transparenttransparent

woodLABMOVING IDEAS VAN BLUM OP INTERZUM


Klapdeursysteem wordt kleiner

Met de AVENTOS HK top brengt Blum een kleinere variant van het beproefde klapdeursysteem op de markt. Met zijn kleine inbouwgrootte en een hedendaags design van de afdekkap, integreert het beslagelement perfect in elke corpus. Het symmetrische systeem is eenvoudig aan beide zijden in de kast te monteren en dankzij de geïntegreerde, traploze openingshoekbegrenzer kan je exact bepalen hoe ver het front ..


BLUM POCKETDOOR & SPACE STEP


De stap naar nog meer opbergruimte

De invloed van de verstedelijking is nu al duidelijk voelbaar in onze woningen. Woonruimtes worden kleiner en dat zullen we in de toekomst meer en meer merken. Efficiënt omgaan met de beschikbaar (opberg)ruimte wordt één van de grote uitdagingen in de meubelbouw en daar weet Blum goed op in te spelen.

Op Interzum stelde Blum de SPACE STEP voor. Deze lade..


DECOSPAN SCOORT METEEN OP INTERZUM EN WINT TWEE AWARDS!


Keulen, 21/05/2019. Interzum is steeds 's werelds toonaangevende vakbeurs voor toeleveraniers naar de meubelindustrie en interieurontwerp. Op de grootste vakbeurs ter wereld in die branche zetten de exposanten nieuwe normen en bieden zij bezoekers uit de industrie en handel een overzicht van de meest baanbrekende innovaties in de sector. Decospan heeft dit volgens de jury uitmuntend gedaan en werd bekroond met twee prijzen: zowel het nieuwe Querkus Vintage I..


interzum AWARD 2019: DUBBELE WINST VOOR HETTICH


De prijswinnaars zijn ComfortSpin en ViZard by ambigence

Hettich won gisteravond maar liefst twee onderscheidingen voor productinnovaties. Het nieuwe klepbeslag ViZard by ambigence kreeg zelfs de onderscheiding 'Best of the Best'.

De uitreiking van de interzum awards 2019 vond plaats op 20 mei tijdens de legendarische interzum beursparty in het theater 'am Tanzbrunnen'. De jury van de in..


BLUM STELT NIEUWE INNOVATIES VOOR OP INTERZUM 2017


Interzum is dé plaats om de nieuwigheden uit de meubelindustrie te ontdekken. Ook beslagfabrikant Blum stelde er de nieuwste innovaties op het gebied van klapdeuren, scharnieren en ladesystemen voor aan het grote publiek. Deze nieuwigheden zullen pas volgend jaar beschikbaar zijn maar Blum licht op Interzum graag al een tipje van de sluier op.

Bewegingstechnologieën vereenvoudigd
Onder het centrale thema ‘Vier voor meer’ to..

Ligna


ALLEEN EN NOG HYPER PRODUCTIEF


Op de Ligna 2019 zien we dat veel gereedschappen zijn ontworpen om dode tijd te elimineren, de beweging van onderdelen te vergemakkelijken, repetitieve taken te elimineren zodat een schrijnwerker een dirigent wordt, wat leidt tot de robots en machines.

Stel je voor dat terwijl de CNC-machine met nesttafel al het werk doet van boren, frezen en snijden, de schrijnwerker andere taken kan uitvoeren, zoals het lijmen van de afkantbanden , of het same..


DE BIESSE DIGITALE FABRIEK OP LIGNA 2019: EEN WINNENDE ALLIANTIE TUSSEN MENS EN ROBOT


Pesaro, 15 mei 2019 - Bij LIGNA presenteert Biesse de toekomst van Industry 4.0: 6000 vierkante meter, waar automatisering en interconnectie een nog effectievere stimulans worden en het Automaction-concept tot leven brengen - de constante innovatieve geest van Biesse.

Ligna, een tweejaarlijks evenement, wordt gehouden in Hannover van 27 tot 31 mei 2019. Het is de toonaangevende vakbeurs als het gaat om machines, voorzieningen en..


EEN NIEUW HEFINRICHTING IS TOEGETREDEN TOT DE EUROTECH-PRODUCTPORTFOLIO


Het eT -Hover- univac- assortiment vacuümheftoestellen breidt zich uit: het omvat nu ook de nieuwe eT -Hover- univac-lijn . Het nieuw ontwikkelde hefinrichting is een compactere, lichtgewicht versie van de eT -Hover- univac . Net als zijn voorganger is het speciaal ontworpen voor het bouwen van gebieden.

De eT -Hover- univac is ontworpen als een hulpstuk voor kraan- en hefwerktuigen. Het is geschikt voor het heffen en verplaatsen van grote ladin..


WEINIG GROEP OP HET SALON LIGNA 2017 : DIGITALE PRODUCTIE TEN DIENSTE VAN DE KLANT


In 2017 begint het LIGNA salon met een nieuw oppervlakteconcept. Daarom zal de Weinig groep zijn complete gamma voor de bewerking van massief hout en afgeleide materialen voor de eerste keer voorstellen in gebouw 27. Onder het motto « THINK WEINIG » worden de klanten verwacht op een stand van 4000 m², voor een uniek aanbod voor ambachten en industrie. In de sector van het bewerken van massief hout, omvat het programma de segmenten schaven en vormgeven, debiet en optimali..


LIGNA PREVIEW


De grote lijnen zijn opgezet om van de editie 2017 van LIGNA een onmisbaar evenement te maken voor de sector van de houtindustrie, met alle veranderingen door elkaar.

Zoals dr. Andreas GRUCHOW, lid van het voorzittend comité van de Deutsche Messe AG, het al terecht zei tijdens de persconferentie op 14 februari, is de conjunctuur heel gunstig ondanks de daling van export naar Rusland, als gevolg van de sancties die de Europese overheden hebben o..

U bent op pagina : 33--> Aantal gevonden artikels : 1017

ZET UW PROJECTEN IN DE SPOTLIGHTS !

LMC nodigt u uit in MODULE, het innovatie- en opleidingscenter voor de professionele verwerker. Kom het meest uitgebreide assortiment aan meubelverlichting verkennen en uittesten.
Een niet te missen afspraak voor de vakman.

PROGRAMMA

 • Presentatie van noviteiten uit de verlichtingscatalogus LMC.
 • Neem deel aan de workshop "LED, verlichting van de toekomst".
 • Rondleiding in MODULE en ontdek de nieuwe producten van de grootste merken in meubelbeslag.

SESSIE (naar keuze)

 • Maandag 17 juni van 18u tot 20.30u
 • Dinsdag 18 juni van 9u tot 11.30u
 • Dinsdag 18 juni van 14u tot 16.30u


[31/5/2013] - » Het persbericht lezen

METABO BELGIUM MIKT VIA GERICHTE INFORMATIE OP GROTERE NABIJHEID MET DE KLANT

Naar aanleiding van de lancering begin mei van het revolutionaire 5.2 Ah-accupack, nam Metabo Belgium het initiatief om een nieuwe website ter beschikking te stellen van alle Metabo-gebruikers.

Mymetabo.be start uiteraard met de communicatie rond het nieuwe 5.2 Ah-accupack, waarvan de technologie de grenzen van draadloos werken beduidend verlegt. Een permanente aftelklok duidt aan hoeveel dagen, uren, minuten en seconden de gebruiker nog moet wachten alvorens het innoverende pack eind mei in de winkel ligt. Daarnaast vindt de bezoeker er de opvallende Pick+Mix-rubriek, een handige en vlotte manier om onmiddellijk zijn kortingen te ontdekken in functie van zijn aankoopintentie.

Mymetabo.be
Met het oog op een gerichte communicatie die de klanten informeert over wat hen rechtstreeks aanbelangt, ontwikkelde Metabo Belgium - naast de corporate website - een webstek voor de consumer met speciale acties, promoties en concrete voordelen.


[28/5/2013] - » Het persbericht lezen

HOUT PRO+ WORDT DE NIEUWE HOUTVAKBEURS

HOUT PRO+: Dat is de naam van de nieuwe Nederlandse vakbeurs voor en door de Houtbewerkingsbranche. Dat heeft de adviesraad gisteren bepaald.

Waarom HOUT PRO+?

 • HOUT: een vakbeurs uitsluitend voor de sector hout
 • PRO: een beurs uitsluitend voor de professionals uit deze branche
 • + : een beurs die méér biedt. De beurs is vernieuwend, biedt meer beleving en meer return.
  • Bij HOUT PRO+ is het 1+1=3! Waar en wanneer?
   De nieuwe houtbeurs HOUT PRO+ zal plaatsvinden van dinsdag 4 november tot en met vrijdag 7 november 2014 in de Brabanthallen in ‘s-Hertogenbosch.

   Gedragen door de sector zelf De leden van de adviesraad van HOUT PRO+ die hun schouders onder dit initiatief zetten, zijn:


   [24/5/2013] - » Het persbericht lezen

HEBROCK: AIRTRONIC NULVOEGSYSTEEM

Tijdens de Ligna 2013 had de Hebrockstand veel bekijks. Het door Hebrock zelf ontwikkelde Airtronic nulvoegsysteem kwam als een kei in de kikkerpoel het debat rond de "nulvoeg" animeren. De Airtronic werkt met verhitte perslucht en is goed op weg om de nulvoegtechnologie ook toegankelijk te maken voor het ambachtelijk bedrijf. Optioneel kan deze inrichting immers tegen een zacht prijsje ingebouwd worden in alle Hebrock modellen van de 3000-reeks. Bijzonder interessant is dat het traditionele lijmaggregaat niet uit de machine verwijderd wordt, zodat de gebruiker afwisselend hetzij het klassieke, hetzij het nulvoegsysteem kan toepassen.


[24/5/2013] - » Het persbericht lezen

ERVAAR HOUT OP ZIJN BEST MET SHINNOKI 2.0

Menen, 22 mei 2013. – Decospan, reeds jaren gekend als trendsetter op gebied van fineerverwerking, lanceerde op Interzum 2013 de vernieuwde collectie van haar merk Shinnoki. Naast een update van de kleuren werden ook enkele technische aanpassingen gedaan die het concept nog verbeteren! Het Belgische familiebedrijf Decospan ontwikkelde vijf jaar geleden als eerste op de makt een collectie afgewerkte fineerplaten die geen verdere afwerking meer behoeven. Een nieuw concept was geboren: Shinnoki, de fineerplaat die zich even gemakkelijk laat verwerken als een melamineplaat. Tijdens Interzum 2013 stelde het bedrijf de vernieuwde collectie voor.


[23/5/2013] - » Het persbericht lezen

SENSYS: HET SCHARNIER MET DE GEINTEGREERDE DEMPING

Comfort voor emotionele leefwerelden
De scharniergeneratie Sensys van Hettich verbindt uniform design met emotioneel comfort. Daarbij hoort vooral het gedempte, zelfstandige sluiten van de meubeldeur met de buitengewoon grote aantrekkingshoek van 35 graden. Het betrouwbare sluiten van de meubeldeuren zonder einige moeite evenals de gelijkmatig zachte sluitbeweging voldoen aan de hoogste eisen.

Naast de onzichtbaar geïntegreerde demping Silent System overtuigt Sensys eveneens door zijn elegant design: het scharnier in verbinding met de montageplaat vormt een harmonische eenheid. Een mooi gevormde afdekkap verbergt de scharnierpot. De ontgrendelingstoets voor de demontage is van vooraan niet zichtbaar.


[22/5/2013] - » Het persbericht lezen

HOOGSTE ONDERSCHEIDING VOOR DE AKOESTISCHE OPLOSSINGEN VAN EGGER BIJ DE INTERZUM AWARD 2013

Samen met zijn partner Akustik+ heeft EGGER op 12 mei de hoogste onderscheiding “Best of the Best” voor Interzum intelligent material & design 2013 gekregen.

Het in de categorie “materialen en oppervlakken” ingediende akoestiek motief “balance” met individuele perforatie kon de internationale jury van experts overtuigen als “uitstekend design dat in vorm en functie nieuwe maatstaven voor de branche zet.”

Het slimme motief werd voor het eerst voorgesteld op Interzum en bestaat 4 vrij combineerbare panelen dat in 256 verschillende variaties kan worden getoond. Door draaien, spiegelen en verschillende combinaties wordt er steeds een geheel gevormd met individuele onderdelen. Uit de 200 ingediende producten uit 16 landen kregen er slechts 9 de begeerde onderscheiding.


[22/5/2013] - » Het persbericht lezen

FULL-COLOUR ICE WHITE IN DE MASSA GEKLEURDE HPL PLATEN

De FD2 keukencreatie combineert witte (Print HPL 405 | porseleinwit), in de massa gekleurde Full-Colour Print HPL (kernkleur Ice White) volkunststofplaten voor de schil en de overeenkomstige witte Print HPL (kleur n° 405) voor het interieur van de modules met donkerbruine pRaL® solid surface (kleur n° 2168) voor de spoelbakken en de overeenkomstige donkerbruine Print HPL Sei (kleur n° 897) voor het interieur van de uitschuifbare constructie waarin o.a. de ovens zijn ondergebracht. Abet Laminati biedt met de exclusieve “pRaL® meets Print HPL” selectie een unieke “kleurenmatch” tussen 11 kleuren pRaL® solid surface en 11 overeenkomstige kleuren in Print HPL. pRaL® is een massieve in de massa gekleurde materie die met een speciale verlijmingstechniek wordt verwerkt zonder zichtbare naden of voegen. pRaL® solid surface wordt net zoals Print HPL voornamelijk toegepast voor keuken- en badkamermeubilair maar kent ook specifieke projecttoepassingen in vb. ziekenhuizen, laboratoria, scholen, rusthuizen, winkelinrichtingen, musea enz. Stratificato Full-Colour is een in de massa gekleurde HPL volkunststofplaat, leverbaar in diktes van 4 t.e.m. 14 mm.


[22/5/2013] - » Het persbericht lezen

PANEELZAAG GCM 8 SJL PROFESSIONAL

Biedt maximale horizontale zaagcapaciteit: de paneelzaag GCM 8 SJL Professional van Bosch Compact toestel voor het gebruik op de bouwplaats

 • Bijzonder hoge zaagcapaciteit van 312 x 70 millimeter
 • Krachtige 1600 wattmotor voor snel en zuiver zagen
 • Gering gewicht en handige draaggreep voor eenvoudig transport
 • Nieuwe tweepuntsafzuiging voor bijzonder stofarm werken
Met de paneelzaag GCM 8 SJL Professional brengt Bosch een toestel op de markt dat het op maat zagen van brede werkstukken, zoals laminaat, parket, terras- en vloertegels, maar ook meubelonderdelen of kabelgoten vergemakkelijkt. Dit wordt mogelijk gemaakt door de hoge horizontale zaagcapaciteit van 312 millimeter, die bij stationaire toestellen van deze klasse tot nu toe uniek is. Productmanager Christof Weitbrecht weet waarom grotere zaagbreedtes voor vaklui alsmaar belangrijker worden: "vele vloerbedekkingen volgen vandaag de trend van tegels: kleine formaten worden alsmaar vaker door grote formaten vervangen. Gebruikelijk zijn vandaag vloertegels tot 310 millimeter breed." Met de GCM 8 SJL Professional kunnen vaklui panelen van dit formaat zonder probleem bewerken. Nuttig zijn daarnaast het geringe gewicht van het toestel (ca. 17 kilogram), de compacte bouwvorm en de handige draaggreep. Al deze aspecten vergemakkelijken het gebruik op de bouwplaats.


[21/5/2013] - » Het persbericht lezen

GREENPANEL® NU OOK IN 60 MM

Hoe dikker het blad, hoe groter de voordelen: dat geldt voor Greenpanel®. Zijn voor 32 en 38 mm Greenpanel® al minder grondstoffen nodig dan voor even dikke andere basisbladen, vergelijk dan het nieuwe 60mm-blad eens met een opgedikt basisblad!

Nog minder volume, nog minder CO2-uitstoot: het nieuwe, dikke Greenpanel®-blad verdient het predicaat ‘milieuvriendelijk’ nog meer dan de dunnere bladen. Net als ‘mensvriendelijk’- want het materiaal is vele malen lichter dan een opgedikt blad, waardoor het makkelijker te tillen en te monteren is.

Het FSC- en CARB2-gecertificeerde Greenpanel® is het antwoord van Dekker op de groeiende vraag naar een milieuvriendelijk alternatief voor Toplaminaat®-bladen. Het is vervaardigd van hdf (high density fiber board), een plaat met een hogere dichtheid dan mdf.


[16/5/2013] - » Het persbericht lezen

ABET LAMINATI STELT LAMISHIELD VOOR TIJDENS ARCHITECT@WORK

Abet Laminati stelt LAMISHIELD, het nieuwe antibacteriële HPL, in primeur voor tijdens Architect@Work in Kortrijk en Luik (zie Kalender).

U kan als professioneel architect of interieurarchitect deze toonaangevende vakbeurs gratis bezoeken mits voorregistratie met een toegangscode die U via Abet Laminati kan aanvragen. Gelieve uw naam, bedrijf en adres te vermelden in uw aanvraag aub !


[16/5/2013] - » Het persbericht lezen

MOBILITEIT OP WIELTJES

Met de SYSTAINER-trolley SYS Cart en de duivel voor SYSTAINER SYS Roll

Uw materiaal transporteren van punt A naar punt B is vaak een pijnlijk, lang en zelfs ook gevaarlijk werk. Met de nieuwe Festool producten, speciaal ontworpen voor uw mobiliteit, wordt het transporteren van uw werkmateriaal kinderspel of het nu gaat om trappen omhoog of omlaag, kleine smalle gangen of gravel wegen.

Duivel voor SYSTAINER SYS Roll - 498660
Tot 100 kg eenvoudig vervoeren in plaats van dragen en daardoor tijd en kracht besparen en uw rug ontzien - dankzij de grote wielen (D 200 mm) zelfs over trappen of onbegaanbaar terrein.

Zijn sterke punten:

 • Tot 100 kg belastbaar eigen gewicht 6,5 kg
 • Extra grote achterwielen (D 200mm) om gemakkelijk over trappen te worden gerold en draai- en vergrendelbare voorwielen
 • Verstelbare riembevestiging voor extra stevigheid
 • Afstandstuk voor makkelijk openen van de bovenste SYSTAINER
 • Geïntegreerde lade (laadvermogen tot 5 kg) biedt plaats aan kleine onderdelen


[16/5/2013] - » Het persbericht lezen

SANTENS METAALWAREN EN IJZERWAREN VERTOMMEN BUNDELEN HUN KRACHTEN

Dinsdag 30 april 2013
Santens Metaalwaren en IJzerwaren Vertommen, professionele totaalleveranciers van bouwen meubelbeslag, gereedschappen en werkkledij gaan samen.

Santens Metaalwaren, met vestigingen te Gent en Brugge en IJzerwaren Vertommen uit Sint- Niklaas zullen gezamenlijk een 100-tal personeelsleden tewerkstellen en realiseren vandaag een geconsolideerde omzet van ca. 30 miljoen Euro.

Beide bedrijven zijn ervan overtuigd dat deze samenwerking een meerwaarde zal betekenen voor klanten en leveranciers, zowel naar servicegraad als naar assortiment.

Daarnaast biedt de groep totaaloplossingen inzake elektronisch bouwbeslag (advies en plaatsing van elektrische sloten, sturingen, toegangscontrole) en automatisaties van hekken, poorten en deuren.


[5/5/2013] - » Het persbericht lezen

DE COLLECTIE 2013-2017 VAN POLYREY

Durf, innovatie en creativiteit voor alle interieurprojecten

Polyrey heeft als vooraanstaand merk van decoratieve Hoge Druk Laminaat meer dan 50 jaar expertise opgebouwd in het ontwerpen en vervaardigen van kwalitatief hoogwaardig materiaal. Bij alle professionals staat het bedrijf bekend om zijn betrouwbaarheid, creativiteit en milieuvriendelijkheid. Met deze opmerkelijke knowhow aan de basis lanceert Polyrey zijn langverwachte "Collectie 2013-2017" voor interieurinrichting.

Meer dan 330 decors en 11 oppervlakte structuren - speciaal ontworpen voor design en interieurinrichting - zijn beschikbaar.

De collectie illustreert dat Polyrey de huidige trends op de voet volgt en garant staat voor actuele creaties.


[5/5/2013] - » Het persbericht lezen

NIEUWE WEBSTEK BIJ NOBLESSE BENELUX

Op vrijdag 26 april heeft Noblesse Benelux de stekker uit de oude website getrokken en een nieuwe webstek online gezet.

Het verschil is erg opvallend. De nieuwe website komt onmiddellijk terzake. Het gaat hier om machines en dat zal je gemerkt hebben. Op de homepage vinden we 12 blokjes met afbeeldingen van machines. Klik je hierop, dan kom je meteen op de overeenkomstige merkpagina. De webstek streeft eenvoud en overzichtelijkheid na. Het enige menu op de homepage is kort en bondig: bedrijf, merken, 2dehands, nieuws, en verder …

De twee belangrijkste keuzes zijn duidelijk "merken" en "nieuws". Onder "merken" vinden we een overzicht van de door Noblesse Benelux vertegenwoordigde merken. Naar het merk van je keuze kan je eigenlijk op 3 manieren: ofwel via een fotoblokje op de homepage, ofwel via de merknaam zelf, of tenslotte via de machine-index waar je bij elke machinesoort één of meerdere machinemerken vindt. Je krijgt dan een korte presentatie van het merk, een link naar de website van de fabrikant en in subrubrieken meestal een paar populaire machinetypes. Zo kom je al gauw aan meer dan 50 pagina's. Onder "nieuws" krijgen we een 40-tal berichten te zien. De nog relevante oudere berichten werden immers mee naar de nieuwe website verhuisd. Graag hopen we u met dit artikel een tikkeltje nieuwsgierig gemaakt te hebben. Het verschil met de goed oude "oldtimer" kan niet groter zijn. Het gaat hier meteen om de machines en om de service (onder "en verder …"). Hopelijk is dit u een bezoekje waard.


[30/4/2013] - » Het persbericht lezen
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 -> 68

WOOD-IT.BE  

WOOD-IT.BE BVBA G. KEYENLAAN 22 1160 BRUSSEL - Sitemap - Disclaimer - Contact: info@wood-it.be

PERSBERICHTEN
ARTIKELS
TWEEDEHANDSE HOUTBEWERKINGSMACHINES
GIDS VAN SCHRIJNWERKERS & INTERIEURBOUWERS
GIDS VAN PRODUCTEN & LEVERANCIERS
TE BEZOEKEN WEBSITES
TECHNISCH WOORDENBOEK NL/FR
VACATURES
DISCLAIMER
SITEMAP