transparenttransparent

woodLABMOVING IDEAS VAN BLUM OP INTERZUM


Klapdeursysteem wordt kleiner

Met de AVENTOS HK top brengt Blum een kleinere variant van het beproefde klapdeursysteem op de markt. Met zijn kleine inbouwgrootte en een hedendaags design van de afdekkap, integreert het beslagelement perfect in elke corpus. Het symmetrische systeem is eenvoudig aan beide zijden in de kast te monteren en dankzij de geïntegreerde, traploze openingshoekbegrenzer kan je exact bepalen hoe ver het front ..


BLUM POCKETDOOR & SPACE STEP


De stap naar nog meer opbergruimte

De invloed van de verstedelijking is nu al duidelijk voelbaar in onze woningen. Woonruimtes worden kleiner en dat zullen we in de toekomst meer en meer merken. Efficiënt omgaan met de beschikbaar (opberg)ruimte wordt één van de grote uitdagingen in de meubelbouw en daar weet Blum goed op in te spelen.

Op Interzum stelde Blum de SPACE STEP voor. Deze lade..


DECOSPAN SCOORT METEEN OP INTERZUM EN WINT TWEE AWARDS!


Keulen, 21/05/2019. Interzum is steeds 's werelds toonaangevende vakbeurs voor toeleveraniers naar de meubelindustrie en interieurontwerp. Op de grootste vakbeurs ter wereld in die branche zetten de exposanten nieuwe normen en bieden zij bezoekers uit de industrie en handel een overzicht van de meest baanbrekende innovaties in de sector. Decospan heeft dit volgens de jury uitmuntend gedaan en werd bekroond met twee prijzen: zowel het nieuwe Querkus Vintage I..


interzum AWARD 2019: DUBBELE WINST VOOR HETTICH


De prijswinnaars zijn ComfortSpin en ViZard by ambigence

Hettich won gisteravond maar liefst twee onderscheidingen voor productinnovaties. Het nieuwe klepbeslag ViZard by ambigence kreeg zelfs de onderscheiding 'Best of the Best'.

De uitreiking van de interzum awards 2019 vond plaats op 20 mei tijdens de legendarische interzum beursparty in het theater 'am Tanzbrunnen'. De jury van de in..


BLUM STELT NIEUWE INNOVATIES VOOR OP INTERZUM 2017


Interzum is dé plaats om de nieuwigheden uit de meubelindustrie te ontdekken. Ook beslagfabrikant Blum stelde er de nieuwste innovaties op het gebied van klapdeuren, scharnieren en ladesystemen voor aan het grote publiek. Deze nieuwigheden zullen pas volgend jaar beschikbaar zijn maar Blum licht op Interzum graag al een tipje van de sluier op.

Bewegingstechnologieën vereenvoudigd
Onder het centrale thema ‘Vier voor meer’ to..

Ligna


ALLEEN EN NOG HYPER PRODUCTIEF


Op de Ligna 2019 zien we dat veel gereedschappen zijn ontworpen om dode tijd te elimineren, de beweging van onderdelen te vergemakkelijken, repetitieve taken te elimineren zodat een schrijnwerker een dirigent wordt, wat leidt tot de robots en machines.

Stel je voor dat terwijl de CNC-machine met nesttafel al het werk doet van boren, frezen en snijden, de schrijnwerker andere taken kan uitvoeren, zoals het lijmen van de afkantbanden , of het same..


DE BIESSE DIGITALE FABRIEK OP LIGNA 2019: EEN WINNENDE ALLIANTIE TUSSEN MENS EN ROBOT


Pesaro, 15 mei 2019 - Bij LIGNA presenteert Biesse de toekomst van Industry 4.0: 6000 vierkante meter, waar automatisering en interconnectie een nog effectievere stimulans worden en het Automaction-concept tot leven brengen - de constante innovatieve geest van Biesse.

Ligna, een tweejaarlijks evenement, wordt gehouden in Hannover van 27 tot 31 mei 2019. Het is de toonaangevende vakbeurs als het gaat om machines, voorzieningen en..


EEN NIEUW HEFINRICHTING IS TOEGETREDEN TOT DE EUROTECH-PRODUCTPORTFOLIO


Het eT -Hover- univac- assortiment vacuümheftoestellen breidt zich uit: het omvat nu ook de nieuwe eT -Hover- univac-lijn . Het nieuw ontwikkelde hefinrichting is een compactere, lichtgewicht versie van de eT -Hover- univac . Net als zijn voorganger is het speciaal ontworpen voor het bouwen van gebieden.

De eT -Hover- univac is ontworpen als een hulpstuk voor kraan- en hefwerktuigen. Het is geschikt voor het heffen en verplaatsen van grote ladin..


WEINIG GROEP OP HET SALON LIGNA 2017 : DIGITALE PRODUCTIE TEN DIENSTE VAN DE KLANT


In 2017 begint het LIGNA salon met een nieuw oppervlakteconcept. Daarom zal de Weinig groep zijn complete gamma voor de bewerking van massief hout en afgeleide materialen voor de eerste keer voorstellen in gebouw 27. Onder het motto « THINK WEINIG » worden de klanten verwacht op een stand van 4000 m², voor een uniek aanbod voor ambachten en industrie. In de sector van het bewerken van massief hout, omvat het programma de segmenten schaven en vormgeven, debiet en optimali..


LIGNA PREVIEW


De grote lijnen zijn opgezet om van de editie 2017 van LIGNA een onmisbaar evenement te maken voor de sector van de houtindustrie, met alle veranderingen door elkaar.

Zoals dr. Andreas GRUCHOW, lid van het voorzittend comité van de Deutsche Messe AG, het al terecht zei tijdens de persconferentie op 14 februari, is de conjunctuur heel gunstig ondanks de daling van export naar Rusland, als gevolg van de sancties die de Europese overheden hebben o..

U bent op pagina : 30--> Aantal gevonden artikels : 1017

SIRIO F

Uniek bevestigingssysteem voor het bevestigen van glazen balustrades

Vele voordelen ten opzichte van de gangbare systemen die al op de markt zijn!

sirio f projectEen innovatief systeem van klemmen maakt een perfecte uitlijning van glazen panelen mogelijk, op elke 25 cm in het profiel zit een verstelpunt.
Voor de bevestiging van Sirio F is geen speciaal gereedschap nodig en glazen panelen die al geïnstalleerd zijn, kunnen snel en eenvoudig worden aangepast.
Geschikt voor glasdiktes van 17,52 tot 21,52 mm.
Aluminium profiel ook leverbaar met afwerking in zilver of RVS finish andere afwerkingen zijn op aanvraag leverbaar.

Tevens leverbaar: compleet assortiment glasbevestigers en alle benodigde schroeven en bevestigers voor de verbinding tussen de steunen en het glas!


[18/12/2013] - » Het persbericht lezen

FESTOOL DURADRIVE: DE ACCU-SPECIALIST VOOR DE DROOGBOUW

Schakelaars indrukken is niet meer van deze tijd. De DURADRIVE werkt met de innovatieve Stop-and-Go functie. Met andere woorden: De motor werkt alleen wanneer hij gebruikt wordt. Dit zorgt niet alleen voor een tot 40 % hogere schroefcapaciteit per acculading, maar het stelt u ook in staat enorm snel en comfortabel in serie te schroeven in de hout- en interieurbouw. De magazijnadapter voor alle gangbare schroeven op band in de lengte van 25–55 mm zorgt voor extra tempo en maakt bediening met één hand mogelijk. Eigenschappen die in combinatie met de compacte constructie en een gewicht van slechts 1,9 kg maken de DURADRIVE tot maatstaf in het droogbouwsegment.

EC-TEC Motor: Maximale schroefcapaciteit!
De EC-TEC motor kenmerkt zich door zijn hoge efficiëntie en zijn hoge levensduur. En werkt op een Lithium-ion-accu voor nog meer schroefvermogen per acculading.


[18/12/2013] - » Het persbericht lezen

HACO - INDUSTRIELE HOUTKACHELS: GRATIS UW BEDRIJFSRUIMTE OPWARMEN!

Tenslotte willen we jullie niet onthouden van wat voor ons ongetwijfeld hét product van 2013 lijkt te gaan worden: onze industriële houtkachels. Gratis uw bedrijfsruimte opwarmen? Ja, het kan!

We ontwikkelden een magnifiek concept: houtkachels waarmee alle houtsoorten verbrand kunnen worden. De kachels kunnen zowel manueel als automatisch geladen worden.

Onze kachels beschikken over het unieke “eco-gas systeem”, waarmee we een optimale verbranding kunnen garanderen. Dit zonder rook- of geurhinder!

Gedaan met energieprijzen die de pan uit swingen. Dit is hét alternatief! Neem alvast een kijk op onze website. Dan geven we u op Batibouw graag meer uitleg!


[11/12/2013] - » Het persbericht lezen

FILM OVER 4D, HET NIEUWE HIGH END MODEL BIJ STRIEBIG

De 4D introduceert, naast lengte, hoogte en dikte/diepte, een vierde dimensie: de tijd. Deze maakt ook integraal deel uit van de technologie, die voor de 4D aangewend wordt. Hiermede realiseert de verticale paneelzaag een kwantumsprong, die een geheel nieuw bereik van prestaties mogelijk maakt.

De comfortabele bediening van de zaag door slechts 1 man, bijna zonder inspanningen, wordt de nieuwe norm.

Klik hier naar de film over het nieuwe 4D model


[11/12/2013] - » Het persbericht lezen

PRINT ACOUSTICS® : AKOESTISCH DEMPENDE PANELEN

De akoestisch dempende ‘Print Acoustics®’ panelen zijn ontwikkeld om allerhande storende omgevingsgeluiden te absorberen en bijgevolg te reduceren om zo bij te dragen tot een aangenamer leef- en werkcomfort. De ‘Print Acoustics®’ panelen zijn opgebouwd uit een centrale MDF-kern die aan beide zijden met Print HPL laminaat is afgewerkt : elke kleur en oppervlaktestructuur uit het Print HPL gamma van Abet Laminati is mogelijk. Dat leidt tot een keuzewaaier van meer dan 750 hedendaagse kleuren en decors. De rugzijde van de panelen is afgesloten met een bijkomend akoestisch dempend glasvlies.

Er is keuze uit een 6 tal types ‘Print Acoustics®’ panelen met specifieke esthetische en geluidsreducerende karakteristieken. De ‘Print Acoustics®’ panelen bieden een aangepaste oplossing voor zeer uiteenlopende toepassingen. Zo is een uitvoering met brandvertragende Print HPL (M1) en MDF kern (B-s1-d0) mogelijk, en kan zelfs een gepersonaliseerde Digital Print HPL als toplaag.


[11/12/2013] - » Het persbericht lezen

GROOTHOEK MET BLUM

Naast de alom bekende kookpottenlade en voorraadlade bestaan er ook laden voor specifieke en minder voor de hand liggende toepassingen. Een hoek, vast onderdeel van elke L- en U-keukenopstelling, is zo’n specifiek geval.
Wanneer je weet dat een lade tot 55% meer opbergcapaciteit biedt dan een kast, hoeft het niet te verbazen dat een klassieke hoekkast met legplanken, een draaiplateau of een draaicarrousel heel wat ruimte onbenut laat - verloren ruimte dus.
Speciaal voor hoektoepassingen ontwikkelde Blum de lade ‘Space Corner’, beschikbaar in staal (zijdewit, terrazwart, inox of grijs metallic) en in diverse kleuren helder en gezuurd glas.
Voor de estheten onder ons: de belijning van deze hoekkastlade loopt steeds gelijk met de belijning van alle andere laden van een keukenontwerp.


[4/12/2013] - » Het persbericht lezen

JOHAN VANDENBERGHE WINT DE HOUTEN KOP 2013

Enkele dagen geleden reikte Belgian Woodforum tijdens de beurs HOUT & HABITAT voor de tweede keer de HOUTEN KOP uit. Die award gaat naar een houtprofessional (een zelfstandige of een bedrijf uit de houtsector) die zich het voorbije jaar liet opmerken met een innovatief product, een vernieuwende techniek, een originele toepassing of een inspirerende houtrealisatie.

De jury o.l.v Belgian Woodforum, het nationale Houtinformatiecentrum, maakte dit jaar een keuze uit maar liefst 29 genomineerden. Met unanimiteit van stemmen werd uitgeroepen tot winnaar van de HOUTEN KOP 2013: Parket Vandenberghe, het bedrijf van Johan Vandenberghe, een zelfstandige parketlegger uit Gits (West-Vlaanderen).
Hij werd bekroond voor de originele parketrealisatie ‘Pieds de poule’ – ontworpen en geplaatst in de woning van interieurarchitect Frederik Cardon in Menen.
Tot voor 2013 was Pieds de poule een textielmotief dat werd gebruikt door grote modehuizen als Yves Saint Laurent en Chanel, en gedragen door iconen als Jacqueline Kennedy-Onassis en Grace Kelly.


[29/11/2013] - » Het persbericht lezen

EUROPEAN FLOOR & WALL EXHIBITION: VAN 16 TOT 18 MAART 2014 IN GENT

Drie dagen van beleving, vakkennis en inspiratie!

De nieuwe vakbeurs ‘European Floor & Wall Exhibition’ die volgende lente plaatsvindt heeft nu reeds alles in zich om een weergaloos succes te worden. De inschrijvingen en de registratie van exposanten en bezoekers lopen uitstekend en het programma dat momenteel vorm krijgt is veelzijdig en uitnodigend. Compleet overzicht collecties en productdemonstraties door exposanten European Floor & Wall Exhibition wil voor de Europese sector een compleet overzicht brengen van het beste dat de sector van parket, vinyl, laminaat, LVT, buitenterrassen en gevelbekleding en alle toebehoren te bieden heeft. De exposanten van de beurs krijgen daarbij het exclusieve voorrecht om praktische demonstraties omtrent hun producten en het vaktechnisch gebruik te organiseren op hun stand.


[20/11/2013] - » Het persbericht lezen

HET NIEUWE ABET LAMINATI MUSEUM IN BRA (NOORD-ITALIË)

Meer dan 50 jaar geschiedenis talrijke en belangrijke samenwerkingen de momenten die internationaal design voor het voetlicht hebben gebracht de ontelbare collecties die worden gepresenteerd in een stroom van successen en artistieke interpretaties die ze tot leven wekken de technologische vooruitgang, het doorlopend onderzoek en de creatie van texturen, varianten en mogelijkheden van laminaat die worden gedeeld dit allemaal en nog zoveel meer is nu te zien in een ruimte die het Abet laminaat volledig tot zijn recht laat komen. Het idee voor het museum is voortgekomen uit de wens een verfijnde collectie te creëren van de stijlen, kleuren en vormen van wat Gio Ponti heeft beschreven als "buitengewoon materiaal voor architectuur dat door mensen is gemaakt". We wilden een locatie waar informatie en documentatie worden bewaard en belangrijke stukken te zien zijn. Sommige van deze stukken zijn uniek en ontsproten aan het creatieve brein van de belangrijkste ontwerpers ter wereld. Op meer dan 600 vierkante meter kan men meubels, accessoires en objecten bewonderen die de waarde en unieke kenmerken van verschillende historische perioden vertegenwoordigen. Een bezoek aan deze ruimtes is een kijkje in de geschiedenis van design, een onderdompeling in fragmenten van belangrijke realiteiten die volgden op de wervelende vernieuwende trends van de jaren zestig tot nu. Abet laminaat, zo vaak de eerste keuze van ontwerpers dankzij zijn talrijke beeldende mogelijkheden en ontegenzeggelijke charme, zorgt in het museum voor het juiste moment en de juiste locatie om door middel van een constante metamorfose zijn weg in beeld te brengen


[19/11/2013] - » Het persbericht lezen

HACO TRADING DRAAIT OP VOLLE TOEREN TIJDENS DE OPENDEURDAGEN!

Op vrijdag 15, zaterdag 16 en zondag 17 november zet Haco Trading de poorten van zijn meer dan 3.000 m² grote showroom wagenwijd open voor het publiek. Van 10 uur tot 18 uur kunt u er terecht om het brede gamma bewerkingsmachines voor hout, aluminium en pvc te bezichtigen.

Op zaterdag bent u tot 21u welkom. Zondag staat er een niet te missen act op het programma!

Zoals u van Haco gewoon bent, is er ook dit jaar opnieuw een pak friet en een Sint-Bernardus voorzien voor wie honger en/of dorst heeft.

Plaats:
Hogeschuurstraat 2
8850 Ardooie
Grote baan Tielt-Ardooie!


[13/11/2013] - » Het persbericht lezen

LEZA - OPENDEURDAGEN 2013

Zoals elk jaar,het laatste week-end van november organiseert, LEZA Belgium te BRUGGE waggelwaterstraat 21 (industriezone ) zijn opendeurendagen op 23 & 24 november 2013 van 9 tot 18 uur.

Met de laatste promoties houtbewerkingsmachines en gereedschappen en met meer dan tien demonstrateurs in werking , om alle nieuwigheden en promoties voor te stellen , alsook einde-reeks-artikelen en stockverkoop aan spotprijzen , aktie “ Buy More Get More “ van Dewalt. Dat kan jij niet missen !

LEZA Belgium is waarborg voor de beste merken aan de beste prijzen.
Afspraak op zaterdag 23 en zondag 24 November 2013 in onze toonzaal.


[9/11/2013] - » Het persbericht lezen

BOUW BLIJFT SPIJTIGE FAILLISSEMENTENRECORDS AAN ELKAAR RIJGEN

  • Januari tot oktober: 1.772 bouwbedrijven failliet | +19,41% t.o.v. dezelfde periode vorig jaar

In de eerste tien maanden van 2013 gingen 1.772 bouwbedrijven failliet. Dit is een stijging met meer dan 19% procent in vergelijking met dezelfde periode van vorig jaar. Dat becijferde handelsinformatiekantoor Graydon. De bouwsector blijft hiermee maand na maand, jaar na jaar, zwaardere cijfers noteren en neemt ook een steeds groter aandeel in het totaal aantal faillissementen in. Van januari tot en met oktober van dit jaar tekent de bouw voor 17% van het totale aantal faillissementen in België. Vijf jaar geleden was dat 14%, in 2005 11%.


[4/11/2013] - » Het persbericht lezen

GROOT ENTHOUSIASME VOOR HET KENNISMAKINGSEVENT HOUTPRO+ OP 31 OKTOBER JL.

Met groot enthousiasme is gereageerd op onze uitnodiging voor het Kennismakingsevent HoutPro+ op 31 oktober: 70 bedrijven waren aanwezig op het event.

Alle bezoekers kregen een voorproefje van de sfeer zoals die volgend jaar op HoutPro+ in de Brabanthallen van Den Bosch zal heersen.

Aan het aantal deelnemers te zien en het relatief late uur tot wanneer de mensen zijn gebleven, kunnen we concluderen dat de kennismaking bijzonder succesvol was.

Naast het verzorgen van presentaties over de beurs wilden de adviesraad en organisatie vooral een zinvol en gezellig netwerkmoment aanbieden met aansluitend een bezoek aan de hallen.

Dit alles werd bekroond door de presentatie van Johan Driessens over het begrip ‘enthousiasme’. Uit de reacties was duidelijk dat menigeen zich daarin konden herkennen en geïnspireerd raakten.


[4/11/2013] - » Het persbericht lezen

ACCU-KLOPBOORSCHROEFMACHINE QUADRIVE PDC PDC 18/4 LI 4,2 PLUS

Maximaal vermogen - compact verpakt

Wat u ook schroeft, waar u ook boort – de QUADRIVE inspireert met de combinatie van onweerstaanbare kracht bij het schroeven en absolute precisie bij het boren. Door de 4-versnellings-aandrijving kunnen het toerental en de kracht perfect aan alle werksituaties aangepast worden, van het krachtig schroeven in de 1ste versnelling tot het boren met 3.800 omw/min in de 4e versnelling. Dankzij de FastFix-aansluiting kunnen de QUADRIVE zonder gereedschap worden omgebouwd van boor naar haakse boor, schroefmachine of haakse schroefmachine. En bij de QUADRIVE PDC kan daarbij een axiale slag ingeschakeld worden, waardoor van de QUADRIVE ook nog een kabelloze klopboormachine wordt gemaakt.

Kenmerken

EC-TEC motor
De borstelloze EC-motor zorgt voor een zeer lange levensduur en een enorme efficiëntie. En gecombineerd met een Lithium-ion accu voor tot 100 % meer schroefvermogen.


[28/10/2013] - » Het persbericht lezen

PLATTE DAKEN EN STERLINGOSB® VAN NORBORD

Genk, 28 oktober 2013 – Platte daken en plat hellende daken zijn momenteel bijzonder populair bij architecten en gebruikers. Houtbouw kan bij dergelijke toepassingen een vooraanstaande rol spelen. OSB-producent Norbord brengt een nieuwe brochure uit en benadrukt daarmee het potentieel van SterlingOSB® en SterlingOSB-Zero® voor gebruik bij de constructie van platte daken.

Voordelen op een rij
Houten platte daken worden veelvuldig toegepast als afdekking boven op compacte, goed geïsoleerde gebouwschillen bij nieuwbouwprojecten, bij de bouw van extra verdiepingen en uitbreidingen van bestaande gebouwen of als geprefabriceerde dakelementen voor (grote) hallen. De nieuwe Norbord-brochure toont dat de juiste combinatie van een houten dragende constructie en SterlingOSB® daarbij talrijke voordelen oplevert.

“Dergelijke constructies zijn licht en toch stevig, goed geïsoleerd én duurzaam dankzij het gebruik van bouwmaterialen die zuinig omspringen met natuurlijke rijkdommen,” aldus Gert Hamerlinck, sales manager bij Norbord Genk. “De hoge kwaliteit is gegarandeerd. Bovendien betekent het werken met geprefabriceerde elementen dat de bouwtijd wordt ingekort.”


[28/10/2013] - » Het persbericht lezen
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 -> 68

WOOD-IT.BE  

WOOD-IT.BE BVBA G. KEYENLAAN 22 1160 BRUSSEL - Sitemap - Disclaimer - Contact: info@wood-it.be

PERSBERICHTEN
ARTIKELS
TWEEDEHANDSE HOUTBEWERKINGSMACHINES
GIDS VAN SCHRIJNWERKERS & INTERIEURBOUWERS
GIDS VAN PRODUCTEN & LEVERANCIERS
TE BEZOEKEN WEBSITES
TECHNISCH WOORDENBOEK NL/FR
VACATURES
DISCLAIMER
SITEMAP