transparenttransparent

woodLABMOVING IDEAS VAN BLUM OP INTERZUM


Klapdeursysteem wordt kleiner

Met de AVENTOS HK top brengt Blum een kleinere variant van het beproefde klapdeursysteem op de markt. Met zijn kleine inbouwgrootte en een hedendaags design van de afdekkap, integreert het beslagelement perfect in elke corpus. Het symmetrische systeem is eenvoudig aan beide zijden in de kast te monteren en dankzij de geïntegreerde, traploze openingshoekbegrenzer kan je exact bepalen hoe ver het front ..


BLUM POCKETDOOR & SPACE STEP


De stap naar nog meer opbergruimte

De invloed van de verstedelijking is nu al duidelijk voelbaar in onze woningen. Woonruimtes worden kleiner en dat zullen we in de toekomst meer en meer merken. Efficiënt omgaan met de beschikbaar (opberg)ruimte wordt één van de grote uitdagingen in de meubelbouw en daar weet Blum goed op in te spelen.

Op Interzum stelde Blum de SPACE STEP voor. Deze lade..


DECOSPAN SCOORT METEEN OP INTERZUM EN WINT TWEE AWARDS!


Keulen, 21/05/2019. Interzum is steeds 's werelds toonaangevende vakbeurs voor toeleveraniers naar de meubelindustrie en interieurontwerp. Op de grootste vakbeurs ter wereld in die branche zetten de exposanten nieuwe normen en bieden zij bezoekers uit de industrie en handel een overzicht van de meest baanbrekende innovaties in de sector. Decospan heeft dit volgens de jury uitmuntend gedaan en werd bekroond met twee prijzen: zowel het nieuwe Querkus Vintage I..


interzum AWARD 2019: DUBBELE WINST VOOR HETTICH


De prijswinnaars zijn ComfortSpin en ViZard by ambigence

Hettich won gisteravond maar liefst twee onderscheidingen voor productinnovaties. Het nieuwe klepbeslag ViZard by ambigence kreeg zelfs de onderscheiding 'Best of the Best'.

De uitreiking van de interzum awards 2019 vond plaats op 20 mei tijdens de legendarische interzum beursparty in het theater 'am Tanzbrunnen'. De jury van de in..


BLUM STELT NIEUWE INNOVATIES VOOR OP INTERZUM 2017


Interzum is dé plaats om de nieuwigheden uit de meubelindustrie te ontdekken. Ook beslagfabrikant Blum stelde er de nieuwste innovaties op het gebied van klapdeuren, scharnieren en ladesystemen voor aan het grote publiek. Deze nieuwigheden zullen pas volgend jaar beschikbaar zijn maar Blum licht op Interzum graag al een tipje van de sluier op.

Bewegingstechnologieën vereenvoudigd
Onder het centrale thema ‘Vier voor meer’ to..

Ligna


ALLEEN EN NOG HYPER PRODUCTIEF


Op de Ligna 2019 zien we dat veel gereedschappen zijn ontworpen om dode tijd te elimineren, de beweging van onderdelen te vergemakkelijken, repetitieve taken te elimineren zodat een schrijnwerker een dirigent wordt, wat leidt tot de robots en machines.

Stel je voor dat terwijl de CNC-machine met nesttafel al het werk doet van boren, frezen en snijden, de schrijnwerker andere taken kan uitvoeren, zoals het lijmen van de afkantbanden , of het same..


DE BIESSE DIGITALE FABRIEK OP LIGNA 2019: EEN WINNENDE ALLIANTIE TUSSEN MENS EN ROBOT


Pesaro, 15 mei 2019 - Bij LIGNA presenteert Biesse de toekomst van Industry 4.0: 6000 vierkante meter, waar automatisering en interconnectie een nog effectievere stimulans worden en het Automaction-concept tot leven brengen - de constante innovatieve geest van Biesse.

Ligna, een tweejaarlijks evenement, wordt gehouden in Hannover van 27 tot 31 mei 2019. Het is de toonaangevende vakbeurs als het gaat om machines, voorzieningen en..


EEN NIEUW HEFINRICHTING IS TOEGETREDEN TOT DE EUROTECH-PRODUCTPORTFOLIO


Het eT -Hover- univac- assortiment vacuümheftoestellen breidt zich uit: het omvat nu ook de nieuwe eT -Hover- univac-lijn . Het nieuw ontwikkelde hefinrichting is een compactere, lichtgewicht versie van de eT -Hover- univac . Net als zijn voorganger is het speciaal ontworpen voor het bouwen van gebieden.

De eT -Hover- univac is ontworpen als een hulpstuk voor kraan- en hefwerktuigen. Het is geschikt voor het heffen en verplaatsen van grote ladin..


WEINIG GROEP OP HET SALON LIGNA 2017 : DIGITALE PRODUCTIE TEN DIENSTE VAN DE KLANT


In 2017 begint het LIGNA salon met een nieuw oppervlakteconcept. Daarom zal de Weinig groep zijn complete gamma voor de bewerking van massief hout en afgeleide materialen voor de eerste keer voorstellen in gebouw 27. Onder het motto « THINK WEINIG » worden de klanten verwacht op een stand van 4000 m², voor een uniek aanbod voor ambachten en industrie. In de sector van het bewerken van massief hout, omvat het programma de segmenten schaven en vormgeven, debiet en optimali..


LIGNA PREVIEW


De grote lijnen zijn opgezet om van de editie 2017 van LIGNA een onmisbaar evenement te maken voor de sector van de houtindustrie, met alle veranderingen door elkaar.

Zoals dr. Andreas GRUCHOW, lid van het voorzittend comité van de Deutsche Messe AG, het al terecht zei tijdens de persconferentie op 14 februari, is de conjunctuur heel gunstig ondanks de daling van export naar Rusland, als gevolg van de sancties die de Europese overheden hebben o..

U bent op pagina : 26--> Aantal gevonden artikels : 1017

HETTICH ONTVANGT GERMAN DESIGN AWARD – SPECIAL MENTION 2015

Push to open Silent voor ArciTech behoort opnieuw tot de beste

De Duitse stichting 'Rat für Formgebung' (Duitse Raad voor vormgeving) heeft de German Design Award – Special Mention 2015, toegekend aan Hettich in de categorie 'Kitchen and Household' voor de Push to open Silent functie voor ArciTech schuifladen.

"Gegeven het feit dat deelname aan de German Design Award onderworpen is aan een strikt normalisatieproces, is deze onderscheiding des te opmerkelijker", aldus Andreas Hettich. De revolutionaire openingsfunctie van de Hettich groep werd al onderscheiden met de iF Product Design Award 2014.


[28/11/2014] - » Het persbericht lezen

BINNEN-SCHRIJNWERKER HEEFT INDRUKWEKKEND, MODERN MACHINEPARK

Wat is een interieurbouwer zonder atelier? De sector van de Vlaamse schrijnwerkers en interieurbouwers wordt gekenmerkt door een modern machinepark. Een basisuitrusting in de meeste bedrijven bestaat uit een paneelzaag, bovenfrees, schaafmachine en een kantenlijmer. Het gaat hier om een investering van om en bij de 50.000 euro. “Machines worden steeds meer geavanceerd en dus vaak ook duurder”, zegt Jos Heylen, Bouwunie voorzitter van de sector schrijnwerkers en interieurbouwers en gedelegeerd bestuurder van Jos Heylen nv. “Dit noopt de sector tot specialisatie en specialisatie gaat ook hand in hand met investeren in meer en nog betere machines, zoals in CNC-gestuurde machines of de computergestuurde regeling van machines”. Een gemiddelde CNC boor- en freesmachines kost 55.000 euro, een CNC opdeelzaagmachine rond de 50.000 euro. “Dit zijn grote maar noodzakelijke investeringen om rendabel te blijven, dankzij deze machines kan er sneller en nauwkeuriger geproduceerd worden en dat is nodig aangezien de loonkost in ons land heel erg hoog is.”


[27/11/2014] - » Het persbericht lezen

GOOD DESIGN AWARD VOOR HETTICH

Sensys en ArciTech opnieuw onderscheiden met prijs

In oktober 2014 heeft het Japan Institute of Design Promotion het 'G-Mark' label van de Good Design Award toegekend aan twee producten van Hettich. Het symboliseert uiterst geraffineerde vormgevingen en een opmerkelijke functie, en is met name zeer populair in Japan.

De scharnier Sensys en het schuifladesysteem ArciTech hebben in 2014 talrijke prestigieuze prijzen in de wacht gesleept. De Good Design Award 2014 is een hele bekende Japanse prijs die de uitzonderlijke vormgeving van de producten van Hettich bevestigt. Daarnaast beloont het 'G-Mark' label de uitstekende functie en de prestatie van de producten. De label is een waardevolle hulp voor consumenten bij de aanschaf van een nieuw product.


[26/11/2014] - » Het persbericht lezen

NORBORD GENK LICHT EVOLUTIE VAN GEURBEHEERSPLAN TOE

Genk, 25 november 2014 – Op woensdag 19 november ll. verwelkomde Norbord buurtbewoners en vertegenwoordigers van lokale en milieu-overheden op haar openbare informatievergadering. Voor het vierde jaar op rij werd de nodige toelichting gegeven bij de uitvoering van het geurbeheersplan waarvoor Norbord zich engageerde in het kader van het toekennen van haar milieuvergunning. In een vorig bericht maakten we trouwens reeds melding van de recente toekenning van een nieuwe milieuvergunning voor een jaarlijkse productie van 400.000 m³, meer bepaald een toename met 40.000 m³/jaar ten opzichte van de vorige uitgave.

“Hout is een milieuvriendelijk product,” aldus site manager Jim Frazier in zijn welkomstwoord. “Door het gebruik van Norbord-producten wordt een belangrijke hoeveelheid CO2 opgeslagen.” Verder benadrukte hij de bijdrage van het bedrijf aan de lokale economie en de continue inspanningen op vlak van duurzaamheid.


[26/11/2014] - » Het persbericht lezen

PRINT ACOUSTICS®: AKOESTISCH DEMPENDE PANELEN

De akoestisch dempende ‘Print Acoustics®’ panelen zijn ontwikkeld om allerhande storende omgevingsgeluiden te absorberen en bijgevolg te reduceren om zo bij te dragen tot een aangenamer leef- en werkcomfort. De ‘Print Acoustics®’ panelen zijn opgebouwd uit een centrale MDF-kern die aan beide zijden met Print HPL laminaat is afgewerkt : elke kleur en oppervlaktestructuur uit het Print HPL gamma van Abet Laminati is mogelijk. Dat leidt tot een keuzewaaier van meer dan 750 hedendaagse kleuren en decors. De rugzijde van de panelen is afgesloten met een bijkomend akoestisch dempend glasvlies. Er is keuze uit een 6 tal types ‘Print Acoustics®’ panelen met specifieke esthetische en geluidsreducerende karakteristieken.


[19/11/2014] - » Het persbericht lezen

LAMETT, DE PARKETSPECIALIST, VERSTERKT HET EUROPESE TEAM

Lamett, de parketspecialist uit Deerlijk, produceert en verdeelt parket vloeren naar alle Europese landen. Het is een jonge en dynamische firma die sinds 2007 een continue groei kent.

De omzet evolueerde de voorbije 7 jaar van 2 miljoen EUR tot om en bij de 20 miljoen EUR in 2014. Recent (september 2014) werd reeds melding gemaakt van een fikse uitbreiding en investering in Deerlijk. Om de groei verder te ondersteunen werd het organigram van de firma bijgestuurd.

De belangrijkste ingreep is dat Pieter-Jan Dendooven Sales Director Europe wordt.

Daarnaast zijn er een aantal country managers:


[19/11/2014] - » Het persbericht lezen

HACO OPENDEURDAGEN!

Haco Trading zet de poorten van zijn meer dan 3.000 m² grote showroom wagenwijd open. Kom langs voor een hapje en een drankje en ontdek ons innovatieve gamma met doorlopend demo's!

  1. AKRON 1440 MET AIR FORCE TECHNOLOGIE
  2. B SOLID: HET NIEUWSTE SOFTWARE PAKKET VAN BIESSE
  3. WINSTORE: HET NIEUWE PLATENMAGAZIJN VAN BIESSE
  4. MECAL: ONS NIEUWSTE TOPMERK IN ONS GAMMA
  5. HET MODERNSTE RAMENCENTER OP DE MARKT


[3/11/2014] - » Het persbericht lezen

TRAP HOUTINDUSTRIE VERHOOGT CAPACITEIT MET NIEUWE FABRIEK IN HONGARIJE

NV Frans Trap is een typisch Belgisch familiebedrijf dat ondertussen reeds sinds 3 generaties en meer dan 70 jaar actief is in de import en verwerking van hardhout. Vanuit 3 vestigingen in België (2 in Mechelen en 1 in het Waalse Ciney) produceert en verdeelt Trap voornamelijk massieve werkbladen lijstwerk en parket (meerlaags en massief) in een zeer uitgebreid gamma van meer dan 30 houtsoorten.

Gezien de sterke internationale oriëntatie (meer dan de helft van de omzet wordt geëxporteerd) en de ongelijke concurrentie met lage(re) loonlanden werd een 2-tal jaar geleden door zaakvoerder Marc Trap en zijn vader Jean-Paul beslist om te investeren in een nieuwe productie in het buitenland. Dat de keuze na een lange zoektocht uiteindelijk op Hongarije is gevallen is niet verwonderlijk gezien onder andere de goede logistieke verbinding en het feit dat het binnen de EU gelegen is.


[23/10/2014] - » Het persbericht lezen

HOMAG & HOLZMA TREFF 2014

Hoogste bezoekersaantallen en binnenkomende orders ooit

De nieuwe HOMAG Ambition reeks en de HOLZMA 5 reeks, in première op het Treff evenement dit jaar, hebben een “enorme impact” veroorzaakt. Na doorgedreven onderzoek, hebben de pioniers uit het Zwarte Woud een grote opschudding binnen de sector veroorzaakt met de nieuwe conceptuele machines, op vlak van prestaties, flexibiliteit en efficiëntie. Alle nieuwe en verdere ontwikkelingen onthuld op de twee evenementen waren nadrukkelijk gericht op de reële en de huidige behoeften van klanten.


[15/10/2014] - » Het persbericht lezen

CLAMEX P-14

De nieuwe standaard verbinder met 14mm inbouwdiepte.

Na de succesvolle invoering van de Clamex P-15Lamello nu de nieuwe Clamex P-14. Deze nieuwste innovatie van Lamello werd geoptimaliseerd voor alle standaard applicaties en creëert veel nieuwe mogelijkheden. De nieuwe verbinder is beschikbaar sinds begin september 2014.

De installatie van de nieuwe verbinder is gebaseerd op de innovatieve P-System® groef en is een ware tijdsbesparing. De Clamex P-14 wordt binnen enkele seconden geïnstalleerd in de groef en dit zonder gereedschap. De twee geïntegreerde positioneringspinnen voorkomen torsie en maken eventuele extra positioneringselementen zoals deuvels overbodig. De maximale trekkracht van de verbinder is minstens 100kg.


[14/10/2014] - » Het persbericht lezen

DE VERNIEUWDE PRINT HPL COLLECTIE 2015>2018

Met de vernieuwde Print HPL collectie 2015>2018 bevestigt Abet Laminati als benchmark voor innoverend, decoratief plaatmateriaal
Ontdek in primeur nieuwe decors en structuren van de vernieuwde Print HPL collectie 2015>2018 tijdens Biënnale Interieur 2014 van 17 tot 26 oktober in Kortrijk, Hall 1 - Stand 108

Met een knipoog naar het postmodernisme transformeert Abet Laminati schoolbanken, symbolen van traditioneel, degelijk en functioneel Belgisch meubeldesign, in interactieve meubelobjecten, instrumenten als het ware, om de oneindig creatieve combinatiemogelijkheden van de vernieuwde Print HPL collectie 2015>2018 te demonstreren op de 24ste Biënnale Interieur 2014 in Kortrijk. Abet Laminati toont in primeur een veelheid aan nieuwe Print HPL decors en oppervlaktestructuren in een unieke driedimensionale kleurbeleving : de rijen schoolbanken staan opgesteld in tunnels bekleed met lineaire kleurengradiënten en demonstreren door middel van unieke interactieve moodboards, in harmonie met de fascinerende Digital Prints van de tunnelwanden, dat Abet Laminati haar status als benchmark voor innoverend, decoratief plaatmateriaal, onderschrijft.


[10/10/2014] - » Het persbericht lezen

HET NIEUWE OPENEN EN SLUITEN

“FREElift“ van Kesseböhmer: Bedieningscomfort opnieuw gedefinieerd

Eén familie die alles in zich heeft – de “Freelifter” van Kesseböhmer. Betrouwbare krachtscharnieren, slanke optiek, vrij lopende beweging, moeiteloos openen en sluiten, eenvoudige montage, afstelling en bediening – de “FREEfold“, “FREEslide“, “FREEswing“ en “FREEflap“ overtuigen en bieden keukenfabrikanten, monteurs en eindgebruiker een zee aan voordelen.

Zo zorgt de exclusief door Kesseböhmer ontwikkelde tweezijdige demping voor een bijzonder zachte en soepele aanslag in de openings- en sluitrichting.

Alle vier typen liftbeslag zijn standaard uitgerust met Multi-Position-STOPP (MPS).


[6/10/2014] - » Het persbericht lezen

PARKETSPECIALIST LAMETT BREIDT UIT

Deerlijk. Langs de E17 in Deerlijk is sinds dinsdag 23 september de uitbreiding van parketspecialist Lamett (www.lamett.be) duidelijk zichtbaar. Sinds haar oprichting in 2005 kent Lamett, de Deerlijkse producent en distributeur van parket, vinyl en laminaat, een stevige groei. De voorbije jaren werd hoofdzakelijk geïnvesteerd in productontwikkeling waardoor enkele succesvolle nieuwe collecties konden worden gelanceerd. Ook de marketingstrategie werd grondig bijgestuurd, vanuit een originele en uiterste klantvriendelijke aanpak. De Lamett productie bevindt zich hoofdzakelijk in Europa. De vestiging in Deerlijk is gericht op afwerking, voorraad en logistieke, administratieve en commerciële ondersteuning en stelt 25 van de meer dan 100 medewerkers te werk.


[26/9/2014] - » Het persbericht lezen

LE W-E DU BOIS ET DES FORETS D'ARDENNE

Menuiserie EMAC zal het 3de weekend van oktober voor de eerste keer deelnemen aan het “Week-end du Bois et des Forêts d’Ardenne”.

Het Week-end du Bois et des Forêts d’Ardenne heeft als devies alle facetten van het bos en de houtindustrie in de kijker te zetten. Het doel van dit weekend is het bos en de houtindustrie een modern imago te geven dat in de lijn van het duurzaam bouwen ligt.

Dit jaarlijks evenement biedt het grote publiek de unieke gelegenheid het bos en de houtindustrie te ontdekken en hun aandacht te vestigen op de rol, de rijkdom en de diversiteit van het bos en de houtindustrie.


[19/9/2014] - » Het persbericht lezen

NIEUWE WEBSITE VOOR HET PEFC-LABEL

Toegankelijke website om te sensibiliseren en PEFC-producten op te zoeken

PEFC Belgium, de vzw die in België onder andere verantwoordelijk is voor de promotie van het PEFC-label, heeft zopas een gloednieuwe website gelanceerd. “Alle doelgroepen hebben een duidelijk luik gekregen en we hebben de website ook zeer gebruiksvriendelijk gemaakt voor al wie op zoek is naar PEFC-gelabelde hout- of papierproducten”, vertelt Thomas Davreux, Algemeen Secretaris van PEFC Belgium.

Sinds kort werd de website www.pefc.be in een nieuw kleedje gestopt. Niet enkel de lay-out kende een transformatie, maar ook de volledige inhoud en structuur werd onder de loep genomen. “We hebben ervoor geopteerd om de teksten korter en overzichtelijker te maken, zonder aan inhoud in te boeten”, aldus Thomas Davreux. Naast algemene informatie over PEFC, koos de vzw ervoor om elke doelgroep een apart luik te geven. Concreet gaat het om boseigenaars, (gecertificeerde) bedrijven, consumenten (overheden, bedrijven en particulieren), pers en scholen/kinderen. Voor de PEFC-gecertificeerde bedrijven is er ook een extranet voorbehouden met tal van communicatiemiddelen.


[11/9/2014] - » Het persbericht lezen
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 -> 68

WOOD-IT.BE  

WOOD-IT.BE BVBA G. KEYENLAAN 22 1160 BRUSSEL - Sitemap - Disclaimer - Contact: info@wood-it.be

PERSBERICHTEN
ARTIKELS
TWEEDEHANDSE HOUTBEWERKINGSMACHINES
GIDS VAN SCHRIJNWERKERS & INTERIEURBOUWERS
GIDS VAN PRODUCTEN & LEVERANCIERS
TE BEZOEKEN WEBSITES
TECHNISCH WOORDENBOEK NL/FR
VACATURES
DISCLAIMER
SITEMAP