woodLAB

Newsdesk woodweblab


BLUM STELT NIEUWE INNOVATIES VOOR OP INTERZUM 2017


Interzum is dé plaats om de nieuwigheden uit de meubelindustrie te ontdekken. Ook beslagfabrikant Blum stelde er de nieuwste innovaties op het gebied van klapdeuren, scharnieren en ladesystemen voor aan het grote publiek. Deze nieuwigheden zullen pas volgend jaar beschikbaar zijn maar Blum licht op Interzum graag al een tipje van de sluier op.

Bewegingstechnologieën vereenvoudigd
Onder het centrale thema ‘Vier voor meer’ to..


NIEUW BIJ STILLEMANS


STILLEMANS produceert hoge kwaliteit kunststof profielen. We ontwikkelen voortdurend nieuwe modellen. Vandaag hebben we meer dan 5000 profielen en accessoires beschikbaar.

STILLEMANS biedt u een totaaloplossing voor uw profielen. Wat we nog niet in huis hebben, kunnen we voor u ontwikkelen.

STILLEMANS maakt o.a. LED profielen, kantenband en handles – beschikbaar in een groot gamma afwerkingen en kleuren.


INTERZUM 2017: DECOSPAN IS GERICHT OP MERKEN EN BELEVING


Decospan, de Belgische leverancier van gefineerde panelen en een marktleider in Europa, is opnieuw van de partij in Keulen in hal 6. Deze editie echter met een aanzienlijk grotere stand en in plaats van links, meer naar rechts in de hal, en dicht bij de Piazza en centrale boulevard (C041). “Ook de look van de beursstand zal helemaal anders zijn dan in voorgaande jaren.” zegt Wouter Polfliet, brand manager van division panels en mede verantwoordelijk voor de marketing en ..


interzum 2017 - PREVIEW


Over precies 118 dagen gaat de vakbeurs Interzum van start in Keulen. De organisatoren zijn terecht koplopers te noemen op vlak van innovatie in de interieurbouw en de meubelindustrie. Elke twee jaar legt Interzum de basis voor toekomstige ontwikkelingen in deze industrie, dankzij de wisselwerking tussen exposanten en designers uit de hele wereld, die in de rij zullen staan voor dit niet te missen evenement. De exposanten (verdeeld over 10 beurshallen) lijken deze wissel..


ALPI STELT VOOR: RADIANT, HET HOUT DAT LEEFT VAN HET LICHT, PRIJS ‘BEST OF THE BEST’ INTERZUM AWARD 2015


Gedurende het International Year of Light and Light-Based Technologies, geïntroduceerd door UNESCO, is licht het sleutelbegrip van het ALPI hout. Als bekroning van de nieuwigheden onder de producten laat het nieuw hout Radiant het licht door, dankzij transparante harslijnen. Het innovatieve bereik van Radiant werd ook erkend door de jury van de Interzum Award 2015, die het product de prestigieuze “Best of the Best” Award toekende.

Een h..

Ligna


WEINIG GROEP OP HET SALON LIGNA 2017 : DIGITALE PRODUCTIE TEN DIENSTE VAN DE KLANT


In 2017 begint het LIGNA salon met een nieuw oppervlakteconcept. Daarom zal de Weinig groep zijn complete gamma voor de bewerking van massief hout en afgeleide materialen voor de eerste keer voorstellen in gebouw 27. Onder het motto « THINK WEINIG » worden de klanten verwacht op een stand van 4000 m², voor een uniek aanbod voor ambachten en industrie. In de sector van het bewerken van massief hout, omvat het programma de segmenten schaven en vormgeven, debiet en optimali..


LIGNA PREVIEW


De grote lijnen zijn opgezet om van de editie 2017 van LIGNA een onmisbaar evenement te maken voor de sector van de houtindustrie, met alle veranderingen door elkaar.

Zoals dr. Andreas GRUCHOW, lid van het voorzittend comité van de Deutsche Messe AG, het al terecht zei tijdens de persconferentie op 14 februari, is de conjunctuur heel gunstig ondanks de daling van export naar Rusland, als gevolg van de sancties die de Europese overheden hebben o..


LIGNA 2015: 'S WERELDS NUMMER 1


 • Een sterkere innovatieve geest en internationale uitstraling dan ooit
 • Het evenement weerspiegelt snelle vooruitgang geboekt door industrie 4.0 in houtbewerking en houtverwerking
 • Wood Industry Summit een succes vanaf het begin
 • "Verrassende Veelzijdigheid" ontmoet grote belangstelling

Hannover. LIGNA 2015, die in Hannover op vrijdag 15 mei ten einde liep, was een groo..

U bent op pagina : 7--> Aantal gevonden artikels : 988

XYLEXPO GROEIT : HALL 4 GEOPEND

De organisatie van Xylexpo 2018, de tweejaarlijkse internationale tentoonstelling voor technologieën en uitrusting voor de houtbewerkings- en de meubelindustrie, die plaatsvindt op FieraMilano-Rho van dinsdag 8 tot zaterdag 12 mei, is volop aan de gang.

Alle toonaangevende wereldgroepen - Homag, Weinig-Holz Her, Cefla, Ima Schelling, Scm en Biesse (in chronologische volgorde) - hebben hun deelname reeds bevestigd, voor enkele onder hen ook met een uitbreiding van de eigen expositieruimte. Een keuze die de organisatoren ervan heeft overtuigd om een nieuwe hall te openen, namelijk Hall 4.

"In 2016 hebben wij ervoor gekozen om een "compact" aanzicht aan de beurs te geven om meer dynamiek en energie, maar ook meer eenvoud te creëren voor de bezoeker" legt beursdirecteur Dario Corbetta uit. "Een bezoeker-gerichte keuze, maar die ons tot de grenzen van de exploitatiemogelijkheden van de ruimte heeft gebracht.


[12/1/2018] - » Het persbericht lezen

NOBLESSE BENELUX - 60 JAAR SAMENWERKING MET STENNER

Uit 1958 dateren de eerste contacten tussen Albert Noblesse en Stenner, de bekende fabrikant uit Tiverton in Groot-Brittannië. In 1959 vond reeds een groepsreis plaats van zagerijen uit de Benelux naar de fabriek van Stenner. De belangstelling ging vooral uit naar de Stenner boomwagens en staanders. Het duurde niet lang of verschillende belangrijke zagerijen in Nederland en België kozen voor de technologie uit Tiverton.

Stenner had echter ook andere troefkaarten zoals b.v. de compacte herzaag type VHM36. De voordelen van deze machine werden niet meteen erkend. In onze streken ging men er nog steeds vanuit dat je zaagwielen van 1,50m nodig had om plankjes van 150 of 200mm hoog te zagen.

Het duurde nog wat jaren vooraleer een paar stoutmoedige houthandels zich lieten overtuigen om zo'n compacte machine aan te schaffen. Groot was echter de verbazing toen deze machines niet alleen uitstekend functioneerden, maar ook zeer betrouwbaar waren en in een continue productie ingeschakeld konden worden. Algauw had de markt haar koudwatervrees overwonnen, de Stenner machines gingen als warme broodjes over de toonbank. In de Benelux staan nu honderden Stenner herzagen te draaien. In totaal heeft Stenner meer dan 7000 stuks van het type VHM36


[12/1/2018] - » Het persbericht lezen

DECOSPAN DIVISION FLOORING BREIDT VERDER UIT

Decospan staat bekend als de Europese marktleider op gebied van fineerverwerking. Naast een flink uit de kluiten gewassen panelen divisie, ontwikkelde Decospan ook een vloerenafdeling. Deze flooring division biedt ondertussen zowel zwevend fineer- en meerlaagsparket onder de merknaam Par-ky als vol te verlijmen parket op basis van HDF of berken multiplex onder de naam Cabbani. Clicwood vult dit gamma verder aan en mikt op de doe-het-zelf markt.

Par-ky is een milieuvriendelijke, hoogwaardige houten vloer met een ultrasterke kern van HDF, het handige Uniclic®-systeem voor een snelle en eenvoudige zwevende installatie met tot slot 8 laklagen die de toplaag van echt hout beschermen en er voor zorgt dat Par-ky zeer onderhoudsvriendelijk is. Par-ky vloeren zien er uit als massief parket, maar combineren de voordelen van echt hout met de voordelen van laminaat. De focus ligt dit jaar nog meer op patroonvloeren, dé trend in interieurdesign. Zo is er naast Par-ky Twist+ nu ook Par-ky Swing die met een kortere lengte en Unifit X fold-down nog eenvoudiger te plaatsen is. Zo gaan installatiegemak en design hand in hand.


[8/1/2018] - » Het persbericht lezen

LAMETT LANCEERT NIEUW PRODUCTGAMMA PARQUETVINYL OP BATIBOUW

Batibouw 2018 wordt voor Lamett de grote consumenten-kick-off van hun gloednieuwe merk ParquetVinyl. Om de troeven van ParquetVinyl op overtuigende wijze toe te lichten, wordt de stand ingericht als een belevingsruimte waarbij je als bezoeker zelf de 12 belangrijkste voordelen van ParquetVinyl kan ervaren. Met een virtuele vingerknip kan je er op wandel in de ‘ParquetVinyl Loft’ en zelf ervaren welke kleur het best aansluit bij de woonkamer, keuken, slaapkamer of badkamer. CEO Bruno Descamps is ervan overtuigd dat ParquetVinyl de vloerbekleding van de toekomst wordt. Waarom? Nooit eerder slaagde men er in om de natuurlijke en warme uitstraling van hout te laten samensmelten met de duurzaamheid en gebruiksvriendelijkheid van deze vloer. ParquetVinyl is dan ook een universele vloer, geschikt voor elke locatie en elk budget.


[5/1/2018] - » Het persbericht lezen

HOUTPRO+ DEFINITIEF OP DE INTERNATIONALE KAART

De tweede editie van onze mooie Nederlandse HoutPro+ 2017 vakbeurs klokte af op 11.821 kwalitatieve (!) bezoekers, waardoor een groei gerealiseerd wordt van niet minder dan 56% !

In totaal waren 199 individuele standhouders ingeschreven op (4.6 hallen of) 11.700 m² netto standoppervlakte, wat respectievelijk opnieuw een stijging van 42% en 60% betekent.
Aan de bezoekerskant telde men 10.600 professionele bezoekers en daarnaast ongeveer 1.200 heel sterk geïnteresseerde studenten die de toekomst van de sector uitmaken.
De vakbezoekers, waaronder 1.552 buitenlanders (14) representeren 4.680 unieke bedrijven, waardoor gesteld kan worden dat er 2.2 personen per bedrijf de beurs kwamen aandoen.

Komende maand wordt een bevraging gestuurd naar alle standhouders en bezoekers om de analyse verder te verfijnen, wat ons de mogelijkheid moet bieden voor komende derde editie (normaliter in 2020 voor nog meer groei!), aanvullend nog performanter te kunnen zijn.

Vast is zeker dat dankzij deze geslaagde tweede editie, HoutPro+ definitief op de internationale kaart van de voor de sector toonaangevende beurzen, staat.


[4/1/2018] - » Het persbericht lezen

CRAS WOODGROUP (WAREGEM) DOET NIEUWE OVERNAME

HOUTHANDEL VANDERHEYDEN UIT BIERGHES WORDT CRAS WOODSHOP NR 16

Familiebedrijf Cras uit Waregem is al sinds 1878 actief in de houtsector. Op vandaag stelt de houtgroep 450 mensen tewerk. Cras woodgroup heeft een importbedrijf en is fabrikant van eigen merken zoals Collstrop garden wood, Dubois-parquet, Brems doors en Wood on walls. De belangrijkste activiteit van de groep is echter die van de houthandel. Onder de naam ‘Cras Woodshops’ heeft CEO Frédéric Cras een netwerk van 15 eigen houthandels uitgebouwd. Die richten zich met een breed aanbod aan houtproducten voor de bouw, het interieur en de tuin vooral naar de houtvakman.


[21/12/2017] - » Het persbericht lezen

DUURZAAM HOUT VAN HET BOS TOT HET DAKVENSTER

Vensters hebben magische eigenschappen. Ze laten de buitenwereld binnen in uw woning, of het nu het licht van de zon is op een stralende lenteochtend, de frisse lucht tijdens een warme zomeravond of het uitzicht op de bomen in de herfst. Vensters brengen de natuur in uw huiskamer, dus is het ook belangrijk dat de natuur tijdens het productieproces wordt gerespecteerd.

Alle VELUX-dakvensters op de Belgische markt worden in Europese fabrieken van VELUX gefabriceerd. Ze zijn alle gecertificeerd door de FSC (Forest Stewardship Council, de raad voor goed bosbeheer) en/of de PEFC (programma voor de erkenning van boscertificeringssystemen). Wereldwijd is 98% van het hout dat gebruikt wordt voor dakvensters van VELUX gecertificeerd als hout van duurzame oorsprong. Het merk streeft ernaar in 2020 een resultaat van 99% halen. De overige 2% is aangekocht hout dat FSC-gecontroleerd is, wat betekent dat het aan alle wettelijke voorwaarden voldoet. Ter vergelijking, ongeveer 30% van het hout dat wereldwijd verkocht wordt, heeft een keurmerk als hout van duurzame oorsprong. Maar wat betekent gecertificeerd hout nu echt? En hoe kan men garanderen dat het hout dat voor de fabricatie van vensters wordt gebruikt getraceerd kan worden tijdens het volledige parcours, van het bos tot aan uw woning?


[20/12/2017] - » Het persbericht lezen

EFWEX 2018 STELT CREATIVITEIT VOOROP

De enige Belgische vakbeurs in de branche van houten vloeren en ‘aanverwanten’

Op welk vlak verschilt de deelname aan een vakbeurs van alle andere verkoops- en marketingactiviteiten? Anders geformuleerd: wat is de USP van een vakbeurs? Het is in de marketing mix één van de weinige plekken waar de klant komt aankloppen bij de verkoper en niet andersom. Een goed opgezette vakbeurs is een venster op een bepaald marktsegment. Het is een forum, een ontmoetingsplaats waar vraag en aanbod samenkomen en elkaar ontdekken. Uit de verkennende flirt tussen aanbieder en de potentiële klant kan iets moois groeien.

Dat laatste werd alvast toegejuicht door standhouders en bezoekers na EFWEX 2016, de tweede editie van het enige tweejaarlijkse treffen van de vloerbranche in België. Wat is bijgebleven bij de exposanten is de kwaliteit van de bezoekers. De bezoekers van hun kant waardeerden de uitstekende dosering in het aanbod. En daarmee staat of valt een goede vakbeurs.


[14/12/2017] - » Het persbericht lezen

INFODAGEN 2018 BIJ DB&S MACHINES

Het einde van het jaar komt vlug dichterbij.
Na de 5 succesvolle infodagen in 2017 gaan we in 2018 natuurlijk hierop verder.
Ondertussen staat de komende infodag al vast : donderdag 18 januari 2018 met als thema : de Tempora kantenlijmers van Format-4. De andere thema's voor 2018 zijn ondertussen ook al gekend.
Voorjaar 2018 :

 • Tempora kantenlijmers
 • Nesting CNC
 • OTT kanenlijmers
 • Mayer opdeelzagen
 • Felder en Hammer (in het Frans)
 • Paneelzagen


[14/12/2017] - » Het persbericht lezen

VOOR DE EERSTE KEER IN HET 12 VOLTPROGRAMMA: ACCUKANTENFREES EN ACCUSCHAAFMACHINE VAN BOSCH

Praktisch en compact voor optimale controle

 • Comfortabel te hanteren: praktische machines met krachtige EC-motoren
 • Meer flexibiliteit: nog meer gereedschappen in het 12V-accusysteem voor de vakman
 • Volledige compatibiliteit: Lithium-Ion-accu's van 1,5 tot 6,0 Ah

Bosch biedt met de GKF 12V-8 Professional en de GHO 12V-20 Professional voor de eerste keer een accukantenfrees en een accuschaafmachine in het 12 voltseg-ment aan. Beide machines zijn uitgerust met een krachtige EC-motor en werken op sterke Lithium-Ion-accu's. Professionals kunnen momenteel kiezen uit zeven ver-schillende 12-volt-accu's: van 1,5 tot 6,0 Ah. Het "Flexible Power System" van Bosch garandeert hierbij de compatibiliteit met alle bestaande elektrische gereed-schappen en laadapparaten van een voltklasse en biedt professionals hierdoor plannings- en kostenzekerheid. Onder het 12 voltsysteem vallen op dit moment meer dan 30 machines, zoals multitools, decoupeer-, handcirkel- en reciprozagen evenals diverse accuschroevendraaiers.


[12/12/2017] - » Het persbericht lezen

50 JAAR VAN HOECKE: GRENZELOZE AMBITIES

» Ceo Peter Van Hoecke blikt terug op 50 jaar Van Hoecke en kijkt naar de toekomst

In tijden dat productie-eenheden naar het verre oosten verschoven worden om budgettaire redenen, bewijst een familiebedrijf met Wase roots dat België wel degelijk nog een maaktoekomst heeft. Dankzij doorgedreven innovaties bestaat Van Hoecke vandaag exact 50 jaar en is het bedrijf marktleider in de Benelux. De kans is heel groot dat u, zonder het te beseffen, een van hun producten in huis hebt: zonder Van Hoecke geen lades of kasten in uw woning.

Van Hoecke specialiseert zich in meubelbeslag. Ze zijn namelijk verdeler van scharnieren, klapdeursystemen en ladesystemen van het Oostenrijkse merk Blum. Daarvoor assembleren ze bovendien helemaal zélf de LEGRABOX- en TANDEMBOX-lades. Van Hoecke produceert ook een eigen ladesysteem en ladeindelingen onder de noemers TA’OR en ORGALUX.


[4/12/2017] - » Het persbericht lezen

HACO GROUP UPDATE: HACO TRADING OPENT NIEUWE SHOWROOM IN LOMMEL

Bezoek ons vanaf 3 januari 2018 in onze nieuwe showroom voor de regio Noord-België en Nederland en maak kennis met ons uitgebreid gamma hout- en aluminiumbewerkingsmachines.

Wij verzorgen demonstraties op ons volledig gamma machines, zowel conventionele – als CNC gestuurde machines en productielijnen.

Kom langs en ontdek de allerlaatste innovaties op het gebied van hout- en aluminiumbewerking.

Wij vertegenwoordigen o.a. volgende constructeurs: Biesse, Black Label, Mecal, Chambon, Guilliet, Paolini, Fimal, Bio4Heating en Casolin.

Meer gedetailleerde informatie over ons gamma, de tentoongestelde machines en onze nieuwe showroom kunt u vinden op: www.hacotrading.be

PRAKTISCHE INFORMATIE:
Locatie: HACO Trading Showroom, Balendijk 156, 3920 Lommel

Contact:
Jacques Vanhasselt
jacques.vanhasselt@hacotrading.be +32 475 47 36 76


[29/11/2017] - » Het persbericht lezen

TIPS VOOR EEN ORDELIJKE BADKAMER

Met één tik van de toverstaf je badkamer op orde krijgen, dat zou je heel wat tijd besparen. Samen met de keuken heeft die ruimte namelijk het vaakst een poetsbeurt nodig. ORGALUX geeft je enkele tips & tricks die je helpen je badkamer proper én ordelijk te houden!

First things first: begin met een grote opruimbeurt en gooi weg wat je niet meer nodig hebt. Door vervolgens je overgebleven spullen netjes te organiseren aan de hand van lade-indelingen, behoud je het overzicht en vind je moeiteloos je belangrijkste spullen terug! Je verzorgingsproducten niet goed afgesloten of heb je iets anders gemorst? De melamine Cubics zijn gelukkig perfect afwasbaar!


[28/11/2017] - » Het persbericht lezen

NOBLESSE BENELUX - MET NIEUWE STANDARD S KRIJGT LEGENDE NOG EEN BOOST

Het Striebig model Standard is de meest verkochte verticale paneelzaag ter wereld. Het is een robuuste, veelzijdige machine met uiterst lange levensduur, die geschikt is voor intensief gebruik. De overgrote meerderheid van de in de laatste 50 jaar gebouwde exemplaren is nog steeds dagelijks in volle werking.

Met de nieuwe Standard S wil Striebig nog wat toevoegen aan deze faam. Met dit model opent zich voor de gebruiker van handbediende machines een nieuwe toepassingswereld. Talrijke nieuwe opties maken het mogelijk de machine uit te rusten voor specifieke toepassingen.

De machine bestaat in twee uitvoeringen, de TRK1 met volledig houten steunvlak en de TRK2 met alu-lattenrooster voorzien van nylonlijsten.

Met een voordelig comfortpakket kan de klant de reeds ruime basisuitvoering uitbreiden met vier nuttige opties: pneumatische klemming van de zaagwagen, digitaal meetsysteem verticale (Y) as, pneumatische blokkering van de steunrollen, laseraanduiding van horizontale sneden.


[17/11/2017] - » Het persbericht lezen

HUISBEURS VENS & THIERS

In samenwerking met Leitz - 30 Novemeber t.e.m 2 december 2017 Het salesteam zal u informeren over:

 • Imos CAD CAM en virtual reality
 • Tapio: organisatiesoftware
 • Platenopdeelzagen met verstek
 • Kantenaanlijmmachines: EVA – PU - airTec
 • CNC techniek: 5-as en verticaal
 • Corpuspersen
 • Lakmachines in doorloop
 • Schuurmachines
 • Snijgereedschappen van Leitz


[17/11/2017] - » Het persbericht lezen
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 -> 66

WOOD-IT.BE  

WOOD-IT.BE BVBA G. KEYENLAAN 22 1160 BRUSSEL - Sitemap - Disclaimer - Contact: info@wood-it.be

PERSBERICHTEN
ARTIKELS
TWEEDEHANDSE HOUTBEWERKINGSMACHINES
GIDS VAN SCHRIJNWERKERS & INTERIEURBOUWERS
GIDS VAN PRODUCTEN & LEVERANCIERS
TE BEZOEKEN WEBSITES
TECHNISCH WOORDENBOEK NL/FR
VACATURES
DISCLAIMER
SITEMAP