transparenttransparent

woodLAB

Newsdesk woodweblab


BLUM STELT NIEUWE INNOVATIES VOOR OP INTERZUM 2017


Interzum is dé plaats om de nieuwigheden uit de meubelindustrie te ontdekken. Ook beslagfabrikant Blum stelde er de nieuwste innovaties op het gebied van klapdeuren, scharnieren en ladesystemen voor aan het grote publiek. Deze nieuwigheden zullen pas volgend jaar beschikbaar zijn maar Blum licht op Interzum graag al een tipje van de sluier op.

Bewegingstechnologieën vereenvoudigd
Onder het centrale thema ‘Vier voor meer’ to..


NIEUW BIJ STILLEMANS


STILLEMANS produceert hoge kwaliteit kunststof profielen. We ontwikkelen voortdurend nieuwe modellen. Vandaag hebben we meer dan 5000 profielen en accessoires beschikbaar.

STILLEMANS biedt u een totaaloplossing voor uw profielen. Wat we nog niet in huis hebben, kunnen we voor u ontwikkelen.

STILLEMANS maakt o.a. LED profielen, kantenband en handles – beschikbaar in een groot gamma afwerkingen en kleuren.


INTERZUM 2017: DECOSPAN IS GERICHT OP MERKEN EN BELEVING


Decospan, de Belgische leverancier van gefineerde panelen en een marktleider in Europa, is opnieuw van de partij in Keulen in hal 6. Deze editie echter met een aanzienlijk grotere stand en in plaats van links, meer naar rechts in de hal, en dicht bij de Piazza en centrale boulevard (C041). “Ook de look van de beursstand zal helemaal anders zijn dan in voorgaande jaren.” zegt Wouter Polfliet, brand manager van division panels en mede verantwoordelijk voor de marketing en ..


interzum 2017 - PREVIEW


Over precies 118 dagen gaat de vakbeurs Interzum van start in Keulen. De organisatoren zijn terecht koplopers te noemen op vlak van innovatie in de interieurbouw en de meubelindustrie. Elke twee jaar legt Interzum de basis voor toekomstige ontwikkelingen in deze industrie, dankzij de wisselwerking tussen exposanten en designers uit de hele wereld, die in de rij zullen staan voor dit niet te missen evenement. De exposanten (verdeeld over 10 beurshallen) lijken deze wissel..


ALPI STELT VOOR: RADIANT, HET HOUT DAT LEEFT VAN HET LICHT, PRIJS ‘BEST OF THE BEST’ INTERZUM AWARD 2015


Gedurende het International Year of Light and Light-Based Technologies, geïntroduceerd door UNESCO, is licht het sleutelbegrip van het ALPI hout. Als bekroning van de nieuwigheden onder de producten laat het nieuw hout Radiant het licht door, dankzij transparante harslijnen. Het innovatieve bereik van Radiant werd ook erkend door de jury van de Interzum Award 2015, die het product de prestigieuze “Best of the Best” Award toekende.

Een h..

Ligna


WEINIG GROEP OP HET SALON LIGNA 2017 : DIGITALE PRODUCTIE TEN DIENSTE VAN DE KLANT


In 2017 begint het LIGNA salon met een nieuw oppervlakteconcept. Daarom zal de Weinig groep zijn complete gamma voor de bewerking van massief hout en afgeleide materialen voor de eerste keer voorstellen in gebouw 27. Onder het motto « THINK WEINIG » worden de klanten verwacht op een stand van 4000 m², voor een uniek aanbod voor ambachten en industrie. In de sector van het bewerken van massief hout, omvat het programma de segmenten schaven en vormgeven, debiet en optimali..


LIGNA PREVIEW


De grote lijnen zijn opgezet om van de editie 2017 van LIGNA een onmisbaar evenement te maken voor de sector van de houtindustrie, met alle veranderingen door elkaar.

Zoals dr. Andreas GRUCHOW, lid van het voorzittend comité van de Deutsche Messe AG, het al terecht zei tijdens de persconferentie op 14 februari, is de conjunctuur heel gunstig ondanks de daling van export naar Rusland, als gevolg van de sancties die de Europese overheden hebben o..


LIGNA 2015: 'S WERELDS NUMMER 1


 • Een sterkere innovatieve geest en internationale uitstraling dan ooit
 • Het evenement weerspiegelt snelle vooruitgang geboekt door industrie 4.0 in houtbewerking en houtverwerking
 • Wood Industry Summit een succes vanaf het begin
 • "Verrassende Veelzijdigheid" ontmoet grote belangstelling

Hannover. LIGNA 2015, die in Hannover op vrijdag 15 mei ten einde liep, was een groo..

U bent op pagina : 29--> Aantal gevonden artikels : 980

TRIPLACO - EDUBUILD 2013

Triplaco neemt deel aan Edubuild 2013 te Flanders Expo Gent en stelt met trots de nieuwe collectie akoestische panelen Print Acoustics ® aan u voor. Deze vakbeurs voor professionelen gaat door op 17 en 18 oktober 2013.

AKOESTISCHE PANELEN
Kill the noise with Print Acoustics ®

Onze nieuwe collectie akoestische panelen is ontwikkeld om allerhande storende geluiden uit de omgeving te absorberen en bijgevolg te reduceren.

De akoestische panelen bestaan standaard uit een kern van MDF, voorzien van een print HPL (High Pressure Laminate van Abet Laminati, keuze uit meer dan 750 moderne en klassieke prints) aan beide zijden. Op de rugkant wordt er nog een akoestisch dempend glasvlies voorzien.


[26/9/2013] - » Het persbericht lezen

NIEUWE BLIKVANGERS BIJ TA'OR

TA’OR CUBICS verwelkomt enkele nieuwe blikvangers. Het gamma lade-indelingen CubiLux is uitgebreid met een stijlvol rood leder. Leuk om opvallende kleuraccenten te leggen. CubiMax (melamine) en CubiSoft (vilt) kregen er een lage variant bij in de N-hoogte.

CubiLux in rood leder
Organiseer met stijl dankzij deze hoogwaardig afgewerkte cubics uit nappa leder. Zowel leeg als met vakverdelingen geven zij elke lade een gevoel van functionele exclusiviteit. Enkele cubics uit deze collectie werden speciaal vervaardigd voor het opbergen van horloges, ringen en kettingen. CubiLux is nu beschikbaar in zwart en rood leder, en dit in twee hoogtes: 32 mm en 62 mm.


[26/9/2013] - » Het persbericht lezen

FORMICA GROUP VIERT IN 2013 HAAR 100-JARIG BESTAAN MET DE FORMICA® LAMINAAT ANNIVERSARY COLLECTION

July 2013

Formica Group, de oorspronkelijke uitvinder van laminaat, viert haar 100-jarig bestaan met een frisse aanpak van het iconische Formica® laminaat. Gedurende het jaar 2013 wordt overal ter wereld de Anniversary Collection onthuld deze bestaat uit 12 nieuwe patronen die het merk Formica® en zijn geschiedenis perfect weerspiegelen. “Formica Group heeft het laminaat uitgevonden, maar het zijn de ontwerpers die de vele mogelijkheden ervan als een stijlvol en aantrekkelijk oppervlaktemateriaal hebben gerealiseerd,” vertelt Renee Hytry Derrington, vice-president van de afdeling Design van Fletcher Building’s Laminates & Panels Division, waar ook de Formica Group onder valt. De Anniversary Collection is nog maar één voorbeeld van ons streven om de gezamenlijke verkenning met de ontwerpwereld voort te zetten, en daarmee de toekomst van de Formica Group in de volgende 100 jaar te bepalen.”


[25/9/2013] - » Het persbericht lezen

DE ELECTRONIC ROTATION CONTROL VAN BOSCH

Voorkomt onverwachte terugslag bij accumachines: de Electronic Rotation Control (ERC) van Bosch

Volledige controle bij het schroeven en boren

 • ERC nu nieuw in zes krachtige accuschroefboormachines en accuklopboorschroevendraaiers
 • Alle machines met innovatieve extra handgreep om comfortabel te kunnen werken
 • Automatische uitschakeling minimaliseert terugslag van de machine bij blokkering

De Electronic Rotation Control (ERC) van Bosch maakt het krachtig schroeven en boren met accumachines nog comfor tabeler. Met ERC herkent de geïntegreerde sensor het plots blokkeren van de machine – bijv oorbeeld tijdens het vastraken in metaal of een hard voorwerp in hout of metselwerk –de motor wordt onmiddellijk uit geschakeld waardoor het verder draaien van het gereedschap wordt geminimaliseerd. Zo is de machine altijd onder controle –ook bij de zwaarste schro ef-en boortoepassingen.


[25/9/2013] - » Het persbericht lezen

BRANDT EXCLUSIEF BIJ VENS & THIERS

Sinds 1 juli 2013 is Vens & Thiers de officiële en enige dealer in België voor Brandt kantenaanlijmmachines.

Dat zal u geweten hebben want op donderdag 24 oktober 2013 wordt dit gevierd ten huize Vens & Thiers. Dan is er om 19u00 een symposium omtrent Brandt Airtec. Dit is een kantlijmmachine die kanten aanbrengt zonder lijm. Na de demo's op de machine trakteert Vens & Thiers met Belgische frieten en Belgisch bier. U komt toch ook?


[24/9/2013] - » Het persbericht lezen

MOBILITEIT MET EEN SLAG OM DE ARM

Gereedschapskist SYS ToolBox

Om tijd en verplaatsingen te besparen moet men altijd alles bij de hand hebben. Daarom biedt de nieuwe gereedschapskist SYS ToolBox aan elk gereedschap een aangewezen plaats. Dan bent u steeds totaal uitgerust wanneer u bij de klant komt.

SYSTAINER SYS ToolBox - 495024
Eindelijk een gereedschapskist compatibel met het Festool systeem!

Zijn sterke punten:

 • Koppelbaar met een andere SYS ToolBox, een SYSTAINER of op de CLEANTEX mobiele stofzuigers
 • Robuuste constructie van hoogwaardig kunststof voor een laadvermogen tot 7 kg


[24/9/2013] - » Het persbericht lezen

LISMONT HEEFT DE EXCLUSIEVE VERDELING VAN CASADEI - BUSELLATO IN BELGIE

Sinds 2 september 2013 heeft de firma Lismont besloten om de productlijn van CASADEI – BUSELLATO, als exclusieve invoerder, op de Belgische markt te verdelen.

In het recente verleden hadden wij reeds de CNC machines van Busellato verdeeld. Onze service hiervoor is nooit stopgezet. Ook het CASADEI gamma is als dochteronderneming van de SCM Group een vertrouwde en identieke reeks voor onze verkopers en techniekers.

De service en onderhoud naar onze klanten blijft hiermee ook ongewijzigd.

In 2008 ontstond CASADEI-BUSELLATO uit de voormalige Casadei Macchine srl, ontstaan in 1945, en Busellato spa, ontstaan in 1956. Beide hebben hun kunnen en kennis reeds lang op de Noord-Italiaanse kaart gemarkeerd. Door het concept “Teamwork” ambieert deze groep het beste alternatief te worden tegenover de grote Duitse en Italiaanse fabrikanten.


[23/9/2013] - » Het persbericht lezen

LMC - EEN NIEUWE COLLECTIE GREPEN, KNOPPEN EN HAKEN GESELECTEERD UIT DE NIEUWSTE TRENDS.

LMC lanceert zijn nieuwe Collectie Meubelgarnituren met niet minder dan 500 modellen, waarvan 100 noviteiten in diverse materialen, kleuren, afmetingen en afwerkingen. Overzichtelijk gepresenteerd in een stijlvolle en handige catalogus is deze collectie de meest trendy en innovatieve op de markt.

Van eenvoudige en functionele, tot strakke en tijdloze creaties heeft LMC samen met zijn partners bij de samenstelling van de Collectie ernaar gestreefd om de professionele meubelmaker maximaal te laten profiteren van de rijke expertise van gerenommeerde designers, die in opdracht van de fabrikanten nieuwe ontwerpen hebben gerealiseerd (Casini, Busk & Hertzog, Marelli & Molteni…).


[16/9/2013] - » Het persbericht lezen

OPENDEURDAGEN INTERNATIONAL TOOLS SERVICE NV

Het team van International Tools Service N.V. is verheugd om u uit te nodigen tijdens hun opendeurdagen die plaats vinden op donderdag 20 september van 7h00 tot 18h00 en vrijdag 21 september van 7h00 tot 20h00.
Deze gelegenheid geeft u de kans om :

 • onze nieuwe afdelingen elektriciteit, LED verlichting en verfproducten te ontdekken
 • het grote uitgestalde gamma producten te bewonderen
 • deel te nemen aan talrijke demonstraties
 • te genieten van onze speciale opendeurdag aanbiedingen
 • van het in de wacht slepen van talrijke geschenken
 • ...

Onze hostesses zijn verheugd u te mogen ontvangen en u de kans te geven om werk en ontspanning te combineren met een glas wijn van het huis Mouchart.
We kijken er naar uit u te mogen ontmoeten op deze speciaal voor u georganiseerde evenementdagen.


[16/9/2013] - » Het persbericht lezen

MACHINES LOEWENSTEIN - UITNODIGING- OPEN- EN DEMONSTRATIEDAGEN

We hebben besloten 2 opendeurdagen te organiseren om u onze nieuwste producten voor te kunnen stellen alsook u nogmaals te ontmoeten.

ZATERDAG 14 SEPTEMBER 2013: 09h00 à 21h00
ZONDAG 15 SEPTEMBER 2013: 09h00 à 19h00

We demonstreren live uit het Robland Silverline gamma de nieuwe Robland CNC gestuurde rijboringmachine BM 3000 en de paneelzaag PS 3200

 • Demonstratie van de Robland NX 310 PRO combinatiemachine
 • Demonstratie draaibank door Daniel Agart
Gedurende de opendeurdagen zijn er uitzonderlijke promoties en kortingen! Profiteer ook van dit moment om kennis te maken met ons uitgebreide gamma gereedschappen, stofzuigers, nieuwe machines, onze de productie van zaagbladen voor lintzagen, kantenverlijmers, draaibanken en nog veel meer.

Hapjes en drankjes zijn voorzien om uw bezoek nog aangenamer te maken.

Tot binnenkort op tweede opendeurdag!

Benoit Loewenstein

MACHINES LOWENSTEIN
RUISBROEK STWG 119
1190 VORST TEL:02/332.12.80
Website: www.loewenstein.be


[2/9/2013] - » Het persbericht lezen

BEZOEK ONZE TOONZAAL EN ENKELE FABRIEKEN

Op donderdag 10 oktober 2013 kan U met ons mee op een korte trip naar de SCM DAYS in Rimini, Italië !

Wij bezoeken op vrijdag 11 oktober 2013 de vernieuwde toonzaal waar onze nieuwste machines voor u gedemonstreerd zullen worden, en enkele van de SCM fabrieken in de omgeving.

Deelname in de kosten 200,00 EUR ex BTW per persoon
Uw inschrijving is definitief na ontvangst van uw volledig ingevuld formulier die wij op verzoek sturen per mail.
Gelieve dit document ten laatste aan ons terug te bezorgen op 16 septemebr 2013 om 16h00.

Wil jij ook mee ?
Stuur dan sneller een mailje naar sales@scmgroup.be of neem contact op met je SCM Dealer:
SCMGROUP, DETAGROUP, GOOSSENS SANTEN, LISMONT


[30/8/2013] - » Het persbericht lezen

MACMAZZA OPDEELZAGEN BIJ NOBLESSE, LONDERZEEL

Noblesse Benelux deelt mede dat het een nieuwe vertegenwoordiging voor opdeelzagen heeft aangetrokken. Hierbij werd uitgekeken naar een gunstig alternatief voor de klanten, zowel op vlak van prijs en kwaliteit als van service.

Het nieuwe merk is Macmazza (Pesaro, Italië), sinds 40 jaar producent van kwaliteitsopdeelzagen, robuust, bedrijfszeker en uitgerust met flexibele technologie. Zoals het specialisten betaamt, heeft Macmazza zich geconcentreerd op één enkel product, in dit geval de opdeelzaag. Anekdotisch kan vermeld worden dat Macmazza, als eerste fabrikant van opdeelzagen, in 1989 reeds, zijn machines heeft uitgerust met wat men toen de 'IBM compatibele personal computer' noemde.

Het instapmodel bij deze fabrikant is de TS70 met nuttige zaaghoogte 64 mm en zaaglengte 4300 mm. Het andere erg populaire type is de Top Saw met nuttige zaaghoogte 108 mm en zaaglengte 4300 mm. Beide modellen nemen, in verhouding met hun zaagcapaciteit, weinig plaats in beslag.


[28/8/2013] - » Het persbericht lezen

EUROPEAN FLOOR & WALL EXHIBITION (EFWEX): 16 TEM 18 MAART 2014 IN FLANDERS EXPO GENT (B)

In het voorjaar van 2014 verwelkomt België een nieuwe Europese vakbeurs voor houten vloeren en gevelbekleding, LVT, vinyl en PVC vloeren, plaatsings-, afwerkings- en onderhoudsproducten en alle gerelateerde tools. Dat werd begin juli beslist in overleg met een groot aantal belangrijke ondernemingen actief binnen deze sectoren.

De beurs speelt in op de groeiende behoefte in de sector naar een beurs met aandacht voor parket, laminaat, terrasvloeren, houten gevelbekledingen, vinyl- en LVT-vloeren en alle professionele toebehoren. De vakbeurs zal tweejaarlijks gehouden worden. Als locatie werd, gezien de centrale ligging en de hoogwaardige infrastructuur, geopteerd voor Flanders Expo in Gent (B).

Driedaags evenement
De European Floor & Wall Exhibition wordt een driedaags beursevenement gedragen door een brede basis van binnen- en buitenlandse fabrikanten, importeurs en distributeurs die als exposant een compleet en actueel overzicht van de nieuwste producten en technologieën zullen brengen.


[27/8/2013] - » Het persbericht lezen

OPLEIDINGEN ‘A LA CARTE’ IN MODULE BY LMC GROUP!

Na meer dan 1000 bezoekers en deelnemers reeds te hebben ontvangen, lanceert MODULE by LMC Group vanaf september haar nieuwe seizoen ‘à la carte’. Leergierige keuken- en interieurbouwers kunnen uit het uitgebreide aanbod van workshops een keuze maken en zo een opleidingsdag op maat samenstellen die zij dan kunnen inplannen op een datum naar hun keuze.

Met de opstart van MODULE, nu zowat een jaar geleden, was het de doelstelling van de LMC Group om hun klanten een locatie aan te bieden waar innovatie en opleiding samenkomen: de noviteiten van de grootste merken in functioneel beslag voor meubel, interieur en winkel ontdekken, ze kunnen uittesten én de eigen kennis verrijken om deze technische producten te kunnen toepassen in de praktijk. Na een eerste jaar kunnen we constateren dat dit concept goed gesmaakt wordt bij de intussen meer dan 1000 vakmensen die quasi unaniem hebben bevestigd om regelmatiger deze unieke locatie te bezoeken.


[22/8/2013] - » Het persbericht lezen

LMC WORKSHOPS MODULE BEERVELDE SEPTEMBER - DECEMBER 2013

Reeds een jaar! MODULE by LMC Group blaast zijn eerste kaarsje uit. Met meer dan 700 bezoekers het afgelopen jaar blikken we tevreden terug en opnieuw hebben we een aantal noviteiten die we willen voorstellen.

Dit seizoen stelt MODULE u een volledige catalogus opleidingen voor. Thematische workshops of 100% technisch, maak uw keuze uit ons uitgebreide aanbod. Wij organiseren in onderling overleg zelfs opleidingen ‘A la carte’ (1 tot 4 workshops op één dag). Het is ook een gelegenheid voor u om gedachten uit te wisselen met onze experts en die van onze partners. Aarzel niet om samen met ons uw lopende projecten te komen bespreken om u volledig te informeren en te laten adviseren.

U kan zich eenvoudig laten inschrijven voor workshops en/of vakdagen volgens het programma in onze kalender. MODULE stelt u 4 nieuwe workshops en vakdagen voor. Ook andere workshops werden opnieuw geactualiseerd.

MODULE wil jouw partner zijn. Dit seizoen hebben we regelmatig een specialist van EKU als gast die het nieuwste schuifdeurbeslag en zijn techniek in de praktijk komt toelichten. Dit evenement is een aanrader, met stip in de agenda te plaatsen!

Overloop aandachtig het programma en voeg u bij de expertenclub van MODULE by LMC Group.


[22/8/2013] - » Het persbericht lezen
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 -> 66

WOOD-IT.BE  

WOOD-IT.BE BVBA G. KEYENLAAN 22 1160 BRUSSEL - Sitemap - Disclaimer - Contact: info@wood-it.be

PERSBERICHTEN
ARTIKELS
TWEEDEHANDSE HOUTBEWERKINGSMACHINES
GIDS VAN SCHRIJNWERKERS & INTERIEURBOUWERS
GIDS VAN PRODUCTEN & LEVERANCIERS
TE BEZOEKEN WEBSITES
TECHNISCH WOORDENBOEK NL/FR
VACATURES
DISCLAIMER
SITEMAP