woodLAB

Newsdesk woodweblab


BLUM STELT NIEUWE INNOVATIES VOOR OP INTERZUM 2017


Interzum is dé plaats om de nieuwigheden uit de meubelindustrie te ontdekken. Ook beslagfabrikant Blum stelde er de nieuwste innovaties op het gebied van klapdeuren, scharnieren en ladesystemen voor aan het grote publiek. Deze nieuwigheden zullen pas volgend jaar beschikbaar zijn maar Blum licht op Interzum graag al een tipje van de sluier op.

Bewegingstechnologieën vereenvoudigd
Onder het centrale thema ‘Vier voor meer’ to..


NIEUW BIJ STILLEMANS


STILLEMANS produceert hoge kwaliteit kunststof profielen. We ontwikkelen voortdurend nieuwe modellen. Vandaag hebben we meer dan 5000 profielen en accessoires beschikbaar.

STILLEMANS biedt u een totaaloplossing voor uw profielen. Wat we nog niet in huis hebben, kunnen we voor u ontwikkelen.

STILLEMANS maakt o.a. LED profielen, kantenband en handles – beschikbaar in een groot gamma afwerkingen en kleuren.


INTERZUM 2017: DECOSPAN IS GERICHT OP MERKEN EN BELEVING


Decospan, de Belgische leverancier van gefineerde panelen en een marktleider in Europa, is opnieuw van de partij in Keulen in hal 6. Deze editie echter met een aanzienlijk grotere stand en in plaats van links, meer naar rechts in de hal, en dicht bij de Piazza en centrale boulevard (C041). “Ook de look van de beursstand zal helemaal anders zijn dan in voorgaande jaren.” zegt Wouter Polfliet, brand manager van division panels en mede verantwoordelijk voor de marketing en ..


interzum 2017 - PREVIEW


Over precies 118 dagen gaat de vakbeurs Interzum van start in Keulen. De organisatoren zijn terecht koplopers te noemen op vlak van innovatie in de interieurbouw en de meubelindustrie. Elke twee jaar legt Interzum de basis voor toekomstige ontwikkelingen in deze industrie, dankzij de wisselwerking tussen exposanten en designers uit de hele wereld, die in de rij zullen staan voor dit niet te missen evenement. De exposanten (verdeeld over 10 beurshallen) lijken deze wissel..


ALPI STELT VOOR: RADIANT, HET HOUT DAT LEEFT VAN HET LICHT, PRIJS ‘BEST OF THE BEST’ INTERZUM AWARD 2015


Gedurende het International Year of Light and Light-Based Technologies, geïntroduceerd door UNESCO, is licht het sleutelbegrip van het ALPI hout. Als bekroning van de nieuwigheden onder de producten laat het nieuw hout Radiant het licht door, dankzij transparante harslijnen. Het innovatieve bereik van Radiant werd ook erkend door de jury van de Interzum Award 2015, die het product de prestigieuze “Best of the Best” Award toekende.

Een h..

Ligna


WEINIG GROEP OP HET SALON LIGNA 2017 : DIGITALE PRODUCTIE TEN DIENSTE VAN DE KLANT


In 2017 begint het LIGNA salon met een nieuw oppervlakteconcept. Daarom zal de Weinig groep zijn complete gamma voor de bewerking van massief hout en afgeleide materialen voor de eerste keer voorstellen in gebouw 27. Onder het motto « THINK WEINIG » worden de klanten verwacht op een stand van 4000 m², voor een uniek aanbod voor ambachten en industrie. In de sector van het bewerken van massief hout, omvat het programma de segmenten schaven en vormgeven, debiet en optimali..


LIGNA PREVIEW


De grote lijnen zijn opgezet om van de editie 2017 van LIGNA een onmisbaar evenement te maken voor de sector van de houtindustrie, met alle veranderingen door elkaar.

Zoals dr. Andreas GRUCHOW, lid van het voorzittend comité van de Deutsche Messe AG, het al terecht zei tijdens de persconferentie op 14 februari, is de conjunctuur heel gunstig ondanks de daling van export naar Rusland, als gevolg van de sancties die de Europese overheden hebben o..


LIGNA 2015: 'S WERELDS NUMMER 1


  • Een sterkere innovatieve geest en internationale uitstraling dan ooit
  • Het evenement weerspiegelt snelle vooruitgang geboekt door industrie 4.0 in houtbewerking en houtverwerking
  • Wood Industry Summit een succes vanaf het begin
  • "Verrassende Veelzijdigheid" ontmoet grote belangstelling

Hannover. LIGNA 2015, die in Hannover op vrijdag 15 mei ten einde liep, was een groo..

U bent op pagina : 5--> Aantal gevonden artikels : 988

#BUILTWITHBOSCH – ZO TESTEN PROFESSIONALS!

Dinsdag 10 april 2018 — Productinnovaties testen, beoordelen en ervaringen uitwisselen om nog efficiënter te werken: daarvoor staat #builtwithBosch. In de afgelopen twee jaar hebben meer dan 5000 professionals uit Europa nieuwe productinnovaties zoals het FlexiClick-systeem met 12 volt of de accu reciprozaag GSA 18V-32 Professional getest. Hun ervaringen hebben ze met foto's en video’s via Facebook gedeeld met andere professionals. Vandaag begint een nieuwe ronde in de testactie en professionals uit alle branches kunnen deelnemen.

Met #builtwithBosch maakt Bosch het mogelijk voor professionals om gratis de nieuwste professionele elektrische gereedschappen te testen alleen of in teams. De enige voorwaarden voor eventuele deelname: de testgereedschappen dienen uitsluitend voor professioneel gebruik en de potentiële tester dient een actief Facebook-profiel te hebben voor de verspreiding van de testervaringen.


[11/4/2018] - » Het persbericht lezen

NIEUWE MEDEWERKERS BIJ DB&S

Met veel plezier en trots kondigen we de uitbreiding aan van onze commerciële DB&S familie.

Door de sterke groei van DB&S was deze uitbreiding meer dan noodzakelijk.

We verwelkomen dan ook graag onze nieuwe accountmanagers voor Antwerpen en Brabant :

  • Jens Van Uytven is de nieuwe accountmanager voor Antwerpen. Je kan hem bereiken via jens@dbs-machines.be
  • Peter Heroes is onze nieuwe accountmanager voor gans Brabant. Hem contacteer je via peter@dbs-machines.be

Ook interesse om voor ons te komen werken? We zoeken nog een paar goeie profielen.

Meer info vind je terug op onze vacature-pagina.


[9/4/2018] - » Het persbericht lezen

SCM OP HOLZ HANDWERK 2018

Van 21 tot 24 maart vond in Nürnberg de 19de editie van Holz-Handwerk plaats, de belangrijkste internationale handelsbeurs voor professionals uit de raam- en deurensector. Ook dit jaar werd Holz-Handwerk overspoeld door meer dan 111.000 bezoekers, die niet omheen de 1300m²-grote blauwwitte stand konden van SCM. Hier kon men terecht om een blik te werpen op de allerbeste houtbewerkingsmachines, inclusief de meest recente innovaties voor deur- en raamfabrikanten, alsook de digital services van SCM die ervoor zorgen dat houtbewerking eenvoudiger wordt voor de kleine schrijnwerker en grote industriële bedrijven.

Zoals reeds vermeld ging de meeste aandacht naar de bewerkingscenters voor deur- en raam fabrikanten. Het absolute hoogtepunt hierbij was de avant-première van de nieuwe SCM Accord 42 FX, met 2 krachtige en compleet onafhankelijke freeseenheden (3- en 5-assig) in Y-richting.


[9/4/2018] - » Het persbericht lezen

ROGIERS DEMODAGEN IN HERENTALS

Van woensdag 18 tot en met vrijdag 20 april 2018 houdt Rogiers de demodagen in hun filiaal te Herentals, telkens van 14u tot 20u! Kom dus gerust langs voor een hapje en een drankje en geniet van één van de vele demo’s. Bovendien geniet u van uitzonderlijke voorwaarden op alle stock- en toonzaalmodellen!


[9/4/2018] - » Het persbericht lezen

ACCOYA -BRUGGEN BOUWEN

Accoya is ook gebruikt om een unieke "zwevende" brug in de Nederlandse stad Bergen op Zoom te maken.

Ro Koster en Ad Kil, Bergen op Zoom - RO & AD architecten, die ook de beroemde en bekroonde Moses Bridge in Halsteren hebben ontworpen, ontwierp de 80m drijvende voetgangersbrug die toegang geeft tot het 18e eeuwse fort​. Het slang-achtige pad bootst de reis en de beweging na van de boten die daar oorspronkelijk reisde


[5/4/2018] - » Het persbericht lezen

OPENDEURDAGEN HACO TRADING 19,20 EN 21 ARIL 2018 SHOWROOM LOMMEL

Vanuit de showroom te Lommel verdeelt HACO Trading machines van o.a. volgende constructeurs: Biesse, Black Label, Chambon, Guilliet, Fimal, Bio4Heating en Casolin.

Maak tijdens de opendeurdagen kennis met het uitgebreid gamma houtbewerkingsmachines. Volg daarnaast een demonstratie op onze conventionele- en CNC-gestuurde machines.

Naast het ontdekken van nieuwe- en tweedehandsmachines kunt u tijdens de opendeurdagen genieten van een hapje en een drankje in een gemoedelijke sfeer.

Tot binnenkort in Balendijk 156 te Lommel, België.


[5/4/2018] - » Het persbericht lezen

DE PARKETBEURS SCOORT… ZONDER PARKETFEDERATIE

DE ÈCHTE PARKETMEESTERS WAREN PRESENT OP EFWEX ‘18 Quid met de Parketfederatie? De Parketfederatie was de grote afwezige. En dat hebben niet alleen de fabrikanten/leveranciers maar ook de vakmensen gemerkt. Vreemd wanneer je op het enige moment dat ‘jouw’ branche goed vertegenwoordigd was, als exposant afwezig bleef op de enige echt gefocuste parketbeurs in België. De Parketfederatie werd niet gemist door de aanwezigen. Het was veeleer andersom: de Parketfederatie heeft de aanwezigen gemist. En wie waren dat dan alweer? Ach ja, in de eerste plaats de leden en sponsors van de Parketfederatie, zonder dewelke zij eigenlijk geen reden van bestaan heeft. Dat geeft de indruk dat je medespelers als concurrenten ziet. Ten onrechte! Want de voorstellen om samen iets op te zetten kwamen allemaal uit de hoek van de organisatie van EFWEX 2018. Was de Parketfederatie dan de grote afwezige en werd ze gemist ?


[4/4/2018] - » Het persbericht lezen

STILLEMANS NV NIEUWE LOCATIE, NIEUWE UITDAGINGEN

De firma STILLEMANS PROFIELEN, gevestigd in België, is sinds meer dan 50 jaar gespecialiseerd in het vervaardigen van thermoplastische kunststoffen. Wij zijn één van de Europese leiders in de productie van kunststofprofielen en benodigdheden bestemd voor de meubelindustrie en haar verdelers. Wij vervaardigen kantenbanden, grepen in PVC en andere kunststofprofielen.

Enthousiast verkennen we onze nieuwe werkomgeving.
Stillemans nv - Allée de la Recherche 32 - 1070 Anderlecht Belgique


[27/3/2018] - » Het persbericht lezen

DSM LANCEERT URALAC® ULTRA-WEBSITE OM NIEUWE FASE VAN POEDERCOATINGOPLOSSINGEN VOOR WARMTEGEVOELIGE SUBSTRATEN IN TE LUIDEN

Koninklijke DSM, een wetenschappelijk bedrijf dat wereldwijd actief is op het gebied van gezondheid, voeding en materialen, heeft vandaag een speciale Uralac® Ultra-website, www.dsm.com/ultra, gelanceerd om een nieuw hoofdstuk in te luiden voor deze baanbrekende technologie die het mogelijk maakt warmtegevoelige substraten, zoals vezelplaat met een gemiddelde dichtheid (mdf), in één keer goed te poedercoaten.


[23/3/2018] - » Het persbericht lezen

ROGIERS EXCLUSIEVE IMPORTEUR VAN SCM-HOUTBEWERKINGSMACHINES IN BELGIE

Vanaf heden mag Rogiers zich de exclusieve importeur noemen van het merk SCM, dat sinds 1952 wereldwijd één van de toonaangevende fabrikanten is van machines, systemen en technologieën voor de houtbewerkingsindustrie. Deze exclusiviteitsovereenkomst bevestigt enerzijds de sterke vertrouwensband tussen Rogiers en de SCM Group en maakt van Rogiers anderzijds de enige en exclusieve speler die het totaalaanbod aan SCM-houtbewerkingsmachines op de Belgische markt mag en kan aanbieden.


[22/3/2018] - » Het persbericht lezen

FINSA GAAT TRICOYA MAKEN

Accsys Technologies heeft een licentieovereenkomst gesloten met Financiera Maderera (Finsa) voor de fabricage van extreem duurzaam MDF met als merknaam Tricoya. De plaat zal bestaan uit door Accsys geacetyleerde houtvezels.

Plaatmaterialenfabrikant Finsa heeft met de licentie het recht verkregen om Tricoya-platen te maken in Spanje en Portugal, met non-exclusieve distributierechten voor andere regio's. Finsa verkoopt het speciale MDF onder de merknaam Tricoya en betaalt royalty's aan Accsys. In eerste instantie worden de geacetyleerde houtvezels voor de productie van de Tricoya-plaat geleverd vanuit Accsys' fabriek in Arnhem. In een later stadium wordt dit verzorgd door de nieuwe fabriek in het Engelse Hull die momenteel gebouwd wordt en in 2019 klaar moet zijn.

De eerste Tricoya MDF-platen worden al een jaar of vijf op de markt gezet door producent Medite. Het product kenmerkt zich door een zeer lange levensduur in buitentoepassingen. (foto: Tricoya)

Bron: houtnieuws


[20/3/2018] - » Het persbericht lezen

VAN HOECKE - TA'OR BOX OP KBB

KBB Birmingham is in het Verenigd Koninkrijk de grootste beurs voor de keuken-, slaapkamer- en badkamersector. Drie ruimtes waarin onze TA’OR BOX perfect tot zijn recht komt! Bezoekers kunnen op onze stand dan ook de unieke eigenschappen van onze revolutionaire, houten lade komen ontdekken.


[19/3/2018] - » Het persbericht lezen

MEER MET FINEER

Het FINPLASMA-project van de vakgroep Mode-, Textiel- en Houttechnologie (MTH) staat deze maand in de kijker in het vaktijdschrift Interieurbouw.

Hout kan meestal pas gebruikt worden na een goede voorbehandeling die het hout beschermt tegen bijvoorbeeld verkleuring, verwering of aantasting. Deze voorbehandeling verlengt de levensduur van het materiaal maar brengt ook problemen met zich mee. Door de behandelingen gaat het natuurlijke uitzicht van het hout (kleur, glans, textuur) vaak verloren. Bij het lijmen en coaten van behandeld hout kunnen hechtingsproblemen en zelf scheuren ontstaan. Dit vereist dan weer specifieke lijm- en coatingsprocessen die veel grondstoffen en energie vragen. Niet zo efficiënt en duurzaam dus!

Het FINPLASMA project wil onderzoeken of een voorbehandeling van hout met plasmatechnieken tegemoet kan komen aan deze problemen.


[19/3/2018] - » Het persbericht lezen

NOBLESSE BENELUX - 15% GOEDKOPER, ZELFDE KWALITEIT

Stenner biedt ons een kwaliteitsvolle 'basic' versie van de erg bekende en succesrijke ST100R bandherzaag. Zoals bekend is deze machine met zaagwielen van 914 mm en bandzaagbreedte van 100 mm zeer performant.

Het nieuwe ST100RB type is eigenlijk een volwaardige ST100R, waarin slechts een paar kenmerken zijn gewijzigd. Zo is hier geen elektronische HMI-interface aanwezig, ook geen horizontale rollen vooraan en achteraan. De druk op de aanvoerrol is niet meer pneumatisch maar met veer.

Dus … wat minder toeters en bellen, en 15% goedkoper.
Maar voor de rest een oerdegelijke ST100R met 15 kW motor, drukzaaggeleiders, pneumatische bladspanning, reinigings- en smeringsysteem voor het bandzaagblad en de zaagwielen, multirollengeleidingsplaat, traploos regelbare aanvoersnelheid, enz.


[15/3/2018] - » Het persbericht lezen

HACO TRADING OP HOLZ-HANDWERK

Met veel genoegen nodigen wij u uit op Holz-Handwerk (Nuremberg). Ontdek HACO Trading en de nieuwste Biesse innovatieve technologieën tijdens deze beurs voor houtbewerking

U kunt ons van 21 t.e.m. 23 maart vinden in hal 11, stand 206.

Kom en maak een live demo mee op de meest geavanceerde machines die op de markt beschikbaar zijn! Onze Biesse-specialisten demonstreren het revolutionaire B-suite pakket en leggen de belangrijkste kenmerken van Sophia, het innovatieve IOT-platform, uit.


[12/3/2018] - » Het persbericht lezen
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 -> 66

WOOD-IT.BE  

WOOD-IT.BE BVBA G. KEYENLAAN 22 1160 BRUSSEL - Sitemap - Disclaimer - Contact: info@wood-it.be

PERSBERICHTEN
ARTIKELS
TWEEDEHANDSE HOUTBEWERKINGSMACHINES
GIDS VAN SCHRIJNWERKERS & INTERIEURBOUWERS
GIDS VAN PRODUCTEN & LEVERANCIERS
TE BEZOEKEN WEBSITES
TECHNISCH WOORDENBOEK NL/FR
VACATURES
DISCLAIMER
SITEMAP