transparenttransparent

woodLAB

Newsdesk woodweblab


BLUM STELT NIEUWE INNOVATIES VOOR OP INTERZUM 2017


Interzum is dé plaats om de nieuwigheden uit de meubelindustrie te ontdekken. Ook beslagfabrikant Blum stelde er de nieuwste innovaties op het gebied van klapdeuren, scharnieren en ladesystemen voor aan het grote publiek. Deze nieuwigheden zullen pas volgend jaar beschikbaar zijn maar Blum licht op Interzum graag al een tipje van de sluier op.

Bewegingstechnologieën vereenvoudigd
Onder het centrale thema ‘Vier voor meer’ to..


NIEUW BIJ STILLEMANS


STILLEMANS produceert hoge kwaliteit kunststof profielen. We ontwikkelen voortdurend nieuwe modellen. Vandaag hebben we meer dan 5000 profielen en accessoires beschikbaar.

STILLEMANS biedt u een totaaloplossing voor uw profielen. Wat we nog niet in huis hebben, kunnen we voor u ontwikkelen.

STILLEMANS maakt o.a. LED profielen, kantenband en handles – beschikbaar in een groot gamma afwerkingen en kleuren.


INTERZUM 2017: DECOSPAN IS GERICHT OP MERKEN EN BELEVING


Decospan, de Belgische leverancier van gefineerde panelen en een marktleider in Europa, is opnieuw van de partij in Keulen in hal 6. Deze editie echter met een aanzienlijk grotere stand en in plaats van links, meer naar rechts in de hal, en dicht bij de Piazza en centrale boulevard (C041). “Ook de look van de beursstand zal helemaal anders zijn dan in voorgaande jaren.” zegt Wouter Polfliet, brand manager van division panels en mede verantwoordelijk voor de marketing en ..


interzum 2017 - PREVIEW


Over precies 118 dagen gaat de vakbeurs Interzum van start in Keulen. De organisatoren zijn terecht koplopers te noemen op vlak van innovatie in de interieurbouw en de meubelindustrie. Elke twee jaar legt Interzum de basis voor toekomstige ontwikkelingen in deze industrie, dankzij de wisselwerking tussen exposanten en designers uit de hele wereld, die in de rij zullen staan voor dit niet te missen evenement. De exposanten (verdeeld over 10 beurshallen) lijken deze wissel..


ALPI STELT VOOR: RADIANT, HET HOUT DAT LEEFT VAN HET LICHT, PRIJS ‘BEST OF THE BEST’ INTERZUM AWARD 2015


Gedurende het International Year of Light and Light-Based Technologies, geïntroduceerd door UNESCO, is licht het sleutelbegrip van het ALPI hout. Als bekroning van de nieuwigheden onder de producten laat het nieuw hout Radiant het licht door, dankzij transparante harslijnen. Het innovatieve bereik van Radiant werd ook erkend door de jury van de Interzum Award 2015, die het product de prestigieuze “Best of the Best” Award toekende.

Een h..

Ligna


WEINIG GROEP OP HET SALON LIGNA 2017 : DIGITALE PRODUCTIE TEN DIENSTE VAN DE KLANT


In 2017 begint het LIGNA salon met een nieuw oppervlakteconcept. Daarom zal de Weinig groep zijn complete gamma voor de bewerking van massief hout en afgeleide materialen voor de eerste keer voorstellen in gebouw 27. Onder het motto « THINK WEINIG » worden de klanten verwacht op een stand van 4000 m², voor een uniek aanbod voor ambachten en industrie. In de sector van het bewerken van massief hout, omvat het programma de segmenten schaven en vormgeven, debiet en optimali..


LIGNA PREVIEW


De grote lijnen zijn opgezet om van de editie 2017 van LIGNA een onmisbaar evenement te maken voor de sector van de houtindustrie, met alle veranderingen door elkaar.

Zoals dr. Andreas GRUCHOW, lid van het voorzittend comité van de Deutsche Messe AG, het al terecht zei tijdens de persconferentie op 14 februari, is de conjunctuur heel gunstig ondanks de daling van export naar Rusland, als gevolg van de sancties die de Europese overheden hebben o..


LIGNA 2015: 'S WERELDS NUMMER 1


 • Een sterkere innovatieve geest en internationale uitstraling dan ooit
 • Het evenement weerspiegelt snelle vooruitgang geboekt door industrie 4.0 in houtbewerking en houtverwerking
 • Wood Industry Summit een succes vanaf het begin
 • "Verrassende Veelzijdigheid" ontmoet grote belangstelling

Hannover. LIGNA 2015, die in Hannover op vrijdag 15 mei ten einde liep, was een groo..

U bent op pagina : 8--> Aantal gevonden artikels : 980

PERSONALISATIE EN KOPPELING CENTRAAL: BOSCH BREIDT CONNECTIVITY-SYSTEEM VOOR DE VAKMAN VERDER UIT

Het volgende niveau in vermogens- en machinecontrole in de 18-volt-klasse

 • Gamma van connected elektrische gereedschappen blijft groeien
 • Machinefeedback en meldingen zoals statuswijzigingen en uitschakelen van machine worden op de smartphone ontvangen
 • Gepersonaliseerde instellingen zoals „KickBack Control“ kunnen via smartphone worden aangepast en opgeslagen om de machine op de behoeften af te stemmen
 • Bosch breidt het gamma van connected elektrische gereedschappen voor de vakman consequent uit: vanaf nu heeft de vakman de beschikking over de nieuwe haakse slijpmachines GWS 18V-125 PC en PSC, de 18 volt schroefboormachine en klopboorschroevendraaier van de „robustseries“, de GSR 18V-85 C Professional en de GSB 18V-85 C Professional, en de machines van de „dynamicseries“, de GSR 18V-60 C Professional en de GSB 18V-60 C Professional.


[16/10/2017] - » Het persbericht lezen

KUNSTBAAN TRANSFORMEERT AFVAL TOT KUNST

Het familiebedrijf Van Hoecke, verdeler van meubelbeslag en producent van o.a. de bekroonde TA’OR BOX, zet al jaren in op ontwikkeling en ontplooiing van de eigen medewerkers. Om nog een stap verder te zetten in het maatschappelijk ondernemerschap, gingen ze in zee met KunstBaan vzw. Deze vzw gebruikt kunst als springplank naar sociale inclusie van volwassenen met een verstandelijke beperking.

Drie cliënten van verschillende zorgvoorzieningen uit Sint-Niklaas (Dagcentrum Sint-Niklaas, De Klokke en Vesta) werden warm ontvangen door het bedrijf. Roland, Johan en Sofie creëerden, onder leiding van Laura Van Wingen, een aantal unieke kunstwerken. Dat deden ze bovendien op een ecologisch verantwoorde manier door gebruik te maken van restproducten uit de magazijnen en de productie.


[6/10/2017] - » Het persbericht lezen

EEN ÉCHTE PLAATSWINNER: DE SPOELBAKLADE

» Een u-vormig uitgesneden voorraadlade: een ideaal opbergsysteem

Niets lijkt zo verloren als de ruimte onder de spoelbak. Deze kastruimte is vaak allesbehalve georganiseerd en efficiënt ingericht. Blum heeft hier met de spoelbaklade een fascinerende oplossing voor: deze lade benut de beschikbare ruimte namelijk optimaal. Zo blijven zelfs sponzen, vodden en afwasmiddel uit het zicht en toch binnen handbereik!

Met een u-vormig uitgesneden voorraadlade vul je de ruimte links en rechts van de spoelbak perfect op: een ideaal opbergsysteem voor spullen die je het meest nodig hebt, maar liever niet op je werkblad laat staan.


[4/10/2017] - » Het persbericht lezen

DEMO WEEKEND DB&S MACHINES

Op vrijdag 13, zaterdag 14 en zondag 15 oktober houden we bij DB&S Machines in Hooglede terug ons demo weekend.
Op vrijdag houden we het casual met onze After Work DB&S drink.
Op zaterdag en zondag staan we paraat van 09 uur met om elk uur een demo op een specifieke machine.

Vrijdag 13 oktober van 16 uur tot .... uur: kom na je werk langs voor een lekker frietje en een frisse drink.
Breng gerust je collega's mee.
Om 19 uur: optreden van "Het Lot" (met als zanger onze eigen Paul Syx! ).

Zaterdag 14 en zondag 15 oktober: van 09 uur tot 19 uur met doorlopend demo's op onze machines.


[3/10/2017] - » Het persbericht lezen

DE TERUGKEER VAN SCHEER

Scheer opdeelzagen zijn een begrip in België. De firma Ducuroir, waarvan wij in 2003 de activiteiten hebben overgenomen, was reeds vertegenwoordiger van dit merk. Wij hebben dit voortgezet en zo staan er tientallen machines in onze contreien.

De Duitse firma Hans KOCH heeft in 2008 het merk Scheer overgenomen. Sinds 1955 verzorgde dit bedrijf reeds de vertegenwoordiging en de service van de Scheer machines in een aantal Länder in Duitsland. Bij de overname heeft Koch zich uiteraard eerst gefocust op het verzekeren van de continuïteit van de service en de levering van onderdelen. Dit werd heel erg gewaardeerd door de bestaande klantenkring.


[28/9/2017] - » Het persbericht lezen

WONING OMGETOVERD DANKZIJ NATUURLIJK DAGLICHT

Christophe en zijn vrouw Stéphanie profiteerden van de uitbreidingswerken aan hun woning om extra dakvensters te installeren. Resultaat: ze wonen nu in een modernere, ruimere woning met meer licht en betere verluchting.

Het gezin snakte naar een grotere woning. Na de geboorte van hun derde kind hadden ze nood aan meer ruimte. Daarom stelde de architect voor om de achterkant van de woning uit te breiden. Dat deed hij door het hellend dak op de verdieping te verhogen en een stuk bij te bouwen aan de ruimtes langs de achterkant. Daarbij werd er speciaal gelet op het benutten van een maximale glasoppervlakte, zodat de bewoners ook optimaal van daglicht te kunnen genieten. Daglicht is immers niet alleen zeer belangrijk voor de gezondheid en het welzijn, het vergroot ook het perspectief van de kamers, waardoor de ruimtes groter lijken.


[27/9/2017] - » Het persbericht lezen

DEMODAGEN BIJ ROGIERS

“Op 19, 20 en 21 oktober vinden bij Rogiers de demodagen plaats, waarbij men drie dagen lang kan genieten van doorlopende software- en machinedemonstraties voor diverse toepassingen (interieur, ramen, deuren, trappen, houtskeletbouw, enz…) aan alle machines. Hieraan gekoppeld zijn er bovendien ook nog speciale voorwaarden op alle stock- en toonzaalmodellen. Achteraf kan er gezellig worden nagekaart met een hapje en een drankje. Iedereen is welkom in de Rogiers showroom op 19 & 20 oktober vanaf 14u tot 21u en op zaterdag 21 oktober vanaf 10u tot 19u.”


[26/9/2017] - » Het persbericht lezen

HOUTPRO+ 2017 – DÉ AFSPRAAK MET UW BRANCHE

Met inmiddels 190 exposanten wordt HoutPro+ 2017 dé ontmoetingsplek in eigen land voor de gehele houtbe- en verwerkende branche.

Onze exposanten kunnen niet wachten om hun nieuwigheden aan u voor te stellen. Kijk zeker op www.houtproplus.nl voor een overzicht van de deelnemers.

Maar in deze nieuwsbrief hebben we het graag met u over de algemene beursbeleving, demonstraties en tentoostellingen die voor u klaarstaan.

Jong talent
Jong talent vindt u op stand 5210 van Hout- en Meubileringscollege. 4 pas afgestudeerde jonge talentvolle ondernemers uit de afstudeerrichting ‘Meubelmaker/Ontwerper’ tonen oa een complete meubellijn, een gegraveerde kaart van Rotterdam (volledig uit hout) en een ‘Luxury Whisky 2 Table’.


[25/9/2017] - » Het persbericht lezen

OPENDEURDAGEN BIJ VEBIM NV

Vrijdag 6 en zaterdag 7 oktober 2017.

Vebim NV is sinds 1989 gespecialiseerd in de aan- en verkoop en revisie van tweedehands houtbewerkingsmachines. U kan er ook terecht voor tal van nieuwe machines waaronder het volledige gamma ROBLAND-machines, VG borstel- en schuurmachines en NAZZARENO briketpersen.

In de vernieuwde toonzaal van 8000 m² beschikt Vebim over een permanent aanbod van een 500-tal machines.

Het team van ervaren medewerkers staat paraat om u technische ondersteuning te geven en te begeleiden bij de keuze van uw machine.

Op vrijdag 6 en zaterdag 7 oktober wordt iedereen uitgenodigd op deze opendeurdagen waarop het volledige gamma machines gepresenteerd zal worden. Er zijn demo’s voorzien en tal van promoties.

Dit alles gaat gepaard met een hapje en een drankje.

Vrijdag 6 oktober : van 8u tot 21u.
Zaterdag 7 oktober : van 9u tot 18 u.

Adres: Bozestraat 41, 8501 Heule (Kortrijk)


[20/9/2017] - » Het persbericht lezen

KRACHTIGE 18-VOLT-BOORHAMER VAN BOSCH ZORGT VOOR VEILIGE EERSTE TOCHT OP DE BEKLIMMINGSROUTE IN HET SPAANSE „EL CHORRO“

Vanuit de verte gezien lijken ze onneembaar, de ruige en steile kalksteenhellingen van de „Sierra de Huma“ in het nationaal park „El Chorro“. Het gebied behoort tot de Spaanse provincie Málaga. El Chorro biedt met zijn gigantische ravijnen, grotten en steile hellingen stof tot veel verhalen: bijvoorbeeld over de „Koningsweg“, ofwel de „Caminito del Rey“, die door kloven van een rivier leidt en ooit werd gezien als een van de gevaarlijkste wandelpaden van de wereld. Of de „Arabische trap“, een bouwwerk uit lang vervlogen tijden dat zich met talloze treden langs Moorse graven via steile hellingen omhoog slingert.. Hier, waar gieren boven bergtoppen cirkelen en steenbokken gedurfd berghellingen beklimmen, heeft zich een van de grootste klimgebieden van Europa ontwikkeld. Er zijn al meer dan 2000 routes en nog lang niet alles is getrotseerd. Zo ook de ca. 300 meter hoge steile helling in de sector „Escalera Suiza“, die Tobias Görtz van de Climbing Lodge El Chorro al heel lang als eerste wilde beklimmen. Met behulp van de accuboorhamer GBH 18V-26 F Professional van Bosch heeft hij die route nu voor de klimwereld ontsloten.


[11/9/2017] - » Het persbericht lezen

OPENDEURDAGEN BIJ LISMONT

Op DONDERDAG 21, VRIJDAG 22 en ZATERDAG 23 SEPTEMBER 2017 heetten wij U van harte welkom op onze SPECIALE opendeurdagen in onze toonzaal te Saintes, telkens van 9h00 tot 19h00 (behalve zaterdagmiddag tot 15h00).

Ons team verwacht U en is trots om U ons gekend gamma machines en gereedschappen te tonen, maar tevens ook enkele nieuwe houtbewerkingsmachines, waaronder ...

Wat bieden nog meer op onze open-deur dagen ?

 • De paneelzagen van ALTENDORF
 • Schuurmachines van CASADEI
 • Combinatie machines ROBLAND

Gereedschappen aangeboden door ZUANI - DIMAR - ELBE - FABA


[5/9/2017] - » Het persbericht lezen

ARALCO VOORTAAN ONDER MERKNAAM ‘RENSON’ OP DE MARKT

Vanaf 1 januari 2018 komt het volledige assortiment van Aralco onder de merknaam Renson op de markt. Als internationale trendsetter in ventilatie, zonwering en terrasoverkappingen, geeft Renson hiermee extra invulling aan de ambitie om z’n klanten beter te kunnen bedienen met een ruimer assortiment. Beide ventilatiespecialisten bundelen de krachten om met één merk ‘Renson’ sterker te staan voor de toekomst.

Ventilatie kijkt tegen een steeds strenger wordende wetgeving aan en dus legt de bouwsector de lat op het vlak van energiezuinigheid, luchtkwaliteit en akoestiek telkens hoger. Bovendien zijn bewoners zich meer dan ooit bewust van het belang van een degelijke binnenluchtkwaliteit in hun woning, op kantoor, op school of in het ziekenhuis. En uiteraard brengt ook dat stijgende verwachtingen met zich mee, bijvoorbeeld op het vlak van ‘smart living’.


[5/9/2017] - » Het persbericht lezen

KWALITEIT IS IN ONS DNA

HI-MACS® profiteert van de hightech-infrastructuur en ontwikkelings-ervaring van LG Group, die regelmatig prachtige innovaties tot leven brengen. LG garandeert een superieure kwaliteit voor alle grondstoffen De acryl aanwezig is geproduceerd door onze eigen fabrieken, die perfectie garanderen vanaf de bron.

Kwaliteit is een uitstekend netwerk van hooggeschoolde ambachtslieden.
Onze hoogwaardige fabricagepartners genieten van regelmatige training om u zo goed mogelijk te kunnen leveren. Ze hebben toegang tot het beste in de klas trainingsmateriaal en ondersteuning. De meest bekwame fabrikanten van HI-MACS® zijn gemakkelijk te identificeren, aangezien zij gecertificeerde leden van de HI-MACS® Quality Club zijn.


[4/9/2017] - » Het persbericht lezen

VAN HOECKE STELT ZIJN NIEUWIGHEDEN VOOR OP HOUTPRO +

Op de komende editie van HoutPro + presenteert het Belgische familiebedrijf Van Hoecke heel wat nieuwigheden van Blum aan het grote publiek. Ook de houten ladesystemen van TA’OR hebben heel wat extra features te bieden, deze zijn centraal op de stand te bewonderen. Tenslotte stelt Van Hoecke ook zijn vernieuwde e-commerce toepassingen uitgebreid voor aan de vakman.

Blum-bewegingstechnologieën vereenvoudigd
Nieuw op HoutPro+ is de Blum-geleider waarmee het mogelijk is om drie van de gekende bewegingstechnologieën (BLUMOTION , Tip-On BLUMOTION en SERVO DRIVE) toe te passen met dezelfde geleider. Zo kan de meubelbouwer zijn assortiment eenvoudig stroomlijnen en tegelijkertijd uitbreiden.


[4/9/2017] - » Het persbericht lezen

PARKETSPECIALIST LAMETT ORGANISEERT “SELLING FLOORS IN 2020”

Op 7 september organiseert Lamett in Kinepolis Gent een seminarie met de titel “Selling floors in 2020, Part II”. Net zoals in oktober 2013 laat zaakvoerder Bruno Descamps 300 gasten uit de parketbranche in alle openheid kennis maken met zijn visie op de toekomst van de parketwereld en de ondertussen beruchte impact van het internet. Lamett kiest ervoor om deze marktverschuiving niet passief te ‘ondergaan’ maar roept op om samen actief te ‘ondernemen’.

Bruno Descamps : “Eigenlijk is onze vaststelling heel eenvoudig: Vroeger bepaalden we als fabrikant hoe ons product bij de consument terecht kwam. Vandaag, en zeker morgen, is het de consument die beslist hoe, waar en wanneer hij ons product wil. Dit vereist een totaal andere manier van denken en handelen, zowel voor ons als voor onze professionele klanten. Het internet wordt steeds belangrijker, en de lokale parkethandel heeft meestal niet de kennis of de middelen om hier op een goede manier op in te spelen. Velen zien dit als een bedreiging, wij zien het als een uitdaging, en willen graag verduidelijken hoe wij onze ‘customer centric commerce’-visie die wij in 2013 hebben gelanceerd, in de toekomst willen versterken.”


[1/9/2017] - » Het persbericht lezen
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 -> 66

WOOD-IT.BE  

WOOD-IT.BE BVBA G. KEYENLAAN 22 1160 BRUSSEL - Sitemap - Disclaimer - Contact: info@wood-it.be

PERSBERICHTEN
ARTIKELS
TWEEDEHANDSE HOUTBEWERKINGSMACHINES
GIDS VAN SCHRIJNWERKERS & INTERIEURBOUWERS
GIDS VAN PRODUCTEN & LEVERANCIERS
TE BEZOEKEN WEBSITES
TECHNISCH WOORDENBOEK NL/FR
VACATURES
DISCLAIMER
SITEMAP