transparenttransparent

woodLAB

Newsdesk woodweblab


BLUM STELT NIEUWE INNOVATIES VOOR OP INTERZUM 2017


Interzum is dé plaats om de nieuwigheden uit de meubelindustrie te ontdekken. Ook beslagfabrikant Blum stelde er de nieuwste innovaties op het gebied van klapdeuren, scharnieren en ladesystemen voor aan het grote publiek. Deze nieuwigheden zullen pas volgend jaar beschikbaar zijn maar Blum licht op Interzum graag al een tipje van de sluier op.

Bewegingstechnologieën vereenvoudigd
Onder het centrale thema ‘Vier voor meer’ to..


NIEUW BIJ STILLEMANS


STILLEMANS produceert hoge kwaliteit kunststof profielen. We ontwikkelen voortdurend nieuwe modellen. Vandaag hebben we meer dan 5000 profielen en accessoires beschikbaar.

STILLEMANS biedt u een totaaloplossing voor uw profielen. Wat we nog niet in huis hebben, kunnen we voor u ontwikkelen.

STILLEMANS maakt o.a. LED profielen, kantenband en handles – beschikbaar in een groot gamma afwerkingen en kleuren.


INTERZUM 2017: DECOSPAN IS GERICHT OP MERKEN EN BELEVING


Decospan, de Belgische leverancier van gefineerde panelen en een marktleider in Europa, is opnieuw van de partij in Keulen in hal 6. Deze editie echter met een aanzienlijk grotere stand en in plaats van links, meer naar rechts in de hal, en dicht bij de Piazza en centrale boulevard (C041). “Ook de look van de beursstand zal helemaal anders zijn dan in voorgaande jaren.” zegt Wouter Polfliet, brand manager van division panels en mede verantwoordelijk voor de marketing en ..


interzum 2017 - PREVIEW


Over precies 118 dagen gaat de vakbeurs Interzum van start in Keulen. De organisatoren zijn terecht koplopers te noemen op vlak van innovatie in de interieurbouw en de meubelindustrie. Elke twee jaar legt Interzum de basis voor toekomstige ontwikkelingen in deze industrie, dankzij de wisselwerking tussen exposanten en designers uit de hele wereld, die in de rij zullen staan voor dit niet te missen evenement. De exposanten (verdeeld over 10 beurshallen) lijken deze wissel..


ALPI STELT VOOR: RADIANT, HET HOUT DAT LEEFT VAN HET LICHT, PRIJS ‘BEST OF THE BEST’ INTERZUM AWARD 2015


Gedurende het International Year of Light and Light-Based Technologies, geïntroduceerd door UNESCO, is licht het sleutelbegrip van het ALPI hout. Als bekroning van de nieuwigheden onder de producten laat het nieuw hout Radiant het licht door, dankzij transparante harslijnen. Het innovatieve bereik van Radiant werd ook erkend door de jury van de Interzum Award 2015, die het product de prestigieuze “Best of the Best” Award toekende.

Een h..

Ligna


WEINIG GROEP OP HET SALON LIGNA 2017 : DIGITALE PRODUCTIE TEN DIENSTE VAN DE KLANT


In 2017 begint het LIGNA salon met een nieuw oppervlakteconcept. Daarom zal de Weinig groep zijn complete gamma voor de bewerking van massief hout en afgeleide materialen voor de eerste keer voorstellen in gebouw 27. Onder het motto « THINK WEINIG » worden de klanten verwacht op een stand van 4000 m², voor een uniek aanbod voor ambachten en industrie. In de sector van het bewerken van massief hout, omvat het programma de segmenten schaven en vormgeven, debiet en optimali..


LIGNA PREVIEW


De grote lijnen zijn opgezet om van de editie 2017 van LIGNA een onmisbaar evenement te maken voor de sector van de houtindustrie, met alle veranderingen door elkaar.

Zoals dr. Andreas GRUCHOW, lid van het voorzittend comité van de Deutsche Messe AG, het al terecht zei tijdens de persconferentie op 14 februari, is de conjunctuur heel gunstig ondanks de daling van export naar Rusland, als gevolg van de sancties die de Europese overheden hebben o..


LIGNA 2015: 'S WERELDS NUMMER 1


 • Een sterkere innovatieve geest en internationale uitstraling dan ooit
 • Het evenement weerspiegelt snelle vooruitgang geboekt door industrie 4.0 in houtbewerking en houtverwerking
 • Wood Industry Summit een succes vanaf het begin
 • "Verrassende Veelzijdigheid" ontmoet grote belangstelling

Hannover. LIGNA 2015, die in Hannover op vrijdag 15 mei ten einde liep, was een groo..

U bent op pagina : 22--> Aantal gevonden artikels : 980

UITNODIGING - WOOD EVENT 2015

Graag nodigen wij u vriendelijk uit op de tot Wood Event 2015 omgedoopte demodagen op de campus Katholieke Scholengemeenschap Harlindis-Relindis Maaseik-Kinrooi Weertersteenweg 135A, 3680 Maaseik

Mosa-Ic, leerkrachten en leerlingen van Nijverheid & Techniek werken samen met fabrikanten, leveranciers, verkopers, toeleveranciers en dienstverlenende organisaties.

Een ideaal moment om een workshop te volgen, een demonstratie bij te wonen of om uw netwerk verder uit te bouwen.

Woensdag 25 maart 2015 van 11h00 tot 20h00 en
Donderdag 26 maart 2015 van 13h00 tot 20h00/b>


[16/3/2015] - » Het persbericht lezen

BATIBOUW SLUIT SUCCESVOLLE EDITIE AF

De 56e editie van BATIBOUW sloot deze zondag met een duidelijk positieve noot de deuren. Het aantal bezoekers steeg ten opzichte van vorig jaar, waardoor de symbolische kaap van 300.000 bezoekers werd gehaald. De beurs profileerde zich bovendien meer dan ooit als een economische katalysator voor de hele sector. Eén van de grote motoren van het succes van deze editie was ongetwijfeld het attent inspelen op het thema renovatie.

Ondanks de crisis, en ondanks het prachtige weer dit weekend, stroomden de bezoekers massaal toe en toonden de exposanten zich bijzonder enthousiast.


[9/3/2015] - » Het persbericht lezen

ONZICHTBAAR MOOI – ONGEHOORD STIL

TopLine XL voor kasten met grootse afmetingen

Grote fronten, kamerhoge kasten: puristen houden van schuifdeuren. En schuifdeuren houden van TopLine XL. Want het verborgen liggende systeem verplaatst ook grote en zware deuren tot 80 kg gemakkelijk en stil.

Het verborgen liggende schuifdeursysteem TopLine XL laat max. 80 kg zware deuren vrijwel onzichtbaar en fascinerend licht glijden. De nieuwe demping Silent System vangt de beweging van de deuren bij het open en dicht gaan behoedzaam op en voorkomt dat deuren botsen. Bovendien overtuigt de nieuwe demping door de zeer eenvoudige montage.


[5/3/2015] - » Het persbericht lezen

NU NOG KRACHTIGER: DE KLEINE HAAKSE SLIJPMACHINES VAN BOSCH VOOR DE VAKMAN

Hogere productiviteit door een sneller resultaat

 • Meer vermogen met 1300 en 1700 watt
 • Lange levensduur door motorkoeling en stofbescherming
 • Standtijd koolborstel met ongeveer 50% verlengd

Hoge gebruikersbescherming
Productiviteit en resultaat zijn cruciaal bij industrieel gebruik. Om te voldoen aan de hoge eisen van de metaalindustrie, brengt Bosch elf kleine haakse slijpmachines op de markt die gemakkelijker te bedienen zijn, een hoge gebruikersbescherming hebben, en dit bij een duidelijk hoger vermogen. De nieuwe modellen zorgen, met respectievelijk 1300 en 1700 watt, voor een aanzienlijk sneller resultaat dan hun voorgangers.


[27/2/2015] - » Het persbericht lezen

DIVERS AANBOD FSC® PRODUCTEN BIJ 15-TAL FSC GECERTIFICEERDE EXPOSANTEN OP BATIBOUW

Jaar na jaar stijgt het aanbod FSC gecertificeerde houtproducten op de grootste Belgische bouwbeurs. Niet minder dan 15 FSC gecertificeerde bedrijven zijn aanwezig op Batibouw 2015. Buitenschrijnwerk, binnendeuren, trappen en vloeren met het FSC label kon men de voorbije jaren reeds vinden op de beursvloer maar het aantal aanbieders met FSC certificaat zit in stijgende lijn. Nieuw dit jaar is een FSC gecertificeerde keukenbouwer.

Het FSC label is zelf ook indirect vertegenwoordigd op een gemeenschappelijke stand van VIBE, de Cluster Ecoconstruction (Wallonië) en ecobuild.brussels (Brussel) in het ‘groene Batibouw paleis 10’.

Ook op zoek naar FSC producten?
Niet alle FSC certificaathouders staan op Batibouw, en niet iedereen bezoekt de beurs. Via een online leveranciersgids http://www.ikzoekFSC.be kan eenieder – zowel als particuliere of professionele klant – gericht op zoek gaan naar FSC gecertificeerde hout- of bouwtoepassingen of naar een FSC gecertificeerde leverancier of aannemer.


[27/2/2015] - » Het persbericht lezen

BRANDVEILIGHEID

Brandveilige houtoplossingen zijn al meer dan 40 jaar een prioriteit, waardoor we heel wat expertise hebben op vlak van het brandgedrag van houten platen. We produceren zowel brandvertragende spaanplaten als brandvertragende MDF-platen met een Euroklasse B-certificaat (EN 13501-1).
De belangrijkste voordelen van brandvertragende houten platen in vergelijking met standaard, onbehandeld hout:

 • verhoging van de verbrandingstijd met 25%
 • geen bijdrage tot vlamoverslag en vlamverspreiding


[20/2/2015] - » Het persbericht lezen

HACO TRADING STELT IN PREMIÈRE VOOR OP BATIBOUW

De revolutionaire zaagmachine Concept 350.

  De machine biedt alleen maar voordelen, waarvan we hier enkele opsommen:
 • Machine in zware constructie met sterke ophanging. Enkel 1 operator vereist.
 • Geen voorritser nodig : de Concept 350 maakt eerst een groef en zaagt daarna , alles met éénzelfde zaagblad en elimineert de voorritser en alle instellingen die dit met zich meebrengen. Boven- en onderzijde van de plaat zijn beide perfect gezaagd.
 • Plaatsbesparend : de combinatie van technische oplossingen, resulteert dat de machine de helft plaatsinname dan een traditionele paneelzaag in beslag neemt.


[19/2/2015] - » Het persbericht lezen

HET KEUKENWERKBLAD IN DE SPOTLIGHT

Nieuwe kleuren van Dekton® en Silestone® by Cosentino op Batibouw

Als hart van het huis is de keuken veel meer dan een ruimte om te koken. Open woonkeukens nodigen uit tot samenzijn met vrienden en familie, en het ontwerp van de keuken hangt nauw samen met de rest van het huis. Niet gek dus dat het kiezen van de juiste materialen steeds belangrijker wordt. Voor Cosentino is Batibouw dan ook dé opportuniteit om haar twee toppers Silestone® en Dekton® by Cosentino in de kijker te zetten. Beide materialen beschikken over eigenschappen die ideaal zijn voor keukentoepassingen, met unieke en vooruitstrevende designs. Centrale thema voor Batibouw 2015: nieuwe opwindende kleuren, geïnspireerd op de uitstraling van natuursteen.


[16/2/2015] - » Het persbericht lezen

SCM L'INVICIBILE - TECHNOLOGISCH HET MEEST HOOGSTAANDE GAMMA KLASSIEKE MACHINES TER WERELD

SCM is sinds 1952 fabrikant van houtbewerkingsmachines. In de jaren 50, 60 en 70 waren de machines die onder de merknaam SCM "L'Invicibile" (wat "onoverwinnelijk" betekent) wereldwijd synoniem voor kwaliteit en precisie.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat SCM de merknaam van onder het stof haalde voor zijn nieuwe reeks top machines. Het L'Invicibile gamma bevat een reeks paneelzagen, freesmachines en schaafmachines. De machines combineren robustheid met precisie en hoogtechnologische oplossingen. Het mooie moderne design krijgt u er zomaar bovenop. U kon op onze opendeurdagen begin oktober reeds kennis maken met het gamma.


[10/2/2015] - » Het persbericht lezen

OPENDEUR DAGEN BIJ LISMONT IN SAINTES

Op DONDERDAG 12, VRIJDAG 13 en ZATERDAG 14 FEBRUARI heetten wij U van harte welkom op onze SPECIALE opendeurdagen in onze toonzaal te Saintes, telkens van 9h00 tot 19h00 (behalve zaterdag middag).

Ons team verwacht U en is trots om U ons gekend gamma machines en gereedschappen te tonen, maar tevens ook enkele nieuwe houtbewerkingsmachines, waaronder ...


[7/2/2015] - » Het persbericht lezen

COSMOS EN SCALA

Op Batibouw 2015 (Paleis 7, standnummer 7.417) stelt De Decker twee gloednieuwe badkamerseries voor: COSMOS en SCALA. Steeds vaker genieten badkamerontwerpen zonder grepen de voorkeur, onder meer doordat ze de vormgeving meer centraal stellen en het meubilair ‘lichter’ laten ogen.


[7/2/2015] - » Het persbericht lezen

HET NIEUWE GREEPLOOS

Op Batibouw 2015 (Paleis 11, Standnummer 11.112) lanceert Blum een gloednieuwe mechanische techniek die bijdraagt tot vloeiender en stiller bedieningscomfort van greeploos keukenmeubilair: TIP-ON BLUMOTION. Als tweede nieuwigheid introduceert de Oostenrijkse fabrikant ‘SERVO-DRIVE FLEX voor de koelkast’, een techniek die volledig greeploze keukenontwerpen mogelijk maakt.

TIP-ON BLUMOTION
Blum brengt vernieuwing door de mechanische openingstechniek TIP-ON en de zachte, geruisloze dempingstechniek BLUMOTION te combineren in de technologie TIP-ON BLUMOTION.


[26/1/2015] - » Het persbericht lezen

WAT BRENGT BATIBOUW 2015?

Een blik vooruit op België’s grootste bouw- en verbouwbeurs

Op een druk bijgewoonde persconferentie stelde BATIBOUW-organisator Geert Maes deze namiddag de thema’s, evenementen en toekomstige blikvangers van de editie 2015 voor. Het aftellen naar de 56ste BATIBOUW is dus begonnen. Van donderdag 26 februari tot en met zondag 8 maart 2015 opent ’s lands grootste en belangrijkste beurs in de bouw-, renovatie- en woonsector opnieuw de deuren. Bijna 1.000 exposanten stellen er hun meest innovatieve producten voor, waardoor alle paleizen van Brussels Expo gevuld zullen zijn. Als men elk Heizelpaleis als een beurs ziet, kan men zelfs spreken van 12 complete beurzen, elk met hun eigen thema van ruwbouw over sanitair tot verwarming en domotica. Zowel wie het groots ziet en een ambitieus nieuwbouw- of renovatie-project wil aanvatten, als wie bijvoorbeeld gewoon op zoek is naar een upgrade van de keuken of badkamer, kan op BATIBOUW terecht. Op de beurs is er met andere woorden voor elk wat wils, in welke fase van zijn of haar project de bezoeker ook zit.


[26/1/2015] - » Het persbericht lezen

NIEUWE UNI KLEUREN EN FLUORESCENTE KLEUREN FLUO

Uitbundig en intens of verfijnd en discreet, de nieuwe uni kleuren verrijken het reeds uitgebreide tintenpalet van de Print HPL Colours collectie. Een veelvoud van groene, blauwe, gele, rode, oranje, bruine, witte, grijze,… tinten vormen een quasi onuitputtelijk bron van kleureninspiratie voor elk type interieurproject. Helemaal nieuw zijn de “FLUO” HPL kleuren. “FLUO” trekt onmiddellijk de aandacht met een reeks enerzijds felle, volle fluorescente kleuren en anderzijds lineaire fluo patronen.


[26/1/2015] - » Het persbericht lezen

NOBLESSE: EEN TESTIMONIAL OVER DE STENNER ST100R

De Stenner bandherzaag type ST100R is nu een vaste waarde bij Schrijnwerkerij Patrick Van Overmeire BVBA te Knokke-Heist. We laten zaakvoerder Patrick Van Overmeire aan het woord:

Na aankoop in 2013 van een langszaag voor het verzagen van boolplanken, kwamen wij tot de bevinding dat een herzaag in combinatie met de langszaag een belangrijke meerwaarde zou betekenen.

De conclusie van een grondig marktonderzoek bij verschillende leveranciers was dat er momenteel maar één machine was, die aan onze eisen voldeed om massieve stukken tot 300 mm hoog in drie te zagen, dit voornamelijk in hardhout zoals afzelia, paddock, afrormosia en eik. De machine, die aan onze voorwaarden voldeed en tevens binnen het vooropgestelde budget bleef, was de Stenner ST100R.


[8/1/2015] - » Het persbericht lezen
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 -> 66

WOOD-IT.BE  

WOOD-IT.BE BVBA G. KEYENLAAN 22 1160 BRUSSEL - Sitemap - Disclaimer - Contact: info@wood-it.be

PERSBERICHTEN
ARTIKELS
TWEEDEHANDSE HOUTBEWERKINGSMACHINES
GIDS VAN SCHRIJNWERKERS & INTERIEURBOUWERS
GIDS VAN PRODUCTEN & LEVERANCIERS
TE BEZOEKEN WEBSITES
TECHNISCH WOORDENBOEK NL/FR
VACATURES
DISCLAIMER
SITEMAP