transparenttransparent

woodLABMOVING IDEAS VAN BLUM OP INTERZUM


Klapdeursysteem wordt kleiner

Met de AVENTOS HK top brengt Blum een kleinere variant van het beproefde klapdeursysteem op de markt. Met zijn kleine inbouwgrootte en een hedendaags design van de afdekkap, integreert het beslagelement perfect in elke corpus. Het symmetrische systeem is eenvoudig aan beide zijden in de kast te monteren en dankzij de geïntegreerde, traploze openingshoekbegrenzer kan je exact bepalen hoe ver het front ..


BLUM POCKETDOOR & SPACE STEP


De stap naar nog meer opbergruimte

De invloed van de verstedelijking is nu al duidelijk voelbaar in onze woningen. Woonruimtes worden kleiner en dat zullen we in de toekomst meer en meer merken. Efficiënt omgaan met de beschikbaar (opberg)ruimte wordt één van de grote uitdagingen in de meubelbouw en daar weet Blum goed op in te spelen.

Op Interzum stelde Blum de SPACE STEP voor. Deze lade..


DECOSPAN SCOORT METEEN OP INTERZUM EN WINT TWEE AWARDS!


Keulen, 21/05/2019. Interzum is steeds 's werelds toonaangevende vakbeurs voor toeleveraniers naar de meubelindustrie en interieurontwerp. Op de grootste vakbeurs ter wereld in die branche zetten de exposanten nieuwe normen en bieden zij bezoekers uit de industrie en handel een overzicht van de meest baanbrekende innovaties in de sector. Decospan heeft dit volgens de jury uitmuntend gedaan en werd bekroond met twee prijzen: zowel het nieuwe Querkus Vintage I..


interzum AWARD 2019: DUBBELE WINST VOOR HETTICH


De prijswinnaars zijn ComfortSpin en ViZard by ambigence

Hettich won gisteravond maar liefst twee onderscheidingen voor productinnovaties. Het nieuwe klepbeslag ViZard by ambigence kreeg zelfs de onderscheiding 'Best of the Best'.

De uitreiking van de interzum awards 2019 vond plaats op 20 mei tijdens de legendarische interzum beursparty in het theater 'am Tanzbrunnen'. De jury van de in..


BLUM STELT NIEUWE INNOVATIES VOOR OP INTERZUM 2017


Interzum is dé plaats om de nieuwigheden uit de meubelindustrie te ontdekken. Ook beslagfabrikant Blum stelde er de nieuwste innovaties op het gebied van klapdeuren, scharnieren en ladesystemen voor aan het grote publiek. Deze nieuwigheden zullen pas volgend jaar beschikbaar zijn maar Blum licht op Interzum graag al een tipje van de sluier op.

Bewegingstechnologieën vereenvoudigd
Onder het centrale thema ‘Vier voor meer’ to..

Ligna


ALLEEN EN NOG HYPER PRODUCTIEF


Op de Ligna 2019 zien we dat veel gereedschappen zijn ontworpen om dode tijd te elimineren, de beweging van onderdelen te vergemakkelijken, repetitieve taken te elimineren zodat een schrijnwerker een dirigent wordt, wat leidt tot de robots en machines.

Stel je voor dat terwijl de CNC-machine met nesttafel al het werk doet van boren, frezen en snijden, de schrijnwerker andere taken kan uitvoeren, zoals het lijmen van de afkantbanden , of het same..


DE BIESSE DIGITALE FABRIEK OP LIGNA 2019: EEN WINNENDE ALLIANTIE TUSSEN MENS EN ROBOT


Pesaro, 15 mei 2019 - Bij LIGNA presenteert Biesse de toekomst van Industry 4.0: 6000 vierkante meter, waar automatisering en interconnectie een nog effectievere stimulans worden en het Automaction-concept tot leven brengen - de constante innovatieve geest van Biesse.

Ligna, een tweejaarlijks evenement, wordt gehouden in Hannover van 27 tot 31 mei 2019. Het is de toonaangevende vakbeurs als het gaat om machines, voorzieningen en..


EEN NIEUW HEFINRICHTING IS TOEGETREDEN TOT DE EUROTECH-PRODUCTPORTFOLIO


Het eT -Hover- univac- assortiment vacuümheftoestellen breidt zich uit: het omvat nu ook de nieuwe eT -Hover- univac-lijn . Het nieuw ontwikkelde hefinrichting is een compactere, lichtgewicht versie van de eT -Hover- univac . Net als zijn voorganger is het speciaal ontworpen voor het bouwen van gebieden.

De eT -Hover- univac is ontworpen als een hulpstuk voor kraan- en hefwerktuigen. Het is geschikt voor het heffen en verplaatsen van grote ladin..


WEINIG GROEP OP HET SALON LIGNA 2017 : DIGITALE PRODUCTIE TEN DIENSTE VAN DE KLANT


In 2017 begint het LIGNA salon met een nieuw oppervlakteconcept. Daarom zal de Weinig groep zijn complete gamma voor de bewerking van massief hout en afgeleide materialen voor de eerste keer voorstellen in gebouw 27. Onder het motto « THINK WEINIG » worden de klanten verwacht op een stand van 4000 m², voor een uniek aanbod voor ambachten en industrie. In de sector van het bewerken van massief hout, omvat het programma de segmenten schaven en vormgeven, debiet en optimali..


LIGNA PREVIEW


De grote lijnen zijn opgezet om van de editie 2017 van LIGNA een onmisbaar evenement te maken voor de sector van de houtindustrie, met alle veranderingen door elkaar.

Zoals dr. Andreas GRUCHOW, lid van het voorzittend comité van de Deutsche Messe AG, het al terecht zei tijdens de persconferentie op 14 februari, is de conjunctuur heel gunstig ondanks de daling van export naar Rusland, als gevolg van de sancties die de Europese overheden hebben o..

U bent op pagina : 3--> Aantal gevonden artikels : 1017

SCHUIFDEURBESLAG TOPLINE XL WINT DE IF DESIGN AWARD 2019

Alweer werd een product van Hettich onderscheiden door een gerenommeerd design-label: het nieuw ontwikkelde schuifderbeslag TopLine XL stelt nieuwe normen op het gebied van puristisch design voor kamerhoge kasten.

Met zijn extreem platte bouwwijze en onopvallend geïntegreerde demping wordt het beslag bijna onzichtbaar en op harmonieuze wijze in het totaalbeeld opgenomen. Voor een perfecte design-finish kan het loopprofiel worden veredeld met decorlijsten in drie kleuren. Het stijlvolle schuifdeurbeslag overtuigt ook door nieuw technisch vernuft voor meer bedieningscomfort bij 3-deurs kasten: de middelste deur kan intuïtief naar links en rechts worden geopend. De deur wordt naar beide kanten toe, zacht opgevangen en geruisloos in zijn eindpositie getrokken


[4/3/2019] - » Het persbericht lezen

SCHUIFLADEN VEROVEREN DE HOGE KAST

Veelzijdige opbergconcepten voor de keuken
Ruimte winnen. Dat willen vooral mensen die een keuken kopen, want daar telt iedere centimeter. Hoge kasten bieden bijzonder veel opbergruimte. Uitgerust met schuifladen kan de kast op geheel nieuwe en comfortabele wijze worden gebruikt. Een oplossing waar keukenkopers zich graag door laten inspireren.

Hoge kasten worden veel aantrekkelijker door de uitrusting met schuifladen. Hiermee worden het ware opbergtalenten die individueel kunnen worden aangepast. Het toepassen van schuifladen in de keuken is zowel beproefd als geliefd.


[22/2/2019] - » Het persbericht lezen

LAMETT LANCEERT NIEUWE COLLECTIES OP BATIBOUW

Batibouw 2019 wordt voor Lamett de grote kick-off van hun gloednieuwe hout- en ParquetVinyl collecties. De parketspecialist zit niet stil en denkt steeds aan nieuwe collecties om een antwoord te kunnen bieden op elke vraag.

PARKET
Lamett breidt zijn aanbod kwalitatieve houten vloeren verder uit. De meest opvallende parketvloer is de nieuwe verweerde Carcassonne collectie. Carcassonne is een originele, verouderde vloer met een stoere look. Het oppervlak toont de authentieke zaaggroeven uit de zagerij. Die zijn willekeurig en kunnen lichter of sterker zijn afhankelijk van de densiteit van het hout.

De houtselectie bevat mooie verweerde knopen en scheuren die de collectie een exclusieve, rustieke uitstraling geven. De eik wordt langzaam in open lucht gedroogd zodat de knopen en scheuren nóg meer karakter krijgen.


[18/2/2019] - » Het persbericht lezen

 VAN HOECKE KROONT ZICH OPNIEUW TOT FACTORY OF THE FUTURE!

Tijdens de uitreiking van de ‘Factory of the Future Awards 2019’ mocht Van Hoecke opnieuw deze mooie award in ontvangst nemen. Drie jaar na de eerste award is deze her-certificering een erkenning voor de inspanningen die we de laatste jaren gedaan hebben om te blijven innoveren op het vlak van onze processen, onze technologieën en onze mensen.

In 2016 was het behalen van het certificaat een mijlpaal voor ons bedrijf, een bekroning van de transformaties die we doorvoerden en een bevestiging van ons toekomstgericht denken. Maar we zagen het nooit als een eindpunt. Het was het begin van een ontwikkelingsproces dat nooit meer zal stoppen.


[18/2/2019] - » Het persbericht lezen

DEN BRAVEN BENELUX B.V. WORDT BOSTIK BENELUX B.V.

Woensdag 6 februari 2019 — Bostik, de toonaangevende wereldwijde lijmspecialist voor de consumenten-, bouw- en industriële markten, heeft op 4 februari 2019 aangekondigd dat de juridische bedrijfsnaam van zijn overname, Den Braven Benelux B.V., is gewijzigd in Bostik Benelux B.V. Deze naamsverandering van het bedrijf is een van de laatste stappen om de krachtige, wereldwijde positie van Bostik in lijmen en kitten te bevestigen.

Sinds de overname van Den Braven in 2016, een leider in hoogwaardige afdichtingsmiddelen voor isolatie en constructie, hebben beide organisaties hun krachten gebundeld om Bostik te versterken als een krachtige wereldwijde speler op het gebied van lijmen en kitten.


[7/2/2019] - » Het persbericht lezen

100% GERECYCLEERDE ZWALUW SMART BOX SPAART MILIEU

Maandag 28 januari 2019 — Lege ongebruikte kitkokers gooit Den Braven niet meer weg, maar ze krijgen een tweede leven. Het bedrijf maakt er een handige opbergkoffer van: de Zwaluw Smart BOX. Er passen 12 kitkokers en 12 tuiten in. Hij wordt gratis meegeleverd met de aanschaf van 12 kokers. Den Braven heeft duurzaamheid en milieubewustzijn hoog in het vaandel staan en innoveert continu. Vandaar: 100% gerecycleerd en 100% bedacht en geproduceerd in eigen huis. Een duurzame en milieubewuste mentaliteit draagt een bedrijf onder andere uit door materiaalgebruik te beperken en afval te reduceren. De verspilling van materiaal tijdens productie was Den Braven een doorn in het oog. Jaarlijks gooide het bedrijf ontelbare kilo's lege kitkokers weg, zonde!


[28/1/2019] - » Het persbericht lezen

PROWOOD - WITTE ROOK BIJ WISSEL VICE EN VOORZITTERSCHAP ADVIESRAAD

Op de debriefing vergadering van de Prowood adviesraad, werden Marc Vens (Vens & Thiers) en Jeroen Doom (Woodwize) tot, respectievelijk nieuwe Voorzitter en Vice Voorzitter, van de Prowood adviesraad verkozen, voor de komende 3 beursedities.

Organisator Olivier Claesens had het voorrecht om, namens alle adviesraadsleden, ex Voorzitter Philippe Rogiers en Vicevoorzitster van de adviesraad Angélique Monballieu te bedanken voor hun inzet, objectiviteit en positivisme bij de laatste 3 edities.


[28/1/2019] - » Het persbericht lezen

EGGER - MEER DAN WERKBLADEN

Open leefruimtes winnen steeds meer aan populariteit. De keuken is de plaats om te koken, eten, werken en te spelen - het kloppende hart van de woning. Plaats de trendy werkbladen in het hart van uw ontwerp en creëer prachtige keukens met toegevoegde waarde.

Heerlijk tastbaar
Knopen en scheuren van de diepe houtstructuren of de nieuwe reproducties van steen en keramiek in industriële stijl bereiken een compleet nieuw niveau op het gebied van realisme.Elke oppervlaktestructuur werd geselecteerd om uw de gepaste tactiele ervaring te geven.


[8/1/2019] - » Het persbericht lezen

LAMETT LANCEERT NIEUWE COLLECTIES OP DOMOTEX EN BAU

Lamett breidt zijn aanbod kwalitatieve houten vloeren verder uit. De meest opvallende parketvloer is de nieuwe verweerde Carcassonne collectie. Carcassonne is een originele, verouderde vloer met een stoere look. Het oppervlak toont de authentieke zaaggroeven uit de zagerij. Die zijn willekeurig en kunnen lichter of sterker zijn afhankelijk van de densiteit van het hout. De houtselectie bevat mooie verweerde knopen en scheuren die de collectie een exclusieve, rustieke uitstraling geven. De eik wordt langzaam in open lucht gedroogd zodat de knopen en scheuren nóg meer karakter krijgen.

Een andere opvallende collectie is Albi. Albi is een rustieke, manueel geborstelde parketvloer met karaktervolle, verouderde knopen. Opvallend is de diepe en zeer uitgesproken manuele borsteling waarbij zwakke stukken eik worden weg geborsteld en het oppervlak een niet te evenaren look krijgt.


[8/1/2019] - » Het persbericht lezen

HETTICH - OPLOSSINGEN VOOR DESIGN EN GEBRUIKSCOMFORT VAN HETTICH

Greeploos meubeldesign heeft een strakke, lichte uitstraling. Een zinnelijke ervaring die pas door een comfortabele bediening perfect wordt. De oplossingen van Hettich zorgen, hier voor de nieuwe maatstaf: lichte, betrouwbare opening en zachte sluiting.

Magie voor schuifladen, deuren …
Uitgerust met Push to open Silent kunnen greeploze schuifladen en deuren speels eenvoudig worden geopend – en met een lichte zet vanuit de pols weer zacht worden gesloten. Schuifladen kunnen ook intuïtief met de hand geopend en rustig gesloten worden. Het comfort is bijna magisch, want in plaats van bij een lage inschuifsnelheid terug te veren, slaat het systeem de energie op en ondersteunt hiermee het sluitproces. Met de optionele synchronisatie kunnen grote frontplaten ook aan de rand geactiveerd worden.


[8/1/2019] - » Het persbericht lezen

UITREIKING VAN DE INTERNATIONAL VELUX AWARDS 2018: HET EMOTIONELE HOOGTEPUNT VAN DE BELGISCHE STUDENTEN!

De beste studenten in architectuur ter wereld werden op 29 en 30 november jl. naar aanleiding van het World Architecture Festival van Amsterdam in de bloemetjes gezet. Onder hen een team van de Faculteit Architectuur van de UCLouvain (LOCI) dat het project 'Cover To reveal' voorstelde. Onze studenten en hun docent hebben niet de grote prijs gewonnen maar hebben een buitengewone ervaring beleefd.

Vrijdag 30 november 2018, World Architecture Festival van Amsterdam, 12.20 u. Brice Lemaire, Xiaolan Vandendries en Julien Obedia stellen hun project 'Cover to Reveal' voor aan de jury van de International VELUX Award for students of Architecture (IVA).

De druk is groot, er zetelen drie grote namen in de jury: Carme Pigem (RCR Arquitectes, Spanje – Pritzker-prijs 2017), Rick Joy (Rick Joy Architects, Verenigde Staten), Li Hu (OPEN Architecture, China), Sasa Begovic (3LHD, Kroatië) en Martin Pors Jepsen (vicevoorzitter van het innovatiecentrum van VELUX, Denemarken). In de zaal kunnen de studenten rekenen op de aanwezigheid en de steun van hun docent, Gérald Ledent.

Het doel van 'Cover to Reveal' is een oplossing aan te reiken voor het probleem van de verwoestijning door een dekzeilconcept te ontwikkelen dat de door intensieve landbouw beschadigde percelen afdekt om er een schaduwrijke ruimte te creëren, zodat de grond kan regenereren dankzij vocht dat door het textiel wordt opgevangen.


[18/12/2018] - » Het persbericht lezen

ZONDER TWIJFEL MARKTLEIDER IN EUROPA

Behrens Group schrijft al meer dan 100 jaar lang geschiedenis

  • Sinds 35 jaar actief in België
  • In 2017 een eigen vestiging opgericht
  • Competentie voor machines en bevestigingssystemen

Dag na dag worden wereldwijd meerdere miljoenen nieten, nagels en schroeven van onze merken BeA en KMR verwerkt. In de hele wereld is er geen enkele fabrikant die méér zelf ladende nagel- en nietmachines voor de geautomatiseerde industriële productie levert. In Europa, Australië, Zuid-Amerika en de VS is de Behrens Group marktleider in de door perslucht aangedreven bevestigingstechniek voor meubelproductie. Met 14 dochtermaatschappijen, drie vestigingen en vijf joint ventures is de groep op de belangrijkste markten vertegenwoordigd. In België is het merk BeA reeds 35 jaar lang actief vertegenwoordigd. Om de klanten nog beter te kunnen bedienen werd in 2017 een eigen vestiging van de Joh. Friedrich Behrens AG opgericht in België.


[17/12/2018] - » Het persbericht lezen

23% VAN MONDIALE PRODUCTIE AAN INDUSTRIEEL RONDHOUT FSC-GECERTIFICEERD

Een recente analyse van alle auditrapporten van FSC-gecertificeerde bossen schat de totale productie aan FSC-gecertificeerd hout uit deze bossen op 423 miljoen kubieke meter hout, ofwel 22 van de mondiale productie aan industrieel rondhout.

De totale oppervlakte FSC-gecertificeerd bos blijft in stijgende lijn zitten, waardoor ook het volume FSC-gecertificeerd hout toeneemt. Een recente studie op basis van alle (publiek) beschikbare auditrapporten van FSC-gecertificeerde bossen wereldwijd schat de totale productie aan FSC-gecertificeerd hout op 423 miljoen kubieke meter. onzekerheidsmarge)


[16/12/2018] - » Het persbericht lezen

DIAMANTEN EDITIE VAN BATIBOUW STAAT VOOR DE DEUR

Een blik op de grootste bouw-, renovatie-, en woonbeurs van ons land

Leven is bouwen – zo luidt de nieuwe slogan voor BATIBOUW 2019. Bezoekers kunnen op BATIBOUW terecht voor hun bouwproject, dat met hen evolueert doorheen het leven. Ze weten dat een bezoek aan BATIBOUW dé manier is om te vinden wat ze zoeken. BATIBOUW is hun partner waar betrouwbare en bekende merken en exposanten aanwezig zijn.

Naar aanleiding van de zestigste verjaardag van BATIBOUW schetste Robert de Mûelenaere, CEO van de Confederatie Bouw hoe het anno 2018 staat met de bouwsector, maar ook met de woningmarkt. Daarnaast richtte hij de blik al op volgend jaar. De presentatie van de Confederatie Bouw vindt u als bijlage van dit persbericht.

BATIBOUW 2019 vindt plaats van donderdag 21 februari tot en met zondag 3 maart. Alle paleizen van Brussels Expo zullen opnieuw zo’n 900 bouw- en verbouwexperts mogen verwelkomen.

Dit zijn de thema’s van BATIBOUW 2019
Ten eerste schenkt BATIBOUW met het thema Healthy Indoor Climate aandacht aan het belang van een gezond binnenklimaat. Anno 2018 brengen we meer tijd binnen door dan ons lief is, zowel thuis als op het werk. Een gezond binnenklimaat met frisse lucht is van groot belang, aangezien duffe ruimten met vervuilde lucht al snel kunnen zorgen voor hoofdpijn, vermoeidheid en andere klachten. Daarbij komt dat woningen en gebouwen tegenwoordig zo goed zijn geïsoleerd dat een natuurlijke stroom met verse lucht en ventilatie van de ruimten minder vanzelfsprekend zijn. Daarvoor moeten dus nieuwe oplossingen worden gezocht. Een goede ventilatie of een ventilatiesysteem is onmisbaar voor het behoud van een gezond binnenklimaat. Voor een gezond binnenklimaat moet rekening worden gehouden met de temperatuur van de ruimte, de vochtigheidsgraad en de hoeveelheid schone lucht. De binnentemperatuur moet constant zijn en tussen de 19°C en 22°C. Daarnaast kan vocht in huis zowel voor de gezondheid als voor de woning nefast zijn, daarom is een gecontroleerde vochtigheidsgraad aangeraden.


[13/12/2018] - » Het persbericht lezen

SORTIMO FOCUST OP OPTIMALE WERKROUTINES EN MAXIMALE PRODUCTIVITEIT

13/12/2018 – Met #workyourway slaat Sortimo een nieuwe weg in als aanbieder van oplossingen voor bedrijfsvoertuiginrichting die de klant een maximale productiviteit opleveren.

PREMIERE: platform www.mySortimo.be
Op www.mySortimo.be is het mogelijk om zelf de gewenste bedrijfswageninrichting samen te stellen alsook een gepaste belettering te ontwerpen. Sortimo biedt een uniek sales- en servicenetwerk dat 24/7 online beschikbaar is via het mySortimo platform, maar dat tegelijkertijd ook beschikbaar is via persoonlijk contact in een Sortimo-vestiging, bij de klant thuis of op de werf.

Op www.mySortimo.be hebben professionals niet alleen de mogelijkheid om de inrichting van hun bedrijfsvoertuig te ontwerpen volgens hun individuele behoeften en deze dan onmiddellijk te bestellen, ze kunnen hun bedrijfsvoertuig ook optimaliseren met meer diensten en een ruim productassortiment conform hun eigen specifieke (branche)vereisten.


[13/12/2018] - » Het persbericht lezen
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 -> 68

WOOD-IT.BE  

WOOD-IT.BE BVBA G. KEYENLAAN 22 1160 BRUSSEL - Sitemap - Disclaimer - Contact: info@wood-it.be

PERSBERICHTEN
ARTIKELS
TWEEDEHANDSE HOUTBEWERKINGSMACHINES
GIDS VAN SCHRIJNWERKERS & INTERIEURBOUWERS
GIDS VAN PRODUCTEN & LEVERANCIERS
TE BEZOEKEN WEBSITES
TECHNISCH WOORDENBOEK NL/FR
VACATURES
DISCLAIMER
SITEMAP