transparenttransparent

woodLABMOVING IDEAS VAN BLUM OP INTERZUM


Klapdeursysteem wordt kleiner

Met de AVENTOS HK top brengt Blum een kleinere variant van het beproefde klapdeursysteem op de markt. Met zijn kleine inbouwgrootte en een hedendaags design van de afdekkap, integreert het beslagelement perfect in elke corpus. Het symmetrische systeem is eenvoudig aan beide zijden in de kast te monteren en dankzij de geïntegreerde, traploze openingshoekbegrenzer kan je exact bepalen hoe ver het front ..


BLUM POCKETDOOR & SPACE STEP


De stap naar nog meer opbergruimte

De invloed van de verstedelijking is nu al duidelijk voelbaar in onze woningen. Woonruimtes worden kleiner en dat zullen we in de toekomst meer en meer merken. Efficiënt omgaan met de beschikbaar (opberg)ruimte wordt één van de grote uitdagingen in de meubelbouw en daar weet Blum goed op in te spelen.

Op Interzum stelde Blum de SPACE STEP voor. Deze lade..


DECOSPAN SCOORT METEEN OP INTERZUM EN WINT TWEE AWARDS!


Keulen, 21/05/2019. Interzum is steeds 's werelds toonaangevende vakbeurs voor toeleveraniers naar de meubelindustrie en interieurontwerp. Op de grootste vakbeurs ter wereld in die branche zetten de exposanten nieuwe normen en bieden zij bezoekers uit de industrie en handel een overzicht van de meest baanbrekende innovaties in de sector. Decospan heeft dit volgens de jury uitmuntend gedaan en werd bekroond met twee prijzen: zowel het nieuwe Querkus Vintage I..


interzum AWARD 2019: DUBBELE WINST VOOR HETTICH


De prijswinnaars zijn ComfortSpin en ViZard by ambigence

Hettich won gisteravond maar liefst twee onderscheidingen voor productinnovaties. Het nieuwe klepbeslag ViZard by ambigence kreeg zelfs de onderscheiding 'Best of the Best'.

De uitreiking van de interzum awards 2019 vond plaats op 20 mei tijdens de legendarische interzum beursparty in het theater 'am Tanzbrunnen'. De jury van de in..


BLUM STELT NIEUWE INNOVATIES VOOR OP INTERZUM 2017


Interzum is dé plaats om de nieuwigheden uit de meubelindustrie te ontdekken. Ook beslagfabrikant Blum stelde er de nieuwste innovaties op het gebied van klapdeuren, scharnieren en ladesystemen voor aan het grote publiek. Deze nieuwigheden zullen pas volgend jaar beschikbaar zijn maar Blum licht op Interzum graag al een tipje van de sluier op.

Bewegingstechnologieën vereenvoudigd
Onder het centrale thema ‘Vier voor meer’ to..

Ligna


ALLEEN EN NOG HYPER PRODUCTIEF


Op de Ligna 2019 zien we dat veel gereedschappen zijn ontworpen om dode tijd te elimineren, de beweging van onderdelen te vergemakkelijken, repetitieve taken te elimineren zodat een schrijnwerker een dirigent wordt, wat leidt tot de robots en machines.

Stel je voor dat terwijl de CNC-machine met nesttafel al het werk doet van boren, frezen en snijden, de schrijnwerker andere taken kan uitvoeren, zoals het lijmen van de afkantbanden , of het same..


DE BIESSE DIGITALE FABRIEK OP LIGNA 2019: EEN WINNENDE ALLIANTIE TUSSEN MENS EN ROBOT


Pesaro, 15 mei 2019 - Bij LIGNA presenteert Biesse de toekomst van Industry 4.0: 6000 vierkante meter, waar automatisering en interconnectie een nog effectievere stimulans worden en het Automaction-concept tot leven brengen - de constante innovatieve geest van Biesse.

Ligna, een tweejaarlijks evenement, wordt gehouden in Hannover van 27 tot 31 mei 2019. Het is de toonaangevende vakbeurs als het gaat om machines, voorzieningen en..


EEN NIEUW HEFINRICHTING IS TOEGETREDEN TOT DE EUROTECH-PRODUCTPORTFOLIO


Het eT -Hover- univac- assortiment vacuümheftoestellen breidt zich uit: het omvat nu ook de nieuwe eT -Hover- univac-lijn . Het nieuw ontwikkelde hefinrichting is een compactere, lichtgewicht versie van de eT -Hover- univac . Net als zijn voorganger is het speciaal ontworpen voor het bouwen van gebieden.

De eT -Hover- univac is ontworpen als een hulpstuk voor kraan- en hefwerktuigen. Het is geschikt voor het heffen en verplaatsen van grote ladin..


WEINIG GROEP OP HET SALON LIGNA 2017 : DIGITALE PRODUCTIE TEN DIENSTE VAN DE KLANT


In 2017 begint het LIGNA salon met een nieuw oppervlakteconcept. Daarom zal de Weinig groep zijn complete gamma voor de bewerking van massief hout en afgeleide materialen voor de eerste keer voorstellen in gebouw 27. Onder het motto « THINK WEINIG » worden de klanten verwacht op een stand van 4000 m², voor een uniek aanbod voor ambachten en industrie. In de sector van het bewerken van massief hout, omvat het programma de segmenten schaven en vormgeven, debiet en optimali..


LIGNA PREVIEW


De grote lijnen zijn opgezet om van de editie 2017 van LIGNA een onmisbaar evenement te maken voor de sector van de houtindustrie, met alle veranderingen door elkaar.

Zoals dr. Andreas GRUCHOW, lid van het voorzittend comité van de Deutsche Messe AG, het al terecht zei tijdens de persconferentie op 14 februari, is de conjunctuur heel gunstig ondanks de daling van export naar Rusland, als gevolg van de sancties die de Europese overheden hebben o..

U bent op pagina : 20--> Aantal gevonden artikels : 1017

VAN HOECKE BEKROOND ALS FACTORY OF THE FUTURE 2016

Maakindustrie in België heeft toekomst in een hightech jasje: de digitale industriële revolutie start nu


Antwerpen- 5 februari 2016. Van Hoecke uit Sint-Niklaas bewijst anno 2016 dat België wel nog een producerend land kan zijn met high-tech oplossingen. Het bedrijf – dat met zijn producten in elk Belgisch huis aanwezig is – investeerde fors in technologische innovaties en wordt daarom uitgeroepen tot een ‘Factory of the future’.


Van Hoecke is als verdeler van lades en scharnieren van het Oostenrijkse Blum en als producent van houten lades en lade-indelingen geen nieuweling in de sector. Al sinds 1967 timmert het bedrijf uit het Waasland aan de weg als marktleider in keukenbeslag.


[5/2/2016] - » Het persbericht lezen

PUSH TO OPEN SILENT VOOR ARCITECH SCHUIFLADEN

Hettich biedt met ArciTech en de nieuwe Push to open Silent functie een systeemschuiflade die het mechanische Push to open mechanisme combineert met het comfort van de demping Silent System. Dit systeem overtuigt in het bijzonder door de geringe frontplaatspleet en de optimale instellingsmogelijkheden voor verschillende toepassingen. Het resultaat: een chique greeploos design en groot bedieningscomfort bij een economische productie dankzij de toepassing van de standaard ArciTech schuiflade-elementen.

Push to open Silent – comfortabele openingsfunctie
Push to open Silent kan puur mechanisch wat tot nu toe alleen elektromechanische systemen konden: het brengt een greeploos design harmonieus samen met een groot openings- en sluitcomfort van de schuifladen. Het Push to open Silent mechanisme wordt geactiveerd door tegen de frontplaat te drukken.


[4/2/2016] - » Het persbericht lezen

INNOVATIES VOOR DE BEURS 'HOLZ-HANDWERK'

Preview voor de beurs 'Holz-Handwerk 2016'
Schuifladen, scharnieren en schuifdeurbeslag staan bij Hettich op de beurs 'Holz-Handwerk' centraal. In een woonwereld worden slimme meubelconstructies met standaardbeslag getoond en gekoppeld aan theorie en praktijk. Verder worden de nieuwe catalogi 'Techniek en Toepassing' en ProDecor gepresenteerd evenals andere vakinformatiebronnen in geprinte versie en online.

ArciTech schuifladesysteem: altijd het passende concept
Met de complete sets en de flexibele ArciTech sets kunnen meubelmakers snel en eenvoudig een individuele schuiflade samenstellen, die bij hun eisen past. Hettich biedt met de complete schuifladen ArciTech alweer een mogelijkheid om comfortabel een individuele schuiflade te maken. Op de beurs 'Holz-Handwerk' wordt bovendien de online configurator gepresenteerd.


[27/1/2016] - » Het persbericht lezen

PAR-KY WERVELEND OP DOMOTEX

Traditioneel zijn de Belgische producenten van vloerbedekking sterk vertegenwoordigd op Domotex. Deze toonaangevende beurs in Hannover is dan ook het ideale platform om noviteiten te lanceren. En dat heeft Par-ky goed begrepen!

Misschien eerst even situeren: Par-ky is Decospan’s meest bekende merk van houten vloerbekleding. In de jaren ’90 trotse sponsor van het veldrijden, tegenwoordig prominent te zien op de reclameborden rond het veld van eersteklasser KV Kortrijk. Niet enkel in België werd stevig aan de weg getimmerd, ook internationaal werd een mooie groei genoteerd in zowel retail- als projectmarkt


[27/1/2016] - » Het persbericht lezen

NIEUW MULTIFUNCTIONEEL VERDUISTEREND EN ISOLEREND VOUWGORDIJN VAN VELUX: GOED SLAPEN, BETER LEVEN

De verandering van het natuurlijke licht in de loop van de dag is cruciaal om ons bioritme te bewaren en heeft een positieve invloed op onze lichamelijke en geestelijke gezondheid. Een huis dat baadt in natuurlijk licht, biedt een stimulerende sfeer binnenshuis. Omgekeerd is het belangrijk dat de slaapkamer volledig donker is om van een goede nachtrust te kunnen genieten. Het is dus belangrijk om vensters met een doeltreffende verduisteringsoplossing uit te rusten. Het nieuwe VELUX multifunctioneel vouwgordijn voorkomt dat licht binnenvalt, dankzij de verduisterende stof met dubbele plooi. De slaapkamer is zo volledig donker en draagt bij tot een betere nachtrust zodat we klaar zijn voor een nieuwe dag.


[26/1/2016] - » Het persbericht lezen

OPLEIDINGSGIDS IN EEN DIGITAAL JASJE

De opleidingsgids voorjaar 2016 van Syntra-AB is nu ook beschikbaar als app. Je vindt er alle opleidingsinformatie en tal van sectorfilmpjes en getuigenissen van (oud)-cursisten. Je kan de opleidingsgids voorjaar 2016 gratis downloaden via de App Store door de zoekterm ‘Syntra’ in te geven.

App opleidingsgids voorjaar 2016
De printversie met het vernieuwde cursusaanbod telt 100 pagina’s boordevol opleidingsinformatie, weetjes en kor-te getuigenissen. De app gaat nog een stuk verder en is verrijkt met informatieve filmpjes en uitgebreide inter-views van cursisten en docenten. Download de app en ontdek wat ‘Leren van professionals’ bij Syntra-AB voor jou kan betekenen.


Bekijk onze promoclip


[20/1/2016] - » Het persbericht lezen

MEER LICHT BIJ PLATTE DAKEN MET HET NIEUWE VLAK PLATDAKVENSTER VAN VELUX

Het nieuwe vlak platdakvenster zal op Batibouw 2016 worden voorgesteld. Dit designvenster is ideaal om het natuurlijke licht maximaal in huis binnen te laten, en biedt talloze praktische voordelen.

Het vlak platdakvenster is beschikbaar in 8 verschillende afmetingen en in een vast of een elektrisch openende versie.

Deze oplossing is geschikt voor dakhellingen van 5° tot 15° en is voorzien van een esthetisch geïntegreerde geharde ruit van 4 mm dikte. De zwarte randen en discrete profielen in aluminium geven het dak een elegante toets. Voor daken met een hellingshoek tussen de 0° en 15° stelt VELUX zijn platdakvenster met afdekschelp voor.


[15/1/2016] - » Het persbericht lezen

PAR-KY VOLLEDIG IN HET NIEUW OP BATIBOUW 2016!

Menen, 22 december 2015. De vloerenafdeling van Decospan, voornamelijk gekend van het merk Par-ky, kende de afgelopen 5 jaren een exponentiële groei. Fineerparket zit duidelijk in de lift en kan zich meten met meerlaagse parketten of laminaat. Ook architecten vertrouwen steeds vaker op fineerparket, juist omdat dit type vloerbekleding het beste van een echte houten vloer handig weet te combineren met het gebruiksgemak van een laminaatvloer.

Dit jaar werd de Franse specialist op gebied van productie van meerlaags parket “Europlac” geïntegreerd in de Decospan groep. De focus van beide bedrijven lag reeds op Europese productie met kwalitatieve grondstoffen en duurzame materialen en dat zal ook zo blijven


[6/1/2016] - » Het persbericht lezen

WOOD.BE

WOOD.BE is de nieuwe benaming van het Technisch Centrum der Houtnijverheid, een erkend Centrum De Groote, opgericht in 1947.
Begin 2015 werd de werking van het innovatieplatform Optimo geïntegreerd in het centrum. Hierdoor kan WOOD.BE zowel de technologische als niet-technologische aspecten van innovatie aanpakken.

WOOD.BE is een one-stop-shop waar u terecht kan met al uw vragen over technologie, innovatie, certificatie, normalisatie, testen, veiligheid, … Dankzij ons gevarieerde dienstenaanbod treden wij op als een geïntegreerd kenniscentrum voor integrale innovatie van product, proces, dienst en business model in de hout- en meubelindustrie. Onze kennis en technologische competenties worden op een flexibele en toegankelijke manier ter beschikking gesteld, op maat van uw onderneming. Kortom, WOOD.BE is dé kennispartner bij uitstek voor de ondernemingen van de hout- en meubelindustrie.


[22/12/2015] - » Het persbericht lezen

SQUARE - SOBERE LIJNVOERING

De square pakt uit met een rechtlijnige vorm, stijlvol te integreren in een sobere context.

Net zoals in het hele gamma kenmerkt de beslagtechniek van geanodiseerd aluminium zich door een stille vlotte loop, waarvoor de slim aan het oog onttrokken wielen zorgen.

Het systeem gaat tot max. 80 kg en laat een breedte toe van 93 cm.


[22/12/2015] - » Het persbericht lezen

EFWEX 2016… HET IS NU OF NOOIT!

DE BESCHIKBARE RUIMTE RAAKT ZEER SNEL INGEVULD


Hoe zeg je dat alweer? Het is vijf voor twaalf! En dat is zeker het geval als het gaat over een beursdeelname aan EFWEX 2016, dé enige gespecialiseerde vakbeurs in de vloerbranche met een sterk accent op houten en houtgerelateerde vloerbekledingen. De tijd van ‘twijfelen’ is voorbij. De klokt tikt verder en bij elke beweging van de grote wijzer vermindert de resterende standruimte. Na Europarket was er absolute stilte. Toen kwam EFWEX 2014 met de uitdrukkelijke bedoeling om een leemte in te vullen. Exposanten schreven in, maar nog wat schoorvoetend. Nu is het anders: het gaat snel… het is ‘vijf voor twaalf’.


Een versnelling hoger
Ook ambities kan je bijstellen. Voor de organisatoren van EFWEX 2014 was het gat in de markt zonder meer duidelijk maar toch was het afwachten wat de opkomst zou zijn, zowel wat exposanten als bezoekers betreft. Het succes van de eerste editie was dan ook ‘goed nieuws’. Een uitstekende dosering aan de aanbodzijde en maar liefst 3.600 bezoekers waarvan de kwaliteit door de exposanten fors werd gewaardeerd: uitsluitend professionals waarvan pakweg 35% uit het buitenland.


[17/12/2015] - » Het persbericht lezen

LIFETIME ACHIEVEMENT AWARD VOOR LUC VAN HOECKE

Erkenning door Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland


15 december 2015 – Luc Van Hoecke kreeg zopas de Lifetime Achievement Award van Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland toegekend. Op het jaarlijkse Eindejaarsfeest van Voka en in aanwezigheid van 500 ondernemers, nam de stichter van Van Hoecke nv (Sint-Niklaas) met bijzondere trots de ondernemersprijs in ontvangst uit handen van vicepremier Jan Jambon, gouverneur Jan Briers en Geert Schotte, voorzitter van de Wase Regioraad van Voka – Kvk.


Voorzitter Geert Schotte: ‘Luc Van Hoecke is altijd een ondernemer geweest met een brede kijk op de wereld. Het zoeken naar de juiste partners en het smeden van allianties die zijn onderneming een belangrijke meerwaarde konden geven, is steeds een persoonlijke missie geweest. Zo legde hij de basis voor het internationale karakter van de huidige onderneming en kon hij partnerships aangaan met de belangrijkste spelers in de branche.’


[16/12/2015] - » Het persbericht lezen

WÜRTH GROETEN VANOP DE VIRGIN ISLANDS

Naast Kerstmis en Nieuwjaar zorgt de komst van de Würth modellenkalender traditiegetrouw voor extra warmte tijdens de kille eindejaarsperiode. Elk jaar opnieuw kijken klanten en medewerkers van de marktleider in professionele montage- en bevestigingsmaterialen halsreikend uit naar de nieuwe editie. Voor de eerste maal in de geschiedenis kunnen bovendien ook particulieren een exemplaar ervan bemachtigen.


Vorig jaar vierde de Würth modellenkalender zijn 30ste verjaardag. Zijn almaar stijgende populariteit jaagt de oplage jaar na jaar de hoogte in. En vanaf dit jaar is de gegeerde kalender voor iedereen verkrijgbaar via www.wuerth.com/modelkalender. Dat is trouwens niet de enige nieuwigheid. Op deze site vind je naast extra fotomateriaal ook een screensaver en een heuse making-of video.


[15/12/2015] - » Het persbericht lezen

GROOT NIEUWS BIJ PAR-KY!

Menen, 14 december 2015. De vloerenafdeling van Decospan, voornamelijk gekend van het merk Par-ky, kende de afgelopen 5 jaren een exponentiële groei. Fineerparket zit duidelijk in de lift en kan zich meten met meerlaagse parketten of laminaat.


Dit jaar werd de Franse specialist op gebied van productie van meerlaags parket “Europlac” geïntegreerd in de Decospan groep. De focus van beide bedrijven lag reeds op Europese productie met kwalitatieve grondstoffen en duurzame materialen en dat zal ook zo blijven. De gebundelde krachten resulteren meteen al in een fel uitgebreid gamma bij Par-ky en de lancering van een nieuw merk.


Naar jaarlijkse traditie grijpt Par-ky Domotex Hannover aan als ideaal platform om de innovaties voor te stellen. De specialist in afgewerkte zwevende vloeren op basis van Uniclic-systeem heeft namelijk een aantal ingrijpende nieuwigheden. De belangrijkste vernieuwing is de introductie van dikkere eiken toplagen van o.a. 2mm en 3,2mm


[15/12/2015] - » Het persbericht lezen

WIT, DE NIEUWE STANDAARD IN VELUX DAKVENSTERS

Op Batibouw 2016 stelt VELUX zijn dakvenster in wit geverfd hout voor. Deze nieuwe afwerking verlicht het interieur en biedt talloze decoratieve mogelijkheden. Wetende dat 85% van de muren in België wit zijn, past het dakvenster in wit geverfd hout perfect in de hedendaagse interieurs.

Getest op alle aspecten, onder meer in extreme condities van zon en vochtigheid, beantwoordt het dakvenster met binnenafwerking in wit geverfd hout perfect aan de reputatie van het merk op vlak van kwaliteit en betrouwbaarheid.


De witte acrylverf op waterbasis, die het hout van hoge kwaliteit bedekt, is een innovatieve verfformule, die bestendig is tegen UV-stralen. Hierdoor kan de kleurstabiliteit doorheen de tijd worden gegarandeerd. Elk onderdeel wordt individueel geverfd voor assemblage, wat een uniforme afwerking garandeert en waardoor het hout natuurlijk kan bewegen zonder barsten in de verf te veroorzaken. Bovendien wordt het venster behandeld tegen vocht en schimmel, waardoor het lang gezond blijft.


[8/12/2015] - » Het persbericht lezen
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 -> 68

WOOD-IT.BE  

WOOD-IT.BE BVBA G. KEYENLAAN 22 1160 BRUSSEL - Sitemap - Disclaimer - Contact: info@wood-it.be

PERSBERICHTEN
ARTIKELS
TWEEDEHANDSE HOUTBEWERKINGSMACHINES
GIDS VAN SCHRIJNWERKERS & INTERIEURBOUWERS
GIDS VAN PRODUCTEN & LEVERANCIERS
TE BEZOEKEN WEBSITES
TECHNISCH WOORDENBOEK NL/FR
VACATURES
DISCLAIMER
SITEMAP