transparenttransparent

woodLAB

Newsdesk woodweblab


BLUM STELT NIEUWE INNOVATIES VOOR OP INTERZUM 2017


Interzum is dé plaats om de nieuwigheden uit de meubelindustrie te ontdekken. Ook beslagfabrikant Blum stelde er de nieuwste innovaties op het gebied van klapdeuren, scharnieren en ladesystemen voor aan het grote publiek. Deze nieuwigheden zullen pas volgend jaar beschikbaar zijn maar Blum licht op Interzum graag al een tipje van de sluier op.

Bewegingstechnologieën vereenvoudigd
Onder het centrale thema ‘Vier voor meer’ to..


NIEUW BIJ STILLEMANS


STILLEMANS produceert hoge kwaliteit kunststof profielen. We ontwikkelen voortdurend nieuwe modellen. Vandaag hebben we meer dan 5000 profielen en accessoires beschikbaar.

STILLEMANS biedt u een totaaloplossing voor uw profielen. Wat we nog niet in huis hebben, kunnen we voor u ontwikkelen.

STILLEMANS maakt o.a. LED profielen, kantenband en handles – beschikbaar in een groot gamma afwerkingen en kleuren.


INTERZUM 2017: DECOSPAN IS GERICHT OP MERKEN EN BELEVING


Decospan, de Belgische leverancier van gefineerde panelen en een marktleider in Europa, is opnieuw van de partij in Keulen in hal 6. Deze editie echter met een aanzienlijk grotere stand en in plaats van links, meer naar rechts in de hal, en dicht bij de Piazza en centrale boulevard (C041). “Ook de look van de beursstand zal helemaal anders zijn dan in voorgaande jaren.” zegt Wouter Polfliet, brand manager van division panels en mede verantwoordelijk voor de marketing en ..


interzum 2017 - PREVIEW


Over precies 118 dagen gaat de vakbeurs Interzum van start in Keulen. De organisatoren zijn terecht koplopers te noemen op vlak van innovatie in de interieurbouw en de meubelindustrie. Elke twee jaar legt Interzum de basis voor toekomstige ontwikkelingen in deze industrie, dankzij de wisselwerking tussen exposanten en designers uit de hele wereld, die in de rij zullen staan voor dit niet te missen evenement. De exposanten (verdeeld over 10 beurshallen) lijken deze wissel..


ALPI STELT VOOR: RADIANT, HET HOUT DAT LEEFT VAN HET LICHT, PRIJS ‘BEST OF THE BEST’ INTERZUM AWARD 2015


Gedurende het International Year of Light and Light-Based Technologies, geïntroduceerd door UNESCO, is licht het sleutelbegrip van het ALPI hout. Als bekroning van de nieuwigheden onder de producten laat het nieuw hout Radiant het licht door, dankzij transparante harslijnen. Het innovatieve bereik van Radiant werd ook erkend door de jury van de Interzum Award 2015, die het product de prestigieuze “Best of the Best” Award toekende.

Een h..

Ligna


WEINIG GROEP OP HET SALON LIGNA 2017 : DIGITALE PRODUCTIE TEN DIENSTE VAN DE KLANT


In 2017 begint het LIGNA salon met een nieuw oppervlakteconcept. Daarom zal de Weinig groep zijn complete gamma voor de bewerking van massief hout en afgeleide materialen voor de eerste keer voorstellen in gebouw 27. Onder het motto « THINK WEINIG » worden de klanten verwacht op een stand van 4000 m², voor een uniek aanbod voor ambachten en industrie. In de sector van het bewerken van massief hout, omvat het programma de segmenten schaven en vormgeven, debiet en optimali..


LIGNA PREVIEW


De grote lijnen zijn opgezet om van de editie 2017 van LIGNA een onmisbaar evenement te maken voor de sector van de houtindustrie, met alle veranderingen door elkaar.

Zoals dr. Andreas GRUCHOW, lid van het voorzittend comité van de Deutsche Messe AG, het al terecht zei tijdens de persconferentie op 14 februari, is de conjunctuur heel gunstig ondanks de daling van export naar Rusland, als gevolg van de sancties die de Europese overheden hebben o..


LIGNA 2015: 'S WERELDS NUMMER 1


  • Een sterkere innovatieve geest en internationale uitstraling dan ooit
  • Het evenement weerspiegelt snelle vooruitgang geboekt door industrie 4.0 in houtbewerking en houtverwerking
  • Wood Industry Summit een succes vanaf het begin
  • "Verrassende Veelzijdigheid" ontmoet grote belangstelling

Hannover. LIGNA 2015, die in Hannover op vrijdag 15 mei ten einde liep, was een groo..

U bent op pagina : 26--> Aantal gevonden artikels : 980

HOUTPRO+

Na de standverdelingsvergadering van de nieuwe vakbeurs HoutPro+ van 3 en 4 april jl. tikt de teller nu op 83 exposanten en 6.041 m² netto oppervlakte (12.000 m² bruto) verspreidt over 3 hallen.

De Brabanthal is volledig voorbehouden voor de houtbewerkingsmachines en aanverwante producten of diensten en voor de pers. In de aanpalende Kempenhal en Langstraathal stellen dan weer de exposanten uit de aanverwante sectoren tentoon: toelevering, Hout, beslag, veredelingsproducten enz. In totaal zijn 70% van de uitgenodigde bedrijven persoonlijk langsgekomen om hn standplaats te kiezen, wat voor deze eerste keer een succes genoemd kan worden. Menig langsgekomen exposanten wisten te zegen dat zij deze, voor Nederland ongewone, wijze i.v.m. stand toewijzing, echt wisten te waarderen !


[10/4/2014] - » Het persbericht lezen

SAMENWERKING TUSSEN LAMETT EN EUROPLAC.

Lamett, de parketspecialist en de Franse fabrikant Europlac hebben een overeenkomst afgesloten om samen producten te ontwikkelen voor de Europese markt en ook voor de rest van de wereld. Deze samenwerking zal ervoor zorgen dat beide partijen beter kunnen inspelen op de vraag van zeer grote klanten uit de vloersector en daarnaast ook in staat zijn om te voldoen aan de specifieke vragen vanuit de projectwereld.

Deze samenwerking werd bevestigd door de zaakvoerder van Lamett, Mr Bruno Descamps, en de zaakvoerder van Europlac, Mr Cabannes.

Samen nieuwe producten creëren
Een aantal producten zal geproduceerd worden door Europlac, Lamett zal deze producten op de markt brengen onder eigen merk of onder het huismerk van grote distributeurs.


[7/4/2014] - » Het persbericht lezen

EEN NIEUWE WENDING VOOR NOBLESSE BENELUX

Noblesse Benelux, reeds meer dan 60 jaar invoerder van kwaliteitsmachines voor de houtindustrie, deelt mede dat, na een "management buy out"" en met ingang van 31 maart 2014, een team, bestaande uit 4 werknemers van het bedrijf, het roer heeft overgenomen. De ""continuïteit van het beleid"" is verzekerd, doordat de voormalige zaakvoerders, Jan en Paul Noblesse, nog jarenlang actief blijven, als bestuurder en ook operationeel.

De vier nieuwe bestuurders zijn Davy Raes, handelsingenieur, Bert Wittevrongel, ingenieur MSc, Werner Kennes, sales manager en Koen De Donder"", office manager. Gedelegeerd bestuurder wordt Davy Raes en Voorzitter van de Raad van Bestuur blijft Jan Noblesse.


[3/4/2014] - » Het persbericht lezen

INNOVATIEVE OPENINGSFUNCTIE PUSH TO OPEN SILENT VOOR ARCITECH SCHUIFLADEN

Hettich biedt met ArciTech en de nieuwe Push to open Silent functie een systeemschuiflade die het mechanische Push to open mechanisme combineert met het comfort van de demping Silent System. Dit systeem overtuigt in het bijzonder door de geringe frontplaatspleet en een uniek ruime openingswijdte. Het resultaat: een chique greeploos design en groot bedieningscomfort bij een economische productie dankzij de toepassing van de standaard ArciTech schuifladeelementen.

Push to open Silent – comfortabele openingsfunctie
Push to open Silent kan puur mechanisch wat tot nu toe alleen elektromechanische systemen konden: het brengt een greeploos design harmonieus samen met een groot openings- en sluitcomfort van de schuifladen.


[26/3/2014] - » Het persbericht lezen

SUCCESVOLLE EERSTE EDITIE VOOR EUROPEAN FLOOR & WALL EXHIBITION IN GENT

3509 bezoekers en ruim 110 exposanten voor een vakbeurs van houten vloeren, terrassen en gevelbekleding, vinyl, laminaat en pvc.

Van zondag 16 tot dinsdag 18 maart was Flanders Expo in Gent (B) de verzamelplaats van de internationale sector voor houten vloeren en gevelbekledingen, terrassen, vinyl, laminaat en pvc-vloeren. In totaal bezochten 3509 bezoekers de vakbeurs.

Gent – 19 maart 2014

Hoogwaardig aanbod, gezellige en comfortabele beurs
De afgelopen European Floor & Wall Exhibition presenteerde zich als een mooie en gezellige vakbeurs die een divers, nationaal en internationaal publiek gedurende drie dagen de gelegenheid bood tal van nieuwe producten en leveranciers uit alle landen van Europa en daarbuiten te leren kennen.


[21/3/2014] - » Het persbericht lezen

NULVOEGDEMONSTRATIES

Optimale nulvoeg én beste waarden qua vocht- & warmteweerstand op de Hebrock Airtronic met Döllken Fusion-edge PP-kanten (polypropyleen met polymeerlaag), te zien op de demo's bij Noblesse Benelux.

In de maand maart organiseert Noblesse Benelux individuele "nulvoegdemonstraties op afspraak" in het bedrijf te Londerzeel. Door gewoon te bellen naar Sales Manager Werner Kennes op nr. 0490 56 62 60 kan je zo'n afspraak vastleggen.


[21/3/2014] - » Het persbericht lezen

EENZELFDE KANT VOOR ALLE VERWERKINGEN RAUKANTEX LASER EDGE: BRUIKBAAR MET ZOWEL LASER-, HOT AIR ALS PLASMATECHNOLOGIE

Het verlangen in termen van design en uiterlijk van meubelen neemt de laatste jaren almaar toe met een steeds sterkere vraag naar de nulvoeg. Er zijn 3 procedures op de markt die het toelaten om een onzichtbare voeg tussen paneel en kantenband te verwezenlijken : het aanbrengen met een laser, de hot air procedure en de plasmatechniek. Allen creëren ze een duurzame verbinding tussen kant en plaat, zonder lijmvoeg, allen in een optimaal productieproces.

DE POLYMERE FUNCTIELAAG VAN REHAU
REHAU voorziet RAUKANTEX laser edge van een speciale functielaag, perfect passend bij de basiskleur van de kant, die gesmolten kan worden met al de beschikbare technieken op de markt. Dit resulteert in een duurzame afwerking van het paneel. De aanpak eigen aan elke kant kan individueel ingesteld worden op de machine en dit is de sleutel voor een optimale afwerking.


[17/3/2014] - » Het persbericht lezen

EEN NIEUW AANBOD DESIGN EN TECHNIEK RONDOM DE DEUR

Exact 5 maanden na de lancering van de catalogus ‘Meubelgarnituren’ brengt LMC als specialist in functioneel beslag voor meubel, interieur en winkel opnieuw een collectie op de markt, ditmaal met als thema ‘Rondom de deur’. Deze collectie bundelt zowel technische als designoplossingen voor het binnenschrijn-werk, geschikt voor interieur- en utiliteitsbouw.

De nieuwe collectie is opgebouwd rond 2 grote thema’s. Het eerste deel legt de nadruk op de nieuwste designtrends in deur- en raamkrukken en schuifdeurgrepen.

De grepen werden geselecteerd uit de assortimenten van de grootste merken, waaronder: OLIVARI, GRÖEL, ENRICO CASSINA, HOPPE en FSB, die samenwerken met gerenommeerde designers zoals Patricia Urquiola, Alessandro Mendini, Jesper Morisson en Marelli & Molteni. Het is een zeer gevarieerde en eigentijdse collectie geworden: gestileerde grepen met bijhorend rozet, opbouw of ingewerkt voor een strak lijnenspel, rond of vierkant en in diverse materialen (zoals de zijdezacht aanvoelende greep LOFT in inox en teflon) en kleuren: metaal, zwart en wit…


[14/3/2014] - » Het persbericht lezen

KANJER VAN EEN VOORRAADKAST

Het tekort aan opbergruimte in de keuken zorgt voor ergernis, zo blijkt uit wereldwijd onderzoek. Op Batibouw 2013 zet Blum SPACE TOWER - dé opbergkampioen onder de keukenkasten - in de kijker. Met dit kasttype vergroten de opbergmogelijkheden aanzienlijk. Bovendien is Space Tower ook ergonomisch een aanrader.

Torenhoog
Sedert vele jaren en in nauwe samenwerking met Duitse universiteiten observeert en bestudeert Blum wereldwijd de keuken van verschillende doelgroepen (grote gezinnen, singles, jongeren, senioren, andersvaliden, hobbykoks, etc.): de handelingen, de bewegingen, het comfort, de obstakels en de ergernissen. Uit deze onderzoeken blijkt dat het tekort aan opbergruimte een steeds terugkerende ergernis is, zowel bij oude(re) keukens als bij recent geplaatste keukeninrichtingen. Vanuit de vraag hoe je op een bestaande oppervlakte meer opbergruimte creëert, ontwikkelde Blum een nieuw kasttype: Space Tower


[12/3/2014] - » Het persbericht lezen

DE NIEUWE EENHANDSCHAAF EHL 65 EQ

Ergonomisch. Snel. Precies. Zeer laag gewicht. Uitstekende bediening:

Met maar 2,4 kg en een compacte bouwvorm was hij altijd al de lichtste en laagste eenhandschaaf van zijn klasse. En ook de krachtigste – met 4 mm schaaf- en 23 mm sponningdiepte en excellente oppervlakteresultaten door het spiraalmes.

Toch hebben we hem nog geoptimaliseerd en een stuk ergonomischer gemaakt: met softgrip op de handgreep en spaandiepte-instelling, een-knop-bediening en stroeve ribbels op de behuizing voor een goed houvast. Zo kan de schaaf zowel horizontaal als verticaal, met één


[12/3/2014] - » Het persbericht lezen

EUROPEAN FLOOR & WALL EXHIBITION: DISCOVER THE FUTURE OF FLOOR & WALL SOLUTIONS!

Binnenkort is het zover! Van 16 tot 18 maart vindt in Gent (Flanders Expo) de ‘European Floor & Wall Exhibition’ (EFWEX) plaats. Het belooft een boeiend, informatief en fijn vakevenement.De exposanten stellen alles in het werk om u een compleet en toonaangevend aanbod te presenteren, er zijn diverse en interessante workshops, gratis drank en hapjes èn prijzen te winnen. Compleet overzicht collecties en productdemonstraties door exposanten De beurs brengt een compleet overzicht van het beste dat de sector van parket, vinyl, laminaat, LVT, buitenterrassen en gevelbekleding en alle toebehoren te bieden heeft.

Conferenties en workshops @EFWEX
Bezoekers kunnen ook deelnemen aan een aantal conferenties inzake technische uitdagingen, marketing en trends.


[25/2/2014] - » Het persbericht lezen

HOUTPRO+: DE ENIGE NATIONALE HOUTVAKBEURS IN 2014

Nu collega VNU heeft besloten haar beurs Hout en Meer te schrappen (zie bijlage) is het belangrijk u nader te informeren over HoutPro+: dé Nationale Houtvakbeurs voor de Nederlandse markt. Deze nieuwe vakbeurs vindt plaats in de Brabanthallen (Den Bosch) van 4 t/m 7 november 2014. Deze beurs belooft een groot succes te worden en de aanmelding voor deze beurs is in volle gang.

De hele sector vertegenwoordigd
Deze vakbeurs richt zicht op de volledige sector van de Houtbewerking. Naast fabrikanten en leveranciers van houtbewerkingsmachines zijn álle toeleveranciers en aanverwante productgroepen vertegenwoordigd (meubelbeslag, houtveredelingsproducten, hout in diverse afwerkingen en toepassingen enz.). Op leest u meer over de inmiddels 61 aangemelde deelnemers.


[24/2/2014] -
» Het persbericht lezen

ARGENT ALU WINT BATIBOUW COMMUNICATION AWARD

Argent Alu, de referentie voor het openen van binnendeuren en deel van de RENSON® Groep, heeft gisterenavond na afloop van de eerste professionele beursdag de Batibouw Communication Award in de wacht gesleept. Deze Communication Awards wordt toegekend aan bedrijven voor de beste en efficiëntste beurscommunicatie. Argent Alu wordt met deze award bekroond voor zijn complete communicatiecampagne rond Batibouw.

Elk jaar reiken de organisatoren van Batibouw na afloop van de eerste professionele beursdag hun Batibouw Communication Awards uit. Een onafhankelijk jury samengesteld uit professionals uit de communicatie- en beurssector kennen daarbij bedrijven een award toe voor de beste en efficiëntste beurscommunicatie. Argent Alu uit Kruishoutem, al meer dan 100 jaar gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie en verkoop van raam- en deurbeslag, sleept deze award dit jaar in de wacht.


[24/2/2014] - » Het persbericht lezen

NIEUW: GIDS VAN BELGISCHE PEFC-GECERTIFICEERDE BEDRIJVEN

Handige publicatie maakt duurzaam aankopen eenvoudiger

PEFC Belgium, de vzw die instaat voor de promotie van het PEFC-label, heeft zopas een gloednieuwe publicatie uitgebracht. De ‘Gids van PEFC-gecertificeerde bedrijven 2014’ bevat de gegevens van alle bedrijven die producten kunnen verkopen die het PEFC-label dragen. Deze producten geven de garantie dat het materiaal (hout, papier of afgeleiden) waaruit ze bestaan afkomstig is uit duurzaam bosbeheer. De catalogus is een handig instrument voor lokale overheden, de bedrijfswereld en de particuliere consumenten.


[18/2/2014] - » Het persbericht lezen

NULVOEGDEMO OP AFSPRAAK !

In de maand maart organiseert Noblesse Benelux individuele "nulvoegdemonstraties op afspraak" in het bedrijf te Londerzeel. Door gewoon te bellen naar Sales Manager Werner Kennes op nr. 0490 56 62 60 kan je zo'n afspraak vastleggen.

Wat gisteren qua technologische ontwikkeling nog buitengewoon hoogstaand was en enkel toegepast werd voor prestigeobjecten, is vandaag reeds de norm. Zo zijn de voordelen van de nulvoeg bij het kantenaanlijmen zo overtuigend dat dit nu al de nieuwe standaard is geworden voor de keuken-, meubel- en interieurbouw.


[16/2/2014] - » Het persbericht lezen
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 -> 66

WOOD-IT.BE  

WOOD-IT.BE BVBA G. KEYENLAAN 22 1160 BRUSSEL - Sitemap - Disclaimer - Contact: info@wood-it.be

PERSBERICHTEN
ARTIKELS
TWEEDEHANDSE HOUTBEWERKINGSMACHINES
GIDS VAN SCHRIJNWERKERS & INTERIEURBOUWERS
GIDS VAN PRODUCTEN & LEVERANCIERS
TE BEZOEKEN WEBSITES
TECHNISCH WOORDENBOEK NL/FR
VACATURES
DISCLAIMER
SITEMAP