transparenttransparent

woodLAB

Newsdesk woodweblab


BLUM STELT NIEUWE INNOVATIES VOOR OP INTERZUM 2017


Interzum is dé plaats om de nieuwigheden uit de meubelindustrie te ontdekken. Ook beslagfabrikant Blum stelde er de nieuwste innovaties op het gebied van klapdeuren, scharnieren en ladesystemen voor aan het grote publiek. Deze nieuwigheden zullen pas volgend jaar beschikbaar zijn maar Blum licht op Interzum graag al een tipje van de sluier op.

Bewegingstechnologieën vereenvoudigd
Onder het centrale thema ‘Vier voor meer’ to..


NIEUW BIJ STILLEMANS


STILLEMANS produceert hoge kwaliteit kunststof profielen. We ontwikkelen voortdurend nieuwe modellen. Vandaag hebben we meer dan 5000 profielen en accessoires beschikbaar.

STILLEMANS biedt u een totaaloplossing voor uw profielen. Wat we nog niet in huis hebben, kunnen we voor u ontwikkelen.

STILLEMANS maakt o.a. LED profielen, kantenband en handles – beschikbaar in een groot gamma afwerkingen en kleuren.


INTERZUM 2017: DECOSPAN IS GERICHT OP MERKEN EN BELEVING


Decospan, de Belgische leverancier van gefineerde panelen en een marktleider in Europa, is opnieuw van de partij in Keulen in hal 6. Deze editie echter met een aanzienlijk grotere stand en in plaats van links, meer naar rechts in de hal, en dicht bij de Piazza en centrale boulevard (C041). “Ook de look van de beursstand zal helemaal anders zijn dan in voorgaande jaren.” zegt Wouter Polfliet, brand manager van division panels en mede verantwoordelijk voor de marketing en ..


interzum 2017 - PREVIEW


Over precies 118 dagen gaat de vakbeurs Interzum van start in Keulen. De organisatoren zijn terecht koplopers te noemen op vlak van innovatie in de interieurbouw en de meubelindustrie. Elke twee jaar legt Interzum de basis voor toekomstige ontwikkelingen in deze industrie, dankzij de wisselwerking tussen exposanten en designers uit de hele wereld, die in de rij zullen staan voor dit niet te missen evenement. De exposanten (verdeeld over 10 beurshallen) lijken deze wissel..


ALPI STELT VOOR: RADIANT, HET HOUT DAT LEEFT VAN HET LICHT, PRIJS ‘BEST OF THE BEST’ INTERZUM AWARD 2015


Gedurende het International Year of Light and Light-Based Technologies, geïntroduceerd door UNESCO, is licht het sleutelbegrip van het ALPI hout. Als bekroning van de nieuwigheden onder de producten laat het nieuw hout Radiant het licht door, dankzij transparante harslijnen. Het innovatieve bereik van Radiant werd ook erkend door de jury van de Interzum Award 2015, die het product de prestigieuze “Best of the Best” Award toekende.

Een h..

Ligna


WEINIG GROEP OP HET SALON LIGNA 2017 : DIGITALE PRODUCTIE TEN DIENSTE VAN DE KLANT


In 2017 begint het LIGNA salon met een nieuw oppervlakteconcept. Daarom zal de Weinig groep zijn complete gamma voor de bewerking van massief hout en afgeleide materialen voor de eerste keer voorstellen in gebouw 27. Onder het motto « THINK WEINIG » worden de klanten verwacht op een stand van 4000 m², voor een uniek aanbod voor ambachten en industrie. In de sector van het bewerken van massief hout, omvat het programma de segmenten schaven en vormgeven, debiet en optimali..


LIGNA PREVIEW


De grote lijnen zijn opgezet om van de editie 2017 van LIGNA een onmisbaar evenement te maken voor de sector van de houtindustrie, met alle veranderingen door elkaar.

Zoals dr. Andreas GRUCHOW, lid van het voorzittend comité van de Deutsche Messe AG, het al terecht zei tijdens de persconferentie op 14 februari, is de conjunctuur heel gunstig ondanks de daling van export naar Rusland, als gevolg van de sancties die de Europese overheden hebben o..


LIGNA 2015: 'S WERELDS NUMMER 1


 • Een sterkere innovatieve geest en internationale uitstraling dan ooit
 • Het evenement weerspiegelt snelle vooruitgang geboekt door industrie 4.0 in houtbewerking en houtverwerking
 • Wood Industry Summit een succes vanaf het begin
 • "Verrassende Veelzijdigheid" ontmoet grote belangstelling

Hannover. LIGNA 2015, die in Hannover op vrijdag 15 mei ten einde liep, was een groo..

U bent op pagina : 31--> Aantal gevonden artikels : 980

FULL-COLOUR ICE WHITE IN DE MASSA GEKLEURDE HPL PLATEN

De FD2 keukencreatie combineert witte (Print HPL 405 | porseleinwit), in de massa gekleurde Full-Colour Print HPL (kernkleur Ice White) volkunststofplaten voor de schil en de overeenkomstige witte Print HPL (kleur n° 405) voor het interieur van de modules met donkerbruine pRaL® solid surface (kleur n° 2168) voor de spoelbakken en de overeenkomstige donkerbruine Print HPL Sei (kleur n° 897) voor het interieur van de uitschuifbare constructie waarin o.a. de ovens zijn ondergebracht. Abet Laminati biedt met de exclusieve “pRaL® meets Print HPL” selectie een unieke “kleurenmatch” tussen 11 kleuren pRaL® solid surface en 11 overeenkomstige kleuren in Print HPL. pRaL® is een massieve in de massa gekleurde materie die met een speciale verlijmingstechniek wordt verwerkt zonder zichtbare naden of voegen. pRaL® solid surface wordt net zoals Print HPL voornamelijk toegepast voor keuken- en badkamermeubilair maar kent ook specifieke projecttoepassingen in vb. ziekenhuizen, laboratoria, scholen, rusthuizen, winkelinrichtingen, musea enz. Stratificato Full-Colour is een in de massa gekleurde HPL volkunststofplaat, leverbaar in diktes van 4 t.e.m. 14 mm.


[22/5/2013] - » Het persbericht lezen

PANEELZAAG GCM 8 SJL PROFESSIONAL

Biedt maximale horizontale zaagcapaciteit: de paneelzaag GCM 8 SJL Professional van Bosch Compact toestel voor het gebruik op de bouwplaats

 • Bijzonder hoge zaagcapaciteit van 312 x 70 millimeter
 • Krachtige 1600 wattmotor voor snel en zuiver zagen
 • Gering gewicht en handige draaggreep voor eenvoudig transport
 • Nieuwe tweepuntsafzuiging voor bijzonder stofarm werken
Met de paneelzaag GCM 8 SJL Professional brengt Bosch een toestel op de markt dat het op maat zagen van brede werkstukken, zoals laminaat, parket, terras- en vloertegels, maar ook meubelonderdelen of kabelgoten vergemakkelijkt. Dit wordt mogelijk gemaakt door de hoge horizontale zaagcapaciteit van 312 millimeter, die bij stationaire toestellen van deze klasse tot nu toe uniek is. Productmanager Christof Weitbrecht weet waarom grotere zaagbreedtes voor vaklui alsmaar belangrijker worden: "vele vloerbedekkingen volgen vandaag de trend van tegels: kleine formaten worden alsmaar vaker door grote formaten vervangen. Gebruikelijk zijn vandaag vloertegels tot 310 millimeter breed." Met de GCM 8 SJL Professional kunnen vaklui panelen van dit formaat zonder probleem bewerken. Nuttig zijn daarnaast het geringe gewicht van het toestel (ca. 17 kilogram), de compacte bouwvorm en de handige draaggreep. Al deze aspecten vergemakkelijken het gebruik op de bouwplaats.


[21/5/2013] - » Het persbericht lezen

GREENPANEL® NU OOK IN 60 MM

Hoe dikker het blad, hoe groter de voordelen: dat geldt voor Greenpanel®. Zijn voor 32 en 38 mm Greenpanel® al minder grondstoffen nodig dan voor even dikke andere basisbladen, vergelijk dan het nieuwe 60mm-blad eens met een opgedikt basisblad!

Nog minder volume, nog minder CO2-uitstoot: het nieuwe, dikke Greenpanel®-blad verdient het predicaat ‘milieuvriendelijk’ nog meer dan de dunnere bladen. Net als ‘mensvriendelijk’- want het materiaal is vele malen lichter dan een opgedikt blad, waardoor het makkelijker te tillen en te monteren is.

Het FSC- en CARB2-gecertificeerde Greenpanel® is het antwoord van Dekker op de groeiende vraag naar een milieuvriendelijk alternatief voor Toplaminaat®-bladen. Het is vervaardigd van hdf (high density fiber board), een plaat met een hogere dichtheid dan mdf.


[16/5/2013] - » Het persbericht lezen

ABET LAMINATI STELT LAMISHIELD VOOR TIJDENS ARCHITECT@WORK

Abet Laminati stelt LAMISHIELD, het nieuwe antibacteriële HPL, in primeur voor tijdens Architect@Work in Kortrijk en Luik (zie Kalender).

U kan als professioneel architect of interieurarchitect deze toonaangevende vakbeurs gratis bezoeken mits voorregistratie met een toegangscode die U via Abet Laminati kan aanvragen. Gelieve uw naam, bedrijf en adres te vermelden in uw aanvraag aub !


[16/5/2013] - » Het persbericht lezen

MOBILITEIT OP WIELTJES

Met de SYSTAINER-trolley SYS Cart en de duivel voor SYSTAINER SYS Roll

Uw materiaal transporteren van punt A naar punt B is vaak een pijnlijk, lang en zelfs ook gevaarlijk werk. Met de nieuwe Festool producten, speciaal ontworpen voor uw mobiliteit, wordt het transporteren van uw werkmateriaal kinderspel of het nu gaat om trappen omhoog of omlaag, kleine smalle gangen of gravel wegen.

Duivel voor SYSTAINER SYS Roll - 498660
Tot 100 kg eenvoudig vervoeren in plaats van dragen en daardoor tijd en kracht besparen en uw rug ontzien - dankzij de grote wielen (D 200 mm) zelfs over trappen of onbegaanbaar terrein.

Zijn sterke punten:

 • Tot 100 kg belastbaar eigen gewicht 6,5 kg
 • Extra grote achterwielen (D 200mm) om gemakkelijk over trappen te worden gerold en draai- en vergrendelbare voorwielen
 • Verstelbare riembevestiging voor extra stevigheid
 • Afstandstuk voor makkelijk openen van de bovenste SYSTAINER
 • Geïntegreerde lade (laadvermogen tot 5 kg) biedt plaats aan kleine onderdelen


[16/5/2013] - » Het persbericht lezen

SANTENS METAALWAREN EN IJZERWAREN VERTOMMEN BUNDELEN HUN KRACHTEN

Dinsdag 30 april 2013
Santens Metaalwaren en IJzerwaren Vertommen, professionele totaalleveranciers van bouwen meubelbeslag, gereedschappen en werkkledij gaan samen.

Santens Metaalwaren, met vestigingen te Gent en Brugge en IJzerwaren Vertommen uit Sint- Niklaas zullen gezamenlijk een 100-tal personeelsleden tewerkstellen en realiseren vandaag een geconsolideerde omzet van ca. 30 miljoen Euro.

Beide bedrijven zijn ervan overtuigd dat deze samenwerking een meerwaarde zal betekenen voor klanten en leveranciers, zowel naar servicegraad als naar assortiment.

Daarnaast biedt de groep totaaloplossingen inzake elektronisch bouwbeslag (advies en plaatsing van elektrische sloten, sturingen, toegangscontrole) en automatisaties van hekken, poorten en deuren.


[5/5/2013] - » Het persbericht lezen

DE COLLECTIE 2013-2017 VAN POLYREY

Durf, innovatie en creativiteit voor alle interieurprojecten

Polyrey heeft als vooraanstaand merk van decoratieve Hoge Druk Laminaat meer dan 50 jaar expertise opgebouwd in het ontwerpen en vervaardigen van kwalitatief hoogwaardig materiaal. Bij alle professionals staat het bedrijf bekend om zijn betrouwbaarheid, creativiteit en milieuvriendelijkheid. Met deze opmerkelijke knowhow aan de basis lanceert Polyrey zijn langverwachte "Collectie 2013-2017" voor interieurinrichting.

Meer dan 330 decors en 11 oppervlakte structuren - speciaal ontworpen voor design en interieurinrichting - zijn beschikbaar.

De collectie illustreert dat Polyrey de huidige trends op de voet volgt en garant staat voor actuele creaties.


[5/5/2013] - » Het persbericht lezen

NIEUWE WEBSTEK BIJ NOBLESSE BENELUX

Op vrijdag 26 april heeft Noblesse Benelux de stekker uit de oude website getrokken en een nieuwe webstek online gezet.

Het verschil is erg opvallend. De nieuwe website komt onmiddellijk terzake. Het gaat hier om machines en dat zal je gemerkt hebben. Op de homepage vinden we 12 blokjes met afbeeldingen van machines. Klik je hierop, dan kom je meteen op de overeenkomstige merkpagina. De webstek streeft eenvoud en overzichtelijkheid na. Het enige menu op de homepage is kort en bondig: bedrijf, merken, 2dehands, nieuws, en verder …

De twee belangrijkste keuzes zijn duidelijk "merken" en "nieuws". Onder "merken" vinden we een overzicht van de door Noblesse Benelux vertegenwoordigde merken. Naar het merk van je keuze kan je eigenlijk op 3 manieren: ofwel via een fotoblokje op de homepage, ofwel via de merknaam zelf, of tenslotte via de machine-index waar je bij elke machinesoort één of meerdere machinemerken vindt. Je krijgt dan een korte presentatie van het merk, een link naar de website van de fabrikant en in subrubrieken meestal een paar populaire machinetypes. Zo kom je al gauw aan meer dan 50 pagina's. Onder "nieuws" krijgen we een 40-tal berichten te zien. De nog relevante oudere berichten werden immers mee naar de nieuwe website verhuisd. Graag hopen we u met dit artikel een tikkeltje nieuwsgierig gemaakt te hebben. Het verschil met de goed oude "oldtimer" kan niet groter zijn. Het gaat hier meteen om de machines en om de service (onder "en verder …"). Hopelijk is dit u een bezoekje waard.


[30/4/2013] - » Het persbericht lezen

BIESSE, MAKOR EN HACO TRADING STRAKS OP LIGNA 2013!

Zoals u alvast weet, zijn we met Haco Trading alleenverdeler van Biesse op de Belgische markt. Het lijkt ons dan ook logisch dat we u als onze klant of toekomstige klant inlichten over wat Biesse straks op Ligna 2013 tentoon zal stellen.

Ligna is de grootste vakbeurs ter wereld voor de bosbouw-en houtindustrie. Een beurs waarop de absolute wereldtop toont wat het vandaag in zijn mars heeft. Wees gerust: de Biesse stand wordt razend intressant!

Maar ook Makor pakt op 6 mei uit met een revolutionair product: een nieuwe technologie ontworpen om te voldoen aan de hoge noden van de industriële lakkerijen. Lees er meer over onderaan deze mail!

Tenslotte staan wij ook zelf op Ligna. Het Haco Trading team zal op stand H41 in hal 14 zijn nieuwste product voorstellen: Bio 4 Heating! Uiteraard beantwoorden we daar ook graag uw vragen over ons gebruikelijk aanbod!

Biesse: Hal 25 stand B46 C45
Makor: Hal 17 stand H11
Haco Trading: Hal 14 stand H41


[30/4/2013] - » Het persbericht lezen

DECOSPAN OP INTERZUM 2013 : “DESIGN-IT-YOURSELF” OR “DESIGNED BY DECOSPAN”

Menen, mei 2013. – Decospan, reeds jaren Europees marktleider op gebied van fineerverwerking, introduceert op Interzum 2013 een nieuwe kijk op de productmix. Het bedrijf positioneert haar mogelijkheden hiermee definitief voor het grote publiek. Het Belgische familiebedrijf Decospan maakt al jaren naam en faam als één van de meest vernieuwende en innoverende spelers op de markt van gefineerd plaatmateriaal. Tijdens Interzum 2013 stelt het bedrijf een frisse kijk op haar productsegmentatie voor.

DESIGN-IT-YOURSELF
De visie van Decospan is eenvoudig: het gebruik van fineerhouten producten toegankelijker maken. Daarbij speelt een goede communicatie met de diverse doelgroepen een belangrijke rol. Niet toevallig is de nieuwe website opgebouwd rond oplossingen voor de industrie, distributie, architect en verwerker.


[30/4/2013] - » Het persbericht lezen

RED DOT DESIGN AWARD VOOR ARGENTA® INVISIBLE NEO

Argent Alu, de referentie voor het openen van deuren, wint de internationaal felbegeerde red dot design award met zijn reeks onzichtbaar designscharnieren argenta® invisible neo. Deze 3-D regelbare, onzichtbare scharnieren blinken uit door hun tijdloze vormgeving en superieure afwerking en getuigen van technisch hoogstaand vernuft. De red dot design awards worden jaarlijks toegekend aan producten die zich onderscheiden door onder meer hun innovatief karakter, vormgeving, kwaliteit en duurzaamheid. Voor het eerst in de bijna 60-jarige geschiedenis van de red dot awards is deze prijs toegekend aan een onzichtbaar scharnier voor binnendeuren.


[29/4/2013] - » Het persbericht lezen

NIEUWE NATIONALE VAKBEURS VOOR DE SECTOR HOUTBEWERKING EN AANVERWANTE SECTOREN IN NEDERLAND

‘s-Hertogenbosch – In 2014 wordt een gloednieuwe vakbeurs voor de Houtbewerking georganiseerd. De eerste editie vindt plaats van 5 t/m 8 november 2014 in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch. De nieuwe vakbeurs is een initiatief van meerdere prominente bedrijven uit de sector.

In samenwerking met ervaren beursorganisator Claever Associates uit Bornem (B) staat een groep van 33 bedrijven uit de sector voor Houtbewerking en aanverwante sectoren achter de organisatie van een nieuwe vakbeurs. Claever is ook de organisator van de succesvolle driejaarlijkse Prowood vakbeurs in België.

Voor en door de sector!
De organisatoren stellen zich als doel een actieve, representatieve beurs voor de sector op de kaart te zetten. Bijzonder is dat deze beurs voor en door de sector wordt georganiseerd. Zo zal een adviesraad uit de sector waken over de belangen van de sector en de exposanten. De adviesraad komt geregeld samen om de praktische organisatie van de beurs te bespreken en zorgt voor een volledig transparante communicatie met alle deelnemers van de beurs. Ook niet-leden van de adviesraad kunnen, als ze dit wensen, hun individueel steentje bijdragen tot het slagen van deze vakbeurs.

De adviesraad komt binnenkort met de naam en bijhorende website van de nieuwe vakbeurs naar buiten. Meer praktische informatie voor potentiële deelnemers volgt eveneens binnenkort.


[26/4/2013] - » Het persbericht lezen

INSTITUUT DIDEROT BRUSSEL - OPENDEUR DAGEN 26 EN 27 APRIL 2013

vrijdag 26 et zaterdag 27 april opendeur dagen om hun project CEREXHE te presenteren, dit door demonstraties te geven over «ECOCONSTRUCTION ».

 • het maken van laag-energie ramen 68mm met gecertifieerde, gelamelleerdehoutbalken,
 • het fabriceren van een houten raam met hun allernieuwste raamgereedschappen ZUANI in samenwerking met de firma R. Lismont, houtbewerkingsmachines en gereedschappen,
 • het raambeslag van de firma Roto,
 • de ventilatiesystemen van de firma Renson,
 • houtbeschermingstechnieken met Durieu produkten.
 • Dit schooljaar wordt het "Ramen" programma voorop geschoven. Dit programma dat ze hebben kunnen ontwikkelen mede dankzij het project "constructie en duurzame renovatie" , gelanceerd dankzij het inititief van de Brusselse Minister voor Tewerkstelling en Economie in 2011.

  R.LISMONT, die voor de opleiding en inbedrijfname garant stond.


  [26/4/2013] - » Het persbericht lezen

  CONJUNCTUUR IN DE BELGISCHE HOUT- EN MEUBELINDUSTRIE IN 2012 EN BEGIN 2013

  De Belgische hout- en meubelindustrie in 2012 – Herstel hapert

  De omzet van de hout- en meubelindustrie daalde in 2012 met 2,5 %. Na twee jaar van economische heropleving (+11,5 % tijdens de periode 2010-2011) kwam in 2012 reeds een einde aan dit herstel zonder dat het activiteitsniveau van vóór de financieel-economische crisis bereikt werd.

  In de meubelindustrie daalde de omzet in 2012 met 2,5 %. Aangezien de afzetprijzen in de meubelindustrie met ca. 2 % stegen, bedroeg de achteruitgang van de economische activiteit in volume ca. 4,5 %.

  In de houtindustrie ging de omzet reeds vanaf het eerste kwartaal van 2012 achteruit. Voor het gehele jaar kwam de omzet 2,4 % lager uit. De afzetprijzen in de houtindustrie kenden slechts een lichte stijging (+0,8 %), waardoor de daling van de economische activiteit in volume op ca. 3,2 % kan worden geschat.

  Het ondernemersvertrouwen in de Belgische hout- en meubelindustrie kende in de eerste helft van 2012 nog een stijging, maar ging nadien fors achteruit. In februari 2013 was er nog een opmerkelijk herstel van het ondernemersvertrouwen dat ook in maart gehandhaafd bleef.


  [25/4/2013] - » Het persbericht lezen

  PRAL® EXTERIOR SOLID SURFACE GEVELPLATEN

  pRaL® Exterior solid surface panelen zijn een door-en-door, in de massa gekleurd plaatmateriaal, dat zich bijzonder veelzijdig en creatief laat toepassen en bij uitstek geschikt is voor strakke, hedendaagse gevelprojecten. pRaL® Exterior solid surface is samengesteld op basis van een natuurlijke grondstof (aluminiumhydroxide) en acryl polymeer. pRaL® Exterior ssm is bestand tegen extreme weersomstandigheden en UV-straling. De compacte, zelfdragende platen zijn leverbaar in de afmetingen 3600 x 760 mm en 3600 x 1350 mm, met een dikte van 12 mm. Het leveringsprogramma voor geveltoepassingen voorziet 10 standaardkleuren.

  pRaL® Exterior is bovendien beschikbaar in een 40 tal kleuren voor toepassingen in buitenmeubilair (vb buitenkeuken, tuinmeubilair). Het plaatmateriaal is thermoformeerbaar en ook het uitfrezen van diverse uitsnijdingen behoort tot de creatieve mogelijkheden. pRaL® Exterior gevelplaten worden toegepast als geventileerde gevel. De bevestiging van pRaL® Exterior gevelplaten gebeurt bij voorkeur op een achterliggend aluminium regelwerk, waarop de panelen, onzichtbaar, mechanisch worden bevestigd door middel van plaathaken die met speciale schroeven worden bevestigd op de rugzijde van de panelen.


  [23/4/2013] - » Het persbericht lezen
  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 -> 66

  WOOD-IT.BE  

  WOOD-IT.BE BVBA G. KEYENLAAN 22 1160 BRUSSEL - Sitemap - Disclaimer - Contact: info@wood-it.be

  PERSBERICHTEN
  ARTIKELS
  TWEEDEHANDSE HOUTBEWERKINGSMACHINES
  GIDS VAN SCHRIJNWERKERS & INTERIEURBOUWERS
  GIDS VAN PRODUCTEN & LEVERANCIERS
  TE BEZOEKEN WEBSITES
  TECHNISCH WOORDENBOEK NL/FR
  VACATURES
  DISCLAIMER
  SITEMAP