transparenttransparent

woodLAB

Newsdesk woodweblab


BLUM STELT NIEUWE INNOVATIES VOOR OP INTERZUM 2017


Interzum is dé plaats om de nieuwigheden uit de meubelindustrie te ontdekken. Ook beslagfabrikant Blum stelde er de nieuwste innovaties op het gebied van klapdeuren, scharnieren en ladesystemen voor aan het grote publiek. Deze nieuwigheden zullen pas volgend jaar beschikbaar zijn maar Blum licht op Interzum graag al een tipje van de sluier op.

Bewegingstechnologieën vereenvoudigd
Onder het centrale thema ‘Vier voor meer’ to..


NIEUW BIJ STILLEMANS


STILLEMANS produceert hoge kwaliteit kunststof profielen. We ontwikkelen voortdurend nieuwe modellen. Vandaag hebben we meer dan 5000 profielen en accessoires beschikbaar.

STILLEMANS biedt u een totaaloplossing voor uw profielen. Wat we nog niet in huis hebben, kunnen we voor u ontwikkelen.

STILLEMANS maakt o.a. LED profielen, kantenband en handles – beschikbaar in een groot gamma afwerkingen en kleuren.


INTERZUM 2017: DECOSPAN IS GERICHT OP MERKEN EN BELEVING


Decospan, de Belgische leverancier van gefineerde panelen en een marktleider in Europa, is opnieuw van de partij in Keulen in hal 6. Deze editie echter met een aanzienlijk grotere stand en in plaats van links, meer naar rechts in de hal, en dicht bij de Piazza en centrale boulevard (C041). “Ook de look van de beursstand zal helemaal anders zijn dan in voorgaande jaren.” zegt Wouter Polfliet, brand manager van division panels en mede verantwoordelijk voor de marketing en ..


interzum 2017 - PREVIEW


Over precies 118 dagen gaat de vakbeurs Interzum van start in Keulen. De organisatoren zijn terecht koplopers te noemen op vlak van innovatie in de interieurbouw en de meubelindustrie. Elke twee jaar legt Interzum de basis voor toekomstige ontwikkelingen in deze industrie, dankzij de wisselwerking tussen exposanten en designers uit de hele wereld, die in de rij zullen staan voor dit niet te missen evenement. De exposanten (verdeeld over 10 beurshallen) lijken deze wissel..


ALPI STELT VOOR: RADIANT, HET HOUT DAT LEEFT VAN HET LICHT, PRIJS ‘BEST OF THE BEST’ INTERZUM AWARD 2015


Gedurende het International Year of Light and Light-Based Technologies, geïntroduceerd door UNESCO, is licht het sleutelbegrip van het ALPI hout. Als bekroning van de nieuwigheden onder de producten laat het nieuw hout Radiant het licht door, dankzij transparante harslijnen. Het innovatieve bereik van Radiant werd ook erkend door de jury van de Interzum Award 2015, die het product de prestigieuze “Best of the Best” Award toekende.

Een h..

Ligna


WEINIG GROEP OP HET SALON LIGNA 2017 : DIGITALE PRODUCTIE TEN DIENSTE VAN DE KLANT


In 2017 begint het LIGNA salon met een nieuw oppervlakteconcept. Daarom zal de Weinig groep zijn complete gamma voor de bewerking van massief hout en afgeleide materialen voor de eerste keer voorstellen in gebouw 27. Onder het motto « THINK WEINIG » worden de klanten verwacht op een stand van 4000 m², voor een uniek aanbod voor ambachten en industrie. In de sector van het bewerken van massief hout, omvat het programma de segmenten schaven en vormgeven, debiet en optimali..


LIGNA PREVIEW


De grote lijnen zijn opgezet om van de editie 2017 van LIGNA een onmisbaar evenement te maken voor de sector van de houtindustrie, met alle veranderingen door elkaar.

Zoals dr. Andreas GRUCHOW, lid van het voorzittend comité van de Deutsche Messe AG, het al terecht zei tijdens de persconferentie op 14 februari, is de conjunctuur heel gunstig ondanks de daling van export naar Rusland, als gevolg van de sancties die de Europese overheden hebben o..


LIGNA 2015: 'S WERELDS NUMMER 1


  • Een sterkere innovatieve geest en internationale uitstraling dan ooit
  • Het evenement weerspiegelt snelle vooruitgang geboekt door industrie 4.0 in houtbewerking en houtverwerking
  • Wood Industry Summit een succes vanaf het begin
  • "Verrassende Veelzijdigheid" ontmoet grote belangstelling

Hannover. LIGNA 2015, die in Hannover op vrijdag 15 mei ten einde liep, was een groo..

U bent op pagina : 28--> Aantal gevonden artikels : 980

EUROPEAN FLOOR & WALL EXHIBITION: VAN 16 TOT 18 MAART 2014 IN GENT

Drie dagen van beleving, vakkennis en inspiratie!

De nieuwe vakbeurs ‘European Floor & Wall Exhibition’ die volgende lente plaatsvindt heeft nu reeds alles in zich om een weergaloos succes te worden. De inschrijvingen en de registratie van exposanten en bezoekers lopen uitstekend en het programma dat momenteel vorm krijgt is veelzijdig en uitnodigend. Compleet overzicht collecties en productdemonstraties door exposanten European Floor & Wall Exhibition wil voor de Europese sector een compleet overzicht brengen van het beste dat de sector van parket, vinyl, laminaat, LVT, buitenterrassen en gevelbekleding en alle toebehoren te bieden heeft. De exposanten van de beurs krijgen daarbij het exclusieve voorrecht om praktische demonstraties omtrent hun producten en het vaktechnisch gebruik te organiseren op hun stand.


[20/11/2013] - » Het persbericht lezen

HET NIEUWE ABET LAMINATI MUSEUM IN BRA (NOORD-ITALIË)

Meer dan 50 jaar geschiedenis talrijke en belangrijke samenwerkingen de momenten die internationaal design voor het voetlicht hebben gebracht de ontelbare collecties die worden gepresenteerd in een stroom van successen en artistieke interpretaties die ze tot leven wekken de technologische vooruitgang, het doorlopend onderzoek en de creatie van texturen, varianten en mogelijkheden van laminaat die worden gedeeld dit allemaal en nog zoveel meer is nu te zien in een ruimte die het Abet laminaat volledig tot zijn recht laat komen. Het idee voor het museum is voortgekomen uit de wens een verfijnde collectie te creëren van de stijlen, kleuren en vormen van wat Gio Ponti heeft beschreven als "buitengewoon materiaal voor architectuur dat door mensen is gemaakt". We wilden een locatie waar informatie en documentatie worden bewaard en belangrijke stukken te zien zijn. Sommige van deze stukken zijn uniek en ontsproten aan het creatieve brein van de belangrijkste ontwerpers ter wereld. Op meer dan 600 vierkante meter kan men meubels, accessoires en objecten bewonderen die de waarde en unieke kenmerken van verschillende historische perioden vertegenwoordigen. Een bezoek aan deze ruimtes is een kijkje in de geschiedenis van design, een onderdompeling in fragmenten van belangrijke realiteiten die volgden op de wervelende vernieuwende trends van de jaren zestig tot nu. Abet laminaat, zo vaak de eerste keuze van ontwerpers dankzij zijn talrijke beeldende mogelijkheden en ontegenzeggelijke charme, zorgt in het museum voor het juiste moment en de juiste locatie om door middel van een constante metamorfose zijn weg in beeld te brengen


[19/11/2013] - » Het persbericht lezen

HACO TRADING DRAAIT OP VOLLE TOEREN TIJDENS DE OPENDEURDAGEN!

Op vrijdag 15, zaterdag 16 en zondag 17 november zet Haco Trading de poorten van zijn meer dan 3.000 m² grote showroom wagenwijd open voor het publiek. Van 10 uur tot 18 uur kunt u er terecht om het brede gamma bewerkingsmachines voor hout, aluminium en pvc te bezichtigen.

Op zaterdag bent u tot 21u welkom. Zondag staat er een niet te missen act op het programma!

Zoals u van Haco gewoon bent, is er ook dit jaar opnieuw een pak friet en een Sint-Bernardus voorzien voor wie honger en/of dorst heeft.

Plaats:
Hogeschuurstraat 2
8850 Ardooie
Grote baan Tielt-Ardooie!


[13/11/2013] - » Het persbericht lezen

LEZA - OPENDEURDAGEN 2013

Zoals elk jaar,het laatste week-end van november organiseert, LEZA Belgium te BRUGGE waggelwaterstraat 21 (industriezone ) zijn opendeurendagen op 23 & 24 november 2013 van 9 tot 18 uur.

Met de laatste promoties houtbewerkingsmachines en gereedschappen en met meer dan tien demonstrateurs in werking , om alle nieuwigheden en promoties voor te stellen , alsook einde-reeks-artikelen en stockverkoop aan spotprijzen , aktie “ Buy More Get More “ van Dewalt. Dat kan jij niet missen !

LEZA Belgium is waarborg voor de beste merken aan de beste prijzen.
Afspraak op zaterdag 23 en zondag 24 November 2013 in onze toonzaal.


[9/11/2013] - » Het persbericht lezen

BOUW BLIJFT SPIJTIGE FAILLISSEMENTENRECORDS AAN ELKAAR RIJGEN

  • Januari tot oktober: 1.772 bouwbedrijven failliet | +19,41% t.o.v. dezelfde periode vorig jaar

In de eerste tien maanden van 2013 gingen 1.772 bouwbedrijven failliet. Dit is een stijging met meer dan 19% procent in vergelijking met dezelfde periode van vorig jaar. Dat becijferde handelsinformatiekantoor Graydon. De bouwsector blijft hiermee maand na maand, jaar na jaar, zwaardere cijfers noteren en neemt ook een steeds groter aandeel in het totaal aantal faillissementen in. Van januari tot en met oktober van dit jaar tekent de bouw voor 17% van het totale aantal faillissementen in België. Vijf jaar geleden was dat 14%, in 2005 11%.


[4/11/2013] - » Het persbericht lezen

GROOT ENTHOUSIASME VOOR HET KENNISMAKINGSEVENT HOUTPRO+ OP 31 OKTOBER JL.

Met groot enthousiasme is gereageerd op onze uitnodiging voor het Kennismakingsevent HoutPro+ op 31 oktober: 70 bedrijven waren aanwezig op het event.

Alle bezoekers kregen een voorproefje van de sfeer zoals die volgend jaar op HoutPro+ in de Brabanthallen van Den Bosch zal heersen.

Aan het aantal deelnemers te zien en het relatief late uur tot wanneer de mensen zijn gebleven, kunnen we concluderen dat de kennismaking bijzonder succesvol was.

Naast het verzorgen van presentaties over de beurs wilden de adviesraad en organisatie vooral een zinvol en gezellig netwerkmoment aanbieden met aansluitend een bezoek aan de hallen.

Dit alles werd bekroond door de presentatie van Johan Driessens over het begrip ‘enthousiasme’. Uit de reacties was duidelijk dat menigeen zich daarin konden herkennen en geïnspireerd raakten.


[4/11/2013] - » Het persbericht lezen

ACCU-KLOPBOORSCHROEFMACHINE QUADRIVE PDC PDC 18/4 LI 4,2 PLUS

Maximaal vermogen - compact verpakt

Wat u ook schroeft, waar u ook boort – de QUADRIVE inspireert met de combinatie van onweerstaanbare kracht bij het schroeven en absolute precisie bij het boren. Door de 4-versnellings-aandrijving kunnen het toerental en de kracht perfect aan alle werksituaties aangepast worden, van het krachtig schroeven in de 1ste versnelling tot het boren met 3.800 omw/min in de 4e versnelling. Dankzij de FastFix-aansluiting kunnen de QUADRIVE zonder gereedschap worden omgebouwd van boor naar haakse boor, schroefmachine of haakse schroefmachine. En bij de QUADRIVE PDC kan daarbij een axiale slag ingeschakeld worden, waardoor van de QUADRIVE ook nog een kabelloze klopboormachine wordt gemaakt.

Kenmerken

EC-TEC motor
De borstelloze EC-motor zorgt voor een zeer lange levensduur en een enorme efficiëntie. En gecombineerd met een Lithium-ion accu voor tot 100 % meer schroefvermogen.


[28/10/2013] - » Het persbericht lezen

PLATTE DAKEN EN STERLINGOSB® VAN NORBORD

Genk, 28 oktober 2013 – Platte daken en plat hellende daken zijn momenteel bijzonder populair bij architecten en gebruikers. Houtbouw kan bij dergelijke toepassingen een vooraanstaande rol spelen. OSB-producent Norbord brengt een nieuwe brochure uit en benadrukt daarmee het potentieel van SterlingOSB® en SterlingOSB-Zero® voor gebruik bij de constructie van platte daken.

Voordelen op een rij
Houten platte daken worden veelvuldig toegepast als afdekking boven op compacte, goed geïsoleerde gebouwschillen bij nieuwbouwprojecten, bij de bouw van extra verdiepingen en uitbreidingen van bestaande gebouwen of als geprefabriceerde dakelementen voor (grote) hallen. De nieuwe Norbord-brochure toont dat de juiste combinatie van een houten dragende constructie en SterlingOSB® daarbij talrijke voordelen oplevert.

“Dergelijke constructies zijn licht en toch stevig, goed geïsoleerd én duurzaam dankzij het gebruik van bouwmaterialen die zuinig omspringen met natuurlijke rijkdommen,” aldus Gert Hamerlinck, sales manager bij Norbord Genk. “De hoge kwaliteit is gegarandeerd. Bovendien betekent het werken met geprefabriceerde elementen dat de bouwtijd wordt ingekort.”


[28/10/2013] - » Het persbericht lezen

OPENDEURDAGEN BIJ HACO - 15-16-17 NOVEMBER 2013

Op vrijdag 15, zaterdag 16 en zondag 17 november zet Haco Trading de poorten van zijn meer dan 3.000 m² grote showroom wagenwijd open voor het publiek. Van 10 uur tot 18 uur kunt u er terecht om het brede gamma bewerkingsmachines voor hout, aluminium en pvc te bezichtigen. Blikvangers zijn onder meer de AirForce kantenmachine en de compacte Rover. Bovendien krijgt u, mits voorgaande afspraak, de mogelijkheid om het recent in het VTI van Roeselare geïnstalleerde Uniline ramencenter te gaan bekijken. Zoals u van Haco gewoon bent, is er ook dit jaar opnieuw een pak friet en een Sint-Bernardus voorzien voor wie honger en/of dorst heeft.

BIESSE AIRFORCE SYSTEM
Veel keuken- en interieurbouwers hebben de mond vol van de nieuwe 'laserkanten' die zowel optisch als fysisch één geheel vormen met de meubelplaat. Om de alom gegeerde 'nulvoeg' te verwezenlijken diende men aanvankelijk te investeren in een dure machine uitgerust met een CO2- of diodelaser.


[24/10/2013] - » Het persbericht lezen

PARKETSPECIALIST LAMETT ORGANISEERT SEMINAR “SELLING FLOORS IN 2020”

Op 24 oktober organiseert Lamett in Kinepolis Gent een prestigieus seminarie met de titel “Selling floors in 2020”. Op die manier wil zaakvoerder Bruno Descamps duidelijk maken dat hij en zijn team niet van plan zijn de markt blindelings te volgen. De wereld van de vloerbekleding is in verandering. Hoe ziet de sector, de consument en de parketzaak er uit in 2020? Is er nog een plaats voor de klassieke parkethandel, of stort de klant zich massaal op het internet? Iedereen stelt zich deze vragen. Weinigen formuleren antwoorden. Lamett doet dit wel. Lamett tekende het voorbije jaar een eigen visie en strategie uit, en deelt die tijdens dit seminar in alle openheid met haar klanten en de parketmarkt.

Bruno Descamps : “Eigenlijk is onze vaststelling heel eenvoudig. Vroeger bepaalden we als fabrikant hoe ons product bij de consument terecht kwam. Vandaag, en zeker morgen, is het de consument die beslist hoe, waar en wanneer hij ons product wil.


[11/10/2013] - » Het persbericht lezen

SCM GROUP GROEIT EN VERSTERKT ZIJN MARKTPOSITIE !

Het marktaandeel van de SCM Group, een wereldleider in de productie machines voor hout, kunststof en aanverwante producten, is de laatste jaren sterk gegroeid in België.

Om nog competitieve, efficiënter en prominenter op de Belgische markt aanwezig te zijn heeft SCM GROUP SPA een nieuwe strategie uitgewerkt en de bestaande overeenkomsten voor de verkoop van zijn producten per onmiddellijke ingang herzien.

Met ROGIERS-VANPOUCKE NV en DETA MACHINES BVBA werd overeengekomen dat alle activiteiten van het SCM GROUP Belgium filiaal zullen geïntegreerd worden in beide bodemen en dat de verdeling van, en service voor, de SCM machines op de Belgische markt als volgt verder gezet zal werden.


[10/10/2013] - » Het persbericht lezen

KLOPBOORMACHINES QUADRILL PD

De QUADRILL elektrische boormachine: ongekend veelzijdig

Maak uw werk gemakkelijker! Want waar tot nu toe veel machines nodig waren, bijv. om op nauwe plaatsen te boren, grote of kleine schroeven in te draaien of op een bepaalde diepte te schroeven, volstaat nu één enkele machine – de QUADRILL DR 18/4 E of PD 20/4 E, met slagfunctie. Het unieke design biedt vele voordelen, want de QUADRILL is niet alleen lichter maar ook 10 cm korter dan traditionele boormachines, wat bijvoorbeeld bij seriegebruik goed te merken is.

Meer vermogen per Watt - de EC-TEC motor
Het hart van de nieuwe QUADRILL is de hightech EC-TEC motor. Deze onderscheidt zich met name door zijn zeer hoge efficiency. Dit betekent: Meer vermogen bij minder stroomverbruik. Hiermee is de QUADRILL even sterk als de traditionele machines van 850 watt.


[9/10/2013] - » Het persbericht lezen

FINASPAN - EEN VOLLEDIG HERNIEUWDE WEBSITE !

De fineerwereld is een fascinerende wereld, prachtig maar soms ook mysterieus.

Het team van Finaspan nodigt u uit om het te ontdekken dankzij hun volledig hernieuwde site !
Neem een kijkje op http://finaspan.be/nl

Finaspan, een familiebedrijf dat reeds 5 generaties lang actief is in de fineerwereld, brengt u een heleboel informatie ter beschikking: een aangevulde fineeraanbod (nu meer dan 120 houtsoorten in voorraad), nieuwe producten, nieuwe diensten, enz. Finaspan, dat zijn ook innoverende merkproducten gelakt of geborsteld of beide samen, evenals selecties en het aanzetten van fineer op aanvraag voor alle architecturale projecten, groot of klein.

Maar bovenop ons aanbod, onthoudt u het belangrijkste: ons hele team staat ter uwer beschikking om u te adviseren en te bedienen.

En dit steeds met de glimlach!

Het team van Finaspan


[8/10/2013] - » Het persbericht lezen

DEWAELE LANCEERT NIEUW WANDSYSTEEM OP BISBEURS

Op de Bisbeurs in Gent lanceert Dewaele Bouwbedrijven dit weekend zijn nieuwe lage-energie wand. Met meer dan 60 jaar ervaring in houtskeletbouw, blijft Dewaele investeren in innoverende wandconcepten.

Nieuwe lage-energie wand
Met deze nieuw wand boekt Dewaele meteen spectaculaire resultaten. Twee belangrijke factoren, de isolatiedikte van 36cm en een extreme luchtdichtheid, zorgen voor een drastische beperking van de warmteverliezen.

In detail Dewaele kiest resoluut voor een grotere wanddikte. Het LVL-skelet van 30 cm zorgt niet alleen voor een grotere stabiliteit, het laat ook toe om de wand te isoleren met ingeblazen houtwol. Dit in combinatie met een dampopen houtvezelplaat, zorgt de nieuwe wand voor een scherpe U-waarde van 0,113.


[2/10/2013] - » Het persbericht lezen

NORBORD GENK SLEEPT NORBORD SAFETY STAR IN DE WACHT

Genk, 30 september 2013 – Het ‘Norbord Safety Star’-implementatieteam bij Norbord in Genk heeft alle zeilen bijgezet om het gegeerde veiligheidscertificaat te behalen. Het bedrijf draagt veiligheid op en om de werkvloer hoog in het vaandel. Dat de vlag met het ‘Safety Star’-logo op de site zal wapperen, is voor alle medewerkers een bevestiging dat het veilig werken is bij Norbord Genk, waar dagelijks SterlingOSB-Zero® wordt geproduceerd.

Officiële overhandiging
‘Norbord Safety Star’ is een initiatief van de Norbord Groep die daarmee haar vestigingen wereldwijd op eenzelfde veiligheidsniveau wenst te brengen. Het programma omschrijft naast de vereisten ook aanbevelingen en ‘best practices’.


[30/9/2013] - » Het persbericht lezen
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 -> 66

WOOD-IT.BE  

WOOD-IT.BE BVBA G. KEYENLAAN 22 1160 BRUSSEL - Sitemap - Disclaimer - Contact: info@wood-it.be

PERSBERICHTEN
ARTIKELS
TWEEDEHANDSE HOUTBEWERKINGSMACHINES
GIDS VAN SCHRIJNWERKERS & INTERIEURBOUWERS
GIDS VAN PRODUCTEN & LEVERANCIERS
TE BEZOEKEN WEBSITES
TECHNISCH WOORDENBOEK NL/FR
VACATURES
DISCLAIMER
SITEMAP