBEWERKINGSMACHINES
GIDS VAN SCHRIJNWERKERS & INTERIEURBOUWERS
GIDS VAN PRODUCTEN & LEVERANCIERS
TE BEZOEKEN WEBSITES
TECHNISCH WOORDENBOEK NL/FR
VACATURES
DISCLAIMER
SITEMAP