transparenttransparent

woodLABMOVING IDEAS VAN BLUM OP INTERZUM


Klapdeursysteem wordt kleiner

Met de AVENTOS HK top brengt Blum een kleinere variant van het beproefde klapdeursysteem op de markt. Met zijn kleine inbouwgrootte en een hedendaags design van de afdekkap, integreert het beslagelement perfect in elke corpus. Het symmetrische systeem is eenvoudig aan beide zijden in de kast te monteren en dankzij de geïntegreerde, traploze openingshoekbegrenzer kan je exact bepalen hoe ver het front ..


BLUM POCKETDOOR & SPACE STEP


De stap naar nog meer opbergruimte

De invloed van de verstedelijking is nu al duidelijk voelbaar in onze woningen. Woonruimtes worden kleiner en dat zullen we in de toekomst meer en meer merken. Efficiënt omgaan met de beschikbaar (opberg)ruimte wordt één van de grote uitdagingen in de meubelbouw en daar weet Blum goed op in te spelen.

Op Interzum stelde Blum de SPACE STEP voor. Deze lade..


DECOSPAN SCOORT METEEN OP INTERZUM EN WINT TWEE AWARDS!


Keulen, 21/05/2019. Interzum is steeds 's werelds toonaangevende vakbeurs voor toeleveraniers naar de meubelindustrie en interieurontwerp. Op de grootste vakbeurs ter wereld in die branche zetten de exposanten nieuwe normen en bieden zij bezoekers uit de industrie en handel een overzicht van de meest baanbrekende innovaties in de sector. Decospan heeft dit volgens de jury uitmuntend gedaan en werd bekroond met twee prijzen: zowel het nieuwe Querkus Vintage I..


interzum AWARD 2019: DUBBELE WINST VOOR HETTICH


De prijswinnaars zijn ComfortSpin en ViZard by ambigence

Hettich won gisteravond maar liefst twee onderscheidingen voor productinnovaties. Het nieuwe klepbeslag ViZard by ambigence kreeg zelfs de onderscheiding 'Best of the Best'.

De uitreiking van de interzum awards 2019 vond plaats op 20 mei tijdens de legendarische interzum beursparty in het theater 'am Tanzbrunnen'. De jury van de in..


BLUM STELT NIEUWE INNOVATIES VOOR OP INTERZUM 2017


Interzum is dé plaats om de nieuwigheden uit de meubelindustrie te ontdekken. Ook beslagfabrikant Blum stelde er de nieuwste innovaties op het gebied van klapdeuren, scharnieren en ladesystemen voor aan het grote publiek. Deze nieuwigheden zullen pas volgend jaar beschikbaar zijn maar Blum licht op Interzum graag al een tipje van de sluier op.

Bewegingstechnologieën vereenvoudigd
Onder het centrale thema ‘Vier voor meer’ to..

Ligna


ALLEEN EN NOG HYPER PRODUCTIEF


Op de Ligna 2019 zien we dat veel gereedschappen zijn ontworpen om dode tijd te elimineren, de beweging van onderdelen te vergemakkelijken, repetitieve taken te elimineren zodat een schrijnwerker een dirigent wordt, wat leidt tot de robots en machines.

Stel je voor dat terwijl de CNC-machine met nesttafel al het werk doet van boren, frezen en snijden, de schrijnwerker andere taken kan uitvoeren, zoals het lijmen van de afkantbanden , of het same..


DE BIESSE DIGITALE FABRIEK OP LIGNA 2019: EEN WINNENDE ALLIANTIE TUSSEN MENS EN ROBOT


Pesaro, 15 mei 2019 - Bij LIGNA presenteert Biesse de toekomst van Industry 4.0: 6000 vierkante meter, waar automatisering en interconnectie een nog effectievere stimulans worden en het Automaction-concept tot leven brengen - de constante innovatieve geest van Biesse.

Ligna, een tweejaarlijks evenement, wordt gehouden in Hannover van 27 tot 31 mei 2019. Het is de toonaangevende vakbeurs als het gaat om machines, voorzieningen en..


EEN NIEUW HEFINRICHTING IS TOEGETREDEN TOT DE EUROTECH-PRODUCTPORTFOLIO


Het eT -Hover- univac- assortiment vacuümheftoestellen breidt zich uit: het omvat nu ook de nieuwe eT -Hover- univac-lijn . Het nieuw ontwikkelde hefinrichting is een compactere, lichtgewicht versie van de eT -Hover- univac . Net als zijn voorganger is het speciaal ontworpen voor het bouwen van gebieden.

De eT -Hover- univac is ontworpen als een hulpstuk voor kraan- en hefwerktuigen. Het is geschikt voor het heffen en verplaatsen van grote ladin..


WEINIG GROEP OP HET SALON LIGNA 2017 : DIGITALE PRODUCTIE TEN DIENSTE VAN DE KLANT


In 2017 begint het LIGNA salon met een nieuw oppervlakteconcept. Daarom zal de Weinig groep zijn complete gamma voor de bewerking van massief hout en afgeleide materialen voor de eerste keer voorstellen in gebouw 27. Onder het motto « THINK WEINIG » worden de klanten verwacht op een stand van 4000 m², voor een uniek aanbod voor ambachten en industrie. In de sector van het bewerken van massief hout, omvat het programma de segmenten schaven en vormgeven, debiet en optimali..


LIGNA PREVIEW


De grote lijnen zijn opgezet om van de editie 2017 van LIGNA een onmisbaar evenement te maken voor de sector van de houtindustrie, met alle veranderingen door elkaar.

Zoals dr. Andreas GRUCHOW, lid van het voorzittend comité van de Deutsche Messe AG, het al terecht zei tijdens de persconferentie op 14 februari, is de conjunctuur heel gunstig ondanks de daling van export naar Rusland, als gevolg van de sancties die de Europese overheden hebben o..

U bent op pagina : 21--> Aantal gevonden artikels : 1014

TENSO P-14 ONZICHTBAAR, ZELFSPANNEND VERBINDINGSBESLAG VOOR ALLE HOEKEN

Tenso P-14 is een zelfspannende verbinder met drie functies tegelijkertijd: uitlijnen, spannen en verbinden. De zeer hoge spankracht maakt het vastlijmen van werkstukken zonder spanvijzen of persen mogelijk.

De Tenso P-14 is gebaseerd op de innovatieve P-System-profielgroef van Lamello. Daardoor kan ook deze verbinder uiterst snel en stevig zonder gereedschap in het werkstuk worden verankerd.

De tweedelige, verborgen geplaatste verbinder schept de voorwaarde voor het realiseren van een compleet nieuw verbindingsproces in de interieurinrichting. Het gaat daarbij om een nieuwe verbindingsmethode die een nog nooit eerder vertoonde flexibiliteit, snelheid en eenvoudigheid in het volledige ontwerp-, productie-, transport- en montageproces mogelijk maakt. Hoewel de verbinder een uitstekende trekkracht bezit, is deze versie bedoeld als lijmhulp. Door de extra mogelijkheid om de verbinder voor te spannen voordat de lijm wordt aangebracht, kan deze nu ook voor alle hoeken en verstekverbindingen worden gebruikt


[30/11/2015] - » Het persbericht lezen

ROBACO IS OFFICIEEL & EXCLUSIEF DEALER VAN WIRUTEX

Robaco biedt al decennia lang een compleet gamma aan snijgereedschappen ondersteund door een eigen slijpservice. Hiervoor doet het beroep op gerenommeerde leveranciers.

Het Italiaanse Wirutex is al 35 jaar producent van houtbewerkingsgereedschappen. Sinds mei 2015 is het bedrijf in handen van de financiële groep die ook de Biesse Group beheert.

Wirutex heeft een duidelijke visie & strategie die volledig klantgericht is. Continue kwaliteitsverbetering, flexibiliteit, inspelen op de marktnoden & vooral een perfecte service zijn de belangrijkste pijlers.

Wirutex vond in Robaco de perfecte partner om deze strategie in België mee uit te bouwen. Beide bedrijven vinden correct advies en service zeer belangrijk. Robaco bevestigt hiermee zijn positie in de wereld van de snijgereedschappen.


[30/11/2015] - » Het persbericht lezen

STAD SINT-NIKLAAS VERKIEST VAN HOECKE NV TOT ‘ONDERNEMING VAN HET JAAR’

30 november 2015 – Van Hoecke nv, van bij de start in 1967 toonaangevend in meubelbeslag en vandaag uitgegroeid tot internationaal marktspeler, is ‘Onderneming van het jaar’ van de stad Sint-Niklaas. Het was oprichter Luc Van Hoecke die op de ‘Avond van de Economie’ de prestigieuze prijs in ontvangst mocht nemen uit handen van burgemeester Lieven Dehandschutter en schepen van economie Carl Hanssens.

Vlnr: Lieven Dehandschutter (burgemeester stad Sint-Niklaas) – Luc Van Hoecke (oprichter Van Hoecke nv) – Carl Hanssens (schepen van economie stad Sint-Niklaas) Met de toekenning van de prijs bekroont de stad Sint-Niklaas een onderneming die de voorbije jaren in een ware stroomversnelling raakte door een aantal opmerkelijke verwezenlijkingen.


Grensoverschrijdend met roots in Sint-Niklaas
Het Belgische familiebedrijf Van Hoecke is sinds 1967 een partner voor de meubelindustrie. Van Hoecke fungeert als invoerder voor meubelbeslag voor het Oostenrijkse merk Blum en verwerkt per dag 1500 voorgemonteerde lades naar klanten in Benelux.


[30/11/2015] - » Het persbericht lezen

EMAC - TECHNISCHE GOEDKEURING 68 MM

Sinds 10 juni 2015 beschikt ons bedrijf over een Technische Goedkeuring (ATG) met certificatie voor de fabricatie van houten ramen en deuren met een profiel van 68mm. Zo zijn we het eerste en het enige Belgische bedrijf dat houten ramen en deuren maakt en beschikt over een ATG die door de Belgische Unie voor de technische goedkeuring in de bouw afgeleverd werd.

Deze certificatie beloont dus ons permanent streven naar kwaliteit en het steeds zoeken naar betere oplossingen.

Dit vertaalt zich voor onze klanten in de garantie dat geschikte materialen gebruikt worden en dat de verwerking gebeurt in overeenstemming met de normalisatierichtlijnen en dit volgens een coherente procedure die erkend is en gecontroleerd wordt door een goedkeurings- en certificatieoperator.Certificatie:
Bezorg om het milieu, en de sociale en economische gevolgen die dit kan teweeg brengen, gebruikt de ramenfabriek EMAC houtsoorten die voorzien zijn van het FSC of PEFC label.

Vanaf 2013 de conformiteitscertificaten CTIBCoC- 001226 en CTIB-TCHN 1225 werden uitgereikt door het TCHN (technisch centrum der hout nijverheid) aan de Menuiserie EMAC.

Ons schrijnwerk voldoet aan de eisen van FSC en het PEFC label en dit zonder meerprijs op de tarief van onze aangeboden houtsoorten.


[27/11/2015] - » Het persbericht lezen

ARGENTA® PROSLIDE SCHUIFDEURSYSTEMEN

Veelzijdig assortiment voor elke type schuifdeur

Argent Alu blijft investeren in de verdere ontwikkeling van de argenta® proslide als professioneel binnenschuifdeurbeslag voor houten binnendeuren. Op Polyclose is te ontdekken hoe veelzijdig inzetbaar dit assortiment beslag is, voor elk type schuifdeur. De argenta® proslide motion-automatisatie en een onzichtbaar inbouwgeleidingsprofiel zijn de laatste nieuwigheden in het aanbod.

argenta® proslide
Het proslide binnenschuifdeursysteem kan in residentiële toepassingen geïntegreerd worden, maar richt zich eigenlijk vooral op professionele nieuwbouw- en renovatieprojectean in kantoren, scholen, ziekenhuizen, woonzorgcentra, horecazaken, hotels, …. Het is de ideale oplossing voor schuifdeuren met een maximaal gewicht tot 100 kg.

Veelzijdig beslag voor elk type schuifdeur
Het argenta® proslide schuifdeurbeslag biedt oplossingen voor elk type schuifdeur: enkele, parallelle, simultane, symmetrische en telescopische deuren alsook voor geautomatiseerde en kamerhoge schuifdeuren. Zo omvat het gamma beslag voor het openen en sluiten van grotere deuropeningen met 2 of 3 deurelementen: parallel met meenemers of telescopisch via riemoverbrenging.


[18/11/2015] - » Het persbericht lezen

REHAU : NIEUWE SYNEGO-RAMEN

De nieuwe SYNEGO-ramen zijn het ideale besparingsprogramma. In vergelijking met de huidige standaardramen biedt SYNEGO u tot wel 50% meer warmte-isolatie. U bespaart merkbaar op uw stookkosten en de waarde van uw huis stijgt, nu én in de toekomst. SYNEGO biedt u een nooit geziene flexibiliteit. Het systeem is verkrijgbaar in twee uitvoeringsvarianten: met een aanslag- of middendichting. De inbouwdiepte van 80 mm is ideaal voor het gebruik met drievoudige beglazing. Met een brede waaier aan profielen, een grote selectie van kleuren en vormen en veelzijdige montage-opties beantwoordt het systeem aan de eisen van uw klanten, zowel bij nieuwbouw als bij renovatie.


[4/11/2015] - » Het persbericht lezen

SORTIMO : WORKMO & FLEXRACK

WorkMo: transport- en opbergsysteem én mobiel werkstation.
WorkMo is een mobiel werkstation, transport- en opbergsysteem: draagbare, onderling combineerbare modules die met een handig verbindingselement gekoppeld kunnen worden. Ze kunnen als transportmiddel, en in gekoppelde vorm als werkstation en mobiele workshop ingezet worden. De modules zijn niet vast geïnstalleerd en kunnen altijd uit het voertuig genomen worden. Handig voor wie zijn wagen flexibel wil benutten: voor het transport van materiaal, als werkatelier en servicevoertuig.

FlexRack: opklapbare inrichting van bedrijfsvoertuigen.
FlexRack is er voor wie een flexibele inrichting in zijn bedrijfsvoertuig wil. Kortom, iedereen die nu en dan grote materialen veilig wil vervoeren en op andere momenten zijn rekken wil gebruiken.


[4/11/2015] - » Het persbericht lezen

NIEUWE GIPSPLAAT MET ISOLATIELAAG KNAUF INTHERM PUR

De isolatiemarkt is nog lang niet verzadigd. Nog steeds zijn heel wat bestaande gebouwen onvoldoende geïsoleerd, maar niet overal is gevelisolatie langs buiten mogelijk. Knauf speelt in op die dringende behoefte met een betaalbare oplossing voor het isoleren van de binnenmuren en zoldering. De isolerende gipsplaat InTherm PUR garandeert een maximale isolatie bij minimale dikte.

Knauf InTherm PUR bestaat uit een gipsplaat aan de zichtzijde van 260 x 60 x 1,25 cm met op de rugzijde een isolatielaag van polyurethaan met een lage warmtegeleidingcoëfficiënt (λ = 0,029 W/mK). De plaat hoeft ondanks haar minimale isolatiedikte van 30, 40 of 50 mm dus zeker niet onder te doen voor andere, traditionele materialen. InTherm PUR kan tegen de gordingen van het dak, een houten of metalen structuur of rechtstreeks met kleefgips tegen de muur aangebracht worden.

Dankzij de breedte van slechts 60 cm en lage gewicht is de plaat bovendien erg makkelijk handelbaar op de werf, ook met een lengte van 260 cm. Dat betekent trouwens minder voegen en sneller resultaat.


[2/11/2015] - » Het persbericht lezen

DE PROWOOD 2015 EDITIE SLOOT AF IN MAJEUR !

De Houten jubileum van Prowood (vijfde editie) sloot af met 15.697 bezoekers, waarvan 9.76 % uit het buitenland.

Dit betekent een lichte stijging ten opzichte van de vorige editie, maar kenmerkend is dat er veel meer koopbereidheid was dan voorheen.

Allicht zal het hernemen van de economie daar een rol in spelen, maar de exposanten waren unaniem : de bezoekers waren van Top kwaliteit.

De volgende editie binnen 3 jaar zal opnieuw in Flanders Expo plaatsvinden van 21 – 25 oktober 2018.


[27/10/2015] - » Het persbericht lezen

HETTICH WINT DE GERMAN DESIGN AWARD – SPECIAL MENTION 2016

InLine S en InnoTech Atira behoren tot de besten

De Duitse 'Raad voor de Vormgeving' heeft de German Design Award – Special Mention 2016 voor schuifdeursysteem InLine S en schuifladesysteem InnoTech Atira toegekend aan Hettich. De German Design Award onderscheidt uitstekende producten die baanbrekend zijn in het Duitse en internationale designlandschap.

Deze wedstrijd is de internationale hoofdprijs van de 'Rat für Formgebung' (German Design Council). Zijn doelstelling: unieke vormgevingtrends ontdekken, presenteren en onderscheiden. Ieder jaar worden prijzen toegekend aan inzendingen op het gebied van product- en communicatiedesign, die zich onderscheiden door hun vormgevingkwaliteit.


[26/10/2015] - » Het persbericht lezen

ART-DECO MEETS KERTO

De Roma dateert uit de jaren begin dertig van de vorige eeuw en was met zijn duizend achthonderd zitjes ooit de grootste cinema van Antwerpen. Van 1982 tot 2002 bleef ze gesloten en stond het hele gebouw te verkommeren. Een groep vrijwilligers blies er vervolgens opnieuw leven in en zorgde voor een eerste restauratie, maar het gebrek aan investeringen en onderhoud in de decennia voordien bleef voelbaar. Daarom is het cinemagebouw deze zomer aan de binnen- en buitenkant grondig aangepakt. Gezien de drukke agenda van de ROMA moest alles dit in een zeer kort tijdsbestek tijdens de zomersluiting plaatsvinden. Ook de 86 jaar oude houten vloer van het balkon, inclusief 442 zetels, moest vervangen worden. Bijzonder is dat hier door opdrachtgever specifiek voor het Kerto-tribune concept van Metsä Wood is gekozen, gezien de hoge mate van prefabricage door een gespecialiseerde tribune bouwer. Snelheid en comfort verzekerd.


[22/10/2015] - » Het persbericht lezen

HEBROCK F4 KANTENAANLIJMER MET TOUCHSCREEN

Het bekende Hebrock instapmodel wordt op de Prowood vakbeurs gedemonstreerd met een aanraakscherm. Op een lengte van slechts 4 m, biedt de F4 een complete bewerking, inclusief het voorfrezen, hoekfrezen en vlakschrapen. In optie kan zelfs een radiusschraapeenheid aan de machine toegevoegd worden. De lijmbak met korte smelttijd, maakt een opstart van de machine mogelijk in een recordtijd van 3,5 min.

Behalve een verhoogd comfort biedt de touchscreenbesturing extra mogelijkheden:

  • - er kunnen verschillende temperaturen worden ingesteld voor bv. het verwerken van PU-lijm
  • - de instellingen m.b.t. kantdikte en selectie van aggregaten kunnen worden voorgeprogrammeerd
  • - de machine geeft het aantal verwerkte lopende meters.


[20/10/2015] - » Het persbericht lezen

PROWOOD 2015: BEZOEK HACO TRADING! (HAL 1, STAND 1220)

Het is weer zo ver, één keer om de drie jaar opent Flanders Expo te Gent haar deuren om Pro-Wood te ontvangen. Dé technologiebeurs voor iedereen die beroepshalve met hout in aanraking komt. De volgende editie gaat door van 18 tot en met 22 oktober.

Haco Trading zal als trouwe partner van Pro-Wood ook op deze vijfde editie aanwezig zijn met een aantal innovatie oplossingen uit ons gamma!

Onze machines op PROWOOD


[17/10/2015] - » Het persbericht lezen

EEN KLASSE APART: PFLEIDERER PRESENTEERT DECORNIEUWTJES 2015 VOOR HOOGWAARDIGE INTERIEURAFWERKING

Onafhankelijk van zijn decor-collectie, die tot 2016 loopt, vult Pfleiderer de bestaande collectie jaarlijks aan met superactuele decortrends. Naast de uitbreiding van zijn collectie, die al op de Bau 2015 in München werd gepresenteerd en twintig decoratieve nieuwtjes ter uitbreiding van de vele bestaande decors en structuren laat zien, worden in Keulen verder ook de decortrends 2015 gepresenteerd. Met zijn volledig nieuwe interpretaties van hout en steen uit het jaar 2015 maakt de fabrikant van houtproducten zich nog meer actuele trends eigen, zodat deze worden opgenomen in de hoogwaardige meubel- en interieurafwerking. Pfleiderer presenteert zijn decornieuwtjes 2015 aan het grote publiek op 5 t/m 8 mei 2015 op de beurs „Interzum“ in Keulen (hal 06.1, stand D010 E019). „Ieder afzonderlijk decor is op zich een hoogtepunt“, stelt Ulrich Hartmann vast, die het decormanagement bij Pfleiderer leidt en zich erop verheugt de klanten te inspireren met „Glamour Wood“, „Birdie Beech“ of „Oriental Stone“ voor designs die tot nu toe niet bestonden. „Maar hoe uniek onze nieuwtjes ook zijn, één ding hebben ze gemeen: ze hebben allemaal het potentieel om moderne klassiekers te worden.“


[5/10/2015] - » Het persbericht lezen

DÉ CATALOGUS VOOR KEUKEN-, MEUBEL- EN INTERIEURBOUW!

Het hele Ostermann programma in één catalogus, dat maakt de Ostermann catalogus tot dé catalogus voor keuken-, meubel- en interieurbouw. Naast het grootste assortiment kantenband van Europa vindt u in de nieuwe catalogus talrijke, voor een deel exclusieve, producten voor de moderne keuken-, meubel- en interieurbouw. Het voorraadprogramma van Ostermann blijft maar groeien onder het motto ‘Alles van één leverancier’ en dat laat de nieuwe Ostermann catalogus zien. Van kantenband naar meubelbeslag en van inbouwartikelen naar werkplaats- benodigdheden, de interieurbouwer heeft zo niet alleen een overzicht van het assortiment maar ook met vele foto’s inspiratie in keuken, meubel en interieur.


[5/10/2015] - » Het persbericht lezen
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 -> 68

WOOD-IT.BE  

WOOD-IT.BE BVBA G. KEYENLAAN 22 1160 BRUSSEL - Sitemap - Disclaimer - Contact: info@wood-it.be

PERSBERICHTEN
ARTIKELS
TWEEDEHANDSE HOUTBEWERKINGSMACHINES
GIDS VAN SCHRIJNWERKERS & INTERIEURBOUWERS
GIDS VAN PRODUCTEN & LEVERANCIERS
TE BEZOEKEN WEBSITES
TECHNISCH WOORDENBOEK NL/FR
VACATURES
DISCLAIMER
SITEMAP