transparenttransparent

woodLAB

Newsdesk woodweblab


BLUM STELT NIEUWE INNOVATIES VOOR OP INTERZUM 2017


Interzum is dé plaats om de nieuwigheden uit de meubelindustrie te ontdekken. Ook beslagfabrikant Blum stelde er de nieuwste innovaties op het gebied van klapdeuren, scharnieren en ladesystemen voor aan het grote publiek. Deze nieuwigheden zullen pas volgend jaar beschikbaar zijn maar Blum licht op Interzum graag al een tipje van de sluier op.

Bewegingstechnologieën vereenvoudigd
Onder het centrale thema ‘Vier voor meer’ to..


NIEUW BIJ STILLEMANS


STILLEMANS produceert hoge kwaliteit kunststof profielen. We ontwikkelen voortdurend nieuwe modellen. Vandaag hebben we meer dan 5000 profielen en accessoires beschikbaar.

STILLEMANS biedt u een totaaloplossing voor uw profielen. Wat we nog niet in huis hebben, kunnen we voor u ontwikkelen.

STILLEMANS maakt o.a. LED profielen, kantenband en handles – beschikbaar in een groot gamma afwerkingen en kleuren.


INTERZUM 2017: DECOSPAN IS GERICHT OP MERKEN EN BELEVING


Decospan, de Belgische leverancier van gefineerde panelen en een marktleider in Europa, is opnieuw van de partij in Keulen in hal 6. Deze editie echter met een aanzienlijk grotere stand en in plaats van links, meer naar rechts in de hal, en dicht bij de Piazza en centrale boulevard (C041). “Ook de look van de beursstand zal helemaal anders zijn dan in voorgaande jaren.” zegt Wouter Polfliet, brand manager van division panels en mede verantwoordelijk voor de marketing en ..


interzum 2017 - PREVIEW


Over precies 118 dagen gaat de vakbeurs Interzum van start in Keulen. De organisatoren zijn terecht koplopers te noemen op vlak van innovatie in de interieurbouw en de meubelindustrie. Elke twee jaar legt Interzum de basis voor toekomstige ontwikkelingen in deze industrie, dankzij de wisselwerking tussen exposanten en designers uit de hele wereld, die in de rij zullen staan voor dit niet te missen evenement. De exposanten (verdeeld over 10 beurshallen) lijken deze wissel..


ALPI STELT VOOR: RADIANT, HET HOUT DAT LEEFT VAN HET LICHT, PRIJS ‘BEST OF THE BEST’ INTERZUM AWARD 2015


Gedurende het International Year of Light and Light-Based Technologies, geïntroduceerd door UNESCO, is licht het sleutelbegrip van het ALPI hout. Als bekroning van de nieuwigheden onder de producten laat het nieuw hout Radiant het licht door, dankzij transparante harslijnen. Het innovatieve bereik van Radiant werd ook erkend door de jury van de Interzum Award 2015, die het product de prestigieuze “Best of the Best” Award toekende.

Een h..

Ligna


WEINIG GROEP OP HET SALON LIGNA 2017 : DIGITALE PRODUCTIE TEN DIENSTE VAN DE KLANT


In 2017 begint het LIGNA salon met een nieuw oppervlakteconcept. Daarom zal de Weinig groep zijn complete gamma voor de bewerking van massief hout en afgeleide materialen voor de eerste keer voorstellen in gebouw 27. Onder het motto « THINK WEINIG » worden de klanten verwacht op een stand van 4000 m², voor een uniek aanbod voor ambachten en industrie. In de sector van het bewerken van massief hout, omvat het programma de segmenten schaven en vormgeven, debiet en optimali..


LIGNA PREVIEW


De grote lijnen zijn opgezet om van de editie 2017 van LIGNA een onmisbaar evenement te maken voor de sector van de houtindustrie, met alle veranderingen door elkaar.

Zoals dr. Andreas GRUCHOW, lid van het voorzittend comité van de Deutsche Messe AG, het al terecht zei tijdens de persconferentie op 14 februari, is de conjunctuur heel gunstig ondanks de daling van export naar Rusland, als gevolg van de sancties die de Europese overheden hebben o..


LIGNA 2015: 'S WERELDS NUMMER 1


  • Een sterkere innovatieve geest en internationale uitstraling dan ooit
  • Het evenement weerspiegelt snelle vooruitgang geboekt door industrie 4.0 in houtbewerking en houtverwerking
  • Wood Industry Summit een succes vanaf het begin
  • "Verrassende Veelzijdigheid" ontmoet grote belangstelling

Hannover. LIGNA 2015, die in Hannover op vrijdag 15 mei ten einde liep, was een groo..

U bent op pagina : 34--> Aantal gevonden artikels : 980

BATIBOUW 2013 - QUICK STEP BRENG SFEER IN HUIS

Quickstep is vooral bekend om hun laminaat en parket, maar dit jaar brengen ze ook een compleet nieuwe vloerlijn mee naar BATIBOUW. Livyn is een kunststof vloer die uiterst slijtvast is en 100% waterdicht. Dat maakt het een ideale keuze voor bijvoorbeeld keuken of badkamer. De vloeren kregen een elegante houtprint, die meteen een warme sfeer in huis brengt. De subtiele oppervlaktestructuur versterkt het houtdessin en maakt het levensecht. De vloer kreeg ook groeven, waardoor de planken beter tot hun recht komen. Voordeel van het materiaal is verder nog dat het geluid absorbeert en men er dus in alle rust van kan genieten.


[31/1/2013] - » Het persbericht lezen

PFLEIDERER BOUWT VOORTAAN OP OSTERMANN, DÉ KANTENSPECIALIST VAN EUROPA!

Na een uitgebreide reorganisatie presenteert Pfleiderer op de BAU 2013 in München zijn eerste nieuwe collectie. Deze omvat nu ook de voorheen zelfstandige merken Duropal, Wodego en Thermopal. Tegelijkertijd zal Pfleiderer op de wereldbeurs voor architectuur, materialen en systemen ook de samenwerking met Ostermann, dé kantenspecialist van Europa, aankondigen. Ostermann zal vanaf medio januari, als speciaal gekwalificeerde partner, de bijpassende ABS kanten voor meer dan 300 verschillende kleuren en decoren decoratief plaatmateriaal van Pfleiderer gaan leveren.


[30/1/2013] - » Het persbericht lezen

DE NIEUWE 4,0 AH-ACCU'S VAN BOSCH

Lange levensduur dankzij CoolPack-techniek

  • Tot 50 procent langere looptijd dan bestaande 3,0 Ah-accu's
  • Gaan dubbel zo lang mee als accu's zonder CoolPack-techniek
  • De lichtste accu's op de markt en tegelijk heel robuust en compact
  • Ook bij temperaturen onder 0 graden erg krachtig
Efficiënt kunnen werken is een vereiste en daarom moet accugereedschap compact en krachtig zijn. Wat telt is een lange looptijd en een lange levensduur van de accu's. Daarom introduceert Bosch 4,0 Ah-accu's voor 14,4 en 18 volt Lithium-Ion- machines voor professionals.


[21/1/2013] - » Het persbericht lezen

BATIBOUW 2013 - BIOBASED MATERIALS

Biobased Materials: gratis tentoonstelling over biologische materialen tijdens BATIBOUW.

Van donderdag 21 februari tot en met zondag 3 maart is het tijd voor de jaarlijkse afspraak met BATIBOUW, ’s lands grootste en belangrijkste beurs in de bouw-, renovatie- en woonsector. De beurs wordt dit jaar opgeluisterd met de tentoonstelling ‘Biobased Materials’. Deze expositie vindt plaats in een voor de gelegenheid speciaal gecreëerde lounge tussen Paleis 11 en Paleis 12 van Brussels Expo, en zal gedurende de hele beurs gratis te bewonderen zijn. Alles samen zijn er zo’n honderd materiaalsamples te ontdekken.


[21/1/2013] - » Het persbericht lezen

ARGENTA® PIVOTICA®

Dankzij de argenta® pivotica® kan men creatief omgaan met ruimtelijke volumes en wanden. Voor dit pivot-scharnier is immers geen deurkader nodig en de deur kan ook perfect vlak met de wand geplaatst worden.

De compacte afmetingen zorgen voor een eenvoudige montage in de deur en maakt dit scharnier ook ideaal voor pivoterende kamerhoge deuren. Bovendien kan men bij deze argenta® pivotica® het scharnierpunt van de deur vrij kiezen (min. 40 mm van de zijkant van de deur). Zo kan men bijvoorbeeld brede deuren laten roteren in het midden. Dit in tegenstelling tot andere pivot-scharnieren op de markt. Deze argenta® pivotica® is uitermate compact en onzichtbaar, en geschikt voor zowel linkse als rechtse deuren. De sluitkracht van dit pivot-scharnier is perfect aanpasbaar en men kan de deur ook zo uitlijnen, dat ze steeds haaks hangt.


[14/1/2013] - » Het persbericht lezen

KANJER VAN EEN VOORRAADKAST

Het tekort aan opbergruimte in de keuken zorgt voor ergernis, zo blijkt uit wereldwijd onderzoek. Op Batibouw 2013 zet Blum SPACE TOWER - dé opbergkampioen onder de keukenkasten - in de kijker. Met dit kasttype vergroten de opbergmogelijkheden aanzienlijk. Bovendien is Space Tower ook ergonomisch een aanrader.

Torenhoog
Sedert vele jaren en in nauwe samenwerking met Duitse universiteiten observeert en bestudeert Blum wereldwijd de keuken van verschillende doelgroepen (grote gezinnen, singles, jongeren, senioren, andersvaliden, hobbykoks, etc.): de handelingen, de bewegingen, het comfort, de obstakels en de ergernissen.


[12/1/2013] - » Het persbericht lezen

DE LOOK & FEEL VAN ECHT HOUT

UNILIN pakt uit met primeur authentieke houtdecoren. Grote innovatie: authentieke houtdecoren met een gesynchroniseerde, diepe structuur op IMM Keulen.

UNILIN lanceert op Interzum 2013 synchrone, diepe structuren die helemaal met het originele houtdecor gelijklopen. Op IMM Keulen 2013 van 14 tot 20 januari kunnen bezoekers deze innovatie echter al in avant-première zien én voelen bij Meubles Demeyere, stand B050, hal 08.1.


[11/1/2013] - » Het persbericht lezen

WOOD-IT.BE LANCEERT DE MOBIELE VERSIE VAN ZIJN PORTAAL

Voor alle gsm’s met een internetaansluiting, geeft m.wood-it.be toegang tot alle toepassingen afhankelijk van het portaal.

Voortaan kunnen smartphonegebruikers heel eenvoudige zoekopdrachten (het vinden van een schrijnwerker, een nieuw leverancier, een tweedehands houtbewerkingsmachine...) via hun mobiele telefoon en tablet.

De mobiele Wood-it.be-site is beschikbaar in 2 talen: Nederlands en Frans.

Mobiel internetten is aan een stevige opmars bezig. Volgens recente statistieken zijn er tegenwoordig in België alleen, al zo’n 12 miljoen mobiele apparaten. Een aantal dat nog ongetwijfeld verder zal stijgen.

De mobiele website m.wood-it.be kent al een groot succes bij gsm-gebruikers (meer dan 15% van de bezoekers).


[7/1/2013] - » Het persbericht lezen

PROWOOD 2012

In moeilijk economische omstandigheden bewijst een beurs als Prowood haar absolute meerwaarde !

Het is altijd een beetje afwachten als de deuren van de beurs opengaan : zullen er genoeg bezoekers komen, zullen het nieuwe en interessante contacten en verkopen opleveren ? Wel op deze vierde Prowood editie was alles en iedereen in osmose : geen morositeit of negatieve klanken over de crisis, maar honger naar nieuwigheden en plannen voor concrete, onmiddellijke en in de nabije toekomst, te gaan investeren. Of hoe een sector sterk kan zijn !

Prowood sloot af met een totaal van 15.581 bezoekers, of een stijging van 800 bezoekers, meer buitenlanders (voornamelijk uit Nederland), en minder studenten als in het verleden. Beide de kwaliteit van de bezoekers en, aan exposantenzijde, van het tentoongestelde aanbod, zorgde voor een perfecte wisselwerking.

De laatste winnaar van een weekendarrangement is mevrouw Iris Van Cutsem uit Zandhoven.

Wij wensen alle exposanten en bezoekers hartelijk te bedanken voor hun komst en zien u graag terug op de vijfde editie van 18 tot en met 22 oktober 2015, terug in Flanders Expo !


[7/1/2013] - » Het persbericht lezen

PAR-KY DOMOTEX 2013

Par-ky is trots om op Domotex 2013 zijn nieuwe collectie voor te stellen. Opvallend is dat deze collectie fineervloeren een rustieke wending neemt en er meer focus wordt gelegd op structuur. Daarnaast heeft Par-ky een aantal conceptvloeren in petto voor zijn bezoekers.

Rustieke eiken
Het populaire gamma ‘Trendy Oaks’ wordt wegens groot succes verder uitgebreid. Par-ky speelt in op de rustieke trend en lanceert eiken met knopen in zijn fineervloeren. Deze eiken benadrukken het natuurlijke karakter van het hout en zorgen voor een rustieke sfeer in elk interieur. Par-ky brengt deze vloeren uit in 2 kleuren, namelijk Rustic Ivory Oak en Rustic Manhattan Oak. Naast deze rustieke eiken komt er ook nog een warm, bruin kleur bij. Met deze Bronze Oak telt het gamma ‘Trendy Oaks’ voortaan 9 kleuren, die allemaal beschikbaar zijn in de 4 Par-ky collecties: Pro, Lounge, Sound en Deluxe. Zo heeft de klant een brede waaier aan mogelijkheden, aangepast aan zijn voorkeur en budget.


[20/12/2012] - » Het persbericht lezen

BOIS & HABITAT 2013 - 16DE EDITIE

In 2013 viert de beurs Bois & Habitat haar vijftienjarig bestaan. Deze Belgische beurs, een pionnier in het bouwen met hout, heeft zich geleidelijk aan uitgebreid naar binnenhuisinrichting en houten meubilair. Het is een essentieel economisch middel van een van de meest dynamische industriële en artisanale sectoren in Wallonië. Ze heeft de evolutie van de sector gevolgd, de uitbreiding van haar aanbod en haar technologische vernieuwingen. De editie 2013 belicht alle laatste trends van de houtsector.


[20/12/2012] - » Het persbericht lezen

V-LI PROFESSIONAL BOUWRADIO EN DE GLI PORTALED PROFESSIONAL BOUWLAMP VAN BOSCH

Bosch Professional verovert de markt met twee accessoires voor de L-Boxx die het leven op het bouwterrein gemakkelijker en aangenamer maken. De GLI PortaLED Professional van Bosch is uniek omdat het een L-BOXX en bouwlamp in één is en de compacte GML 10,8 V-LI Professional bouwradio van Bosch zorgt voor een goede sound op de bouwplaats. Lees verder over de talrijke handige aspecten van deze unieke bouwlamp en -radio.

Precieze en krachtige verlichting op maat
Het in het deksel geïntegreerde lichtpaneel bestaat uit 60 LED's. Deze zijn aanzienlijk sterker en schokbestendiger dan andere lichtbronnen: de GLI PortaLED Professional kan namelijk een stapelgewicht tot 100 kg aan. Met drie helderheidniveaus en vier opstelmogelijkheden - als gesloten L-BOXX, twee vergrendelbare instellingen, en als compleet geopende L-BOXX – verlicht deze bouwlamp de werkplek precies zoals gewens


[18/12/2012] - » Het persbericht lezen

HAAKSE SLIJPERS VAN METABO INTRODUCEREN NIEUWE VEILIGHEIDSSTANDAARDEN.

Met tal van veiligheidsfuncties en gebruiksvriendelijke features beschermen de WEPBA haakse slijpmachines van Metabo de gebruiker nog beter dan voorheen.

Met de WEPBA 14-125 QuickProtect en de WEPBA 14-150 QuickProtect haakse slijpers zet Metabo de nieuwe norm inzake veiligheid en comfort. Beide modellen hebben een nominaal vermogen van 1400 Watt en beschermen de gebruiker op meerdere manieren: via de S-automatic veiligheidskoppeling, een Protect Safety Switch met dodemansfunctie, Autobalancer voor het reduceren van hand-armvibraties en als veiligheidstoestel met het snelste remsysteem op de markt. Dit alles maakt de nieuwe WEPBA-modellen tot de veiligste haakse slijpers voor industriële toepassingen en professionele metaalbewerking.


[18/12/2012] - » Het persbericht lezen

DECOSPAN WON !

Met de award voor de meest energiebewuste KMO 2012 beloont Electrabel bedrijven die kiezen voor een efficiënt en duurzaam energiebeleid.

Decospan won vrijdagavond in Antwerpen de prijs voor meest energiebewuste KMO van Vlaanderen. We streven er al jaren naar om de firma zo energie-efficiënt mogelijk te maken en zijn er dan ook trots op dat we deze prijs in ontvangst mochten nemen.

Promotiefilmpje die hiervoor gemaakt is, kunnen jullie bekijken op onderstaande link

http://www.unizo.be/milieuenenergie

Dit is ook verschenen op zondagavond op focus – wtv te bekijken op

http://www.focus-wtv.tv/video/


[12/12/2012] - » Het persbericht lezen

NIEUWE DIGITAL PRINT COLLECTIE : PARADE

Eén van de nieuwigheden die op de Abet Laminati stand worden voorgesteld is de ‘Parade’ Digital Print collectie die voor Abet Laminati werd ontworpen door de Italiaanse designer Giulio Iacchetti. Parade is een collectie van 12 decors, elk uitgevoerd in drie kleurschakeringen die kunnen worden opgedeeld in twee grote decorgroepen : de eerste is het resultaat van de studie van 6 verschillende eenheden, ontwikkeld op basis van een sterke digitale benadering. De tweede groep is het resultaat van tekeningen uit de vrije hand, die eerst werden gescand en vervolgens bewerkt voor de grafische afwerking van het laminaatpaneel.


[3/12/2012] - » Het persbericht lezen
1 -> 32 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66

WOOD-IT.BE  

WOOD-IT.BE BVBA G. KEYENLAAN 22 1160 BRUSSEL - Sitemap - Disclaimer - Contact: info@wood-it.be

PERSBERICHTEN
ARTIKELS
TWEEDEHANDSE HOUTBEWERKINGSMACHINES
GIDS VAN SCHRIJNWERKERS & INTERIEURBOUWERS
GIDS VAN PRODUCTEN & LEVERANCIERS
TE BEZOEKEN WEBSITES
TECHNISCH WOORDENBOEK NL/FR
VACATURES
DISCLAIMER
SITEMAP