transparenttransparent

woodLABMOVING IDEAS VAN BLUM OP INTERZUM


Klapdeursysteem wordt kleiner

Met de AVENTOS HK top brengt Blum een kleinere variant van het beproefde klapdeursysteem op de markt. Met zijn kleine inbouwgrootte en een hedendaags design van de afdekkap, integreert het beslagelement perfect in elke corpus. Het symmetrische systeem is eenvoudig aan beide zijden in de kast te monteren en dankzij de geïntegreerde, traploze openingshoekbegrenzer kan je exact bepalen hoe ver het front ..


BLUM POCKETDOOR & SPACE STEP


De stap naar nog meer opbergruimte

De invloed van de verstedelijking is nu al duidelijk voelbaar in onze woningen. Woonruimtes worden kleiner en dat zullen we in de toekomst meer en meer merken. Efficiënt omgaan met de beschikbaar (opberg)ruimte wordt één van de grote uitdagingen in de meubelbouw en daar weet Blum goed op in te spelen.

Op Interzum stelde Blum de SPACE STEP voor. Deze lade..


DECOSPAN SCOORT METEEN OP INTERZUM EN WINT TWEE AWARDS!


Keulen, 21/05/2019. Interzum is steeds 's werelds toonaangevende vakbeurs voor toeleveraniers naar de meubelindustrie en interieurontwerp. Op de grootste vakbeurs ter wereld in die branche zetten de exposanten nieuwe normen en bieden zij bezoekers uit de industrie en handel een overzicht van de meest baanbrekende innovaties in de sector. Decospan heeft dit volgens de jury uitmuntend gedaan en werd bekroond met twee prijzen: zowel het nieuwe Querkus Vintage I..


interzum AWARD 2019: DUBBELE WINST VOOR HETTICH


De prijswinnaars zijn ComfortSpin en ViZard by ambigence

Hettich won gisteravond maar liefst twee onderscheidingen voor productinnovaties. Het nieuwe klepbeslag ViZard by ambigence kreeg zelfs de onderscheiding 'Best of the Best'.

De uitreiking van de interzum awards 2019 vond plaats op 20 mei tijdens de legendarische interzum beursparty in het theater 'am Tanzbrunnen'. De jury van de in..


BLUM STELT NIEUWE INNOVATIES VOOR OP INTERZUM 2017


Interzum is dé plaats om de nieuwigheden uit de meubelindustrie te ontdekken. Ook beslagfabrikant Blum stelde er de nieuwste innovaties op het gebied van klapdeuren, scharnieren en ladesystemen voor aan het grote publiek. Deze nieuwigheden zullen pas volgend jaar beschikbaar zijn maar Blum licht op Interzum graag al een tipje van de sluier op.

Bewegingstechnologieën vereenvoudigd
Onder het centrale thema ‘Vier voor meer’ to..

Ligna


ALLEEN EN NOG HYPER PRODUCTIEF


Op de Ligna 2019 zien we dat veel gereedschappen zijn ontworpen om dode tijd te elimineren, de beweging van onderdelen te vergemakkelijken, repetitieve taken te elimineren zodat een schrijnwerker een dirigent wordt, wat leidt tot de robots en machines.

Stel je voor dat terwijl de CNC-machine met nesttafel al het werk doet van boren, frezen en snijden, de schrijnwerker andere taken kan uitvoeren, zoals het lijmen van de afkantbanden , of het same..


DE BIESSE DIGITALE FABRIEK OP LIGNA 2019: EEN WINNENDE ALLIANTIE TUSSEN MENS EN ROBOT


Pesaro, 15 mei 2019 - Bij LIGNA presenteert Biesse de toekomst van Industry 4.0: 6000 vierkante meter, waar automatisering en interconnectie een nog effectievere stimulans worden en het Automaction-concept tot leven brengen - de constante innovatieve geest van Biesse.

Ligna, een tweejaarlijks evenement, wordt gehouden in Hannover van 27 tot 31 mei 2019. Het is de toonaangevende vakbeurs als het gaat om machines, voorzieningen en..


EEN NIEUW HEFINRICHTING IS TOEGETREDEN TOT DE EUROTECH-PRODUCTPORTFOLIO


Het eT -Hover- univac- assortiment vacuümheftoestellen breidt zich uit: het omvat nu ook de nieuwe eT -Hover- univac-lijn . Het nieuw ontwikkelde hefinrichting is een compactere, lichtgewicht versie van de eT -Hover- univac . Net als zijn voorganger is het speciaal ontworpen voor het bouwen van gebieden.

De eT -Hover- univac is ontworpen als een hulpstuk voor kraan- en hefwerktuigen. Het is geschikt voor het heffen en verplaatsen van grote ladin..


WEINIG GROEP OP HET SALON LIGNA 2017 : DIGITALE PRODUCTIE TEN DIENSTE VAN DE KLANT


In 2017 begint het LIGNA salon met een nieuw oppervlakteconcept. Daarom zal de Weinig groep zijn complete gamma voor de bewerking van massief hout en afgeleide materialen voor de eerste keer voorstellen in gebouw 27. Onder het motto « THINK WEINIG » worden de klanten verwacht op een stand van 4000 m², voor een uniek aanbod voor ambachten en industrie. In de sector van het bewerken van massief hout, omvat het programma de segmenten schaven en vormgeven, debiet en optimali..


LIGNA PREVIEW


De grote lijnen zijn opgezet om van de editie 2017 van LIGNA een onmisbaar evenement te maken voor de sector van de houtindustrie, met alle veranderingen door elkaar.

Zoals dr. Andreas GRUCHOW, lid van het voorzittend comité van de Deutsche Messe AG, het al terecht zei tijdens de persconferentie op 14 februari, is de conjunctuur heel gunstig ondanks de daling van export naar Rusland, als gevolg van de sancties die de Europese overheden hebben o..

U bent op pagina : 24--> Aantal gevonden artikels : 1017

ROGIERS - BETERE AFWERKINGSGRAAD DANKZIJ NIEUWE TECHNOLOGIE.

De nieuwe spiraal as voor vlak- en vandikteschaafmachines heeft een groot aantal voordelen:

 • Betere afwerking dankzij de spiraalvormige snede van het schaafmes.
  De as is opgebouwd uit een aantal draaibare widia mesjes die in een spiraal op de schaafas gemonteerd worden. Door die spiraalvorm bekomt men een vloeiende snede op het te bewerken stuk hout. Waar voorheen met traditionele messen er eerder in het hout werd 'gekapt'.
 • Langere levensduur messen
  Widia heeft een langere levensduur dan traditionele messen uit HSS of sneldraaistaal.
 • Groter gebruiksgemak
  Het schaafmes moet niet meer uitgeleijnd worden. De messen staan reeds op de correcte positie dankzij hun mechanische bevestiging op de as.


[14/4/2015] - » Het persbericht lezen

NOBLESSE - NIEUWE VERTEGENWOORDIGER IN WALLONIË, BRUSSEL EN LUXEMBURG

Na meer dan 30 jaar als vertegenwoordiger actief geweest te zijn voor ons bedrijf, is Carol Payen op 30 juni 2014 met pensioen gegaan. Hij had een uitstekende band met zijn klanten, dikwijls familiebedrijven, waar hij met opeenvolgende generaties handelde. Geen wonder dat hij meestal vriend aan huis werd. Langs deze weg, en ook in naam van al zijn klanten, willen wij hem heel hartelijk danken voor zoveel jaren professionele en trouwe inzet.

Het was niet zo gemakkelijk om voor Carol een geschikte opvolger te vinden. Het is dan ook met genoegen dat wij onze cliënteel willen informeren van de komst van Damien Chasse in ons team. Damien is 53 jaar oud en heeft een uitstekende kennis van houtbewerkingsmachines. Hij was eerder al gedurende 10 jaar actief als technisch-commercieel afgevaardigde voor een belangrijk bedrijf in de sector.


[14/4/2015] - » Het persbericht lezen

INTERZUM AWARD 2015 VOOR INLINE S

Schuifdeurbeslag overtuigt met intelligente details
Het nieuwe schuifdeurbeslag InLine S van Hettich heeft de experts van de Interzum Award jury overtuigd. Deze gerenommeerde onderscheiding van de toeleveringsbranche getuigt van de kwaliteit en functie evenals de innovatieve waarde van dit beslag voor vlak ingebouwde fronten.

De Interzum Award, die inmiddels voor de achtste keer wordt uitgereikt door de Kölnmesse in samenwerking met Red Dot, legt de nadruk op de designfactor als waardeverhogend element. In deze wedstrijd worden de factoren innovatieve vormgeving en intelligente details centraal gesteld, want die zijn bepalend voor de esthetiek en functionaliteit van producten.


[2/4/2015] - » Het persbericht lezen

UNILIN

Van 5 t/m 8 mei nemen we deel aan interzum in Keulen, dé beurs om innovaties en interieurtrends te ontdekken. U vindt ons in hal 5.1 stand A70-B79. Kom naar de UNILIN, division panels stand en ontdek er meteen ons antwoord op de laatste trends in decoratief plaatmateriaal!

Primeur op interzum
Voor interzum hebben we een speciale primeur in petto. U kan er voor het eerst kennismaken met de volledig vernieuwde en uitgebreide Evola-collectie. Bekijk de video.

Unieke samenwerking
Kom er ook de Formica UNILIN collectie ontdekken. Dit volledige gamma biedt hoogwaardige oplossingen voor eender welk interieurbekledingsproject.


[1/4/2015] - » Het persbericht lezen

HOUTPRO+

Persbericht Witte rook : data bekend volgende editie HoutPro+ Na grondige analyse van de resultaten van de eerste editie van de vakbeurs HoutPro+ is de kogel door de kerk met betrekking tot de volgende editie van de beurs.

HoutPro+ blijft georganiseerd worden in de bekende Brabanthallen van 31 oktober tot en met 3 november 2017 Hiervoor zullen opnieuw de Brabanthal, Kempenhal en Langstraathal benut worden.

Ten gevolge de vraag van diverse nieuwe kandidaat deelnemers, werd tevens een optie op 2 extra hallen bij de hallenuitbater Libéma aangevraagd.


[1/4/2015] - » Het persbericht lezen

NIEUWE LEGNI HOUTPRINTS, FULL-WOOD EN OPPERVLAKTESTRUCTUUR “ROOT”

De collectie LEGNI Print HPL houtprints blijft verder uitbreiden als antwoord op de behoefte om ons te omringen met natuurlijk aanvoelende en uitziende materialen. Nieuw reproductie- en druktechnieken maken het vandaag mogelijk om gesofisticeerde houtreproducties en oppervlaktestructuren te produceren, die er zo natuurlijk uitzien en aanvoelen dat ze nauwelijks nog te onderscheiden zijn van echt hout. Nieuwe houtprints die aan de LEGNI NEWS collectie zijn toegevoegd zijn o.a. diverse eik interpretaties en eucalyptus. De nieuwe uitgesproken matte houtnerf structuur “Root” draagt in grote mate bij aan het natuurlijk uitzicht en aanvoelen van de houtprints en zal zowel in lengte als in de breedte (transversaal) van de plaat beschikbaar zijn.


[19/3/2015] - » Het persbericht lezen

UITNODIGING - WOOD EVENT 2015

Graag nodigen wij u vriendelijk uit op de tot Wood Event 2015 omgedoopte demodagen op de campus Katholieke Scholengemeenschap Harlindis-Relindis Maaseik-Kinrooi Weertersteenweg 135A, 3680 Maaseik

Mosa-Ic, leerkrachten en leerlingen van Nijverheid & Techniek werken samen met fabrikanten, leveranciers, verkopers, toeleveranciers en dienstverlenende organisaties.

Een ideaal moment om een workshop te volgen, een demonstratie bij te wonen of om uw netwerk verder uit te bouwen.

Woensdag 25 maart 2015 van 11h00 tot 20h00 en
Donderdag 26 maart 2015 van 13h00 tot 20h00/b>


[16/3/2015] - » Het persbericht lezen

BATIBOUW SLUIT SUCCESVOLLE EDITIE AF

De 56e editie van BATIBOUW sloot deze zondag met een duidelijk positieve noot de deuren. Het aantal bezoekers steeg ten opzichte van vorig jaar, waardoor de symbolische kaap van 300.000 bezoekers werd gehaald. De beurs profileerde zich bovendien meer dan ooit als een economische katalysator voor de hele sector. Eén van de grote motoren van het succes van deze editie was ongetwijfeld het attent inspelen op het thema renovatie.

Ondanks de crisis, en ondanks het prachtige weer dit weekend, stroomden de bezoekers massaal toe en toonden de exposanten zich bijzonder enthousiast.


[9/3/2015] - » Het persbericht lezen

ONZICHTBAAR MOOI – ONGEHOORD STIL

TopLine XL voor kasten met grootse afmetingen

Grote fronten, kamerhoge kasten: puristen houden van schuifdeuren. En schuifdeuren houden van TopLine XL. Want het verborgen liggende systeem verplaatst ook grote en zware deuren tot 80 kg gemakkelijk en stil.

Het verborgen liggende schuifdeursysteem TopLine XL laat max. 80 kg zware deuren vrijwel onzichtbaar en fascinerend licht glijden. De nieuwe demping Silent System vangt de beweging van de deuren bij het open en dicht gaan behoedzaam op en voorkomt dat deuren botsen. Bovendien overtuigt de nieuwe demping door de zeer eenvoudige montage.


[5/3/2015] - » Het persbericht lezen

NU NOG KRACHTIGER: DE KLEINE HAAKSE SLIJPMACHINES VAN BOSCH VOOR DE VAKMAN

Hogere productiviteit door een sneller resultaat

 • Meer vermogen met 1300 en 1700 watt
 • Lange levensduur door motorkoeling en stofbescherming
 • Standtijd koolborstel met ongeveer 50% verlengd

Hoge gebruikersbescherming
Productiviteit en resultaat zijn cruciaal bij industrieel gebruik. Om te voldoen aan de hoge eisen van de metaalindustrie, brengt Bosch elf kleine haakse slijpmachines op de markt die gemakkelijker te bedienen zijn, een hoge gebruikersbescherming hebben, en dit bij een duidelijk hoger vermogen. De nieuwe modellen zorgen, met respectievelijk 1300 en 1700 watt, voor een aanzienlijk sneller resultaat dan hun voorgangers.


[27/2/2015] - » Het persbericht lezen

DIVERS AANBOD FSC® PRODUCTEN BIJ 15-TAL FSC GECERTIFICEERDE EXPOSANTEN OP BATIBOUW

Jaar na jaar stijgt het aanbod FSC gecertificeerde houtproducten op de grootste Belgische bouwbeurs. Niet minder dan 15 FSC gecertificeerde bedrijven zijn aanwezig op Batibouw 2015. Buitenschrijnwerk, binnendeuren, trappen en vloeren met het FSC label kon men de voorbije jaren reeds vinden op de beursvloer maar het aantal aanbieders met FSC certificaat zit in stijgende lijn. Nieuw dit jaar is een FSC gecertificeerde keukenbouwer.

Het FSC label is zelf ook indirect vertegenwoordigd op een gemeenschappelijke stand van VIBE, de Cluster Ecoconstruction (Wallonië) en ecobuild.brussels (Brussel) in het ‘groene Batibouw paleis 10’.

Ook op zoek naar FSC producten?
Niet alle FSC certificaathouders staan op Batibouw, en niet iedereen bezoekt de beurs. Via een online leveranciersgids http://www.ikzoekFSC.be kan eenieder – zowel als particuliere of professionele klant – gericht op zoek gaan naar FSC gecertificeerde hout- of bouwtoepassingen of naar een FSC gecertificeerde leverancier of aannemer.


[27/2/2015] - » Het persbericht lezen

BRANDVEILIGHEID

Brandveilige houtoplossingen zijn al meer dan 40 jaar een prioriteit, waardoor we heel wat expertise hebben op vlak van het brandgedrag van houten platen. We produceren zowel brandvertragende spaanplaten als brandvertragende MDF-platen met een Euroklasse B-certificaat (EN 13501-1).
De belangrijkste voordelen van brandvertragende houten platen in vergelijking met standaard, onbehandeld hout:

 • verhoging van de verbrandingstijd met 25%
 • geen bijdrage tot vlamoverslag en vlamverspreiding


[20/2/2015] - » Het persbericht lezen

HACO TRADING STELT IN PREMIÈRE VOOR OP BATIBOUW

De revolutionaire zaagmachine Concept 350.

  De machine biedt alleen maar voordelen, waarvan we hier enkele opsommen:
 • Machine in zware constructie met sterke ophanging. Enkel 1 operator vereist.
 • Geen voorritser nodig : de Concept 350 maakt eerst een groef en zaagt daarna , alles met éénzelfde zaagblad en elimineert de voorritser en alle instellingen die dit met zich meebrengen. Boven- en onderzijde van de plaat zijn beide perfect gezaagd.
 • Plaatsbesparend : de combinatie van technische oplossingen, resulteert dat de machine de helft plaatsinname dan een traditionele paneelzaag in beslag neemt.


[19/2/2015] - » Het persbericht lezen

HET KEUKENWERKBLAD IN DE SPOTLIGHT

Nieuwe kleuren van Dekton® en Silestone® by Cosentino op Batibouw

Als hart van het huis is de keuken veel meer dan een ruimte om te koken. Open woonkeukens nodigen uit tot samenzijn met vrienden en familie, en het ontwerp van de keuken hangt nauw samen met de rest van het huis. Niet gek dus dat het kiezen van de juiste materialen steeds belangrijker wordt. Voor Cosentino is Batibouw dan ook dé opportuniteit om haar twee toppers Silestone® en Dekton® by Cosentino in de kijker te zetten. Beide materialen beschikken over eigenschappen die ideaal zijn voor keukentoepassingen, met unieke en vooruitstrevende designs. Centrale thema voor Batibouw 2015: nieuwe opwindende kleuren, geïnspireerd op de uitstraling van natuursteen.


[16/2/2015] - » Het persbericht lezen
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 -> 68

WOOD-IT.BE  

WOOD-IT.BE BVBA G. KEYENLAAN 22 1160 BRUSSEL - Sitemap - Disclaimer - Contact: info@wood-it.be

PERSBERICHTEN
ARTIKELS
TWEEDEHANDSE HOUTBEWERKINGSMACHINES
GIDS VAN SCHRIJNWERKERS & INTERIEURBOUWERS
GIDS VAN PRODUCTEN & LEVERANCIERS
TE BEZOEKEN WEBSITES
TECHNISCH WOORDENBOEK NL/FR
VACATURES
DISCLAIMER
SITEMAP