transparenttransparent

woodLAB

Newsdesk woodweblab


BLUM STELT NIEUWE INNOVATIES VOOR OP INTERZUM 2017


Interzum is dé plaats om de nieuwigheden uit de meubelindustrie te ontdekken. Ook beslagfabrikant Blum stelde er de nieuwste innovaties op het gebied van klapdeuren, scharnieren en ladesystemen voor aan het grote publiek. Deze nieuwigheden zullen pas volgend jaar beschikbaar zijn maar Blum licht op Interzum graag al een tipje van de sluier op.

Bewegingstechnologieën vereenvoudigd
Onder het centrale thema ‘Vier voor meer’ to..


NIEUW BIJ STILLEMANS


STILLEMANS produceert hoge kwaliteit kunststof profielen. We ontwikkelen voortdurend nieuwe modellen. Vandaag hebben we meer dan 5000 profielen en accessoires beschikbaar.

STILLEMANS biedt u een totaaloplossing voor uw profielen. Wat we nog niet in huis hebben, kunnen we voor u ontwikkelen.

STILLEMANS maakt o.a. LED profielen, kantenband en handles – beschikbaar in een groot gamma afwerkingen en kleuren.


INTERZUM 2017: DECOSPAN IS GERICHT OP MERKEN EN BELEVING


Decospan, de Belgische leverancier van gefineerde panelen en een marktleider in Europa, is opnieuw van de partij in Keulen in hal 6. Deze editie echter met een aanzienlijk grotere stand en in plaats van links, meer naar rechts in de hal, en dicht bij de Piazza en centrale boulevard (C041). “Ook de look van de beursstand zal helemaal anders zijn dan in voorgaande jaren.” zegt Wouter Polfliet, brand manager van division panels en mede verantwoordelijk voor de marketing en ..


interzum 2017 - PREVIEW


Over precies 118 dagen gaat de vakbeurs Interzum van start in Keulen. De organisatoren zijn terecht koplopers te noemen op vlak van innovatie in de interieurbouw en de meubelindustrie. Elke twee jaar legt Interzum de basis voor toekomstige ontwikkelingen in deze industrie, dankzij de wisselwerking tussen exposanten en designers uit de hele wereld, die in de rij zullen staan voor dit niet te missen evenement. De exposanten (verdeeld over 10 beurshallen) lijken deze wissel..


ALPI STELT VOOR: RADIANT, HET HOUT DAT LEEFT VAN HET LICHT, PRIJS ‘BEST OF THE BEST’ INTERZUM AWARD 2015


Gedurende het International Year of Light and Light-Based Technologies, geïntroduceerd door UNESCO, is licht het sleutelbegrip van het ALPI hout. Als bekroning van de nieuwigheden onder de producten laat het nieuw hout Radiant het licht door, dankzij transparante harslijnen. Het innovatieve bereik van Radiant werd ook erkend door de jury van de Interzum Award 2015, die het product de prestigieuze “Best of the Best” Award toekende.

Een h..

Ligna


WEINIG GROEP OP HET SALON LIGNA 2017 : DIGITALE PRODUCTIE TEN DIENSTE VAN DE KLANT


In 2017 begint het LIGNA salon met een nieuw oppervlakteconcept. Daarom zal de Weinig groep zijn complete gamma voor de bewerking van massief hout en afgeleide materialen voor de eerste keer voorstellen in gebouw 27. Onder het motto « THINK WEINIG » worden de klanten verwacht op een stand van 4000 m², voor een uniek aanbod voor ambachten en industrie. In de sector van het bewerken van massief hout, omvat het programma de segmenten schaven en vormgeven, debiet en optimali..


LIGNA PREVIEW


De grote lijnen zijn opgezet om van de editie 2017 van LIGNA een onmisbaar evenement te maken voor de sector van de houtindustrie, met alle veranderingen door elkaar.

Zoals dr. Andreas GRUCHOW, lid van het voorzittend comité van de Deutsche Messe AG, het al terecht zei tijdens de persconferentie op 14 februari, is de conjunctuur heel gunstig ondanks de daling van export naar Rusland, als gevolg van de sancties die de Europese overheden hebben o..


LIGNA 2015: 'S WERELDS NUMMER 1


  • Een sterkere innovatieve geest en internationale uitstraling dan ooit
  • Het evenement weerspiegelt snelle vooruitgang geboekt door industrie 4.0 in houtbewerking en houtverwerking
  • Wood Industry Summit een succes vanaf het begin
  • "Verrassende Veelzijdigheid" ontmoet grote belangstelling

Hannover. LIGNA 2015, die in Hannover op vrijdag 15 mei ten einde liep, was een groo..

U bent op pagina : 32--> Aantal gevonden artikels : 980

NORBORD GENK BEHAALT CERTIFICAAT CO2-PRESTATIELADDER

Genk, 15 april 2013 – De CO2-Prestatieladder wil bedrijven stimuleren tot CO2-bewust handelen in de eigen bedrijfsvoering en bij de uitvoering van projecten. Doel is zowel de eigen CO2-uitstoot te kennen als die van leveranciers, alsook permanent te zoeken naar nieuwe maatregelen om deze uitstoot te reduceren.

Steeds meer ondernemingen zijn zich inderdaad bewust van het belang van een verstandig CO2-management en een efficiënte reductiestrategie. Zo ook Norbord in Genk. Als één van de eerste bedrijven in België besliste de producent van SterlingOSB-Zero® een gestructureerd en gecontroleerd systeem in te voeren volgens de bepalingen van de CO2-Prestatieladder. Norbord werkt actief aan de verbetering van haar processen met behulp van de CO2-voetafdruk. Dat resulteerde onlangs in de certificering op niveau 3 van de CO2-Prestatieladder. De certificatie-audit werd uitgevoerd door het TÜV.


[16/4/2013] - » Het persbericht lezen

PAR-KY PERSBERICHT VAKDAGEN PARKET EN WONINGINRICHTER GORINCHEM 2013

Met trots heeft Par-ky een nieuwe collectie fineervloeren voorgesteld op de vakdagen parket & woninginrichter.

Opvallend is dat Par-ky rustieke vloeren opneemt in het gamma en dat er daarenboven meer aandacht wordt besteed aan structuur in de vloerdelen. Niet alleen de nieuwe fineervloeren met knopen, maar alle eiken fineervloeren worden nu geborsteld om het natuurlijke karakter van echt hout nog meer te benadrukken. De rustieke fineervloeren zijn momenteel beschikbaar in 2 kleuren, namelijk Rustic Ivory Oak en Rustic Manhattan Oak. Voor meer info en foto’s kan u terecht op de website: www.par-ky.com.


[16/4/2013] - » Het persbericht lezen

DE MEEST VEELZIJDIGE ACCUSLAGSCHROEVENDRAAIER OP DE MARKT

De Bosch GDX is geschikt voor dopsleutels en schroefbits

  • Universele machine met gecombineerde boorhouder
  • Maakt comfortabel werken zonder terugslag mogelijk
  • Biedt een hoog draaimoment en een hoog toerental
  • Verkrijgbaar als 18 volttoestel van de "dynamic-serie"

Snel en comfortabel werken zonder terugslag
De slagschroevendraaier werkt terugslagvrij. Wanneer het ½"-buitenvierkant wordt gebruikt, biedt de GDX 18 V-LI Professional een maximaal draaimoment van 180 Nm. Hiermee kunnen schroeven tot 16 mm diameter snel en krachtig worden vast- en losgedraaid. Bij het ¼"-binnenzeskant zijn deze waarden net iets lager. De machine is 166 mm lang, weegt met 4,0 Ah-accu 1,8 kg en is geschikt voor werkzaamheden boven lichaamshoogte en op moeilijk bereikbare plaatsen. Hierbij ligt de slagschroevendraaier dankzij softgripelementen goed in de hand. Tijdens een onderbreking van het werk, kan de accuslagschroevendraaier met een clip gewoon aan de riem geklemd worden. De GDX 18 V-LI Professional behoort tot de "dynamic-series" van Bosch, die zich onderscheiden door hoog vermogen te combineren met compacte constructie. De machine wordt gebruikt met een 18 volt Lithium-Ion-accu.


[8/4/2013] - » Het persbericht lezen

IN 2 STAPPEN NAAR HET PERFECTE TERRAS IN COMPOSIETHOUT

V33 lanceert gebruiksklare producten voor composiethout

Composiethout is samengesteld uit houtvezels en kunststofhars. De kwaliteit van deze materie varieert sterk in functie van de verhouding en de kwaliteit van de gebruikte grondstoffen. Het onaangename gevolg hiervan kan zijn, dat het hout uitzet en dat de kunststof krimpt als het koud is. Composiethout is een materie die met de tijd matter en poreuzer wordt. Om je terras, tuinmeubelen of gevelbekleding in composiethout te onderhouden en te beschermen, heeft V33 twee nieuwe, gebruiksklare producten ontwikkeld.

Stap 1: Schoonmaken en ontvetten
Met de Reiniger-Ontvetter composiethout V33 verdwijnt het hardnekkige vuil zonder sporen achter te laten. Laat de actieve bestanddelen van het product 5 tot 10 minuten inwerken. Je kan het product met een hogedrukreiniger of manueel aanbrengen. Dit product is uitstekend geschikt voor een regelmatig onderhoud.


[2/4/2013] - » Het persbericht lezen

POLYREY - ARCHITECT@WORK 2013

De beurs Architect@Work 2013 komt met rasse schreden dichterbij, een niet te missen kans dus om een pak nieuwigheden te ontdekken!

POLYREY nodigt u alvast uit om er in première haar nieuwe Collectie 2013-2017 te komen bezichtigen. Deze staat volledig in het teken van interieurinrichting en -design.

Durf, creativiteit en elegantie dit zijn de sleutelwoorden van deze collectie. Designers en interieurarchitecten zullen worden verleid door het aanbod exclusief en modern decoratief plaatmateriaal, waarbij de verbeelding de vrije loop wordt gelaten. Unieke structuureffecten verhogen de impact van de natuurlijke materialen, en daarmee ook het gevoel van authenticiteit.

POLYREY is sinds 50 jaar gespecialiseerd in de fabricatie van decoratief plaatmateriaal en laminaatbekleding voor interieurbouw. Het bedrijf staat bekend om haar kwalitatieve en esthetische decoratie-oplossingen. Al het materiaal is eco-gecertificeerd.


[28/3/2013] - » Het persbericht lezen

ABET-LAMINATI - OPGROEIEN MET KUNST

Het ontwerp van kinderdagverblijf “De Brabbel” is opgevat als een totaalconcept, waarbij architectuur, interieur en kunstintegratie door middel van de Digital Print HPL platen van Abet Laminati, één geheel vormen.

Het bouwproject ‘De Brabbel’ kadert in een inhaalbeweging van de Stad Antwerpen. 'cuypers & Q architecten' won in 2008 de daaraan verbonden architectuurwedstrijd. Het toegewezen terrein was een groot binnengebied. De architecten besloten maximaal groen te laten voor de bewonertjes en betrokken de ligging van de aanpalende stadstuintjes in hun ontwerp. De vormgeving is gebaseerd op enkele eenvoudige lijnen zoals een kind een huis tekent. Het gebouw is opgevat voor acht leefgroepen en heeft een capaciteit voor 112 kinderen. Het architectenteam stelde bij het ingediende voorstel ook een kunsttraject voor, wat door AG Vespa als gedelegeerd bouwheer voor AG KOP warm werd onthaald.


[28/3/2013] - » Het persbericht lezen

ALLE HOUT BIJ NORBORD VOLDOET AAN NIEUWE EUTR-VEREISTEN

Genk, 19 maart 2013 – Vanaf maart 2013 zijn de nieuwe EUTR (EU Timber Regulations) van kracht. De regelgeving bepaalt dat het voortaan strafbaar is om hout of houtgebaseerde producten afkomstig van illegaal gevelde bomen aan te kopen of te verkopen. In de aanloop naar de invoering van de EUTR kreeg de houtsector drie jaar de tijd om zich in regel te stellen en ervoor te zorgen dat alle voorraden afkomstig zijn van legale, duurzame bronnen.

Aankopers in Europa kunnen op beide oren slapen, de SterlingOSB-Zero®-platen die bij Norbord in Genk worden geproduceerd, bevatten houtvezels afkomstig van legaal gevelde bomen.


[25/3/2013] - » Het persbericht lezen

BIESSE: INNOVATIE IS HET WACHTWOORD OP LIGNA

Biesse, het bedrijf uit Pesaro dat actief is op de markt voor machines en systemen voor hout, glas en steen, zal heel wat technologische innovaties lanceren op Ligna 2013, zowel op het vlak van nieuwe producten als wat software betreft, met als doel hun klanten 100% tevreden te stellen.

De investeringen die Biesse in de afgelopen jaren gedaan heeft om het productgamma te vernieuwen en uit te breiden, maken het voor het bedrijf mogelijk om aanwezig te zijn op één van de belangrijkste handelsbeurzen ter wereld, en dat met oplossingen die steeds meer gericht zijn op het beantwoorden aan de behoeften van de klanten, op het garanderen van hoge kwaliteitstandaarden, en op de afwerking en het ontwerp eigen aan de machines Made in Biesse.


[22/3/2013] - » Het persbericht lezen

KIEZEN VOOR HOUTSKELETBOUW IS BOUWEN AAN EEN ENERGIEZUINIGE EN MILIEUVRIENDELIJKE TOEKOMST

Binnen de bouwsector heeft hout(skelet)bouw veruit de beste troeven voor energiezuinig en milieuvriendelijk bouwen. Bovendien wordt sterk ingezet op innoverende concepten (bv. passiefrenovatie met houtskelet). Het verwondert dan ook niet dat 2 van de 3 genomineerde bedrijven voor de Innovation Award uitgereikt door de Confederatie Bouw naar aanleiding van de recente Batibouw-beurs, houtskeletbouwbedrijven zijn (nl. Machiels Building Solutions en Arkana).

Energiezuinig
Vanwege de sterke thermische isolatie-eigenschappen van hout, biedt houtskeletbouw de ideale oplossing voor het realiseren van passief- en lage-energiewoningen. De uitstekende energieprestaties van houtskeletbouwwoningen leiden tot aanzienlijk lagere energiefacturen.


[19/3/2013] - » Het persbericht lezen

PEFC IN DE KIJKER OP BOIS & HABITAT

Gelabeld hout voor tal van toepassingen
De beurs Bois & Habitat opent van 22 tot en met 25 maart haar deuren in Namen Expo. En dit jaar wordt het een feesteditie want het evenement telt 15 lentes. En PEFC is ook weer van de partij. De bezoekers maken kans op een zwembad vervaardigd uit PEFC-gelabeld hout.

Drie grote thema’s in de kijker
De beurs Bois & Habitat is intussen een vaste waarde geworden in Europa als het gaat over hout in al haar toepassingen voor in en rond de woning. Zo’n 180 gespecialiseerde exposanten zetten op zo’n 12.000 m² drie grote thema’s in de kijker: bouw /renovatie binnen- en buiteninrichting meubilair en design. Voor elk van deze toepassingen zijn ook PEFC-gelabelde producten te vinden op de markt. Daarom ook is PEFC al voor het 6e jaar op een rij de vaste partner van de beurs voor de grote bezoekerswedstrijd.


[14/3/2013] - » Het persbericht lezen

VAKMAN EN TROTS HET TE ZIJN!

De 5de editie van de gereedschappenbeurs Tools & Tools is doorgegaan op 27 en 28 januari en was een groot succes voor Festool. De thema van de stand gaf de gemoedelijkheid, de nostalgie, de waarde van het ambacht en vooral vakmanschap weer. In het midden van de stand werd een oud atelier heropgebouwd met daarin gereedschappen van voor het elektrisch tijdperk. Een nostalgische gebeurtenis voor liefhebbers van het beroep. Het atelier werd vervolgens omgebouwd tot een fotostudio en professionele fotografen stonden klaar om het moment te vereeuwigen. Het principe was simpel: de Festoolklanten ontvingen enkele dagen op voorhand een persoonlijke uitnodiging in de bus. Ze werden aangemoedigd om de Festoolstand te bezoeken op de beurs. In de uitnodigingsdoos vonden ze verschillende badges terug met daarop slogans zoals: „Ik hou van mijn vak“, „100%vakman“, „passie voor vakmanschap „ en „trotse vakman“. Alle klanten die vervolgens trots hun badge droegen en de stand bezochten, mochten op de foto met de daarvoor geschikte cache-poussière. De foto werd onmiddellijk uitgeprint en de fotosouvenir kon worden meegenomen.


[14/3/2013] - » Het persbericht lezen

ERVAAR HET WELDADIGE EFFECT VAN MEER DAGLICHT

VELUX toert tot eind maart met de "Daylight Experience" door België

Tijdens Batibouw heeft de VELUX Daylight Box heel wat bezoekers laten genieten van overvloedig daglicht. Nog tot en met 31 maart doorkruist deze mobiele ‘lichtbelevenis’ heel België. Deze speciaal ontworpen wagen biedt de unieke kans om te ervaren hoe het er in woning met veel daglicht aan toegaat. Wie deelneemt aan de Daylight Experience, maakt ook kans om tijdens het weekend van 21 juni een vliegreis te winnen naar Zweden, het land van de middernachtzon. Aan daglicht geen gebrek!


[8/3/2013] - » Het persbericht lezen

ZWITSERSE SCHUTTER SCHOOT GERICHT OP SLACHTOFFERS

Drie doden bij schietpartij in Zwitsers houtbedrijf

Bij een schietpartij in een houtbedrijf in Menznau (27/02/2013) , bij de stad Luzern in het centrum van Zwitserland, zijn woensdag drie doden, onder wie de dader, en zeven gewonden gevallen. Het motief van de schutter is nog niet bekend. De dader is een 42-jarige Zwitser die al meer dan tien jaar voor het bedrijf werkte. Hij schoot niet in het wilde weg maar richtte zijn handvuurwapen gericht op


[5/3/2013] - » Het persbericht lezen

ROBUUSTE CIRKELZAAG VOOR NAUWKEURIGE ZAAGSNEDEN

De nieuwe KS 55 FS van Metabo is goed uitgerust voor het zware werk in de bouw en past zonder adapter op nagenoeg elke geleidingsrail.

Voor universeel gebruik op werven en in de bouw brengt Metabo de cirkelzaag KS 55 FS op de markt. Dankzij de geoptimaliseerde aluminium voetplaat kan de zaag zonder adapter met bijna alle gangbare geleidingsrailsystemen gecombineerd worden en zo bijzonder nauwkeurig zagen. De KS 55 FS kan als enige cirkelzaag in zijn klasse tot 47° in verstek zagen. Om te voorkomen dat de gebruiker per ongeluk te schuin zaagt, heeft Metabo bij 45° een blokkering ingebouwd.


[5/3/2013] - » Het persbericht lezen

UITZONDERLIJK HOOG AANTAL FAILLISSEMENTEN IN DE BOUW VRAAGT OM ACTIE

Nooit eerder waren er zoveel faillissementen in een februarimaand. Dat blijkt uit de cijfers die Graydon net bekendmaakte. Het aantal faillissementen in Vlaanderen is dit jaar met 14% gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Bovendien steeg het aantal verloren jobs ten gevolge van die faillissementen met 54%. Uit de cijfers van Graydon blijkt verder dat het vooral de bouwnijverheid (43% stijging) en de kleinhandel (36%) zijn die worden getroffen.

In de bouwsector gingen in de periode januari-februari 365 bedrijven failliet. Vorig jaar waren dat er 255, wat ook al een erg hoog aantal was.


[1/3/2013] - » Het persbericht lezen
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 -> 66

WOOD-IT.BE  

WOOD-IT.BE BVBA G. KEYENLAAN 22 1160 BRUSSEL - Sitemap - Disclaimer - Contact: info@wood-it.be

PERSBERICHTEN
ARTIKELS
TWEEDEHANDSE HOUTBEWERKINGSMACHINES
GIDS VAN SCHRIJNWERKERS & INTERIEURBOUWERS
GIDS VAN PRODUCTEN & LEVERANCIERS
TE BEZOEKEN WEBSITES
TECHNISCH WOORDENBOEK NL/FR
VACATURES
DISCLAIMER
SITEMAP