woodLAB

Newsdesk woodweblab


BLUM STELT NIEUWE INNOVATIES VOOR OP INTERZUM 2017


Interzum is dé plaats om de nieuwigheden uit de meubelindustrie te ontdekken. Ook beslagfabrikant Blum stelde er de nieuwste innovaties op het gebied van klapdeuren, scharnieren en ladesystemen voor aan het grote publiek. Deze nieuwigheden zullen pas volgend jaar beschikbaar zijn maar Blum licht op Interzum graag al een tipje van de sluier op.

Bewegingstechnologieën vereenvoudigd
Onder het centrale thema ‘Vier voor meer’ to..


NIEUW BIJ STILLEMANS


STILLEMANS produceert hoge kwaliteit kunststof profielen. We ontwikkelen voortdurend nieuwe modellen. Vandaag hebben we meer dan 5000 profielen en accessoires beschikbaar.

STILLEMANS biedt u een totaaloplossing voor uw profielen. Wat we nog niet in huis hebben, kunnen we voor u ontwikkelen.

STILLEMANS maakt o.a. LED profielen, kantenband en handles – beschikbaar in een groot gamma afwerkingen en kleuren.


INTERZUM 2017: DECOSPAN IS GERICHT OP MERKEN EN BELEVING


Decospan, de Belgische leverancier van gefineerde panelen en een marktleider in Europa, is opnieuw van de partij in Keulen in hal 6. Deze editie echter met een aanzienlijk grotere stand en in plaats van links, meer naar rechts in de hal, en dicht bij de Piazza en centrale boulevard (C041). “Ook de look van de beursstand zal helemaal anders zijn dan in voorgaande jaren.” zegt Wouter Polfliet, brand manager van division panels en mede verantwoordelijk voor de marketing en ..


interzum 2017 - PREVIEW


Over precies 118 dagen gaat de vakbeurs Interzum van start in Keulen. De organisatoren zijn terecht koplopers te noemen op vlak van innovatie in de interieurbouw en de meubelindustrie. Elke twee jaar legt Interzum de basis voor toekomstige ontwikkelingen in deze industrie, dankzij de wisselwerking tussen exposanten en designers uit de hele wereld, die in de rij zullen staan voor dit niet te missen evenement. De exposanten (verdeeld over 10 beurshallen) lijken deze wissel..


ALPI STELT VOOR: RADIANT, HET HOUT DAT LEEFT VAN HET LICHT, PRIJS ‘BEST OF THE BEST’ INTERZUM AWARD 2015


Gedurende het International Year of Light and Light-Based Technologies, geïntroduceerd door UNESCO, is licht het sleutelbegrip van het ALPI hout. Als bekroning van de nieuwigheden onder de producten laat het nieuw hout Radiant het licht door, dankzij transparante harslijnen. Het innovatieve bereik van Radiant werd ook erkend door de jury van de Interzum Award 2015, die het product de prestigieuze “Best of the Best” Award toekende.

Een h..

Ligna


WEINIG GROEP OP HET SALON LIGNA 2017 : DIGITALE PRODUCTIE TEN DIENSTE VAN DE KLANT


In 2017 begint het LIGNA salon met een nieuw oppervlakteconcept. Daarom zal de Weinig groep zijn complete gamma voor de bewerking van massief hout en afgeleide materialen voor de eerste keer voorstellen in gebouw 27. Onder het motto « THINK WEINIG » worden de klanten verwacht op een stand van 4000 m², voor een uniek aanbod voor ambachten en industrie. In de sector van het bewerken van massief hout, omvat het programma de segmenten schaven en vormgeven, debiet en optimali..


LIGNA PREVIEW


De grote lijnen zijn opgezet om van de editie 2017 van LIGNA een onmisbaar evenement te maken voor de sector van de houtindustrie, met alle veranderingen door elkaar.

Zoals dr. Andreas GRUCHOW, lid van het voorzittend comité van de Deutsche Messe AG, het al terecht zei tijdens de persconferentie op 14 februari, is de conjunctuur heel gunstig ondanks de daling van export naar Rusland, als gevolg van de sancties die de Europese overheden hebben o..


LIGNA 2015: 'S WERELDS NUMMER 1


  • Een sterkere innovatieve geest en internationale uitstraling dan ooit
  • Het evenement weerspiegelt snelle vooruitgang geboekt door industrie 4.0 in houtbewerking en houtverwerking
  • Wood Industry Summit een succes vanaf het begin
  • "Verrassende Veelzijdigheid" ontmoet grote belangstelling

Hannover. LIGNA 2015, die in Hannover op vrijdag 15 mei ten einde liep, was een groo..

U bent op pagina : 6--> Aantal gevonden artikels : 988

INNOVATIES SCOREN HOOG OP EFWEX 2018

Wie direct of indirect betrokken is bij de productie en levering van houten en houtgerelateerde vloerbekledingen is steevast present op EFWEX 2018!

En wat betekent dat: ‘betrokken zijn’? Het betekent zowel de productie van de vloerbekleding zelf (houten vloeren, laminaat, bamboe, kurk, vinyl, PVC, linoleum…), alle toebehoren voor de plaatsing (ondervloeren, plinten, profielen…), chemische ‘middelen’ voor de voorbereiding, de plaatsing, de afwerking en het onderhoud (primers, lijmen, finishes…), machines en gereedschappen (handgereedschappen, schuurmachines…) als producten en middelen voor onderhoud, reiniging en ‘behoud’ (luchtbevochtigers, boenmachines…).

De basisassortiment worden sowieso geëxposeerd… pro memorie! Wat uit de brand springt, zijn de aangebrachte verbeteringen en upgrades aan bestaande producten of de regelrechte ‘nieuwigheden’.


[7/3/2018] - » Het persbericht lezen

DE NIEUWE BETONKLEUREN EN MARMER COLLECTIE VAN HI-MACS® NU VERKRIJGBAAR!

De Concrete collectie, een ‘Betonlook’ geïnspireerd door industrieel ontwerp en de nieuwe tinten van de Marmo-collectie, met de nobele en elegante aspecten van marmer!

Betonnen oppervlakken zijn een feit in de moderne architectuur beton als materiaal biedt karakter, ruwheid en warm getinte esthetiek in verschillende grijstinten. De nieuwe Concrete Collection is een productlijn die voortkwam uit een eerste verlangen om terug te gaan naar de essentie. De productlijn belichaamt de ruwe textuur van onbewerkt beton met de gladde afwerking van HI-MACS®.


[1/3/2018] - » Het persbericht lezen

VELUX - NIEUW GEREEDSCHAP OM HET LEVEN VAN INSTALLATEURS TE VEREENVOUDIGEN

VELUX stelt een hijsgereedschap voor om de installatie van de VELUX-dakvensters te vereenvoudigen. Hiermee kunnen installateurs de dakvensters met een kraan vanop de grond tot op het dak optillen.

Een nieuwe voorziening met talrijke voordelen
VELUX stelt een nieuwe flexibele oplossing voor die aangepast is aan alle daken. Deze hijsgereedschap vereenvoudigt de installatie en de hantering van dakvensters. Met dit nieuwe gereedschap kan de installatie sneller gebeuren. Het is inderdaad niet meer nodig het wentelend kader te verwijderen. Het vergemakkelijkt de haakse plaatsing van het dakvenster. De montagevoorziening zorgt voor meer stabiliteit tijdens het plaatsen van dakvensters. Tot slot heeft de installateur dankzij dit nieuwe hijsgereedschap geen extra mankracht nodig om het venster op het dak te installeren. Tijdens de montage kunnen zijn collega’s dus gerust andere taken uitvoeren.


[1/3/2018] - » Het persbericht lezen

HOUT & JOBS

Per 1 februari 2018 werden de aktiviteiten van Timber training Center opgesplitst in 2 organisaties. Timber trainig Center voor opleidingen en Hout & Jobs voor recruitment & advies Hout & Jobs is gegroeid uit de jarenlange ervaring van Timber training Center als opleidingscentrum voor de houtsector. De focus ligt enerzijds het ondersteunen van de werkgever met advies en coaching en anderzijds het zoeken van nieuw of ervaren talent exclusief voor de houtsector. Hout & Jobs wil de link zijn tussen werkgevers en werkzoekenden met hogere en technische profielen die in die sector aan de slag willen op nationaal of internationaal niveau.

Op 15 februari is dhr. Alain Terryn gestart als HR medewerker voor de regio België, Nederland en Frankrijk.

www.houtjobs.com


[27/2/2018] - » Het persbericht lezen

HOMAG - DE ONTMOETING VAN DESIGN EN DIGITAAL

De nieuwe generatie HOMAG-machines

Op Holz-Handwerk stelt Homag zich voor in haar nieuwe design onder het motto “design meets digital”. De bedieningen zijn nog intuïtiever en elke Homag machine kan aangebonden worden in het tapio-netwerk. Daarbij komen de machinedata in the cloud te staan en zijn deze steeds nuttig consulteerbaar, zowel voor de bedrijfsleider, de machinebediener, de productieleider alsook voor de onderhoudstechnicus.

Nieuwe productnamen, eenvoudig en begrijpelijk
In het voorjaar van 2017 heeft de HOMAG Group bijna alle bestaande merken onder één merknaam “HOMAG verzameld” onder de slogan “one Homag, your solution” Op de Holzhandwerkbeurs van Nurnberg in maart 2018 zullen naast de nieuwe design ook de namen van zijn producten gewijzigd om verwarring te voorkomen. De nieuwe referenties zijn gemakkelijk te begrijpen, herkenbaar en uniek.


[27/2/2018] - » Het persbericht lezen

SORTIMO BEHAALT NOMINATIE TRENDS GAZELLEN 2018

12/02/2018 – Sortimo, specialist in de inrichting van bedrijfsvoertuigen, werd zopas uitgeroepen tot “Genomineerde Gazellen: Vlaams-Brabant – KMO”. De onderneming behoort daarmee tot de groep van tweehonderd genomineerden die samen het kruim vormen van het actuele bedrijfslandschap in de regio.

Arn Vervloet en Raoul Laue, zaakvoerders bij Sortimo Belux, zijn erg verheugd over deze erkenning: “Een Gazelle genomineerde wordt verkozen op basis van harde groeicijfers. Dat Sortimo bij dit selecte groepje hoort, toont aan dat we goed bezig zijn. Alle medewerkers in het bedrijf leveren dagelijks uitstekend werk. Dat vertaalt zich in tevredenheid en vertrouwen bij de klant én dus ook in positieve cijfers.”


[13/2/2018] - » Het persbericht lezen

VELUX - MYDAYLIGHT, EEN VR-APPLICATIE VOOR DE INRICHTING VAN DE RUIMTES ONDER HET DAK.

MyDaylight, de nieuwe applicatie van VELUX, maakt via cloud computing een virtuele maar levensechte simulatie van de daglichtinval in een kamer.

Daglichtsimulatie
Daglicht heeft een enorme invloed op ons leven, maar is ontastbaar en moeilijk te meten of synthetisch te produceren. De manier waarop daglicht binnenkomt verschilt en verandert in elke situatie: het hangt af van de ligging en oriëntatie van het huis, de positie van het venster in het huis en de stand van de zon (seizoen en uur van de dag). Eens het licht het huis binnenvalt, wordt het weerspiegeld op verschillende oppervlakken - vloeren, muren, meubels - en naargelang de positie, de kleur en de textuur van deze oppervlakken. De manier waarop het weerspiegelde licht en het directe licht gecombineerd worden, beïnvloedt hoe het licht wordt waargenomen.


[8/2/2018] - » Het persbericht lezen

HACO OP BATIBOUW 2018 LEVERANCIER VAN HOOGWAARDIGE MACHINES IN BELGIE EN NEDERLAND

HACO Trading is dit jaar opnieuw aanwezig op Batibouw.
Volg een demo op onze innovatieve bewerkingscenters als de Biesse Rover K Smart en de nieuwste Black Label machines!

U kunt bij ons salesteam terecht voor een antwoord op al uw vragen en een persoonlijke demo.

BIESSE ROVER K SMART Compact CNC bewerkingscenter voor vaklui en kleine en middelgrote ondernemingen die op zoek zijn naar eenvoudige oplossingen tegen betaalbare prijzen.

BEZOEK ONS OP BATIBOUW, HAL 9 STAND 136


[8/2/2018] - » Het persbericht lezen

BEVEKA - HOE EEN GRIJZE PLAAT EEN RODE MET ROESTEFFECT WERD...

Architect Pieter Boons was op zoek naar een geschikte plaat om de beelden van de nieuwe tentoonstelling Recall Sculpture te presenteren, rekening houdend met de bronzen beelden en de omgeving waarin het geplaatst werd. Samen met beveka en Rubio Monocoat werd er een oplossing gevonden. De grijze cementvezelplaten van Viroc werden behandeld met een speciaal daarvoor gemaakte olie van Rubio Monocoat.
De combinatie van de roestkleurige platen met de roze gordijnen en de bronzen beelden tovert het paviljoen om in een warme ruimte.
Een geslaagde samenwerking en zeker een bezoekje waard!


[2/2/2018] - » Het persbericht lezen

GROUP LEFEVERE NEEMT BEVEKA OVER

“Group Lefevere uit Harelbeke, actief in hout en kunststof in België en Tsjechië, neemt Beveka over.
Oak Fever nv (Group Lefevere) is actief in België in import, verdeling en verwerking van massief hout (Houtmagazijnen F. Lefevere nv) en decoratief plaatmateriaal (Triplaco nv).
Beveka is met twee vestigingen in België actief als verdeler (beveka Sales nv) en verwerker (beveka Productions nv) van plaatmateriaal.
De activiteiten worden integraal overgenomen samen met personeel, management en gebouwen.
De transactie vindt plaats in een filosofie van continuïteit en met respect voor en trouw aan het DNA van beide bedrijven en hun respectievelijke netwerken, relaties en klanten.
De overname past in de strategie van Oak Fever nv om haar netwerk en dienstverlening binnen het decoratief plaatmateriaal verder te versterken naar industrie, handel en projectmarkt in de Benelux en Duitse markt.”

Via deze weg willen we graag duidelijk stellen dat alle activiteiten onder de naam beveka gewoon zullen verderlopen.

De overname zal een aantal nieuwe troeven brengen waardoor we in de nabije toekomst een nog betere dienstverlening kunnen leveren. We hopen dit samen met jullie te kunnen bewijzen.


[1/2/2018] - » Het persbericht lezen

HACO - BIESSE ROVER K FT CNC BEWERKINGSCENTER VOOR NESTING

BATIBOUW HAL 9 STAND 136

De Biesse Rover K FT is het meest compacte houtbewerkingscenter op de markt: ideaal voor nesting operaties op een beperkte productie-oppervlakte.

Technische specificaties:

  • De Rover K FT is uitgerust met 3 of 4 onafhankelijke en interpolerende assen die kunnen voorzien worden met aggregaten capabel om elke type bewerking uit te voeren.
  • De Gantry structuur werd ontworpen om de nauwkeurigheid en betrouwbaarheid van machinebewerkingen te verhogen.
  • Voorzien van een 16 positie gereedschapswisselaar.
  • De dubbele X-as motorische biedt garandeert een hoge-kwaliteit afwerking en nauwkeurigheid.
  • De Rover K is rondom rond bereikbaar langs de 4 zijden.
  • Maximum operator veiligheid door het nieuwe systeem met bumpers en fotocellen.


[30/1/2018] - » Het persbericht lezen

VELUX ACTIVE WITH NETATMO, EEN INNOVATIEVE OPLOSSING VOOR EEN GEZONDER BINNENKLIMAAT

Tegenwoordig brengen we bijna 90 % van de tijd binnen door, en toch zijn we ons niet altijd bewust van het belang van een gezond binnenklimaat. Het heeft immers een invloed op ons energieniveau, onze ademhaling en op onze slaap. VELUX hecht veel belang aan deze thematiek. Het bedrijf bewijst opnieuw haar status als voorloper met VELUX ACTIVE, een alles-in-één systeem dat in samenwerking met NETATMO werd ontwikkeld. Het innovatieve, geconnecteerde systeem garandeert een automatische beheersing van het binnenklimaat. Het meet het comfort in de ruimte en opent of sluit op het juiste moment automatisch de elektrische INTEGRA® producten zoals vensters, rolluiken of buitenzonweringen.

Technologie ten dienste van het binnenklimaat
Dankzij sensoren die in verschillende kamers van de woning geplaatst worden, controleert het systeem VELUX ACTIVE automatisch het binnenklimaat door het meten van drie gegevens: de temperatuur, de vochtigheid en het CO2-niveau.


[30/1/2018] - » Het persbericht lezen

FASCINERENDE OPLOSSINGEN VOOR DE INTERIEURBOUW EN HANDEL

Preview voor de beurs 'Holz-Handwerk 2018'
Naast inspirerende nieuwe producten bekijken, kunnen de bezoekers van de Hettich stand op de beurs Holz-Handwerk ook ideeën opdoen over hoe met de Hettich Services eenvoudiger, efficiënter en succesvoller kan worden gewerkt.

„Ons beursoptreden staat volledig in het teken van Fascin[action] – positief opvallen met oplossingen“, aldus Uwe Kreidel, directeur bij Hettich Marketing & Vertriebs GmbH & Co. KG. „Natuurlijk demonstreren wij onze nieuwe producten. Daarbij moet vooral gedacht worden aan het ArciTech schuifladesysteem met designprofielen, de openingsfunctie Push to open Silent, het nieuwe vouwschuif-deursysteem WingLine L, Sensys in obsidiaanzwart en het schuifdeur-beslag SlideLine M. Verder presenteren wij onze diensten binnen het proces van inspireren, ideeën opdoen, plannen, bestellen, realiseren en monteren. Door de Hettich services worden onze klanten in staat gesteld om eenvoudig, efficiënt en succesvol te werken“.


[25/1/2018] - » Het persbericht lezen

NOBLESSE BENELUX - DE MAGGI GT800, EEN HEEL BETAALBARE EN FLEXIBELE CNC-BOORMACHINE MET AUTOMATISCHE DOORVOER

De GT800 is een compacte CNC boormachine voor het verticaal en horizontaal boren (incl. rijboringen en scharnierboringen) en optioneel groeven trekken in panelen. De bewerkingsunit werkt vanaf de bovenzijde. Deze machine is een uitstekende keuze voor maximum flexibiliteit, de hoogste nauwkeurigheid en kwaliteit.

Heel toegankelijke CNC.
De CNC-programmering is heel eenvoudig en intuïtief. De machine is uitgerust met een aanraakscherm. Optioneel kunnen programma's gemaakt worden op een kantoor PC.


[23/1/2018] - » Het persbericht lezen

VOLGENDE EDITIE HOUTPRO+ IN 2020 !

Het is duidelijk dat HoutPro+ effectief bij alle betrokken partijen “geplust” heeft.

Bijna alle individuele punten die bij de doelgroepen afgetoetst werden genieten een nog betere waardering als bij de start in 2014.

Over locatie en data meent 2/3 dat de beurs opnieuw in Den Bosch en in 2020 moet georganiseerd moet worden. Na bekrachtiging door de adviesraad, vindt de volgende editie dus van 3 tem 6 november 2020 plaats in respectievelijk: hallen 4,5 en 6 voor de toelevering en hallen 1 en 2 voor de machines, binnen het complex van de Brabanthallen. De inkom voor de bezoekers zal via de Nieuwe Centrale Entrée gebeuren.


[20/1/2018] - » Het persbericht lezen
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 -> 66

WOOD-IT.BE  

WOOD-IT.BE BVBA G. KEYENLAAN 22 1160 BRUSSEL - Sitemap - Disclaimer - Contact: info@wood-it.be

PERSBERICHTEN
ARTIKELS
TWEEDEHANDSE HOUTBEWERKINGSMACHINES
GIDS VAN SCHRIJNWERKERS & INTERIEURBOUWERS
GIDS VAN PRODUCTEN & LEVERANCIERS
TE BEZOEKEN WEBSITES
TECHNISCH WOORDENBOEK NL/FR
VACATURES
DISCLAIMER
SITEMAP