transparenttransparent

woodLABMOVING IDEAS VAN BLUM OP INTERZUM


Klapdeursysteem wordt kleiner

Met de AVENTOS HK top brengt Blum een kleinere variant van het beproefde klapdeursysteem op de markt. Met zijn kleine inbouwgrootte en een hedendaags design van de afdekkap, integreert het beslagelement perfect in elke corpus. Het symmetrische systeem is eenvoudig aan beide zijden in de kast te monteren en dankzij de geïntegreerde, traploze openingshoekbegrenzer kan je exact bepalen hoe ver het front ..


BLUM POCKETDOOR & SPACE STEP


De stap naar nog meer opbergruimte

De invloed van de verstedelijking is nu al duidelijk voelbaar in onze woningen. Woonruimtes worden kleiner en dat zullen we in de toekomst meer en meer merken. Efficiënt omgaan met de beschikbaar (opberg)ruimte wordt één van de grote uitdagingen in de meubelbouw en daar weet Blum goed op in te spelen.

Op Interzum stelde Blum de SPACE STEP voor. Deze lade..


DECOSPAN SCOORT METEEN OP INTERZUM EN WINT TWEE AWARDS!


Keulen, 21/05/2019. Interzum is steeds 's werelds toonaangevende vakbeurs voor toeleveraniers naar de meubelindustrie en interieurontwerp. Op de grootste vakbeurs ter wereld in die branche zetten de exposanten nieuwe normen en bieden zij bezoekers uit de industrie en handel een overzicht van de meest baanbrekende innovaties in de sector. Decospan heeft dit volgens de jury uitmuntend gedaan en werd bekroond met twee prijzen: zowel het nieuwe Querkus Vintage I..


interzum AWARD 2019: DUBBELE WINST VOOR HETTICH


De prijswinnaars zijn ComfortSpin en ViZard by ambigence

Hettich won gisteravond maar liefst twee onderscheidingen voor productinnovaties. Het nieuwe klepbeslag ViZard by ambigence kreeg zelfs de onderscheiding 'Best of the Best'.

De uitreiking van de interzum awards 2019 vond plaats op 20 mei tijdens de legendarische interzum beursparty in het theater 'am Tanzbrunnen'. De jury van de in..


BLUM STELT NIEUWE INNOVATIES VOOR OP INTERZUM 2017


Interzum is dé plaats om de nieuwigheden uit de meubelindustrie te ontdekken. Ook beslagfabrikant Blum stelde er de nieuwste innovaties op het gebied van klapdeuren, scharnieren en ladesystemen voor aan het grote publiek. Deze nieuwigheden zullen pas volgend jaar beschikbaar zijn maar Blum licht op Interzum graag al een tipje van de sluier op.

Bewegingstechnologieën vereenvoudigd
Onder het centrale thema ‘Vier voor meer’ to..

Ligna


ALLEEN EN NOG HYPER PRODUCTIEF


Op de Ligna 2019 zien we dat veel gereedschappen zijn ontworpen om dode tijd te elimineren, de beweging van onderdelen te vergemakkelijken, repetitieve taken te elimineren zodat een schrijnwerker een dirigent wordt, wat leidt tot de robots en machines.

Stel je voor dat terwijl de CNC-machine met nesttafel al het werk doet van boren, frezen en snijden, de schrijnwerker andere taken kan uitvoeren, zoals het lijmen van de afkantbanden , of het same..


DE BIESSE DIGITALE FABRIEK OP LIGNA 2019: EEN WINNENDE ALLIANTIE TUSSEN MENS EN ROBOT


Pesaro, 15 mei 2019 - Bij LIGNA presenteert Biesse de toekomst van Industry 4.0: 6000 vierkante meter, waar automatisering en interconnectie een nog effectievere stimulans worden en het Automaction-concept tot leven brengen - de constante innovatieve geest van Biesse.

Ligna, een tweejaarlijks evenement, wordt gehouden in Hannover van 27 tot 31 mei 2019. Het is de toonaangevende vakbeurs als het gaat om machines, voorzieningen en..


EEN NIEUW HEFINRICHTING IS TOEGETREDEN TOT DE EUROTECH-PRODUCTPORTFOLIO


Het eT -Hover- univac- assortiment vacuümheftoestellen breidt zich uit: het omvat nu ook de nieuwe eT -Hover- univac-lijn . Het nieuw ontwikkelde hefinrichting is een compactere, lichtgewicht versie van de eT -Hover- univac . Net als zijn voorganger is het speciaal ontworpen voor het bouwen van gebieden.

De eT -Hover- univac is ontworpen als een hulpstuk voor kraan- en hefwerktuigen. Het is geschikt voor het heffen en verplaatsen van grote ladin..


WEINIG GROEP OP HET SALON LIGNA 2017 : DIGITALE PRODUCTIE TEN DIENSTE VAN DE KLANT


In 2017 begint het LIGNA salon met een nieuw oppervlakteconcept. Daarom zal de Weinig groep zijn complete gamma voor de bewerking van massief hout en afgeleide materialen voor de eerste keer voorstellen in gebouw 27. Onder het motto « THINK WEINIG » worden de klanten verwacht op een stand van 4000 m², voor een uniek aanbod voor ambachten en industrie. In de sector van het bewerken van massief hout, omvat het programma de segmenten schaven en vormgeven, debiet en optimali..


LIGNA PREVIEW


De grote lijnen zijn opgezet om van de editie 2017 van LIGNA een onmisbaar evenement te maken voor de sector van de houtindustrie, met alle veranderingen door elkaar.

Zoals dr. Andreas GRUCHOW, lid van het voorzittend comité van de Deutsche Messe AG, het al terecht zei tijdens de persconferentie op 14 februari, is de conjunctuur heel gunstig ondanks de daling van export naar Rusland, als gevolg van de sancties die de Europese overheden hebben o..

U bent op pagina : 25--> Aantal gevonden artikels : 1017

SCM L'INVICIBILE - TECHNOLOGISCH HET MEEST HOOGSTAANDE GAMMA KLASSIEKE MACHINES TER WERELD

SCM is sinds 1952 fabrikant van houtbewerkingsmachines. In de jaren 50, 60 en 70 waren de machines die onder de merknaam SCM "L'Invicibile" (wat "onoverwinnelijk" betekent) wereldwijd synoniem voor kwaliteit en precisie.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat SCM de merknaam van onder het stof haalde voor zijn nieuwe reeks top machines. Het L'Invicibile gamma bevat een reeks paneelzagen, freesmachines en schaafmachines. De machines combineren robustheid met precisie en hoogtechnologische oplossingen. Het mooie moderne design krijgt u er zomaar bovenop. U kon op onze opendeurdagen begin oktober reeds kennis maken met het gamma.


[10/2/2015] - » Het persbericht lezen

OPENDEUR DAGEN BIJ LISMONT IN SAINTES

Op DONDERDAG 12, VRIJDAG 13 en ZATERDAG 14 FEBRUARI heetten wij U van harte welkom op onze SPECIALE opendeurdagen in onze toonzaal te Saintes, telkens van 9h00 tot 19h00 (behalve zaterdag middag).

Ons team verwacht U en is trots om U ons gekend gamma machines en gereedschappen te tonen, maar tevens ook enkele nieuwe houtbewerkingsmachines, waaronder ...


[7/2/2015] - » Het persbericht lezen

COSMOS EN SCALA

Op Batibouw 2015 (Paleis 7, standnummer 7.417) stelt De Decker twee gloednieuwe badkamerseries voor: COSMOS en SCALA. Steeds vaker genieten badkamerontwerpen zonder grepen de voorkeur, onder meer doordat ze de vormgeving meer centraal stellen en het meubilair ‘lichter’ laten ogen.


[7/2/2015] - » Het persbericht lezen

HET NIEUWE GREEPLOOS

Op Batibouw 2015 (Paleis 11, Standnummer 11.112) lanceert Blum een gloednieuwe mechanische techniek die bijdraagt tot vloeiender en stiller bedieningscomfort van greeploos keukenmeubilair: TIP-ON BLUMOTION. Als tweede nieuwigheid introduceert de Oostenrijkse fabrikant ‘SERVO-DRIVE FLEX voor de koelkast’, een techniek die volledig greeploze keukenontwerpen mogelijk maakt.

TIP-ON BLUMOTION
Blum brengt vernieuwing door de mechanische openingstechniek TIP-ON en de zachte, geruisloze dempingstechniek BLUMOTION te combineren in de technologie TIP-ON BLUMOTION.


[26/1/2015] - » Het persbericht lezen

WAT BRENGT BATIBOUW 2015?

Een blik vooruit op België’s grootste bouw- en verbouwbeurs

Op een druk bijgewoonde persconferentie stelde BATIBOUW-organisator Geert Maes deze namiddag de thema’s, evenementen en toekomstige blikvangers van de editie 2015 voor. Het aftellen naar de 56ste BATIBOUW is dus begonnen. Van donderdag 26 februari tot en met zondag 8 maart 2015 opent ’s lands grootste en belangrijkste beurs in de bouw-, renovatie- en woonsector opnieuw de deuren. Bijna 1.000 exposanten stellen er hun meest innovatieve producten voor, waardoor alle paleizen van Brussels Expo gevuld zullen zijn. Als men elk Heizelpaleis als een beurs ziet, kan men zelfs spreken van 12 complete beurzen, elk met hun eigen thema van ruwbouw over sanitair tot verwarming en domotica. Zowel wie het groots ziet en een ambitieus nieuwbouw- of renovatie-project wil aanvatten, als wie bijvoorbeeld gewoon op zoek is naar een upgrade van de keuken of badkamer, kan op BATIBOUW terecht. Op de beurs is er met andere woorden voor elk wat wils, in welke fase van zijn of haar project de bezoeker ook zit.


[26/1/2015] - » Het persbericht lezen

NIEUWE UNI KLEUREN EN FLUORESCENTE KLEUREN FLUO

Uitbundig en intens of verfijnd en discreet, de nieuwe uni kleuren verrijken het reeds uitgebreide tintenpalet van de Print HPL Colours collectie. Een veelvoud van groene, blauwe, gele, rode, oranje, bruine, witte, grijze,… tinten vormen een quasi onuitputtelijk bron van kleureninspiratie voor elk type interieurproject. Helemaal nieuw zijn de “FLUO” HPL kleuren. “FLUO” trekt onmiddellijk de aandacht met een reeks enerzijds felle, volle fluorescente kleuren en anderzijds lineaire fluo patronen.


[26/1/2015] - » Het persbericht lezen

NOBLESSE: EEN TESTIMONIAL OVER DE STENNER ST100R

De Stenner bandherzaag type ST100R is nu een vaste waarde bij Schrijnwerkerij Patrick Van Overmeire BVBA te Knokke-Heist. We laten zaakvoerder Patrick Van Overmeire aan het woord:

Na aankoop in 2013 van een langszaag voor het verzagen van boolplanken, kwamen wij tot de bevinding dat een herzaag in combinatie met de langszaag een belangrijke meerwaarde zou betekenen.

De conclusie van een grondig marktonderzoek bij verschillende leveranciers was dat er momenteel maar één machine was, die aan onze eisen voldeed om massieve stukken tot 300 mm hoog in drie te zagen, dit voornamelijk in hardhout zoals afzelia, paddock, afrormosia en eik. De machine, die aan onze voorwaarden voldeed en tevens binnen het vooropgestelde budget bleef, was de Stenner ST100R.


[8/1/2015] - » Het persbericht lezen

PAR-KY INTRODUCEERT DE TWIST+ EN DELUXE+ ROUGH CUT

De uitstraling en sfeer van elk interieur worden voor een groot deel bepaald door de keuze van de vloer. Steeds meer worden verouderde stijlen gecombineerd met moderne of klassieke interieurs. Een opvallend voorbeeld hiervan is parket in visgraatmotief. Deze tijdloze klassieker is niet gemakkelijk te plaatsen en tijdrovend en wordt daarom meestal enkel geplaatst door de vakman.

Een oplossing hiervoor is de Par-ky de TWIST+ collectie: fineervloeren die heel snel zwevend geplaatst kunnen worden in verschillende patronen. Het traditionele visgraatmotief is er één van, maar ook een dubbele visgraat en zelfs vierkanten zijn mogelijk dankzij deze innovatieve collectie. Par-ky TWIST+ bestaat in 5 kleuren en is voorzien van een geïntegreerde akoestische kurkonderlaag. Bovendien is Par-ky TWIST+ een pak goedkoper in installatie dan de traditionele massieve visgraatparketten en is veel gemakkelijker in plaatsing.

Een andere trend is het gebruik van de ruwe, authentieke materialen in combinatie met moderne interieurs. De bestaande Par-ky collectie DELUXE+ wordt daarom uitgebreid met een extra “ROUGH CUT” afwerking. De planken van Par-ky Deluxe zijn 1800mm, voorzien van een geborstelde afwerking en een geïntegreerde kurkonderlaag. Maar als extra “touch” werd gekozen voor een afwerking in lintzaagmotief. Hierbij staan zaagsneden haaks op de vezelrichting van het hout. Hierdoor krijgt deze prachtige collectie een extra ruw karakter. Onze innovatieve techniek garandeert bovendien dat elke plank uniek is, omdat het lintzaagmotief willekeurig wordt aangebracht op verschillende plaatsen. Samen met de geborstelde afwerking creëert dit een fenomenaal 3D effect.

Kom en bezoek onze stand op Domotex Hannover hal 9 stand C05 en Batibouw Brussel hal 6 stand 6213 of surf naar www.par-ky.com .


[7/1/2015] - » Het persbericht lezen

NIEUWE DIGITAL PRINT COLLECTIE : DIGITAL NATURE BY KARIM RASHID

Tijdens het Salone del Mobile in 2008 pakte Abet Laminati in “La Triennale di Milano” uit met het grensverleggende project “KASA DIGITALIA”, ontworpen door Karim Rashid. “KASA DIGITALIA” toonde de woning als een baanbrekende technologische leefruimte, volledig bekleed met digitaal geprinte HPL platen van Abet Laminati, naar een ontwerp van Karim Rashid.

De samenwerking met Karim Rashid resulteerde onlangs in een nieuwe Digital Print HPL collectie “DIGITAL NATURE”.


[7/1/2015] - » Het persbericht lezen

WÜRTH VROUWENKALENDER 2015 IN HET LAND

Naast Kerstmis en Nieuwjaar zorgt de komst van de Würth vrouwenkalender traditiegetrouw voor extra warmte tijdens de kille eindejaarsperiode. Elk jaar opnieuw kijken klanten en medewerkers van de marktleider in professionele montage- en bevestigingsmaterialen halsreikend uit naar de nieuwe editie.

Ditmaal trok Würth naar het art & design hotel Miura in Tsjechië, waar de modellen Eliska Buckova, Karolina Matuskova en Katerina Jursikova voor 12 adembenemende foto’s zorgden. De beelden zijn steeds sensueel en prikkelend, maar laten nog net genoeg aan de verbeelding over. Dat is meteen ook een van de redenen van het grote succes van deze kalender.


[11/12/2014] - » Het persbericht lezen

ALTRIPAN HELPT CHINESE MULTIPLEXFABRIEK BIJ BEHALEN FSC-CERTIFICAAT

Altripan, de Belgische invoerder van houten plaatmaterialen, trok een belangrijke Chinese multiplexproducent over de streep om het FSC-certificaat te behalen. De importeur - met vestigingen in Antwerpen en in Tilbury (UK) - overtuigde zijn Chinese partner van het belang en begeleidde hen intensief op het traject naar de certificering.

Altripan wil haar klanten een zo ruim mogelijk assortiment bieden in FSC-plaatmateriaal, afkomstig uit verantwoord beheerde bossen. Het bedrijf, dat vandaag al de overgrote meerderheid van haar omzet in FSC-goederen verhandelt, gaat hiervoor allianties aan met haar belangrijkste leveranciers. Onlangs plukte Altripan de vruchten van de intensieve ondersteuning die ze boden aan hun Chinese partner Suzhou Kai Wah om de FSC-certificering te behalen.


[11/12/2014] - » Het persbericht lezen

VERHIT

Volkomen milieuvriendelijk
Hout is eeuwenoud en tegelijk zeer actueel. Dat is enerzijds te danken aan het feit dat hout een natuurlijk, ecologisch verantwoord en mooi materiaal is, en anderzijds aan nieuwe ontwikkelingen zoals de thermische modificatie, ook wel thermische verduurzaming of hittebehandeling genoemd.
Hittebehandeling is een verduurzamingsmethode die gebruik maakt van hitte om de duurzaamheid van houtsoorten die van nature niet of weinig duurzaam zijn en daardoor enkel geschikt voor binnentoepassingen, te verhogen en het hout vormstabieler te maken. Hittebehandeling is een milieuvrie


[9/12/2014] - » Het persbericht lezen

ENGELS WORDT NIEUWSTE PARTNER VAN FSC BELGIE

De firma Engels – producent en plaatser van ramen en deuren in FSC gecertificeerd hout – werd onlangs partner van FSC België. Engels en FSC België slaan de handen in mekaar wat betreft de promotie van FSC gelabeld schrijnwerk naar zowel particuliere als professionele klanten.

De firma Engels produceert en plaats ramen en deuren in hout en dit reeds sinds 1945. Met 12 ‘Engels Shops’ is het bedrijf verspreid aanwezig in heel België en via Engels Projects ook actief op de projectmarkt. Engels beschikt reeds sinds 2011 over een FSC Chain of Custody certificaat, en kiest vandaag resoluut voor het aanbieden van ramen en deuren in FSC gecertificeerd hout. Het gaat hierbij zowel over verschillende tropische houtsoorten met FSC label, alsook andere houtsoorten waaronder lariks of het geacetelyeerde Accoya.


[5/12/2014] - » Het persbericht lezen

NABESCHOUWING BIENNALE INTERIEUR KORTRIJK 2014

Graag blikken we samen met U nog even terug op een succesvolle deelname aan de Internationale Design Biënnale Interieur in Kortrijk (B) van 17 t/m 26 oktober laatstleden. Tijdens deze tweejaarlijkse hoogmis van design en interieurinrichting mochten we duizenden enthousiaste bezoekers verwelkomen op de Abet Laminati stand en merkten we dat de preview van nieuwe kleuren en oppervlaktestructuren van de Print HPL collectie 2015>2018 kon rekenen op heel wat goedkeurende blikken en positieve reacties.


[4/12/2014] - » Het persbericht lezen

SPECIAAL NUMMER NOBLESSE INFO: STRIEBIG VERTICALE PANEELZAGEN

Met dit speciaal nummer van Noblesse Info, willen we ons Striebig topproduct met bijhorende service uitgebreid aan u voorstellen.

Een greep uit de inhoud:

  • Meer dan 50 jaar geleden: de eerste verticale paneelzaag
  • Onze "Striebig" service
  • Overzicht van de modellen
  • Zuivere lucht in de werkplaats
  • De Hebrock kantenaanlijmer type F4 heeft alles in huis
  • Sinds 1968, de Standard blijft werken, werken, werken.
  • Download hier deze Noblesse Info:


[3/12/2014] - » Het persbericht lezen
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 -> 68

WOOD-IT.BE  

WOOD-IT.BE BVBA G. KEYENLAAN 22 1160 BRUSSEL - Sitemap - Disclaimer - Contact: info@wood-it.be

PERSBERICHTEN
ARTIKELS
TWEEDEHANDSE HOUTBEWERKINGSMACHINES
GIDS VAN SCHRIJNWERKERS & INTERIEURBOUWERS
GIDS VAN PRODUCTEN & LEVERANCIERS
TE BEZOEKEN WEBSITES
TECHNISCH WOORDENBOEK NL/FR
VACATURES
DISCLAIMER
SITEMAP