transparenttransparent

woodLAB

Newsdesk woodweblab


BLUM STELT NIEUWE INNOVATIES VOOR OP INTERZUM 2017


Interzum is dé plaats om de nieuwigheden uit de meubelindustrie te ontdekken. Ook beslagfabrikant Blum stelde er de nieuwste innovaties op het gebied van klapdeuren, scharnieren en ladesystemen voor aan het grote publiek. Deze nieuwigheden zullen pas volgend jaar beschikbaar zijn maar Blum licht op Interzum graag al een tipje van de sluier op.

Bewegingstechnologieën vereenvoudigd
Onder het centrale thema ‘Vier voor meer’ to..


NIEUW BIJ STILLEMANS


STILLEMANS produceert hoge kwaliteit kunststof profielen. We ontwikkelen voortdurend nieuwe modellen. Vandaag hebben we meer dan 5000 profielen en accessoires beschikbaar.

STILLEMANS biedt u een totaaloplossing voor uw profielen. Wat we nog niet in huis hebben, kunnen we voor u ontwikkelen.

STILLEMANS maakt o.a. LED profielen, kantenband en handles – beschikbaar in een groot gamma afwerkingen en kleuren.


INTERZUM 2017: DECOSPAN IS GERICHT OP MERKEN EN BELEVING


Decospan, de Belgische leverancier van gefineerde panelen en een marktleider in Europa, is opnieuw van de partij in Keulen in hal 6. Deze editie echter met een aanzienlijk grotere stand en in plaats van links, meer naar rechts in de hal, en dicht bij de Piazza en centrale boulevard (C041). “Ook de look van de beursstand zal helemaal anders zijn dan in voorgaande jaren.” zegt Wouter Polfliet, brand manager van division panels en mede verantwoordelijk voor de marketing en ..


interzum 2017 - PREVIEW


Over precies 118 dagen gaat de vakbeurs Interzum van start in Keulen. De organisatoren zijn terecht koplopers te noemen op vlak van innovatie in de interieurbouw en de meubelindustrie. Elke twee jaar legt Interzum de basis voor toekomstige ontwikkelingen in deze industrie, dankzij de wisselwerking tussen exposanten en designers uit de hele wereld, die in de rij zullen staan voor dit niet te missen evenement. De exposanten (verdeeld over 10 beurshallen) lijken deze wissel..


ALPI STELT VOOR: RADIANT, HET HOUT DAT LEEFT VAN HET LICHT, PRIJS ‘BEST OF THE BEST’ INTERZUM AWARD 2015


Gedurende het International Year of Light and Light-Based Technologies, geïntroduceerd door UNESCO, is licht het sleutelbegrip van het ALPI hout. Als bekroning van de nieuwigheden onder de producten laat het nieuw hout Radiant het licht door, dankzij transparante harslijnen. Het innovatieve bereik van Radiant werd ook erkend door de jury van de Interzum Award 2015, die het product de prestigieuze “Best of the Best” Award toekende.

Een h..

Ligna


WEINIG GROEP OP HET SALON LIGNA 2017 : DIGITALE PRODUCTIE TEN DIENSTE VAN DE KLANT


In 2017 begint het LIGNA salon met een nieuw oppervlakteconcept. Daarom zal de Weinig groep zijn complete gamma voor de bewerking van massief hout en afgeleide materialen voor de eerste keer voorstellen in gebouw 27. Onder het motto « THINK WEINIG » worden de klanten verwacht op een stand van 4000 m², voor een uniek aanbod voor ambachten en industrie. In de sector van het bewerken van massief hout, omvat het programma de segmenten schaven en vormgeven, debiet en optimali..


LIGNA PREVIEW


De grote lijnen zijn opgezet om van de editie 2017 van LIGNA een onmisbaar evenement te maken voor de sector van de houtindustrie, met alle veranderingen door elkaar.

Zoals dr. Andreas GRUCHOW, lid van het voorzittend comité van de Deutsche Messe AG, het al terecht zei tijdens de persconferentie op 14 februari, is de conjunctuur heel gunstig ondanks de daling van export naar Rusland, als gevolg van de sancties die de Europese overheden hebben o..


LIGNA 2015: 'S WERELDS NUMMER 1


  • Een sterkere innovatieve geest en internationale uitstraling dan ooit
  • Het evenement weerspiegelt snelle vooruitgang geboekt door industrie 4.0 in houtbewerking en houtverwerking
  • Wood Industry Summit een succes vanaf het begin
  • "Verrassende Veelzijdigheid" ontmoet grote belangstelling

Hannover. LIGNA 2015, die in Hannover op vrijdag 15 mei ten einde liep, was een groo..

U bent op pagina : 24--> Aantal gevonden artikels : 980

TRAP HOUTINDUSTRIE VERHOOGT CAPACITEIT MET NIEUWE FABRIEK IN HONGARIJE

NV Frans Trap is een typisch Belgisch familiebedrijf dat ondertussen reeds sinds 3 generaties en meer dan 70 jaar actief is in de import en verwerking van hardhout. Vanuit 3 vestigingen in België (2 in Mechelen en 1 in het Waalse Ciney) produceert en verdeelt Trap voornamelijk massieve werkbladen lijstwerk en parket (meerlaags en massief) in een zeer uitgebreid gamma van meer dan 30 houtsoorten.

Gezien de sterke internationale oriëntatie (meer dan de helft van de omzet wordt geëxporteerd) en de ongelijke concurrentie met lage(re) loonlanden werd een 2-tal jaar geleden door zaakvoerder Marc Trap en zijn vader Jean-Paul beslist om te investeren in een nieuwe productie in het buitenland. Dat de keuze na een lange zoektocht uiteindelijk op Hongarije is gevallen is niet verwonderlijk gezien onder andere de goede logistieke verbinding en het feit dat het binnen de EU gelegen is.


[23/10/2014] - » Het persbericht lezen

HOMAG & HOLZMA TREFF 2014

Hoogste bezoekersaantallen en binnenkomende orders ooit

De nieuwe HOMAG Ambition reeks en de HOLZMA 5 reeks, in première op het Treff evenement dit jaar, hebben een “enorme impact” veroorzaakt. Na doorgedreven onderzoek, hebben de pioniers uit het Zwarte Woud een grote opschudding binnen de sector veroorzaakt met de nieuwe conceptuele machines, op vlak van prestaties, flexibiliteit en efficiëntie. Alle nieuwe en verdere ontwikkelingen onthuld op de twee evenementen waren nadrukkelijk gericht op de reële en de huidige behoeften van klanten.


[15/10/2014] - » Het persbericht lezen

CLAMEX P-14

De nieuwe standaard verbinder met 14mm inbouwdiepte.

Na de succesvolle invoering van de Clamex P-15Lamello nu de nieuwe Clamex P-14. Deze nieuwste innovatie van Lamello werd geoptimaliseerd voor alle standaard applicaties en creëert veel nieuwe mogelijkheden. De nieuwe verbinder is beschikbaar sinds begin september 2014.

De installatie van de nieuwe verbinder is gebaseerd op de innovatieve P-System® groef en is een ware tijdsbesparing. De Clamex P-14 wordt binnen enkele seconden geïnstalleerd in de groef en dit zonder gereedschap. De twee geïntegreerde positioneringspinnen voorkomen torsie en maken eventuele extra positioneringselementen zoals deuvels overbodig. De maximale trekkracht van de verbinder is minstens 100kg.


[14/10/2014] - » Het persbericht lezen

DE VERNIEUWDE PRINT HPL COLLECTIE 2015>2018

Met de vernieuwde Print HPL collectie 2015>2018 bevestigt Abet Laminati als benchmark voor innoverend, decoratief plaatmateriaal
Ontdek in primeur nieuwe decors en structuren van de vernieuwde Print HPL collectie 2015>2018 tijdens Biënnale Interieur 2014 van 17 tot 26 oktober in Kortrijk, Hall 1 - Stand 108

Met een knipoog naar het postmodernisme transformeert Abet Laminati schoolbanken, symbolen van traditioneel, degelijk en functioneel Belgisch meubeldesign, in interactieve meubelobjecten, instrumenten als het ware, om de oneindig creatieve combinatiemogelijkheden van de vernieuwde Print HPL collectie 2015>2018 te demonstreren op de 24ste Biënnale Interieur 2014 in Kortrijk. Abet Laminati toont in primeur een veelheid aan nieuwe Print HPL decors en oppervlaktestructuren in een unieke driedimensionale kleurbeleving : de rijen schoolbanken staan opgesteld in tunnels bekleed met lineaire kleurengradiënten en demonstreren door middel van unieke interactieve moodboards, in harmonie met de fascinerende Digital Prints van de tunnelwanden, dat Abet Laminati haar status als benchmark voor innoverend, decoratief plaatmateriaal, onderschrijft.


[10/10/2014] - » Het persbericht lezen

HET NIEUWE OPENEN EN SLUITEN

“FREElift“ van Kesseböhmer: Bedieningscomfort opnieuw gedefinieerd

Eén familie die alles in zich heeft – de “Freelifter” van Kesseböhmer. Betrouwbare krachtscharnieren, slanke optiek, vrij lopende beweging, moeiteloos openen en sluiten, eenvoudige montage, afstelling en bediening – de “FREEfold“, “FREEslide“, “FREEswing“ en “FREEflap“ overtuigen en bieden keukenfabrikanten, monteurs en eindgebruiker een zee aan voordelen.

Zo zorgt de exclusief door Kesseböhmer ontwikkelde tweezijdige demping voor een bijzonder zachte en soepele aanslag in de openings- en sluitrichting.

Alle vier typen liftbeslag zijn standaard uitgerust met Multi-Position-STOPP (MPS).


[6/10/2014] - » Het persbericht lezen

PARKETSPECIALIST LAMETT BREIDT UIT

Deerlijk. Langs de E17 in Deerlijk is sinds dinsdag 23 september de uitbreiding van parketspecialist Lamett (www.lamett.be) duidelijk zichtbaar. Sinds haar oprichting in 2005 kent Lamett, de Deerlijkse producent en distributeur van parket, vinyl en laminaat, een stevige groei. De voorbije jaren werd hoofdzakelijk geïnvesteerd in productontwikkeling waardoor enkele succesvolle nieuwe collecties konden worden gelanceerd. Ook de marketingstrategie werd grondig bijgestuurd, vanuit een originele en uiterste klantvriendelijke aanpak. De Lamett productie bevindt zich hoofdzakelijk in Europa. De vestiging in Deerlijk is gericht op afwerking, voorraad en logistieke, administratieve en commerciële ondersteuning en stelt 25 van de meer dan 100 medewerkers te werk.


[26/9/2014] - » Het persbericht lezen

LE W-E DU BOIS ET DES FORETS D'ARDENNE

Menuiserie EMAC zal het 3de weekend van oktober voor de eerste keer deelnemen aan het “Week-end du Bois et des Forêts d’Ardenne”.

Het Week-end du Bois et des Forêts d’Ardenne heeft als devies alle facetten van het bos en de houtindustrie in de kijker te zetten. Het doel van dit weekend is het bos en de houtindustrie een modern imago te geven dat in de lijn van het duurzaam bouwen ligt.

Dit jaarlijks evenement biedt het grote publiek de unieke gelegenheid het bos en de houtindustrie te ontdekken en hun aandacht te vestigen op de rol, de rijkdom en de diversiteit van het bos en de houtindustrie.


[19/9/2014] - » Het persbericht lezen

NIEUWE WEBSITE VOOR HET PEFC-LABEL

Toegankelijke website om te sensibiliseren en PEFC-producten op te zoeken

PEFC Belgium, de vzw die in België onder andere verantwoordelijk is voor de promotie van het PEFC-label, heeft zopas een gloednieuwe website gelanceerd. “Alle doelgroepen hebben een duidelijk luik gekregen en we hebben de website ook zeer gebruiksvriendelijk gemaakt voor al wie op zoek is naar PEFC-gelabelde hout- of papierproducten”, vertelt Thomas Davreux, Algemeen Secretaris van PEFC Belgium.

Sinds kort werd de website www.pefc.be in een nieuw kleedje gestopt. Niet enkel de lay-out kende een transformatie, maar ook de volledige inhoud en structuur werd onder de loep genomen. “We hebben ervoor geopteerd om de teksten korter en overzichtelijker te maken, zonder aan inhoud in te boeten”, aldus Thomas Davreux. Naast algemene informatie over PEFC, koos de vzw ervoor om elke doelgroep een apart luik te geven. Concreet gaat het om boseigenaars, (gecertificeerde) bedrijven, consumenten (overheden, bedrijven en particulieren), pers en scholen/kinderen. Voor de PEFC-gecertificeerde bedrijven is er ook een extranet voorbehouden met tal van communicatiemiddelen.


[11/9/2014] - » Het persbericht lezen

WÜRTH LANCEERT APP

Turnhout, 5 september 2014 – Mobiele vaklui kunnen voortaan gebruikmaken van de gloednieuwe Würth app. De groothandel in montage- en bevestigingsmaterialen stelt zijn professionele gebruikers daarmee in staat om ook onderweg of op de werf hun bestelling te plaatsen. Een opmerkelijke service van deze app is de ‘Click & Collect’ functie, waarmee de klant zijn artikelen kan afhalen in een Würth shop naar keuze.

Met behulp van deze gloednieuwe app wil Würth Belux nv het zijn mobiele gebruikers nog makkelijker maken. Via de zoekfunctie of met de barcodescanner heeft de professionele vakman voortaan ook onderweg steeds toegang tot het complete productassortiment.


[5/9/2014] - » Het persbericht lezen

TA’OR BOX

Het concept TA’OR dat de fineerhouten lade TA’OR BOX en de lade-indelingen TA’OR CUBICS omvat, werd bekroond met een iF Design Award. Dat TA’OR een prijsbeest is, hoeft niet te verbazen. Het concept springt eruit, zowel op het vlak van afwerking als inzake techniek.

Van Hoecke ontwikkelde het vernieuwende concept in samenwerking met het internationaal gereputeerde designbureau Enthoven Associates. De productie van de fineerhouten TA’OR BOX gebeurt in een nieuwe productie-unit die Van Hoecke in Sint-Niklaas bouwde.


[3/9/2014] - » Het persbericht lezen

HACO - BIO4HEATING DAYS!

Gratis uw bedrijfsruimte opwarmen? Kom dan naar onze Bio4heating days (3, 4 & 5 oktober/10-18 u) en ontdek ons aanbod industriële houtkachels!

Ontdek een nieuwe generatie brikettenpressen en brekers aan zeer interessante voorwaarden!

PLACE TO BE:
HOGESCHUURSTRAAT 2
8850 ARDOOIE | BELGIE
T 051 74 64 54 | F 051 74 69 87
INFO@BIO4HEATING.COM
WWW.BIO4HEATING.COM


[28/8/2014] - » Het persbericht lezen

DE PERFECTE OPLOSSING VOOR UW JUST-IN-TIME PRODUCTIE

Door verticale bewerking toe te passen in uw bedrijf bespaart u aanzienlijk ruimte. Met de Brema Vektor, een machine uit het Biesse huis, liggen just in time productie, flexibiliteit, ruimtebesparing en complete bewerking van een paneel met directe inserts van bijvoorbeeld deuvels en scharnieren binnen handbereik.

De Brema Vector kan panelen aan tot 80 mm dik, 1600 breed en oneindig lang vanwege het transportsysteem. U haalt hiermee een volledig automatische productie in huis van werkvoorbereiding tot verpakking voor transport.


[28/8/2014] - » Het persbericht lezen

NIEUWE VERSIE VAN DE SUCCESVOLLE PROJECT TF

De machine is compacter en heeft toch grotere bewerkingsbereiken. Ze kan nu tegen een muur geplaatst worden aan twee zijden. Breedte 2450 lengte 1990. Minder dan 5 vierkante meter nodig en kan nog steeds platen met onbeperkte lengte aan. Drukrollen bovenaan met een torsiebar zodat er meer gelijkmatige druk is op de platen onafhankelijk of de platen breed of smal zijn.

Enkele voordelen zijn:
1) onbeperkte werkstuklengte
2) 1000 mm breedte
3) Minimum breedte is maar 60 mm
4) Dikteaansturing van de klem is 10-60 mm ipv slechts 10 mm bij sommige kollega’s
5) Z as voor zijdelingse boringen is gestuurd (niet manueel in te stellen)
6) Drukregeling van de klem van buiten de cnc mogelijk


[22/8/2014] - » Het persbericht lezen

BRENGT DESIGN IN BEWEGING

Schuifdeurbeslag SlideLine M van Hettich
Een systeem voor een breed scala van toepassingen is het schuifdeurbeslag SlideLine M van Hettich. Het blijft in het meubeldesign ingetogen op de achtergrond en zet schuifdeurelementen op elegante wijze in scène.

SlideLine M opent telkens nieuwe perspectieven: rekken worden aansprekende functionele meubelen,want door het verschuiven van de deuren ontstaat een spannende afwisseling tussen open en gesloten segmenten. De demping Silent System sluit deuren zacht en geruisloos en zorgt zo voor gebruiksgemak


[13/8/2014] - » Het persbericht lezen

ZESDE EDITIE VAN TOOLS&TOOLS IN DE STARTBLOKKEN

De organisatoren van Tools&Tools Professional Equipment zijn momenteel druk doende met de voorbereiding van de volgende editie op 29 & 30 januari 2015 en 1 & 2 februari 2015. Een afspraak die aanbieders van professioneel gereedschap, ijzerwaren of bevestigingsmaterialen niet mogen missen. Want Tools&Tools blijft de ontmoeting met 10.000 potentiële klanten op 4 dagen.

Het aantal bezoekers op Tools&Tools Professional Equipment zat bij de 5 vorige edities in in de lift. De formule 2+2, met twee dagen vakbeurs voor dealers en distributeurs en twee dagen voorbehouden voor professionele eindgebruiker en industrie, bewees door de jaren heen aan te slaan. Handel en vaklui erkennen Tools&Tools als hét platform voor gereedschap.


[6/8/2014] - » Het persbericht lezen
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 -> 66

WOOD-IT.BE  

WOOD-IT.BE BVBA G. KEYENLAAN 22 1160 BRUSSEL - Sitemap - Disclaimer - Contact: info@wood-it.be

PERSBERICHTEN
ARTIKELS
TWEEDEHANDSE HOUTBEWERKINGSMACHINES
GIDS VAN SCHRIJNWERKERS & INTERIEURBOUWERS
GIDS VAN PRODUCTEN & LEVERANCIERS
TE BEZOEKEN WEBSITES
TECHNISCH WOORDENBOEK NL/FR
VACATURES
DISCLAIMER
SITEMAP