transparenttransparent

woodLAB

Newsdesk woodweblab


BLUM STELT NIEUWE INNOVATIES VOOR OP INTERZUM 2017


Interzum is dé plaats om de nieuwigheden uit de meubelindustrie te ontdekken. Ook beslagfabrikant Blum stelde er de nieuwste innovaties op het gebied van klapdeuren, scharnieren en ladesystemen voor aan het grote publiek. Deze nieuwigheden zullen pas volgend jaar beschikbaar zijn maar Blum licht op Interzum graag al een tipje van de sluier op.

Bewegingstechnologieën vereenvoudigd
Onder het centrale thema ‘Vier voor meer’ to..


NIEUW BIJ STILLEMANS


STILLEMANS produceert hoge kwaliteit kunststof profielen. We ontwikkelen voortdurend nieuwe modellen. Vandaag hebben we meer dan 5000 profielen en accessoires beschikbaar.

STILLEMANS biedt u een totaaloplossing voor uw profielen. Wat we nog niet in huis hebben, kunnen we voor u ontwikkelen.

STILLEMANS maakt o.a. LED profielen, kantenband en handles – beschikbaar in een groot gamma afwerkingen en kleuren.


INTERZUM 2017: DECOSPAN IS GERICHT OP MERKEN EN BELEVING


Decospan, de Belgische leverancier van gefineerde panelen en een marktleider in Europa, is opnieuw van de partij in Keulen in hal 6. Deze editie echter met een aanzienlijk grotere stand en in plaats van links, meer naar rechts in de hal, en dicht bij de Piazza en centrale boulevard (C041). “Ook de look van de beursstand zal helemaal anders zijn dan in voorgaande jaren.” zegt Wouter Polfliet, brand manager van division panels en mede verantwoordelijk voor de marketing en ..


interzum 2017 - PREVIEW


Over precies 118 dagen gaat de vakbeurs Interzum van start in Keulen. De organisatoren zijn terecht koplopers te noemen op vlak van innovatie in de interieurbouw en de meubelindustrie. Elke twee jaar legt Interzum de basis voor toekomstige ontwikkelingen in deze industrie, dankzij de wisselwerking tussen exposanten en designers uit de hele wereld, die in de rij zullen staan voor dit niet te missen evenement. De exposanten (verdeeld over 10 beurshallen) lijken deze wissel..


ALPI STELT VOOR: RADIANT, HET HOUT DAT LEEFT VAN HET LICHT, PRIJS ‘BEST OF THE BEST’ INTERZUM AWARD 2015


Gedurende het International Year of Light and Light-Based Technologies, geïntroduceerd door UNESCO, is licht het sleutelbegrip van het ALPI hout. Als bekroning van de nieuwigheden onder de producten laat het nieuw hout Radiant het licht door, dankzij transparante harslijnen. Het innovatieve bereik van Radiant werd ook erkend door de jury van de Interzum Award 2015, die het product de prestigieuze “Best of the Best” Award toekende.

Een h..

Ligna


WEINIG GROEP OP HET SALON LIGNA 2017 : DIGITALE PRODUCTIE TEN DIENSTE VAN DE KLANT


In 2017 begint het LIGNA salon met een nieuw oppervlakteconcept. Daarom zal de Weinig groep zijn complete gamma voor de bewerking van massief hout en afgeleide materialen voor de eerste keer voorstellen in gebouw 27. Onder het motto « THINK WEINIG » worden de klanten verwacht op een stand van 4000 m², voor een uniek aanbod voor ambachten en industrie. In de sector van het bewerken van massief hout, omvat het programma de segmenten schaven en vormgeven, debiet en optimali..


LIGNA PREVIEW


De grote lijnen zijn opgezet om van de editie 2017 van LIGNA een onmisbaar evenement te maken voor de sector van de houtindustrie, met alle veranderingen door elkaar.

Zoals dr. Andreas GRUCHOW, lid van het voorzittend comité van de Deutsche Messe AG, het al terecht zei tijdens de persconferentie op 14 februari, is de conjunctuur heel gunstig ondanks de daling van export naar Rusland, als gevolg van de sancties die de Europese overheden hebben o..


LIGNA 2015: 'S WERELDS NUMMER 1


 • Een sterkere innovatieve geest en internationale uitstraling dan ooit
 • Het evenement weerspiegelt snelle vooruitgang geboekt door industrie 4.0 in houtbewerking en houtverwerking
 • Wood Industry Summit een succes vanaf het begin
 • "Verrassende Veelzijdigheid" ontmoet grote belangstelling

Hannover. LIGNA 2015, die in Hannover op vrijdag 15 mei ten einde liep, was een groo..

U bent op pagina : 7--> Aantal gevonden artikels : 980

INFODAGEN 2018 BIJ DB&S MACHINES

Het einde van het jaar komt vlug dichterbij.
Na de 5 succesvolle infodagen in 2017 gaan we in 2018 natuurlijk hierop verder.
Ondertussen staat de komende infodag al vast : donderdag 18 januari 2018 met als thema : de Tempora kantenlijmers van Format-4. De andere thema's voor 2018 zijn ondertussen ook al gekend.
Voorjaar 2018 :

 • Tempora kantenlijmers
 • Nesting CNC
 • OTT kanenlijmers
 • Mayer opdeelzagen
 • Felder en Hammer (in het Frans)
 • Paneelzagen


[14/12/2017] - » Het persbericht lezen

VOOR DE EERSTE KEER IN HET 12 VOLTPROGRAMMA: ACCUKANTENFREES EN ACCUSCHAAFMACHINE VAN BOSCH

Praktisch en compact voor optimale controle

 • Comfortabel te hanteren: praktische machines met krachtige EC-motoren
 • Meer flexibiliteit: nog meer gereedschappen in het 12V-accusysteem voor de vakman
 • Volledige compatibiliteit: Lithium-Ion-accu's van 1,5 tot 6,0 Ah

Bosch biedt met de GKF 12V-8 Professional en de GHO 12V-20 Professional voor de eerste keer een accukantenfrees en een accuschaafmachine in het 12 voltseg-ment aan. Beide machines zijn uitgerust met een krachtige EC-motor en werken op sterke Lithium-Ion-accu's. Professionals kunnen momenteel kiezen uit zeven ver-schillende 12-volt-accu's: van 1,5 tot 6,0 Ah. Het "Flexible Power System" van Bosch garandeert hierbij de compatibiliteit met alle bestaande elektrische gereed-schappen en laadapparaten van een voltklasse en biedt professionals hierdoor plannings- en kostenzekerheid. Onder het 12 voltsysteem vallen op dit moment meer dan 30 machines, zoals multitools, decoupeer-, handcirkel- en reciprozagen evenals diverse accuschroevendraaiers.


[12/12/2017] - » Het persbericht lezen

50 JAAR VAN HOECKE: GRENZELOZE AMBITIES

» Ceo Peter Van Hoecke blikt terug op 50 jaar Van Hoecke en kijkt naar de toekomst

In tijden dat productie-eenheden naar het verre oosten verschoven worden om budgettaire redenen, bewijst een familiebedrijf met Wase roots dat België wel degelijk nog een maaktoekomst heeft. Dankzij doorgedreven innovaties bestaat Van Hoecke vandaag exact 50 jaar en is het bedrijf marktleider in de Benelux. De kans is heel groot dat u, zonder het te beseffen, een van hun producten in huis hebt: zonder Van Hoecke geen lades of kasten in uw woning.

Van Hoecke specialiseert zich in meubelbeslag. Ze zijn namelijk verdeler van scharnieren, klapdeursystemen en ladesystemen van het Oostenrijkse merk Blum. Daarvoor assembleren ze bovendien helemaal zélf de LEGRABOX- en TANDEMBOX-lades. Van Hoecke produceert ook een eigen ladesysteem en ladeindelingen onder de noemers TA’OR en ORGALUX.


[4/12/2017] - » Het persbericht lezen

HACO GROUP UPDATE: HACO TRADING OPENT NIEUWE SHOWROOM IN LOMMEL

Bezoek ons vanaf 3 januari 2018 in onze nieuwe showroom voor de regio Noord-België en Nederland en maak kennis met ons uitgebreid gamma hout- en aluminiumbewerkingsmachines.

Wij verzorgen demonstraties op ons volledig gamma machines, zowel conventionele – als CNC gestuurde machines en productielijnen.

Kom langs en ontdek de allerlaatste innovaties op het gebied van hout- en aluminiumbewerking.

Wij vertegenwoordigen o.a. volgende constructeurs: Biesse, Black Label, Mecal, Chambon, Guilliet, Paolini, Fimal, Bio4Heating en Casolin.

Meer gedetailleerde informatie over ons gamma, de tentoongestelde machines en onze nieuwe showroom kunt u vinden op: www.hacotrading.be

PRAKTISCHE INFORMATIE:
Locatie: HACO Trading Showroom, Balendijk 156, 3920 Lommel

Contact:
Jacques Vanhasselt
jacques.vanhasselt@hacotrading.be +32 475 47 36 76


[29/11/2017] - » Het persbericht lezen

TIPS VOOR EEN ORDELIJKE BADKAMER

Met één tik van de toverstaf je badkamer op orde krijgen, dat zou je heel wat tijd besparen. Samen met de keuken heeft die ruimte namelijk het vaakst een poetsbeurt nodig. ORGALUX geeft je enkele tips & tricks die je helpen je badkamer proper én ordelijk te houden!

First things first: begin met een grote opruimbeurt en gooi weg wat je niet meer nodig hebt. Door vervolgens je overgebleven spullen netjes te organiseren aan de hand van lade-indelingen, behoud je het overzicht en vind je moeiteloos je belangrijkste spullen terug! Je verzorgingsproducten niet goed afgesloten of heb je iets anders gemorst? De melamine Cubics zijn gelukkig perfect afwasbaar!


[28/11/2017] - » Het persbericht lezen

NOBLESSE BENELUX - MET NIEUWE STANDARD S KRIJGT LEGENDE NOG EEN BOOST

Het Striebig model Standard is de meest verkochte verticale paneelzaag ter wereld. Het is een robuuste, veelzijdige machine met uiterst lange levensduur, die geschikt is voor intensief gebruik. De overgrote meerderheid van de in de laatste 50 jaar gebouwde exemplaren is nog steeds dagelijks in volle werking.

Met de nieuwe Standard S wil Striebig nog wat toevoegen aan deze faam. Met dit model opent zich voor de gebruiker van handbediende machines een nieuwe toepassingswereld. Talrijke nieuwe opties maken het mogelijk de machine uit te rusten voor specifieke toepassingen.

De machine bestaat in twee uitvoeringen, de TRK1 met volledig houten steunvlak en de TRK2 met alu-lattenrooster voorzien van nylonlijsten.

Met een voordelig comfortpakket kan de klant de reeds ruime basisuitvoering uitbreiden met vier nuttige opties: pneumatische klemming van de zaagwagen, digitaal meetsysteem verticale (Y) as, pneumatische blokkering van de steunrollen, laseraanduiding van horizontale sneden.


[17/11/2017] - » Het persbericht lezen

HUISBEURS VENS & THIERS

In samenwerking met Leitz - 30 Novemeber t.e.m 2 december 2017 Het salesteam zal u informeren over:

 • Imos CAD CAM en virtual reality
 • Tapio: organisatiesoftware
 • Platenopdeelzagen met verstek
 • Kantenaanlijmmachines: EVA – PU - airTec
 • CNC techniek: 5-as en verticaal
 • Corpuspersen
 • Lakmachines in doorloop
 • Schuurmachines
 • Snijgereedschappen van Leitz


[17/11/2017] - » Het persbericht lezen

WOODWIZE EN NORBORD ORGANISEREN GESLAAGDE STUDIEDAG

Onder het motto “Veilig op stage” organiseerde Woodwize, het opleidingsen kenniscentrum voor de houtsector, onlangs in nauwe samenwerking met OSB-producent Norbord, een nascholing voor leerkrachten en technisch adviseurs. Een geslaagd initiatief dat bij de deelnemers uit het onderwijs op heel wat interesse kon rekenen.

Veiligheid eerst
Veiligheid op de werkvloer staat bij Norbord in Genk hoog aangeschreven. Guido Debois, QHSE Manager bij de OSB-specialist, nam het eerste deel van de studiedag voor zijn rekening. Hij had het onder meer over de strenge kwaliteits-, milieu- en veiligheidsstandaarden die dagelijks in het bedrijf worden gehanteerd. Dat dit beleid zijn vruchten afwerpt, bewijzen de indrukwekkende veiligheidsstatistieken die kunnen worden voorgelegd.


[16/11/2017] - » Het persbericht lezen

HACO - WE OPENEN ONZE DEUREN!

Eind dit jaar nodigen we je graag terug uit op onze opendeurdagen te Ardooie. We openen onze showroomdeuren van vrijdag 17 t.e.m. zondag 19 november. Kom langs met het ganse gezin en beleef een gezellig dag waarin je kennis maakt met de allerlaatste innovaties in de hout-, aluminium-, en advanced materials-bewerking. Afspraak in de HACO Trading showroom: Hogeschuurstraat 2, 8850 Ardooie. Op vrijdag van 10u tot 22u (speciale nocturne) en zaterdag en zondag van 10u tot 18u. Tot dan!

Houtbewerkingsinnovaties voor elke klus
In onze ruime showroom kom je in contact met houtbewerkingsmachines voor elke klus, hoe groot of hoe klein dan ook: van onze intelligente CNC-bewerkingscenters tot ons assortiment compacte Black Label machines.


[6/11/2017] - » Het persbericht lezen

MAAK KENNIS MET DETA MACHINES 2.0

ANDERE KLEUR, ANDERE NAAM … ZELFDE KWALITEIT EN SERVICE

ALIVE & KICKING
Deta Machines is springlevend. Deta Machines heeft er zeer recent een uitbreiding van de bedrijfsgebouwen op zitten en is intussen ook officiële verdeler van het Italiaanse merk Casadei-Busellato. Na jaren verdeler geweest te zijn van de rode machines van SCM Group, maakt Deta Machines een frisse start met de verdeling van de machines van Casadei-Busellato. Het bedrijf noemt het zelf Deta Machines 2.0 een upgrade van het bestaande bedrijf. Deta Machines zal immers hetzelfde hoge niveau van advies voor verkoop bieden en dezelfde uitstekende service na verkoop.

35 JAAR KWALITEIT
Deta Machines bestaat intussen zo’n 35 jaar. Oorspronkelijk een handelaar in tweedehands machines, breidde het bedrijf zijn activiteiten uit, zodat zijn activiteiten nu op drie poten steunen: naast de tweedehands machines worden ook nieuwe machines verkocht en is Deta Machines actief in de stofafzuiging. “Drie complementaire activiteiten waarin we onze excellente kwaliteit kunnen tonen”, aldus zaakvoerder Donald Doornaert.


[4/11/2017] - » Het persbericht lezen

HOUTFINEER EVOLUEERT NAAR EEN ECHT LUXEPRODUCT

Al 5 generaties lang zit Finaspan in de houtwereld, en meer dan 50 jaar in het fineer. De laatste jaren heeft fineer een hele evolutie gekend: van een basisproduct dat voor allerlei toepassingen gebruikt werd is houtfineer vandaag geëvolueerd naar een luxe product dat zijn plaats vindt in hoogwaardige exclusieve projecten. Finaspan heeft haar manier van werken dan ook aangepast: iedere bestelling wordt nu als een afzonderlijk project beschouwd, met aandacht voor de samenhang tussen techniek en sfeer. Dankzij onze jarenlange ervaring in het vak zorgt deze nieuwe benadering voor comfort en rust bij onze klanten.

Finaspan probeert eerst de wensen van de architect of projectleider perfect te begrijpen en deze in houtsoort en tekening te vertalen. De mogelijke varianten worden dan door Finaspan aan de klant voorgesteld : fineerkleuren, structuur, voegpatroon, lengtes, beschikbare hoeveelheid allemaal aspecten die een rol spelen in de creatie van een bepaalde sfeer.


[25/10/2017] - » Het persbericht lezen

POPULAIRE KANTENAANLIJMER TYPE F4 KRIJGT FLINKE UPGRADE

Hebrock blijft zijn best verkochte kantenaanlijmer verbeteren en uitrusten met handige opties. De vindingrijkheid van deze Duitse fabrikant dwingt respect af.
Op een basis van slechts 4 m, biedt dit paradepaardje van Hebrock een complete bewerking, inclusief het voorfrezen, hoekfrezen, vlakschrapen en optioneel het radiusschrapen. De lijmbak met korte smelttijd, maakt een opstart van de machine mogelijk in een recordtijd van 3,5 min.

Dat de F4 kan worden uitgerust met een touchscreen en een pneumatische verplaatsing van de aggregaten is geen geheim meer. Met het aanraakscherm kunnen vele instellingen in functie van de kantdikte voorgeprogrammeerd worden, wat de bediening nog eenvoudiger maakt.


[21/10/2017] - » Het persbericht lezen

ACCOYA GESELECTEERD ALS MATERIAAL VAN KEUZE OM EXTREME WEERSOMSTANDIGHEDEN TE WEERSTAAN, NOORWEGEN

Geleverd door Fritzøe Engros AS, werd Accoya geselecteerd als materiaal van keuze om een nieuwe bardeur op de Styrhuset Pub in Svolvær te renoveren, gevestigd in het hart van de Lofoten. Bekend als een informele ontmoetingsplaats voor het lokale gebied, hebben de eigenaars van de kroeg een indrukwekkende ingang om bezoekers welkom te heten.

Fritzøe Engros AS heeft Accoya aanbevolen als de beste toepassing, grotendeels door de locatie (boven de poolcirkel) van het project. Het materiaal moet in het kleine Noorse vissersdorp extreme weersomstandigheden weerstaan . Accoya’s uitstekende duurzaamheid, dimensiestabiliteit en natuurlijk isolerende voordelen maakte het de ideale oplossing voor dit project. Jømna Brug AS produceerde de opvallende Accoya deur.


[19/10/2017] - » Het persbericht lezen

ZWARTE KADERDEUREN MET GLASVULLING OP MAAT

INTRODUCTIE
Je kan niet meer naast de laatste trend in landelijke woningen kijken: steel look ramen en deuren zijn hot en helemaal in. Uiteraard bepaalt deze trend mee het uitzicht van de bijhorende keuken en badkamer, woon- en slaapkamer meubelen en zoekt iedereen een gepaste manier om deze lijn door te trekken. Met het nieuwe DARBY DOORS programma tracht Du Pont als groothandelaar/fabrikant (Pulderbos, België) hier tegemoet aan te komen. Een mat zwart aluminium kaderdeur met landelijke uitstraling, voorzien van eventuele horizontale en verticale onderbrekingsprofielen en uitgerust met BLUM kaderdeur scharnieren in ONYX zwart en met 3D regeling. U biedt daardoor niet alleen een antwoord aan de concrete vraag naar zwarte kaderdeuren maar behoudt tevens het regelcomfort en kwaliteit van een moderne keukendeur.


[19/10/2017] - » Het persbericht lezen

GEEF UW KLANT PROFESSIONEEL - ADVIES EN VERHOOG UW OMZET

De kwaliteit van het binnenmilieu wordt grotendeels bepaald door de materialen en technieken die men toepast. Een goede akoestiek speelt hierbij een cruciale rol.

Dagelijks komen nieuwe producten op de markt die bijdragen aan het akoestisch comfort en aangepast zijn aan nieuwe technieken.

Een grondige kennis van het huidige aanbod aan plafond- en wandsystemen en een inzicht in de technische kwaliteiten, helpen u het juiste product aan te bieden, professioneel advies te verlenen en alzo uw omzet te verhogen.

 • Plafond- en Wandsystemen
 • Plafond- en wandsystemen in functie van akoestiek, klimaat en techniek
 • Wanneer: 5 december 2017 - Gent (B)


[18/10/2017] - » Het persbericht lezen
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 -> 66

WOOD-IT.BE  

WOOD-IT.BE BVBA G. KEYENLAAN 22 1160 BRUSSEL - Sitemap - Disclaimer - Contact: info@wood-it.be

PERSBERICHTEN
ARTIKELS
TWEEDEHANDSE HOUTBEWERKINGSMACHINES
GIDS VAN SCHRIJNWERKERS & INTERIEURBOUWERS
GIDS VAN PRODUCTEN & LEVERANCIERS
TE BEZOEKEN WEBSITES
TECHNISCH WOORDENBOEK NL/FR
VACATURES
DISCLAIMER
SITEMAP