transparenttransparent

woodLABMOVING IDEAS VAN BLUM OP INTERZUM


Klapdeursysteem wordt kleiner

Met de AVENTOS HK top brengt Blum een kleinere variant van het beproefde klapdeursysteem op de markt. Met zijn kleine inbouwgrootte en een hedendaags design van de afdekkap, integreert het beslagelement perfect in elke corpus. Het symmetrische systeem is eenvoudig aan beide zijden in de kast te monteren en dankzij de geïntegreerde, traploze openingshoekbegrenzer kan je exact bepalen hoe ver het front ..


BLUM POCKETDOOR & SPACE STEP


De stap naar nog meer opbergruimte

De invloed van de verstedelijking is nu al duidelijk voelbaar in onze woningen. Woonruimtes worden kleiner en dat zullen we in de toekomst meer en meer merken. Efficiënt omgaan met de beschikbaar (opberg)ruimte wordt één van de grote uitdagingen in de meubelbouw en daar weet Blum goed op in te spelen.

Op Interzum stelde Blum de SPACE STEP voor. Deze lade..


DECOSPAN SCOORT METEEN OP INTERZUM EN WINT TWEE AWARDS!


Keulen, 21/05/2019. Interzum is steeds 's werelds toonaangevende vakbeurs voor toeleveraniers naar de meubelindustrie en interieurontwerp. Op de grootste vakbeurs ter wereld in die branche zetten de exposanten nieuwe normen en bieden zij bezoekers uit de industrie en handel een overzicht van de meest baanbrekende innovaties in de sector. Decospan heeft dit volgens de jury uitmuntend gedaan en werd bekroond met twee prijzen: zowel het nieuwe Querkus Vintage I..


interzum AWARD 2019: DUBBELE WINST VOOR HETTICH


De prijswinnaars zijn ComfortSpin en ViZard by ambigence

Hettich won gisteravond maar liefst twee onderscheidingen voor productinnovaties. Het nieuwe klepbeslag ViZard by ambigence kreeg zelfs de onderscheiding 'Best of the Best'.

De uitreiking van de interzum awards 2019 vond plaats op 20 mei tijdens de legendarische interzum beursparty in het theater 'am Tanzbrunnen'. De jury van de in..


BLUM STELT NIEUWE INNOVATIES VOOR OP INTERZUM 2017


Interzum is dé plaats om de nieuwigheden uit de meubelindustrie te ontdekken. Ook beslagfabrikant Blum stelde er de nieuwste innovaties op het gebied van klapdeuren, scharnieren en ladesystemen voor aan het grote publiek. Deze nieuwigheden zullen pas volgend jaar beschikbaar zijn maar Blum licht op Interzum graag al een tipje van de sluier op.

Bewegingstechnologieën vereenvoudigd
Onder het centrale thema ‘Vier voor meer’ to..

Ligna


ALLEEN EN NOG HYPER PRODUCTIEF


Op de Ligna 2019 zien we dat veel gereedschappen zijn ontworpen om dode tijd te elimineren, de beweging van onderdelen te vergemakkelijken, repetitieve taken te elimineren zodat een schrijnwerker een dirigent wordt, wat leidt tot de robots en machines.

Stel je voor dat terwijl de CNC-machine met nesttafel al het werk doet van boren, frezen en snijden, de schrijnwerker andere taken kan uitvoeren, zoals het lijmen van de afkantbanden , of het same..


DE BIESSE DIGITALE FABRIEK OP LIGNA 2019: EEN WINNENDE ALLIANTIE TUSSEN MENS EN ROBOT


Pesaro, 15 mei 2019 - Bij LIGNA presenteert Biesse de toekomst van Industry 4.0: 6000 vierkante meter, waar automatisering en interconnectie een nog effectievere stimulans worden en het Automaction-concept tot leven brengen - de constante innovatieve geest van Biesse.

Ligna, een tweejaarlijks evenement, wordt gehouden in Hannover van 27 tot 31 mei 2019. Het is de toonaangevende vakbeurs als het gaat om machines, voorzieningen en..


EEN NIEUW HEFINRICHTING IS TOEGETREDEN TOT DE EUROTECH-PRODUCTPORTFOLIO


Het eT -Hover- univac- assortiment vacuümheftoestellen breidt zich uit: het omvat nu ook de nieuwe eT -Hover- univac-lijn . Het nieuw ontwikkelde hefinrichting is een compactere, lichtgewicht versie van de eT -Hover- univac . Net als zijn voorganger is het speciaal ontworpen voor het bouwen van gebieden.

De eT -Hover- univac is ontworpen als een hulpstuk voor kraan- en hefwerktuigen. Het is geschikt voor het heffen en verplaatsen van grote ladin..


WEINIG GROEP OP HET SALON LIGNA 2017 : DIGITALE PRODUCTIE TEN DIENSTE VAN DE KLANT


In 2017 begint het LIGNA salon met een nieuw oppervlakteconcept. Daarom zal de Weinig groep zijn complete gamma voor de bewerking van massief hout en afgeleide materialen voor de eerste keer voorstellen in gebouw 27. Onder het motto « THINK WEINIG » worden de klanten verwacht op een stand van 4000 m², voor een uniek aanbod voor ambachten en industrie. In de sector van het bewerken van massief hout, omvat het programma de segmenten schaven en vormgeven, debiet en optimali..


LIGNA PREVIEW


De grote lijnen zijn opgezet om van de editie 2017 van LIGNA een onmisbaar evenement te maken voor de sector van de houtindustrie, met alle veranderingen door elkaar.

Zoals dr. Andreas GRUCHOW, lid van het voorzittend comité van de Deutsche Messe AG, het al terecht zei tijdens de persconferentie op 14 februari, is de conjunctuur heel gunstig ondanks de daling van export naar Rusland, als gevolg van de sancties die de Europese overheden hebben o..

U bent op pagina : 6--> Aantal gevonden artikels : 1017

LAMETT IS VOOR UNIZO DEERLIJK DE ONDERNEMING VAN HET JAAR

Donderdagavond werden in de showroom van TVH de Unizo DUA-Awards uitgereikt. In de aanwezigheid van een 300-tal Deerlijkse ondernemers werden 6 awards uitgereikt. In de categorie ‘Onderneming van het jaar’ waren 4 Deerlijkse ondernemingen genomineerd, maar was het Lamett Europe die de award mee naar huis mocht nemen. De jury beoordeelde niet enkel de groei en de omzet van de onderneming, ook het inspirerend ondernemerschap, het innovatieve karakter en de internationale visie die Lamett Europe typeert waren doorslaggevend. Zaakvoerder Bruno Descamps is terecht fier op deze overwinning.


[8/6/2018] - » Het persbericht lezen

NOBLESSE BENELUX - KOHLBACHER, NIEUWE VERTEGENWOORDIGING VOOR SLIJPMACHINES VAN BANDZAAGBLADEN

Noblesse Benelux is erg verheugd te kunnen aankondigen de vertegenwoordiging van de firma KOHLBACHER voor de Benelux-landen te hebben verworven.

De Beierse firma KOHLBACHER is uitgegroeid tot een toonaangevende specialist in de nichemarkt van de slijpmachines voor bandzaagbladen. Dit bedrijf heeft een fraai assortiment in de aanbieding, gaande van de meest eenvoudige tot de meest geavanceerde slijpmachine. Voor elk budget biedt deze fabrikant een oplossing. De basisversies zijn zo volledig dat er nauwelijks nog opties moeten voorgesteld worden.

De Shark topmodellen zijn CNC-gestuurd en beschikken uiteraard over een natslijpinrichting. Alle gevoelige machinedelen blijven tegen slijpstof en koelmiddel beschut achter een wand in de machine. De bediening geschiedt via een aanraakscherm. Tot 999 tandvormen kunnen opgeslagen worden. Tandvormen kunnen vrij geprogrammeerd worden.


[6/6/2018] - » Het persbericht lezen

NOBLESSE BENELUX - VOLLMER STOPT MET MACHINES VOOR HET ONDERHOUD VAN BANDZAAGBLADEN

De Duitse machinefabrikant Vollmer (Biberach) heeft in februari 2018 aangekondigd dit jaar te zullen stoppen met de fabricatie van machines voor het onderhoud van bandzaagbladen, zoals daar zijn slijpmachines, stelliteermachines, richtcenters, planeerbanken en lasmachines. Het was voor Vollmer een erg moeilijke beslissing omdat dit in 1909 opgerichte bedrijf, juist ontstaan is met deze soort machines. Vollmer heeft echter keuzes moeten maken en deze wezen eenduidig in de richting van verdere groei met de productie van CNC-gestuurde slijp- en erodeermachines voor cirkelzaagbladen en rotatiewerktuigen.

Vollmer heeft per 1 januari 2019 de rechten op fabricatie en verkoop van haar 'bandzaag' machines verkocht aan de Zwitserse fabrikant Iseli. Het is ons niet bekend of sommige voorheen 'Vollmer' machines verder geproduceerd zullen worden.


[6/6/2018] - » Het persbericht lezen

DSM GAAT MET VEPA SAMENWERKEN OM POEDERCOATINGTECHNOLOGIE VERDER TE PROMOTEN

Royal DSM, een wetenschappelijk bedrijf dat wereldwijd actief is op het gebied van gezondheid, voeding en materialen, gaat samenwerken met Vepa, een marktleider op het gebied van het ontwerp van projectmeubilair. Het doel van deze samenwerking is de waarde van poedercoatingtechniek als operationeel handig en duurzaam alternatief voor vloeibare coatings op oplosmiddelenbasis voor warmtegevoelige substraten verder aan te tonen. In eerste instantie gaat Vepa één meubelproductlijn produceren met de bedrijfseigen poedercoatingtechnologie van DSM, die in augustus 2018 op de markt gaat komen. Een tweede productlijn wordt eind 2018 geïntroduceerd.

Zoals veel andere meubelproducenten en -ontwerpers overal ter wereld, wil Vepa de poedercoatingtechnologie naar een hoger plan tillen om concurrentievoordeel te behalen, aangezien is aangetoond dat deze technologie de operationele efficiency van het toepassen van coatings, de totale milieu-impact van het productieproces en de esthetische kwaliteiten van het eindproduct verbetert.


[6/6/2018] - » Het persbericht lezen

ROGIERS - DEMODAGEN JUNI 2018

Op 14, 15 en 16 juni 2018 organiseert Rogiers hun demodagen in de showroom te Waregem.

Deze gaan door op donderdag 14 en vrijdag 15 juni van 09u tot en met 21u en op zaterdag 16 juni van 09u tot en met 19u.

Naast tal van demonstraties en uitzonderlijke voorwaarden wordt u getrakteerd op een hapje en een drankje.


[18/5/2018] - » Het persbericht lezen

NOBLESSE - 'HAUSMESSE' BIJ PAUL IN DÜRMENTINGEN

Van 7 t/m 9 juni 2018 organiseert PAUL opnieuw een Expo in eigen huis. Het programma is een mix van bedrijfsbezoek, huisbeurs, demonstraties, persoonlijke gesprekken en vakvoordrachten. De firma PAUL slaagde erin een grote schare aan gastexposanten aan te trekken.

Het eigen programma is al zeer ruim te noemen en omvat zaagmachines voor zowel platen als massief hout, optimalisatie afkortlijnen, mechanisaties, enz. Zoals bekend voert PAUL voor de afkortzagen eveneens het merk REINHARDT. Maar de gastexposanten laten zich ook niet onbetuigd. Niet minder dan 16 bedrijven tekenen present. We noteren hier bekende namen zoals Stenner, Striebig en Vollmer.

De bezoekers worden ter plaatse vergast op eten en drinken, en op vrijdagavond 8 juni, wordt u hartelijk uitgenodigd op een EXPO-Party met 'schwäbische' specialiteiten.


[17/5/2018] - » Het persbericht lezen

NIEUW ARGENTA INVISIBLE SCHARNIER EXO XC-10

De argenta invisible EXO XC-10 is de nieuwste variant in het assortiment onzichtbare scharnieren van Argent Alu. Dit nieuwe scharnier blinkt vooral uit in flexibiliteit want dankzij z’n variabele inbouwafstand (van 4 tot 10 mm) tot de voorkant van het deurblad, is die bruikbaar voor alle ‘opbouw’ deurkaders met deurlijsten. Ingefreesd op 4 mm gemeten vanaf het deurblad, blijft de openingshoek van 180° namelijk perfect behouden. Zelfs met deurlijsten en een vloerplint rond de deur en tegen de muur, kan de deur zo toch steeds helemaal open. En dit opent zelfs nog meer perspectieven, want zo kan je ook een deurblad afwerken met dezelfde tegels of glas zoals de wand errond. Kwestie dat de deur visueel volledig in de wand verdwijnt. Zelfs met de extra dikte van die tegels of het glas op zowel de wand als de deur (maximum 2 keer 6 mm), kan die laatste dan toch nog helemaal opendraaien. De EXO XC-10 is zoals alle argenta invisible scharnieren uitgerust met het ‘Easy Hook’-systeem. Dankzij dat gepatenteerde systeem kan je het deurblad na montage in het deurkader nog makkelijk op je eentje afregelen, zowel in de hoogte, de breedte als de diepte.


[15/5/2018] - » Het persbericht lezen

NOG VEELZIJDIGER: NIEUWE FLEXICLICK-SCHROEVENDRAAIER VAN BOSCH VOOR DE VAKMAN

Hoge gebruikersbescherming en meerwaarde door Connectivity-functie

 • Precisiekoppeling voor meer comfort en minder slijtage
 • KickBack Control voor een nog hogere gebruikersbescherming
 • Boorhouder- en haaks opzetstuk voor een nog breder toepassingsspectrum
 • Connectivity-functies voor geïndividualiseerde machine-instellingen
 • Een krachtige accuschroefboormachine die met verschillende opzetstukken bijna elke klus aankan: dat is de FlexiClick van Bosch. Het beproefde systeem met 18 volt biedt professionals nu nog meer comfort en flexibiliteit bij het gebruik op moeilijk toegankelijke plaatsen: de GSR 18V-60 FC Professional is met een lengte van 140 millimeter zeven millimeter korter dan zijn voorganger en heeft een precisiekoppeling. Deze verhindert door een elektronische regeling dat de machine bij het indraaien van schroeven doordraait.


  [15/5/2018] - » Het persbericht lezen

HACO TRADING NODIGT U EN UW FAMILIE UIT OP ONZE OPENDEURDAGEN TE ARDOOIE

Maak kennis met de allerlaatste innovaties op het gebied van houtaluminiumbewerking of vraag een persoonlijke demo op één va onze tentoongestelde bewerkingsmachines.

Ons professioneel sales team begeleidt u en zorgt ervoor dat u in contact komt met de juiste machine voor uw specifieke applicatie.

We kijken er alvast naar uit u te verwelkomen te Hogeschuurstraat 2 Ardooie (België)!

PRAKTISCHE INFORMATIE
Openingsuren:
Donderdag 17 Mei: van 10u tot 18u
Vrijdag 18 Mei: van 10u tot 21u
Zaterdag 19 Mei: van 10u tot 18uv

Locatie:
HACO Trading,
Hogeschuurstraat 2,
8850 Ardooie

Contactgegevens:
Showroom Ardooie +32 51 74 64 54


[9/5/2018] - » Het persbericht lezen

MEER DAN 3300 STUDENTENTEAMS SCHRIJVEN ZICH IN VOOR DE INTERNATIONAL VELUX AWARD 2018

Maandag 7 mei 2018 — Een recordaantal van 3318 teams hebben zich ingeschreven voor de grootste wedstrijd voor architectuurstudenten. Ze strijden voor een prijs die kan oplopen tot wel 30000 euro en een kans om hun projecten rond het thema daglicht voor te stellen aan een jury tijdens het World Architecture Festival in Amsterdam.

De International VELUX Award is een tweejaarlijkse wedstrijd die architectuurstudenten van over de hele wereld uitnodigt om daglicht te beschouwen als een bron van energie en welzijn. Het doel is samen te werken met de architecten van morgen, én de rol van daglicht bij het ontwerp van gebouwen meer onder de aandacht te brengen tijdens de opleiding van de architectuurstudenten.


[8/5/2018] - » Het persbericht lezen

HET WOW-PROGRAMMA VOOR DE VAATWASSER

ComfortSwing van Hettich
ComfortSwing is het eerste liftsysteem op de markt, dat de onderste mand van de vaatwasser naar dezelfde hoogte tilt als de bovenmand. Dat is bijzonder aangenaam voor de gebruiker en dankzij het geïntegreerde dempingssysteem Silent System beter voor servies en glazen.

Hettich heeft ComfortSwing ontwikkeld, om het in- en uitruimen van de vaatwasser ergonomischer te maken. Het resultaat is een liftsysteem dat de rug ontziet en op iedere keukenparty de show steelt. Want ComfortSwing maakt het werk in de keuken aangenamer en de bediening leuker.


[29/4/2018] - » Het persbericht lezen

NIEUW DESIGNVLOER-PLATFORMCONCEPT MEISTERDESIGN

De vinylvloer zonder vinyl

Rüthen-Meiste, april 2018 – Achttien decors, vier typen productopbouw. Zo verkrijgt u een vloer voor ieder gebruiksdoel. Met het nieuwe designvloer-platformconcept MeisterDesign breidt MEISTER zijn assortiment van gezonde, gemakkelijk te onderhouden en moderne designvloeren uit met vier aanvullingen.

De designvloer MeisterDesign is de nieuwe 'vinylvloer zonder vinyl' en daarmee het gezonde antwoord op traditionele vinylvloeren. MeisterDesign biedt alle voordelen van een vinylvloer (robuustheid, onderhoudsgemak en elasticiteit), maar zonder de, vooral ecologische en technische nadelen, met zich mee te brengen. Zo is MeisterDesign – in tegenstelling tot de meeste vinylvloeren – geurloos, vrij van weekmakers en hittebestendig. Hij beschikt over het Blaue Engel-keurmerk en is 100% Made in Germany. MeisterDesign is verkrijgbaar in vier verschillende producttypes, en steeds als korte plank (ca. 1,30m lang) en als modern groot tegelformaat (MeisterDesign. pro uitsluitend als korte plank).


[26/4/2018] - » Het persbericht lezen

SORTIMO INTRODUCEERT NIEUWE ZIJLIFT VOOR LADDERS

Sortimo, specialist in de inrichting van bedrijfsvoertuigen, brengt een zijlift voor ladders op de markt

 • De lift maakt een ergonomisch en veilig transport van ladders mogelijk
 • De haken, geïntegreerd in de lift, komen bij het laden automatisch tussen de treden van de ladder en zorgen voor beveiliging van de lading
 • Deze methode impliceert niet alleen tijdwinst, maar maakt ook tussentijdse checks makkelijker.

  De zijlift voor ladders werd ontwikkeld voor voertuigen met een hoogte van 2 meter

 • Sortimo heeft echter een verlengstuk voorzien zodat de lift ook gemonteerd kan worden op hogere bedrijfsvoertuigen
 • De zijlift is compatibel met de basisuitvoering en de ProSafe-varianten van TopSystem, de dakdrager van Sortimo.

  Dit zijladdersysteem bestaat uit twee voorgefabriceerde modules, een verbindingsstang en de nodige installatiematerialen.


  [23/4/2018] - » Het persbericht lezen
 • HEBROCK'S KANTENAANLIJMER F4 KRIJGT CONCURRENTIE VAN DE F5

  De best verkochte kantenaanlijmer van Hebrock wordt nu mogelijk geklopt door het nieuwe model F5. 'Best value for money' kan je dit wel noemen.
  Deze nieuwe F5 werd vorige maand voor het eerst gepresenteerd op de Holz-Handwerk vakbeurs Nürenberg.

  De geïnteresseerde bezoeker wou meteen de verschilpunten kennen met de F4. Belangrijk is sowieso dat deze kantenaanlijmer optioneel kan worden uitgerust voor een maximum werkhoogte van 50 mm (standaard: 40 mm).
  De standaardversie van de F5 biedt, naast het voorfrezen, hoekfrezen en vlakschrapen, ook een radiusschraapeenheid met pneumatische ophefinrichting, en voor een perfecte afwerking is zelfs een polijsteenheid met twee moltonschijven inclusief. De verplaatsing van de aggregaten is pneumatisch.


  [19/4/2018] - » Het persbericht lezen

  #BUILTWITHBOSCH – ZO TESTEN PROFESSIONALS!

  Dinsdag 10 april 2018 — Productinnovaties testen, beoordelen en ervaringen uitwisselen om nog efficiënter te werken: daarvoor staat #builtwithBosch. In de afgelopen twee jaar hebben meer dan 5000 professionals uit Europa nieuwe productinnovaties zoals het FlexiClick-systeem met 12 volt of de accu reciprozaag GSA 18V-32 Professional getest. Hun ervaringen hebben ze met foto's en video’s via Facebook gedeeld met andere professionals. Vandaag begint een nieuwe ronde in de testactie en professionals uit alle branches kunnen deelnemen.

  Met #builtwithBosch maakt Bosch het mogelijk voor professionals om gratis de nieuwste professionele elektrische gereedschappen te testen alleen of in teams. De enige voorwaarden voor eventuele deelname: de testgereedschappen dienen uitsluitend voor professioneel gebruik en de potentiële tester dient een actief Facebook-profiel te hebben voor de verspreiding van de testervaringen.


  [11/4/2018] - » Het persbericht lezen
  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 -> 68

  WOOD-IT.BE  

  WOOD-IT.BE BVBA G. KEYENLAAN 22 1160 BRUSSEL - Sitemap - Disclaimer - Contact: info@wood-it.be

  PERSBERICHTEN
  ARTIKELS
  TWEEDEHANDSE HOUTBEWERKINGSMACHINES
  GIDS VAN SCHRIJNWERKERS & INTERIEURBOUWERS
  GIDS VAN PRODUCTEN & LEVERANCIERS
  TE BEZOEKEN WEBSITES
  TECHNISCH WOORDENBOEK NL/FR
  VACATURES
  DISCLAIMER
  SITEMAP