transparenttransparent

woodLABMOVING IDEAS VAN BLUM OP INTERZUM


Klapdeursysteem wordt kleiner

Met de AVENTOS HK top brengt Blum een kleinere variant van het beproefde klapdeursysteem op de markt. Met zijn kleine inbouwgrootte en een hedendaags design van de afdekkap, integreert het beslagelement perfect in elke corpus. Het symmetrische systeem is eenvoudig aan beide zijden in de kast te monteren en dankzij de geïntegreerde, traploze openingshoekbegrenzer kan je exact bepalen hoe ver het front ..


BLUM POCKETDOOR & SPACE STEP


De stap naar nog meer opbergruimte

De invloed van de verstedelijking is nu al duidelijk voelbaar in onze woningen. Woonruimtes worden kleiner en dat zullen we in de toekomst meer en meer merken. Efficiënt omgaan met de beschikbaar (opberg)ruimte wordt één van de grote uitdagingen in de meubelbouw en daar weet Blum goed op in te spelen.

Op Interzum stelde Blum de SPACE STEP voor. Deze lade..


DECOSPAN SCOORT METEEN OP INTERZUM EN WINT TWEE AWARDS!


Keulen, 21/05/2019. Interzum is steeds 's werelds toonaangevende vakbeurs voor toeleveraniers naar de meubelindustrie en interieurontwerp. Op de grootste vakbeurs ter wereld in die branche zetten de exposanten nieuwe normen en bieden zij bezoekers uit de industrie en handel een overzicht van de meest baanbrekende innovaties in de sector. Decospan heeft dit volgens de jury uitmuntend gedaan en werd bekroond met twee prijzen: zowel het nieuwe Querkus Vintage I..


interzum AWARD 2019: DUBBELE WINST VOOR HETTICH


De prijswinnaars zijn ComfortSpin en ViZard by ambigence

Hettich won gisteravond maar liefst twee onderscheidingen voor productinnovaties. Het nieuwe klepbeslag ViZard by ambigence kreeg zelfs de onderscheiding 'Best of the Best'.

De uitreiking van de interzum awards 2019 vond plaats op 20 mei tijdens de legendarische interzum beursparty in het theater 'am Tanzbrunnen'. De jury van de in..


BLUM STELT NIEUWE INNOVATIES VOOR OP INTERZUM 2017


Interzum is dé plaats om de nieuwigheden uit de meubelindustrie te ontdekken. Ook beslagfabrikant Blum stelde er de nieuwste innovaties op het gebied van klapdeuren, scharnieren en ladesystemen voor aan het grote publiek. Deze nieuwigheden zullen pas volgend jaar beschikbaar zijn maar Blum licht op Interzum graag al een tipje van de sluier op.

Bewegingstechnologieën vereenvoudigd
Onder het centrale thema ‘Vier voor meer’ to..

Ligna


ALLEEN EN NOG HYPER PRODUCTIEF


Op de Ligna 2019 zien we dat veel gereedschappen zijn ontworpen om dode tijd te elimineren, de beweging van onderdelen te vergemakkelijken, repetitieve taken te elimineren zodat een schrijnwerker een dirigent wordt, wat leidt tot de robots en machines.

Stel je voor dat terwijl de CNC-machine met nesttafel al het werk doet van boren, frezen en snijden, de schrijnwerker andere taken kan uitvoeren, zoals het lijmen van de afkantbanden , of het same..


DE BIESSE DIGITALE FABRIEK OP LIGNA 2019: EEN WINNENDE ALLIANTIE TUSSEN MENS EN ROBOT


Pesaro, 15 mei 2019 - Bij LIGNA presenteert Biesse de toekomst van Industry 4.0: 6000 vierkante meter, waar automatisering en interconnectie een nog effectievere stimulans worden en het Automaction-concept tot leven brengen - de constante innovatieve geest van Biesse.

Ligna, een tweejaarlijks evenement, wordt gehouden in Hannover van 27 tot 31 mei 2019. Het is de toonaangevende vakbeurs als het gaat om machines, voorzieningen en..


EEN NIEUW HEFINRICHTING IS TOEGETREDEN TOT DE EUROTECH-PRODUCTPORTFOLIO


Het eT -Hover- univac- assortiment vacuümheftoestellen breidt zich uit: het omvat nu ook de nieuwe eT -Hover- univac-lijn . Het nieuw ontwikkelde hefinrichting is een compactere, lichtgewicht versie van de eT -Hover- univac . Net als zijn voorganger is het speciaal ontworpen voor het bouwen van gebieden.

De eT -Hover- univac is ontworpen als een hulpstuk voor kraan- en hefwerktuigen. Het is geschikt voor het heffen en verplaatsen van grote ladin..


WEINIG GROEP OP HET SALON LIGNA 2017 : DIGITALE PRODUCTIE TEN DIENSTE VAN DE KLANT


In 2017 begint het LIGNA salon met een nieuw oppervlakteconcept. Daarom zal de Weinig groep zijn complete gamma voor de bewerking van massief hout en afgeleide materialen voor de eerste keer voorstellen in gebouw 27. Onder het motto « THINK WEINIG » worden de klanten verwacht op een stand van 4000 m², voor een uniek aanbod voor ambachten en industrie. In de sector van het bewerken van massief hout, omvat het programma de segmenten schaven en vormgeven, debiet en optimali..


LIGNA PREVIEW


De grote lijnen zijn opgezet om van de editie 2017 van LIGNA een onmisbaar evenement te maken voor de sector van de houtindustrie, met alle veranderingen door elkaar.

Zoals dr. Andreas GRUCHOW, lid van het voorzittend comité van de Deutsche Messe AG, het al terecht zei tijdens de persconferentie op 14 februari, is de conjunctuur heel gunstig ondanks de daling van export naar Rusland, als gevolg van de sancties die de Europese overheden hebben o..

U bent op pagina : 5--> Aantal gevonden artikels : 1017

UW VELUX DAKVENSTER VERVANGEN? SNELLER, MAKKELIJKER EN GOEDKOPER DAN U DENKT

De laatste generatie VELUX dakvensters isoleren beter, laten meer daglicht binnen en bieden meer comfort dan hun voorgangers. Toch zien veel mensen ertegenop om hun bestaande dakvenster te vervangen. Eigenlijk onterecht. In slechts enkele uren is uw nieuwe VELUX dakvenster geïntegreerd, zonder dure stellingen of vervelend breekwerk.

VELUX dakvensters zijn gemaakt om de tand des tijds met glans te doorstaan. Goed onderhouden gaan ze makkelijk 20, 30 of zelfs 40 jaar mee. Toch is een vervanging na 20 à 25 jaar te overwegen. VELUX zet immers hard in op innovatie. Daardoor bieden hedendaagse VELUX dakvensters:


[24/9/2018] - » Het persbericht lezen

EC TEC MOTOREN: LICHTER - MEER VERMOGEN – LANGERE LEVENSDUUR- EXTREEM ROBUUST - ONDERHOUDSVRIJ

Als professional kiest u terecht voor compacte, gemakkelijk te hanteren gereedschappen met een hoog prestatieniveau. Precies daarom heeft Festool het aandrijfconcept EC-TEC ontwikkeld. Lichter in gewicht, met een duidelijk effectievere krachtontplooiing van de apparaten en een lager energieverbruik.
Bovendien zonder koolborstels en dus slijtagevrij.

De intelligente EC TEC aandrijfbesturing werkt met twaalf magnetische polen die bewegen in combinatie met sensoren die zich in de motor van de machine bevinden. Hierbij bewaken deze sensoren voortdurend alle belangrijke parameters zoals toerental, temperatuur en de actuele positie van de rotor. Zo wordt steeds een gelijkmatige rondloop van de motor en een precieze toerentalregeling gegarandeerd. Als het gereedschap een kritische waarde nadert, reduceert EC-TEC ter bescherming automatisch de stroomtoevoer en het vermogen. De speciale vermogenselektronica zorgt altijd voor precies die hoeveelheid energie die de werksituatie vereist. Dit bespaart energie en zorgt ervoor dat je aanmerkelijk meer vermogen kan bereiken. Ideaal dus ook voor het werken op accu.


[19/9/2018] - » Het persbericht lezen

HETTICH - MOEITELOOS GREEPLOOS

Push to open Silent voor draaideuren
Greeploos meubeldesign wordt perfect dankzij een comfortabele toepassing. De nieuwe norm voor een overtuigende, gebruikersvriendelijke bediening heet Push to open Silent: greeploos openen van draaideuren gecombineerd met een gedempte sluiting. Als perfecte aanvulling is Push to open Silent ook verkrijgbaar voor schuifladen.

Push to open Silent combineert twee populaire comfortkenmerken: het greeploze openen en gedempte sluiten van meubeldeuren. Het openen gebeurt puur mechanisch door licht tegen de frontplaat te drukken. Bij het sluiten kan vertrouwd worden op de beproefde demping van de scharnieren, aangezien de stoter na het openen van de deur weer teruggaat naar zijn uitgangspositie. Dit werkt op batterijen, zodat er geen kabelaansluiting nodig is.


[18/9/2018] - » Het persbericht lezen

OPENDEURDAGEN BIJ VEBIM NV

Vrijdag 5 en zaterdag 6 oktober.

Vebim NV is sinds 1989 gespecialiseerd in de aan- en verkoop en revisie van tweedehands houtbewerkingsmachines.
U kan er ook terecht voor tal van nieuwe machines waaronder het volledige gamma ROBLAND-machines, VG borstel- en schuurmachines en NAZZARENO briketpersen.

In de toonzaal van 8000 m² beschikt Vebim over een permanent aanbod van een 500-tal machines.

He

t team van ervaren medewerkers staat paraat om u technische ondersteuning te geven en te begeleiden bij de keuze van uw machine.

Op vrijdag 5 en zaterdag 6 oktober wordt iedereen uitgenodigd op deze opendeurdagen waarop het volledige gamma machines gepresenteerd zal worden. Er zijn demo’s voorzien en tal van promoties.

Dit alles gaat gepaard met een hapje en een drankje.

  • Vrijdag 5 oktober : van 8u tot 21u.
  • Zaterdag 6 oktober : van 9u tot 18 u.

Adres: Bozestraat 41, 8501 Heule (Kortrijk)


[17/9/2018] - » Het persbericht lezen

DECOSPAN BIJ DE FINALISTEN VOOR “ONDERNEMING VAN HET JAAR® 2018”

Met trots kunnen we melden dat Decospan is genomineerd als finalist voor “Onderneming van het Jaar® 2018”, een initiatief van EY.

Na een intensieve voorbereiding bevinden we ons net als twee andere finalisten in het laatste traject om de felbegeerde trofee mee naar huis te nemen. Onze nominatie is een pluim voor alle medewerkers die zich dagelijks inzetten voor het bedrijf en het gevolg van een groeiverhaal dat enkel mogelijk geweest is dankzij het vertrouwen van onze klanten. Wij wensen iedereen hiervoor dan ook van harte te bedanken en we kijken met veel enthousiasme uit naar een verderzetting van de goede relaties.

EY organiseert de ‘Onderneming van het Jaar®’ award sinds 1995. De award zet Belgische bedrijven in de kijker die zich onderscheiden door hun innovatieve aanpak, gedurfde en internationale visie, strategie, gezonde financiële positie, geëngageerd teamwork, deugdelijk bestuur, ambitie en volharding om verder te groeien. De bekendmaking van de winnaar gebeurt tijdens een slotevenement op dinsdag 16 oktober 2018.


[12/9/2018] - » Het persbericht lezen

KEUKENDESIGN DAT ZICHZELF OVERTREFT

Kamat geleidingsscharnier voor extra hoge meubelfronten
Minimalistisch keukendesign maakt indruk door grote fronten en weinig naden. Met het nieuwe Kamat geleidingsscharnier biedt Hettich keukenfabrikanten de mogelijkheid om hoge meubeldeuren te gebruiken bij koelkasten met vastgemaakte deur.

Het Kamat geleidingsscharnier zorgt voor stabiliteit bij de draaibeweging van extra hoge meubelfronten die de koelkast en het daarboven liggende opbergvak afdekken. Het scharnier wordt voor ingebouwde koelapparatuur gebruikt in combinatie met Hettich scharnieren van de serie K02, K08 en K99.


[6/9/2018] - » Het persbericht lezen

VELUX - WEDSTRIJD IVA 2018: BELGISCH TEAM WINT!

Woensdag 29 augustus 2018 — Na twee dagen delibereren heeft een jury van internationaal befaamde architecten negen regionale laureaten gekozen voor de architectuurwedstrijd International VELUX Award (IVA) 2018. De regionale winnaars, waaronder ook een Belgisch team, zullen strijden voor de wereldtitel tijdens het World Architecture Festival dat in november in Amsterdam plaatsvindt. De laureaten werden gekozen uit 633 projecten ingediend door studenten uit 250 architectuurscholen uit 58 verschillende landen.

Gerenommeerde jury selecteert de winnaars
De juryleden, Carme Pigem Barceló, oprichtend vennoot van RCR Architects (Spanje), Li Hu, oprichtend vennoot van OPEN architecture (China), Rick Joy, directeur van Rick Joy Architects (Verenigde Staten), Saša Begović 3LHD Architects (Hongarije) en de vicevoorzitter van het VELUX Innovation Center, Martin Pors Jepsen, kwamen eind juni bij elkaar in Kopenhagen. Samen beoordeelden ze meer dan 600 studentenprojecten die het gebruik van daglicht in de architectuur op een innovatieve manier voorstellen.


[3/9/2018] - » Het persbericht lezen

VAN HOECKE STELT ZIJN NIEUWIGHEDEN VOOR OP PROWOOD

Prowood is de driejaarlijkse vakbeurs voor de meubelindustrie in België. Op de komende editie in oktober stelt Van Hoecke de nieuwigheden voor de toepassing en verwerking van klapdeuren, scharnieren en ladesystemen van het Oostenrijkse merk Blum voor aan het grote publiek. Daarnaast zoomt Van Hoecke in op “Van Hoeckes 13” , een visuele voorstelling van de 13 services die het aanbiedt om het leven van de klant eenvoudiger te maken.

EASYSTICK voor efficiënte en nauwkeurige bewerking
Bij complex beslag is het nauwkeurig verwerken een must. EASYSTICK voor MINIPRESS beschikt over een liniaal met geautomatiseerde aanslagen en een regeleenheid met display. Dat maakt het gemakkelijker om de machine in te stellen en de juiste boorposities door te geven. Zo wordt het manueel instellen van de aanslagen overbodig.


[3/9/2018] - » Het persbericht lezen

NIEUW ARGENTA INVISIBLE SCHARNIER EXO XC-10

De argenta invisible EXO XC-10 is de nieuwste variant in het assortiment onzichtbare scharnieren van Argent Alu. Dit nieuwe scharnier blinkt vooral uit in flexibiliteit want dankzij z’n variabele inbouwafstand (van 4 tot 10 mm) tot de voorkant van het deurblad, is die bruikbaar voor alle ‘opbouw’ deurkaders met deurlijsten. Ingefreesd op 4 mm gemeten vanaf het deurblad, blijft de openingshoek van 180° namelijk perfect behouden.

Zelfs met deurlijsten en een vloerplint rond de deur en tegen de muur, kan de deur zo toch steeds helemaal open. En dit opent zelfs nog meer perspectieven, want zo kan je ook een deurblad afwerken met dezelfde tegels of glas zoals de wand errond. Kwestie dat de deur visueel volledig in de wand verdwijnt. Zelfs met de extra dikte van die tegels of het glas op zowel de wand als de deur (maximum 2 keer 6 mm), kan die laatste dan toch nog helemaal opendraaien. De EXO XC-10 is zoals alle argenta invisible scharnieren uitgerust met het ‘Easy Hook’-systeem. Dankzij dat gepatenteerde systeem kan je het deurblad na montage in het deurkader nog makkelijk op je eentje afregelen, zowel in de hoogte, de breedte als de diepte.


[3/9/2018] - » Het persbericht lezen

HETTICH - MOBIELE HELPER VOOR AANPASSING, INSTALLATIE EN MONTAGE

De technische assistent van Hettich biedt hulp bij het installeren, monteren, afstellen en verwijderen van scharnieren, ladesystemen en vouw- en schuifdeursystemen. De toegevoegde bonus: de oplossingen worden gepresenteerd op een taakgerelateerde basis - als een videosequentie, PDF of in het gedeelte Veelgestelde vragen. Als gevolg hiervan vindt de gebruiker snel een antwoord op een vraag zonder lange montage- en installatie-instructies te hoeven doorlopen.

Bijvoorbeeld, de montage of installatie van een lade wordt in eenvoudige stappen uitgelegd. Als naderhand naderhand aanpassingen nodig zijn, laten korte animaties de gebruiker zien hoe het voorpaneel in de verschillende dimensies moet worden aangepast. Dit geeft de installateur in een mum van tijd een perfect resultaat.

Rekenhulpmiddelen voor het berekenen van het gewicht van componenten en laadcapaciteiten vullen het pakket aan.


[15/8/2018] - » Het persbericht lezen

NOBLESSE BENELUX - HEBROCK ZOMERACTIE

Als opkikker na het bouwverlof, bieden wij aan snelle beslissers een heel waardevol geschenk aan. Voor wie ten laatste op 31 augustus 2018 een Hebrock kantenaanlijmer van de F2-F4-F5 reeks bestelt met de optie 'verwisselbare lijmbak', krijgt zomaar gratis een 2de verwisselbare lijmbak incl. stand cadeau. Dit voordeel heeft een waarde van EUR 1.400 excl. BTW.

Het grote pluspunt van deze nieuwe optie is dat het lijmopbrengsysteem in zijn geheel wordt gewisseld, dus ook met de lijmwals. Zo is er geen sprake meer van een lijmresidu van een andere kleur dat zou kunnen achterblijven. Je hebt onmiddellijk de juiste lijmkleur ter beschikking. Het wisselen van de lijmbak is kinderspel en neemt zéér weinig tijd in beslag. Ook werken met PUR lijm behoort tot de mogelijkheden.

Om echt van dit concept te genieten moet je natuurlijk wel over een 2de verwisselbare lijmbak beschikken, anders valt er niet veel te verwisselen.

Dus, snel beslissen is de boodschap: vraag gauw uw offerte aan!
Bel naar Werner Kennes, tel. 0490 566 260 of stuur hem een email: werner.kennes@noblesse.be.


[14/8/2018] - » Het persbericht lezen

FESTOOL 18 VOLT-SYSTEEM

Dit jaar hebben wij weer besloten om uit te pakken met onze 18 V 5.2 Ah AIRSTREAM batterijen. Waarom zou ik een Festool batterij kopen? Wat is hun meerwaarde? Dit zijn vragen die jullie zich ongetwijfeld stellen. Daarom vroegen wij aan onze Trainers-Productspecialisten Reindert Nachtergaele en Alexis Leemans om hun mening over de kwestie te geven tijdens een tête-à-tête.

Waarom een Festool-batterij?
“Omdat bij Festool de elektronica perfect afgestemd is om de batterijen, alsook onze EC-TEC-motoren maximaal te ondersteunen” vertelt ons Reindert Nachtergaele. De printplaten zijn met hars ingegoten en dus volledig bestand tegen vocht.

Daarenboven genereren de EC-TEC motoren tot 30% meer vermogen en werken ze zonder koolborstels, wat de machines onderhoudsarm maakt.


[26/7/2018] - » Het persbericht lezen

OUDE LEGPATRONEN HERONTDEKT: LONGLIFE-PARKET RESIDENCE PS 500

Terug naar de toekomst: Longlife-parket Residence PS 500 geeft een geheel nieuwe interpretatie aan een klassiek legpatroon. Met zijn royale strookformaat (dekmaat: 710 x 142 mm) ziet het gelegde oppervlak er tijdloos elegant maar tegelijkertijd ook huiselijk en modern uit. Als kliksysteem wordt bij PS 500 gebruik gemaakt van het nieuwe Quadroclic Plus waarop patent is aangevraagd. Dit fold-down-systeem maakt het mogelijk om eenvoudig, snel en betrouwbaar te werken. Naast de klassieke visgraat zijn ook andere legpatronen zoals blok-, ladder- en vlechtpatronen mogelijk.


[18/7/2018] - » Het persbericht lezen

PERFECTIE IN ‘VENETIAANSE VOET’

12-volt-accuschaafmachine en -accukantenfrees van Bosch gaan bij de meester van de gondelbouwkunst in de leer

„Het is een uitdaging op zich. In elke boot leg je je ziel en zaligheid. Je legt er alles in om deze nog perfecter te maken.“ Roberto Tramontin heeft de passie voor een intensief ambacht in zijn bloed: hij is gondelbouwer in Venetië, al in de vierde generatie. Zijn werf ligt in de wijk Dorsoduro, waar het op de kanalen vaak heel stil is en rimpelloos water de oude gevels weerspiegelt. „De stilte is de magie van Venetië, wanneer nevel alles in watten hult, dempt, en je alleen een roeiriem hoort die door het water klieft“, vertelt de gondelbouwer. Zijn overgrootvader Domenico Tramontin heeft de werkplaats in 1884 geopend en daarmee vorm gegeven aan de traditie van de Venetiaanse gondelbouw: „Hij heeft veranderingen doorgevoerd bij de oude gondels, de stuurboordzijde verkort en de gondel haar asymmetrische vorm gegeven. Zij glijdt daardoor rechtdoor, wanneer de gondelier de roeiriem aan de rechterkant in het water dompelt. Tot de dag van vandaag gebruik ik dezelfde mallen en vormen.


[22/6/2018] - » Het persbericht lezen

PRODUCTIEF WERKEN: ARBEIDSVEILIGHEID EN BESCHERMING VAN DE GEZONDHEID VAN BOSCH VOOR DE VAKMAN

Uitgebreid systeem met directe bescherming tot bescherming op de lange termijn

  • Directe bescherming beperkt gevaar voor letsel bij het dagelijks werk tot een minimum
  • Bescherming op de lange termijn voorkomt gezondheidsrisico's
  • Oplossingen van Bosch ondersteunen diverse eisen

Meerwaarde door een hoge bescherming van gebruiker en gezondheid: Bosch biedt professionals een uitgebreid systeem voor efficiënt werken zonder aantasting van de gezondheid. Het spectrum reikt van oplossingen die het risico op letsel voor de gebruiker direct tot een minimum beperken, tot en met bescherming tegen gezondheidsrisico's op de lange termijn. Directe bescherming bieden bijvoorbeeld sensorgebaseerde functies als KickBack Control: herkent de geïntegreerde sensor tijdens het werken een plotseling blokkeren, bijvoorbeeld bij kantelen van een boor of doorslijpschijf, dan schakelt de motor in een fractie van een seconde uit en beperkt zo het risico op letsel door terugslag tot een minimum.


[11/6/2018] - » Het persbericht lezen
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 -> 68

WOOD-IT.BE  

WOOD-IT.BE BVBA G. KEYENLAAN 22 1160 BRUSSEL - Sitemap - Disclaimer - Contact: info@wood-it.be

PERSBERICHTEN
ARTIKELS
TWEEDEHANDSE HOUTBEWERKINGSMACHINES
GIDS VAN SCHRIJNWERKERS & INTERIEURBOUWERS
GIDS VAN PRODUCTEN & LEVERANCIERS
TE BEZOEKEN WEBSITES
TECHNISCH WOORDENBOEK NL/FR
VACATURES
DISCLAIMER
SITEMAP