woodLAB

Newsdesk woodweblab


BLUM STELT NIEUWE INNOVATIES VOOR OP INTERZUM 2017


Interzum is dé plaats om de nieuwigheden uit de meubelindustrie te ontdekken. Ook beslagfabrikant Blum stelde er de nieuwste innovaties op het gebied van klapdeuren, scharnieren en ladesystemen voor aan het grote publiek. Deze nieuwigheden zullen pas volgend jaar beschikbaar zijn maar Blum licht op Interzum graag al een tipje van de sluier op.

Bewegingstechnologieën vereenvoudigd
Onder het centrale thema ‘Vier voor meer’ to..


NIEUW BIJ STILLEMANS


STILLEMANS produceert hoge kwaliteit kunststof profielen. We ontwikkelen voortdurend nieuwe modellen. Vandaag hebben we meer dan 5000 profielen en accessoires beschikbaar.

STILLEMANS biedt u een totaaloplossing voor uw profielen. Wat we nog niet in huis hebben, kunnen we voor u ontwikkelen.

STILLEMANS maakt o.a. LED profielen, kantenband en handles – beschikbaar in een groot gamma afwerkingen en kleuren.


INTERZUM 2017: DECOSPAN IS GERICHT OP MERKEN EN BELEVING


Decospan, de Belgische leverancier van gefineerde panelen en een marktleider in Europa, is opnieuw van de partij in Keulen in hal 6. Deze editie echter met een aanzienlijk grotere stand en in plaats van links, meer naar rechts in de hal, en dicht bij de Piazza en centrale boulevard (C041). “Ook de look van de beursstand zal helemaal anders zijn dan in voorgaande jaren.” zegt Wouter Polfliet, brand manager van division panels en mede verantwoordelijk voor de marketing en ..


interzum 2017 - PREVIEW


Over precies 118 dagen gaat de vakbeurs Interzum van start in Keulen. De organisatoren zijn terecht koplopers te noemen op vlak van innovatie in de interieurbouw en de meubelindustrie. Elke twee jaar legt Interzum de basis voor toekomstige ontwikkelingen in deze industrie, dankzij de wisselwerking tussen exposanten en designers uit de hele wereld, die in de rij zullen staan voor dit niet te missen evenement. De exposanten (verdeeld over 10 beurshallen) lijken deze wissel..


ALPI STELT VOOR: RADIANT, HET HOUT DAT LEEFT VAN HET LICHT, PRIJS ‘BEST OF THE BEST’ INTERZUM AWARD 2015


Gedurende het International Year of Light and Light-Based Technologies, geïntroduceerd door UNESCO, is licht het sleutelbegrip van het ALPI hout. Als bekroning van de nieuwigheden onder de producten laat het nieuw hout Radiant het licht door, dankzij transparante harslijnen. Het innovatieve bereik van Radiant werd ook erkend door de jury van de Interzum Award 2015, die het product de prestigieuze “Best of the Best” Award toekende.

Een h..

Ligna


WEINIG GROEP OP HET SALON LIGNA 2017 : DIGITALE PRODUCTIE TEN DIENSTE VAN DE KLANT


In 2017 begint het LIGNA salon met een nieuw oppervlakteconcept. Daarom zal de Weinig groep zijn complete gamma voor de bewerking van massief hout en afgeleide materialen voor de eerste keer voorstellen in gebouw 27. Onder het motto « THINK WEINIG » worden de klanten verwacht op een stand van 4000 m², voor een uniek aanbod voor ambachten en industrie. In de sector van het bewerken van massief hout, omvat het programma de segmenten schaven en vormgeven, debiet en optimali..


LIGNA PREVIEW


De grote lijnen zijn opgezet om van de editie 2017 van LIGNA een onmisbaar evenement te maken voor de sector van de houtindustrie, met alle veranderingen door elkaar.

Zoals dr. Andreas GRUCHOW, lid van het voorzittend comité van de Deutsche Messe AG, het al terecht zei tijdens de persconferentie op 14 februari, is de conjunctuur heel gunstig ondanks de daling van export naar Rusland, als gevolg van de sancties die de Europese overheden hebben o..


LIGNA 2015: 'S WERELDS NUMMER 1


  • Een sterkere innovatieve geest en internationale uitstraling dan ooit
  • Het evenement weerspiegelt snelle vooruitgang geboekt door industrie 4.0 in houtbewerking en houtverwerking
  • Wood Industry Summit een succes vanaf het begin
  • "Verrassende Veelzijdigheid" ontmoet grote belangstelling

Hannover. LIGNA 2015, die in Hannover op vrijdag 15 mei ten einde liep, was een groo..

U bent op pagina : 34--> Aantal gevonden artikels : 988

INVALCIRKELZAAG TS 55 R

TS 55 R: De beste invalcirkelzaag die we ooit hebben gemaakt!

Onze hoogwaardige splintervrije zaagsnedes, onze geleiderails en uitstekende kwaliteit zetten al lang de trend.

Met de TS 55 R gaan we nu nòg verder:

Preciezer
Ook is de TS 55 R uitgevoerd met een vergrote hoekinstelling, -1° tot 47°, en een dubbele indicatie voor de diepte-instelling. Speciaal voor zagen met of zonder geleiderail. Als garantie voor nog meer precisie en een eenvoudige bediening. Verbetert is ook het spouwmes. Hiermee is het mogelijk exact aan te zetten in al bestaande zaagsnedes. Ook verbetert het nieuwe spouwmes de stofafzuiging tijdens het zagen.


[18/2/2013] - » Het persbericht lezen

HACO TRADING MET WERELDPRIMEUR OP BATIBOUW! (PALEIS 4, STAND 4400)

Batibouw, dé bekendste immobeurs in België, opent op 21 februari 2013 (pro) en op 23 februari voor particulieren zijn deuren. Uiteraard zal Haco Trading er bij zijn. En dat met een wereldprimeur!

Als alleenverdeler van Biesse stellen we voor het eerst ons nieuwste pronkstuk voor: de Rover K! Deze schitterend CNC Machine, speciaal bestemd voor schrijnwerk en interieur-inrichting, is een absolute must see op onze stand!


[14/2/2013] - » Het persbericht lezen

ARCHITECTONISCHE PLATEN TRESPA® METEON®

Trespa® Meteon® breidt het assortiment architectonische platen uit met nieuwe Matt-afwerking, Naturals en Wood Decors

WEERT, NEDERLAND – Innovatievere, natuurlijker ogende gevels voegen nieuwe dimensies toe aan architectonische ontwerpen.

Het kan niet genoeg benadrukt worden hoe belangrijk natuurlijk ogende producten zijn binnen de huidige vormgeving. Voor moderne gebouwen zijn de duurzaamheid en functionaliteit van moderne materialen een eerste vereiste. Natuurlijke en traditionele afwerkingen vormen hierbij, vanuit esthetisch oogpunt, een sterk pluspunt. In aanvulling op het bestaande, uitgebreide assortiment Trespa® Meteon®-gevelplaten introduceert Trespa een nieuwe Matt-afwerking, een nieuw assortiment Naturals en een uitgebreid assortiment Wood Decors, waardoor architecten voor gevelontwerpen nu over nog veel ruimere keuzemogelijkheden kunnen beschikken.


[7/2/2013] - » Het persbericht lezen

CARVEX PS 420 NAUWKEURIG IN ELK OPZICHT

De nieuwe pendeldecoupeerzaag CARVEX PS 420 van Festool

Van het begin af aan stond de CARVEX al voor een bijzonder krachtig vermogen en een buitengewoon bochtgedrag. Met de nieuw ontwikkelde trekstanggeleiding en parallel verstelbare geleideklemmen maakt de nieuwe generatie CARVEX PS 420 nu op het vlak van de nauwkeurigheid nog meer indruk.

Onverslaanbaar in elk detail
Met 3.800 slagen per minuut blijft ook de nieuwe generatie CARVEX PS 420 wat betreft kracht en vermogen de maat der dingen.


[6/2/2013] - » Het persbericht lezen

25 JAREN HETTICH

Traditie met toekomst
Twee datums bepalen substantieel de geschiedenis van de Hettich bedrijfsgroep: 1888, het jaar waarin het moederbedrijf in het Zwarte Woud werd gesticht en 1930, het oprichtingsjaar van de zustermaatschappij in Herford. 2013 viert de bedrijfsgroep haar 125-jarig bestaan en schenkt 125.000,00 Euro aan sociale projecten waarvoor zich de medewerksters en medewerkers engageren.

Vele medewerksters en medewerkers van Hettich over de hele wereld engageren zich naast hun beroep vrijwillig voor sociale projecten. ’Wij willen tegenover onze medewerkers onze waardering daarvoor uitspreken dat zij hun vrije tijd voor verschillende activiteiten in de sociale sector gebruiken en dit engagement ondersteunen. Daarom schenkt de bedrijfsgroep 125.000,00 Euro aan projecten waarin onze medewerksters en medewerkers actief zijn. Tegelijkertijd profiteren onze vestigingsplaatsen omdat wij projecten ondersteunen waarvan misschien ook onze medewerkers genieten’, zegt Dr. Andreas Hettich.


[4/2/2013] - » Het persbericht lezen

ZET UW PROJECTEN IN DE SPOTLIGHTS MET LED-OPLOSSINGEN

Van eenvoudige spots voor in de keuken tot complexe RGB-sturingen om een speciale sfeer te creëren, voor om het even welke toepassing heeft de professionele meubelmaker en interieurbouwer vandaag reeds een uitgebreide keuze om zijn projecten op te waarderen met LED-verlichting.

Met een zeer breed scala aan mogelijkheden zorgt LED voor oplossingen om een keukenwerkblad of de treden van een trap direct te verlichten, maar ook als indirecte verlichting om het design van een meubel of de finesse van een kastenwand te accentueren. LED is gemakkelijk te installeren, compact in afmetingen, discreet in te werken maar tegelijkertijd robuust en duurzaam waardoor hun veelzijdigheid het mogelijk maakt om ze te integreren in voorheen ongebruikelijke plaatsen binnen het interieur.


[4/2/2013] - » Het persbericht lezen

BATIBOUW 2013 - VISGRAAT NIEUWE STIJL

Visgraatparket geeft meteen grandeur aan een ruimte, maar het wordt nog weinig geplaatst omdat het zo’n tijdrovende klus is. Houtambacht blaast de traditie nu nieuw leven in door het visgraatparket op samengestelde wijze te fabriceren. Een toplaag van Frans eikenhout wordt verlijmd op een multiplex onderlaag, waardoor de natuurlijke werking van het hout geneutraliseerd wordt. Dat geeft uiteraard heel wat voordelen. Het parket verlaat plaatsingsklaar het atelier en is dus sneller en efficiënter te plaatsen dan het traditionele visgraatparket. Daarnaast is er ook geen nabewerking nodig op de werf, terwijl het traditionele visgraatparket nog geschuurd wordt.


[31/1/2013] - » Het persbericht lezen

BATIBOUW 2013 - PAR-KY NATUURLIJK RUSTIEK

De “Trendy Oaks” fineervloeren van Par-ky doen het bijzonder goed, en op BATIBOUW zullen dan ook een aantal nieuwe toevoegingen aan dat gamma te zien zijn. Inspelend op de trend naar meer rustieke en landelijke interieurs, lanceert het merk nu ook eiken met knopen in zijn fineervloeren. De knopen benadrukken het natuurlijke karakter van het hout en geven een extra landelijke touch aan het interieur. De vloer met knopen is er in 2 kleuren, rustic ivory oak en rustic manhattan oak. Nog een nieuwigheid in het gamma is dat de vloeren in eik, es, wenge en afzelia voortaan dieper geborsteld worden. Dat accentueert de natuurlijke structuur van het fineer en geeft een meer natuurlijke afwerking. Omdat het gaat om een kleine toplaag en niet om massief parket, blijven de vloeren erg budgetvriendelijk, een extra motivatie om de stand van Par-ky een bezoekje te brengen.


[31/1/2013] - » Het persbericht lezen

BATIBOUW 2013 - QUICK STEP BRENG SFEER IN HUIS

Quickstep is vooral bekend om hun laminaat en parket, maar dit jaar brengen ze ook een compleet nieuwe vloerlijn mee naar BATIBOUW. Livyn is een kunststof vloer die uiterst slijtvast is en 100% waterdicht. Dat maakt het een ideale keuze voor bijvoorbeeld keuken of badkamer. De vloeren kregen een elegante houtprint, die meteen een warme sfeer in huis brengt. De subtiele oppervlaktestructuur versterkt het houtdessin en maakt het levensecht. De vloer kreeg ook groeven, waardoor de planken beter tot hun recht komen. Voordeel van het materiaal is verder nog dat het geluid absorbeert en men er dus in alle rust van kan genieten.


[31/1/2013] - » Het persbericht lezen

PFLEIDERER BOUWT VOORTAAN OP OSTERMANN, DÉ KANTENSPECIALIST VAN EUROPA!

Na een uitgebreide reorganisatie presenteert Pfleiderer op de BAU 2013 in München zijn eerste nieuwe collectie. Deze omvat nu ook de voorheen zelfstandige merken Duropal, Wodego en Thermopal. Tegelijkertijd zal Pfleiderer op de wereldbeurs voor architectuur, materialen en systemen ook de samenwerking met Ostermann, dé kantenspecialist van Europa, aankondigen. Ostermann zal vanaf medio januari, als speciaal gekwalificeerde partner, de bijpassende ABS kanten voor meer dan 300 verschillende kleuren en decoren decoratief plaatmateriaal van Pfleiderer gaan leveren.


[30/1/2013] - » Het persbericht lezen

DE NIEUWE 4,0 AH-ACCU'S VAN BOSCH

Lange levensduur dankzij CoolPack-techniek

  • Tot 50 procent langere looptijd dan bestaande 3,0 Ah-accu's
  • Gaan dubbel zo lang mee als accu's zonder CoolPack-techniek
  • De lichtste accu's op de markt en tegelijk heel robuust en compact
  • Ook bij temperaturen onder 0 graden erg krachtig
Efficiënt kunnen werken is een vereiste en daarom moet accugereedschap compact en krachtig zijn. Wat telt is een lange looptijd en een lange levensduur van de accu's. Daarom introduceert Bosch 4,0 Ah-accu's voor 14,4 en 18 volt Lithium-Ion- machines voor professionals.


[21/1/2013] - » Het persbericht lezen

BATIBOUW 2013 - BIOBASED MATERIALS

Biobased Materials: gratis tentoonstelling over biologische materialen tijdens BATIBOUW.

Van donderdag 21 februari tot en met zondag 3 maart is het tijd voor de jaarlijkse afspraak met BATIBOUW, ’s lands grootste en belangrijkste beurs in de bouw-, renovatie- en woonsector. De beurs wordt dit jaar opgeluisterd met de tentoonstelling ‘Biobased Materials’. Deze expositie vindt plaats in een voor de gelegenheid speciaal gecreëerde lounge tussen Paleis 11 en Paleis 12 van Brussels Expo, en zal gedurende de hele beurs gratis te bewonderen zijn. Alles samen zijn er zo’n honderd materiaalsamples te ontdekken.


[21/1/2013] - » Het persbericht lezen

ARGENTA® PIVOTICA®

Dankzij de argenta® pivotica® kan men creatief omgaan met ruimtelijke volumes en wanden. Voor dit pivot-scharnier is immers geen deurkader nodig en de deur kan ook perfect vlak met de wand geplaatst worden.

De compacte afmetingen zorgen voor een eenvoudige montage in de deur en maakt dit scharnier ook ideaal voor pivoterende kamerhoge deuren. Bovendien kan men bij deze argenta® pivotica® het scharnierpunt van de deur vrij kiezen (min. 40 mm van de zijkant van de deur). Zo kan men bijvoorbeeld brede deuren laten roteren in het midden. Dit in tegenstelling tot andere pivot-scharnieren op de markt. Deze argenta® pivotica® is uitermate compact en onzichtbaar, en geschikt voor zowel linkse als rechtse deuren. De sluitkracht van dit pivot-scharnier is perfect aanpasbaar en men kan de deur ook zo uitlijnen, dat ze steeds haaks hangt.


[14/1/2013] - » Het persbericht lezen

KANJER VAN EEN VOORRAADKAST

Het tekort aan opbergruimte in de keuken zorgt voor ergernis, zo blijkt uit wereldwijd onderzoek. Op Batibouw 2013 zet Blum SPACE TOWER - dé opbergkampioen onder de keukenkasten - in de kijker. Met dit kasttype vergroten de opbergmogelijkheden aanzienlijk. Bovendien is Space Tower ook ergonomisch een aanrader.

Torenhoog
Sedert vele jaren en in nauwe samenwerking met Duitse universiteiten observeert en bestudeert Blum wereldwijd de keuken van verschillende doelgroepen (grote gezinnen, singles, jongeren, senioren, andersvaliden, hobbykoks, etc.): de handelingen, de bewegingen, het comfort, de obstakels en de ergernissen.


[12/1/2013] - » Het persbericht lezen

DE LOOK & FEEL VAN ECHT HOUT

UNILIN pakt uit met primeur authentieke houtdecoren. Grote innovatie: authentieke houtdecoren met een gesynchroniseerde, diepe structuur op IMM Keulen.

UNILIN lanceert op Interzum 2013 synchrone, diepe structuren die helemaal met het originele houtdecor gelijklopen. Op IMM Keulen 2013 van 14 tot 20 januari kunnen bezoekers deze innovatie echter al in avant-première zien én voelen bij Meubles Demeyere, stand B050, hal 08.1.


[11/1/2013] - » Het persbericht lezen
1 -> 32 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66

WOOD-IT.BE  

WOOD-IT.BE BVBA G. KEYENLAAN 22 1160 BRUSSEL - Sitemap - Disclaimer - Contact: info@wood-it.be

PERSBERICHTEN
ARTIKELS
TWEEDEHANDSE HOUTBEWERKINGSMACHINES
GIDS VAN SCHRIJNWERKERS & INTERIEURBOUWERS
GIDS VAN PRODUCTEN & LEVERANCIERS
TE BEZOEKEN WEBSITES
TECHNISCH WOORDENBOEK NL/FR
VACATURES
DISCLAIMER
SITEMAP