transparenttransparent

woodLABMOVING IDEAS VAN BLUM OP INTERZUM


Klapdeursysteem wordt kleiner

Met de AVENTOS HK top brengt Blum een kleinere variant van het beproefde klapdeursysteem op de markt. Met zijn kleine inbouwgrootte en een hedendaags design van de afdekkap, integreert het beslagelement perfect in elke corpus. Het symmetrische systeem is eenvoudig aan beide zijden in de kast te monteren en dankzij de geïntegreerde, traploze openingshoekbegrenzer kan je exact bepalen hoe ver het front ..


BLUM POCKETDOOR & SPACE STEP


De stap naar nog meer opbergruimte

De invloed van de verstedelijking is nu al duidelijk voelbaar in onze woningen. Woonruimtes worden kleiner en dat zullen we in de toekomst meer en meer merken. Efficiënt omgaan met de beschikbaar (opberg)ruimte wordt één van de grote uitdagingen in de meubelbouw en daar weet Blum goed op in te spelen.

Op Interzum stelde Blum de SPACE STEP voor. Deze lade..


DECOSPAN SCOORT METEEN OP INTERZUM EN WINT TWEE AWARDS!


Keulen, 21/05/2019. Interzum is steeds 's werelds toonaangevende vakbeurs voor toeleveraniers naar de meubelindustrie en interieurontwerp. Op de grootste vakbeurs ter wereld in die branche zetten de exposanten nieuwe normen en bieden zij bezoekers uit de industrie en handel een overzicht van de meest baanbrekende innovaties in de sector. Decospan heeft dit volgens de jury uitmuntend gedaan en werd bekroond met twee prijzen: zowel het nieuwe Querkus Vintage I..


interzum AWARD 2019: DUBBELE WINST VOOR HETTICH


De prijswinnaars zijn ComfortSpin en ViZard by ambigence

Hettich won gisteravond maar liefst twee onderscheidingen voor productinnovaties. Het nieuwe klepbeslag ViZard by ambigence kreeg zelfs de onderscheiding 'Best of the Best'.

De uitreiking van de interzum awards 2019 vond plaats op 20 mei tijdens de legendarische interzum beursparty in het theater 'am Tanzbrunnen'. De jury van de in..


BLUM STELT NIEUWE INNOVATIES VOOR OP INTERZUM 2017


Interzum is dé plaats om de nieuwigheden uit de meubelindustrie te ontdekken. Ook beslagfabrikant Blum stelde er de nieuwste innovaties op het gebied van klapdeuren, scharnieren en ladesystemen voor aan het grote publiek. Deze nieuwigheden zullen pas volgend jaar beschikbaar zijn maar Blum licht op Interzum graag al een tipje van de sluier op.

Bewegingstechnologieën vereenvoudigd
Onder het centrale thema ‘Vier voor meer’ to..

Ligna


ALLEEN EN NOG HYPER PRODUCTIEF


Op de Ligna 2019 zien we dat veel gereedschappen zijn ontworpen om dode tijd te elimineren, de beweging van onderdelen te vergemakkelijken, repetitieve taken te elimineren zodat een schrijnwerker een dirigent wordt, wat leidt tot de robots en machines.

Stel je voor dat terwijl de CNC-machine met nesttafel al het werk doet van boren, frezen en snijden, de schrijnwerker andere taken kan uitvoeren, zoals het lijmen van de afkantbanden , of het same..


DE BIESSE DIGITALE FABRIEK OP LIGNA 2019: EEN WINNENDE ALLIANTIE TUSSEN MENS EN ROBOT


Pesaro, 15 mei 2019 - Bij LIGNA presenteert Biesse de toekomst van Industry 4.0: 6000 vierkante meter, waar automatisering en interconnectie een nog effectievere stimulans worden en het Automaction-concept tot leven brengen - de constante innovatieve geest van Biesse.

Ligna, een tweejaarlijks evenement, wordt gehouden in Hannover van 27 tot 31 mei 2019. Het is de toonaangevende vakbeurs als het gaat om machines, voorzieningen en..


EEN NIEUW HEFINRICHTING IS TOEGETREDEN TOT DE EUROTECH-PRODUCTPORTFOLIO


Het eT -Hover- univac- assortiment vacuümheftoestellen breidt zich uit: het omvat nu ook de nieuwe eT -Hover- univac-lijn . Het nieuw ontwikkelde hefinrichting is een compactere, lichtgewicht versie van de eT -Hover- univac . Net als zijn voorganger is het speciaal ontworpen voor het bouwen van gebieden.

De eT -Hover- univac is ontworpen als een hulpstuk voor kraan- en hefwerktuigen. Het is geschikt voor het heffen en verplaatsen van grote ladin..


WEINIG GROEP OP HET SALON LIGNA 2017 : DIGITALE PRODUCTIE TEN DIENSTE VAN DE KLANT


In 2017 begint het LIGNA salon met een nieuw oppervlakteconcept. Daarom zal de Weinig groep zijn complete gamma voor de bewerking van massief hout en afgeleide materialen voor de eerste keer voorstellen in gebouw 27. Onder het motto « THINK WEINIG » worden de klanten verwacht op een stand van 4000 m², voor een uniek aanbod voor ambachten en industrie. In de sector van het bewerken van massief hout, omvat het programma de segmenten schaven en vormgeven, debiet en optimali..


LIGNA PREVIEW


De grote lijnen zijn opgezet om van de editie 2017 van LIGNA een onmisbaar evenement te maken voor de sector van de houtindustrie, met alle veranderingen door elkaar.

Zoals dr. Andreas GRUCHOW, lid van het voorzittend comité van de Deutsche Messe AG, het al terecht zei tijdens de persconferentie op 14 februari, is de conjunctuur heel gunstig ondanks de daling van export naar Rusland, als gevolg van de sancties die de Europese overheden hebben o..

U bent op pagina : 27--> Aantal gevonden artikels : 1017

WÜRTH LANCEERT APP

Turnhout, 5 september 2014 – Mobiele vaklui kunnen voortaan gebruikmaken van de gloednieuwe Würth app. De groothandel in montage- en bevestigingsmaterialen stelt zijn professionele gebruikers daarmee in staat om ook onderweg of op de werf hun bestelling te plaatsen. Een opmerkelijke service van deze app is de ‘Click & Collect’ functie, waarmee de klant zijn artikelen kan afhalen in een Würth shop naar keuze.

Met behulp van deze gloednieuwe app wil Würth Belux nv het zijn mobiele gebruikers nog makkelijker maken. Via de zoekfunctie of met de barcodescanner heeft de professionele vakman voortaan ook onderweg steeds toegang tot het complete productassortiment.


[5/9/2014] - » Het persbericht lezen

TA’OR BOX

Het concept TA’OR dat de fineerhouten lade TA’OR BOX en de lade-indelingen TA’OR CUBICS omvat, werd bekroond met een iF Design Award. Dat TA’OR een prijsbeest is, hoeft niet te verbazen. Het concept springt eruit, zowel op het vlak van afwerking als inzake techniek.

Van Hoecke ontwikkelde het vernieuwende concept in samenwerking met het internationaal gereputeerde designbureau Enthoven Associates. De productie van de fineerhouten TA’OR BOX gebeurt in een nieuwe productie-unit die Van Hoecke in Sint-Niklaas bouwde.


[3/9/2014] - » Het persbericht lezen

HACO - BIO4HEATING DAYS!

Gratis uw bedrijfsruimte opwarmen? Kom dan naar onze Bio4heating days (3, 4 & 5 oktober/10-18 u) en ontdek ons aanbod industriële houtkachels!

Ontdek een nieuwe generatie brikettenpressen en brekers aan zeer interessante voorwaarden!

PLACE TO BE:
HOGESCHUURSTRAAT 2
8850 ARDOOIE | BELGIE
T 051 74 64 54 | F 051 74 69 87
INFO@BIO4HEATING.COM
WWW.BIO4HEATING.COM


[28/8/2014] - » Het persbericht lezen

DE PERFECTE OPLOSSING VOOR UW JUST-IN-TIME PRODUCTIE

Door verticale bewerking toe te passen in uw bedrijf bespaart u aanzienlijk ruimte. Met de Brema Vektor, een machine uit het Biesse huis, liggen just in time productie, flexibiliteit, ruimtebesparing en complete bewerking van een paneel met directe inserts van bijvoorbeeld deuvels en scharnieren binnen handbereik.

De Brema Vector kan panelen aan tot 80 mm dik, 1600 breed en oneindig lang vanwege het transportsysteem. U haalt hiermee een volledig automatische productie in huis van werkvoorbereiding tot verpakking voor transport.


[28/8/2014] - » Het persbericht lezen

NIEUWE VERSIE VAN DE SUCCESVOLLE PROJECT TF

De machine is compacter en heeft toch grotere bewerkingsbereiken. Ze kan nu tegen een muur geplaatst worden aan twee zijden. Breedte 2450 lengte 1990. Minder dan 5 vierkante meter nodig en kan nog steeds platen met onbeperkte lengte aan. Drukrollen bovenaan met een torsiebar zodat er meer gelijkmatige druk is op de platen onafhankelijk of de platen breed of smal zijn.

Enkele voordelen zijn:
1) onbeperkte werkstuklengte
2) 1000 mm breedte
3) Minimum breedte is maar 60 mm
4) Dikteaansturing van de klem is 10-60 mm ipv slechts 10 mm bij sommige kollega’s
5) Z as voor zijdelingse boringen is gestuurd (niet manueel in te stellen)
6) Drukregeling van de klem van buiten de cnc mogelijk


[22/8/2014] - » Het persbericht lezen

BRENGT DESIGN IN BEWEGING

Schuifdeurbeslag SlideLine M van Hettich
Een systeem voor een breed scala van toepassingen is het schuifdeurbeslag SlideLine M van Hettich. Het blijft in het meubeldesign ingetogen op de achtergrond en zet schuifdeurelementen op elegante wijze in scène.

SlideLine M opent telkens nieuwe perspectieven: rekken worden aansprekende functionele meubelen,want door het verschuiven van de deuren ontstaat een spannende afwisseling tussen open en gesloten segmenten. De demping Silent System sluit deuren zacht en geruisloos en zorgt zo voor gebruiksgemak


[13/8/2014] - » Het persbericht lezen

ZESDE EDITIE VAN TOOLS&TOOLS IN DE STARTBLOKKEN

De organisatoren van Tools&Tools Professional Equipment zijn momenteel druk doende met de voorbereiding van de volgende editie op 29 & 30 januari 2015 en 1 & 2 februari 2015. Een afspraak die aanbieders van professioneel gereedschap, ijzerwaren of bevestigingsmaterialen niet mogen missen. Want Tools&Tools blijft de ontmoeting met 10.000 potentiële klanten op 4 dagen.

Het aantal bezoekers op Tools&Tools Professional Equipment zat bij de 5 vorige edities in in de lift. De formule 2+2, met twee dagen vakbeurs voor dealers en distributeurs en twee dagen voorbehouden voor professionele eindgebruiker en industrie, bewees door de jaren heen aan te slaan. Handel en vaklui erkennen Tools&Tools als hét platform voor gereedschap.


[6/8/2014] - » Het persbericht lezen

NORBORD GAAT VOLUIT VOOR DUURZAME ONTWIKKELING

Genk, 4 augustus 2014 – Hedendaags, verantwoord ondernemerschap. Dat is waar alle plants van de Norbord Groep wereldwijd 100% op inzetten, vandaag en in de toekomst. Bij Norbord in Genk is dat niet anders. De uitbreiding van de productiecapaciteit die er vandaag aan de orde is, strookt volledig met de bepalingen die dit duurzame bedrijfsbeleid omschrijven.

De Norbord Groep is één van de grootste producenten van OSB in de wereld. Het bedrijf telt 15 productie-eenheden en stelt in totaal 2000 mensen tewerk. 125 daarvan gaan dagelijks aan de slag in de vestiging in Genk voor de productie van SterlingOSB-Zero®-bouwplaten.

Na de overname in 2004 werd de Norbord-site in Genk uitgebouwd tot een succesvolle onderneming, ondanks de enorme uitdagingen waarmee de economie in het algemeen en de regio in het bijzonder, geconfronteerd werden.


[4/8/2014] - » Het persbericht lezen

EFFICIENT OUTSOURCEN VOOR MEER SLAGKRACHT

Wie vandaag zijn positie in de markt wil handhaven of versterken doet er goed aan om bepaalde werken uit te besteden. Een goed doordachte keuze van vele rationele ondernemers die oog hebben voor kostprijsbeheersing zonder verrassingen. Interieurbouwers met een scherpere focus op calculatie, een strakke organisatie met uitgepuurde processen die beheerst worden door interne experten met een sterk netwerk aan betrouwbare partners, hebben nog steeds mooie toekomstperspectieven in deze moeilijke tijden. Met veel ervaring, overtuiging en toewijding neemt OPTIMA die rol als partner graag op zich.

OPTIMA is niet aan zijn proefstuk toe. Reeds meer dan 15 jaar is zij een pionier en specialist in oplossingen-op-maat en ondersteunt al die tijd de vakman bij al zijn interieurprojecten, ongeacht diens schaalgrootte.


[24/7/2014] - » Het persbericht lezen

DECOSPAN LANCEERT QUERKUS

Decospan lanceert Querkus, een nieuwe collectie gefineerde platen met eikenfineer met LOOK, THICKNESS en TOUCH naar keuze
Totaalconcept met trendy en natuurlijke look wordt voorgesteld op Carrefour Du Bois 2014.

Menen, 12 mei 2014. – Decospan, Europees marktleider en trendsetter op gebied van gefineerd plaatmateriaal, lanceert op Carrefour Du Bois 2014 het nieuwe merk “Querkus”. Het inmiddels erg populaire concept “The Oak Collection” krijgt hiermee een straffe opvolger. Decospan biedt met “Querkus” een antwoord op de hedendaagse interieurtrend in Noord-Europa. Het combineren van authentieke materialen met moderne, strakke elementen getuigt van vernieuwing zonder afbreuk te doen aan onze rijke geschiedenis. Decospan speelt hierop in door eikenhout in verschillende varianten te brengen.


[18/6/2014] - » Het persbericht lezen

VAKBEURS HOUTPRO+ 2014 BIJNA VOLGEBOEKT

Het gaat goed met de bezettingsgraad van de vakbeurs HoutPro+. Vandaag werd de 105de deelnemer verwelkomd. Een totaal van 13.000 m² beursoppervlakte is inmiddels verhuurd en de voorbereidingen zijn in volle gang.

De eerste editie van de Vakbeurs HoutPro+ vindt plaats van 4 t/m 7 november 2014 in de Brabanthallen in ‘s Hertogenbosch. Drie beurshallen zullen voor deze eerste editie in gebruik worden genomen: De Brabanthal (houtbewerkingsmachines en toebehoren), de Kempenhal en Langstraathal (Toeleveranciers en aanverwante producten). Inmiddels zijn twee en een halve hal uitverkocht, waarvan de Brabanthal helemaal volgeboekt is!

Voorbereiding in volle gang
De beursadviesraad komt regelmatig bijeen om te bepalen hoe we de beurs zo soepel mogelijk te laten verlopen. Zo hebben we slimme keuzes gemaakt over technische aspecten, zoals de op- en afbouw met traffic-management. Dat betekent dat we optimale efficiëntie kunnen garanderen voor onze beurshouders.


[16/6/2014] - » Het persbericht lezen

NIEUWE WEBSITE VAN NORBORD IS ONLINE

Genk, 6 juni 2014 – De website van Norbord, toonaangevend OSB-producent, werd zopas in een nieuw kleedje gestoken. Het resultaat mag er zijn: een duidelijk gestructureerde webstek vol informatie. Dé belangrijkste troef echter is het interactieve luik. Voor gebruikers wordt www.norbord.be dan ook een echt werkinstrument.

Op één lijn
Het is de volledige Norbord Groep die de oefening maakte. De websites voor het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Nederland en België zijn vandaag al gelanceerd, die van Duitsland zal kortelings volgen. De bezoeker die bovenaan de Belgische site één van de andere landen selecteert, herkent in één oogopslag de structuur die over de hele groep wordt gevolgd. Alle websites zijn sterk analoog aan elkaar, een element dat meteen ook de groep als een eenheid benadrukt.


[6/6/2014] - » Het persbericht lezen

BOSQ IS DE NIEUWE NAAM VAN LEYSEN WOOD TRADING

Vanaf 21 mei krijgt Leysen Wood Trading een nieuwe naam: Bosq. Deze naamswijziging is onderdeel van een nieuwe strategie voor ons bedrijf dat al meer dan vijftig jaar ervaring heeft in de branche van houtfineer en aanverwante producten.

Bosq zal meer dan ooit een ambassadeur worden van de waardevolle grondstof die hout is en de mogelijkheden van dit unieke materiaal naar buiten brengen. Want het is duidelijk: er zal in de toekomst met hout anders omgegaan worden. Duurzamer ook, met aandacht voor lokaal hout of recuperatieverhalen of hout dat eigenlijk gras is. Love Wood. U bent en blijft hierbij onze gewaardeerde partner.

Wij hopen dat wij samen met u de toekomst van hout verder kunnen uitbouwen en geven graag antwoord op uw concrete vragen. Op onze nieuwe website www.bosq.be kunt u onze activiteiten duidelijk terugvi


[3/6/2014] - » Het persbericht lezen

UNILINE RAMENCENTER LIVE IN HET VTI ROESELARE (6 JUNI) !

Met veel trots nodigt de directie van HACO TRADING u uit op het Wood CNC Technologies Event waar ons Biesse Uniline Ramencenter centraal in de spotlights zal staan. Dit op vrijdag 6 juni vanaf 19u in Roeselare, Leenstraat 32.

Het VTI Roeselare (school voor wetenschap & techniek) wil via dit evenement het resultaat tonen van de ver doorgedreven samenwerking met zijn partners in het kader van zijn houtbewerkingsafdeling.

Interesse om dit evenement bij te wonen én de Uniline live aan het werk te zien?

KLIK dan op "inschrijven", vul het contactformulier in en geef op met hoeveel personen u aanwezig zal zijn!


[2/6/2014] - » Het persbericht lezen

FESTOOL - CONTURO - DE PERFECTE KANT

Wereldprimeur van Festool: De eerste mobiele kantenlijmer CONTURO met uniek patroonlijmsysteem

Met het nieuwe CONTURO systeem introduceert Festool niet alleen een handgeleid elektrisch gereedschap voor kantenverlijming met nauwelijks zichtbare naadverbindingen, maar een geheel nieuwe systeemoplossing voor de perfecte kant. De CONTURO is eenvoudig in de bediening en excellent in het resultaat – zowel bij rechthoekige delen als bij vrije en complexe vormen. Optimaal voor kleine serieproducties, maar ook voor individuele oplossingen die een snel en kwalitatief hoogwaardig bekanten van gewelfde, bolle en holle vormen vereisen.

De eisen aan de perfecte kanten worden groter: Naast de functionaliteit komen de visuele en contactkwaliteit steeds meer centraal te staan. Zichtbare lijmnaden en vuil dat zich afzet in de kant of een tastbare kantoversteek kunnen absoluut niet meer. Van hoogwaardige arbeid kan pas worden gesproken wanneer ook de kanten perfect zijn verwerkt. Rechte kanten werden tot nu toe overwegend aangebracht met een stationaire kantenlijmer, die in een perfecte kwaliteit verlijmt, afkort, freest en polijst.


[22/5/2014] - » Het persbericht lezen
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 -> 68

WOOD-IT.BE  

WOOD-IT.BE BVBA G. KEYENLAAN 22 1160 BRUSSEL - Sitemap - Disclaimer - Contact: info@wood-it.be

PERSBERICHTEN
ARTIKELS
TWEEDEHANDSE HOUTBEWERKINGSMACHINES
GIDS VAN SCHRIJNWERKERS & INTERIEURBOUWERS
GIDS VAN PRODUCTEN & LEVERANCIERS
TE BEZOEKEN WEBSITES
TECHNISCH WOORDENBOEK NL/FR
VACATURES
DISCLAIMER
SITEMAP