transparenttransparent

woodLAB

Newsdesk woodweblab


BLUM STELT NIEUWE INNOVATIES VOOR OP INTERZUM 2017


Interzum is dé plaats om de nieuwigheden uit de meubelindustrie te ontdekken. Ook beslagfabrikant Blum stelde er de nieuwste innovaties op het gebied van klapdeuren, scharnieren en ladesystemen voor aan het grote publiek. Deze nieuwigheden zullen pas volgend jaar beschikbaar zijn maar Blum licht op Interzum graag al een tipje van de sluier op.

Bewegingstechnologieën vereenvoudigd
Onder het centrale thema ‘Vier voor meer’ to..


NIEUW BIJ STILLEMANS


STILLEMANS produceert hoge kwaliteit kunststof profielen. We ontwikkelen voortdurend nieuwe modellen. Vandaag hebben we meer dan 5000 profielen en accessoires beschikbaar.

STILLEMANS biedt u een totaaloplossing voor uw profielen. Wat we nog niet in huis hebben, kunnen we voor u ontwikkelen.

STILLEMANS maakt o.a. LED profielen, kantenband en handles – beschikbaar in een groot gamma afwerkingen en kleuren.


INTERZUM 2017: DECOSPAN IS GERICHT OP MERKEN EN BELEVING


Decospan, de Belgische leverancier van gefineerde panelen en een marktleider in Europa, is opnieuw van de partij in Keulen in hal 6. Deze editie echter met een aanzienlijk grotere stand en in plaats van links, meer naar rechts in de hal, en dicht bij de Piazza en centrale boulevard (C041). “Ook de look van de beursstand zal helemaal anders zijn dan in voorgaande jaren.” zegt Wouter Polfliet, brand manager van division panels en mede verantwoordelijk voor de marketing en ..


interzum 2017 - PREVIEW


Over precies 118 dagen gaat de vakbeurs Interzum van start in Keulen. De organisatoren zijn terecht koplopers te noemen op vlak van innovatie in de interieurbouw en de meubelindustrie. Elke twee jaar legt Interzum de basis voor toekomstige ontwikkelingen in deze industrie, dankzij de wisselwerking tussen exposanten en designers uit de hele wereld, die in de rij zullen staan voor dit niet te missen evenement. De exposanten (verdeeld over 10 beurshallen) lijken deze wissel..


ALPI STELT VOOR: RADIANT, HET HOUT DAT LEEFT VAN HET LICHT, PRIJS ‘BEST OF THE BEST’ INTERZUM AWARD 2015


Gedurende het International Year of Light and Light-Based Technologies, geïntroduceerd door UNESCO, is licht het sleutelbegrip van het ALPI hout. Als bekroning van de nieuwigheden onder de producten laat het nieuw hout Radiant het licht door, dankzij transparante harslijnen. Het innovatieve bereik van Radiant werd ook erkend door de jury van de Interzum Award 2015, die het product de prestigieuze “Best of the Best” Award toekende.

Een h..

Ligna


WEINIG GROEP OP HET SALON LIGNA 2017 : DIGITALE PRODUCTIE TEN DIENSTE VAN DE KLANT


In 2017 begint het LIGNA salon met een nieuw oppervlakteconcept. Daarom zal de Weinig groep zijn complete gamma voor de bewerking van massief hout en afgeleide materialen voor de eerste keer voorstellen in gebouw 27. Onder het motto « THINK WEINIG » worden de klanten verwacht op een stand van 4000 m², voor een uniek aanbod voor ambachten en industrie. In de sector van het bewerken van massief hout, omvat het programma de segmenten schaven en vormgeven, debiet en optimali..


LIGNA PREVIEW


De grote lijnen zijn opgezet om van de editie 2017 van LIGNA een onmisbaar evenement te maken voor de sector van de houtindustrie, met alle veranderingen door elkaar.

Zoals dr. Andreas GRUCHOW, lid van het voorzittend comité van de Deutsche Messe AG, het al terecht zei tijdens de persconferentie op 14 februari, is de conjunctuur heel gunstig ondanks de daling van export naar Rusland, als gevolg van de sancties die de Europese overheden hebben o..


LIGNA 2015: 'S WERELDS NUMMER 1


  • Een sterkere innovatieve geest en internationale uitstraling dan ooit
  • Het evenement weerspiegelt snelle vooruitgang geboekt door industrie 4.0 in houtbewerking en houtverwerking
  • Wood Industry Summit een succes vanaf het begin
  • "Verrassende Veelzijdigheid" ontmoet grote belangstelling

Hannover. LIGNA 2015, die in Hannover op vrijdag 15 mei ten einde liep, was een groo..

U bent op pagina : 3--> Aantal gevonden artikels : 980

VAN HOECKE STELT ZIJN NIEUWIGHEDEN VOOR OP PROWOOD

Prowood is de driejaarlijkse vakbeurs voor de meubelindustrie in België. Op de komende editie in oktober stelt Van Hoecke de nieuwigheden voor de toepassing en verwerking van klapdeuren, scharnieren en ladesystemen van het Oostenrijkse merk Blum voor aan het grote publiek. Daarnaast zoomt Van Hoecke in op “Van Hoeckes 13” , een visuele voorstelling van de 13 services die het aanbiedt om het leven van de klant eenvoudiger te maken.

EASYSTICK voor efficiënte en nauwkeurige bewerking
Bij complex beslag is het nauwkeurig verwerken een must. EASYSTICK voor MINIPRESS beschikt over een liniaal met geautomatiseerde aanslagen en een regeleenheid met display. Dat maakt het gemakkelijker om de machine in te stellen en de juiste boorposities door te geven. Zo wordt het manueel instellen van de aanslagen overbodig.


[3/9/2018] - » Het persbericht lezen

NIEUW ARGENTA INVISIBLE SCHARNIER EXO XC-10

De argenta invisible EXO XC-10 is de nieuwste variant in het assortiment onzichtbare scharnieren van Argent Alu. Dit nieuwe scharnier blinkt vooral uit in flexibiliteit want dankzij z’n variabele inbouwafstand (van 4 tot 10 mm) tot de voorkant van het deurblad, is die bruikbaar voor alle ‘opbouw’ deurkaders met deurlijsten. Ingefreesd op 4 mm gemeten vanaf het deurblad, blijft de openingshoek van 180° namelijk perfect behouden.

Zelfs met deurlijsten en een vloerplint rond de deur en tegen de muur, kan de deur zo toch steeds helemaal open. En dit opent zelfs nog meer perspectieven, want zo kan je ook een deurblad afwerken met dezelfde tegels of glas zoals de wand errond. Kwestie dat de deur visueel volledig in de wand verdwijnt. Zelfs met de extra dikte van die tegels of het glas op zowel de wand als de deur (maximum 2 keer 6 mm), kan die laatste dan toch nog helemaal opendraaien. De EXO XC-10 is zoals alle argenta invisible scharnieren uitgerust met het ‘Easy Hook’-systeem. Dankzij dat gepatenteerde systeem kan je het deurblad na montage in het deurkader nog makkelijk op je eentje afregelen, zowel in de hoogte, de breedte als de diepte.


[3/9/2018] - » Het persbericht lezen

HETTICH - MOBIELE HELPER VOOR AANPASSING, INSTALLATIE EN MONTAGE

De technische assistent van Hettich biedt hulp bij het installeren, monteren, afstellen en verwijderen van scharnieren, ladesystemen en vouw- en schuifdeursystemen. De toegevoegde bonus: de oplossingen worden gepresenteerd op een taakgerelateerde basis - als een videosequentie, PDF of in het gedeelte Veelgestelde vragen. Als gevolg hiervan vindt de gebruiker snel een antwoord op een vraag zonder lange montage- en installatie-instructies te hoeven doorlopen.

Bijvoorbeeld, de montage of installatie van een lade wordt in eenvoudige stappen uitgelegd. Als naderhand naderhand aanpassingen nodig zijn, laten korte animaties de gebruiker zien hoe het voorpaneel in de verschillende dimensies moet worden aangepast. Dit geeft de installateur in een mum van tijd een perfect resultaat.

Rekenhulpmiddelen voor het berekenen van het gewicht van componenten en laadcapaciteiten vullen het pakket aan.


[15/8/2018] - » Het persbericht lezen

NOBLESSE BENELUX - HEBROCK ZOMERACTIE

Als opkikker na het bouwverlof, bieden wij aan snelle beslissers een heel waardevol geschenk aan. Voor wie ten laatste op 31 augustus 2018 een Hebrock kantenaanlijmer van de F2-F4-F5 reeks bestelt met de optie 'verwisselbare lijmbak', krijgt zomaar gratis een 2de verwisselbare lijmbak incl. stand cadeau. Dit voordeel heeft een waarde van EUR 1.400 excl. BTW.

Het grote pluspunt van deze nieuwe optie is dat het lijmopbrengsysteem in zijn geheel wordt gewisseld, dus ook met de lijmwals. Zo is er geen sprake meer van een lijmresidu van een andere kleur dat zou kunnen achterblijven. Je hebt onmiddellijk de juiste lijmkleur ter beschikking. Het wisselen van de lijmbak is kinderspel en neemt zéér weinig tijd in beslag. Ook werken met PUR lijm behoort tot de mogelijkheden.

Om echt van dit concept te genieten moet je natuurlijk wel over een 2de verwisselbare lijmbak beschikken, anders valt er niet veel te verwisselen.

Dus, snel beslissen is de boodschap: vraag gauw uw offerte aan!
Bel naar Werner Kennes, tel. 0490 566 260 of stuur hem een email: werner.kennes@noblesse.be.


[14/8/2018] - » Het persbericht lezen

FESTOOL 18 VOLT-SYSTEEM

Dit jaar hebben wij weer besloten om uit te pakken met onze 18 V 5.2 Ah AIRSTREAM batterijen. Waarom zou ik een Festool batterij kopen? Wat is hun meerwaarde? Dit zijn vragen die jullie zich ongetwijfeld stellen. Daarom vroegen wij aan onze Trainers-Productspecialisten Reindert Nachtergaele en Alexis Leemans om hun mening over de kwestie te geven tijdens een tête-à-tête.

Waarom een Festool-batterij?
“Omdat bij Festool de elektronica perfect afgestemd is om de batterijen, alsook onze EC-TEC-motoren maximaal te ondersteunen” vertelt ons Reindert Nachtergaele. De printplaten zijn met hars ingegoten en dus volledig bestand tegen vocht.

Daarenboven genereren de EC-TEC motoren tot 30% meer vermogen en werken ze zonder koolborstels, wat de machines onderhoudsarm maakt.


[26/7/2018] - » Het persbericht lezen

OUDE LEGPATRONEN HERONTDEKT: LONGLIFE-PARKET RESIDENCE PS 500

Terug naar de toekomst: Longlife-parket Residence PS 500 geeft een geheel nieuwe interpretatie aan een klassiek legpatroon. Met zijn royale strookformaat (dekmaat: 710 x 142 mm) ziet het gelegde oppervlak er tijdloos elegant maar tegelijkertijd ook huiselijk en modern uit. Als kliksysteem wordt bij PS 500 gebruik gemaakt van het nieuwe Quadroclic Plus waarop patent is aangevraagd. Dit fold-down-systeem maakt het mogelijk om eenvoudig, snel en betrouwbaar te werken. Naast de klassieke visgraat zijn ook andere legpatronen zoals blok-, ladder- en vlechtpatronen mogelijk.


[18/7/2018] - » Het persbericht lezen

PERFECTIE IN ‘VENETIAANSE VOET’

12-volt-accuschaafmachine en -accukantenfrees van Bosch gaan bij de meester van de gondelbouwkunst in de leer

„Het is een uitdaging op zich. In elke boot leg je je ziel en zaligheid. Je legt er alles in om deze nog perfecter te maken.“ Roberto Tramontin heeft de passie voor een intensief ambacht in zijn bloed: hij is gondelbouwer in Venetië, al in de vierde generatie. Zijn werf ligt in de wijk Dorsoduro, waar het op de kanalen vaak heel stil is en rimpelloos water de oude gevels weerspiegelt. „De stilte is de magie van Venetië, wanneer nevel alles in watten hult, dempt, en je alleen een roeiriem hoort die door het water klieft“, vertelt de gondelbouwer. Zijn overgrootvader Domenico Tramontin heeft de werkplaats in 1884 geopend en daarmee vorm gegeven aan de traditie van de Venetiaanse gondelbouw: „Hij heeft veranderingen doorgevoerd bij de oude gondels, de stuurboordzijde verkort en de gondel haar asymmetrische vorm gegeven. Zij glijdt daardoor rechtdoor, wanneer de gondelier de roeiriem aan de rechterkant in het water dompelt. Tot de dag van vandaag gebruik ik dezelfde mallen en vormen.


[22/6/2018] - » Het persbericht lezen

PRODUCTIEF WERKEN: ARBEIDSVEILIGHEID EN BESCHERMING VAN DE GEZONDHEID VAN BOSCH VOOR DE VAKMAN

Uitgebreid systeem met directe bescherming tot bescherming op de lange termijn

  • Directe bescherming beperkt gevaar voor letsel bij het dagelijks werk tot een minimum
  • Bescherming op de lange termijn voorkomt gezondheidsrisico's
  • Oplossingen van Bosch ondersteunen diverse eisen

Meerwaarde door een hoge bescherming van gebruiker en gezondheid: Bosch biedt professionals een uitgebreid systeem voor efficiënt werken zonder aantasting van de gezondheid. Het spectrum reikt van oplossingen die het risico op letsel voor de gebruiker direct tot een minimum beperken, tot en met bescherming tegen gezondheidsrisico's op de lange termijn. Directe bescherming bieden bijvoorbeeld sensorgebaseerde functies als KickBack Control: herkent de geïntegreerde sensor tijdens het werken een plotseling blokkeren, bijvoorbeeld bij kantelen van een boor of doorslijpschijf, dan schakelt de motor in een fractie van een seconde uit en beperkt zo het risico op letsel door terugslag tot een minimum.


[11/6/2018] - » Het persbericht lezen

LAMETT IS VOOR UNIZO DEERLIJK DE ONDERNEMING VAN HET JAAR

Donderdagavond werden in de showroom van TVH de Unizo DUA-Awards uitgereikt. In de aanwezigheid van een 300-tal Deerlijkse ondernemers werden 6 awards uitgereikt. In de categorie ‘Onderneming van het jaar’ waren 4 Deerlijkse ondernemingen genomineerd, maar was het Lamett Europe die de award mee naar huis mocht nemen. De jury beoordeelde niet enkel de groei en de omzet van de onderneming, ook het inspirerend ondernemerschap, het innovatieve karakter en de internationale visie die Lamett Europe typeert waren doorslaggevend. Zaakvoerder Bruno Descamps is terecht fier op deze overwinning.


[8/6/2018] - » Het persbericht lezen

NOBLESSE BENELUX - KOHLBACHER, NIEUWE VERTEGENWOORDIGING VOOR SLIJPMACHINES VAN BANDZAAGBLADEN

Noblesse Benelux is erg verheugd te kunnen aankondigen de vertegenwoordiging van de firma KOHLBACHER voor de Benelux-landen te hebben verworven.

De Beierse firma KOHLBACHER is uitgegroeid tot een toonaangevende specialist in de nichemarkt van de slijpmachines voor bandzaagbladen. Dit bedrijf heeft een fraai assortiment in de aanbieding, gaande van de meest eenvoudige tot de meest geavanceerde slijpmachine. Voor elk budget biedt deze fabrikant een oplossing. De basisversies zijn zo volledig dat er nauwelijks nog opties moeten voorgesteld worden.

De Shark topmodellen zijn CNC-gestuurd en beschikken uiteraard over een natslijpinrichting. Alle gevoelige machinedelen blijven tegen slijpstof en koelmiddel beschut achter een wand in de machine. De bediening geschiedt via een aanraakscherm. Tot 999 tandvormen kunnen opgeslagen worden. Tandvormen kunnen vrij geprogrammeerd worden.


[6/6/2018] - » Het persbericht lezen

NOBLESSE BENELUX - VOLLMER STOPT MET MACHINES VOOR HET ONDERHOUD VAN BANDZAAGBLADEN

De Duitse machinefabrikant Vollmer (Biberach) heeft in februari 2018 aangekondigd dit jaar te zullen stoppen met de fabricatie van machines voor het onderhoud van bandzaagbladen, zoals daar zijn slijpmachines, stelliteermachines, richtcenters, planeerbanken en lasmachines. Het was voor Vollmer een erg moeilijke beslissing omdat dit in 1909 opgerichte bedrijf, juist ontstaan is met deze soort machines. Vollmer heeft echter keuzes moeten maken en deze wezen eenduidig in de richting van verdere groei met de productie van CNC-gestuurde slijp- en erodeermachines voor cirkelzaagbladen en rotatiewerktuigen.

Vollmer heeft per 1 januari 2019 de rechten op fabricatie en verkoop van haar 'bandzaag' machines verkocht aan de Zwitserse fabrikant Iseli. Het is ons niet bekend of sommige voorheen 'Vollmer' machines verder geproduceerd zullen worden.


[6/6/2018] - » Het persbericht lezen

DSM GAAT MET VEPA SAMENWERKEN OM POEDERCOATINGTECHNOLOGIE VERDER TE PROMOTEN

Royal DSM, een wetenschappelijk bedrijf dat wereldwijd actief is op het gebied van gezondheid, voeding en materialen, gaat samenwerken met Vepa, een marktleider op het gebied van het ontwerp van projectmeubilair. Het doel van deze samenwerking is de waarde van poedercoatingtechniek als operationeel handig en duurzaam alternatief voor vloeibare coatings op oplosmiddelenbasis voor warmtegevoelige substraten verder aan te tonen. In eerste instantie gaat Vepa één meubelproductlijn produceren met de bedrijfseigen poedercoatingtechnologie van DSM, die in augustus 2018 op de markt gaat komen. Een tweede productlijn wordt eind 2018 geïntroduceerd.

Zoals veel andere meubelproducenten en -ontwerpers overal ter wereld, wil Vepa de poedercoatingtechnologie naar een hoger plan tillen om concurrentievoordeel te behalen, aangezien is aangetoond dat deze technologie de operationele efficiency van het toepassen van coatings, de totale milieu-impact van het productieproces en de esthetische kwaliteiten van het eindproduct verbetert.


[6/6/2018] - » Het persbericht lezen

ROGIERS - DEMODAGEN JUNI 2018

Op 14, 15 en 16 juni 2018 organiseert Rogiers hun demodagen in de showroom te Waregem.

Deze gaan door op donderdag 14 en vrijdag 15 juni van 09u tot en met 21u en op zaterdag 16 juni van 09u tot en met 19u.

Naast tal van demonstraties en uitzonderlijke voorwaarden wordt u getrakteerd op een hapje en een drankje.


[18/5/2018] - » Het persbericht lezen

NOBLESSE - 'HAUSMESSE' BIJ PAUL IN DÜRMENTINGEN

Van 7 t/m 9 juni 2018 organiseert PAUL opnieuw een Expo in eigen huis. Het programma is een mix van bedrijfsbezoek, huisbeurs, demonstraties, persoonlijke gesprekken en vakvoordrachten. De firma PAUL slaagde erin een grote schare aan gastexposanten aan te trekken.

Het eigen programma is al zeer ruim te noemen en omvat zaagmachines voor zowel platen als massief hout, optimalisatie afkortlijnen, mechanisaties, enz. Zoals bekend voert PAUL voor de afkortzagen eveneens het merk REINHARDT. Maar de gastexposanten laten zich ook niet onbetuigd. Niet minder dan 16 bedrijven tekenen present. We noteren hier bekende namen zoals Stenner, Striebig en Vollmer.

De bezoekers worden ter plaatse vergast op eten en drinken, en op vrijdagavond 8 juni, wordt u hartelijk uitgenodigd op een EXPO-Party met 'schwäbische' specialiteiten.


[17/5/2018] - » Het persbericht lezen

NIEUW ARGENTA INVISIBLE SCHARNIER EXO XC-10

De argenta invisible EXO XC-10 is de nieuwste variant in het assortiment onzichtbare scharnieren van Argent Alu. Dit nieuwe scharnier blinkt vooral uit in flexibiliteit want dankzij z’n variabele inbouwafstand (van 4 tot 10 mm) tot de voorkant van het deurblad, is die bruikbaar voor alle ‘opbouw’ deurkaders met deurlijsten. Ingefreesd op 4 mm gemeten vanaf het deurblad, blijft de openingshoek van 180° namelijk perfect behouden. Zelfs met deurlijsten en een vloerplint rond de deur en tegen de muur, kan de deur zo toch steeds helemaal open. En dit opent zelfs nog meer perspectieven, want zo kan je ook een deurblad afwerken met dezelfde tegels of glas zoals de wand errond. Kwestie dat de deur visueel volledig in de wand verdwijnt. Zelfs met de extra dikte van die tegels of het glas op zowel de wand als de deur (maximum 2 keer 6 mm), kan die laatste dan toch nog helemaal opendraaien. De EXO XC-10 is zoals alle argenta invisible scharnieren uitgerust met het ‘Easy Hook’-systeem. Dankzij dat gepatenteerde systeem kan je het deurblad na montage in het deurkader nog makkelijk op je eentje afregelen, zowel in de hoogte, de breedte als de diepte.


[15/5/2018] - » Het persbericht lezen
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 -> 66

WOOD-IT.BE  

WOOD-IT.BE BVBA G. KEYENLAAN 22 1160 BRUSSEL - Sitemap - Disclaimer - Contact: info@wood-it.be

PERSBERICHTEN
ARTIKELS
TWEEDEHANDSE HOUTBEWERKINGSMACHINES
GIDS VAN SCHRIJNWERKERS & INTERIEURBOUWERS
GIDS VAN PRODUCTEN & LEVERANCIERS
TE BEZOEKEN WEBSITES
TECHNISCH WOORDENBOEK NL/FR
VACATURES
DISCLAIMER
SITEMAP