woodLAB

Newsdesk woodweblab


BLUM STELT NIEUWE INNOVATIES VOOR OP INTERZUM 2017


Interzum is dé plaats om de nieuwigheden uit de meubelindustrie te ontdekken. Ook beslagfabrikant Blum stelde er de nieuwste innovaties op het gebied van klapdeuren, scharnieren en ladesystemen voor aan het grote publiek. Deze nieuwigheden zullen pas volgend jaar beschikbaar zijn maar Blum licht op Interzum graag al een tipje van de sluier op.

Bewegingstechnologieën vereenvoudigd
Onder het centrale thema ‘Vier voor meer’ to..


NIEUW BIJ STILLEMANS


STILLEMANS produceert hoge kwaliteit kunststof profielen. We ontwikkelen voortdurend nieuwe modellen. Vandaag hebben we meer dan 5000 profielen en accessoires beschikbaar.

STILLEMANS biedt u een totaaloplossing voor uw profielen. Wat we nog niet in huis hebben, kunnen we voor u ontwikkelen.

STILLEMANS maakt o.a. LED profielen, kantenband en handles – beschikbaar in een groot gamma afwerkingen en kleuren.


INTERZUM 2017: DECOSPAN IS GERICHT OP MERKEN EN BELEVING


Decospan, de Belgische leverancier van gefineerde panelen en een marktleider in Europa, is opnieuw van de partij in Keulen in hal 6. Deze editie echter met een aanzienlijk grotere stand en in plaats van links, meer naar rechts in de hal, en dicht bij de Piazza en centrale boulevard (C041). “Ook de look van de beursstand zal helemaal anders zijn dan in voorgaande jaren.” zegt Wouter Polfliet, brand manager van division panels en mede verantwoordelijk voor de marketing en ..


interzum 2017 - PREVIEW


Over precies 118 dagen gaat de vakbeurs Interzum van start in Keulen. De organisatoren zijn terecht koplopers te noemen op vlak van innovatie in de interieurbouw en de meubelindustrie. Elke twee jaar legt Interzum de basis voor toekomstige ontwikkelingen in deze industrie, dankzij de wisselwerking tussen exposanten en designers uit de hele wereld, die in de rij zullen staan voor dit niet te missen evenement. De exposanten (verdeeld over 10 beurshallen) lijken deze wissel..


ALPI STELT VOOR: RADIANT, HET HOUT DAT LEEFT VAN HET LICHT, PRIJS ‘BEST OF THE BEST’ INTERZUM AWARD 2015


Gedurende het International Year of Light and Light-Based Technologies, geïntroduceerd door UNESCO, is licht het sleutelbegrip van het ALPI hout. Als bekroning van de nieuwigheden onder de producten laat het nieuw hout Radiant het licht door, dankzij transparante harslijnen. Het innovatieve bereik van Radiant werd ook erkend door de jury van de Interzum Award 2015, die het product de prestigieuze “Best of the Best” Award toekende.

Een h..

Ligna


WEINIG GROEP OP HET SALON LIGNA 2017 : DIGITALE PRODUCTIE TEN DIENSTE VAN DE KLANT


In 2017 begint het LIGNA salon met een nieuw oppervlakteconcept. Daarom zal de Weinig groep zijn complete gamma voor de bewerking van massief hout en afgeleide materialen voor de eerste keer voorstellen in gebouw 27. Onder het motto « THINK WEINIG » worden de klanten verwacht op een stand van 4000 m², voor een uniek aanbod voor ambachten en industrie. In de sector van het bewerken van massief hout, omvat het programma de segmenten schaven en vormgeven, debiet en optimali..


LIGNA PREVIEW


De grote lijnen zijn opgezet om van de editie 2017 van LIGNA een onmisbaar evenement te maken voor de sector van de houtindustrie, met alle veranderingen door elkaar.

Zoals dr. Andreas GRUCHOW, lid van het voorzittend comité van de Deutsche Messe AG, het al terecht zei tijdens de persconferentie op 14 februari, is de conjunctuur heel gunstig ondanks de daling van export naar Rusland, als gevolg van de sancties die de Europese overheden hebben o..


LIGNA 2015: 'S WERELDS NUMMER 1


  • Een sterkere innovatieve geest en internationale uitstraling dan ooit
  • Het evenement weerspiegelt snelle vooruitgang geboekt door industrie 4.0 in houtbewerking en houtverwerking
  • Wood Industry Summit een succes vanaf het begin
  • "Verrassende Veelzijdigheid" ontmoet grote belangstelling

Hannover. LIGNA 2015, die in Hannover op vrijdag 15 mei ten einde liep, was een groo..

U bent op pagina : 27--> Aantal gevonden artikels : 988

EEN NIEUW AANBOD DESIGN EN TECHNIEK RONDOM DE DEUR

Exact 5 maanden na de lancering van de catalogus ‘Meubelgarnituren’ brengt LMC als specialist in functioneel beslag voor meubel, interieur en winkel opnieuw een collectie op de markt, ditmaal met als thema ‘Rondom de deur’. Deze collectie bundelt zowel technische als designoplossingen voor het binnenschrijn-werk, geschikt voor interieur- en utiliteitsbouw.

De nieuwe collectie is opgebouwd rond 2 grote thema’s. Het eerste deel legt de nadruk op de nieuwste designtrends in deur- en raamkrukken en schuifdeurgrepen.

De grepen werden geselecteerd uit de assortimenten van de grootste merken, waaronder: OLIVARI, GRÖEL, ENRICO CASSINA, HOPPE en FSB, die samenwerken met gerenommeerde designers zoals Patricia Urquiola, Alessandro Mendini, Jesper Morisson en Marelli & Molteni. Het is een zeer gevarieerde en eigentijdse collectie geworden: gestileerde grepen met bijhorend rozet, opbouw of ingewerkt voor een strak lijnenspel, rond of vierkant en in diverse materialen (zoals de zijdezacht aanvoelende greep LOFT in inox en teflon) en kleuren: metaal, zwart en wit…


[14/3/2014] - » Het persbericht lezen

KANJER VAN EEN VOORRAADKAST

Het tekort aan opbergruimte in de keuken zorgt voor ergernis, zo blijkt uit wereldwijd onderzoek. Op Batibouw 2013 zet Blum SPACE TOWER - dé opbergkampioen onder de keukenkasten - in de kijker. Met dit kasttype vergroten de opbergmogelijkheden aanzienlijk. Bovendien is Space Tower ook ergonomisch een aanrader.

Torenhoog
Sedert vele jaren en in nauwe samenwerking met Duitse universiteiten observeert en bestudeert Blum wereldwijd de keuken van verschillende doelgroepen (grote gezinnen, singles, jongeren, senioren, andersvaliden, hobbykoks, etc.): de handelingen, de bewegingen, het comfort, de obstakels en de ergernissen. Uit deze onderzoeken blijkt dat het tekort aan opbergruimte een steeds terugkerende ergernis is, zowel bij oude(re) keukens als bij recent geplaatste keukeninrichtingen. Vanuit de vraag hoe je op een bestaande oppervlakte meer opbergruimte creëert, ontwikkelde Blum een nieuw kasttype: Space Tower


[12/3/2014] - » Het persbericht lezen

DE NIEUWE EENHANDSCHAAF EHL 65 EQ

Ergonomisch. Snel. Precies. Zeer laag gewicht. Uitstekende bediening:

Met maar 2,4 kg en een compacte bouwvorm was hij altijd al de lichtste en laagste eenhandschaaf van zijn klasse. En ook de krachtigste – met 4 mm schaaf- en 23 mm sponningdiepte en excellente oppervlakteresultaten door het spiraalmes.

Toch hebben we hem nog geoptimaliseerd en een stuk ergonomischer gemaakt: met softgrip op de handgreep en spaandiepte-instelling, een-knop-bediening en stroeve ribbels op de behuizing voor een goed houvast. Zo kan de schaaf zowel horizontaal als verticaal, met één


[12/3/2014] - » Het persbericht lezen

EUROPEAN FLOOR & WALL EXHIBITION: DISCOVER THE FUTURE OF FLOOR & WALL SOLUTIONS!

Binnenkort is het zover! Van 16 tot 18 maart vindt in Gent (Flanders Expo) de ‘European Floor & Wall Exhibition’ (EFWEX) plaats. Het belooft een boeiend, informatief en fijn vakevenement.De exposanten stellen alles in het werk om u een compleet en toonaangevend aanbod te presenteren, er zijn diverse en interessante workshops, gratis drank en hapjes èn prijzen te winnen. Compleet overzicht collecties en productdemonstraties door exposanten De beurs brengt een compleet overzicht van het beste dat de sector van parket, vinyl, laminaat, LVT, buitenterrassen en gevelbekleding en alle toebehoren te bieden heeft.

Conferenties en workshops @EFWEX
Bezoekers kunnen ook deelnemen aan een aantal conferenties inzake technische uitdagingen, marketing en trends.


[25/2/2014] - » Het persbericht lezen

HOUTPRO+: DE ENIGE NATIONALE HOUTVAKBEURS IN 2014

Nu collega VNU heeft besloten haar beurs Hout en Meer te schrappen (zie bijlage) is het belangrijk u nader te informeren over HoutPro+: dé Nationale Houtvakbeurs voor de Nederlandse markt. Deze nieuwe vakbeurs vindt plaats in de Brabanthallen (Den Bosch) van 4 t/m 7 november 2014. Deze beurs belooft een groot succes te worden en de aanmelding voor deze beurs is in volle gang.

De hele sector vertegenwoordigd
Deze vakbeurs richt zicht op de volledige sector van de Houtbewerking. Naast fabrikanten en leveranciers van houtbewerkingsmachines zijn álle toeleveranciers en aanverwante productgroepen vertegenwoordigd (meubelbeslag, houtveredelingsproducten, hout in diverse afwerkingen en toepassingen enz.). Op leest u meer over de inmiddels 61 aangemelde deelnemers.


[24/2/2014] -
» Het persbericht lezen

ARGENT ALU WINT BATIBOUW COMMUNICATION AWARD

Argent Alu, de referentie voor het openen van binnendeuren en deel van de RENSON® Groep, heeft gisterenavond na afloop van de eerste professionele beursdag de Batibouw Communication Award in de wacht gesleept. Deze Communication Awards wordt toegekend aan bedrijven voor de beste en efficiëntste beurscommunicatie. Argent Alu wordt met deze award bekroond voor zijn complete communicatiecampagne rond Batibouw.

Elk jaar reiken de organisatoren van Batibouw na afloop van de eerste professionele beursdag hun Batibouw Communication Awards uit. Een onafhankelijk jury samengesteld uit professionals uit de communicatie- en beurssector kennen daarbij bedrijven een award toe voor de beste en efficiëntste beurscommunicatie. Argent Alu uit Kruishoutem, al meer dan 100 jaar gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie en verkoop van raam- en deurbeslag, sleept deze award dit jaar in de wacht.


[24/2/2014] - » Het persbericht lezen

NIEUW: GIDS VAN BELGISCHE PEFC-GECERTIFICEERDE BEDRIJVEN

Handige publicatie maakt duurzaam aankopen eenvoudiger

PEFC Belgium, de vzw die instaat voor de promotie van het PEFC-label, heeft zopas een gloednieuwe publicatie uitgebracht. De ‘Gids van PEFC-gecertificeerde bedrijven 2014’ bevat de gegevens van alle bedrijven die producten kunnen verkopen die het PEFC-label dragen. Deze producten geven de garantie dat het materiaal (hout, papier of afgeleiden) waaruit ze bestaan afkomstig is uit duurzaam bosbeheer. De catalogus is een handig instrument voor lokale overheden, de bedrijfswereld en de particuliere consumenten.


[18/2/2014] - » Het persbericht lezen

NULVOEGDEMO OP AFSPRAAK !

In de maand maart organiseert Noblesse Benelux individuele "nulvoegdemonstraties op afspraak" in het bedrijf te Londerzeel. Door gewoon te bellen naar Sales Manager Werner Kennes op nr. 0490 56 62 60 kan je zo'n afspraak vastleggen.

Wat gisteren qua technologische ontwikkeling nog buitengewoon hoogstaand was en enkel toegepast werd voor prestigeobjecten, is vandaag reeds de norm. Zo zijn de voordelen van de nulvoeg bij het kantenaanlijmen zo overtuigend dat dit nu al de nieuwe standaard is geworden voor de keuken-, meubel- en interieurbouw.


[16/2/2014] - » Het persbericht lezen

OPENDEUR DAGEN BIJ LISMONT IN SAINTES

Op VRIJDAG 21 en ZATERDAG 22, ZONDAG 23 en MAANDAG 24 FEBRUARI heetten wij U van harte welkom in onze toonzaal te Saintes. Ons team verwacht U en is trots om U ons gamma en een aantal nieuwe machines te laten zien BUSELLATO CNC MACHINES
Na enkel jaren onderbreking verdelen we terug de CNC machines van Busellato. Deze kwaliteitsvolle en oerdegelijke CNC bestaan zeer reeds lang op de markt. Na een structurele herorganisatie terug in België via LISMONT. Kom U van deze kwaliteit vergewissen. Wij tonen U het werkpaard JET OPTIMA S20 en de kleinere EASY JET Combi-Nesting.


[12/2/2014] - » Het persbericht lezen

BAR IN DUPONT™ CORIAN® VORMT ARCHITECTURAAL HART IN RESTAURANT TE KOOK

November 2013 - Met een centraal geplaatste, gele toog in het hightechbekledingsmateriaal DuPont™ Corian® heeft restaurant Te Kook van topchef Johan Segers een impactvol statement neergezet. Strak design, functionaliteit en gastronomie vinden elkaar in een levendig historisch kader. Luc Binst van architectenbureau Crepain Binst Architecture (CBA) toont met dit architecturale concept eens te meer de vernieuwende mogelijkheden van dit unieke materiaal.

Kwalitatief superieur
Luc Binst van architectenbureau CBA is een pionier op het gebied van creatieve en grensverleggende architecturale toepassingen in DuPont™ Corian®. Ook in zijn privé-inrichting heeft Luc Binst met DuPont™ Corian® gewerkt. Met deze installatie in een publieke, veeleisende ruimte toont DuPont™ Corian® zowat al zijn kwaliteiten op het gebied van duurzaamheid en esthetiek: na tests tussen vier mogelijke oplossingen kwam DuPont™ Corian® als beste te voorschijn.


[6/2/2014] - » Het persbericht lezen

BATIBOUW 2014: DE REVIVAL VAN HOUT

Wie houdt niet van hout?
We willen met zijn allen meer warmte en gezelligheid in huis, meer charme en authenticiteit en dat allemaal in duurzame materialen die lang meegaan. Niet verwonderlijk dus dat hout de jongste jaren enorm aan populariteit wint zeker als geliefkoosd meubelmateriaal, in vloeren en wanden, zowel voor binnen als buiten.

Kijk maar eens even rond in uw huis. De kans dat er nérgens hout te bespeuren is, is bijzonder klein. De grootste troef van hout is zonder twijfel dat het een natuurlijk product is, hetgeen aan elk interieur meteen extra charme verleent. Steeds vaker duikt hout op bijvoorbeeld als werkblad in de keuken, zodat het dienst doet als één gigantische snijplank. Maar een houten vloer in natte ruimtes als de keuken en de badkamer was toch lange tijd taboe. Want o help, water en hout! Nochtans zijn de watervaste behandelingen van hout vandaag legio. Verschillende vernis- en oliebehandelingen geven de garantie geen druppel water te absorberen


[6/2/2014] - » Het persbericht lezen

NIEUWE GENERATIE

Op Batibouw 2014 (Paleis 11, standnummer 11.112) zet Van Hoecke LEGRABOX in de kijker. Twintig jaar na de eerste versie van Tandembox - de lade die het schopte tot wereldwijde standaard - brengt Blum met LEGRABOX een grondige vernieuwing op het vlak van vormgeving en techniek. Het zijn de uiterst slanke vormgeving, de frames met magnetische zijwanden en de nieuwe geleidertechnologie waarmee LEGRABOX het verschil maakt.

Alle registers open
Voor de ontwikkeling van LEGRABOX trok Blum alle registers open. LEGRABOX luidt een nieuwe generatie in. De elegante, slanke lijnen en de nieuwe mogelijkheden van deze lade doen in niets denken aan de stoere, functionele look van het bestaande aanbod. Het is onder meer de 13 mm slanke ladezijkant die de nieuwe lade haar verfijnde uitzicht geeft. De ranke, slanke vormgeving en de kaarsrechte binnenwanden van LEGRABOX zijn te danken aan de horizontale opbouw van de nieuwe geleider. Doordat de binnenwanden kaarsrecht zijn, gaat er bovendien geen millimeter opbergruimte verloren. Naast de geraffineerde vormgeving springen ook de 3 matte kleuren (terrazwart, oriongrijs en zijdewit) en het roestvrijstaal met antifingerprintcoating in het oog. De toepassingsmogelijkheden van LEGRABOX zijn groot. Dankzij de geraffineerde vormgeving en de stijlvolle kleuren is de nieuwe lade naast de keuken ook zeer geschikt voor dressings, woonkamermeubilair, winkelinrichtingen, etc.


[27/1/2014] - » Het persbericht lezen

HET NIEUWE MACHINE-TRIO RENOFIX: DE SANERINGSKAMPIOENEN!

U heeft geduchte tegenstanders bij het renoveren.
Het afschuren van beton, steen, stuc, lijm, verf en andere oude lagen is vaak een moeizame klus. Intensieve handarbeid of de gebruikelijke machines, zoals boorhamers, beitels en haakse slijpers, volstaan hierbij niet. Daarom is er Festool RENOFIX, waarmee u alle uitdagingen bij het afschuren gemakkelijk aankunt. Bij gevels en wanden, vloeren en plafonds slijpen de RENOFIX diamantslijpers en renovatiefrezen oude lagen van uiteenlopend materiaal snel en grondig af.


[22/1/2014] - » Het persbericht lezen

HI-FINITY SCHUIFRAAM REYNAERS VERLEGT ARCHITECTURALE GRENZEN

Reynaers toont op Polyclose zijn nieuwste aluminium innovatie: het Hi-Finity schuifraam. Dit schrijnwerk combineert architecturaal minimalisme naadloos met maximale lichtinval en energiezuinigheid. Design Vlaanderen bekroonde Hi-Finity met het presitgieuze Henry van de Velde label voor zijn innovatief karakter en gestyleerde handgreep.

Hi-Finity sluit, dankzij het verzonken geplaatste aluminium schrijnwerk, als een raamwand naadloos aan op muren en vloer. Het minimalistische profiel draagt glaspanelen met een gewicht tot 500 kilogram en een maximale raamoppervlakte van 2,6 tot 3,5 meter. De wielbasis zorgt voor een vloeiende manuele of automatische opening van de schuifvleugels.


[20/1/2014] - » Het persbericht lezen

OMNIRAL: DE EERSTE INTEGRAAL GEKLEURDE PVC-PROFIELEN

Op Polyclose geeft Deceuninck de vakman in de eerste plaats meer inzicht in het kleurproces Omniral, een uniek industrieel coatingproces om tot integraal gekleurde pvc-ramen of deurprofielen te komen.

Tijdens het Omniral -kleurproces worden de profielen met name rondomrond gecoat waardoor de witblinkende pvc-look nergens nog zichtbaar is. De coating is watergedragen en dus milieuvriendelijk. Kenmerkend voor Omniral is eveneens dat de coating voorzien is van koudpigmentatie, die ervoor zorgt dat het infraroodlicht uit de zon gereflecteerd i.p.v geabsorbeerd wordt.

Het op vandaag beschikbare kleurassortiment van Deceuninck Omniral splitst zich op in Uni-colours en Bi-colours. Het Uni-colourgamma heeft rondomrond dezelfde kleur. Het Bi-colourgamma heeft aan de binnenzijde een andere kleur dan aan de buitenzijde.


[20/1/2014] - » Het persbericht lezen
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 -> 66

WOOD-IT.BE  

WOOD-IT.BE BVBA G. KEYENLAAN 22 1160 BRUSSEL - Sitemap - Disclaimer - Contact: info@wood-it.be

PERSBERICHTEN
ARTIKELS
TWEEDEHANDSE HOUTBEWERKINGSMACHINES
GIDS VAN SCHRIJNWERKERS & INTERIEURBOUWERS
GIDS VAN PRODUCTEN & LEVERANCIERS
TE BEZOEKEN WEBSITES
TECHNISCH WOORDENBOEK NL/FR
VACATURES
DISCLAIMER
SITEMAP