transparenttransparent

woodLAB

Newsdesk woodweblab


BLUM STELT NIEUWE INNOVATIES VOOR OP INTERZUM 2017


Interzum is dé plaats om de nieuwigheden uit de meubelindustrie te ontdekken. Ook beslagfabrikant Blum stelde er de nieuwste innovaties op het gebied van klapdeuren, scharnieren en ladesystemen voor aan het grote publiek. Deze nieuwigheden zullen pas volgend jaar beschikbaar zijn maar Blum licht op Interzum graag al een tipje van de sluier op.

Bewegingstechnologieën vereenvoudigd
Onder het centrale thema ‘Vier voor meer’ to..


NIEUW BIJ STILLEMANS


STILLEMANS produceert hoge kwaliteit kunststof profielen. We ontwikkelen voortdurend nieuwe modellen. Vandaag hebben we meer dan 5000 profielen en accessoires beschikbaar.

STILLEMANS biedt u een totaaloplossing voor uw profielen. Wat we nog niet in huis hebben, kunnen we voor u ontwikkelen.

STILLEMANS maakt o.a. LED profielen, kantenband en handles – beschikbaar in een groot gamma afwerkingen en kleuren.


INTERZUM 2017: DECOSPAN IS GERICHT OP MERKEN EN BELEVING


Decospan, de Belgische leverancier van gefineerde panelen en een marktleider in Europa, is opnieuw van de partij in Keulen in hal 6. Deze editie echter met een aanzienlijk grotere stand en in plaats van links, meer naar rechts in de hal, en dicht bij de Piazza en centrale boulevard (C041). “Ook de look van de beursstand zal helemaal anders zijn dan in voorgaande jaren.” zegt Wouter Polfliet, brand manager van division panels en mede verantwoordelijk voor de marketing en ..


interzum 2017 - PREVIEW


Over precies 118 dagen gaat de vakbeurs Interzum van start in Keulen. De organisatoren zijn terecht koplopers te noemen op vlak van innovatie in de interieurbouw en de meubelindustrie. Elke twee jaar legt Interzum de basis voor toekomstige ontwikkelingen in deze industrie, dankzij de wisselwerking tussen exposanten en designers uit de hele wereld, die in de rij zullen staan voor dit niet te missen evenement. De exposanten (verdeeld over 10 beurshallen) lijken deze wissel..


ALPI STELT VOOR: RADIANT, HET HOUT DAT LEEFT VAN HET LICHT, PRIJS ‘BEST OF THE BEST’ INTERZUM AWARD 2015


Gedurende het International Year of Light and Light-Based Technologies, geïntroduceerd door UNESCO, is licht het sleutelbegrip van het ALPI hout. Als bekroning van de nieuwigheden onder de producten laat het nieuw hout Radiant het licht door, dankzij transparante harslijnen. Het innovatieve bereik van Radiant werd ook erkend door de jury van de Interzum Award 2015, die het product de prestigieuze “Best of the Best” Award toekende.

Een h..

Ligna


WEINIG GROEP OP HET SALON LIGNA 2017 : DIGITALE PRODUCTIE TEN DIENSTE VAN DE KLANT


In 2017 begint het LIGNA salon met een nieuw oppervlakteconcept. Daarom zal de Weinig groep zijn complete gamma voor de bewerking van massief hout en afgeleide materialen voor de eerste keer voorstellen in gebouw 27. Onder het motto « THINK WEINIG » worden de klanten verwacht op een stand van 4000 m², voor een uniek aanbod voor ambachten en industrie. In de sector van het bewerken van massief hout, omvat het programma de segmenten schaven en vormgeven, debiet en optimali..


LIGNA PREVIEW


De grote lijnen zijn opgezet om van de editie 2017 van LIGNA een onmisbaar evenement te maken voor de sector van de houtindustrie, met alle veranderingen door elkaar.

Zoals dr. Andreas GRUCHOW, lid van het voorzittend comité van de Deutsche Messe AG, het al terecht zei tijdens de persconferentie op 14 februari, is de conjunctuur heel gunstig ondanks de daling van export naar Rusland, als gevolg van de sancties die de Europese overheden hebben o..


LIGNA 2015: 'S WERELDS NUMMER 1


 • Een sterkere innovatieve geest en internationale uitstraling dan ooit
 • Het evenement weerspiegelt snelle vooruitgang geboekt door industrie 4.0 in houtbewerking en houtverwerking
 • Wood Industry Summit een succes vanaf het begin
 • "Verrassende Veelzijdigheid" ontmoet grote belangstelling

Hannover. LIGNA 2015, die in Hannover op vrijdag 15 mei ten einde liep, was een groo..

U bent op pagina : 23--> Aantal gevonden artikels : 980

PAR-KY INTRODUCEERT DE TWIST+ EN DELUXE+ ROUGH CUT

De uitstraling en sfeer van elk interieur worden voor een groot deel bepaald door de keuze van de vloer. Steeds meer worden verouderde stijlen gecombineerd met moderne of klassieke interieurs. Een opvallend voorbeeld hiervan is parket in visgraatmotief. Deze tijdloze klassieker is niet gemakkelijk te plaatsen en tijdrovend en wordt daarom meestal enkel geplaatst door de vakman.

Een oplossing hiervoor is de Par-ky de TWIST+ collectie: fineervloeren die heel snel zwevend geplaatst kunnen worden in verschillende patronen. Het traditionele visgraatmotief is er één van, maar ook een dubbele visgraat en zelfs vierkanten zijn mogelijk dankzij deze innovatieve collectie. Par-ky TWIST+ bestaat in 5 kleuren en is voorzien van een geïntegreerde akoestische kurkonderlaag. Bovendien is Par-ky TWIST+ een pak goedkoper in installatie dan de traditionele massieve visgraatparketten en is veel gemakkelijker in plaatsing.

Een andere trend is het gebruik van de ruwe, authentieke materialen in combinatie met moderne interieurs. De bestaande Par-ky collectie DELUXE+ wordt daarom uitgebreid met een extra “ROUGH CUT” afwerking. De planken van Par-ky Deluxe zijn 1800mm, voorzien van een geborstelde afwerking en een geïntegreerde kurkonderlaag. Maar als extra “touch” werd gekozen voor een afwerking in lintzaagmotief. Hierbij staan zaagsneden haaks op de vezelrichting van het hout. Hierdoor krijgt deze prachtige collectie een extra ruw karakter. Onze innovatieve techniek garandeert bovendien dat elke plank uniek is, omdat het lintzaagmotief willekeurig wordt aangebracht op verschillende plaatsen. Samen met de geborstelde afwerking creëert dit een fenomenaal 3D effect.

Kom en bezoek onze stand op Domotex Hannover hal 9 stand C05 en Batibouw Brussel hal 6 stand 6213 of surf naar www.par-ky.com .


[7/1/2015] - » Het persbericht lezen

NIEUWE DIGITAL PRINT COLLECTIE : DIGITAL NATURE BY KARIM RASHID

Tijdens het Salone del Mobile in 2008 pakte Abet Laminati in “La Triennale di Milano” uit met het grensverleggende project “KASA DIGITALIA”, ontworpen door Karim Rashid. “KASA DIGITALIA” toonde de woning als een baanbrekende technologische leefruimte, volledig bekleed met digitaal geprinte HPL platen van Abet Laminati, naar een ontwerp van Karim Rashid.

De samenwerking met Karim Rashid resulteerde onlangs in een nieuwe Digital Print HPL collectie “DIGITAL NATURE”.


[7/1/2015] - » Het persbericht lezen

WÜRTH VROUWENKALENDER 2015 IN HET LAND

Naast Kerstmis en Nieuwjaar zorgt de komst van de Würth vrouwenkalender traditiegetrouw voor extra warmte tijdens de kille eindejaarsperiode. Elk jaar opnieuw kijken klanten en medewerkers van de marktleider in professionele montage- en bevestigingsmaterialen halsreikend uit naar de nieuwe editie.

Ditmaal trok Würth naar het art & design hotel Miura in Tsjechië, waar de modellen Eliska Buckova, Karolina Matuskova en Katerina Jursikova voor 12 adembenemende foto’s zorgden. De beelden zijn steeds sensueel en prikkelend, maar laten nog net genoeg aan de verbeelding over. Dat is meteen ook een van de redenen van het grote succes van deze kalender.


[11/12/2014] - » Het persbericht lezen

ALTRIPAN HELPT CHINESE MULTIPLEXFABRIEK BIJ BEHALEN FSC-CERTIFICAAT

Altripan, de Belgische invoerder van houten plaatmaterialen, trok een belangrijke Chinese multiplexproducent over de streep om het FSC-certificaat te behalen. De importeur - met vestigingen in Antwerpen en in Tilbury (UK) - overtuigde zijn Chinese partner van het belang en begeleidde hen intensief op het traject naar de certificering.

Altripan wil haar klanten een zo ruim mogelijk assortiment bieden in FSC-plaatmateriaal, afkomstig uit verantwoord beheerde bossen. Het bedrijf, dat vandaag al de overgrote meerderheid van haar omzet in FSC-goederen verhandelt, gaat hiervoor allianties aan met haar belangrijkste leveranciers. Onlangs plukte Altripan de vruchten van de intensieve ondersteuning die ze boden aan hun Chinese partner Suzhou Kai Wah om de FSC-certificering te behalen.


[11/12/2014] - » Het persbericht lezen

VERHIT

Volkomen milieuvriendelijk
Hout is eeuwenoud en tegelijk zeer actueel. Dat is enerzijds te danken aan het feit dat hout een natuurlijk, ecologisch verantwoord en mooi materiaal is, en anderzijds aan nieuwe ontwikkelingen zoals de thermische modificatie, ook wel thermische verduurzaming of hittebehandeling genoemd.
Hittebehandeling is een verduurzamingsmethode die gebruik maakt van hitte om de duurzaamheid van houtsoorten die van nature niet of weinig duurzaam zijn en daardoor enkel geschikt voor binnentoepassingen, te verhogen en het hout vormstabieler te maken. Hittebehandeling is een milieuvrie


[9/12/2014] - » Het persbericht lezen

ENGELS WORDT NIEUWSTE PARTNER VAN FSC BELGIE

De firma Engels – producent en plaatser van ramen en deuren in FSC gecertificeerd hout – werd onlangs partner van FSC België. Engels en FSC België slaan de handen in mekaar wat betreft de promotie van FSC gelabeld schrijnwerk naar zowel particuliere als professionele klanten.

De firma Engels produceert en plaats ramen en deuren in hout en dit reeds sinds 1945. Met 12 ‘Engels Shops’ is het bedrijf verspreid aanwezig in heel België en via Engels Projects ook actief op de projectmarkt. Engels beschikt reeds sinds 2011 over een FSC Chain of Custody certificaat, en kiest vandaag resoluut voor het aanbieden van ramen en deuren in FSC gecertificeerd hout. Het gaat hierbij zowel over verschillende tropische houtsoorten met FSC label, alsook andere houtsoorten waaronder lariks of het geacetelyeerde Accoya.


[5/12/2014] - » Het persbericht lezen

NABESCHOUWING BIENNALE INTERIEUR KORTRIJK 2014

Graag blikken we samen met U nog even terug op een succesvolle deelname aan de Internationale Design Biënnale Interieur in Kortrijk (B) van 17 t/m 26 oktober laatstleden. Tijdens deze tweejaarlijkse hoogmis van design en interieurinrichting mochten we duizenden enthousiaste bezoekers verwelkomen op de Abet Laminati stand en merkten we dat de preview van nieuwe kleuren en oppervlaktestructuren van de Print HPL collectie 2015>2018 kon rekenen op heel wat goedkeurende blikken en positieve reacties.


[4/12/2014] - » Het persbericht lezen

SPECIAAL NUMMER NOBLESSE INFO: STRIEBIG VERTICALE PANEELZAGEN

Met dit speciaal nummer van Noblesse Info, willen we ons Striebig topproduct met bijhorende service uitgebreid aan u voorstellen.

Een greep uit de inhoud:

 • Meer dan 50 jaar geleden: de eerste verticale paneelzaag
 • Onze "Striebig" service
 • Overzicht van de modellen
 • Zuivere lucht in de werkplaats
 • De Hebrock kantenaanlijmer type F4 heeft alles in huis
 • Sinds 1968, de Standard blijft werken, werken, werken.
 • Download hier deze Noblesse Info:


[3/12/2014] - » Het persbericht lezen

HETTICH ONTVANGT GERMAN DESIGN AWARD – SPECIAL MENTION 2015

Push to open Silent voor ArciTech behoort opnieuw tot de beste

De Duitse stichting 'Rat für Formgebung' (Duitse Raad voor vormgeving) heeft de German Design Award – Special Mention 2015, toegekend aan Hettich in de categorie 'Kitchen and Household' voor de Push to open Silent functie voor ArciTech schuifladen.

"Gegeven het feit dat deelname aan de German Design Award onderworpen is aan een strikt normalisatieproces, is deze onderscheiding des te opmerkelijker", aldus Andreas Hettich. De revolutionaire openingsfunctie van de Hettich groep werd al onderscheiden met de iF Product Design Award 2014.


[28/11/2014] - » Het persbericht lezen

BINNEN-SCHRIJNWERKER HEEFT INDRUKWEKKEND, MODERN MACHINEPARK

Wat is een interieurbouwer zonder atelier? De sector van de Vlaamse schrijnwerkers en interieurbouwers wordt gekenmerkt door een modern machinepark. Een basisuitrusting in de meeste bedrijven bestaat uit een paneelzaag, bovenfrees, schaafmachine en een kantenlijmer. Het gaat hier om een investering van om en bij de 50.000 euro. “Machines worden steeds meer geavanceerd en dus vaak ook duurder”, zegt Jos Heylen, Bouwunie voorzitter van de sector schrijnwerkers en interieurbouwers en gedelegeerd bestuurder van Jos Heylen nv. “Dit noopt de sector tot specialisatie en specialisatie gaat ook hand in hand met investeren in meer en nog betere machines, zoals in CNC-gestuurde machines of de computergestuurde regeling van machines”. Een gemiddelde CNC boor- en freesmachines kost 55.000 euro, een CNC opdeelzaagmachine rond de 50.000 euro. “Dit zijn grote maar noodzakelijke investeringen om rendabel te blijven, dankzij deze machines kan er sneller en nauwkeuriger geproduceerd worden en dat is nodig aangezien de loonkost in ons land heel erg hoog is.”


[27/11/2014] - » Het persbericht lezen

GOOD DESIGN AWARD VOOR HETTICH

Sensys en ArciTech opnieuw onderscheiden met prijs

In oktober 2014 heeft het Japan Institute of Design Promotion het 'G-Mark' label van de Good Design Award toegekend aan twee producten van Hettich. Het symboliseert uiterst geraffineerde vormgevingen en een opmerkelijke functie, en is met name zeer populair in Japan.

De scharnier Sensys en het schuifladesysteem ArciTech hebben in 2014 talrijke prestigieuze prijzen in de wacht gesleept. De Good Design Award 2014 is een hele bekende Japanse prijs die de uitzonderlijke vormgeving van de producten van Hettich bevestigt. Daarnaast beloont het 'G-Mark' label de uitstekende functie en de prestatie van de producten. De label is een waardevolle hulp voor consumenten bij de aanschaf van een nieuw product.


[26/11/2014] - » Het persbericht lezen

NORBORD GENK LICHT EVOLUTIE VAN GEURBEHEERSPLAN TOE

Genk, 25 november 2014 – Op woensdag 19 november ll. verwelkomde Norbord buurtbewoners en vertegenwoordigers van lokale en milieu-overheden op haar openbare informatievergadering. Voor het vierde jaar op rij werd de nodige toelichting gegeven bij de uitvoering van het geurbeheersplan waarvoor Norbord zich engageerde in het kader van het toekennen van haar milieuvergunning. In een vorig bericht maakten we trouwens reeds melding van de recente toekenning van een nieuwe milieuvergunning voor een jaarlijkse productie van 400.000 m³, meer bepaald een toename met 40.000 m³/jaar ten opzichte van de vorige uitgave.

“Hout is een milieuvriendelijk product,” aldus site manager Jim Frazier in zijn welkomstwoord. “Door het gebruik van Norbord-producten wordt een belangrijke hoeveelheid CO2 opgeslagen.” Verder benadrukte hij de bijdrage van het bedrijf aan de lokale economie en de continue inspanningen op vlak van duurzaamheid.


[26/11/2014] - » Het persbericht lezen

PRINT ACOUSTICS®: AKOESTISCH DEMPENDE PANELEN

De akoestisch dempende ‘Print Acoustics®’ panelen zijn ontwikkeld om allerhande storende omgevingsgeluiden te absorberen en bijgevolg te reduceren om zo bij te dragen tot een aangenamer leef- en werkcomfort. De ‘Print Acoustics®’ panelen zijn opgebouwd uit een centrale MDF-kern die aan beide zijden met Print HPL laminaat is afgewerkt : elke kleur en oppervlaktestructuur uit het Print HPL gamma van Abet Laminati is mogelijk. Dat leidt tot een keuzewaaier van meer dan 750 hedendaagse kleuren en decors. De rugzijde van de panelen is afgesloten met een bijkomend akoestisch dempend glasvlies. Er is keuze uit een 6 tal types ‘Print Acoustics®’ panelen met specifieke esthetische en geluidsreducerende karakteristieken.


[19/11/2014] - » Het persbericht lezen

LAMETT, DE PARKETSPECIALIST, VERSTERKT HET EUROPESE TEAM

Lamett, de parketspecialist uit Deerlijk, produceert en verdeelt parket vloeren naar alle Europese landen. Het is een jonge en dynamische firma die sinds 2007 een continue groei kent.

De omzet evolueerde de voorbije 7 jaar van 2 miljoen EUR tot om en bij de 20 miljoen EUR in 2014. Recent (september 2014) werd reeds melding gemaakt van een fikse uitbreiding en investering in Deerlijk. Om de groei verder te ondersteunen werd het organigram van de firma bijgestuurd.

De belangrijkste ingreep is dat Pieter-Jan Dendooven Sales Director Europe wordt.

Daarnaast zijn er een aantal country managers:


[19/11/2014] - » Het persbericht lezen

HACO OPENDEURDAGEN!

Haco Trading zet de poorten van zijn meer dan 3.000 m² grote showroom wagenwijd open. Kom langs voor een hapje en een drankje en ontdek ons innovatieve gamma met doorlopend demo's!

 1. AKRON 1440 MET AIR FORCE TECHNOLOGIE
 2. B SOLID: HET NIEUWSTE SOFTWARE PAKKET VAN BIESSE
 3. WINSTORE: HET NIEUWE PLATENMAGAZIJN VAN BIESSE
 4. MECAL: ONS NIEUWSTE TOPMERK IN ONS GAMMA
 5. HET MODERNSTE RAMENCENTER OP DE MARKT


[3/11/2014] - » Het persbericht lezen
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 -> 66

WOOD-IT.BE  

WOOD-IT.BE BVBA G. KEYENLAAN 22 1160 BRUSSEL - Sitemap - Disclaimer - Contact: info@wood-it.be

PERSBERICHTEN
ARTIKELS
TWEEDEHANDSE HOUTBEWERKINGSMACHINES
GIDS VAN SCHRIJNWERKERS & INTERIEURBOUWERS
GIDS VAN PRODUCTEN & LEVERANCIERS
TE BEZOEKEN WEBSITES
TECHNISCH WOORDENBOEK NL/FR
VACATURES
DISCLAIMER
SITEMAP