transparenttransparent

woodLABMOVING IDEAS VAN BLUM OP INTERZUM


Klapdeursysteem wordt kleiner

Met de AVENTOS HK top brengt Blum een kleinere variant van het beproefde klapdeursysteem op de markt. Met zijn kleine inbouwgrootte en een hedendaags design van de afdekkap, integreert het beslagelement perfect in elke corpus. Het symmetrische systeem is eenvoudig aan beide zijden in de kast te monteren en dankzij de geïntegreerde, traploze openingshoekbegrenzer kan je exact bepalen hoe ver het front ..


BLUM POCKETDOOR & SPACE STEP


De stap naar nog meer opbergruimte

De invloed van de verstedelijking is nu al duidelijk voelbaar in onze woningen. Woonruimtes worden kleiner en dat zullen we in de toekomst meer en meer merken. Efficiënt omgaan met de beschikbaar (opberg)ruimte wordt één van de grote uitdagingen in de meubelbouw en daar weet Blum goed op in te spelen.

Op Interzum stelde Blum de SPACE STEP voor. Deze lade..


DECOSPAN SCOORT METEEN OP INTERZUM EN WINT TWEE AWARDS!


Keulen, 21/05/2019. Interzum is steeds 's werelds toonaangevende vakbeurs voor toeleveraniers naar de meubelindustrie en interieurontwerp. Op de grootste vakbeurs ter wereld in die branche zetten de exposanten nieuwe normen en bieden zij bezoekers uit de industrie en handel een overzicht van de meest baanbrekende innovaties in de sector. Decospan heeft dit volgens de jury uitmuntend gedaan en werd bekroond met twee prijzen: zowel het nieuwe Querkus Vintage I..


interzum AWARD 2019: DUBBELE WINST VOOR HETTICH


De prijswinnaars zijn ComfortSpin en ViZard by ambigence

Hettich won gisteravond maar liefst twee onderscheidingen voor productinnovaties. Het nieuwe klepbeslag ViZard by ambigence kreeg zelfs de onderscheiding 'Best of the Best'.

De uitreiking van de interzum awards 2019 vond plaats op 20 mei tijdens de legendarische interzum beursparty in het theater 'am Tanzbrunnen'. De jury van de in..


BLUM STELT NIEUWE INNOVATIES VOOR OP INTERZUM 2017


Interzum is dé plaats om de nieuwigheden uit de meubelindustrie te ontdekken. Ook beslagfabrikant Blum stelde er de nieuwste innovaties op het gebied van klapdeuren, scharnieren en ladesystemen voor aan het grote publiek. Deze nieuwigheden zullen pas volgend jaar beschikbaar zijn maar Blum licht op Interzum graag al een tipje van de sluier op.

Bewegingstechnologieën vereenvoudigd
Onder het centrale thema ‘Vier voor meer’ to..

Ligna


ALLEEN EN NOG HYPER PRODUCTIEF


Op de Ligna 2019 zien we dat veel gereedschappen zijn ontworpen om dode tijd te elimineren, de beweging van onderdelen te vergemakkelijken, repetitieve taken te elimineren zodat een schrijnwerker een dirigent wordt, wat leidt tot de robots en machines.

Stel je voor dat terwijl de CNC-machine met nesttafel al het werk doet van boren, frezen en snijden, de schrijnwerker andere taken kan uitvoeren, zoals het lijmen van de afkantbanden , of het same..


DE BIESSE DIGITALE FABRIEK OP LIGNA 2019: EEN WINNENDE ALLIANTIE TUSSEN MENS EN ROBOT


Pesaro, 15 mei 2019 - Bij LIGNA presenteert Biesse de toekomst van Industry 4.0: 6000 vierkante meter, waar automatisering en interconnectie een nog effectievere stimulans worden en het Automaction-concept tot leven brengen - de constante innovatieve geest van Biesse.

Ligna, een tweejaarlijks evenement, wordt gehouden in Hannover van 27 tot 31 mei 2019. Het is de toonaangevende vakbeurs als het gaat om machines, voorzieningen en..


EEN NIEUW HEFINRICHTING IS TOEGETREDEN TOT DE EUROTECH-PRODUCTPORTFOLIO


Het eT -Hover- univac- assortiment vacuümheftoestellen breidt zich uit: het omvat nu ook de nieuwe eT -Hover- univac-lijn . Het nieuw ontwikkelde hefinrichting is een compactere, lichtgewicht versie van de eT -Hover- univac . Net als zijn voorganger is het speciaal ontworpen voor het bouwen van gebieden.

De eT -Hover- univac is ontworpen als een hulpstuk voor kraan- en hefwerktuigen. Het is geschikt voor het heffen en verplaatsen van grote ladin..


WEINIG GROEP OP HET SALON LIGNA 2017 : DIGITALE PRODUCTIE TEN DIENSTE VAN DE KLANT


In 2017 begint het LIGNA salon met een nieuw oppervlakteconcept. Daarom zal de Weinig groep zijn complete gamma voor de bewerking van massief hout en afgeleide materialen voor de eerste keer voorstellen in gebouw 27. Onder het motto « THINK WEINIG » worden de klanten verwacht op een stand van 4000 m², voor een uniek aanbod voor ambachten en industrie. In de sector van het bewerken van massief hout, omvat het programma de segmenten schaven en vormgeven, debiet en optimali..


LIGNA PREVIEW


De grote lijnen zijn opgezet om van de editie 2017 van LIGNA een onmisbaar evenement te maken voor de sector van de houtindustrie, met alle veranderingen door elkaar.

Zoals dr. Andreas GRUCHOW, lid van het voorzittend comité van de Deutsche Messe AG, het al terecht zei tijdens de persconferentie op 14 februari, is de conjunctuur heel gunstig ondanks de daling van export naar Rusland, als gevolg van de sancties die de Europese overheden hebben o..

U bent op pagina : 32--> Aantal gevonden artikels : 1017

OPENDEURDAGEN INTERNATIONAL TOOLS SERVICE NV

Het team van International Tools Service N.V. is verheugd om u uit te nodigen tijdens hun opendeurdagen die plaats vinden op donderdag 20 september van 7h00 tot 18h00 en vrijdag 21 september van 7h00 tot 20h00.
Deze gelegenheid geeft u de kans om :

 • onze nieuwe afdelingen elektriciteit, LED verlichting en verfproducten te ontdekken
 • het grote uitgestalde gamma producten te bewonderen
 • deel te nemen aan talrijke demonstraties
 • te genieten van onze speciale opendeurdag aanbiedingen
 • van het in de wacht slepen van talrijke geschenken
 • ...

Onze hostesses zijn verheugd u te mogen ontvangen en u de kans te geven om werk en ontspanning te combineren met een glas wijn van het huis Mouchart.
We kijken er naar uit u te mogen ontmoeten op deze speciaal voor u georganiseerde evenementdagen.


[16/9/2013] - » Het persbericht lezen

MACHINES LOEWENSTEIN - UITNODIGING- OPEN- EN DEMONSTRATIEDAGEN

We hebben besloten 2 opendeurdagen te organiseren om u onze nieuwste producten voor te kunnen stellen alsook u nogmaals te ontmoeten.

ZATERDAG 14 SEPTEMBER 2013: 09h00 à 21h00
ZONDAG 15 SEPTEMBER 2013: 09h00 à 19h00

We demonstreren live uit het Robland Silverline gamma de nieuwe Robland CNC gestuurde rijboringmachine BM 3000 en de paneelzaag PS 3200

 • Demonstratie van de Robland NX 310 PRO combinatiemachine
 • Demonstratie draaibank door Daniel Agart
Gedurende de opendeurdagen zijn er uitzonderlijke promoties en kortingen! Profiteer ook van dit moment om kennis te maken met ons uitgebreide gamma gereedschappen, stofzuigers, nieuwe machines, onze de productie van zaagbladen voor lintzagen, kantenverlijmers, draaibanken en nog veel meer.

Hapjes en drankjes zijn voorzien om uw bezoek nog aangenamer te maken.

Tot binnenkort op tweede opendeurdag!

Benoit Loewenstein

MACHINES LOWENSTEIN
RUISBROEK STWG 119
1190 VORST TEL:02/332.12.80
Website: www.loewenstein.be


[2/9/2013] - » Het persbericht lezen

BEZOEK ONZE TOONZAAL EN ENKELE FABRIEKEN

Op donderdag 10 oktober 2013 kan U met ons mee op een korte trip naar de SCM DAYS in Rimini, Italië !

Wij bezoeken op vrijdag 11 oktober 2013 de vernieuwde toonzaal waar onze nieuwste machines voor u gedemonstreerd zullen worden, en enkele van de SCM fabrieken in de omgeving.

Deelname in de kosten 200,00 EUR ex BTW per persoon
Uw inschrijving is definitief na ontvangst van uw volledig ingevuld formulier die wij op verzoek sturen per mail.
Gelieve dit document ten laatste aan ons terug te bezorgen op 16 septemebr 2013 om 16h00.

Wil jij ook mee ?
Stuur dan sneller een mailje naar sales@scmgroup.be of neem contact op met je SCM Dealer:
SCMGROUP, DETAGROUP, GOOSSENS SANTEN, LISMONT


[30/8/2013] - » Het persbericht lezen

MACMAZZA OPDEELZAGEN BIJ NOBLESSE, LONDERZEEL

Noblesse Benelux deelt mede dat het een nieuwe vertegenwoordiging voor opdeelzagen heeft aangetrokken. Hierbij werd uitgekeken naar een gunstig alternatief voor de klanten, zowel op vlak van prijs en kwaliteit als van service.

Het nieuwe merk is Macmazza (Pesaro, Italië), sinds 40 jaar producent van kwaliteitsopdeelzagen, robuust, bedrijfszeker en uitgerust met flexibele technologie. Zoals het specialisten betaamt, heeft Macmazza zich geconcentreerd op één enkel product, in dit geval de opdeelzaag. Anekdotisch kan vermeld worden dat Macmazza, als eerste fabrikant van opdeelzagen, in 1989 reeds, zijn machines heeft uitgerust met wat men toen de 'IBM compatibele personal computer' noemde.

Het instapmodel bij deze fabrikant is de TS70 met nuttige zaaghoogte 64 mm en zaaglengte 4300 mm. Het andere erg populaire type is de Top Saw met nuttige zaaghoogte 108 mm en zaaglengte 4300 mm. Beide modellen nemen, in verhouding met hun zaagcapaciteit, weinig plaats in beslag.


[28/8/2013] - » Het persbericht lezen

EUROPEAN FLOOR & WALL EXHIBITION (EFWEX): 16 TEM 18 MAART 2014 IN FLANDERS EXPO GENT (B)

In het voorjaar van 2014 verwelkomt België een nieuwe Europese vakbeurs voor houten vloeren en gevelbekleding, LVT, vinyl en PVC vloeren, plaatsings-, afwerkings- en onderhoudsproducten en alle gerelateerde tools. Dat werd begin juli beslist in overleg met een groot aantal belangrijke ondernemingen actief binnen deze sectoren.

De beurs speelt in op de groeiende behoefte in de sector naar een beurs met aandacht voor parket, laminaat, terrasvloeren, houten gevelbekledingen, vinyl- en LVT-vloeren en alle professionele toebehoren. De vakbeurs zal tweejaarlijks gehouden worden. Als locatie werd, gezien de centrale ligging en de hoogwaardige infrastructuur, geopteerd voor Flanders Expo in Gent (B).

Driedaags evenement
De European Floor & Wall Exhibition wordt een driedaags beursevenement gedragen door een brede basis van binnen- en buitenlandse fabrikanten, importeurs en distributeurs die als exposant een compleet en actueel overzicht van de nieuwste producten en technologieën zullen brengen.


[27/8/2013] - » Het persbericht lezen

OPLEIDINGEN ‘A LA CARTE’ IN MODULE BY LMC GROUP!

Na meer dan 1000 bezoekers en deelnemers reeds te hebben ontvangen, lanceert MODULE by LMC Group vanaf september haar nieuwe seizoen ‘à la carte’. Leergierige keuken- en interieurbouwers kunnen uit het uitgebreide aanbod van workshops een keuze maken en zo een opleidingsdag op maat samenstellen die zij dan kunnen inplannen op een datum naar hun keuze.

Met de opstart van MODULE, nu zowat een jaar geleden, was het de doelstelling van de LMC Group om hun klanten een locatie aan te bieden waar innovatie en opleiding samenkomen: de noviteiten van de grootste merken in functioneel beslag voor meubel, interieur en winkel ontdekken, ze kunnen uittesten én de eigen kennis verrijken om deze technische producten te kunnen toepassen in de praktijk. Na een eerste jaar kunnen we constateren dat dit concept goed gesmaakt wordt bij de intussen meer dan 1000 vakmensen die quasi unaniem hebben bevestigd om regelmatiger deze unieke locatie te bezoeken.


[22/8/2013] - » Het persbericht lezen

LMC WORKSHOPS MODULE BEERVELDE SEPTEMBER - DECEMBER 2013

Reeds een jaar! MODULE by LMC Group blaast zijn eerste kaarsje uit. Met meer dan 700 bezoekers het afgelopen jaar blikken we tevreden terug en opnieuw hebben we een aantal noviteiten die we willen voorstellen.

Dit seizoen stelt MODULE u een volledige catalogus opleidingen voor. Thematische workshops of 100% technisch, maak uw keuze uit ons uitgebreide aanbod. Wij organiseren in onderling overleg zelfs opleidingen ‘A la carte’ (1 tot 4 workshops op één dag). Het is ook een gelegenheid voor u om gedachten uit te wisselen met onze experts en die van onze partners. Aarzel niet om samen met ons uw lopende projecten te komen bespreken om u volledig te informeren en te laten adviseren.

U kan zich eenvoudig laten inschrijven voor workshops en/of vakdagen volgens het programma in onze kalender. MODULE stelt u 4 nieuwe workshops en vakdagen voor. Ook andere workshops werden opnieuw geactualiseerd.

MODULE wil jouw partner zijn. Dit seizoen hebben we regelmatig een specialist van EKU als gast die het nieuwste schuifdeurbeslag en zijn techniek in de praktijk komt toelichten. Dit evenement is een aanrader, met stip in de agenda te plaatsen!

Overloop aandachtig het programma en voeg u bij de expertenclub van MODULE by LMC Group.


[22/8/2013] - » Het persbericht lezen

OVERTREFFENDE TRAP

Voor het bekleden van een trap heb je keuze uit verschillende materialen. Hout is er één van. Omwille van de technische kwaliteiten, de natuurlijke charme van het materiaal en het enorme houtsoortenaanbod leent hout zich perfect voor deze binnentoepassing.

Technische vereisten
Dé regel voor duurzaam houtgebruik is dat er voor alle houttoepassingen nauwelijks beperkingen gelden, zolang je de geschikte houtsoort gebruikt én de plaatsingsvereisten voor de toepassing in kwestie naleeft. Om in aanmerking te komen voor het vervaardigen van binnentrappen moet een houtsoort aan specifieke vereisten voldoen. Het hout dient over een hoge slijtweerstand, voldoende sterkte en stijfheid te beschikken, en dimensioneel stabiel (beperkte ‘werking’) te zijn. De slijtvastheid van een houtsoort refereert zowel naar de hardheid als naar de stootvastheid. De slijtweerstand van een houtsoort is evenredig met zijn gemiddelde volumieke massa die wordt uitgedrukt in kg/m³. Het afslijten van het hout hangt af van de intensiteit waarmee de trap wordt belopen. Het houtinformatiecentrum Belgian Woodforum raadt aan om houtsoorten met een homogene houtstructuur te gebruiken zodat de traptreden gelijkmatig kunnen afslijten.
Foto:©Belgian Woodforum & Houtambacht


[23/7/2013] - » Het persbericht lezen

BLUM WINT EUROPESE UITVINDERSPRIJS 2013

Blum kreeg onlangs de Europese Uitvindersprijs 2013 - een initiatief van het Europees Octrooibureau - voor BLUMOTION. Een internationale jury bekroonde het dempingsysteem dat geïntegreerd zit in de scharnier en een zachte, geruisloze sluiting van kastdeuren en laden mogelijk maakt. Het ontwerp van de Oostenrijkse fabrikant van functioneel meubelbeslag haalde het in de categorie ‘Industrie’ onder meer omwille van zijn hoge technologische gehalte, het commerciële succesverhaal op wereldvlak en last but not least omdat (keuken)meubilair uitgerust met BLUMOTION of een ander dempingsysteem de wereldwijde standaard is geworden en een grote comfortsprong voorwaarts betekent.


[9/7/2013] - » Het persbericht lezen

HOUTPRO+ : EEN NIEUWE BEURS, EEN NIEUWE LOCATIE, EEN NIEUWE START.

De weg naar HoutPro+ was lang, verrassend, inspirerend, maar vooral een bevestiging van een gezamenlijke wens:

 • We willen samen [maak hier keuze: met?] de sector Hout een beurs bieden waar wij als exposant volledig achter kunnen staan.
 • HoutPro+ moet de bezoekers een totaalplatform aanbieden van machines, toelevering, beslag, plaatmaterialen en nog veel meer.
 • En we willen een driejaarlijkse beurs van de sector voor de sector waar iedereen aanwezig moet én wil zijn.
Als adviesraad willen we vooral samenwerken, waarbij alle neuzen in dezelfde richting wijzen. Positief, enthousiast en open, maar zeker ook bewust van het huidige economische klimaat. Niet alleen wij als adviesraad nemen beslissingen, maar elke exposant kan te allen tijde de verslagen inzien en vragen stellen aan ons. Alleen samen met de hele sector kunnen we HoutPro+ realiseren!

Samenwerken doen we ook met belangrijke verenigingen, organisaties die voor HoutPro+ een meerwaarde kunnen betekenen. Ook de scholen, de toekomst van de sector, zullen zeker niet vergeten worden.


[24/6/2013] - » Het persbericht lezen

NIEUWE CATALOGUS VAN DHK IS NU BESCHIKBAAR

Pruduktencatalogus van DHK op www.dhk.be Om u nog beter dienen stellen wij onze catalogus tot uw beschikking. U hebt 2 mogelijkheden : een Flash versie laat u toe blad per blad te bekijken, of u kunt een PDF formaat downloaden (24Mb) Alle opgegen prijzen zijn exclusief BTW.

 • Aluminium deurpanelen met dubelglas
 • Luchtdichtsystemen
 • Drempelprofielen
 • Kunststofverwerking
 • Op maat verzagen-frezen en groeven


[21/6/2013] - » Het persbericht lezen

RUBIN VAN FESTOOL

Economischer en efficiënter schuren Met het nieuwe schuurpapier Rubin 2 van Festool

Het nieuwe schuurpapier Rubin 2 van Festool is de specialist voor al het houtwerk. Met een nieuwe bereidingswijze biedt de speciale schuurkorrel een sterkere schuurafname tot 30 procent en in samenhang daarmee een hogere standtijd. In totaal betekent dit een aanmerkelijk minder verbruik van schuurpapier en geringere kosten.

30 procent sterkere schuurafname
Festool gebruikt voor zijn nieuwe schuurpapier Rubin 2 een speciale schuurkorrel van half-edelkorund. De schuurkorrel is bijzonder taai en resistent, wat hem een hogere standtijd geeft. De gecontroleerd halfopen korrelspreiding van het schuurmateriaal maakt een 30 procent hogere afname mogelijk en zorgt voor een zeer goed resultaat.


[21/6/2013] - » Het persbericht lezen

COMPOSITE BAMBOU LITTLE BEAR

Lime, leverancier van milieuvriendelijke bouwprodukten, brengt terrasplanken in bamboecomposiet van Little Bear op de markt als alternatief voor het traditioneel hardhout.
De fabrikatie bestaat erin natuurlijke bamboevezels en –meel te mengen met polyethyleen om zo een versterkt en vochtwerend composiet te bekomen.
Het verdraagt intens gebruik, is slijtvast en bestand tegen weer en wind.

 • Uitzonderlijke duurzaamheid
 • Bestand tegen slijtage en UV-werend
 • Milieuvriendelijk en 100% recycleerbaar
 • Anti-slip en mild voor de huid
 • Makkelijk te plaatsen
 • B-Fix Premium profiel, zonder open parallelle tussengleuf
 • Kleuren : grijs, antraciet en bruin
 • Onderhoudsarm
 • Competitieve prijs


[20/6/2013] - » Het persbericht lezen

GOEDKOPERE ALTERNATIEVEN ZIJN NIET DE OPLOSSING

Kiezen voor SterlingOSB-Zero® bij Norbord is kiezen voor kwaliteit

Genk, 12 juni 2013 – Het gaat goed met OSB, zeer goed. Ondanks de huidige economische conjunctuur is er een continue stijgende vraag naar SterlingOSB. Bij producent Norbord in Genk draait de productie op volle toeren. Goedkopere alternatieven weren zich en proberen zich een deel van de koek toe te eigenen. Maar goedkoop is geen synoniem voor beterkoop! Norbord geeft niet toe aan deze kwalijke tendens en blijft resoluut gaan voor kwaliteit.

Kwaliteit primeert!
Het alternatief waarvan sprake, ESB, is eigenlijk een veredelde spaanplaat. En alhoewel dit product voldoet aan alle normen die gelden voor spaanplaat, type P5, schiet het alvast op één essentieel vlak tekort. Wat buigsterkte in de hoofdrichting aangaat, is het lichtere OSB duidelijk de sterkere keuze.


[12/6/2013] - » Het persbericht lezen

LENAERTS HOUTEN POORTEN’ WORDT PARTNER VAN FSC BELGIE

De firma ‘Lenaerts Houten Poorten’ uit Bonheiden is het jongste lid van de ‘FSC Bedrijvengroep’, en dus ook de nieuwste partner van FSC België. Met een resolute keuze voor FSC gecertificeerd hout biedt Lenaerts een prachtig assortiment van poorten, met een waaier aan bijhorende producten zoals brievenbussen, bloembakken, tuinschermen tot zelf bijpassende tuinverlichting.

“Door onze liefde voor hout hechten we heel veel belang aan de herkomst van het hout dat wij gebruiken binnen ons bedrijf”, zegt Joris Lenaerts (zaakvoerder Lenaerts Schrijnwerkerij bvba). “We kiezen resoluut voor FSC hout omdat we ook in de toekomst nog van een prachtige grondstof zoals padoek willen genieten, en omdat we onze toekomst en die van onze kinderen niet in gevaar willen brengen!


[10/6/2013] - » Het persbericht lezen
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 -> 68

WOOD-IT.BE  

WOOD-IT.BE BVBA G. KEYENLAAN 22 1160 BRUSSEL - Sitemap - Disclaimer - Contact: info@wood-it.be

PERSBERICHTEN
ARTIKELS
TWEEDEHANDSE HOUTBEWERKINGSMACHINES
GIDS VAN SCHRIJNWERKERS & INTERIEURBOUWERS
GIDS VAN PRODUCTEN & LEVERANCIERS
TE BEZOEKEN WEBSITES
TECHNISCH WOORDENBOEK NL/FR
VACATURES
DISCLAIMER
SITEMAP