transparenttransparent

woodLAB

Newsdesk woodweblab


BLUM STELT NIEUWE INNOVATIES VOOR OP INTERZUM 2017


Interzum is dé plaats om de nieuwigheden uit de meubelindustrie te ontdekken. Ook beslagfabrikant Blum stelde er de nieuwste innovaties op het gebied van klapdeuren, scharnieren en ladesystemen voor aan het grote publiek. Deze nieuwigheden zullen pas volgend jaar beschikbaar zijn maar Blum licht op Interzum graag al een tipje van de sluier op.

Bewegingstechnologieën vereenvoudigd
Onder het centrale thema ‘Vier voor meer’ to..


NIEUW BIJ STILLEMANS


STILLEMANS produceert hoge kwaliteit kunststof profielen. We ontwikkelen voortdurend nieuwe modellen. Vandaag hebben we meer dan 5000 profielen en accessoires beschikbaar.

STILLEMANS biedt u een totaaloplossing voor uw profielen. Wat we nog niet in huis hebben, kunnen we voor u ontwikkelen.

STILLEMANS maakt o.a. LED profielen, kantenband en handles – beschikbaar in een groot gamma afwerkingen en kleuren.


INTERZUM 2017: DECOSPAN IS GERICHT OP MERKEN EN BELEVING


Decospan, de Belgische leverancier van gefineerde panelen en een marktleider in Europa, is opnieuw van de partij in Keulen in hal 6. Deze editie echter met een aanzienlijk grotere stand en in plaats van links, meer naar rechts in de hal, en dicht bij de Piazza en centrale boulevard (C041). “Ook de look van de beursstand zal helemaal anders zijn dan in voorgaande jaren.” zegt Wouter Polfliet, brand manager van division panels en mede verantwoordelijk voor de marketing en ..


interzum 2017 - PREVIEW


Over precies 118 dagen gaat de vakbeurs Interzum van start in Keulen. De organisatoren zijn terecht koplopers te noemen op vlak van innovatie in de interieurbouw en de meubelindustrie. Elke twee jaar legt Interzum de basis voor toekomstige ontwikkelingen in deze industrie, dankzij de wisselwerking tussen exposanten en designers uit de hele wereld, die in de rij zullen staan voor dit niet te missen evenement. De exposanten (verdeeld over 10 beurshallen) lijken deze wissel..


ALPI STELT VOOR: RADIANT, HET HOUT DAT LEEFT VAN HET LICHT, PRIJS ‘BEST OF THE BEST’ INTERZUM AWARD 2015


Gedurende het International Year of Light and Light-Based Technologies, geïntroduceerd door UNESCO, is licht het sleutelbegrip van het ALPI hout. Als bekroning van de nieuwigheden onder de producten laat het nieuw hout Radiant het licht door, dankzij transparante harslijnen. Het innovatieve bereik van Radiant werd ook erkend door de jury van de Interzum Award 2015, die het product de prestigieuze “Best of the Best” Award toekende.

Een h..

Ligna


WEINIG GROEP OP HET SALON LIGNA 2017 : DIGITALE PRODUCTIE TEN DIENSTE VAN DE KLANT


In 2017 begint het LIGNA salon met een nieuw oppervlakteconcept. Daarom zal de Weinig groep zijn complete gamma voor de bewerking van massief hout en afgeleide materialen voor de eerste keer voorstellen in gebouw 27. Onder het motto « THINK WEINIG » worden de klanten verwacht op een stand van 4000 m², voor een uniek aanbod voor ambachten en industrie. In de sector van het bewerken van massief hout, omvat het programma de segmenten schaven en vormgeven, debiet en optimali..


LIGNA PREVIEW


De grote lijnen zijn opgezet om van de editie 2017 van LIGNA een onmisbaar evenement te maken voor de sector van de houtindustrie, met alle veranderingen door elkaar.

Zoals dr. Andreas GRUCHOW, lid van het voorzittend comité van de Deutsche Messe AG, het al terecht zei tijdens de persconferentie op 14 februari, is de conjunctuur heel gunstig ondanks de daling van export naar Rusland, als gevolg van de sancties die de Europese overheden hebben o..


LIGNA 2015: 'S WERELDS NUMMER 1


 • Een sterkere innovatieve geest en internationale uitstraling dan ooit
 • Het evenement weerspiegelt snelle vooruitgang geboekt door industrie 4.0 in houtbewerking en houtverwerking
 • Wood Industry Summit een succes vanaf het begin
 • "Verrassende Veelzijdigheid" ontmoet grote belangstelling

Hannover. LIGNA 2015, die in Hannover op vrijdag 15 mei ten einde liep, was een groo..

U bent op pagina : 21--> Aantal gevonden artikels : 980

PRODUCTINNOVATIES VAN HETTICH OP DE INTERZUM 2015

Naast de oppervlaktetrends wordt het meubeldesign momenteel door drie trends beheerst: smalle voegen, greeploze fronten en geruisloze, comfortabele functies. Hettich heeft op de Interzum 2015 beslagen gepresenteerd die deze trends doelgericht en rendabel in alle marktsegmenten kunnen integreren.

Overtuigende precisie: nieuwe Actro 5D geleiding
Het nieuwe geleidingssysteem Actro 5D van Hettich is perfectie voor de zintuigen: zichtbaar, hoorbaar, voelbaar. Met Actro 5D kan het voegenbeeld tot op tiende millimeters nauwkeurig worden ingesteld. Doordat de schuiflade buitengewoon vast op de geleiding zit en dankzij de grote verticale en horizontale stabiliteit zijn zeer smalle voegen mogelijk. Schuifladen lopen met Actro 5D voelbaar licht, stil en zonder overgangen, waardoor een zeer hoogwaardige uitstraling wordt overgebracht. Ook het sluiten geschiedt geruisloos dankzij de geïntegreerde demping Silent System.


[12/5/2015] - » Het persbericht lezen

TEL DE SPANTEN VAN DE BELGICA

Op de werf
Een paar maanden geleden, is de definitieve kielbalk geplaatst op de werf en intussen werden er reeds twaalf spanten gemonteerd. Dit monteren van een spant is een hele onderneming, omdat elke spant zo’n 500 kilo weegt en omdat het plaatsen flink wat precisiewerk vereist. Dank zij de heftruck, die door PSA werd geschonken, kan De Steenschuit de klus echter makkelijk klaren. Tegen eind 2015 zou het overgrote deel van de 62 spanten op zijn plaats moeten staan.

Vernieuwd opleidingsprogramma
Niet alleen aan het schip, maar ook aan het sociale luik van De Steenschuit werd de laatste tijd intensief getimmerd. Een van de belangrijkste realisaties is de hertekening van het opleidingsprogramma


[12/5/2015] - » Het persbericht lezen

TRENDS EN NIEUWE PRODUCTEN EN IDEEN IN HET DEEL "FUNCTION & COMPONENTS":

Onderzoek van interzum 2015 exposanten

Een toonaangevende internationale handelsbeurs zoals interzum toont bezoekers de nieuwste trends in de meubelindustrie en interieurinrichting. Terwijl ze zich voorbereiden op hun optreden op de beurs, besteden de exposanten veel tijd aan de volgende vragen: Welke trends zien zij voor de toekomst? Welke producten zullen deze trends voortbrengen? En welke nieuwe producten en diensten zullen ze eigenlijk tonen op de beurs? Om te peilen naar hun eerste mening, stelde Koelnmesse enkele vragen aan de exposanten van interzum voordat de beurs begon.

Vele bedrijven namen deel aan het onderzoek, dat zelfs voor dat de beurs begon al zorgde voor de eerste glimp van de nieuwe producten en ideeën die getoond worden op interzum samen met de trends van de toekomst.


[6/5/2015] - » Het persbericht lezen

NOBLESSE- LIGNA 2015 - MAKING MORE OUT OF WOOD

Het Noblesse team verhuist voor een week naar Hannover. Wij zullen u graag verwelkomen op de stands van onze fabrikanten. Er staat immers heel wat te gebeuren en er zijn zoals steeds veel nieuwigheden. Indien u iets specifieks op het oog hebt, dan verzoeken wij u vriendelijk met ons contact op te nemen om een afspraak te maken op de stand van uw keuze.

Mocht u nog niet over toegangskaarten beschikken, dan kunnen wij misschien nog helpen. Wij hopen binnenkort over een (jammer genoeg) beperkte voorraad te beschikken. In de mate van het mogelijke sturen wij u het gevraagde toe.

Klik hier om het "Ligna 2015" nummer van Noblesse Info te lezen.


[25/4/2015] - » Het persbericht lezen

ABET LAMINATI : PROJECTPARTNER VOOR ZORGSPECIFIEKE OPLOSSINGEN

Abet Laminati biedt met een uitgebreid leveringsassortiment van innovatief en duurzaam HPL en Solid Surface plaatmateriaal, totaaloplossingen voor het inrichten van ruimtes in de zorgsector, zoals patiëntenkamers, operatiekwartieren, verzorgingsruimtes, laboratoria, clean rooms, sanitaire cellen, leslokalen, enz. Het ervaren team van Abet Laminati productexperts, adviseert en begeleidt architecten, ontwerpers en aannemers zowel tijdens de studie- als de uitvoeringfase van het project. Dankzij de specifieke esthetische en gecertificeerde materiaaleigenschappen, draagt het Abet Laminati plaatmateriaal bij tot het creëren van een aangename omgeving waar het comfort en welzijn van de zorgbehoevende centraal staat.


[23/4/2015] - » Het persbericht lezen

HOUTSOORTEN VOOR DE BOUW EN GWW-SECTOR

Deze database bevat houtsoorten en plaatmaterialen voor toepassingen in de woning- en utiliteitsbouw en grond-, weg- en waterbouw. Per houtsoort wordt informatie getoond over de houteigenschappen, toepassingsmogelijkheden en leveranciers. Daarnaast is aangegeven of een houtsoort leverbaar is met een keurmerk voor duurzaam bosbeheer of een legaliteitsverklaring en welke status deze hebben binnen het Nederlands duurzaam inkoopbeleid. Onder het kopje ‘Infobladen’ staan achtergronden over o.a. duurzaam inkopen, keurmerken en houttoepassingen.

Deze database is opgezet om inkopers (bij de overheid) én leveranciers van hout te ondersteunen bij het duurzaam inkopen van hout. Architecten en andere gebruikers en beslissers kunnen er ook hun voordeel mee doen.


[23/4/2015] - » Het persbericht lezen

KWALITEIT EN INNOVATIVITEIT DECOSPAN BELOOND MET INTERZUM AWARD!

Menen, 24 maart 2015. Van 05 tot 08 mei 2015 vindt in Keulen de tweejaarlijkse vakbeurs “Interzum” plaats. Tijdens dit evenement komen de meest toonaangevende bedrijven in de sector van interieur, plaatmateriaal en meubelbouw samen om er de nieuwste producten en trends voor te stellen. Ook Decospan zal opnieuw aanwezig zijn, na eerdere succesvolle deelnames.

Voorafgaand aan dit evenement strijden bedrijven van over de hele wereld tegen elkaar met als mogelijke beloning: het winnen van een internationaal erkende award voor uitmuntend design en onberispelijke kwaliteit. Decospan kon als Europees marktleider op gebied van fineerverwerking niet ontbreken in deze strijd.


[20/4/2015] - » Het persbericht lezen

ABET LAMINATI - NIEUWE OPPERVLAKTESTRUCTUUR “PAPIER”

De tactiliteit van de woon- en werkruimte wordt vandaag nog meer dan vroeger bepaald door een bewuste materiaalkeuze. Het interieurontwerp richt zich dan ook meer en meer op de beleving van het oppervlak waarbij de visuele en decoratieve interpretatie in perfecte harmonie met de tastzin wordt gebracht. Met het voorraadprogramma Touched by Colours HPL biedt Abet Laminati de ontwerper de mogelijkheid om objecten, meubels, volumes met hogedruk laminaat (HPL) te creëren die uitnodigen tot het aanraken, ervaren, beleven,… van de materie. Touched by Colours is gebaseerd op de combinatie van 21 niet trend gebonden Print HPL basiskleuren met 7 uitgesproken oppervlaktestructuren. “


[15/4/2015] - » Het persbericht lezen

ROGIERS - BETERE AFWERKINGSGRAAD DANKZIJ NIEUWE TECHNOLOGIE.

De nieuwe spiraal as voor vlak- en vandikteschaafmachines heeft een groot aantal voordelen:

 • Betere afwerking dankzij de spiraalvormige snede van het schaafmes.
  De as is opgebouwd uit een aantal draaibare widia mesjes die in een spiraal op de schaafas gemonteerd worden. Door die spiraalvorm bekomt men een vloeiende snede op het te bewerken stuk hout. Waar voorheen met traditionele messen er eerder in het hout werd 'gekapt'.
 • Langere levensduur messen
  Widia heeft een langere levensduur dan traditionele messen uit HSS of sneldraaistaal.
 • Groter gebruiksgemak
  Het schaafmes moet niet meer uitgeleijnd worden. De messen staan reeds op de correcte positie dankzij hun mechanische bevestiging op de as.


[14/4/2015] - » Het persbericht lezen

NOBLESSE - NIEUWE VERTEGENWOORDIGER IN WALLONIË, BRUSSEL EN LUXEMBURG

Na meer dan 30 jaar als vertegenwoordiger actief geweest te zijn voor ons bedrijf, is Carol Payen op 30 juni 2014 met pensioen gegaan. Hij had een uitstekende band met zijn klanten, dikwijls familiebedrijven, waar hij met opeenvolgende generaties handelde. Geen wonder dat hij meestal vriend aan huis werd. Langs deze weg, en ook in naam van al zijn klanten, willen wij hem heel hartelijk danken voor zoveel jaren professionele en trouwe inzet.

Het was niet zo gemakkelijk om voor Carol een geschikte opvolger te vinden. Het is dan ook met genoegen dat wij onze cliënteel willen informeren van de komst van Damien Chasse in ons team. Damien is 53 jaar oud en heeft een uitstekende kennis van houtbewerkingsmachines. Hij was eerder al gedurende 10 jaar actief als technisch-commercieel afgevaardigde voor een belangrijk bedrijf in de sector.


[14/4/2015] - » Het persbericht lezen

INTERZUM AWARD 2015 VOOR INLINE S

Schuifdeurbeslag overtuigt met intelligente details
Het nieuwe schuifdeurbeslag InLine S van Hettich heeft de experts van de Interzum Award jury overtuigd. Deze gerenommeerde onderscheiding van de toeleveringsbranche getuigt van de kwaliteit en functie evenals de innovatieve waarde van dit beslag voor vlak ingebouwde fronten.

De Interzum Award, die inmiddels voor de achtste keer wordt uitgereikt door de Kölnmesse in samenwerking met Red Dot, legt de nadruk op de designfactor als waardeverhogend element. In deze wedstrijd worden de factoren innovatieve vormgeving en intelligente details centraal gesteld, want die zijn bepalend voor de esthetiek en functionaliteit van producten.


[2/4/2015] - » Het persbericht lezen

UNILIN

Van 5 t/m 8 mei nemen we deel aan interzum in Keulen, dé beurs om innovaties en interieurtrends te ontdekken. U vindt ons in hal 5.1 stand A70-B79. Kom naar de UNILIN, division panels stand en ontdek er meteen ons antwoord op de laatste trends in decoratief plaatmateriaal!

Primeur op interzum
Voor interzum hebben we een speciale primeur in petto. U kan er voor het eerst kennismaken met de volledig vernieuwde en uitgebreide Evola-collectie. Bekijk de video.

Unieke samenwerking
Kom er ook de Formica UNILIN collectie ontdekken. Dit volledige gamma biedt hoogwaardige oplossingen voor eender welk interieurbekledingsproject.


[1/4/2015] - » Het persbericht lezen

HOUTPRO+

Persbericht Witte rook : data bekend volgende editie HoutPro+ Na grondige analyse van de resultaten van de eerste editie van de vakbeurs HoutPro+ is de kogel door de kerk met betrekking tot de volgende editie van de beurs.

HoutPro+ blijft georganiseerd worden in de bekende Brabanthallen van 31 oktober tot en met 3 november 2017 Hiervoor zullen opnieuw de Brabanthal, Kempenhal en Langstraathal benut worden.

Ten gevolge de vraag van diverse nieuwe kandidaat deelnemers, werd tevens een optie op 2 extra hallen bij de hallenuitbater Libéma aangevraagd.


[1/4/2015] - » Het persbericht lezen

NIEUWE LEGNI HOUTPRINTS, FULL-WOOD EN OPPERVLAKTESTRUCTUUR “ROOT”

De collectie LEGNI Print HPL houtprints blijft verder uitbreiden als antwoord op de behoefte om ons te omringen met natuurlijk aanvoelende en uitziende materialen. Nieuw reproductie- en druktechnieken maken het vandaag mogelijk om gesofisticeerde houtreproducties en oppervlaktestructuren te produceren, die er zo natuurlijk uitzien en aanvoelen dat ze nauwelijks nog te onderscheiden zijn van echt hout. Nieuwe houtprints die aan de LEGNI NEWS collectie zijn toegevoegd zijn o.a. diverse eik interpretaties en eucalyptus. De nieuwe uitgesproken matte houtnerf structuur “Root” draagt in grote mate bij aan het natuurlijk uitzicht en aanvoelen van de houtprints en zal zowel in lengte als in de breedte (transversaal) van de plaat beschikbaar zijn.


[19/3/2015] - » Het persbericht lezen
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 -> 66

WOOD-IT.BE  

WOOD-IT.BE BVBA G. KEYENLAAN 22 1160 BRUSSEL - Sitemap - Disclaimer - Contact: info@wood-it.be

PERSBERICHTEN
ARTIKELS
TWEEDEHANDSE HOUTBEWERKINGSMACHINES
GIDS VAN SCHRIJNWERKERS & INTERIEURBOUWERS
GIDS VAN PRODUCTEN & LEVERANCIERS
TE BEZOEKEN WEBSITES
TECHNISCH WOORDENBOEK NL/FR
VACATURES
DISCLAIMER
SITEMAP