transparenttransparent

woodLABMOVING IDEAS VAN BLUM OP INTERZUM


Klapdeursysteem wordt kleiner

Met de AVENTOS HK top brengt Blum een kleinere variant van het beproefde klapdeursysteem op de markt. Met zijn kleine inbouwgrootte en een hedendaags design van de afdekkap, integreert het beslagelement perfect in elke corpus. Het symmetrische systeem is eenvoudig aan beide zijden in de kast te monteren en dankzij de geïntegreerde, traploze openingshoekbegrenzer kan je exact bepalen hoe ver het front ..


BLUM POCKETDOOR & SPACE STEP


De stap naar nog meer opbergruimte

De invloed van de verstedelijking is nu al duidelijk voelbaar in onze woningen. Woonruimtes worden kleiner en dat zullen we in de toekomst meer en meer merken. Efficiënt omgaan met de beschikbaar (opberg)ruimte wordt één van de grote uitdagingen in de meubelbouw en daar weet Blum goed op in te spelen.

Op Interzum stelde Blum de SPACE STEP voor. Deze lade..


DECOSPAN SCOORT METEEN OP INTERZUM EN WINT TWEE AWARDS!


Keulen, 21/05/2019. Interzum is steeds 's werelds toonaangevende vakbeurs voor toeleveraniers naar de meubelindustrie en interieurontwerp. Op de grootste vakbeurs ter wereld in die branche zetten de exposanten nieuwe normen en bieden zij bezoekers uit de industrie en handel een overzicht van de meest baanbrekende innovaties in de sector. Decospan heeft dit volgens de jury uitmuntend gedaan en werd bekroond met twee prijzen: zowel het nieuwe Querkus Vintage I..


interzum AWARD 2019: DUBBELE WINST VOOR HETTICH


De prijswinnaars zijn ComfortSpin en ViZard by ambigence

Hettich won gisteravond maar liefst twee onderscheidingen voor productinnovaties. Het nieuwe klepbeslag ViZard by ambigence kreeg zelfs de onderscheiding 'Best of the Best'.

De uitreiking van de interzum awards 2019 vond plaats op 20 mei tijdens de legendarische interzum beursparty in het theater 'am Tanzbrunnen'. De jury van de in..


BLUM STELT NIEUWE INNOVATIES VOOR OP INTERZUM 2017


Interzum is dé plaats om de nieuwigheden uit de meubelindustrie te ontdekken. Ook beslagfabrikant Blum stelde er de nieuwste innovaties op het gebied van klapdeuren, scharnieren en ladesystemen voor aan het grote publiek. Deze nieuwigheden zullen pas volgend jaar beschikbaar zijn maar Blum licht op Interzum graag al een tipje van de sluier op.

Bewegingstechnologieën vereenvoudigd
Onder het centrale thema ‘Vier voor meer’ to..

Ligna


ALLEEN EN NOG HYPER PRODUCTIEF


Op de Ligna 2019 zien we dat veel gereedschappen zijn ontworpen om dode tijd te elimineren, de beweging van onderdelen te vergemakkelijken, repetitieve taken te elimineren zodat een schrijnwerker een dirigent wordt, wat leidt tot de robots en machines.

Stel je voor dat terwijl de CNC-machine met nesttafel al het werk doet van boren, frezen en snijden, de schrijnwerker andere taken kan uitvoeren, zoals het lijmen van de afkantbanden , of het same..


DE BIESSE DIGITALE FABRIEK OP LIGNA 2019: EEN WINNENDE ALLIANTIE TUSSEN MENS EN ROBOT


Pesaro, 15 mei 2019 - Bij LIGNA presenteert Biesse de toekomst van Industry 4.0: 6000 vierkante meter, waar automatisering en interconnectie een nog effectievere stimulans worden en het Automaction-concept tot leven brengen - de constante innovatieve geest van Biesse.

Ligna, een tweejaarlijks evenement, wordt gehouden in Hannover van 27 tot 31 mei 2019. Het is de toonaangevende vakbeurs als het gaat om machines, voorzieningen en..


EEN NIEUW HEFINRICHTING IS TOEGETREDEN TOT DE EUROTECH-PRODUCTPORTFOLIO


Het eT -Hover- univac- assortiment vacuümheftoestellen breidt zich uit: het omvat nu ook de nieuwe eT -Hover- univac-lijn . Het nieuw ontwikkelde hefinrichting is een compactere, lichtgewicht versie van de eT -Hover- univac . Net als zijn voorganger is het speciaal ontworpen voor het bouwen van gebieden.

De eT -Hover- univac is ontworpen als een hulpstuk voor kraan- en hefwerktuigen. Het is geschikt voor het heffen en verplaatsen van grote ladin..


WEINIG GROEP OP HET SALON LIGNA 2017 : DIGITALE PRODUCTIE TEN DIENSTE VAN DE KLANT


In 2017 begint het LIGNA salon met een nieuw oppervlakteconcept. Daarom zal de Weinig groep zijn complete gamma voor de bewerking van massief hout en afgeleide materialen voor de eerste keer voorstellen in gebouw 27. Onder het motto « THINK WEINIG » worden de klanten verwacht op een stand van 4000 m², voor een uniek aanbod voor ambachten en industrie. In de sector van het bewerken van massief hout, omvat het programma de segmenten schaven en vormgeven, debiet en optimali..


LIGNA PREVIEW


De grote lijnen zijn opgezet om van de editie 2017 van LIGNA een onmisbaar evenement te maken voor de sector van de houtindustrie, met alle veranderingen door elkaar.

Zoals dr. Andreas GRUCHOW, lid van het voorzittend comité van de Deutsche Messe AG, het al terecht zei tijdens de persconferentie op 14 februari, is de conjunctuur heel gunstig ondanks de daling van export naar Rusland, als gevolg van de sancties die de Europese overheden hebben o..

U bent op pagina : 29--> Aantal gevonden artikels : 1017

KANJER VAN EEN VOORRAADKAST

Het tekort aan opbergruimte in de keuken zorgt voor ergernis, zo blijkt uit wereldwijd onderzoek. Op Batibouw 2013 zet Blum SPACE TOWER - dé opbergkampioen onder de keukenkasten - in de kijker. Met dit kasttype vergroten de opbergmogelijkheden aanzienlijk. Bovendien is Space Tower ook ergonomisch een aanrader.

Torenhoog
Sedert vele jaren en in nauwe samenwerking met Duitse universiteiten observeert en bestudeert Blum wereldwijd de keuken van verschillende doelgroepen (grote gezinnen, singles, jongeren, senioren, andersvaliden, hobbykoks, etc.): de handelingen, de bewegingen, het comfort, de obstakels en de ergernissen. Uit deze onderzoeken blijkt dat het tekort aan opbergruimte een steeds terugkerende ergernis is, zowel bij oude(re) keukens als bij recent geplaatste keukeninrichtingen. Vanuit de vraag hoe je op een bestaande oppervlakte meer opbergruimte creëert, ontwikkelde Blum een nieuw kasttype: Space Tower


[12/3/2014] - » Het persbericht lezen

DE NIEUWE EENHANDSCHAAF EHL 65 EQ

Ergonomisch. Snel. Precies. Zeer laag gewicht. Uitstekende bediening:

Met maar 2,4 kg en een compacte bouwvorm was hij altijd al de lichtste en laagste eenhandschaaf van zijn klasse. En ook de krachtigste – met 4 mm schaaf- en 23 mm sponningdiepte en excellente oppervlakteresultaten door het spiraalmes.

Toch hebben we hem nog geoptimaliseerd en een stuk ergonomischer gemaakt: met softgrip op de handgreep en spaandiepte-instelling, een-knop-bediening en stroeve ribbels op de behuizing voor een goed houvast. Zo kan de schaaf zowel horizontaal als verticaal, met één


[12/3/2014] - » Het persbericht lezen

EUROPEAN FLOOR & WALL EXHIBITION: DISCOVER THE FUTURE OF FLOOR & WALL SOLUTIONS!

Binnenkort is het zover! Van 16 tot 18 maart vindt in Gent (Flanders Expo) de ‘European Floor & Wall Exhibition’ (EFWEX) plaats. Het belooft een boeiend, informatief en fijn vakevenement.De exposanten stellen alles in het werk om u een compleet en toonaangevend aanbod te presenteren, er zijn diverse en interessante workshops, gratis drank en hapjes èn prijzen te winnen. Compleet overzicht collecties en productdemonstraties door exposanten De beurs brengt een compleet overzicht van het beste dat de sector van parket, vinyl, laminaat, LVT, buitenterrassen en gevelbekleding en alle toebehoren te bieden heeft.

Conferenties en workshops @EFWEX
Bezoekers kunnen ook deelnemen aan een aantal conferenties inzake technische uitdagingen, marketing en trends.


[25/2/2014] - » Het persbericht lezen

HOUTPRO+: DE ENIGE NATIONALE HOUTVAKBEURS IN 2014

Nu collega VNU heeft besloten haar beurs Hout en Meer te schrappen (zie bijlage) is het belangrijk u nader te informeren over HoutPro+: dé Nationale Houtvakbeurs voor de Nederlandse markt. Deze nieuwe vakbeurs vindt plaats in de Brabanthallen (Den Bosch) van 4 t/m 7 november 2014. Deze beurs belooft een groot succes te worden en de aanmelding voor deze beurs is in volle gang.

De hele sector vertegenwoordigd
Deze vakbeurs richt zicht op de volledige sector van de Houtbewerking. Naast fabrikanten en leveranciers van houtbewerkingsmachines zijn álle toeleveranciers en aanverwante productgroepen vertegenwoordigd (meubelbeslag, houtveredelingsproducten, hout in diverse afwerkingen en toepassingen enz.). Op leest u meer over de inmiddels 61 aangemelde deelnemers.


[24/2/2014] -
» Het persbericht lezen

ARGENT ALU WINT BATIBOUW COMMUNICATION AWARD

Argent Alu, de referentie voor het openen van binnendeuren en deel van de RENSON® Groep, heeft gisterenavond na afloop van de eerste professionele beursdag de Batibouw Communication Award in de wacht gesleept. Deze Communication Awards wordt toegekend aan bedrijven voor de beste en efficiëntste beurscommunicatie. Argent Alu wordt met deze award bekroond voor zijn complete communicatiecampagne rond Batibouw.

Elk jaar reiken de organisatoren van Batibouw na afloop van de eerste professionele beursdag hun Batibouw Communication Awards uit. Een onafhankelijk jury samengesteld uit professionals uit de communicatie- en beurssector kennen daarbij bedrijven een award toe voor de beste en efficiëntste beurscommunicatie. Argent Alu uit Kruishoutem, al meer dan 100 jaar gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie en verkoop van raam- en deurbeslag, sleept deze award dit jaar in de wacht.


[24/2/2014] - » Het persbericht lezen

NIEUW: GIDS VAN BELGISCHE PEFC-GECERTIFICEERDE BEDRIJVEN

Handige publicatie maakt duurzaam aankopen eenvoudiger

PEFC Belgium, de vzw die instaat voor de promotie van het PEFC-label, heeft zopas een gloednieuwe publicatie uitgebracht. De ‘Gids van PEFC-gecertificeerde bedrijven 2014’ bevat de gegevens van alle bedrijven die producten kunnen verkopen die het PEFC-label dragen. Deze producten geven de garantie dat het materiaal (hout, papier of afgeleiden) waaruit ze bestaan afkomstig is uit duurzaam bosbeheer. De catalogus is een handig instrument voor lokale overheden, de bedrijfswereld en de particuliere consumenten.


[18/2/2014] - » Het persbericht lezen

NULVOEGDEMO OP AFSPRAAK !

In de maand maart organiseert Noblesse Benelux individuele "nulvoegdemonstraties op afspraak" in het bedrijf te Londerzeel. Door gewoon te bellen naar Sales Manager Werner Kennes op nr. 0490 56 62 60 kan je zo'n afspraak vastleggen.

Wat gisteren qua technologische ontwikkeling nog buitengewoon hoogstaand was en enkel toegepast werd voor prestigeobjecten, is vandaag reeds de norm. Zo zijn de voordelen van de nulvoeg bij het kantenaanlijmen zo overtuigend dat dit nu al de nieuwe standaard is geworden voor de keuken-, meubel- en interieurbouw.


[16/2/2014] - » Het persbericht lezen

OPENDEUR DAGEN BIJ LISMONT IN SAINTES

Op VRIJDAG 21 en ZATERDAG 22, ZONDAG 23 en MAANDAG 24 FEBRUARI heetten wij U van harte welkom in onze toonzaal te Saintes. Ons team verwacht U en is trots om U ons gamma en een aantal nieuwe machines te laten zien BUSELLATO CNC MACHINES
Na enkel jaren onderbreking verdelen we terug de CNC machines van Busellato. Deze kwaliteitsvolle en oerdegelijke CNC bestaan zeer reeds lang op de markt. Na een structurele herorganisatie terug in België via LISMONT. Kom U van deze kwaliteit vergewissen. Wij tonen U het werkpaard JET OPTIMA S20 en de kleinere EASY JET Combi-Nesting.


[12/2/2014] - » Het persbericht lezen

BAR IN DUPONT™ CORIAN® VORMT ARCHITECTURAAL HART IN RESTAURANT TE KOOK

November 2013 - Met een centraal geplaatste, gele toog in het hightechbekledingsmateriaal DuPont™ Corian® heeft restaurant Te Kook van topchef Johan Segers een impactvol statement neergezet. Strak design, functionaliteit en gastronomie vinden elkaar in een levendig historisch kader. Luc Binst van architectenbureau Crepain Binst Architecture (CBA) toont met dit architecturale concept eens te meer de vernieuwende mogelijkheden van dit unieke materiaal.

Kwalitatief superieur
Luc Binst van architectenbureau CBA is een pionier op het gebied van creatieve en grensverleggende architecturale toepassingen in DuPont™ Corian®. Ook in zijn privé-inrichting heeft Luc Binst met DuPont™ Corian® gewerkt. Met deze installatie in een publieke, veeleisende ruimte toont DuPont™ Corian® zowat al zijn kwaliteiten op het gebied van duurzaamheid en esthetiek: na tests tussen vier mogelijke oplossingen kwam DuPont™ Corian® als beste te voorschijn.


[6/2/2014] - » Het persbericht lezen

BATIBOUW 2014: DE REVIVAL VAN HOUT

Wie houdt niet van hout?
We willen met zijn allen meer warmte en gezelligheid in huis, meer charme en authenticiteit en dat allemaal in duurzame materialen die lang meegaan. Niet verwonderlijk dus dat hout de jongste jaren enorm aan populariteit wint zeker als geliefkoosd meubelmateriaal, in vloeren en wanden, zowel voor binnen als buiten.

Kijk maar eens even rond in uw huis. De kans dat er nérgens hout te bespeuren is, is bijzonder klein. De grootste troef van hout is zonder twijfel dat het een natuurlijk product is, hetgeen aan elk interieur meteen extra charme verleent. Steeds vaker duikt hout op bijvoorbeeld als werkblad in de keuken, zodat het dienst doet als één gigantische snijplank. Maar een houten vloer in natte ruimtes als de keuken en de badkamer was toch lange tijd taboe. Want o help, water en hout! Nochtans zijn de watervaste behandelingen van hout vandaag legio. Verschillende vernis- en oliebehandelingen geven de garantie geen druppel water te absorberen


[6/2/2014] - » Het persbericht lezen

NIEUWE GENERATIE

Op Batibouw 2014 (Paleis 11, standnummer 11.112) zet Van Hoecke LEGRABOX in de kijker. Twintig jaar na de eerste versie van Tandembox - de lade die het schopte tot wereldwijde standaard - brengt Blum met LEGRABOX een grondige vernieuwing op het vlak van vormgeving en techniek. Het zijn de uiterst slanke vormgeving, de frames met magnetische zijwanden en de nieuwe geleidertechnologie waarmee LEGRABOX het verschil maakt.

Alle registers open
Voor de ontwikkeling van LEGRABOX trok Blum alle registers open. LEGRABOX luidt een nieuwe generatie in. De elegante, slanke lijnen en de nieuwe mogelijkheden van deze lade doen in niets denken aan de stoere, functionele look van het bestaande aanbod. Het is onder meer de 13 mm slanke ladezijkant die de nieuwe lade haar verfijnde uitzicht geeft. De ranke, slanke vormgeving en de kaarsrechte binnenwanden van LEGRABOX zijn te danken aan de horizontale opbouw van de nieuwe geleider. Doordat de binnenwanden kaarsrecht zijn, gaat er bovendien geen millimeter opbergruimte verloren. Naast de geraffineerde vormgeving springen ook de 3 matte kleuren (terrazwart, oriongrijs en zijdewit) en het roestvrijstaal met antifingerprintcoating in het oog. De toepassingsmogelijkheden van LEGRABOX zijn groot. Dankzij de geraffineerde vormgeving en de stijlvolle kleuren is de nieuwe lade naast de keuken ook zeer geschikt voor dressings, woonkamermeubilair, winkelinrichtingen, etc.


[27/1/2014] - » Het persbericht lezen

HET NIEUWE MACHINE-TRIO RENOFIX: DE SANERINGSKAMPIOENEN!

U heeft geduchte tegenstanders bij het renoveren.
Het afschuren van beton, steen, stuc, lijm, verf en andere oude lagen is vaak een moeizame klus. Intensieve handarbeid of de gebruikelijke machines, zoals boorhamers, beitels en haakse slijpers, volstaan hierbij niet. Daarom is er Festool RENOFIX, waarmee u alle uitdagingen bij het afschuren gemakkelijk aankunt. Bij gevels en wanden, vloeren en plafonds slijpen de RENOFIX diamantslijpers en renovatiefrezen oude lagen van uiteenlopend materiaal snel en grondig af.


[22/1/2014] - » Het persbericht lezen

HI-FINITY SCHUIFRAAM REYNAERS VERLEGT ARCHITECTURALE GRENZEN

Reynaers toont op Polyclose zijn nieuwste aluminium innovatie: het Hi-Finity schuifraam. Dit schrijnwerk combineert architecturaal minimalisme naadloos met maximale lichtinval en energiezuinigheid. Design Vlaanderen bekroonde Hi-Finity met het presitgieuze Henry van de Velde label voor zijn innovatief karakter en gestyleerde handgreep.

Hi-Finity sluit, dankzij het verzonken geplaatste aluminium schrijnwerk, als een raamwand naadloos aan op muren en vloer. Het minimalistische profiel draagt glaspanelen met een gewicht tot 500 kilogram en een maximale raamoppervlakte van 2,6 tot 3,5 meter. De wielbasis zorgt voor een vloeiende manuele of automatische opening van de schuifvleugels.


[20/1/2014] - » Het persbericht lezen

OMNIRAL: DE EERSTE INTEGRAAL GEKLEURDE PVC-PROFIELEN

Op Polyclose geeft Deceuninck de vakman in de eerste plaats meer inzicht in het kleurproces Omniral, een uniek industrieel coatingproces om tot integraal gekleurde pvc-ramen of deurprofielen te komen.

Tijdens het Omniral -kleurproces worden de profielen met name rondomrond gecoat waardoor de witblinkende pvc-look nergens nog zichtbaar is. De coating is watergedragen en dus milieuvriendelijk. Kenmerkend voor Omniral is eveneens dat de coating voorzien is van koudpigmentatie, die ervoor zorgt dat het infraroodlicht uit de zon gereflecteerd i.p.v geabsorbeerd wordt.

Het op vandaag beschikbare kleurassortiment van Deceuninck Omniral splitst zich op in Uni-colours en Bi-colours. Het Uni-colourgamma heeft rondomrond dezelfde kleur. Het Bi-colourgamma heeft aan de binnenzijde een andere kleur dan aan de buitenzijde.


[20/1/2014] - » Het persbericht lezen

ALTRIPAN START SAMENWERKING MET FSC BELGIE EN FSC NEDERLAND

Veel houthandelaren opereren internationaal. Zo ook het Belgische Altripan, een van de grootste spelers op het gebied van plaatmateriaal in zowel Nederland als België. De FSC-markt verschilt echter per land en vraagt daarom ook om een verschillende benadering. Altripan is het eerste bedrijf in haar soort dat zowel met FSC Nederland als FSC Belgie een samenwerkingsverband is aangegaan.

Het vanuit Antwerpen opererende Altripan levert haar producten aan de handel en in toenemende mate bouwmarkten in zowel Nederland als België.


[7/1/2014] - » Het persbericht lezen
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 -> 68

WOOD-IT.BE  

WOOD-IT.BE BVBA G. KEYENLAAN 22 1160 BRUSSEL - Sitemap - Disclaimer - Contact: info@wood-it.be

PERSBERICHTEN
ARTIKELS
TWEEDEHANDSE HOUTBEWERKINGSMACHINES
GIDS VAN SCHRIJNWERKERS & INTERIEURBOUWERS
GIDS VAN PRODUCTEN & LEVERANCIERS
TE BEZOEKEN WEBSITES
TECHNISCH WOORDENBOEK NL/FR
VACATURES
DISCLAIMER
SITEMAP