woodLAB

Newsdesk woodweblab


BLUM STELT NIEUWE INNOVATIES VOOR OP INTERZUM 2017


Interzum is dé plaats om de nieuwigheden uit de meubelindustrie te ontdekken. Ook beslagfabrikant Blum stelde er de nieuwste innovaties op het gebied van klapdeuren, scharnieren en ladesystemen voor aan het grote publiek. Deze nieuwigheden zullen pas volgend jaar beschikbaar zijn maar Blum licht op Interzum graag al een tipje van de sluier op.

Bewegingstechnologieën vereenvoudigd
Onder het centrale thema ‘Vier voor meer’ to..


NIEUW BIJ STILLEMANS


STILLEMANS produceert hoge kwaliteit kunststof profielen. We ontwikkelen voortdurend nieuwe modellen. Vandaag hebben we meer dan 5000 profielen en accessoires beschikbaar.

STILLEMANS biedt u een totaaloplossing voor uw profielen. Wat we nog niet in huis hebben, kunnen we voor u ontwikkelen.

STILLEMANS maakt o.a. LED profielen, kantenband en handles – beschikbaar in een groot gamma afwerkingen en kleuren.


INTERZUM 2017: DECOSPAN IS GERICHT OP MERKEN EN BELEVING


Decospan, de Belgische leverancier van gefineerde panelen en een marktleider in Europa, is opnieuw van de partij in Keulen in hal 6. Deze editie echter met een aanzienlijk grotere stand en in plaats van links, meer naar rechts in de hal, en dicht bij de Piazza en centrale boulevard (C041). “Ook de look van de beursstand zal helemaal anders zijn dan in voorgaande jaren.” zegt Wouter Polfliet, brand manager van division panels en mede verantwoordelijk voor de marketing en ..


interzum 2017 - PREVIEW


Over precies 118 dagen gaat de vakbeurs Interzum van start in Keulen. De organisatoren zijn terecht koplopers te noemen op vlak van innovatie in de interieurbouw en de meubelindustrie. Elke twee jaar legt Interzum de basis voor toekomstige ontwikkelingen in deze industrie, dankzij de wisselwerking tussen exposanten en designers uit de hele wereld, die in de rij zullen staan voor dit niet te missen evenement. De exposanten (verdeeld over 10 beurshallen) lijken deze wissel..


ALPI STELT VOOR: RADIANT, HET HOUT DAT LEEFT VAN HET LICHT, PRIJS ‘BEST OF THE BEST’ INTERZUM AWARD 2015


Gedurende het International Year of Light and Light-Based Technologies, geïntroduceerd door UNESCO, is licht het sleutelbegrip van het ALPI hout. Als bekroning van de nieuwigheden onder de producten laat het nieuw hout Radiant het licht door, dankzij transparante harslijnen. Het innovatieve bereik van Radiant werd ook erkend door de jury van de Interzum Award 2015, die het product de prestigieuze “Best of the Best” Award toekende.

Een h..

Ligna


WEINIG GROEP OP HET SALON LIGNA 2017 : DIGITALE PRODUCTIE TEN DIENSTE VAN DE KLANT


In 2017 begint het LIGNA salon met een nieuw oppervlakteconcept. Daarom zal de Weinig groep zijn complete gamma voor de bewerking van massief hout en afgeleide materialen voor de eerste keer voorstellen in gebouw 27. Onder het motto « THINK WEINIG » worden de klanten verwacht op een stand van 4000 m², voor een uniek aanbod voor ambachten en industrie. In de sector van het bewerken van massief hout, omvat het programma de segmenten schaven en vormgeven, debiet en optimali..


LIGNA PREVIEW


De grote lijnen zijn opgezet om van de editie 2017 van LIGNA een onmisbaar evenement te maken voor de sector van de houtindustrie, met alle veranderingen door elkaar.

Zoals dr. Andreas GRUCHOW, lid van het voorzittend comité van de Deutsche Messe AG, het al terecht zei tijdens de persconferentie op 14 februari, is de conjunctuur heel gunstig ondanks de daling van export naar Rusland, als gevolg van de sancties die de Europese overheden hebben o..


LIGNA 2015: 'S WERELDS NUMMER 1


 • Een sterkere innovatieve geest en internationale uitstraling dan ooit
 • Het evenement weerspiegelt snelle vooruitgang geboekt door industrie 4.0 in houtbewerking en houtverwerking
 • Wood Industry Summit een succes vanaf het begin
 • "Verrassende Veelzijdigheid" ontmoet grote belangstelling

Hannover. LIGNA 2015, die in Hannover op vrijdag 15 mei ten einde liep, was een groo..

U bent op pagina : 32--> Aantal gevonden artikels : 988

NIEUWE WEBSTEK BIJ NOBLESSE BENELUX

Op vrijdag 26 april heeft Noblesse Benelux de stekker uit de oude website getrokken en een nieuwe webstek online gezet.

Het verschil is erg opvallend. De nieuwe website komt onmiddellijk terzake. Het gaat hier om machines en dat zal je gemerkt hebben. Op de homepage vinden we 12 blokjes met afbeeldingen van machines. Klik je hierop, dan kom je meteen op de overeenkomstige merkpagina. De webstek streeft eenvoud en overzichtelijkheid na. Het enige menu op de homepage is kort en bondig: bedrijf, merken, 2dehands, nieuws, en verder …

De twee belangrijkste keuzes zijn duidelijk "merken" en "nieuws". Onder "merken" vinden we een overzicht van de door Noblesse Benelux vertegenwoordigde merken. Naar het merk van je keuze kan je eigenlijk op 3 manieren: ofwel via een fotoblokje op de homepage, ofwel via de merknaam zelf, of tenslotte via de machine-index waar je bij elke machinesoort één of meerdere machinemerken vindt. Je krijgt dan een korte presentatie van het merk, een link naar de website van de fabrikant en in subrubrieken meestal een paar populaire machinetypes. Zo kom je al gauw aan meer dan 50 pagina's. Onder "nieuws" krijgen we een 40-tal berichten te zien. De nog relevante oudere berichten werden immers mee naar de nieuwe website verhuisd. Graag hopen we u met dit artikel een tikkeltje nieuwsgierig gemaakt te hebben. Het verschil met de goed oude "oldtimer" kan niet groter zijn. Het gaat hier meteen om de machines en om de service (onder "en verder …"). Hopelijk is dit u een bezoekje waard.


[30/4/2013] - » Het persbericht lezen

BIESSE, MAKOR EN HACO TRADING STRAKS OP LIGNA 2013!

Zoals u alvast weet, zijn we met Haco Trading alleenverdeler van Biesse op de Belgische markt. Het lijkt ons dan ook logisch dat we u als onze klant of toekomstige klant inlichten over wat Biesse straks op Ligna 2013 tentoon zal stellen.

Ligna is de grootste vakbeurs ter wereld voor de bosbouw-en houtindustrie. Een beurs waarop de absolute wereldtop toont wat het vandaag in zijn mars heeft. Wees gerust: de Biesse stand wordt razend intressant!

Maar ook Makor pakt op 6 mei uit met een revolutionair product: een nieuwe technologie ontworpen om te voldoen aan de hoge noden van de industriële lakkerijen. Lees er meer over onderaan deze mail!

Tenslotte staan wij ook zelf op Ligna. Het Haco Trading team zal op stand H41 in hal 14 zijn nieuwste product voorstellen: Bio 4 Heating! Uiteraard beantwoorden we daar ook graag uw vragen over ons gebruikelijk aanbod!

Biesse: Hal 25 stand B46 C45
Makor: Hal 17 stand H11
Haco Trading: Hal 14 stand H41


[30/4/2013] - » Het persbericht lezen

DECOSPAN OP INTERZUM 2013 : “DESIGN-IT-YOURSELF” OR “DESIGNED BY DECOSPAN”

Menen, mei 2013. – Decospan, reeds jaren Europees marktleider op gebied van fineerverwerking, introduceert op Interzum 2013 een nieuwe kijk op de productmix. Het bedrijf positioneert haar mogelijkheden hiermee definitief voor het grote publiek. Het Belgische familiebedrijf Decospan maakt al jaren naam en faam als één van de meest vernieuwende en innoverende spelers op de markt van gefineerd plaatmateriaal. Tijdens Interzum 2013 stelt het bedrijf een frisse kijk op haar productsegmentatie voor.

DESIGN-IT-YOURSELF
De visie van Decospan is eenvoudig: het gebruik van fineerhouten producten toegankelijker maken. Daarbij speelt een goede communicatie met de diverse doelgroepen een belangrijke rol. Niet toevallig is de nieuwe website opgebouwd rond oplossingen voor de industrie, distributie, architect en verwerker.


[30/4/2013] - » Het persbericht lezen

RED DOT DESIGN AWARD VOOR ARGENTA® INVISIBLE NEO

Argent Alu, de referentie voor het openen van deuren, wint de internationaal felbegeerde red dot design award met zijn reeks onzichtbaar designscharnieren argenta® invisible neo. Deze 3-D regelbare, onzichtbare scharnieren blinken uit door hun tijdloze vormgeving en superieure afwerking en getuigen van technisch hoogstaand vernuft. De red dot design awards worden jaarlijks toegekend aan producten die zich onderscheiden door onder meer hun innovatief karakter, vormgeving, kwaliteit en duurzaamheid. Voor het eerst in de bijna 60-jarige geschiedenis van de red dot awards is deze prijs toegekend aan een onzichtbaar scharnier voor binnendeuren.


[29/4/2013] - » Het persbericht lezen

NIEUWE NATIONALE VAKBEURS VOOR DE SECTOR HOUTBEWERKING EN AANVERWANTE SECTOREN IN NEDERLAND

‘s-Hertogenbosch – In 2014 wordt een gloednieuwe vakbeurs voor de Houtbewerking georganiseerd. De eerste editie vindt plaats van 5 t/m 8 november 2014 in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch. De nieuwe vakbeurs is een initiatief van meerdere prominente bedrijven uit de sector.

In samenwerking met ervaren beursorganisator Claever Associates uit Bornem (B) staat een groep van 33 bedrijven uit de sector voor Houtbewerking en aanverwante sectoren achter de organisatie van een nieuwe vakbeurs. Claever is ook de organisator van de succesvolle driejaarlijkse Prowood vakbeurs in België.

Voor en door de sector!
De organisatoren stellen zich als doel een actieve, representatieve beurs voor de sector op de kaart te zetten. Bijzonder is dat deze beurs voor en door de sector wordt georganiseerd. Zo zal een adviesraad uit de sector waken over de belangen van de sector en de exposanten. De adviesraad komt geregeld samen om de praktische organisatie van de beurs te bespreken en zorgt voor een volledig transparante communicatie met alle deelnemers van de beurs. Ook niet-leden van de adviesraad kunnen, als ze dit wensen, hun individueel steentje bijdragen tot het slagen van deze vakbeurs.

De adviesraad komt binnenkort met de naam en bijhorende website van de nieuwe vakbeurs naar buiten. Meer praktische informatie voor potentiële deelnemers volgt eveneens binnenkort.


[26/4/2013] - » Het persbericht lezen

INSTITUUT DIDEROT BRUSSEL - OPENDEUR DAGEN 26 EN 27 APRIL 2013

vrijdag 26 et zaterdag 27 april opendeur dagen om hun project CEREXHE te presenteren, dit door demonstraties te geven over «ECOCONSTRUCTION ».

 • het maken van laag-energie ramen 68mm met gecertifieerde, gelamelleerdehoutbalken,
 • het fabriceren van een houten raam met hun allernieuwste raamgereedschappen ZUANI in samenwerking met de firma R. Lismont, houtbewerkingsmachines en gereedschappen,
 • het raambeslag van de firma Roto,
 • de ventilatiesystemen van de firma Renson,
 • houtbeschermingstechnieken met Durieu produkten.
 • Dit schooljaar wordt het "Ramen" programma voorop geschoven. Dit programma dat ze hebben kunnen ontwikkelen mede dankzij het project "constructie en duurzame renovatie" , gelanceerd dankzij het inititief van de Brusselse Minister voor Tewerkstelling en Economie in 2011.

  R.LISMONT, die voor de opleiding en inbedrijfname garant stond.


  [26/4/2013] - » Het persbericht lezen

  CONJUNCTUUR IN DE BELGISCHE HOUT- EN MEUBELINDUSTRIE IN 2012 EN BEGIN 2013

  De Belgische hout- en meubelindustrie in 2012 – Herstel hapert

  De omzet van de hout- en meubelindustrie daalde in 2012 met 2,5 %. Na twee jaar van economische heropleving (+11,5 % tijdens de periode 2010-2011) kwam in 2012 reeds een einde aan dit herstel zonder dat het activiteitsniveau van vóór de financieel-economische crisis bereikt werd.

  In de meubelindustrie daalde de omzet in 2012 met 2,5 %. Aangezien de afzetprijzen in de meubelindustrie met ca. 2 % stegen, bedroeg de achteruitgang van de economische activiteit in volume ca. 4,5 %.

  In de houtindustrie ging de omzet reeds vanaf het eerste kwartaal van 2012 achteruit. Voor het gehele jaar kwam de omzet 2,4 % lager uit. De afzetprijzen in de houtindustrie kenden slechts een lichte stijging (+0,8 %), waardoor de daling van de economische activiteit in volume op ca. 3,2 % kan worden geschat.

  Het ondernemersvertrouwen in de Belgische hout- en meubelindustrie kende in de eerste helft van 2012 nog een stijging, maar ging nadien fors achteruit. In februari 2013 was er nog een opmerkelijk herstel van het ondernemersvertrouwen dat ook in maart gehandhaafd bleef.


  [25/4/2013] - » Het persbericht lezen

  PRAL® EXTERIOR SOLID SURFACE GEVELPLATEN

  pRaL® Exterior solid surface panelen zijn een door-en-door, in de massa gekleurd plaatmateriaal, dat zich bijzonder veelzijdig en creatief laat toepassen en bij uitstek geschikt is voor strakke, hedendaagse gevelprojecten. pRaL® Exterior solid surface is samengesteld op basis van een natuurlijke grondstof (aluminiumhydroxide) en acryl polymeer. pRaL® Exterior ssm is bestand tegen extreme weersomstandigheden en UV-straling. De compacte, zelfdragende platen zijn leverbaar in de afmetingen 3600 x 760 mm en 3600 x 1350 mm, met een dikte van 12 mm. Het leveringsprogramma voor geveltoepassingen voorziet 10 standaardkleuren.

  pRaL® Exterior is bovendien beschikbaar in een 40 tal kleuren voor toepassingen in buitenmeubilair (vb buitenkeuken, tuinmeubilair). Het plaatmateriaal is thermoformeerbaar en ook het uitfrezen van diverse uitsnijdingen behoort tot de creatieve mogelijkheden. pRaL® Exterior gevelplaten worden toegepast als geventileerde gevel. De bevestiging van pRaL® Exterior gevelplaten gebeurt bij voorkeur op een achterliggend aluminium regelwerk, waarop de panelen, onzichtbaar, mechanisch worden bevestigd door middel van plaathaken die met speciale schroeven worden bevestigd op de rugzijde van de panelen.


  [23/4/2013] - » Het persbericht lezen

  NORBORD GENK BEHAALT CERTIFICAAT CO2-PRESTATIELADDER

  Genk, 15 april 2013 – De CO2-Prestatieladder wil bedrijven stimuleren tot CO2-bewust handelen in de eigen bedrijfsvoering en bij de uitvoering van projecten. Doel is zowel de eigen CO2-uitstoot te kennen als die van leveranciers, alsook permanent te zoeken naar nieuwe maatregelen om deze uitstoot te reduceren.

  Steeds meer ondernemingen zijn zich inderdaad bewust van het belang van een verstandig CO2-management en een efficiënte reductiestrategie. Zo ook Norbord in Genk. Als één van de eerste bedrijven in België besliste de producent van SterlingOSB-Zero® een gestructureerd en gecontroleerd systeem in te voeren volgens de bepalingen van de CO2-Prestatieladder. Norbord werkt actief aan de verbetering van haar processen met behulp van de CO2-voetafdruk. Dat resulteerde onlangs in de certificering op niveau 3 van de CO2-Prestatieladder. De certificatie-audit werd uitgevoerd door het TÜV.


  [16/4/2013] - » Het persbericht lezen

  PAR-KY PERSBERICHT VAKDAGEN PARKET EN WONINGINRICHTER GORINCHEM 2013

  Met trots heeft Par-ky een nieuwe collectie fineervloeren voorgesteld op de vakdagen parket & woninginrichter.

  Opvallend is dat Par-ky rustieke vloeren opneemt in het gamma en dat er daarenboven meer aandacht wordt besteed aan structuur in de vloerdelen. Niet alleen de nieuwe fineervloeren met knopen, maar alle eiken fineervloeren worden nu geborsteld om het natuurlijke karakter van echt hout nog meer te benadrukken. De rustieke fineervloeren zijn momenteel beschikbaar in 2 kleuren, namelijk Rustic Ivory Oak en Rustic Manhattan Oak. Voor meer info en foto’s kan u terecht op de website: www.par-ky.com.


  [16/4/2013] - » Het persbericht lezen

  DE MEEST VEELZIJDIGE ACCUSLAGSCHROEVENDRAAIER OP DE MARKT

  De Bosch GDX is geschikt voor dopsleutels en schroefbits

  • Universele machine met gecombineerde boorhouder
  • Maakt comfortabel werken zonder terugslag mogelijk
  • Biedt een hoog draaimoment en een hoog toerental
  • Verkrijgbaar als 18 volttoestel van de "dynamic-serie"

  Snel en comfortabel werken zonder terugslag
  De slagschroevendraaier werkt terugslagvrij. Wanneer het ½"-buitenvierkant wordt gebruikt, biedt de GDX 18 V-LI Professional een maximaal draaimoment van 180 Nm. Hiermee kunnen schroeven tot 16 mm diameter snel en krachtig worden vast- en losgedraaid. Bij het ¼"-binnenzeskant zijn deze waarden net iets lager. De machine is 166 mm lang, weegt met 4,0 Ah-accu 1,8 kg en is geschikt voor werkzaamheden boven lichaamshoogte en op moeilijk bereikbare plaatsen. Hierbij ligt de slagschroevendraaier dankzij softgripelementen goed in de hand. Tijdens een onderbreking van het werk, kan de accuslagschroevendraaier met een clip gewoon aan de riem geklemd worden. De GDX 18 V-LI Professional behoort tot de "dynamic-series" van Bosch, die zich onderscheiden door hoog vermogen te combineren met compacte constructie. De machine wordt gebruikt met een 18 volt Lithium-Ion-accu.


  [8/4/2013] - » Het persbericht lezen

  IN 2 STAPPEN NAAR HET PERFECTE TERRAS IN COMPOSIETHOUT

  V33 lanceert gebruiksklare producten voor composiethout

  Composiethout is samengesteld uit houtvezels en kunststofhars. De kwaliteit van deze materie varieert sterk in functie van de verhouding en de kwaliteit van de gebruikte grondstoffen. Het onaangename gevolg hiervan kan zijn, dat het hout uitzet en dat de kunststof krimpt als het koud is. Composiethout is een materie die met de tijd matter en poreuzer wordt. Om je terras, tuinmeubelen of gevelbekleding in composiethout te onderhouden en te beschermen, heeft V33 twee nieuwe, gebruiksklare producten ontwikkeld.

  Stap 1: Schoonmaken en ontvetten
  Met de Reiniger-Ontvetter composiethout V33 verdwijnt het hardnekkige vuil zonder sporen achter te laten. Laat de actieve bestanddelen van het product 5 tot 10 minuten inwerken. Je kan het product met een hogedrukreiniger of manueel aanbrengen. Dit product is uitstekend geschikt voor een regelmatig onderhoud.


  [2/4/2013] - » Het persbericht lezen

  POLYREY - ARCHITECT@WORK 2013

  De beurs Architect@Work 2013 komt met rasse schreden dichterbij, een niet te missen kans dus om een pak nieuwigheden te ontdekken!

  POLYREY nodigt u alvast uit om er in première haar nieuwe Collectie 2013-2017 te komen bezichtigen. Deze staat volledig in het teken van interieurinrichting en -design.

  Durf, creativiteit en elegantie dit zijn de sleutelwoorden van deze collectie. Designers en interieurarchitecten zullen worden verleid door het aanbod exclusief en modern decoratief plaatmateriaal, waarbij de verbeelding de vrije loop wordt gelaten. Unieke structuureffecten verhogen de impact van de natuurlijke materialen, en daarmee ook het gevoel van authenticiteit.

  POLYREY is sinds 50 jaar gespecialiseerd in de fabricatie van decoratief plaatmateriaal en laminaatbekleding voor interieurbouw. Het bedrijf staat bekend om haar kwalitatieve en esthetische decoratie-oplossingen. Al het materiaal is eco-gecertificeerd.


  [28/3/2013] - » Het persbericht lezen

  ABET-LAMINATI - OPGROEIEN MET KUNST

  Het ontwerp van kinderdagverblijf “De Brabbel” is opgevat als een totaalconcept, waarbij architectuur, interieur en kunstintegratie door middel van de Digital Print HPL platen van Abet Laminati, één geheel vormen.

  Het bouwproject ‘De Brabbel’ kadert in een inhaalbeweging van de Stad Antwerpen. 'cuypers & Q architecten' won in 2008 de daaraan verbonden architectuurwedstrijd. Het toegewezen terrein was een groot binnengebied. De architecten besloten maximaal groen te laten voor de bewonertjes en betrokken de ligging van de aanpalende stadstuintjes in hun ontwerp. De vormgeving is gebaseerd op enkele eenvoudige lijnen zoals een kind een huis tekent. Het gebouw is opgevat voor acht leefgroepen en heeft een capaciteit voor 112 kinderen. Het architectenteam stelde bij het ingediende voorstel ook een kunsttraject voor, wat door AG Vespa als gedelegeerd bouwheer voor AG KOP warm werd onthaald.


  [28/3/2013] - » Het persbericht lezen

  ALLE HOUT BIJ NORBORD VOLDOET AAN NIEUWE EUTR-VEREISTEN

  Genk, 19 maart 2013 – Vanaf maart 2013 zijn de nieuwe EUTR (EU Timber Regulations) van kracht. De regelgeving bepaalt dat het voortaan strafbaar is om hout of houtgebaseerde producten afkomstig van illegaal gevelde bomen aan te kopen of te verkopen. In de aanloop naar de invoering van de EUTR kreeg de houtsector drie jaar de tijd om zich in regel te stellen en ervoor te zorgen dat alle voorraden afkomstig zijn van legale, duurzame bronnen.

  Aankopers in Europa kunnen op beide oren slapen, de SterlingOSB-Zero®-platen die bij Norbord in Genk worden geproduceerd, bevatten houtvezels afkomstig van legaal gevelde bomen.


  [25/3/2013] - » Het persbericht lezen
  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 -> 66

  WOOD-IT.BE  

  WOOD-IT.BE BVBA G. KEYENLAAN 22 1160 BRUSSEL - Sitemap - Disclaimer - Contact: info@wood-it.be

  PERSBERICHTEN
  ARTIKELS
  TWEEDEHANDSE HOUTBEWERKINGSMACHINES
  GIDS VAN SCHRIJNWERKERS & INTERIEURBOUWERS
  GIDS VAN PRODUCTEN & LEVERANCIERS
  TE BEZOEKEN WEBSITES
  TECHNISCH WOORDENBOEK NL/FR
  VACATURES
  DISCLAIMER
  SITEMAP