woodLAB

Newsdesk woodweblab


BLUM STELT NIEUWE INNOVATIES VOOR OP INTERZUM 2017


Interzum is dé plaats om de nieuwigheden uit de meubelindustrie te ontdekken. Ook beslagfabrikant Blum stelde er de nieuwste innovaties op het gebied van klapdeuren, scharnieren en ladesystemen voor aan het grote publiek. Deze nieuwigheden zullen pas volgend jaar beschikbaar zijn maar Blum licht op Interzum graag al een tipje van de sluier op.

Bewegingstechnologieën vereenvoudigd
Onder het centrale thema ‘Vier voor meer’ to..


NIEUW BIJ STILLEMANS


STILLEMANS produceert hoge kwaliteit kunststof profielen. We ontwikkelen voortdurend nieuwe modellen. Vandaag hebben we meer dan 5000 profielen en accessoires beschikbaar.

STILLEMANS biedt u een totaaloplossing voor uw profielen. Wat we nog niet in huis hebben, kunnen we voor u ontwikkelen.

STILLEMANS maakt o.a. LED profielen, kantenband en handles – beschikbaar in een groot gamma afwerkingen en kleuren.


INTERZUM 2017: DECOSPAN IS GERICHT OP MERKEN EN BELEVING


Decospan, de Belgische leverancier van gefineerde panelen en een marktleider in Europa, is opnieuw van de partij in Keulen in hal 6. Deze editie echter met een aanzienlijk grotere stand en in plaats van links, meer naar rechts in de hal, en dicht bij de Piazza en centrale boulevard (C041). “Ook de look van de beursstand zal helemaal anders zijn dan in voorgaande jaren.” zegt Wouter Polfliet, brand manager van division panels en mede verantwoordelijk voor de marketing en ..


interzum 2017 - PREVIEW


Over precies 118 dagen gaat de vakbeurs Interzum van start in Keulen. De organisatoren zijn terecht koplopers te noemen op vlak van innovatie in de interieurbouw en de meubelindustrie. Elke twee jaar legt Interzum de basis voor toekomstige ontwikkelingen in deze industrie, dankzij de wisselwerking tussen exposanten en designers uit de hele wereld, die in de rij zullen staan voor dit niet te missen evenement. De exposanten (verdeeld over 10 beurshallen) lijken deze wissel..


ALPI STELT VOOR: RADIANT, HET HOUT DAT LEEFT VAN HET LICHT, PRIJS ‘BEST OF THE BEST’ INTERZUM AWARD 2015


Gedurende het International Year of Light and Light-Based Technologies, geïntroduceerd door UNESCO, is licht het sleutelbegrip van het ALPI hout. Als bekroning van de nieuwigheden onder de producten laat het nieuw hout Radiant het licht door, dankzij transparante harslijnen. Het innovatieve bereik van Radiant werd ook erkend door de jury van de Interzum Award 2015, die het product de prestigieuze “Best of the Best” Award toekende.

Een h..

Ligna


WEINIG GROEP OP HET SALON LIGNA 2017 : DIGITALE PRODUCTIE TEN DIENSTE VAN DE KLANT


In 2017 begint het LIGNA salon met een nieuw oppervlakteconcept. Daarom zal de Weinig groep zijn complete gamma voor de bewerking van massief hout en afgeleide materialen voor de eerste keer voorstellen in gebouw 27. Onder het motto « THINK WEINIG » worden de klanten verwacht op een stand van 4000 m², voor een uniek aanbod voor ambachten en industrie. In de sector van het bewerken van massief hout, omvat het programma de segmenten schaven en vormgeven, debiet en optimali..


LIGNA PREVIEW


De grote lijnen zijn opgezet om van de editie 2017 van LIGNA een onmisbaar evenement te maken voor de sector van de houtindustrie, met alle veranderingen door elkaar.

Zoals dr. Andreas GRUCHOW, lid van het voorzittend comité van de Deutsche Messe AG, het al terecht zei tijdens de persconferentie op 14 februari, is de conjunctuur heel gunstig ondanks de daling van export naar Rusland, als gevolg van de sancties die de Europese overheden hebben o..


LIGNA 2015: 'S WERELDS NUMMER 1


  • Een sterkere innovatieve geest en internationale uitstraling dan ooit
  • Het evenement weerspiegelt snelle vooruitgang geboekt door industrie 4.0 in houtbewerking en houtverwerking
  • Wood Industry Summit een succes vanaf het begin
  • "Verrassende Veelzijdigheid" ontmoet grote belangstelling

Hannover. LIGNA 2015, die in Hannover op vrijdag 15 mei ten einde liep, was een groo..

U bent op pagina : 33--> Aantal gevonden artikels : 988

BIESSE: INNOVATIE IS HET WACHTWOORD OP LIGNA

Biesse, het bedrijf uit Pesaro dat actief is op de markt voor machines en systemen voor hout, glas en steen, zal heel wat technologische innovaties lanceren op Ligna 2013, zowel op het vlak van nieuwe producten als wat software betreft, met als doel hun klanten 100% tevreden te stellen.

De investeringen die Biesse in de afgelopen jaren gedaan heeft om het productgamma te vernieuwen en uit te breiden, maken het voor het bedrijf mogelijk om aanwezig te zijn op één van de belangrijkste handelsbeurzen ter wereld, en dat met oplossingen die steeds meer gericht zijn op het beantwoorden aan de behoeften van de klanten, op het garanderen van hoge kwaliteitstandaarden, en op de afwerking en het ontwerp eigen aan de machines Made in Biesse.


[22/3/2013] - » Het persbericht lezen

KIEZEN VOOR HOUTSKELETBOUW IS BOUWEN AAN EEN ENERGIEZUINIGE EN MILIEUVRIENDELIJKE TOEKOMST

Binnen de bouwsector heeft hout(skelet)bouw veruit de beste troeven voor energiezuinig en milieuvriendelijk bouwen. Bovendien wordt sterk ingezet op innoverende concepten (bv. passiefrenovatie met houtskelet). Het verwondert dan ook niet dat 2 van de 3 genomineerde bedrijven voor de Innovation Award uitgereikt door de Confederatie Bouw naar aanleiding van de recente Batibouw-beurs, houtskeletbouwbedrijven zijn (nl. Machiels Building Solutions en Arkana).

Energiezuinig
Vanwege de sterke thermische isolatie-eigenschappen van hout, biedt houtskeletbouw de ideale oplossing voor het realiseren van passief- en lage-energiewoningen. De uitstekende energieprestaties van houtskeletbouwwoningen leiden tot aanzienlijk lagere energiefacturen.


[19/3/2013] - » Het persbericht lezen

PEFC IN DE KIJKER OP BOIS & HABITAT

Gelabeld hout voor tal van toepassingen
De beurs Bois & Habitat opent van 22 tot en met 25 maart haar deuren in Namen Expo. En dit jaar wordt het een feesteditie want het evenement telt 15 lentes. En PEFC is ook weer van de partij. De bezoekers maken kans op een zwembad vervaardigd uit PEFC-gelabeld hout.

Drie grote thema’s in de kijker
De beurs Bois & Habitat is intussen een vaste waarde geworden in Europa als het gaat over hout in al haar toepassingen voor in en rond de woning. Zo’n 180 gespecialiseerde exposanten zetten op zo’n 12.000 m² drie grote thema’s in de kijker: bouw /renovatie binnen- en buiteninrichting meubilair en design. Voor elk van deze toepassingen zijn ook PEFC-gelabelde producten te vinden op de markt. Daarom ook is PEFC al voor het 6e jaar op een rij de vaste partner van de beurs voor de grote bezoekerswedstrijd.


[14/3/2013] - » Het persbericht lezen

VAKMAN EN TROTS HET TE ZIJN!

De 5de editie van de gereedschappenbeurs Tools & Tools is doorgegaan op 27 en 28 januari en was een groot succes voor Festool. De thema van de stand gaf de gemoedelijkheid, de nostalgie, de waarde van het ambacht en vooral vakmanschap weer. In het midden van de stand werd een oud atelier heropgebouwd met daarin gereedschappen van voor het elektrisch tijdperk. Een nostalgische gebeurtenis voor liefhebbers van het beroep. Het atelier werd vervolgens omgebouwd tot een fotostudio en professionele fotografen stonden klaar om het moment te vereeuwigen. Het principe was simpel: de Festoolklanten ontvingen enkele dagen op voorhand een persoonlijke uitnodiging in de bus. Ze werden aangemoedigd om de Festoolstand te bezoeken op de beurs. In de uitnodigingsdoos vonden ze verschillende badges terug met daarop slogans zoals: „Ik hou van mijn vak“, „100%vakman“, „passie voor vakmanschap „ en „trotse vakman“. Alle klanten die vervolgens trots hun badge droegen en de stand bezochten, mochten op de foto met de daarvoor geschikte cache-poussière. De foto werd onmiddellijk uitgeprint en de fotosouvenir kon worden meegenomen.


[14/3/2013] - » Het persbericht lezen

ERVAAR HET WELDADIGE EFFECT VAN MEER DAGLICHT

VELUX toert tot eind maart met de "Daylight Experience" door België

Tijdens Batibouw heeft de VELUX Daylight Box heel wat bezoekers laten genieten van overvloedig daglicht. Nog tot en met 31 maart doorkruist deze mobiele ‘lichtbelevenis’ heel België. Deze speciaal ontworpen wagen biedt de unieke kans om te ervaren hoe het er in woning met veel daglicht aan toegaat. Wie deelneemt aan de Daylight Experience, maakt ook kans om tijdens het weekend van 21 juni een vliegreis te winnen naar Zweden, het land van de middernachtzon. Aan daglicht geen gebrek!


[8/3/2013] - » Het persbericht lezen

ZWITSERSE SCHUTTER SCHOOT GERICHT OP SLACHTOFFERS

Drie doden bij schietpartij in Zwitsers houtbedrijf

Bij een schietpartij in een houtbedrijf in Menznau (27/02/2013) , bij de stad Luzern in het centrum van Zwitserland, zijn woensdag drie doden, onder wie de dader, en zeven gewonden gevallen. Het motief van de schutter is nog niet bekend. De dader is een 42-jarige Zwitser die al meer dan tien jaar voor het bedrijf werkte. Hij schoot niet in het wilde weg maar richtte zijn handvuurwapen gericht op


[5/3/2013] - » Het persbericht lezen

ROBUUSTE CIRKELZAAG VOOR NAUWKEURIGE ZAAGSNEDEN

De nieuwe KS 55 FS van Metabo is goed uitgerust voor het zware werk in de bouw en past zonder adapter op nagenoeg elke geleidingsrail.

Voor universeel gebruik op werven en in de bouw brengt Metabo de cirkelzaag KS 55 FS op de markt. Dankzij de geoptimaliseerde aluminium voetplaat kan de zaag zonder adapter met bijna alle gangbare geleidingsrailsystemen gecombineerd worden en zo bijzonder nauwkeurig zagen. De KS 55 FS kan als enige cirkelzaag in zijn klasse tot 47° in verstek zagen. Om te voorkomen dat de gebruiker per ongeluk te schuin zaagt, heeft Metabo bij 45° een blokkering ingebouwd.


[5/3/2013] - » Het persbericht lezen

UITZONDERLIJK HOOG AANTAL FAILLISSEMENTEN IN DE BOUW VRAAGT OM ACTIE

Nooit eerder waren er zoveel faillissementen in een februarimaand. Dat blijkt uit de cijfers die Graydon net bekendmaakte. Het aantal faillissementen in Vlaanderen is dit jaar met 14% gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Bovendien steeg het aantal verloren jobs ten gevolge van die faillissementen met 54%. Uit de cijfers van Graydon blijkt verder dat het vooral de bouwnijverheid (43% stijging) en de kleinhandel (36%) zijn die worden getroffen.

In de bouwsector gingen in de periode januari-februari 365 bedrijven failliet. Vorig jaar waren dat er 255, wat ook al een erg hoog aantal was.


[1/3/2013] - » Het persbericht lezen

FINSTRAL BRENGT PVC EN ALUMINIUM SAMEN

Finstral pakt tijdens BATIBOUW 2013 uit met het revolutionaire FIN-Project. Het gamma bundelt de kwaliteiten van twee welbekende materialen: pvc en aluminium. Voortbouwend op zijn rijke ervaring op het gebied van pvc-ramen ontwikkelde Finstral een nieuw type profiel dat bestaat uit een meerkamerige kunststofkern.

Aan de binnen- en buitenzijde is een aluminiumbekleding aangebracht. Deze vernuftige combinatie biedt heel wat voordelen: het pvc zorgt voor een sterke thermische en akoestische performantie en het aluminium biedt een esthetische en duurzame afwerking. De meerkamerige pvc-kern is voorzien van een middendichting en superisolerende glasafstandhouders, waardoor de ramen bijzonder goed scoren qua warmteverliesfactor.


[1/3/2013] - » Het persbericht lezen

ACCOYA - MODIFIED WOOD BY ACSYS TECHNOLOGIES

Belgische top-fabrikant van ramen & deuren stapt over op ultra-duurzame en innovatieve houtsoort
Engels nv plant tegen eind 2014 tenminste 50% van zijn productie uit te voeren in het innovatieve Accoya-hout
Accoya-hout combineert de isolerende eigenschappen van naaldhout met de vastheid van tropisch hardhout

Brussel, 20 februari 2013 – Engels nv, één van de grootste fabrikanten van ramen en deuren in België maakte zopas bekend dat het in de toekomst voornamelijk gebruik zal maken van Accoya-hout. Dit is een milieuvriendelijke en innovatieve houtsoort die duurzamer is dan eender welke andere kwaliteitshoutsoort. Tegen 2013 zal Engels een vijfde van zijn ganse volume uitvoeren in Accoya en tegen eind 2014 zal dit nog oplopen tot tenminste 50%. Dit is een primeur in de houtverwerkende industrie in België en Europa.


[27/2/2013] - » Het persbericht lezen

BATIBOUW SLUIT PROFESSIONELE DAGEN AF

Naar goede gewoonte opende BATIBOUW met twee professionele dagen. Op donderdag 21 februari om 10u zwaaiden de deuren van de beurs officieel open. Professionelen uit de bouwsector werden verwelkomd om, samen met de pers, de vele informatieve standen te ontdekken en persconferenties bij te wonen. Om de eerste professionele dag feestelijk af te sluiten werden een aantal exposanten voor hun uitstekend voorbereide deelname beloond met een Communication Award. Eveneens op donderdag werd met de felbegeerde Eco Award de prijs voor meest milieuvriendelijk product of dienst uitgereikt. Een derde hoogtepunt was de druk bijgewoonde persconferentie van Vlaams minister van Energie, Wonen, Steden en Sociale Economie Freya Van den Bossche over de nieuwe energiebeleidsovereenkomst.


[26/2/2013] - » Het persbericht lezen

PAR-KY OP BATIBOUW 2013

Par-ky is trots om op Batibouw 2013 zijn nieuwe collectie voor te stellen. Opvallend is dat deze collectie fineervloeren een rustieke wending neemt.

Rustieke eiken
Het populaire gamma ‘Trendy Oaks’ wordt wegens groot succes verder uitgebreid. Par-ky speelt in op de rustieke trend en lanceert eiken met knopen in zijn fineervloeren. Deze eiken benadrukken het natuurlijke karakter van het hout en zorgen voor een rustieke sfeer in elk interieur. Par-ky brengt deze vloeren uit in 2 kleuren, namelijk Rustic Ivory Oak en Rustic Manhattan Oak. Naast deze rustieke eiken en de trendy witte en grijze tinten, komt er ook nog een warm, bruin kleur bij. Met deze Bronze Oak telt het gamma eiken voortaan 9 kleuren, die allemaal beschikbaar zijn in de 4 Par-ky collecties: Pro, Lounge, Sound en Deluxe. Zo heeft de klant een brede waaier aan mogelijkheden, aangepast aan zijn voorkeur en budget.


[25/2/2013] - » Het persbericht lezen

ARGENT ALU … GEEN DEUR TE ZIEN

‘Onopvallende binnendeuren’ – dé trend voor een tijdloos interieur met een strak en minimalistisch ontwerp. Met zijn onzichtbaar deursysteem speelt Argent Alu perfect in op deze trend. Dankzij dit systeem vormen gesloten deuren en wanden één geheel: de storende omlijstingen verdwijnen, terwijl de scharnieren zo gemonteerd zijn, dat ze van buitenaf helemaal niet meer zichtbaar zijn.

argenta® invisible neo
De argenta® invisible neo, vervaardigd uit zamak, is leverbaar in 3 versies: S-5, M-6 en L-7. Daar waar de compacte S-5-versie geschikt is voor deuren met een dikte van minimum 35 mm en een gewicht tot 80 kg (3 stuks), werd een M-6-versie ontwikkeld voor binnendeuren met een dikte van minimum 40 mm en een gewicht tot 100 kg.


[25/2/2013] - » Het persbericht lezen

RENSON® INVISIVENT®EVO FAMILIE.

Een discreet zelfregelend en akoestisch ventilatierooster voor elke toepassing

RENSON® ontwikkelde met de Invisivent® ’s werelds meest discrete zelfregelende ventilatierooster. Vandaag levert RENSON® naast de standaard Invisivent®EVO ook een onopvallend ventilatierooster voor integratie in gebouwen in drukke en lawaaierige buurten (Invisivent®EVO AK), voor toepassingen die een hoger debiet vereisen (Invisivent®EVO HF) of voor toepassingen op plaatsen met hoge windbelasting (Invisivent®EVO HR). Met de Invisivent®EVO UT biedt RENSON® zelfs een akoestische variant aan voor niet-residentiële toepassingen waar een hogere graad aan basisventilatie aangewezen is. Er is dus een discreet zelfregelend en akoestisch ventilatierooster van RENSON® voor elke toepassing.


[25/2/2013] - » Het persbericht lezen

LICHTSTE MOBIELE TAFELCIRKELZAAG

De nieuwe tafelcirkelzaag TS 254 van Metabo met geïntegreerd onderstel en wielen is in enkele seconden op- en afgebouwd en is in vergelijking met andere mobiele tafelcirkelzagen tot 50% lichter.

Compact
Met de tafelcirkelzaag TS 254 zet Metabo een nieuwe norm op gebied van mobiliteit. Kern van het concept is de volledige integratie in de behuizing van het onderstel met wielen. Hierdoor is de TS 254 ingeklapt erg compact, kan de machine ruimtebesparend worden opgeborgen en eenvoudig worden getransporteerd. Met een gewicht van slechts 33,4 kg is deze tafelcirkelzaag tot 50% lichter dan andere tafelcirkelzagen met onderstel en wielen. De gebruiker kan de zaag makkelijk naar de werkplaats transporteren dankzij de robuuste banden in hard rubber.


[22/2/2013] - » Het persbericht lezen
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 -> 66

WOOD-IT.BE  

WOOD-IT.BE BVBA G. KEYENLAAN 22 1160 BRUSSEL - Sitemap - Disclaimer - Contact: info@wood-it.be

PERSBERICHTEN
ARTIKELS
TWEEDEHANDSE HOUTBEWERKINGSMACHINES
GIDS VAN SCHRIJNWERKERS & INTERIEURBOUWERS
GIDS VAN PRODUCTEN & LEVERANCIERS
TE BEZOEKEN WEBSITES
TECHNISCH WOORDENBOEK NL/FR
VACATURES
DISCLAIMER
SITEMAP