woodLAB

Newsdesk woodweblab


BLUM STELT NIEUWE INNOVATIES VOOR OP INTERZUM 2017


Interzum is dé plaats om de nieuwigheden uit de meubelindustrie te ontdekken. Ook beslagfabrikant Blum stelde er de nieuwste innovaties op het gebied van klapdeuren, scharnieren en ladesystemen voor aan het grote publiek. Deze nieuwigheden zullen pas volgend jaar beschikbaar zijn maar Blum licht op Interzum graag al een tipje van de sluier op.

Bewegingstechnologieën vereenvoudigd
Onder het centrale thema ‘Vier voor meer’ to..


NIEUW BIJ STILLEMANS


STILLEMANS produceert hoge kwaliteit kunststof profielen. We ontwikkelen voortdurend nieuwe modellen. Vandaag hebben we meer dan 5000 profielen en accessoires beschikbaar.

STILLEMANS biedt u een totaaloplossing voor uw profielen. Wat we nog niet in huis hebben, kunnen we voor u ontwikkelen.

STILLEMANS maakt o.a. LED profielen, kantenband en handles – beschikbaar in een groot gamma afwerkingen en kleuren.


INTERZUM 2017: DECOSPAN IS GERICHT OP MERKEN EN BELEVING


Decospan, de Belgische leverancier van gefineerde panelen en een marktleider in Europa, is opnieuw van de partij in Keulen in hal 6. Deze editie echter met een aanzienlijk grotere stand en in plaats van links, meer naar rechts in de hal, en dicht bij de Piazza en centrale boulevard (C041). “Ook de look van de beursstand zal helemaal anders zijn dan in voorgaande jaren.” zegt Wouter Polfliet, brand manager van division panels en mede verantwoordelijk voor de marketing en ..


interzum 2017 - PREVIEW


Over precies 118 dagen gaat de vakbeurs Interzum van start in Keulen. De organisatoren zijn terecht koplopers te noemen op vlak van innovatie in de interieurbouw en de meubelindustrie. Elke twee jaar legt Interzum de basis voor toekomstige ontwikkelingen in deze industrie, dankzij de wisselwerking tussen exposanten en designers uit de hele wereld, die in de rij zullen staan voor dit niet te missen evenement. De exposanten (verdeeld over 10 beurshallen) lijken deze wissel..


ALPI STELT VOOR: RADIANT, HET HOUT DAT LEEFT VAN HET LICHT, PRIJS ‘BEST OF THE BEST’ INTERZUM AWARD 2015


Gedurende het International Year of Light and Light-Based Technologies, geïntroduceerd door UNESCO, is licht het sleutelbegrip van het ALPI hout. Als bekroning van de nieuwigheden onder de producten laat het nieuw hout Radiant het licht door, dankzij transparante harslijnen. Het innovatieve bereik van Radiant werd ook erkend door de jury van de Interzum Award 2015, die het product de prestigieuze “Best of the Best” Award toekende.

Een h..

Ligna


WEINIG GROEP OP HET SALON LIGNA 2017 : DIGITALE PRODUCTIE TEN DIENSTE VAN DE KLANT


In 2017 begint het LIGNA salon met een nieuw oppervlakteconcept. Daarom zal de Weinig groep zijn complete gamma voor de bewerking van massief hout en afgeleide materialen voor de eerste keer voorstellen in gebouw 27. Onder het motto « THINK WEINIG » worden de klanten verwacht op een stand van 4000 m², voor een uniek aanbod voor ambachten en industrie. In de sector van het bewerken van massief hout, omvat het programma de segmenten schaven en vormgeven, debiet en optimali..


LIGNA PREVIEW


De grote lijnen zijn opgezet om van de editie 2017 van LIGNA een onmisbaar evenement te maken voor de sector van de houtindustrie, met alle veranderingen door elkaar.

Zoals dr. Andreas GRUCHOW, lid van het voorzittend comité van de Deutsche Messe AG, het al terecht zei tijdens de persconferentie op 14 februari, is de conjunctuur heel gunstig ondanks de daling van export naar Rusland, als gevolg van de sancties die de Europese overheden hebben o..


LIGNA 2015: 'S WERELDS NUMMER 1


 • Een sterkere innovatieve geest en internationale uitstraling dan ooit
 • Het evenement weerspiegelt snelle vooruitgang geboekt door industrie 4.0 in houtbewerking en houtverwerking
 • Wood Industry Summit een succes vanaf het begin
 • "Verrassende Veelzijdigheid" ontmoet grote belangstelling

Hannover. LIGNA 2015, die in Hannover op vrijdag 15 mei ten einde liep, was een groo..

U bent op pagina : 22--> Aantal gevonden artikels : 988

ABET LAMINATI - NIEUWE OPPERVLAKTESTRUCTUUR “PAPIER”

De tactiliteit van de woon- en werkruimte wordt vandaag nog meer dan vroeger bepaald door een bewuste materiaalkeuze. Het interieurontwerp richt zich dan ook meer en meer op de beleving van het oppervlak waarbij de visuele en decoratieve interpretatie in perfecte harmonie met de tastzin wordt gebracht. Met het voorraadprogramma Touched by Colours HPL biedt Abet Laminati de ontwerper de mogelijkheid om objecten, meubels, volumes met hogedruk laminaat (HPL) te creëren die uitnodigen tot het aanraken, ervaren, beleven,… van de materie. Touched by Colours is gebaseerd op de combinatie van 21 niet trend gebonden Print HPL basiskleuren met 7 uitgesproken oppervlaktestructuren. “


[15/4/2015] - » Het persbericht lezen

ROGIERS - BETERE AFWERKINGSGRAAD DANKZIJ NIEUWE TECHNOLOGIE.

De nieuwe spiraal as voor vlak- en vandikteschaafmachines heeft een groot aantal voordelen:

 • Betere afwerking dankzij de spiraalvormige snede van het schaafmes.
  De as is opgebouwd uit een aantal draaibare widia mesjes die in een spiraal op de schaafas gemonteerd worden. Door die spiraalvorm bekomt men een vloeiende snede op het te bewerken stuk hout. Waar voorheen met traditionele messen er eerder in het hout werd 'gekapt'.
 • Langere levensduur messen
  Widia heeft een langere levensduur dan traditionele messen uit HSS of sneldraaistaal.
 • Groter gebruiksgemak
  Het schaafmes moet niet meer uitgeleijnd worden. De messen staan reeds op de correcte positie dankzij hun mechanische bevestiging op de as.


[14/4/2015] - » Het persbericht lezen

NOBLESSE - NIEUWE VERTEGENWOORDIGER IN WALLONIË, BRUSSEL EN LUXEMBURG

Na meer dan 30 jaar als vertegenwoordiger actief geweest te zijn voor ons bedrijf, is Carol Payen op 30 juni 2014 met pensioen gegaan. Hij had een uitstekende band met zijn klanten, dikwijls familiebedrijven, waar hij met opeenvolgende generaties handelde. Geen wonder dat hij meestal vriend aan huis werd. Langs deze weg, en ook in naam van al zijn klanten, willen wij hem heel hartelijk danken voor zoveel jaren professionele en trouwe inzet.

Het was niet zo gemakkelijk om voor Carol een geschikte opvolger te vinden. Het is dan ook met genoegen dat wij onze cliënteel willen informeren van de komst van Damien Chasse in ons team. Damien is 53 jaar oud en heeft een uitstekende kennis van houtbewerkingsmachines. Hij was eerder al gedurende 10 jaar actief als technisch-commercieel afgevaardigde voor een belangrijk bedrijf in de sector.


[14/4/2015] - » Het persbericht lezen

INTERZUM AWARD 2015 VOOR INLINE S

Schuifdeurbeslag overtuigt met intelligente details
Het nieuwe schuifdeurbeslag InLine S van Hettich heeft de experts van de Interzum Award jury overtuigd. Deze gerenommeerde onderscheiding van de toeleveringsbranche getuigt van de kwaliteit en functie evenals de innovatieve waarde van dit beslag voor vlak ingebouwde fronten.

De Interzum Award, die inmiddels voor de achtste keer wordt uitgereikt door de Kölnmesse in samenwerking met Red Dot, legt de nadruk op de designfactor als waardeverhogend element. In deze wedstrijd worden de factoren innovatieve vormgeving en intelligente details centraal gesteld, want die zijn bepalend voor de esthetiek en functionaliteit van producten.


[2/4/2015] - » Het persbericht lezen

UNILIN

Van 5 t/m 8 mei nemen we deel aan interzum in Keulen, dé beurs om innovaties en interieurtrends te ontdekken. U vindt ons in hal 5.1 stand A70-B79. Kom naar de UNILIN, division panels stand en ontdek er meteen ons antwoord op de laatste trends in decoratief plaatmateriaal!

Primeur op interzum
Voor interzum hebben we een speciale primeur in petto. U kan er voor het eerst kennismaken met de volledig vernieuwde en uitgebreide Evola-collectie. Bekijk de video.

Unieke samenwerking
Kom er ook de Formica UNILIN collectie ontdekken. Dit volledige gamma biedt hoogwaardige oplossingen voor eender welk interieurbekledingsproject.


[1/4/2015] - » Het persbericht lezen

HOUTPRO+

Persbericht Witte rook : data bekend volgende editie HoutPro+ Na grondige analyse van de resultaten van de eerste editie van de vakbeurs HoutPro+ is de kogel door de kerk met betrekking tot de volgende editie van de beurs.

HoutPro+ blijft georganiseerd worden in de bekende Brabanthallen van 31 oktober tot en met 3 november 2017 Hiervoor zullen opnieuw de Brabanthal, Kempenhal en Langstraathal benut worden.

Ten gevolge de vraag van diverse nieuwe kandidaat deelnemers, werd tevens een optie op 2 extra hallen bij de hallenuitbater Libéma aangevraagd.


[1/4/2015] - » Het persbericht lezen

NIEUWE LEGNI HOUTPRINTS, FULL-WOOD EN OPPERVLAKTESTRUCTUUR “ROOT”

De collectie LEGNI Print HPL houtprints blijft verder uitbreiden als antwoord op de behoefte om ons te omringen met natuurlijk aanvoelende en uitziende materialen. Nieuw reproductie- en druktechnieken maken het vandaag mogelijk om gesofisticeerde houtreproducties en oppervlaktestructuren te produceren, die er zo natuurlijk uitzien en aanvoelen dat ze nauwelijks nog te onderscheiden zijn van echt hout. Nieuwe houtprints die aan de LEGNI NEWS collectie zijn toegevoegd zijn o.a. diverse eik interpretaties en eucalyptus. De nieuwe uitgesproken matte houtnerf structuur “Root” draagt in grote mate bij aan het natuurlijk uitzicht en aanvoelen van de houtprints en zal zowel in lengte als in de breedte (transversaal) van de plaat beschikbaar zijn.


[19/3/2015] - » Het persbericht lezen

UITNODIGING - WOOD EVENT 2015

Graag nodigen wij u vriendelijk uit op de tot Wood Event 2015 omgedoopte demodagen op de campus Katholieke Scholengemeenschap Harlindis-Relindis Maaseik-Kinrooi Weertersteenweg 135A, 3680 Maaseik

Mosa-Ic, leerkrachten en leerlingen van Nijverheid & Techniek werken samen met fabrikanten, leveranciers, verkopers, toeleveranciers en dienstverlenende organisaties.

Een ideaal moment om een workshop te volgen, een demonstratie bij te wonen of om uw netwerk verder uit te bouwen.

Woensdag 25 maart 2015 van 11h00 tot 20h00 en
Donderdag 26 maart 2015 van 13h00 tot 20h00/b>


[16/3/2015] - » Het persbericht lezen

BATIBOUW SLUIT SUCCESVOLLE EDITIE AF

De 56e editie van BATIBOUW sloot deze zondag met een duidelijk positieve noot de deuren. Het aantal bezoekers steeg ten opzichte van vorig jaar, waardoor de symbolische kaap van 300.000 bezoekers werd gehaald. De beurs profileerde zich bovendien meer dan ooit als een economische katalysator voor de hele sector. Eén van de grote motoren van het succes van deze editie was ongetwijfeld het attent inspelen op het thema renovatie.

Ondanks de crisis, en ondanks het prachtige weer dit weekend, stroomden de bezoekers massaal toe en toonden de exposanten zich bijzonder enthousiast.


[9/3/2015] - » Het persbericht lezen

ONZICHTBAAR MOOI – ONGEHOORD STIL

TopLine XL voor kasten met grootse afmetingen

Grote fronten, kamerhoge kasten: puristen houden van schuifdeuren. En schuifdeuren houden van TopLine XL. Want het verborgen liggende systeem verplaatst ook grote en zware deuren tot 80 kg gemakkelijk en stil.

Het verborgen liggende schuifdeursysteem TopLine XL laat max. 80 kg zware deuren vrijwel onzichtbaar en fascinerend licht glijden. De nieuwe demping Silent System vangt de beweging van de deuren bij het open en dicht gaan behoedzaam op en voorkomt dat deuren botsen. Bovendien overtuigt de nieuwe demping door de zeer eenvoudige montage.


[5/3/2015] - » Het persbericht lezen

NU NOG KRACHTIGER: DE KLEINE HAAKSE SLIJPMACHINES VAN BOSCH VOOR DE VAKMAN

Hogere productiviteit door een sneller resultaat

 • Meer vermogen met 1300 en 1700 watt
 • Lange levensduur door motorkoeling en stofbescherming
 • Standtijd koolborstel met ongeveer 50% verlengd

Hoge gebruikersbescherming
Productiviteit en resultaat zijn cruciaal bij industrieel gebruik. Om te voldoen aan de hoge eisen van de metaalindustrie, brengt Bosch elf kleine haakse slijpmachines op de markt die gemakkelijker te bedienen zijn, een hoge gebruikersbescherming hebben, en dit bij een duidelijk hoger vermogen. De nieuwe modellen zorgen, met respectievelijk 1300 en 1700 watt, voor een aanzienlijk sneller resultaat dan hun voorgangers.


[27/2/2015] - » Het persbericht lezen

DIVERS AANBOD FSC® PRODUCTEN BIJ 15-TAL FSC GECERTIFICEERDE EXPOSANTEN OP BATIBOUW

Jaar na jaar stijgt het aanbod FSC gecertificeerde houtproducten op de grootste Belgische bouwbeurs. Niet minder dan 15 FSC gecertificeerde bedrijven zijn aanwezig op Batibouw 2015. Buitenschrijnwerk, binnendeuren, trappen en vloeren met het FSC label kon men de voorbije jaren reeds vinden op de beursvloer maar het aantal aanbieders met FSC certificaat zit in stijgende lijn. Nieuw dit jaar is een FSC gecertificeerde keukenbouwer.

Het FSC label is zelf ook indirect vertegenwoordigd op een gemeenschappelijke stand van VIBE, de Cluster Ecoconstruction (Wallonië) en ecobuild.brussels (Brussel) in het ‘groene Batibouw paleis 10’.

Ook op zoek naar FSC producten?
Niet alle FSC certificaathouders staan op Batibouw, en niet iedereen bezoekt de beurs. Via een online leveranciersgids http://www.ikzoekFSC.be kan eenieder – zowel als particuliere of professionele klant – gericht op zoek gaan naar FSC gecertificeerde hout- of bouwtoepassingen of naar een FSC gecertificeerde leverancier of aannemer.


[27/2/2015] - » Het persbericht lezen

BRANDVEILIGHEID

Brandveilige houtoplossingen zijn al meer dan 40 jaar een prioriteit, waardoor we heel wat expertise hebben op vlak van het brandgedrag van houten platen. We produceren zowel brandvertragende spaanplaten als brandvertragende MDF-platen met een Euroklasse B-certificaat (EN 13501-1).
De belangrijkste voordelen van brandvertragende houten platen in vergelijking met standaard, onbehandeld hout:

 • verhoging van de verbrandingstijd met 25%
 • geen bijdrage tot vlamoverslag en vlamverspreiding


[20/2/2015] - » Het persbericht lezen

HACO TRADING STELT IN PREMIÈRE VOOR OP BATIBOUW

De revolutionaire zaagmachine Concept 350.

  De machine biedt alleen maar voordelen, waarvan we hier enkele opsommen:
 • Machine in zware constructie met sterke ophanging. Enkel 1 operator vereist.
 • Geen voorritser nodig : de Concept 350 maakt eerst een groef en zaagt daarna , alles met éénzelfde zaagblad en elimineert de voorritser en alle instellingen die dit met zich meebrengen. Boven- en onderzijde van de plaat zijn beide perfect gezaagd.
 • Plaatsbesparend : de combinatie van technische oplossingen, resulteert dat de machine de helft plaatsinname dan een traditionele paneelzaag in beslag neemt.


[19/2/2015] - » Het persbericht lezen
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 -> 66

WOOD-IT.BE  

WOOD-IT.BE BVBA G. KEYENLAAN 22 1160 BRUSSEL - Sitemap - Disclaimer - Contact: info@wood-it.be

PERSBERICHTEN
ARTIKELS
TWEEDEHANDSE HOUTBEWERKINGSMACHINES
GIDS VAN SCHRIJNWERKERS & INTERIEURBOUWERS
GIDS VAN PRODUCTEN & LEVERANCIERS
TE BEZOEKEN WEBSITES
TECHNISCH WOORDENBOEK NL/FR
VACATURES
DISCLAIMER
SITEMAP