transparenttransparent

woodLABMOVING IDEAS VAN BLUM OP INTERZUM


Klapdeursysteem wordt kleiner

Met de AVENTOS HK top brengt Blum een kleinere variant van het beproefde klapdeursysteem op de markt. Met zijn kleine inbouwgrootte en een hedendaags design van de afdekkap, integreert het beslagelement perfect in elke corpus. Het symmetrische systeem is eenvoudig aan beide zijden in de kast te monteren en dankzij de geïntegreerde, traploze openingshoekbegrenzer kan je exact bepalen hoe ver het front ..


BLUM POCKETDOOR & SPACE STEP


De stap naar nog meer opbergruimte

De invloed van de verstedelijking is nu al duidelijk voelbaar in onze woningen. Woonruimtes worden kleiner en dat zullen we in de toekomst meer en meer merken. Efficiënt omgaan met de beschikbaar (opberg)ruimte wordt één van de grote uitdagingen in de meubelbouw en daar weet Blum goed op in te spelen.

Op Interzum stelde Blum de SPACE STEP voor. Deze lade..


DECOSPAN SCOORT METEEN OP INTERZUM EN WINT TWEE AWARDS!


Keulen, 21/05/2019. Interzum is steeds 's werelds toonaangevende vakbeurs voor toeleveraniers naar de meubelindustrie en interieurontwerp. Op de grootste vakbeurs ter wereld in die branche zetten de exposanten nieuwe normen en bieden zij bezoekers uit de industrie en handel een overzicht van de meest baanbrekende innovaties in de sector. Decospan heeft dit volgens de jury uitmuntend gedaan en werd bekroond met twee prijzen: zowel het nieuwe Querkus Vintage I..


interzum AWARD 2019: DUBBELE WINST VOOR HETTICH


De prijswinnaars zijn ComfortSpin en ViZard by ambigence

Hettich won gisteravond maar liefst twee onderscheidingen voor productinnovaties. Het nieuwe klepbeslag ViZard by ambigence kreeg zelfs de onderscheiding 'Best of the Best'.

De uitreiking van de interzum awards 2019 vond plaats op 20 mei tijdens de legendarische interzum beursparty in het theater 'am Tanzbrunnen'. De jury van de in..


BLUM STELT NIEUWE INNOVATIES VOOR OP INTERZUM 2017


Interzum is dé plaats om de nieuwigheden uit de meubelindustrie te ontdekken. Ook beslagfabrikant Blum stelde er de nieuwste innovaties op het gebied van klapdeuren, scharnieren en ladesystemen voor aan het grote publiek. Deze nieuwigheden zullen pas volgend jaar beschikbaar zijn maar Blum licht op Interzum graag al een tipje van de sluier op.

Bewegingstechnologieën vereenvoudigd
Onder het centrale thema ‘Vier voor meer’ to..

Ligna


ALLEEN EN NOG HYPER PRODUCTIEF


Op de Ligna 2019 zien we dat veel gereedschappen zijn ontworpen om dode tijd te elimineren, de beweging van onderdelen te vergemakkelijken, repetitieve taken te elimineren zodat een schrijnwerker een dirigent wordt, wat leidt tot de robots en machines.

Stel je voor dat terwijl de CNC-machine met nesttafel al het werk doet van boren, frezen en snijden, de schrijnwerker andere taken kan uitvoeren, zoals het lijmen van de afkantbanden , of het same..


DE BIESSE DIGITALE FABRIEK OP LIGNA 2019: EEN WINNENDE ALLIANTIE TUSSEN MENS EN ROBOT


Pesaro, 15 mei 2019 - Bij LIGNA presenteert Biesse de toekomst van Industry 4.0: 6000 vierkante meter, waar automatisering en interconnectie een nog effectievere stimulans worden en het Automaction-concept tot leven brengen - de constante innovatieve geest van Biesse.

Ligna, een tweejaarlijks evenement, wordt gehouden in Hannover van 27 tot 31 mei 2019. Het is de toonaangevende vakbeurs als het gaat om machines, voorzieningen en..


EEN NIEUW HEFINRICHTING IS TOEGETREDEN TOT DE EUROTECH-PRODUCTPORTFOLIO


Het eT -Hover- univac- assortiment vacuümheftoestellen breidt zich uit: het omvat nu ook de nieuwe eT -Hover- univac-lijn . Het nieuw ontwikkelde hefinrichting is een compactere, lichtgewicht versie van de eT -Hover- univac . Net als zijn voorganger is het speciaal ontworpen voor het bouwen van gebieden.

De eT -Hover- univac is ontworpen als een hulpstuk voor kraan- en hefwerktuigen. Het is geschikt voor het heffen en verplaatsen van grote ladin..


WEINIG GROEP OP HET SALON LIGNA 2017 : DIGITALE PRODUCTIE TEN DIENSTE VAN DE KLANT


In 2017 begint het LIGNA salon met een nieuw oppervlakteconcept. Daarom zal de Weinig groep zijn complete gamma voor de bewerking van massief hout en afgeleide materialen voor de eerste keer voorstellen in gebouw 27. Onder het motto « THINK WEINIG » worden de klanten verwacht op een stand van 4000 m², voor een uniek aanbod voor ambachten en industrie. In de sector van het bewerken van massief hout, omvat het programma de segmenten schaven en vormgeven, debiet en optimali..


LIGNA PREVIEW


De grote lijnen zijn opgezet om van de editie 2017 van LIGNA een onmisbaar evenement te maken voor de sector van de houtindustrie, met alle veranderingen door elkaar.

Zoals dr. Andreas GRUCHOW, lid van het voorzittend comité van de Deutsche Messe AG, het al terecht zei tijdens de persconferentie op 14 februari, is de conjunctuur heel gunstig ondanks de daling van export naar Rusland, als gevolg van de sancties die de Europese overheden hebben o..

U bent op pagina : 2--> Aantal gevonden artikels : 1017

EEN NIEUW HEFINRICHTING IS TOEGETREDEN TOT DE EUROTECH-PRODUCTPORTFOLIO

Het eT -Hover- univac- assortiment vacuümheftoestellen breidt zich uit: het omvat nu ook de nieuwe eT -Hover- univac-lijn . Het nieuw ontwikkelde hefinrichting is een compactere, lichtgewicht versie van de eT -Hover- univac . Net als zijn voorganger is het speciaal ontworpen voor het bouwen van gebieden.

De eT -Hover- univac is ontworpen als een hulpstuk voor kraan- en hefwerktuigen. Het is geschikt voor het heffen en verplaatsen van grote ladingen gemaakt van glas, hout, metaal, steen of kunststof. De nieuwe vacuüm-hefinrichting eT -Hover- univac -line is ook een bevestiging voor kraan- en hijsapparatuur en compatibel met dezelfde materialen. Het is compacter en lichter dan zijn voorganger, waardoor het nog gemakkelijker is om gebouwen te bouwen.

"De eT -Hover- univac- lijn is geschikt voor alle toepassingen waarbij kleine lasten worden opgehesen en verplaatst", legt productmanager Andreas Beuter uit. "Neem de assemblage van een serre, bijvoorbeeld: hoge, smalle ramen moeten worden verplaatst en geïnstalleerd. Met de nieuwe hefinrichtingen kunt u moeiteloos zeer smalle ladingen hanteren. "


[16/5/2019] - » Het persbericht lezen

TOTAALOPLOSSINGEN MET HOUT VOOR INTERIEURTOEPASSINGEN

Dat hout een veelzijdig product is, weten ze bij decospan al langer. de europese marktleider op gebied van fineerverwerking viert immers dit jaar z’n 40ste verjaardag. het komt dan ook heel goed uit dat dit jaar de vakbeurs interzum doorgaat. “op onze stand c041 in hal 6 zetten we de vele producten uit ons assortiment nog eens extra in de kijker,” zegt wouter polfliet, brand manager division panels. “speciaal voor de vakbeurs werden ook heel wat bijzondere innovaties ontwikkeld, waardoor we de professional nog meer mogelijkheden kunnen bieden. we kunnen intussen voor zowat elke uitdaging een gepaste oplossing voorstellen.”

Wood solutions
Dit statement wordt kracht bijgezet met een nieuw logo en een aangepaste baseline: “wood solutions”. Wie dacht dat Decospan enkel fineerplaten maakt, heeft het dus mis, want je kan er ook terecht voor houten vloeren, lambriseringssystemen, akoestische producten, wand- en plafondpanelen, afgekante meubelonderdelen, houten balkjes, en nog veel meer oplossingen. De basisgrondstof is steeds weer fineer: dun gesneden hout van 0,6mm.


[14/5/2019] - » Het persbericht lezen

VAN HOECKE - DE NIEUWSTE TRENDS ONTDEKT U OP INTERZUM!

Het tweejaarlijkse hoogtepunt voor de meubelindustrie wereldwijd kondigt zich weer aan! Ook dit jaar is de Blum-stand op Interzum de place-to-be om de nieuwste innovaties te komen ontdekken. We stellen er met veel trots en plezier de nieuwigheden op het gebied van klapdeuren, scharnieren en ladesystemen aan u voor!

Onder het centrale thema ‘Moving ideas’ toont Blum op de beurs zijn innovatief karakter. Zoals steeds staat daarbij de klant en de gebruiker centraal. Samen met hen willen ze inzetten op en nadenken over ideeën die leiden tot producten die een meerwaarde kunnen betekenen.


[14/5/2019] - » Het persbericht lezen

SORTIMO BELUX OPENT NIEUWE VESTIGING TE KONTICH

09/05/2019 – Op 6 mei 2019 opende een nieuwe vestiging van Sortimo Belux de deuren in Kontich, de vierde reeds in België. Door de constante groei van het bedrijf, gespecialiseerd in bedrijfswageninrichting, drong een extra vestiging zich op. Ook klanten in de regio Antwerpen zullen nu het voordeel hebben van een servicepunt in de buurt.

Een constante groei
De bedrijfshistoriek van Sortimo Belux leest als een succesverhaal. Van een kleinschalige importeur in 1996, met slechts twee medewerkers in Tubize, ging het naar een goed draaiende onderneming met een 45-tal werknemers verspreid over verschillende vestigingen. Doorheen de jaren vestigde Sortimo zich op strategische plaatsen in België. In 2003 opende het bedrijf, voor het eerst officieel als Sortimo Belux bvba, een vestiging in Vilvoorde. Vijf jaar later was de regio West-Vlaanderen aan de beurt, met de opening van ‘Sortimo West’ in Waregem. In 2012 zette Sortimo voet aan de grond in Limburg met de derde vestiging, ‘Sortimo Oost’, in Tessenderlo. Intussen bleek de vestiging in Vilvoorde te klein geworden voor het steeds maar groter wordende bedrijf. Een verhuis van ‘Sortimo Centrum’ in Vilvoorde drong zich dus op in 2013.


[10/5/2019] - » Het persbericht lezen

DE LANCERING VAN DE DERDE EDITIE VAN DE NEDERLANDSE HOUTPRO+ VAKBEURS IN 2020 IS PERFECT OP KOERS

Bij het afsluiten van de vroeg boeking periode telt men nu reeds (op 17 maand voor de opening van de deuren) 90 ingeschreven standhouders !
Alles bijeen is dit ongeveer de helft van de standhouders uit de voorbije editie in 2017 die zich in minder dan 2 maand opnieuw ingeschreven hebben.
In totaal is voor 6.130 m² netto beursoppervlakte gereserveerd, wat neerkomt op 58 % bezetting t.o.v. de vorige editie. Hiermee belooft de derde editie van de HoutPro+ alweer een succes te gaan worden.

Voortaan is het ook mogelijk om zich in te schrijven als nieuwe deelnemer voor komende editie, gelet eerst voorrang werd verleend aan de deelnemers uit 2017.v Een mail communicatie wordt hen met dit doel volgende week opgestuurd.

Vanaf de maand september 2019 zullen de standhouders gecontacteerd worden om hun definitieve standplaats te kiezen.v

Volgende editie: HoutPro+ (3-6/11/2020 in de Brabanthallen van Den Bosch)
Info: www.houtproplus.nl


[5/5/2019] - » Het persbericht lezen

HETTICH - NIET SLECHTS OPENEN, MAAR SCHUIVEN EN VOUWEN

Fraaie toepassingen voor de keuken

Bij consumenten staan zij bovenaan het verlanglijstje: schuifdeuren. Hettich heeft speciale toepassingsoplossingen ontwikkeld om de ergonomie- en designvoordelen van schuif- en vouwschuifdeuren moeiteloos in de keuken te kunnen inzetten. Het resultaat: gevarieerde vormgevingsideeën voor keukenmeubels in een nieuwe comfortdimensie.

Zonder te hoeven letten op openstaande deuren of zich te moeten strekken, is schuiven de veel comfortabelere variant. Met het vouwschuifdeursysteem WingLine L met Push en/of Pull to move gaan zelfs greeploze deuren met een hoogte tot 2400 mm en breedte van 1200 mm, per deurpakket, na een lichte druk bijna als vanzelf open – en dat met een indrukwekkend panorama-effect. Zelfs een compleet keukenblok kan hierachter verdwijnen. Maar ook bij bovenkasten of opzetkasten laat WingLine L zijn ware grootte zien.


[30/4/2019] - » Het persbericht lezen

HETTICH OP DE LIGNA 2019

Presentatie conceptontwerp in samenwerking met tapio

Digitalisering, Internet of Things, kunstmatige intelligentie: Hettich zet samen met partner tapio een stap richting Industrie 4.0. Uitgesproken doel is om machines intelligenter en productieprocessen efficiënter te maken.

Hettich conceptontwerp op de Ligna: een deels geautomatiseerde ArciFit 300. Instappen in schuiflade- productie 4.0. Foto: Hettich

In hal 015, stand G05 presenteert Hettich op de stand van tapio het conceptontwerp van een deels geautomatiseerde ArciFit 300 montagemachine. Die stelt de breedte van de schuiflade automatisch in, aan de hand van de in CAD ontworpen kast. Voordeel voor de klant: minder foutbronnen en tijdsbesparing, aangezien de aanpassingstijden voor verschillende breedtes komen te vervallen. De toekomstvisie: de montagemachines van Hettich maken deel uit van een netwerk waarin alle machines in de meubelproductie aan elkaar gekoppeld zijn en d.m.v. een app kunnen worden gecontroleerd – onafhankelijk van type en merk van de machine. Tapio werkt intensief aan het realiseren van dit netwerk, programmeert de noodzakelijke onderdelen en levert het vereiste, uniforme dataplatform. Met MachineBoard – een app van tapio – kunnen producenten nu al de status en belastingsgraad van alle machines bekijken, maar er ook flexibel op reageren, bijv. om capaciteiten optimaal te benutten.


[24/4/2019] - » Het persbericht lezen

 BLUM - MAAK KENNIS MET EASYSTICK

Bij het monteren en installeren van (complex) meubelbeslag is precisie een must voor een vlotte werking achteraf. Met de EASYSTICK voor MINIPRESS maakt Blum het instellen van de machines en het doorgeven van boorposities een stuk gemakkelijker dankzij een liniaal met geautomatiseerde aanslagen en een regeleenheid met display.

Ontdek alles over deze revolutionaire manier van verwerken!


[12/4/2019] - » Het persbericht lezen

HETTICH - BUREAUS OP MAAT

Modules van Hettich voor variabele kantoorlandschappen
Het voordeel van in hoogte verstelbare bureaus is inmiddels ook bij het management doorgedrongen: minder rugproblemen, minder ziekteverzuim, meer productiviteit en meer tevreden werknemers. De vraag neemt toe. Daarom heeft Hettich de LegaDrive Systems module nu uitgebreid met een eco-variant als instapmodel voor de productie van elektromotorisch in hoogte verstelbare bureaus.

In tijden van schaarste op het gebied van vakpersoneel en net afgestudeerd personeel wordt een aan de behoeften aangepaste meubilering van kantoorruimtes steeds belangrijker. En het is ook een duidelijk signaal van waardering richting de werknemers. Een met LegaDrive Systems van Hettich gepland kantoor staat voor een maximum aan ergonomische mogelijkheden en hoogwaardig, uniform design. De aandrijftechniek is volledig geïntegreerd in de hefzuil en maakt zichtbare steunen bij het beengedeelte geheel overbodig. De focus ligt hiermee op vorm en materiaal.


[8/4/2019] - » Het persbericht lezen

BEZOEK LIGNA EN MAAK KENNIS MET DE TOEKOMST VAN HOUTBEWERKING, -VERWERKING EN BOSBOUW OP EEN ONGEËVENAARDE SCHAAL. MAKE MORE OUT OF WOOD!

  • Registreer hier en ontvang uw gratis toegangskaart.*
  • Reserveer hier uw plaats op de chartervlucht van 28 mei 2019.

Van 27 t.e.m. 31 mei 2019 komen zo’n 1500 bedrijven samen op LIGNA Hannover, ’s werelds belangrijkste vakbeurs voor machines, gereedschappen en installaties voor de houtindustrie en de bosbouw. Professionele bezoekers kunnen zich verwachten aan een uitgebreid aanbod van innovaties: van bosbouwtechnologie en de productie van meubels en ramen, tot gereedschapssystemen en oppervlaktetechnologie.

LIGNA 2019 zal de nadruk leggen op drie belangrijke thema’s: : Integrated Woodworking – Customized Solutions », « Smart Surface Technologies » et « Access to Resources and Technologies. Deze laatste is hét onderwerp op de Wood Industry Summit, de bijeenkomst van technologieleveranciers voor bosbouw en de primaire houtverwerkende industrie


[4/4/2019] - » Het persbericht lezen

VITAP COMPACT CNC-BEWERKINGSCENTER

Wellicht dé nieuwigheid van de Prowoodbeurs 2018: de VITAP Point K2 TOP.

De Point K2 TOP is verschillend van andere compacte CNC bewerkingscentra omdat alle routingbewerkingen worden uitgevoerd zonder “set-up”, dit dankzij de “D-D-T” (Double Dynamic Transport) technologie. Dit gebrevetteerd systeem werkt met twee aandrukklemmen die constant actief zijn.

Dankzij de optimalisatiesoftware (patent) worden dezelfde opdeelmogelijkheden aangeboden als bij 'Nesting' machines, met het grote voordeel dat tijdens het opdelen ook horizontaal kan worden geboord.

De Point K2 behoeft geen vacuümpomp en geen super stofafzuiging. Dit betekent een groot voordeel wat betreft de onderhouds- en werkingskosten.


[3/4/2019] - » Het persbericht lezen

NIEUW RAMENCENTRUM VAN BIESSE

Naast de moeizame zoektocht naar gekwalificeerd personeel ondervond Bourdeaud'hui ook dat de huidige machines voor de ramenproductie stilaan verouderd raken. De zaakvoerders besloten stevig te investeren in automatisering en haalden als eersten in België het imposante ramencentrum Winline 16 van Biesse in huis. Het is een grote stap van traditionele houtbewerkingsmachines naar de dergelijke hoogtechnologische machine. Zaakvoerder Jo Bourdeaud'hui licht alles toe: "Alles wordt nu vooraf geprogrammeerd. We kunnen de stukken gewoon bruut geschaafd op de transportband leggen, de machine grijpt ze, voert de nodige bewerkingen uit en legt ze dan weer terug op de transportband. Er is nog één medewerker nodig om de stukken te manipuleren terwijl we voor dezelfde bewerkingen vroeger 4 à 5 mensen nodig hadden.


[3/4/2019] - » Het persbericht lezen

LAMETT STELT PARKETCOLLECTIE CARCASSONNE VOOR OP ARCHITECT@WORK KORTRIJK

Op 9 en 10 mei opent Kortrijk Xpo haar deuren voor de 100ste editie van Architect@Work. Enkel innovatieve producten worden toegelaten tot dit unieke beursconcept. Na een succesvolle deelname vorige maand op Architect@Work Barcelona, stelt Lamett nu ook in Kortrijk haar nieuwe parketcollectie Carcassonne voor.

Carcassonne is een nieuwe collectie in 3-laags parket ontwikkeld door Lamett. Het doel was om esthetisch een stap verder te gaan in vergelijking met alle voorgaande rustieke vloeren.

NIEUW
De manier waarop de toplagen geselecteerd en voorbereid worden is uniek en onderscheidend. Specifieke rustieke toplagen, afkomstig van een 200 jaar oude eik, worden uitgekozen op basis van de grootte van de knopen en scheuren.


[2/4/2019] - » Het persbericht lezen

VIZARD BY AMBIGENCE: GEZAMENLIJKE ONTWIKKELING

Onzichtbare techniek voor magisch meubeldesign: het innovatieve klepbeslag ViZard by ambigence verdwijnt volledig in de zijwand van het meubel. Wederom heeft beslag van Hettich de wereldwijd gerenommeerde Red Dot Award gewonnen voor deze buitengewone designprestatie.

Het in de categorie 'Product Design 2019' onderscheiden klepbeslag, maakt de weg vrij om perfecte puristische meubels te ontwerpen. Dankzij de innovatief in de zijwand geïntegreerde techniek wordt deze onzichtbaar. Voelbaar, maar onzichtbaar comfort: de nieuwe norm in de meubelbranche. Deze exclusieve product-oplossing werd ontwikkeld in samenwerking met ambigence. Deze partner van Hettich heeft zich gespecialiseerd in het integreren van functioneel beslag in meubelelementen.


[1/4/2019] - » Het persbericht lezen

COMFORTSPIN WINT IF GOLD AWARD

Dankzij deze nieuwe innovatie laat Hettich de kastinhoud 360° draaien

'Keep on turning' met ComfortSpin: het draaiplateau beweegt de inhoud in de koelkast 360 graden en maakt een einde aan vergeten levensmiddelen en chaos achterin kasten. Hettich heeft voor dit idee op 15 maart een heel bijzondere onderscheiding gekregen: de iF gold award.

ComfortSpin behoort hierdoor tot de grootste winnaars van het wereldwijd gerenommeerde designlabel. Het innovatieve draaiplateau werd in de categorie keuken onderscheiden. Een gerenommeerde, internationale jury heeft uit 6.375 wedstrijdinzendingen slechts 66 producten geselecteerd die onderscheiden werden voor hun design. De motivatie van de jury om te kiezen voor ComfortSpin: „Deze draaiende plaat is een buitengewoon intelligente aanvulling voor iedere koelkast en keuken! Hij biedt een slimme oplossing voor een dagelijks probleem: hoe kom je bij de levensmiddelen achterin de koelkast? ComfortSpin kan 360 graden worden gedraaid en voor de reiniging heel eenvoudig worden uitgenomen. Een geweldig idee!“


[20/3/2019] - » Het persbericht lezen
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 -> 68

WOOD-IT.BE  

WOOD-IT.BE BVBA G. KEYENLAAN 22 1160 BRUSSEL - Sitemap - Disclaimer - Contact: info@wood-it.be

PERSBERICHTEN
ARTIKELS
TWEEDEHANDSE HOUTBEWERKINGSMACHINES
GIDS VAN SCHRIJNWERKERS & INTERIEURBOUWERS
GIDS VAN PRODUCTEN & LEVERANCIERS
TE BEZOEKEN WEBSITES
TECHNISCH WOORDENBOEK NL/FR
VACATURES
DISCLAIMER
SITEMAP