transparenttransparent

woodLAB

Newsdesk woodweblab


BLUM STELT NIEUWE INNOVATIES VOOR OP INTERZUM 2017


Interzum is dé plaats om de nieuwigheden uit de meubelindustrie te ontdekken. Ook beslagfabrikant Blum stelde er de nieuwste innovaties op het gebied van klapdeuren, scharnieren en ladesystemen voor aan het grote publiek. Deze nieuwigheden zullen pas volgend jaar beschikbaar zijn maar Blum licht op Interzum graag al een tipje van de sluier op.

Bewegingstechnologieën vereenvoudigd
Onder het centrale thema ‘Vier voor meer’ to..


NIEUW BIJ STILLEMANS


STILLEMANS produceert hoge kwaliteit kunststof profielen. We ontwikkelen voortdurend nieuwe modellen. Vandaag hebben we meer dan 5000 profielen en accessoires beschikbaar.

STILLEMANS biedt u een totaaloplossing voor uw profielen. Wat we nog niet in huis hebben, kunnen we voor u ontwikkelen.

STILLEMANS maakt o.a. LED profielen, kantenband en handles – beschikbaar in een groot gamma afwerkingen en kleuren.


INTERZUM 2017: DECOSPAN IS GERICHT OP MERKEN EN BELEVING


Decospan, de Belgische leverancier van gefineerde panelen en een marktleider in Europa, is opnieuw van de partij in Keulen in hal 6. Deze editie echter met een aanzienlijk grotere stand en in plaats van links, meer naar rechts in de hal, en dicht bij de Piazza en centrale boulevard (C041). “Ook de look van de beursstand zal helemaal anders zijn dan in voorgaande jaren.” zegt Wouter Polfliet, brand manager van division panels en mede verantwoordelijk voor de marketing en ..


interzum 2017 - PREVIEW


Over precies 118 dagen gaat de vakbeurs Interzum van start in Keulen. De organisatoren zijn terecht koplopers te noemen op vlak van innovatie in de interieurbouw en de meubelindustrie. Elke twee jaar legt Interzum de basis voor toekomstige ontwikkelingen in deze industrie, dankzij de wisselwerking tussen exposanten en designers uit de hele wereld, die in de rij zullen staan voor dit niet te missen evenement. De exposanten (verdeeld over 10 beurshallen) lijken deze wissel..


ALPI STELT VOOR: RADIANT, HET HOUT DAT LEEFT VAN HET LICHT, PRIJS ‘BEST OF THE BEST’ INTERZUM AWARD 2015


Gedurende het International Year of Light and Light-Based Technologies, geïntroduceerd door UNESCO, is licht het sleutelbegrip van het ALPI hout. Als bekroning van de nieuwigheden onder de producten laat het nieuw hout Radiant het licht door, dankzij transparante harslijnen. Het innovatieve bereik van Radiant werd ook erkend door de jury van de Interzum Award 2015, die het product de prestigieuze “Best of the Best” Award toekende.

Een h..

Ligna


WEINIG GROEP OP HET SALON LIGNA 2017 : DIGITALE PRODUCTIE TEN DIENSTE VAN DE KLANT


In 2017 begint het LIGNA salon met een nieuw oppervlakteconcept. Daarom zal de Weinig groep zijn complete gamma voor de bewerking van massief hout en afgeleide materialen voor de eerste keer voorstellen in gebouw 27. Onder het motto « THINK WEINIG » worden de klanten verwacht op een stand van 4000 m², voor een uniek aanbod voor ambachten en industrie. In de sector van het bewerken van massief hout, omvat het programma de segmenten schaven en vormgeven, debiet en optimali..


LIGNA PREVIEW


De grote lijnen zijn opgezet om van de editie 2017 van LIGNA een onmisbaar evenement te maken voor de sector van de houtindustrie, met alle veranderingen door elkaar.

Zoals dr. Andreas GRUCHOW, lid van het voorzittend comité van de Deutsche Messe AG, het al terecht zei tijdens de persconferentie op 14 februari, is de conjunctuur heel gunstig ondanks de daling van export naar Rusland, als gevolg van de sancties die de Europese overheden hebben o..


LIGNA 2015: 'S WERELDS NUMMER 1


  • Een sterkere innovatieve geest en internationale uitstraling dan ooit
  • Het evenement weerspiegelt snelle vooruitgang geboekt door industrie 4.0 in houtbewerking en houtverwerking
  • Wood Industry Summit een succes vanaf het begin
  • "Verrassende Veelzijdigheid" ontmoet grote belangstelling

Hannover. LIGNA 2015, die in Hannover op vrijdag 15 mei ten einde liep, was een groo..

U bent op pagina : 5--> Aantal gevonden artikels : 980

DSM LANCEERT URALAC® ULTRA-WEBSITE OM NIEUWE FASE VAN POEDERCOATINGOPLOSSINGEN VOOR WARMTEGEVOELIGE SUBSTRATEN IN TE LUIDEN

Koninklijke DSM, een wetenschappelijk bedrijf dat wereldwijd actief is op het gebied van gezondheid, voeding en materialen, heeft vandaag een speciale Uralac® Ultra-website, www.dsm.com/ultra, gelanceerd om een nieuw hoofdstuk in te luiden voor deze baanbrekende technologie die het mogelijk maakt warmtegevoelige substraten, zoals vezelplaat met een gemiddelde dichtheid (mdf), in één keer goed te poedercoaten.


[23/3/2018] - » Het persbericht lezen

ROGIERS EXCLUSIEVE IMPORTEUR VAN SCM-HOUTBEWERKINGSMACHINES IN BELGIE

Vanaf heden mag Rogiers zich de exclusieve importeur noemen van het merk SCM, dat sinds 1952 wereldwijd één van de toonaangevende fabrikanten is van machines, systemen en technologieën voor de houtbewerkingsindustrie. Deze exclusiviteitsovereenkomst bevestigt enerzijds de sterke vertrouwensband tussen Rogiers en de SCM Group en maakt van Rogiers anderzijds de enige en exclusieve speler die het totaalaanbod aan SCM-houtbewerkingsmachines op de Belgische markt mag en kan aanbieden.


[22/3/2018] - » Het persbericht lezen

FINSA GAAT TRICOYA MAKEN

Accsys Technologies heeft een licentieovereenkomst gesloten met Financiera Maderera (Finsa) voor de fabricage van extreem duurzaam MDF met als merknaam Tricoya. De plaat zal bestaan uit door Accsys geacetyleerde houtvezels.

Plaatmaterialenfabrikant Finsa heeft met de licentie het recht verkregen om Tricoya-platen te maken in Spanje en Portugal, met non-exclusieve distributierechten voor andere regio's. Finsa verkoopt het speciale MDF onder de merknaam Tricoya en betaalt royalty's aan Accsys. In eerste instantie worden de geacetyleerde houtvezels voor de productie van de Tricoya-plaat geleverd vanuit Accsys' fabriek in Arnhem. In een later stadium wordt dit verzorgd door de nieuwe fabriek in het Engelse Hull die momenteel gebouwd wordt en in 2019 klaar moet zijn.

De eerste Tricoya MDF-platen worden al een jaar of vijf op de markt gezet door producent Medite. Het product kenmerkt zich door een zeer lange levensduur in buitentoepassingen. (foto: Tricoya)

Bron: houtnieuws


[20/3/2018] - » Het persbericht lezen

VAN HOECKE - TA'OR BOX OP KBB

KBB Birmingham is in het Verenigd Koninkrijk de grootste beurs voor de keuken-, slaapkamer- en badkamersector. Drie ruimtes waarin onze TA’OR BOX perfect tot zijn recht komt! Bezoekers kunnen op onze stand dan ook de unieke eigenschappen van onze revolutionaire, houten lade komen ontdekken.


[19/3/2018] - » Het persbericht lezen

MEER MET FINEER

Het FINPLASMA-project van de vakgroep Mode-, Textiel- en Houttechnologie (MTH) staat deze maand in de kijker in het vaktijdschrift Interieurbouw.

Hout kan meestal pas gebruikt worden na een goede voorbehandeling die het hout beschermt tegen bijvoorbeeld verkleuring, verwering of aantasting. Deze voorbehandeling verlengt de levensduur van het materiaal maar brengt ook problemen met zich mee. Door de behandelingen gaat het natuurlijke uitzicht van het hout (kleur, glans, textuur) vaak verloren. Bij het lijmen en coaten van behandeld hout kunnen hechtingsproblemen en zelf scheuren ontstaan. Dit vereist dan weer specifieke lijm- en coatingsprocessen die veel grondstoffen en energie vragen. Niet zo efficiënt en duurzaam dus!

Het FINPLASMA project wil onderzoeken of een voorbehandeling van hout met plasmatechnieken tegemoet kan komen aan deze problemen.


[19/3/2018] - » Het persbericht lezen

NOBLESSE BENELUX - 15% GOEDKOPER, ZELFDE KWALITEIT

Stenner biedt ons een kwaliteitsvolle 'basic' versie van de erg bekende en succesrijke ST100R bandherzaag. Zoals bekend is deze machine met zaagwielen van 914 mm en bandzaagbreedte van 100 mm zeer performant.

Het nieuwe ST100RB type is eigenlijk een volwaardige ST100R, waarin slechts een paar kenmerken zijn gewijzigd. Zo is hier geen elektronische HMI-interface aanwezig, ook geen horizontale rollen vooraan en achteraan. De druk op de aanvoerrol is niet meer pneumatisch maar met veer.

Dus … wat minder toeters en bellen, en 15% goedkoper.
Maar voor de rest een oerdegelijke ST100R met 15 kW motor, drukzaaggeleiders, pneumatische bladspanning, reinigings- en smeringsysteem voor het bandzaagblad en de zaagwielen, multirollengeleidingsplaat, traploos regelbare aanvoersnelheid, enz.


[15/3/2018] - » Het persbericht lezen

HACO TRADING OP HOLZ-HANDWERK

Met veel genoegen nodigen wij u uit op Holz-Handwerk (Nuremberg). Ontdek HACO Trading en de nieuwste Biesse innovatieve technologieën tijdens deze beurs voor houtbewerking

U kunt ons van 21 t.e.m. 23 maart vinden in hal 11, stand 206.

Kom en maak een live demo mee op de meest geavanceerde machines die op de markt beschikbaar zijn! Onze Biesse-specialisten demonstreren het revolutionaire B-suite pakket en leggen de belangrijkste kenmerken van Sophia, het innovatieve IOT-platform, uit.


[12/3/2018] - » Het persbericht lezen

INNOVATIES SCOREN HOOG OP EFWEX 2018

Wie direct of indirect betrokken is bij de productie en levering van houten en houtgerelateerde vloerbekledingen is steevast present op EFWEX 2018!

En wat betekent dat: ‘betrokken zijn’? Het betekent zowel de productie van de vloerbekleding zelf (houten vloeren, laminaat, bamboe, kurk, vinyl, PVC, linoleum…), alle toebehoren voor de plaatsing (ondervloeren, plinten, profielen…), chemische ‘middelen’ voor de voorbereiding, de plaatsing, de afwerking en het onderhoud (primers, lijmen, finishes…), machines en gereedschappen (handgereedschappen, schuurmachines…) als producten en middelen voor onderhoud, reiniging en ‘behoud’ (luchtbevochtigers, boenmachines…).

De basisassortiment worden sowieso geëxposeerd… pro memorie! Wat uit de brand springt, zijn de aangebrachte verbeteringen en upgrades aan bestaande producten of de regelrechte ‘nieuwigheden’.


[7/3/2018] - » Het persbericht lezen

DE NIEUWE BETONKLEUREN EN MARMER COLLECTIE VAN HI-MACS® NU VERKRIJGBAAR!

De Concrete collectie, een ‘Betonlook’ geïnspireerd door industrieel ontwerp en de nieuwe tinten van de Marmo-collectie, met de nobele en elegante aspecten van marmer!

Betonnen oppervlakken zijn een feit in de moderne architectuur beton als materiaal biedt karakter, ruwheid en warm getinte esthetiek in verschillende grijstinten. De nieuwe Concrete Collection is een productlijn die voortkwam uit een eerste verlangen om terug te gaan naar de essentie. De productlijn belichaamt de ruwe textuur van onbewerkt beton met de gladde afwerking van HI-MACS®.


[1/3/2018] - » Het persbericht lezen

VELUX - NIEUW GEREEDSCHAP OM HET LEVEN VAN INSTALLATEURS TE VEREENVOUDIGEN

VELUX stelt een hijsgereedschap voor om de installatie van de VELUX-dakvensters te vereenvoudigen. Hiermee kunnen installateurs de dakvensters met een kraan vanop de grond tot op het dak optillen.

Een nieuwe voorziening met talrijke voordelen
VELUX stelt een nieuwe flexibele oplossing voor die aangepast is aan alle daken. Deze hijsgereedschap vereenvoudigt de installatie en de hantering van dakvensters. Met dit nieuwe gereedschap kan de installatie sneller gebeuren. Het is inderdaad niet meer nodig het wentelend kader te verwijderen. Het vergemakkelijkt de haakse plaatsing van het dakvenster. De montagevoorziening zorgt voor meer stabiliteit tijdens het plaatsen van dakvensters. Tot slot heeft de installateur dankzij dit nieuwe hijsgereedschap geen extra mankracht nodig om het venster op het dak te installeren. Tijdens de montage kunnen zijn collega’s dus gerust andere taken uitvoeren.


[1/3/2018] - » Het persbericht lezen

HOUT & JOBS

Per 1 februari 2018 werden de aktiviteiten van Timber training Center opgesplitst in 2 organisaties. Timber trainig Center voor opleidingen en Hout & Jobs voor recruitment & advies Hout & Jobs is gegroeid uit de jarenlange ervaring van Timber training Center als opleidingscentrum voor de houtsector. De focus ligt enerzijds het ondersteunen van de werkgever met advies en coaching en anderzijds het zoeken van nieuw of ervaren talent exclusief voor de houtsector. Hout & Jobs wil de link zijn tussen werkgevers en werkzoekenden met hogere en technische profielen die in die sector aan de slag willen op nationaal of internationaal niveau.

Op 15 februari is dhr. Alain Terryn gestart als HR medewerker voor de regio België, Nederland en Frankrijk.

www.houtjobs.com


[27/2/2018] - » Het persbericht lezen

HOMAG - DE ONTMOETING VAN DESIGN EN DIGITAAL

De nieuwe generatie HOMAG-machines

Op Holz-Handwerk stelt Homag zich voor in haar nieuwe design onder het motto “design meets digital”. De bedieningen zijn nog intuïtiever en elke Homag machine kan aangebonden worden in het tapio-netwerk. Daarbij komen de machinedata in the cloud te staan en zijn deze steeds nuttig consulteerbaar, zowel voor de bedrijfsleider, de machinebediener, de productieleider alsook voor de onderhoudstechnicus.

Nieuwe productnamen, eenvoudig en begrijpelijk
In het voorjaar van 2017 heeft de HOMAG Group bijna alle bestaande merken onder één merknaam “HOMAG verzameld” onder de slogan “one Homag, your solution” Op de Holzhandwerkbeurs van Nurnberg in maart 2018 zullen naast de nieuwe design ook de namen van zijn producten gewijzigd om verwarring te voorkomen. De nieuwe referenties zijn gemakkelijk te begrijpen, herkenbaar en uniek.


[27/2/2018] - » Het persbericht lezen

SORTIMO BEHAALT NOMINATIE TRENDS GAZELLEN 2018

12/02/2018 – Sortimo, specialist in de inrichting van bedrijfsvoertuigen, werd zopas uitgeroepen tot “Genomineerde Gazellen: Vlaams-Brabant – KMO”. De onderneming behoort daarmee tot de groep van tweehonderd genomineerden die samen het kruim vormen van het actuele bedrijfslandschap in de regio.

Arn Vervloet en Raoul Laue, zaakvoerders bij Sortimo Belux, zijn erg verheugd over deze erkenning: “Een Gazelle genomineerde wordt verkozen op basis van harde groeicijfers. Dat Sortimo bij dit selecte groepje hoort, toont aan dat we goed bezig zijn. Alle medewerkers in het bedrijf leveren dagelijks uitstekend werk. Dat vertaalt zich in tevredenheid en vertrouwen bij de klant én dus ook in positieve cijfers.”


[13/2/2018] - » Het persbericht lezen

VELUX - MYDAYLIGHT, EEN VR-APPLICATIE VOOR DE INRICHTING VAN DE RUIMTES ONDER HET DAK.

MyDaylight, de nieuwe applicatie van VELUX, maakt via cloud computing een virtuele maar levensechte simulatie van de daglichtinval in een kamer.

Daglichtsimulatie
Daglicht heeft een enorme invloed op ons leven, maar is ontastbaar en moeilijk te meten of synthetisch te produceren. De manier waarop daglicht binnenkomt verschilt en verandert in elke situatie: het hangt af van de ligging en oriëntatie van het huis, de positie van het venster in het huis en de stand van de zon (seizoen en uur van de dag). Eens het licht het huis binnenvalt, wordt het weerspiegeld op verschillende oppervlakken - vloeren, muren, meubels - en naargelang de positie, de kleur en de textuur van deze oppervlakken. De manier waarop het weerspiegelde licht en het directe licht gecombineerd worden, beïnvloedt hoe het licht wordt waargenomen.


[8/2/2018] - » Het persbericht lezen

HACO OP BATIBOUW 2018 LEVERANCIER VAN HOOGWAARDIGE MACHINES IN BELGIE EN NEDERLAND

HACO Trading is dit jaar opnieuw aanwezig op Batibouw.
Volg een demo op onze innovatieve bewerkingscenters als de Biesse Rover K Smart en de nieuwste Black Label machines!

U kunt bij ons salesteam terecht voor een antwoord op al uw vragen en een persoonlijke demo.

BIESSE ROVER K SMART Compact CNC bewerkingscenter voor vaklui en kleine en middelgrote ondernemingen die op zoek zijn naar eenvoudige oplossingen tegen betaalbare prijzen.

BEZOEK ONS OP BATIBOUW, HAL 9 STAND 136


[8/2/2018] - » Het persbericht lezen
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 -> 66

WOOD-IT.BE  

WOOD-IT.BE BVBA G. KEYENLAAN 22 1160 BRUSSEL - Sitemap - Disclaimer - Contact: info@wood-it.be

PERSBERICHTEN
ARTIKELS
TWEEDEHANDSE HOUTBEWERKINGSMACHINES
GIDS VAN SCHRIJNWERKERS & INTERIEURBOUWERS
GIDS VAN PRODUCTEN & LEVERANCIERS
TE BEZOEKEN WEBSITES
TECHNISCH WOORDENBOEK NL/FR
VACATURES
DISCLAIMER
SITEMAP