transparenttransparent

woodLAB

Newsdesk woodweblab


BLUM STELT NIEUWE INNOVATIES VOOR OP INTERZUM 2017


Interzum is dé plaats om de nieuwigheden uit de meubelindustrie te ontdekken. Ook beslagfabrikant Blum stelde er de nieuwste innovaties op het gebied van klapdeuren, scharnieren en ladesystemen voor aan het grote publiek. Deze nieuwigheden zullen pas volgend jaar beschikbaar zijn maar Blum licht op Interzum graag al een tipje van de sluier op.

Bewegingstechnologieën vereenvoudigd
Onder het centrale thema ‘Vier voor meer’ to..


NIEUW BIJ STILLEMANS


STILLEMANS produceert hoge kwaliteit kunststof profielen. We ontwikkelen voortdurend nieuwe modellen. Vandaag hebben we meer dan 5000 profielen en accessoires beschikbaar.

STILLEMANS biedt u een totaaloplossing voor uw profielen. Wat we nog niet in huis hebben, kunnen we voor u ontwikkelen.

STILLEMANS maakt o.a. LED profielen, kantenband en handles – beschikbaar in een groot gamma afwerkingen en kleuren.


INTERZUM 2017: DECOSPAN IS GERICHT OP MERKEN EN BELEVING


Decospan, de Belgische leverancier van gefineerde panelen en een marktleider in Europa, is opnieuw van de partij in Keulen in hal 6. Deze editie echter met een aanzienlijk grotere stand en in plaats van links, meer naar rechts in de hal, en dicht bij de Piazza en centrale boulevard (C041). “Ook de look van de beursstand zal helemaal anders zijn dan in voorgaande jaren.” zegt Wouter Polfliet, brand manager van division panels en mede verantwoordelijk voor de marketing en ..


interzum 2017 - PREVIEW


Over precies 118 dagen gaat de vakbeurs Interzum van start in Keulen. De organisatoren zijn terecht koplopers te noemen op vlak van innovatie in de interieurbouw en de meubelindustrie. Elke twee jaar legt Interzum de basis voor toekomstige ontwikkelingen in deze industrie, dankzij de wisselwerking tussen exposanten en designers uit de hele wereld, die in de rij zullen staan voor dit niet te missen evenement. De exposanten (verdeeld over 10 beurshallen) lijken deze wissel..


ALPI STELT VOOR: RADIANT, HET HOUT DAT LEEFT VAN HET LICHT, PRIJS ‘BEST OF THE BEST’ INTERZUM AWARD 2015


Gedurende het International Year of Light and Light-Based Technologies, geïntroduceerd door UNESCO, is licht het sleutelbegrip van het ALPI hout. Als bekroning van de nieuwigheden onder de producten laat het nieuw hout Radiant het licht door, dankzij transparante harslijnen. Het innovatieve bereik van Radiant werd ook erkend door de jury van de Interzum Award 2015, die het product de prestigieuze “Best of the Best” Award toekende.

Een h..

Ligna


WEINIG GROEP OP HET SALON LIGNA 2017 : DIGITALE PRODUCTIE TEN DIENSTE VAN DE KLANT


In 2017 begint het LIGNA salon met een nieuw oppervlakteconcept. Daarom zal de Weinig groep zijn complete gamma voor de bewerking van massief hout en afgeleide materialen voor de eerste keer voorstellen in gebouw 27. Onder het motto « THINK WEINIG » worden de klanten verwacht op een stand van 4000 m², voor een uniek aanbod voor ambachten en industrie. In de sector van het bewerken van massief hout, omvat het programma de segmenten schaven en vormgeven, debiet en optimali..


LIGNA PREVIEW


De grote lijnen zijn opgezet om van de editie 2017 van LIGNA een onmisbaar evenement te maken voor de sector van de houtindustrie, met alle veranderingen door elkaar.

Zoals dr. Andreas GRUCHOW, lid van het voorzittend comité van de Deutsche Messe AG, het al terecht zei tijdens de persconferentie op 14 februari, is de conjunctuur heel gunstig ondanks de daling van export naar Rusland, als gevolg van de sancties die de Europese overheden hebben o..


LIGNA 2015: 'S WERELDS NUMMER 1


  • Een sterkere innovatieve geest en internationale uitstraling dan ooit
  • Het evenement weerspiegelt snelle vooruitgang geboekt door industrie 4.0 in houtbewerking en houtverwerking
  • Wood Industry Summit een succes vanaf het begin
  • "Verrassende Veelzijdigheid" ontmoet grote belangstelling

Hannover. LIGNA 2015, die in Hannover op vrijdag 15 mei ten einde liep, was een groo..

U bent op pagina : 27--> Aantal gevonden artikels : 980

OPENDEUR DAGEN BIJ LISMONT IN SAINTES

Op VRIJDAG 21 en ZATERDAG 22, ZONDAG 23 en MAANDAG 24 FEBRUARI heetten wij U van harte welkom in onze toonzaal te Saintes. Ons team verwacht U en is trots om U ons gamma en een aantal nieuwe machines te laten zien BUSELLATO CNC MACHINES
Na enkel jaren onderbreking verdelen we terug de CNC machines van Busellato. Deze kwaliteitsvolle en oerdegelijke CNC bestaan zeer reeds lang op de markt. Na een structurele herorganisatie terug in België via LISMONT. Kom U van deze kwaliteit vergewissen. Wij tonen U het werkpaard JET OPTIMA S20 en de kleinere EASY JET Combi-Nesting.


[12/2/2014] - » Het persbericht lezen

BAR IN DUPONT™ CORIAN® VORMT ARCHITECTURAAL HART IN RESTAURANT TE KOOK

November 2013 - Met een centraal geplaatste, gele toog in het hightechbekledingsmateriaal DuPont™ Corian® heeft restaurant Te Kook van topchef Johan Segers een impactvol statement neergezet. Strak design, functionaliteit en gastronomie vinden elkaar in een levendig historisch kader. Luc Binst van architectenbureau Crepain Binst Architecture (CBA) toont met dit architecturale concept eens te meer de vernieuwende mogelijkheden van dit unieke materiaal.

Kwalitatief superieur
Luc Binst van architectenbureau CBA is een pionier op het gebied van creatieve en grensverleggende architecturale toepassingen in DuPont™ Corian®. Ook in zijn privé-inrichting heeft Luc Binst met DuPont™ Corian® gewerkt. Met deze installatie in een publieke, veeleisende ruimte toont DuPont™ Corian® zowat al zijn kwaliteiten op het gebied van duurzaamheid en esthetiek: na tests tussen vier mogelijke oplossingen kwam DuPont™ Corian® als beste te voorschijn.


[6/2/2014] - » Het persbericht lezen

BATIBOUW 2014: DE REVIVAL VAN HOUT

Wie houdt niet van hout?
We willen met zijn allen meer warmte en gezelligheid in huis, meer charme en authenticiteit en dat allemaal in duurzame materialen die lang meegaan. Niet verwonderlijk dus dat hout de jongste jaren enorm aan populariteit wint zeker als geliefkoosd meubelmateriaal, in vloeren en wanden, zowel voor binnen als buiten.

Kijk maar eens even rond in uw huis. De kans dat er nérgens hout te bespeuren is, is bijzonder klein. De grootste troef van hout is zonder twijfel dat het een natuurlijk product is, hetgeen aan elk interieur meteen extra charme verleent. Steeds vaker duikt hout op bijvoorbeeld als werkblad in de keuken, zodat het dienst doet als één gigantische snijplank. Maar een houten vloer in natte ruimtes als de keuken en de badkamer was toch lange tijd taboe. Want o help, water en hout! Nochtans zijn de watervaste behandelingen van hout vandaag legio. Verschillende vernis- en oliebehandelingen geven de garantie geen druppel water te absorberen


[6/2/2014] - » Het persbericht lezen

NIEUWE GENERATIE

Op Batibouw 2014 (Paleis 11, standnummer 11.112) zet Van Hoecke LEGRABOX in de kijker. Twintig jaar na de eerste versie van Tandembox - de lade die het schopte tot wereldwijde standaard - brengt Blum met LEGRABOX een grondige vernieuwing op het vlak van vormgeving en techniek. Het zijn de uiterst slanke vormgeving, de frames met magnetische zijwanden en de nieuwe geleidertechnologie waarmee LEGRABOX het verschil maakt.

Alle registers open
Voor de ontwikkeling van LEGRABOX trok Blum alle registers open. LEGRABOX luidt een nieuwe generatie in. De elegante, slanke lijnen en de nieuwe mogelijkheden van deze lade doen in niets denken aan de stoere, functionele look van het bestaande aanbod. Het is onder meer de 13 mm slanke ladezijkant die de nieuwe lade haar verfijnde uitzicht geeft. De ranke, slanke vormgeving en de kaarsrechte binnenwanden van LEGRABOX zijn te danken aan de horizontale opbouw van de nieuwe geleider. Doordat de binnenwanden kaarsrecht zijn, gaat er bovendien geen millimeter opbergruimte verloren. Naast de geraffineerde vormgeving springen ook de 3 matte kleuren (terrazwart, oriongrijs en zijdewit) en het roestvrijstaal met antifingerprintcoating in het oog. De toepassingsmogelijkheden van LEGRABOX zijn groot. Dankzij de geraffineerde vormgeving en de stijlvolle kleuren is de nieuwe lade naast de keuken ook zeer geschikt voor dressings, woonkamermeubilair, winkelinrichtingen, etc.


[27/1/2014] - » Het persbericht lezen

HET NIEUWE MACHINE-TRIO RENOFIX: DE SANERINGSKAMPIOENEN!

U heeft geduchte tegenstanders bij het renoveren.
Het afschuren van beton, steen, stuc, lijm, verf en andere oude lagen is vaak een moeizame klus. Intensieve handarbeid of de gebruikelijke machines, zoals boorhamers, beitels en haakse slijpers, volstaan hierbij niet. Daarom is er Festool RENOFIX, waarmee u alle uitdagingen bij het afschuren gemakkelijk aankunt. Bij gevels en wanden, vloeren en plafonds slijpen de RENOFIX diamantslijpers en renovatiefrezen oude lagen van uiteenlopend materiaal snel en grondig af.


[22/1/2014] - » Het persbericht lezen

HI-FINITY SCHUIFRAAM REYNAERS VERLEGT ARCHITECTURALE GRENZEN

Reynaers toont op Polyclose zijn nieuwste aluminium innovatie: het Hi-Finity schuifraam. Dit schrijnwerk combineert architecturaal minimalisme naadloos met maximale lichtinval en energiezuinigheid. Design Vlaanderen bekroonde Hi-Finity met het presitgieuze Henry van de Velde label voor zijn innovatief karakter en gestyleerde handgreep.

Hi-Finity sluit, dankzij het verzonken geplaatste aluminium schrijnwerk, als een raamwand naadloos aan op muren en vloer. Het minimalistische profiel draagt glaspanelen met een gewicht tot 500 kilogram en een maximale raamoppervlakte van 2,6 tot 3,5 meter. De wielbasis zorgt voor een vloeiende manuele of automatische opening van de schuifvleugels.


[20/1/2014] - » Het persbericht lezen

OMNIRAL: DE EERSTE INTEGRAAL GEKLEURDE PVC-PROFIELEN

Op Polyclose geeft Deceuninck de vakman in de eerste plaats meer inzicht in het kleurproces Omniral, een uniek industrieel coatingproces om tot integraal gekleurde pvc-ramen of deurprofielen te komen.

Tijdens het Omniral -kleurproces worden de profielen met name rondomrond gecoat waardoor de witblinkende pvc-look nergens nog zichtbaar is. De coating is watergedragen en dus milieuvriendelijk. Kenmerkend voor Omniral is eveneens dat de coating voorzien is van koudpigmentatie, die ervoor zorgt dat het infraroodlicht uit de zon gereflecteerd i.p.v geabsorbeerd wordt.

Het op vandaag beschikbare kleurassortiment van Deceuninck Omniral splitst zich op in Uni-colours en Bi-colours. Het Uni-colourgamma heeft rondomrond dezelfde kleur. Het Bi-colourgamma heeft aan de binnenzijde een andere kleur dan aan de buitenzijde.


[20/1/2014] - » Het persbericht lezen

ALTRIPAN START SAMENWERKING MET FSC BELGIE EN FSC NEDERLAND

Veel houthandelaren opereren internationaal. Zo ook het Belgische Altripan, een van de grootste spelers op het gebied van plaatmateriaal in zowel Nederland als België. De FSC-markt verschilt echter per land en vraagt daarom ook om een verschillende benadering. Altripan is het eerste bedrijf in haar soort dat zowel met FSC Nederland als FSC Belgie een samenwerkingsverband is aangegaan.

Het vanuit Antwerpen opererende Altripan levert haar producten aan de handel en in toenemende mate bouwmarkten in zowel Nederland als België.


[7/1/2014] - » Het persbericht lezen

SIRIO F

Uniek bevestigingssysteem voor het bevestigen van glazen balustrades

Vele voordelen ten opzichte van de gangbare systemen die al op de markt zijn!

sirio f projectEen innovatief systeem van klemmen maakt een perfecte uitlijning van glazen panelen mogelijk, op elke 25 cm in het profiel zit een verstelpunt.
Voor de bevestiging van Sirio F is geen speciaal gereedschap nodig en glazen panelen die al geïnstalleerd zijn, kunnen snel en eenvoudig worden aangepast.
Geschikt voor glasdiktes van 17,52 tot 21,52 mm.
Aluminium profiel ook leverbaar met afwerking in zilver of RVS finish andere afwerkingen zijn op aanvraag leverbaar.

Tevens leverbaar: compleet assortiment glasbevestigers en alle benodigde schroeven en bevestigers voor de verbinding tussen de steunen en het glas!


[18/12/2013] - » Het persbericht lezen

FESTOOL DURADRIVE: DE ACCU-SPECIALIST VOOR DE DROOGBOUW

Schakelaars indrukken is niet meer van deze tijd. De DURADRIVE werkt met de innovatieve Stop-and-Go functie. Met andere woorden: De motor werkt alleen wanneer hij gebruikt wordt. Dit zorgt niet alleen voor een tot 40 % hogere schroefcapaciteit per acculading, maar het stelt u ook in staat enorm snel en comfortabel in serie te schroeven in de hout- en interieurbouw. De magazijnadapter voor alle gangbare schroeven op band in de lengte van 25–55 mm zorgt voor extra tempo en maakt bediening met één hand mogelijk. Eigenschappen die in combinatie met de compacte constructie en een gewicht van slechts 1,9 kg maken de DURADRIVE tot maatstaf in het droogbouwsegment.

EC-TEC Motor: Maximale schroefcapaciteit!
De EC-TEC motor kenmerkt zich door zijn hoge efficiëntie en zijn hoge levensduur. En werkt op een Lithium-ion-accu voor nog meer schroefvermogen per acculading.


[18/12/2013] - » Het persbericht lezen

HACO - INDUSTRIELE HOUTKACHELS: GRATIS UW BEDRIJFSRUIMTE OPWARMEN!

Tenslotte willen we jullie niet onthouden van wat voor ons ongetwijfeld hét product van 2013 lijkt te gaan worden: onze industriële houtkachels. Gratis uw bedrijfsruimte opwarmen? Ja, het kan!

We ontwikkelden een magnifiek concept: houtkachels waarmee alle houtsoorten verbrand kunnen worden. De kachels kunnen zowel manueel als automatisch geladen worden.

Onze kachels beschikken over het unieke “eco-gas systeem”, waarmee we een optimale verbranding kunnen garanderen. Dit zonder rook- of geurhinder!

Gedaan met energieprijzen die de pan uit swingen. Dit is hét alternatief! Neem alvast een kijk op onze website. Dan geven we u op Batibouw graag meer uitleg!


[11/12/2013] - » Het persbericht lezen

FILM OVER 4D, HET NIEUWE HIGH END MODEL BIJ STRIEBIG

De 4D introduceert, naast lengte, hoogte en dikte/diepte, een vierde dimensie: de tijd. Deze maakt ook integraal deel uit van de technologie, die voor de 4D aangewend wordt. Hiermede realiseert de verticale paneelzaag een kwantumsprong, die een geheel nieuw bereik van prestaties mogelijk maakt.

De comfortabele bediening van de zaag door slechts 1 man, bijna zonder inspanningen, wordt de nieuwe norm.

Klik hier naar de film over het nieuwe 4D model


[11/12/2013] - » Het persbericht lezen

PRINT ACOUSTICS® : AKOESTISCH DEMPENDE PANELEN

De akoestisch dempende ‘Print Acoustics®’ panelen zijn ontwikkeld om allerhande storende omgevingsgeluiden te absorberen en bijgevolg te reduceren om zo bij te dragen tot een aangenamer leef- en werkcomfort. De ‘Print Acoustics®’ panelen zijn opgebouwd uit een centrale MDF-kern die aan beide zijden met Print HPL laminaat is afgewerkt : elke kleur en oppervlaktestructuur uit het Print HPL gamma van Abet Laminati is mogelijk. Dat leidt tot een keuzewaaier van meer dan 750 hedendaagse kleuren en decors. De rugzijde van de panelen is afgesloten met een bijkomend akoestisch dempend glasvlies.

Er is keuze uit een 6 tal types ‘Print Acoustics®’ panelen met specifieke esthetische en geluidsreducerende karakteristieken. De ‘Print Acoustics®’ panelen bieden een aangepaste oplossing voor zeer uiteenlopende toepassingen. Zo is een uitvoering met brandvertragende Print HPL (M1) en MDF kern (B-s1-d0) mogelijk, en kan zelfs een gepersonaliseerde Digital Print HPL als toplaag.


[11/12/2013] - » Het persbericht lezen

GROOTHOEK MET BLUM

Naast de alom bekende kookpottenlade en voorraadlade bestaan er ook laden voor specifieke en minder voor de hand liggende toepassingen. Een hoek, vast onderdeel van elke L- en U-keukenopstelling, is zo’n specifiek geval.
Wanneer je weet dat een lade tot 55% meer opbergcapaciteit biedt dan een kast, hoeft het niet te verbazen dat een klassieke hoekkast met legplanken, een draaiplateau of een draaicarrousel heel wat ruimte onbenut laat - verloren ruimte dus.
Speciaal voor hoektoepassingen ontwikkelde Blum de lade ‘Space Corner’, beschikbaar in staal (zijdewit, terrazwart, inox of grijs metallic) en in diverse kleuren helder en gezuurd glas.
Voor de estheten onder ons: de belijning van deze hoekkastlade loopt steeds gelijk met de belijning van alle andere laden van een keukenontwerp.


[4/12/2013] - » Het persbericht lezen

JOHAN VANDENBERGHE WINT DE HOUTEN KOP 2013

Enkele dagen geleden reikte Belgian Woodforum tijdens de beurs HOUT & HABITAT voor de tweede keer de HOUTEN KOP uit. Die award gaat naar een houtprofessional (een zelfstandige of een bedrijf uit de houtsector) die zich het voorbije jaar liet opmerken met een innovatief product, een vernieuwende techniek, een originele toepassing of een inspirerende houtrealisatie.

De jury o.l.v Belgian Woodforum, het nationale Houtinformatiecentrum, maakte dit jaar een keuze uit maar liefst 29 genomineerden. Met unanimiteit van stemmen werd uitgeroepen tot winnaar van de HOUTEN KOP 2013: Parket Vandenberghe, het bedrijf van Johan Vandenberghe, een zelfstandige parketlegger uit Gits (West-Vlaanderen).
Hij werd bekroond voor de originele parketrealisatie ‘Pieds de poule’ – ontworpen en geplaatst in de woning van interieurarchitect Frederik Cardon in Menen.
Tot voor 2013 was Pieds de poule een textielmotief dat werd gebruikt door grote modehuizen als Yves Saint Laurent en Chanel, en gedragen door iconen als Jacqueline Kennedy-Onassis en Grace Kelly.


[29/11/2013] - » Het persbericht lezen
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 -> 66

WOOD-IT.BE  

WOOD-IT.BE BVBA G. KEYENLAAN 22 1160 BRUSSEL - Sitemap - Disclaimer - Contact: info@wood-it.be

PERSBERICHTEN
ARTIKELS
TWEEDEHANDSE HOUTBEWERKINGSMACHINES
GIDS VAN SCHRIJNWERKERS & INTERIEURBOUWERS
GIDS VAN PRODUCTEN & LEVERANCIERS
TE BEZOEKEN WEBSITES
TECHNISCH WOORDENBOEK NL/FR
VACATURES
DISCLAIMER
SITEMAP