transparenttransparent

woodLAB

Newsdesk woodweblab


BLUM STELT NIEUWE INNOVATIES VOOR OP INTERZUM 2017


Interzum is dé plaats om de nieuwigheden uit de meubelindustrie te ontdekken. Ook beslagfabrikant Blum stelde er de nieuwste innovaties op het gebied van klapdeuren, scharnieren en ladesystemen voor aan het grote publiek. Deze nieuwigheden zullen pas volgend jaar beschikbaar zijn maar Blum licht op Interzum graag al een tipje van de sluier op.

Bewegingstechnologieën vereenvoudigd
Onder het centrale thema ‘Vier voor meer’ to..


NIEUW BIJ STILLEMANS


STILLEMANS produceert hoge kwaliteit kunststof profielen. We ontwikkelen voortdurend nieuwe modellen. Vandaag hebben we meer dan 5000 profielen en accessoires beschikbaar.

STILLEMANS biedt u een totaaloplossing voor uw profielen. Wat we nog niet in huis hebben, kunnen we voor u ontwikkelen.

STILLEMANS maakt o.a. LED profielen, kantenband en handles – beschikbaar in een groot gamma afwerkingen en kleuren.


INTERZUM 2017: DECOSPAN IS GERICHT OP MERKEN EN BELEVING


Decospan, de Belgische leverancier van gefineerde panelen en een marktleider in Europa, is opnieuw van de partij in Keulen in hal 6. Deze editie echter met een aanzienlijk grotere stand en in plaats van links, meer naar rechts in de hal, en dicht bij de Piazza en centrale boulevard (C041). “Ook de look van de beursstand zal helemaal anders zijn dan in voorgaande jaren.” zegt Wouter Polfliet, brand manager van division panels en mede verantwoordelijk voor de marketing en ..


interzum 2017 - PREVIEW


Over precies 118 dagen gaat de vakbeurs Interzum van start in Keulen. De organisatoren zijn terecht koplopers te noemen op vlak van innovatie in de interieurbouw en de meubelindustrie. Elke twee jaar legt Interzum de basis voor toekomstige ontwikkelingen in deze industrie, dankzij de wisselwerking tussen exposanten en designers uit de hele wereld, die in de rij zullen staan voor dit niet te missen evenement. De exposanten (verdeeld over 10 beurshallen) lijken deze wissel..


ALPI STELT VOOR: RADIANT, HET HOUT DAT LEEFT VAN HET LICHT, PRIJS ‘BEST OF THE BEST’ INTERZUM AWARD 2015


Gedurende het International Year of Light and Light-Based Technologies, geïntroduceerd door UNESCO, is licht het sleutelbegrip van het ALPI hout. Als bekroning van de nieuwigheden onder de producten laat het nieuw hout Radiant het licht door, dankzij transparante harslijnen. Het innovatieve bereik van Radiant werd ook erkend door de jury van de Interzum Award 2015, die het product de prestigieuze “Best of the Best” Award toekende.

Een h..

Ligna


WEINIG GROEP OP HET SALON LIGNA 2017 : DIGITALE PRODUCTIE TEN DIENSTE VAN DE KLANT


In 2017 begint het LIGNA salon met een nieuw oppervlakteconcept. Daarom zal de Weinig groep zijn complete gamma voor de bewerking van massief hout en afgeleide materialen voor de eerste keer voorstellen in gebouw 27. Onder het motto « THINK WEINIG » worden de klanten verwacht op een stand van 4000 m², voor een uniek aanbod voor ambachten en industrie. In de sector van het bewerken van massief hout, omvat het programma de segmenten schaven en vormgeven, debiet en optimali..


LIGNA PREVIEW


De grote lijnen zijn opgezet om van de editie 2017 van LIGNA een onmisbaar evenement te maken voor de sector van de houtindustrie, met alle veranderingen door elkaar.

Zoals dr. Andreas GRUCHOW, lid van het voorzittend comité van de Deutsche Messe AG, het al terecht zei tijdens de persconferentie op 14 februari, is de conjunctuur heel gunstig ondanks de daling van export naar Rusland, als gevolg van de sancties die de Europese overheden hebben o..


LIGNA 2015: 'S WERELDS NUMMER 1


 • Een sterkere innovatieve geest en internationale uitstraling dan ooit
 • Het evenement weerspiegelt snelle vooruitgang geboekt door industrie 4.0 in houtbewerking en houtverwerking
 • Wood Industry Summit een succes vanaf het begin
 • "Verrassende Veelzijdigheid" ontmoet grote belangstelling

Hannover. LIGNA 2015, die in Hannover op vrijdag 15 mei ten einde liep, was een groo..

U bent op pagina : 25--> Aantal gevonden artikels : 980

NORBORD GAAT VOLUIT VOOR DUURZAME ONTWIKKELING

Genk, 4 augustus 2014 – Hedendaags, verantwoord ondernemerschap. Dat is waar alle plants van de Norbord Groep wereldwijd 100% op inzetten, vandaag en in de toekomst. Bij Norbord in Genk is dat niet anders. De uitbreiding van de productiecapaciteit die er vandaag aan de orde is, strookt volledig met de bepalingen die dit duurzame bedrijfsbeleid omschrijven.

De Norbord Groep is één van de grootste producenten van OSB in de wereld. Het bedrijf telt 15 productie-eenheden en stelt in totaal 2000 mensen tewerk. 125 daarvan gaan dagelijks aan de slag in de vestiging in Genk voor de productie van SterlingOSB-Zero®-bouwplaten.

Na de overname in 2004 werd de Norbord-site in Genk uitgebouwd tot een succesvolle onderneming, ondanks de enorme uitdagingen waarmee de economie in het algemeen en de regio in het bijzonder, geconfronteerd werden.


[4/8/2014] - » Het persbericht lezen

EFFICIENT OUTSOURCEN VOOR MEER SLAGKRACHT

Wie vandaag zijn positie in de markt wil handhaven of versterken doet er goed aan om bepaalde werken uit te besteden. Een goed doordachte keuze van vele rationele ondernemers die oog hebben voor kostprijsbeheersing zonder verrassingen. Interieurbouwers met een scherpere focus op calculatie, een strakke organisatie met uitgepuurde processen die beheerst worden door interne experten met een sterk netwerk aan betrouwbare partners, hebben nog steeds mooie toekomstperspectieven in deze moeilijke tijden. Met veel ervaring, overtuiging en toewijding neemt OPTIMA die rol als partner graag op zich.

OPTIMA is niet aan zijn proefstuk toe. Reeds meer dan 15 jaar is zij een pionier en specialist in oplossingen-op-maat en ondersteunt al die tijd de vakman bij al zijn interieurprojecten, ongeacht diens schaalgrootte.


[24/7/2014] - » Het persbericht lezen

DECOSPAN LANCEERT QUERKUS

Decospan lanceert Querkus, een nieuwe collectie gefineerde platen met eikenfineer met LOOK, THICKNESS en TOUCH naar keuze
Totaalconcept met trendy en natuurlijke look wordt voorgesteld op Carrefour Du Bois 2014.

Menen, 12 mei 2014. – Decospan, Europees marktleider en trendsetter op gebied van gefineerd plaatmateriaal, lanceert op Carrefour Du Bois 2014 het nieuwe merk “Querkus”. Het inmiddels erg populaire concept “The Oak Collection” krijgt hiermee een straffe opvolger. Decospan biedt met “Querkus” een antwoord op de hedendaagse interieurtrend in Noord-Europa. Het combineren van authentieke materialen met moderne, strakke elementen getuigt van vernieuwing zonder afbreuk te doen aan onze rijke geschiedenis. Decospan speelt hierop in door eikenhout in verschillende varianten te brengen.


[18/6/2014] - » Het persbericht lezen

VAKBEURS HOUTPRO+ 2014 BIJNA VOLGEBOEKT

Het gaat goed met de bezettingsgraad van de vakbeurs HoutPro+. Vandaag werd de 105de deelnemer verwelkomd. Een totaal van 13.000 m² beursoppervlakte is inmiddels verhuurd en de voorbereidingen zijn in volle gang.

De eerste editie van de Vakbeurs HoutPro+ vindt plaats van 4 t/m 7 november 2014 in de Brabanthallen in ‘s Hertogenbosch. Drie beurshallen zullen voor deze eerste editie in gebruik worden genomen: De Brabanthal (houtbewerkingsmachines en toebehoren), de Kempenhal en Langstraathal (Toeleveranciers en aanverwante producten). Inmiddels zijn twee en een halve hal uitverkocht, waarvan de Brabanthal helemaal volgeboekt is!

Voorbereiding in volle gang
De beursadviesraad komt regelmatig bijeen om te bepalen hoe we de beurs zo soepel mogelijk te laten verlopen. Zo hebben we slimme keuzes gemaakt over technische aspecten, zoals de op- en afbouw met traffic-management. Dat betekent dat we optimale efficiëntie kunnen garanderen voor onze beurshouders.


[16/6/2014] - » Het persbericht lezen

NIEUWE WEBSITE VAN NORBORD IS ONLINE

Genk, 6 juni 2014 – De website van Norbord, toonaangevend OSB-producent, werd zopas in een nieuw kleedje gestoken. Het resultaat mag er zijn: een duidelijk gestructureerde webstek vol informatie. Dé belangrijkste troef echter is het interactieve luik. Voor gebruikers wordt www.norbord.be dan ook een echt werkinstrument.

Op één lijn
Het is de volledige Norbord Groep die de oefening maakte. De websites voor het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Nederland en België zijn vandaag al gelanceerd, die van Duitsland zal kortelings volgen. De bezoeker die bovenaan de Belgische site één van de andere landen selecteert, herkent in één oogopslag de structuur die over de hele groep wordt gevolgd. Alle websites zijn sterk analoog aan elkaar, een element dat meteen ook de groep als een eenheid benadrukt.


[6/6/2014] - » Het persbericht lezen

BOSQ IS DE NIEUWE NAAM VAN LEYSEN WOOD TRADING

Vanaf 21 mei krijgt Leysen Wood Trading een nieuwe naam: Bosq. Deze naamswijziging is onderdeel van een nieuwe strategie voor ons bedrijf dat al meer dan vijftig jaar ervaring heeft in de branche van houtfineer en aanverwante producten.

Bosq zal meer dan ooit een ambassadeur worden van de waardevolle grondstof die hout is en de mogelijkheden van dit unieke materiaal naar buiten brengen. Want het is duidelijk: er zal in de toekomst met hout anders omgegaan worden. Duurzamer ook, met aandacht voor lokaal hout of recuperatieverhalen of hout dat eigenlijk gras is. Love Wood. U bent en blijft hierbij onze gewaardeerde partner.

Wij hopen dat wij samen met u de toekomst van hout verder kunnen uitbouwen en geven graag antwoord op uw concrete vragen. Op onze nieuwe website www.bosq.be kunt u onze activiteiten duidelijk terugvi


[3/6/2014] - » Het persbericht lezen

UNILINE RAMENCENTER LIVE IN HET VTI ROESELARE (6 JUNI) !

Met veel trots nodigt de directie van HACO TRADING u uit op het Wood CNC Technologies Event waar ons Biesse Uniline Ramencenter centraal in de spotlights zal staan. Dit op vrijdag 6 juni vanaf 19u in Roeselare, Leenstraat 32.

Het VTI Roeselare (school voor wetenschap & techniek) wil via dit evenement het resultaat tonen van de ver doorgedreven samenwerking met zijn partners in het kader van zijn houtbewerkingsafdeling.

Interesse om dit evenement bij te wonen én de Uniline live aan het werk te zien?

KLIK dan op "inschrijven", vul het contactformulier in en geef op met hoeveel personen u aanwezig zal zijn!


[2/6/2014] - » Het persbericht lezen

FESTOOL - CONTURO - DE PERFECTE KANT

Wereldprimeur van Festool: De eerste mobiele kantenlijmer CONTURO met uniek patroonlijmsysteem

Met het nieuwe CONTURO systeem introduceert Festool niet alleen een handgeleid elektrisch gereedschap voor kantenverlijming met nauwelijks zichtbare naadverbindingen, maar een geheel nieuwe systeemoplossing voor de perfecte kant. De CONTURO is eenvoudig in de bediening en excellent in het resultaat – zowel bij rechthoekige delen als bij vrije en complexe vormen. Optimaal voor kleine serieproducties, maar ook voor individuele oplossingen die een snel en kwalitatief hoogwaardig bekanten van gewelfde, bolle en holle vormen vereisen.

De eisen aan de perfecte kanten worden groter: Naast de functionaliteit komen de visuele en contactkwaliteit steeds meer centraal te staan. Zichtbare lijmnaden en vuil dat zich afzet in de kant of een tastbare kantoversteek kunnen absoluut niet meer. Van hoogwaardige arbeid kan pas worden gesproken wanneer ook de kanten perfect zijn verwerkt. Rechte kanten werden tot nu toe overwegend aangebracht met een stationaire kantenlijmer, die in een perfecte kwaliteit verlijmt, afkort, freest en polijst.


[22/5/2014] - » Het persbericht lezen

DE ACCUVERSIE VAN DE CARVEX - VERMOGEN ZOALS UIT HET STOPCONTACT.

 • uitstekend bochtgedrag door torsiebestendige pendelstang en drievoudige zaagbladgeleiding
 • Grote doortrekkracht voor een snelle zaagvoortgang
 • eenvoudige bediening door softgrip en ergonomische uitvoering
 • in- en uitschakelaar aan weerskanten, vanuit elke greeppositie te bereiken
 • Snel en gereedschaploos wisselen van zolen, loopzolen en zaagbladen
 • Goed zichtbare aftekenlijn door LED-verlichting en sterke afzuiging
 • Krachtbesparend laag gewicht: 2,4 kg


[22/5/2014] - » Het persbericht lezen

BOSCH "WIRELESS CHARGING SYSTEM" VOOR PROFESSIONALS

Accugereedschap vanaf nu altijd gebruiksklaar

 • Verhoogde productiviteit en comfort: gereedschap is altijd gebruiksklaar
 • Technologie spaart kosten, een tweede accu is niet meer nodig
 • Laadeenheden zonder contactpunten zijn tegen water en stof beschermd
 • Volledige compatibiliteit met het volledige 18 volt professionele systeem van Bosch

Bosch past als eerste ter wereld de voordelen van inductieve energieoverdracht toe op accugereedschappen. Met de introductie van het "Wireless Charging System" presenteert Bosch de nieuwste ontwikkeling in laadtechnologie en nieuwe manieren voor het efficiënt, kosten- en tijdbesparend werken met accugereedschappen. "We zijn ervan overtuigd dat we met deze pioniersrol even succesvol kunnen zijn als met de eerste integratie van Lithium-Ion-cellen in een accuschroevendraaier meer dan tien jaar geleden – een technologie die men voor 2003 alleen van de gsm's kende en waarmee ondertussen 83 procent van alle handbediende elektrische accugereedschappen in Europa uitgerust is", verklaart Henk Becker, lid van de divisiedirectie in de afdeling Power Tools van de Robert Bosch GmbH.


[19/5/2014] - » Het persbericht lezen

ROGIERS: THE HOME EVENT

Uitnodiging 22

 • 25 mei 2014
  • Tal van nieuwigheden
  • Uitzonderlijke voorwaarden en promoties
  • Opruiming stock en toonzaalmachines

  Donderdag en vrijdag live demo van

  • Maestro ProView: Simulatiesoftware CNC-machines 5-assen
  • Spazio 3D: Software voor interieur
  • Maestro WD & Kosmosoft: Software voor ramen & deuren


  [14/5/2014] - » Het persbericht lezen
 • WURTH INSPIREERT

  Met 50 jaar ervaring op de Belgische markt, blijft Würth Belux nv investeren in service en kwaliteit.

  Laat u daarom inspireren tijdens de grote uitbreiding van onze shop aan de Everdongenlaan. Ons Turnhoutse filiaal verdubbelde namelijk niet alleen qua oppervlakte, voortaan hebben we er ook alles in huis om onze klanten actief kennis te laten maken met ons verviervoudigde gamma en innovatieve voorraadsystemen.

  Snuif op 20 mei 2014 de vernieuwde sfeer op ter ere van ons 50-jarige jubileum en wees bovendien getuige van een uitzonderlijke sportieve prestatie. Würth laat zich namelijk op sportief vlak inspireren door Marathonman Stefaan Engels, de duursporter die drie jaar geleden maar liefst 365 marathons in evenveel dagen afwerkte. Op 20 mei kan u meegenieten van zijn nieuwe recordpoging: 2272 kilometer door België lopen in één maand tijd. Aanschouw met eigen ogen of het hem die dag lukt om de eindmeet te halen..


  [13/5/2014] - » Het persbericht lezen

  H.B. FULLER INVESTEERT IN DE TOEKOMST

  Onze lijmleverancier H.B. Fuller investeert 70 miljoen € in nieuwe productie-sites en een state-of-the-art technology Center in Lüneburg, Duitsland voor innovaties. Ook na de Forbo-acquisitie blijft het dus hard gaan met Fuller's 3-jarig transformatie project. Bedoeling is de organisatie efficiënter & klantgerichter te maken. Zij hebben momenteel de capaciteit om nog meer proactief te reageren op de productie uitdagingen van de klanten.

  Ook de tests die in het technology center uitgevoerd worden, helpen de klant bij het stroomlijnen van hun productieprocessen en dragen bij tot lijnefficiëntie. Het volledig artikel kan nagelezen worden op de linkedin pagina van Robaco

  www.linkedin.com/company/robaco-nv


  [6/5/2014] - » Het persbericht lezen

  HACO TRADING WENST U UIT TE NODIGEN OP XYLEXPO 2014: DE INTERNATIONALE VAKBEURS VOOR HOUTTECHNOLOGIE.

  Xylexpo vindt plaats in Milaan van 13 tot 17 mei.

  U zal onze mensen vinden op de stand van Biesse in Hall 1, Stand C10-B11.

  Met sterke focus op onderzoek & ontwikkeling, introduceert Biesse geavanceerde technologische oplossingen met speciale focus op de productie van hogekwaliteitcomponenten.

  Deze nieuwste technologieën en machines staan op de stand:

  • Het AirForce System: systeem voor de applicatie van laserkanten door middel van warme gecomprimeerde lucht
  • bSolid software: ontwerp en creëer zonder beperkingen, beheer uw productie!
  • De werkcel met hoge-productiviteit opdeelzaag en het Winstore automatisch magazijn
  • Het nieuwe cnc-bewerkingscenter Rover B FT
  • De nieuwe Winline One: een oplossing voor hoge kwaliteit productie van deuren en ramen
  • De nieuwe kantenlijmer Akron 1400
  • de nieuwe versie van de Opera 7 voor schuurbewerkingen


  [29/4/2014] - » Het persbericht lezen

  EMAC PVC SYSTEM - NIEUW S150 SCHUIFRAAM

  • Economische en rationele vervaardiging dankzij omlopend gelaste buitenkader uit PVC
  • Grotere dichtheid dankzij twee omlopende borsteldichtingen ter hoogte van de vleugelopdek
  • Vleugelgewicht tot 250 kg mogelijk
  • Eenvoudige bediening ook bij verhoogde vleugelgewichten
  • Glasdikte tot 40 mm
  • Centraal verhakingsprofiel uit aluminum voor inbraakwering
  Verkrijgbaar in 10 kleuren
  Meer info: http://www.emacbelgium.be/


  [23/4/2014] - » Het persbericht lezen
  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 -> 66

  WOOD-IT.BE  

  WOOD-IT.BE BVBA G. KEYENLAAN 22 1160 BRUSSEL - Sitemap - Disclaimer - Contact: info@wood-it.be

  PERSBERICHTEN
  ARTIKELS
  TWEEDEHANDSE HOUTBEWERKINGSMACHINES
  GIDS VAN SCHRIJNWERKERS & INTERIEURBOUWERS
  GIDS VAN PRODUCTEN & LEVERANCIERS
  TE BEZOEKEN WEBSITES
  TECHNISCH WOORDENBOEK NL/FR
  VACATURES
  DISCLAIMER
  SITEMAP