transparenttransparent

woodLAB

Newsdesk woodweblab


BLUM STELT NIEUWE INNOVATIES VOOR OP INTERZUM 2017


Interzum is dé plaats om de nieuwigheden uit de meubelindustrie te ontdekken. Ook beslagfabrikant Blum stelde er de nieuwste innovaties op het gebied van klapdeuren, scharnieren en ladesystemen voor aan het grote publiek. Deze nieuwigheden zullen pas volgend jaar beschikbaar zijn maar Blum licht op Interzum graag al een tipje van de sluier op.

Bewegingstechnologieën vereenvoudigd
Onder het centrale thema ‘Vier voor meer’ to..


NIEUW BIJ STILLEMANS


STILLEMANS produceert hoge kwaliteit kunststof profielen. We ontwikkelen voortdurend nieuwe modellen. Vandaag hebben we meer dan 5000 profielen en accessoires beschikbaar.

STILLEMANS biedt u een totaaloplossing voor uw profielen. Wat we nog niet in huis hebben, kunnen we voor u ontwikkelen.

STILLEMANS maakt o.a. LED profielen, kantenband en handles – beschikbaar in een groot gamma afwerkingen en kleuren.


INTERZUM 2017: DECOSPAN IS GERICHT OP MERKEN EN BELEVING


Decospan, de Belgische leverancier van gefineerde panelen en een marktleider in Europa, is opnieuw van de partij in Keulen in hal 6. Deze editie echter met een aanzienlijk grotere stand en in plaats van links, meer naar rechts in de hal, en dicht bij de Piazza en centrale boulevard (C041). “Ook de look van de beursstand zal helemaal anders zijn dan in voorgaande jaren.” zegt Wouter Polfliet, brand manager van division panels en mede verantwoordelijk voor de marketing en ..


interzum 2017 - PREVIEW


Over precies 118 dagen gaat de vakbeurs Interzum van start in Keulen. De organisatoren zijn terecht koplopers te noemen op vlak van innovatie in de interieurbouw en de meubelindustrie. Elke twee jaar legt Interzum de basis voor toekomstige ontwikkelingen in deze industrie, dankzij de wisselwerking tussen exposanten en designers uit de hele wereld, die in de rij zullen staan voor dit niet te missen evenement. De exposanten (verdeeld over 10 beurshallen) lijken deze wissel..


ALPI STELT VOOR: RADIANT, HET HOUT DAT LEEFT VAN HET LICHT, PRIJS ‘BEST OF THE BEST’ INTERZUM AWARD 2015


Gedurende het International Year of Light and Light-Based Technologies, geïntroduceerd door UNESCO, is licht het sleutelbegrip van het ALPI hout. Als bekroning van de nieuwigheden onder de producten laat het nieuw hout Radiant het licht door, dankzij transparante harslijnen. Het innovatieve bereik van Radiant werd ook erkend door de jury van de Interzum Award 2015, die het product de prestigieuze “Best of the Best” Award toekende.

Een h..

Ligna


WEINIG GROEP OP HET SALON LIGNA 2017 : DIGITALE PRODUCTIE TEN DIENSTE VAN DE KLANT


In 2017 begint het LIGNA salon met een nieuw oppervlakteconcept. Daarom zal de Weinig groep zijn complete gamma voor de bewerking van massief hout en afgeleide materialen voor de eerste keer voorstellen in gebouw 27. Onder het motto « THINK WEINIG » worden de klanten verwacht op een stand van 4000 m², voor een uniek aanbod voor ambachten en industrie. In de sector van het bewerken van massief hout, omvat het programma de segmenten schaven en vormgeven, debiet en optimali..


LIGNA PREVIEW


De grote lijnen zijn opgezet om van de editie 2017 van LIGNA een onmisbaar evenement te maken voor de sector van de houtindustrie, met alle veranderingen door elkaar.

Zoals dr. Andreas GRUCHOW, lid van het voorzittend comité van de Deutsche Messe AG, het al terecht zei tijdens de persconferentie op 14 februari, is de conjunctuur heel gunstig ondanks de daling van export naar Rusland, als gevolg van de sancties die de Europese overheden hebben o..


LIGNA 2015: 'S WERELDS NUMMER 1


 • Een sterkere innovatieve geest en internationale uitstraling dan ooit
 • Het evenement weerspiegelt snelle vooruitgang geboekt door industrie 4.0 in houtbewerking en houtverwerking
 • Wood Industry Summit een succes vanaf het begin
 • "Verrassende Veelzijdigheid" ontmoet grote belangstelling

Hannover. LIGNA 2015, die in Hannover op vrijdag 15 mei ten einde liep, was een groo..

U bent op pagina : 30--> Aantal gevonden artikels : 980

OVERTREFFENDE TRAP

Voor het bekleden van een trap heb je keuze uit verschillende materialen. Hout is er één van. Omwille van de technische kwaliteiten, de natuurlijke charme van het materiaal en het enorme houtsoortenaanbod leent hout zich perfect voor deze binnentoepassing.

Technische vereisten
Dé regel voor duurzaam houtgebruik is dat er voor alle houttoepassingen nauwelijks beperkingen gelden, zolang je de geschikte houtsoort gebruikt én de plaatsingsvereisten voor de toepassing in kwestie naleeft. Om in aanmerking te komen voor het vervaardigen van binnentrappen moet een houtsoort aan specifieke vereisten voldoen. Het hout dient over een hoge slijtweerstand, voldoende sterkte en stijfheid te beschikken, en dimensioneel stabiel (beperkte ‘werking’) te zijn. De slijtvastheid van een houtsoort refereert zowel naar de hardheid als naar de stootvastheid. De slijtweerstand van een houtsoort is evenredig met zijn gemiddelde volumieke massa die wordt uitgedrukt in kg/m³. Het afslijten van het hout hangt af van de intensiteit waarmee de trap wordt belopen. Het houtinformatiecentrum Belgian Woodforum raadt aan om houtsoorten met een homogene houtstructuur te gebruiken zodat de traptreden gelijkmatig kunnen afslijten.
Foto:©Belgian Woodforum & Houtambacht


[23/7/2013] - » Het persbericht lezen

BLUM WINT EUROPESE UITVINDERSPRIJS 2013

Blum kreeg onlangs de Europese Uitvindersprijs 2013 - een initiatief van het Europees Octrooibureau - voor BLUMOTION. Een internationale jury bekroonde het dempingsysteem dat geïntegreerd zit in de scharnier en een zachte, geruisloze sluiting van kastdeuren en laden mogelijk maakt. Het ontwerp van de Oostenrijkse fabrikant van functioneel meubelbeslag haalde het in de categorie ‘Industrie’ onder meer omwille van zijn hoge technologische gehalte, het commerciële succesverhaal op wereldvlak en last but not least omdat (keuken)meubilair uitgerust met BLUMOTION of een ander dempingsysteem de wereldwijde standaard is geworden en een grote comfortsprong voorwaarts betekent.


[9/7/2013] - » Het persbericht lezen

HOUTPRO+ : EEN NIEUWE BEURS, EEN NIEUWE LOCATIE, EEN NIEUWE START.

De weg naar HoutPro+ was lang, verrassend, inspirerend, maar vooral een bevestiging van een gezamenlijke wens:

 • We willen samen [maak hier keuze: met?] de sector Hout een beurs bieden waar wij als exposant volledig achter kunnen staan.
 • HoutPro+ moet de bezoekers een totaalplatform aanbieden van machines, toelevering, beslag, plaatmaterialen en nog veel meer.
 • En we willen een driejaarlijkse beurs van de sector voor de sector waar iedereen aanwezig moet én wil zijn.
Als adviesraad willen we vooral samenwerken, waarbij alle neuzen in dezelfde richting wijzen. Positief, enthousiast en open, maar zeker ook bewust van het huidige economische klimaat. Niet alleen wij als adviesraad nemen beslissingen, maar elke exposant kan te allen tijde de verslagen inzien en vragen stellen aan ons. Alleen samen met de hele sector kunnen we HoutPro+ realiseren!

Samenwerken doen we ook met belangrijke verenigingen, organisaties die voor HoutPro+ een meerwaarde kunnen betekenen. Ook de scholen, de toekomst van de sector, zullen zeker niet vergeten worden.


[24/6/2013] - » Het persbericht lezen

NIEUWE CATALOGUS VAN DHK IS NU BESCHIKBAAR

Pruduktencatalogus van DHK op www.dhk.be Om u nog beter dienen stellen wij onze catalogus tot uw beschikking. U hebt 2 mogelijkheden : een Flash versie laat u toe blad per blad te bekijken, of u kunt een PDF formaat downloaden (24Mb) Alle opgegen prijzen zijn exclusief BTW.

 • Aluminium deurpanelen met dubelglas
 • Luchtdichtsystemen
 • Drempelprofielen
 • Kunststofverwerking
 • Op maat verzagen-frezen en groeven


[21/6/2013] - » Het persbericht lezen

RUBIN VAN FESTOOL

Economischer en efficiënter schuren Met het nieuwe schuurpapier Rubin 2 van Festool

Het nieuwe schuurpapier Rubin 2 van Festool is de specialist voor al het houtwerk. Met een nieuwe bereidingswijze biedt de speciale schuurkorrel een sterkere schuurafname tot 30 procent en in samenhang daarmee een hogere standtijd. In totaal betekent dit een aanmerkelijk minder verbruik van schuurpapier en geringere kosten.

30 procent sterkere schuurafname
Festool gebruikt voor zijn nieuwe schuurpapier Rubin 2 een speciale schuurkorrel van half-edelkorund. De schuurkorrel is bijzonder taai en resistent, wat hem een hogere standtijd geeft. De gecontroleerd halfopen korrelspreiding van het schuurmateriaal maakt een 30 procent hogere afname mogelijk en zorgt voor een zeer goed resultaat.


[21/6/2013] - » Het persbericht lezen

COMPOSITE BAMBOU LITTLE BEAR

Lime, leverancier van milieuvriendelijke bouwprodukten, brengt terrasplanken in bamboecomposiet van Little Bear op de markt als alternatief voor het traditioneel hardhout.
De fabrikatie bestaat erin natuurlijke bamboevezels en –meel te mengen met polyethyleen om zo een versterkt en vochtwerend composiet te bekomen.
Het verdraagt intens gebruik, is slijtvast en bestand tegen weer en wind.

 • Uitzonderlijke duurzaamheid
 • Bestand tegen slijtage en UV-werend
 • Milieuvriendelijk en 100% recycleerbaar
 • Anti-slip en mild voor de huid
 • Makkelijk te plaatsen
 • B-Fix Premium profiel, zonder open parallelle tussengleuf
 • Kleuren : grijs, antraciet en bruin
 • Onderhoudsarm
 • Competitieve prijs


[20/6/2013] - » Het persbericht lezen

GOEDKOPERE ALTERNATIEVEN ZIJN NIET DE OPLOSSING

Kiezen voor SterlingOSB-Zero® bij Norbord is kiezen voor kwaliteit

Genk, 12 juni 2013 – Het gaat goed met OSB, zeer goed. Ondanks de huidige economische conjunctuur is er een continue stijgende vraag naar SterlingOSB. Bij producent Norbord in Genk draait de productie op volle toeren. Goedkopere alternatieven weren zich en proberen zich een deel van de koek toe te eigenen. Maar goedkoop is geen synoniem voor beterkoop! Norbord geeft niet toe aan deze kwalijke tendens en blijft resoluut gaan voor kwaliteit.

Kwaliteit primeert!
Het alternatief waarvan sprake, ESB, is eigenlijk een veredelde spaanplaat. En alhoewel dit product voldoet aan alle normen die gelden voor spaanplaat, type P5, schiet het alvast op één essentieel vlak tekort. Wat buigsterkte in de hoofdrichting aangaat, is het lichtere OSB duidelijk de sterkere keuze.


[12/6/2013] - » Het persbericht lezen

LENAERTS HOUTEN POORTEN’ WORDT PARTNER VAN FSC BELGIE

De firma ‘Lenaerts Houten Poorten’ uit Bonheiden is het jongste lid van de ‘FSC Bedrijvengroep’, en dus ook de nieuwste partner van FSC België. Met een resolute keuze voor FSC gecertificeerd hout biedt Lenaerts een prachtig assortiment van poorten, met een waaier aan bijhorende producten zoals brievenbussen, bloembakken, tuinschermen tot zelf bijpassende tuinverlichting.

“Door onze liefde voor hout hechten we heel veel belang aan de herkomst van het hout dat wij gebruiken binnen ons bedrijf”, zegt Joris Lenaerts (zaakvoerder Lenaerts Schrijnwerkerij bvba). “We kiezen resoluut voor FSC hout omdat we ook in de toekomst nog van een prachtige grondstof zoals padoek willen genieten, en omdat we onze toekomst en die van onze kinderen niet in gevaar willen brengen!


[10/6/2013] - » Het persbericht lezen

ZET UW PROJECTEN IN DE SPOTLIGHTS !

LMC nodigt u uit in MODULE, het innovatie- en opleidingscenter voor de professionele verwerker. Kom het meest uitgebreide assortiment aan meubelverlichting verkennen en uittesten.
Een niet te missen afspraak voor de vakman.

PROGRAMMA

 • Presentatie van noviteiten uit de verlichtingscatalogus LMC.
 • Neem deel aan de workshop "LED, verlichting van de toekomst".
 • Rondleiding in MODULE en ontdek de nieuwe producten van de grootste merken in meubelbeslag.

SESSIE (naar keuze)

 • Maandag 17 juni van 18u tot 20.30u
 • Dinsdag 18 juni van 9u tot 11.30u
 • Dinsdag 18 juni van 14u tot 16.30u


[31/5/2013] - » Het persbericht lezen

METABO BELGIUM MIKT VIA GERICHTE INFORMATIE OP GROTERE NABIJHEID MET DE KLANT

Naar aanleiding van de lancering begin mei van het revolutionaire 5.2 Ah-accupack, nam Metabo Belgium het initiatief om een nieuwe website ter beschikking te stellen van alle Metabo-gebruikers.

Mymetabo.be start uiteraard met de communicatie rond het nieuwe 5.2 Ah-accupack, waarvan de technologie de grenzen van draadloos werken beduidend verlegt. Een permanente aftelklok duidt aan hoeveel dagen, uren, minuten en seconden de gebruiker nog moet wachten alvorens het innoverende pack eind mei in de winkel ligt. Daarnaast vindt de bezoeker er de opvallende Pick+Mix-rubriek, een handige en vlotte manier om onmiddellijk zijn kortingen te ontdekken in functie van zijn aankoopintentie.

Mymetabo.be
Met het oog op een gerichte communicatie die de klanten informeert over wat hen rechtstreeks aanbelangt, ontwikkelde Metabo Belgium - naast de corporate website - een webstek voor de consumer met speciale acties, promoties en concrete voordelen.


[28/5/2013] - » Het persbericht lezen

HOUT PRO+ WORDT DE NIEUWE HOUTVAKBEURS

HOUT PRO+: Dat is de naam van de nieuwe Nederlandse vakbeurs voor en door de Houtbewerkingsbranche. Dat heeft de adviesraad gisteren bepaald.

Waarom HOUT PRO+?

 • HOUT: een vakbeurs uitsluitend voor de sector hout
 • PRO: een beurs uitsluitend voor de professionals uit deze branche
 • + : een beurs die méér biedt. De beurs is vernieuwend, biedt meer beleving en meer return.
  • Bij HOUT PRO+ is het 1+1=3! Waar en wanneer?
   De nieuwe houtbeurs HOUT PRO+ zal plaatsvinden van dinsdag 4 november tot en met vrijdag 7 november 2014 in de Brabanthallen in ‘s-Hertogenbosch.

   Gedragen door de sector zelf De leden van de adviesraad van HOUT PRO+ die hun schouders onder dit initiatief zetten, zijn:


   [24/5/2013] - » Het persbericht lezen

HEBROCK: AIRTRONIC NULVOEGSYSTEEM

Tijdens de Ligna 2013 had de Hebrockstand veel bekijks. Het door Hebrock zelf ontwikkelde Airtronic nulvoegsysteem kwam als een kei in de kikkerpoel het debat rond de "nulvoeg" animeren. De Airtronic werkt met verhitte perslucht en is goed op weg om de nulvoegtechnologie ook toegankelijk te maken voor het ambachtelijk bedrijf. Optioneel kan deze inrichting immers tegen een zacht prijsje ingebouwd worden in alle Hebrock modellen van de 3000-reeks. Bijzonder interessant is dat het traditionele lijmaggregaat niet uit de machine verwijderd wordt, zodat de gebruiker afwisselend hetzij het klassieke, hetzij het nulvoegsysteem kan toepassen.


[24/5/2013] - » Het persbericht lezen

ERVAAR HOUT OP ZIJN BEST MET SHINNOKI 2.0

Menen, 22 mei 2013. – Decospan, reeds jaren gekend als trendsetter op gebied van fineerverwerking, lanceerde op Interzum 2013 de vernieuwde collectie van haar merk Shinnoki. Naast een update van de kleuren werden ook enkele technische aanpassingen gedaan die het concept nog verbeteren! Het Belgische familiebedrijf Decospan ontwikkelde vijf jaar geleden als eerste op de makt een collectie afgewerkte fineerplaten die geen verdere afwerking meer behoeven. Een nieuw concept was geboren: Shinnoki, de fineerplaat die zich even gemakkelijk laat verwerken als een melamineplaat. Tijdens Interzum 2013 stelde het bedrijf de vernieuwde collectie voor.


[23/5/2013] - » Het persbericht lezen

SENSYS: HET SCHARNIER MET DE GEINTEGREERDE DEMPING

Comfort voor emotionele leefwerelden
De scharniergeneratie Sensys van Hettich verbindt uniform design met emotioneel comfort. Daarbij hoort vooral het gedempte, zelfstandige sluiten van de meubeldeur met de buitengewoon grote aantrekkingshoek van 35 graden. Het betrouwbare sluiten van de meubeldeuren zonder einige moeite evenals de gelijkmatig zachte sluitbeweging voldoen aan de hoogste eisen.

Naast de onzichtbaar geïntegreerde demping Silent System overtuigt Sensys eveneens door zijn elegant design: het scharnier in verbinding met de montageplaat vormt een harmonische eenheid. Een mooi gevormde afdekkap verbergt de scharnierpot. De ontgrendelingstoets voor de demontage is van vooraan niet zichtbaar.


[22/5/2013] - » Het persbericht lezen

HOOGSTE ONDERSCHEIDING VOOR DE AKOESTISCHE OPLOSSINGEN VAN EGGER BIJ DE INTERZUM AWARD 2013

Samen met zijn partner Akustik+ heeft EGGER op 12 mei de hoogste onderscheiding “Best of the Best” voor Interzum intelligent material & design 2013 gekregen.

Het in de categorie “materialen en oppervlakken” ingediende akoestiek motief “balance” met individuele perforatie kon de internationale jury van experts overtuigen als “uitstekend design dat in vorm en functie nieuwe maatstaven voor de branche zet.”

Het slimme motief werd voor het eerst voorgesteld op Interzum en bestaat 4 vrij combineerbare panelen dat in 256 verschillende variaties kan worden getoond. Door draaien, spiegelen en verschillende combinaties wordt er steeds een geheel gevormd met individuele onderdelen. Uit de 200 ingediende producten uit 16 landen kregen er slechts 9 de begeerde onderscheiding.


[22/5/2013] - » Het persbericht lezen
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 -> 66

WOOD-IT.BE  

WOOD-IT.BE BVBA G. KEYENLAAN 22 1160 BRUSSEL - Sitemap - Disclaimer - Contact: info@wood-it.be

PERSBERICHTEN
ARTIKELS
TWEEDEHANDSE HOUTBEWERKINGSMACHINES
GIDS VAN SCHRIJNWERKERS & INTERIEURBOUWERS
GIDS VAN PRODUCTEN & LEVERANCIERS
TE BEZOEKEN WEBSITES
TECHNISCH WOORDENBOEK NL/FR
VACATURES
DISCLAIMER
SITEMAP