transparenttransparent

woodLAB

Newsdesk woodweblab


BLUM STELT NIEUWE INNOVATIES VOOR OP INTERZUM 2017


Interzum is dé plaats om de nieuwigheden uit de meubelindustrie te ontdekken. Ook beslagfabrikant Blum stelde er de nieuwste innovaties op het gebied van klapdeuren, scharnieren en ladesystemen voor aan het grote publiek. Deze nieuwigheden zullen pas volgend jaar beschikbaar zijn maar Blum licht op Interzum graag al een tipje van de sluier op.

Bewegingstechnologieën vereenvoudigd
Onder het centrale thema ‘Vier voor meer’ to..


NIEUW BIJ STILLEMANS


STILLEMANS produceert hoge kwaliteit kunststof profielen. We ontwikkelen voortdurend nieuwe modellen. Vandaag hebben we meer dan 5000 profielen en accessoires beschikbaar.

STILLEMANS biedt u een totaaloplossing voor uw profielen. Wat we nog niet in huis hebben, kunnen we voor u ontwikkelen.

STILLEMANS maakt o.a. LED profielen, kantenband en handles – beschikbaar in een groot gamma afwerkingen en kleuren.


INTERZUM 2017: DECOSPAN IS GERICHT OP MERKEN EN BELEVING


Decospan, de Belgische leverancier van gefineerde panelen en een marktleider in Europa, is opnieuw van de partij in Keulen in hal 6. Deze editie echter met een aanzienlijk grotere stand en in plaats van links, meer naar rechts in de hal, en dicht bij de Piazza en centrale boulevard (C041). “Ook de look van de beursstand zal helemaal anders zijn dan in voorgaande jaren.” zegt Wouter Polfliet, brand manager van division panels en mede verantwoordelijk voor de marketing en ..


interzum 2017 - PREVIEW


Over precies 118 dagen gaat de vakbeurs Interzum van start in Keulen. De organisatoren zijn terecht koplopers te noemen op vlak van innovatie in de interieurbouw en de meubelindustrie. Elke twee jaar legt Interzum de basis voor toekomstige ontwikkelingen in deze industrie, dankzij de wisselwerking tussen exposanten en designers uit de hele wereld, die in de rij zullen staan voor dit niet te missen evenement. De exposanten (verdeeld over 10 beurshallen) lijken deze wissel..


ALPI STELT VOOR: RADIANT, HET HOUT DAT LEEFT VAN HET LICHT, PRIJS ‘BEST OF THE BEST’ INTERZUM AWARD 2015


Gedurende het International Year of Light and Light-Based Technologies, geïntroduceerd door UNESCO, is licht het sleutelbegrip van het ALPI hout. Als bekroning van de nieuwigheden onder de producten laat het nieuw hout Radiant het licht door, dankzij transparante harslijnen. Het innovatieve bereik van Radiant werd ook erkend door de jury van de Interzum Award 2015, die het product de prestigieuze “Best of the Best” Award toekende.

Een h..

Ligna


WEINIG GROEP OP HET SALON LIGNA 2017 : DIGITALE PRODUCTIE TEN DIENSTE VAN DE KLANT


In 2017 begint het LIGNA salon met een nieuw oppervlakteconcept. Daarom zal de Weinig groep zijn complete gamma voor de bewerking van massief hout en afgeleide materialen voor de eerste keer voorstellen in gebouw 27. Onder het motto « THINK WEINIG » worden de klanten verwacht op een stand van 4000 m², voor een uniek aanbod voor ambachten en industrie. In de sector van het bewerken van massief hout, omvat het programma de segmenten schaven en vormgeven, debiet en optimali..


LIGNA PREVIEW


De grote lijnen zijn opgezet om van de editie 2017 van LIGNA een onmisbaar evenement te maken voor de sector van de houtindustrie, met alle veranderingen door elkaar.

Zoals dr. Andreas GRUCHOW, lid van het voorzittend comité van de Deutsche Messe AG, het al terecht zei tijdens de persconferentie op 14 februari, is de conjunctuur heel gunstig ondanks de daling van export naar Rusland, als gevolg van de sancties die de Europese overheden hebben o..


LIGNA 2015: 'S WERELDS NUMMER 1


 • Een sterkere innovatieve geest en internationale uitstraling dan ooit
 • Het evenement weerspiegelt snelle vooruitgang geboekt door industrie 4.0 in houtbewerking en houtverwerking
 • Wood Industry Summit een succes vanaf het begin
 • "Verrassende Veelzijdigheid" ontmoet grote belangstelling

Hannover. LIGNA 2015, die in Hannover op vrijdag 15 mei ten einde liep, was een groo..

U bent op pagina : 20--> Aantal gevonden artikels : 980

SORTIMO LANCEERT GAMMA VAN HANDIGE ACCESSOIRES VOOR SOWAAPP, HET MODULAIRE SYSTEEM VOOR WERKPLEKINRICHTING

Sortimo, specialist in bedrijfswageninrichting en mobiele werkplaatsen, lanceert een nieuwe reeks accessoires die kunnen bevestigd worden aan het ‘SowaApp’ aluminium bekledingspaneel. Deze nieuwe reeks omvat o.a. beugels, haken en houders voor gereedschap en materiaal. De combinatie van paneel en accessoires zorgt voor een perfect ingerichte en handige werkplek.

Uitgebreid gamma
Het nieuwe gamma van SowaApp-accessoires is zeer uitgebreid en bevat voor elke toepassing de ideale oplossing. Zo zijn er universele houders voor bv. borstels of schoppen en gereedschapshouders. Voor het opbergen van allerhande klein en los materiaal voorziet het gamma een reeks houders voor Sortimo’s open of gesloten opbergbakjes.


[3/9/2015] - » Het persbericht lezen

LICHTTUNNELS VAN VELUX

Breng licht in de donkere hoekjes van uw woning
Elke woning heeft zijn donkere ruimtes, waar er geen raam is om licht binnen te laten. Inkomhallen, dressings en gangen kunnen bijvoorbeeld meestal niet van daglicht genieten, hetgeen nochtans belangijk is voor ons welzijn. VELUX wil deze “blinde” ruimtes uit de obscuriteit halen, en stelt daarom haar nieuwe generatie lichttunnels voor.

Veel daglicht in de leefruimtes verhoogt het comfort van de bewoners. De lichttunnels van VELUX brengen dit natuurlijk licht waar men dit meestal niet verwacht. Het systeem verbindt het dak met het plafond van de te verlichten oppervlakte: via een reflecterende buis wordt het daglicht verdeeld in de lager gelegen woonruimtes.


[25/8/2015] - » Het persbericht lezen

NIEUWE ONDERNEMINGSPRIJS BIJ DE INTERNATIONAL DESIGN AWARD

Katarzyna Sroka overtuigt met haar ontwerp 'Wall-Office'
Zeer goed vertegenwoordigd bij de 10e International Design Award was de Academy of Fine Arts uit Krakau. Niet alleen kwamen de meeste inzendingen daar vandaan, waarvoor de hogeschool de universiteitsprijs ontving, maar ook nog eens zeer goede. Zoals het ontwerp van Katarzyna Sroka. Zij won met haar ontwerp 'Wall-Office' de nieuwe ondernemingsprijs die medewerkers van Hettich en Rehau mochten uitreiken. Ook het voor het eerst uitgevoerde 'public voting' op de website van de International Design Award leverde een winnaar op: een team van drie studenten uit Colombia overtuigde met 'click and sit. Dlight'.


[11/8/2015] - » Het persbericht lezen

PERSCONFERENTIE PROWOOD 2015

Het is inmiddels een driejaarlijkse gewoonte geworden op 12 juni 2015 nodigde de organisator van het PROWOOD salon de vakpers uit op een persconferentie, waarbij de volledige sector de revue passeerde.

Dit is in feite een mooie aangelegenheid om luidop de indrukken en analyses van de voornaamste spelers op de Belgische markt te aanhoren.

Bij de opening van de conferentie kon Mr. Olivier Claesens, organisator van het salon PROWOOD, zijn tevredenheid tegenover de cijfers en statistieken waarover hij beschikt niet verbergen. PROWOOD 2015 kondigt zich aan onder uiterst gunstige omstandigheden , aangezien tot nog toe 181 exposanten zich inschreven tegenover een oppervlakte van 14.000 m².


[17/6/2015] - » Het persbericht lezen

WORKSHOP WOODLAB

Vrijdag 5 juni 2015 werd in Waver een workshop georganiseerd voor de gebruikers van woodLAB. Dit was de gelegenheid voor diezelfde gebruikers om elkaar te ontmoeten, respectievelijke ervaringen uit te wisselen en getuige te zijn van een upgrade voor de goede werking van het programma.

Een heel aantal punten werden bestudeerd, waarvan het grootste deel ongetwijfeld bestond uit het invoeren van A tot Z van het BLUM meubelbeslag, met zijn integratie in woodLAB. Een ander belangrijk punt was de creatie van een catalogus van schuiflades.


[17/6/2015] - » Het persbericht lezen

WÜRTH.BE STEEKT IN EEN NIEUW JASJE

Op vrijdag 12 juni lanceerde Würth Belux nv zijn nieuwe website. Door de continue uitbreiding en verbetering van de digitale services, drong een nieuwe site zich op. Een nieuw platform met een modernere vormgeving, verbeterde navigatie en een compleet vernieuwde online shop. Een site met meer ambitie.

Bent u een professional en wenst u snel een online bestelling te plaatsen of eenvoudig technische productinformatie te raadplegen? U vindt het antwoord op deze en andere vragen voortaan terug op de website www.wurth.be. De site is overzichtelijk, vlot navigeerbaar en mooi geïllustreerd.


[15/6/2015] - » Het persbericht lezen

5-IN-1 ACCUSCHROEFBOORMACHINESYSTEEM

Bosch FlexiClick biedt de vakman maximale flexibiliteit Voor het eerst op de markt: uniek boorhameropzetstuk

 • Systeem bestaande uit 14,4 of 18 volt accuschroefboormachine met elk vier opzetstukken
 • Maximale flexibiliteit en nauwkeurig werken, ook op moeilijk bereikbare plaatsen
 • Comfortabel gebruik: opzetstukken kunnen gewoon tijdens het afstellen op de machine blijven zitten
Een krachtig accuschroefboormachinesysteem voor de vakman dat door vier verschillende opzetstukken bijna elke klus aankan ‒ dat is FlexiClick van Bosch. Het systeem bevat de accuschroefboormachine GSR 14,4 V-EC FC2 Professional of GSR 18 V-EC FC2 Professional evenals het passende boorhouder-, excenter- en haaks opzetstuk. Bovendien biedt Bosch als eerste fabrikant een boorhameropzetstuk. Dat maakt FlexiClick het meest veelzijdige accuschroefboormachinesysteem op de markt. De toepassingsmogelijkheden gaan van klassieke schroefklussen tot en met het boren in hout, metaal en zelfs beton. Daarnaast hebben de machine en het opzetstuk zeer compacte afmetingen.


[12/6/2015] - » Het persbericht lezen

VEILIGSTELLEN VAN DE CONCURRENTIEPOSITIE DOOR INNOVATIEBESCHERMING

Hettich komt op de Interzum 2015 in actie tegen plagiatoren
Hettich heeft op de Interzum 2015 opnieuw bij veel bedrijven gecontroleerd of deze auteursrechten schonden. Met een internationaal georiënteerde octrooirechtstrategie wil Hettich zijn eigen concurrentievermogen en dat van klanten beschermen.

Om het concurrentievermogen veilig te stellen is een omvangrijk patentportfolio nodig. De Hettich Groep heeft meer dan 2400 technische octrooirechten en zet die met succes in tegen octrooischenders. Hettich neemt al jarenlang maatregelen tegen plagiatoren, om hen te hinderen aan het verkopen van productkopieën. Een van deze maatregelen is het aflopen van belangrijke beurzen zoals de Interzum 2015 in Keulen. Samen met juridisch ochtrooigemachtigden werden hier circa 70 bedrijven gericht gecontroleerd op het schenden van octrooirechten. Centraal stonden scharnieren, ladegeleidingen en beslag voor schuifdeuren en meubelen.


[12/6/2015] - » Het persbericht lezen

ABET LAMINATI TOONT MEG DIGITAL PRINT GEVELPLATEN OP ARCHITECT@WORK IN KORTRIJK EN LUIK

Ter gelegenheid van Architect@Work in Kortrijk (23-24/4/15) en Luik (28-29/5/15) stelt Abet Laminati de MEG Digital Print HPL gevelplaten voor. Dankzij de recente investering van Abet Laminati in nieuwe gesofisticeerde printtechnologie, kunnen de MEG Digital Print HPL platen worden gepersonaliseerd op basis van digitale ontwerpen die het printen van naadloze kleurengradiënten nu ook mogelijk maken. MEG Digital Print HPL hogedruk laminaat wordt als decoratief plaatmateriaal toegepast in o.a. geventileerde voorzetgevels. Het standaard MEG HPL plaatmateriaal wordt vooral toegepast bij een moderne, hedendaagse architectuur. Geventileerde gevels bekleed met deze zelfdragende panelen ogen zeer strak en sober (zeker indien men een neutrale kleur of een sober ontwerp kiest).


[12/6/2015] - » Het persbericht lezen

HARMONIEUZE MATERIALEN EN DESIGNS VOOR EEN TRENDY WINKELCONCEPT

Een totale herinrichting
B-Wear is een kledingboetiek in Zwevegem. De uitbaatster van de familiezaak, Marleen Geldhof, vond dat een herinrichting aan de orde was: “Ons interieur ging al jaren mee. We konden de sporen van slijtage niet langer negeren.”

B-Wear wou een vertrouwde maar moderne look. Bovendien nam B-Wear geen genoegen met half werk. Wanden, kasten, tafels en kledingrekken: alles moest een frisse en harmonieuze update krijgen. Marleen Geldhof: “We zochten naar een eigentijdse, efficiënte en persoonlijke stijl. Het was niet makkelijk om een oplossing te vinden die aan die eisen voldeed.”


[4/6/2015] - » Het persbericht lezen

LIGNA 2015: 'S WERELDS NUMMER 1

 • Een sterkere innovatieve geest en internationale uitstraling dan ooit
 • Het evenement weerspiegelt snelle vooruitgang geboekt door industrie 4.0 in houtbewerking en houtverwerking
 • Wood Industry Summit een succes vanaf het begin
 • "Verrassende Veelzijdigheid" ontmoet grote belangstelling

Hannover. LIGNA 2015, die in Hannover op vrijdag 15 mei ten einde liep, was een groot succes voor alle betrokken partijen, met een indrukwekkende reeks van innovatieve technologieën en productiescenario's, grote machines en de snelle vooruitgang geboekt door de industrie 4.0 in de houtbewerking en de houtverwerkende industrie. "Exposanten presenteerden hier hun nieuwste innovaties aan een wereldwijd publiek en toonden de nieuwe, hoge normen van de communicatie tussen mensen, machines en slimme werkstukken in de meubel

 • en houtindustrie duidelijk aan," verklaarde Dr. Jochen Köckler, een lid van het Deutsche Messe bestuur verantwoordelijk voor LIGNA. "Baanbrekende nieuwe technologieën zijn de sleutel tot succes voor schrijnwerkers en meubelmakers, waardoor geïntegreerde productie binnen hun bereik ligt." Köckler zei ook dat het uitstaande succes van het evenement haar leidende positie in de wereld heeft vastgesteld. Een totaal van 96.000 bezoekers bezochten de beurs, waaronder ongeveer 40.000 van buiten Duitsland.


  [28/5/2015] - » Het persbericht lezen
 • ALPI STELT VOOR: RADIANT, HET HOUT DAT LEEFT VAN HET LICHT, PRIJS ‘BEST OF THE BEST’ INTERZUM AWARD 2015

  Gedurende het International Year of Light and Light-Based Technologies, geïntroduceerd door UNESCO, is licht het sleutelbegrip van het ALPI hout. Als bekroning van de nieuwigheden onder de producten laat het nieuw hout Radiant het licht door, dankzij transparante harslijnen. Het innovatieve bereik van Radiant werd ook erkend door de jury van de Interzum Award 2015, die het product de prestigieuze “Best of the Best” Award toekende.

  Een hout dat het licht laat doordringen, dat is Radiant de laatste creatie van ALPI, een Italiaans bedrijf dat zich de wereldleider mag noemen in de productie van decoratieve oppervlakken in gereconstrueerd hout voor interieurdecoratie. ALPI bevestigt zijn leiderspositie in de technologische verbetering van het materiaal, om aan de markt de perfectie te bieden wat betreft design en innovatie.


  [28/5/2015] - » Het persbericht lezen

  EGGER - POSITIEVE BEOORDELING EN BELOVENDE VOORUITZICHTEN

  EGGER verstevigt haar positie op de markt en gaat de toekomst tegemoet met innovatieve producten en installaties.

  De EGGER-groep heeft haar boekjaar 2014/15 afgesloten en is tevreden met haar vooruitgang. De stabiele ontwikkeling, vooral op het gebied van decoratieve producten voor meubel- en interieurdesign, had een positief effect op het afgelopen jaar. EGGER heeft een goede positie op de markt, wat aantoont dat het bedrijf op het juiste spoor is met haar strategische investeringen en groeibeslissingen. EGGER is vol van vertrouwen voor het nieuwe boekjaar en blijft sterk investeren in zijn bestaande fabrieken.

  • De EGGER-groep is tevreden met haar vooruitgaang in het afgelopen boekjaar.
  • Het gebied van decoratieve producten voor meubel- en interieurdesign heeft in het boekjaar 2014/2015 een positieve ontwikkeling ervaren.
  • EGGER heeft de weg naar een voortdurend stabiele ontwikkeling in het nieuwe boekjaar al vrijgemaakt met behulp van een uitgebreid investeringsprogramma.
  • Er is ook geïnvesteerd in verdere ontwikkeling van het EGGER-merk en producten.


  [26/5/2015] - » Het persbericht lezen

  NIEUWE OSB-PLAAT VAN NORBORD VOOR DE DOE-HET-ZELVER

  Norbord, producent van OSB-platen, stelt Panel2 voor. De nieuwe plaat is oersterk, duurzaam én heeft een gebruiksvriendelijk formaat. Panel2 is vierzijdig voorzien van tand en groef en dus perfect voor de snelle beplating van daken, ondervloeren en wanden. Kortom, de ideale plaat voor doe-het-zelvers en zelfstandige professionals.

  Robuust en gebruiksvriendelijk
  De Panel2 -platen bestaan uit verschillende lagen houtschilfers. Dit type plaat heeft geen zwakke plekken of knoesten en biedt - in tegenstelling tot multiplex - een constante sterkte en stijfheid. Panel2 is robuust, een troef die op geen enkel moment afbreuk doet aan het gebruiksgemak. Integendeel, Panel2 -platen hebben een handig formaat (59 x 170 cm) en een laag gewicht (11 kg).


  [26/5/2015] - » Het persbericht lezen

  WEES WELKOM OP ONZE LIMBURGSE OPENDEURDAGEN 29 & 30 MEI 2015

  Wij presenteren U gedurende deze 2 dagen onze beste condities en prijzen voor :

  FESTOOL - Verscheidene demonstraties mogelijk. Kom en test zelf. Profiteer van de tijdelijke extra fabriekskortingen.
  Kom kennismaken met de nieuwste draagbare kantenlijmer Conturo. Een must voor elke interieurbouwer, ook al werkt U vandaag met de modernste stationaire kantenlijmer.

  De Conturo is de aanvulling op uw productiemogelijkheid.

  ROBLAND Silver Line by BIMAC
  Belgische fabrikant van gecombineerde houtbewerkingsmachines, alsook van industriële standaard machines. Presentatie van compacte en budgetvriendelijke kantenaanlijmers in het gamma KM. De vaste waarde in Limburg. Uw dealer BIMAC staat klaar voor de volledige service van ROBLAND.


  [26/5/2015] - » Het persbericht lezen
  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 -> 66

  WOOD-IT.BE  

  WOOD-IT.BE BVBA G. KEYENLAAN 22 1160 BRUSSEL - Sitemap - Disclaimer - Contact: info@wood-it.be

  PERSBERICHTEN
  ARTIKELS
  TWEEDEHANDSE HOUTBEWERKINGSMACHINES
  GIDS VAN SCHRIJNWERKERS & INTERIEURBOUWERS
  GIDS VAN PRODUCTEN & LEVERANCIERS
  TE BEZOEKEN WEBSITES
  TECHNISCH WOORDENBOEK NL/FR
  VACATURES
  DISCLAIMER
  SITEMAP