transparenttransparent

woodLAB

Newsdesk woodweblab


BLUM STELT NIEUWE INNOVATIES VOOR OP INTERZUM 2017


Interzum is dé plaats om de nieuwigheden uit de meubelindustrie te ontdekken. Ook beslagfabrikant Blum stelde er de nieuwste innovaties op het gebied van klapdeuren, scharnieren en ladesystemen voor aan het grote publiek. Deze nieuwigheden zullen pas volgend jaar beschikbaar zijn maar Blum licht op Interzum graag al een tipje van de sluier op.

Bewegingstechnologieën vereenvoudigd
Onder het centrale thema ‘Vier voor meer’ to..


NIEUW BIJ STILLEMANS


STILLEMANS produceert hoge kwaliteit kunststof profielen. We ontwikkelen voortdurend nieuwe modellen. Vandaag hebben we meer dan 5000 profielen en accessoires beschikbaar.

STILLEMANS biedt u een totaaloplossing voor uw profielen. Wat we nog niet in huis hebben, kunnen we voor u ontwikkelen.

STILLEMANS maakt o.a. LED profielen, kantenband en handles – beschikbaar in een groot gamma afwerkingen en kleuren.


INTERZUM 2017: DECOSPAN IS GERICHT OP MERKEN EN BELEVING


Decospan, de Belgische leverancier van gefineerde panelen en een marktleider in Europa, is opnieuw van de partij in Keulen in hal 6. Deze editie echter met een aanzienlijk grotere stand en in plaats van links, meer naar rechts in de hal, en dicht bij de Piazza en centrale boulevard (C041). “Ook de look van de beursstand zal helemaal anders zijn dan in voorgaande jaren.” zegt Wouter Polfliet, brand manager van division panels en mede verantwoordelijk voor de marketing en ..


interzum 2017 - PREVIEW


Over precies 118 dagen gaat de vakbeurs Interzum van start in Keulen. De organisatoren zijn terecht koplopers te noemen op vlak van innovatie in de interieurbouw en de meubelindustrie. Elke twee jaar legt Interzum de basis voor toekomstige ontwikkelingen in deze industrie, dankzij de wisselwerking tussen exposanten en designers uit de hele wereld, die in de rij zullen staan voor dit niet te missen evenement. De exposanten (verdeeld over 10 beurshallen) lijken deze wissel..


ALPI STELT VOOR: RADIANT, HET HOUT DAT LEEFT VAN HET LICHT, PRIJS ‘BEST OF THE BEST’ INTERZUM AWARD 2015


Gedurende het International Year of Light and Light-Based Technologies, geïntroduceerd door UNESCO, is licht het sleutelbegrip van het ALPI hout. Als bekroning van de nieuwigheden onder de producten laat het nieuw hout Radiant het licht door, dankzij transparante harslijnen. Het innovatieve bereik van Radiant werd ook erkend door de jury van de Interzum Award 2015, die het product de prestigieuze “Best of the Best” Award toekende.

Een h..

Ligna


WEINIG GROEP OP HET SALON LIGNA 2017 : DIGITALE PRODUCTIE TEN DIENSTE VAN DE KLANT


In 2017 begint het LIGNA salon met een nieuw oppervlakteconcept. Daarom zal de Weinig groep zijn complete gamma voor de bewerking van massief hout en afgeleide materialen voor de eerste keer voorstellen in gebouw 27. Onder het motto « THINK WEINIG » worden de klanten verwacht op een stand van 4000 m², voor een uniek aanbod voor ambachten en industrie. In de sector van het bewerken van massief hout, omvat het programma de segmenten schaven en vormgeven, debiet en optimali..


LIGNA PREVIEW


De grote lijnen zijn opgezet om van de editie 2017 van LIGNA een onmisbaar evenement te maken voor de sector van de houtindustrie, met alle veranderingen door elkaar.

Zoals dr. Andreas GRUCHOW, lid van het voorzittend comité van de Deutsche Messe AG, het al terecht zei tijdens de persconferentie op 14 februari, is de conjunctuur heel gunstig ondanks de daling van export naar Rusland, als gevolg van de sancties die de Europese overheden hebben o..


LIGNA 2015: 'S WERELDS NUMMER 1


  • Een sterkere innovatieve geest en internationale uitstraling dan ooit
  • Het evenement weerspiegelt snelle vooruitgang geboekt door industrie 4.0 in houtbewerking en houtverwerking
  • Wood Industry Summit een succes vanaf het begin
  • "Verrassende Veelzijdigheid" ontmoet grote belangstelling

Hannover. LIGNA 2015, die in Hannover op vrijdag 15 mei ten einde liep, was een groo..

U bent op pagina : 2--> Aantal gevonden artikels : 980

ABET LAMINATI PRESENTEERT DIPLOS ITALIAN DESIGN SOLUTION OP DE BIËNNALE INTERIEUR 2018

Diplos is de vrucht van de samenwerking tussen Abet Laminati en Saib, twee toonaangevende Italiaanse fabrikanten van decoratief plaatmateriaal met het “Made in Italy” label. Diplos combineert hogedruklaminaat (HPL), gemelamineerde spaanplaten (MFC) en ABS kantenband. De combinatiemogelijkheden die Diplos biedt, zijn haast eindeloos. Zo wordt elk project uniek en verrijkt met nieuwe, eigentijdse kleuren en decors en getypeerd door innovatieve en gesofisticeerde oppervlaktestructuren. De scenografie die door het Belgische Abet Laminati team werd bedacht voor de installatie op Biënnale Interieur 2018, etaleert het onderscheidende karakter van Diplos in de vorm van monolieten, die een aaneenschakeling van dwarsdoorsnedes blijken te zijn. Deze gekoppelde secties, die volledig in Diplos werden gerealiseerd, symboliseren de verticale vlakken die door een object worden gesneden en ondergaan een transformatie in enkele verrassende diorama’s. Biënnale Interieur Kortrijk : 18-22 oktober 2018 (10-20 uur) Kortrijk XPO


[11/10/2018] - » Het persbericht lezen

ADAM NATHANIEL FURMAN GEBRUIKTE DE ABET LAMINATI DIGITAL PRINT TECHNOLOGIE VOOR DE REALISATIE VAN "LUMALISK"

als onderdeel van de "Landmarks" -serie @ Biennale Interieur Kortrijk / België (18-22 / 10/18)

Op basis van de archetypische indeling van een Italiaans 'piazza' heeft Studio Verter de expohallen, ontworpen als een stad in de stad, getooid met iconische Landmarks zoals een kiosk, een bank, een zuil, enz. Verschillende kunstenaars geven hun visie op één van deze essentiële objecten.

Adam Nathaniel Furman, een in Londen gevestigde kunstenaar en ontwerper, stelt ons de Lumalisk voor. Deze 9,5 meter hoge obelisk geeft traditie een eigentijdse toets, alsof hij door een caleidoscopische blender met versieringen uit de 21ste eeuw was gehaald, waaruit een soort antiek en tegelijk futuristisch voorwerp is ontstaan. Dit kleurrijke en speelse beeld mixt realiteit met illusie, digitaal met analoog en springt ongetwijfeld in het oog. Samen met het Italiaanse bedrijf Abet Laminati brengt hij deze obelisk tot leven. Abet Laminati droeg bij aan de realisatie van het "Lumalisk" -project met de levering van grootformaat Digital Print HPL-panelen met gelamineerde, digitaal afgedrukte grafische patronen ontworpen door Adam Nathaniel Furman.


[11/10/2018] - » Het persbericht lezen

LAMETT EUROPE KOOPT ZAGERIJ IN FRANKRIJK

Lamett, producent en verdeler van parket en ParquetVinyl, heeft deze week de aankoop afgerond van een zagerij in Frankrijk.

Reeds enkele maanden geleden werd het proces opgestart om de Franse zagerij « Challiou » in de buurt van Tours aan te kopen. Na een uitgebreide Due Diligence en een zeer lang administratief proces, kon finaal op maandag 1 oktober de akte verleden worden voor de notaris. Pascale Courtin van Lamett bevestigt: "De inbreng van Deloitte België, in extenso Frankrijk, en een legaal team waren nodig om alles in goede banen te leiden. Het heeft toch heel wat voeten in de aarde gehad om aan de Franse vereisten te voldoen."

Bruno Descamps, Managing Director van Lamett: "De aankoop van deze zagerij past in een duidelijke strategie om meer verticaal te gaan en meer impact te hebben op het proces. Na de aankoop van de grootste productie van massief parket in Europa, Morava Wood, moesten we ons verzekeren van voldoende grondstoffen."


[11/10/2018] - » Het persbericht lezen

DE IDEALE SCHOOLBANK STAAT MET ÉÉN POOT OP DE WERKVLOER

Van Hoecke bekijkt de mogelijkheden om het Zwitserse model van duaal leren ook in hun vestiging in Sint-Niklaas toe te passen. Duaal leren wisselt een theoretische opleiding op school af met een praktische opleiding in een bedrijf.

Van Hoecke kijkt daarbij naar de jarenlange ervaring van hun partnerbedrijf Blum. Het bedrijf uit Sint-Niklaas is exclusief verdeler van de producten van Blum in de Benelux. De Oostenrijkse expert op vlak van meubelbeslag werkt al bijna 50 jaar succesvol samen met studenten.

Drie jonge studenten uit Oostenrijk vertegenwoordigen het Duaal leren-programma op de beursstand van Blum/Van Hoecke tijdens de Prowood beurs (21 – 25 oktober). Ze produceren ter plekke metalen honinglepels op maat voor de bezoekers en tonen zo hun ontwikkelde praktijkervaring.

In België staat het duaal leren nog in kinderschoenen. Maar steeds meer scholen starten hier mee op. Van Hoecke positioneert zich als pionier om dit systeem en de scholen hier in België mee te ondersteunen.


[11/10/2018] - » Het persbericht lezen

VELUX SCHEPT ZEEËN VAN EXTRA WOONRUIMTE MET UITKLAPBAAR PRIVEBALKON

CABRIO® balkonvenster brengt buiten in een handomdraai naar binnen
Ben jij soms ook zo jaloers op vrienden of familie die wél van een grote tuin of een fijn balkon kunnen genieten? Dat gevoel verdwijnt in een handomdraai met het VELUX CABRIO® balkonvenster, waarmee je in luttele seconden zeeën van ruimte aan je kamer toevoegt. Alles wat je nodig hebt om te genieten van je eigen privébalkon is een hellend dak. De winst is niet alleen uitzicht, maar ook natuurlijke ventilatie, extra daglicht en een ruimtelijk gevoel.

Het CABRIO® balkonvenster van VELUX bestaat al sinds 1990. Het nieuwe ontwerp is standaard wit afgelakt en dankzij het bijzondere ontwerp en het drielaagse glas zeer energie-efficiënt. Het balkonvenster is verkrijgbaar in twee verschillende breedtematen (94 cm en 114 cm breed). Ook combinaties met andere VELUX dakramen zijn mogelijk.


[9/10/2018] - » Het persbericht lezen

HI-MACS® @ INTERIEUR KORTRIJK 2018 HALL 4 - STAND 410

Op 26e editie van de Biënnale Interieur te Kortrijk, dé beurs van design en hi-tech, zal Engels Design and Decoration opnieuw samenwerken met een gerenommeerde ontwerper, De Maatwerker, die erin geslaagd is de fantastische creatieve mogelijkheden van HI-MACS® weer te geven.

Lees hier meer...

Ontdek ook hier onze gloed nieuwe marmer reeks in première!!
Stand 410 hal 4 18 tem 22 oktober te Kortrijk


[4/10/2018] - » Het persbericht lezen

NOBLESSE BENELUX - HEBROCK NULVOEG BIJ OSTERMANN

De bekende kantenfabrikant Ostermann organiseert op 8 en 9 november 2018 de "Ostermann Nulvoeg Techniekdagen" in zijn fabriek in Bocholt (Duitsland).

De bezoekers gaan op zoek naar de beste manier om een perfecte optische nulvoeg te realiseren. Zij kunnen de mogelijkheden aan 3 verschillende kantenaanlijmmachines ervaren. Specialisten staan klaar met informatie op het gebied van machines, lijmen, reinigingsmiddel en kantenband.

U raadt het al, Hebrock zal natuurlijk aanwezig zijn met zijn Airtec nulvoegtechnologie. De betaalbare nulvoeg, maar ook de hoogkwalitatieve nulvoeg.
Laat u overtuigen op deze Techniekdagen. Het programma begint om 9:00u 's morgens. 's Middags wordt een lunch aangeboden.

Aanmelden is mogelijk t/m 31 oktober 2018 op verkoop.be@ostermann.eu


[4/10/2018] - » Het persbericht lezen

NOBLESSE BENELUX - PROWOOD 2018 IN FLANDERS EXPO TE GENT

Het doet ons veel genoegen u te mogen uitnodigen op de Prowood beurs. Deze unieke vakbeurs wordt dit jaar gehouden van 21 tot 25 oktober 2018 in Flanders Expo te Gent. Belangrijk om weten: dit is een 3-jaarlijkse beurs, met de volgende editie zitten we dus al in 2021. Reden te meer om deze afspraak niet te missen.

Uiteraard zouden wij u graag op onze stand nr. 1160 willen verwelkomen en u kennis laten maken met ons assortiment machines. U kunt hier een speciale uitgave van Noblesse Info downloaden, die een goed overzicht geeft van wat onze sterke merken u te bieden hebben.


[25/9/2018] - » Het persbericht lezen

UW VELUX DAKVENSTER VERVANGEN? SNELLER, MAKKELIJKER EN GOEDKOPER DAN U DENKT

De laatste generatie VELUX dakvensters isoleren beter, laten meer daglicht binnen en bieden meer comfort dan hun voorgangers. Toch zien veel mensen ertegenop om hun bestaande dakvenster te vervangen. Eigenlijk onterecht. In slechts enkele uren is uw nieuwe VELUX dakvenster geïntegreerd, zonder dure stellingen of vervelend breekwerk.

VELUX dakvensters zijn gemaakt om de tand des tijds met glans te doorstaan. Goed onderhouden gaan ze makkelijk 20, 30 of zelfs 40 jaar mee. Toch is een vervanging na 20 à 25 jaar te overwegen. VELUX zet immers hard in op innovatie. Daardoor bieden hedendaagse VELUX dakvensters:


[24/9/2018] - » Het persbericht lezen

EC TEC MOTOREN: LICHTER - MEER VERMOGEN – LANGERE LEVENSDUUR- EXTREEM ROBUUST - ONDERHOUDSVRIJ

Als professional kiest u terecht voor compacte, gemakkelijk te hanteren gereedschappen met een hoog prestatieniveau. Precies daarom heeft Festool het aandrijfconcept EC-TEC ontwikkeld. Lichter in gewicht, met een duidelijk effectievere krachtontplooiing van de apparaten en een lager energieverbruik.
Bovendien zonder koolborstels en dus slijtagevrij.

De intelligente EC TEC aandrijfbesturing werkt met twaalf magnetische polen die bewegen in combinatie met sensoren die zich in de motor van de machine bevinden. Hierbij bewaken deze sensoren voortdurend alle belangrijke parameters zoals toerental, temperatuur en de actuele positie van de rotor. Zo wordt steeds een gelijkmatige rondloop van de motor en een precieze toerentalregeling gegarandeerd. Als het gereedschap een kritische waarde nadert, reduceert EC-TEC ter bescherming automatisch de stroomtoevoer en het vermogen. De speciale vermogenselektronica zorgt altijd voor precies die hoeveelheid energie die de werksituatie vereist. Dit bespaart energie en zorgt ervoor dat je aanmerkelijk meer vermogen kan bereiken. Ideaal dus ook voor het werken op accu.


[19/9/2018] - » Het persbericht lezen

HETTICH - MOEITELOOS GREEPLOOS

Push to open Silent voor draaideuren
Greeploos meubeldesign wordt perfect dankzij een comfortabele toepassing. De nieuwe norm voor een overtuigende, gebruikersvriendelijke bediening heet Push to open Silent: greeploos openen van draaideuren gecombineerd met een gedempte sluiting. Als perfecte aanvulling is Push to open Silent ook verkrijgbaar voor schuifladen.

Push to open Silent combineert twee populaire comfortkenmerken: het greeploze openen en gedempte sluiten van meubeldeuren. Het openen gebeurt puur mechanisch door licht tegen de frontplaat te drukken. Bij het sluiten kan vertrouwd worden op de beproefde demping van de scharnieren, aangezien de stoter na het openen van de deur weer teruggaat naar zijn uitgangspositie. Dit werkt op batterijen, zodat er geen kabelaansluiting nodig is.


[18/9/2018] - » Het persbericht lezen

OPENDEURDAGEN BIJ VEBIM NV

Vrijdag 5 en zaterdag 6 oktober.

Vebim NV is sinds 1989 gespecialiseerd in de aan- en verkoop en revisie van tweedehands houtbewerkingsmachines.
U kan er ook terecht voor tal van nieuwe machines waaronder het volledige gamma ROBLAND-machines, VG borstel- en schuurmachines en NAZZARENO briketpersen.

In de toonzaal van 8000 m² beschikt Vebim over een permanent aanbod van een 500-tal machines.

He

t team van ervaren medewerkers staat paraat om u technische ondersteuning te geven en te begeleiden bij de keuze van uw machine.

Op vrijdag 5 en zaterdag 6 oktober wordt iedereen uitgenodigd op deze opendeurdagen waarop het volledige gamma machines gepresenteerd zal worden. Er zijn demo’s voorzien en tal van promoties.

Dit alles gaat gepaard met een hapje en een drankje.

  • Vrijdag 5 oktober : van 8u tot 21u.
  • Zaterdag 6 oktober : van 9u tot 18 u.

Adres: Bozestraat 41, 8501 Heule (Kortrijk)


[17/9/2018] - » Het persbericht lezen

DECOSPAN BIJ DE FINALISTEN VOOR “ONDERNEMING VAN HET JAAR® 2018”

Met trots kunnen we melden dat Decospan is genomineerd als finalist voor “Onderneming van het Jaar® 2018”, een initiatief van EY.

Na een intensieve voorbereiding bevinden we ons net als twee andere finalisten in het laatste traject om de felbegeerde trofee mee naar huis te nemen. Onze nominatie is een pluim voor alle medewerkers die zich dagelijks inzetten voor het bedrijf en het gevolg van een groeiverhaal dat enkel mogelijk geweest is dankzij het vertrouwen van onze klanten. Wij wensen iedereen hiervoor dan ook van harte te bedanken en we kijken met veel enthousiasme uit naar een verderzetting van de goede relaties.

EY organiseert de ‘Onderneming van het Jaar®’ award sinds 1995. De award zet Belgische bedrijven in de kijker die zich onderscheiden door hun innovatieve aanpak, gedurfde en internationale visie, strategie, gezonde financiële positie, geëngageerd teamwork, deugdelijk bestuur, ambitie en volharding om verder te groeien. De bekendmaking van de winnaar gebeurt tijdens een slotevenement op dinsdag 16 oktober 2018.


[12/9/2018] - » Het persbericht lezen

KEUKENDESIGN DAT ZICHZELF OVERTREFT

Kamat geleidingsscharnier voor extra hoge meubelfronten
Minimalistisch keukendesign maakt indruk door grote fronten en weinig naden. Met het nieuwe Kamat geleidingsscharnier biedt Hettich keukenfabrikanten de mogelijkheid om hoge meubeldeuren te gebruiken bij koelkasten met vastgemaakte deur.

Het Kamat geleidingsscharnier zorgt voor stabiliteit bij de draaibeweging van extra hoge meubelfronten die de koelkast en het daarboven liggende opbergvak afdekken. Het scharnier wordt voor ingebouwde koelapparatuur gebruikt in combinatie met Hettich scharnieren van de serie K02, K08 en K99.


[6/9/2018] - » Het persbericht lezen

VELUX - WEDSTRIJD IVA 2018: BELGISCH TEAM WINT!

Woensdag 29 augustus 2018 — Na twee dagen delibereren heeft een jury van internationaal befaamde architecten negen regionale laureaten gekozen voor de architectuurwedstrijd International VELUX Award (IVA) 2018. De regionale winnaars, waaronder ook een Belgisch team, zullen strijden voor de wereldtitel tijdens het World Architecture Festival dat in november in Amsterdam plaatsvindt. De laureaten werden gekozen uit 633 projecten ingediend door studenten uit 250 architectuurscholen uit 58 verschillende landen.

Gerenommeerde jury selecteert de winnaars
De juryleden, Carme Pigem Barceló, oprichtend vennoot van RCR Architects (Spanje), Li Hu, oprichtend vennoot van OPEN architecture (China), Rick Joy, directeur van Rick Joy Architects (Verenigde Staten), Saša Begović 3LHD Architects (Hongarije) en de vicevoorzitter van het VELUX Innovation Center, Martin Pors Jepsen, kwamen eind juni bij elkaar in Kopenhagen. Samen beoordeelden ze meer dan 600 studentenprojecten die het gebruik van daglicht in de architectuur op een innovatieve manier voorstellen.


[3/9/2018] - » Het persbericht lezen
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 -> 66

WOOD-IT.BE  

WOOD-IT.BE BVBA G. KEYENLAAN 22 1160 BRUSSEL - Sitemap - Disclaimer - Contact: info@wood-it.be

PERSBERICHTEN
ARTIKELS
TWEEDEHANDSE HOUTBEWERKINGSMACHINES
GIDS VAN SCHRIJNWERKERS & INTERIEURBOUWERS
GIDS VAN PRODUCTEN & LEVERANCIERS
TE BEZOEKEN WEBSITES
TECHNISCH WOORDENBOEK NL/FR
VACATURES
DISCLAIMER
SITEMAP