transparenttransparent

woodLABMOVING IDEAS VAN BLUM OP INTERZUM


Klapdeursysteem wordt kleiner

Met de AVENTOS HK top brengt Blum een kleinere variant van het beproefde klapdeursysteem op de markt. Met zijn kleine inbouwgrootte en een hedendaags design van de afdekkap, integreert het beslagelement perfect in elke corpus. Het symmetrische systeem is eenvoudig aan beide zijden in de kast te monteren en dankzij de geïntegreerde, traploze openingshoekbegrenzer kan je exact bepalen hoe ver het front ..


BLUM POCKETDOOR & SPACE STEP


De stap naar nog meer opbergruimte

De invloed van de verstedelijking is nu al duidelijk voelbaar in onze woningen. Woonruimtes worden kleiner en dat zullen we in de toekomst meer en meer merken. Efficiënt omgaan met de beschikbaar (opberg)ruimte wordt één van de grote uitdagingen in de meubelbouw en daar weet Blum goed op in te spelen.

Op Interzum stelde Blum de SPACE STEP voor. Deze lade..


DECOSPAN SCOORT METEEN OP INTERZUM EN WINT TWEE AWARDS!


Keulen, 21/05/2019. Interzum is steeds 's werelds toonaangevende vakbeurs voor toeleveraniers naar de meubelindustrie en interieurontwerp. Op de grootste vakbeurs ter wereld in die branche zetten de exposanten nieuwe normen en bieden zij bezoekers uit de industrie en handel een overzicht van de meest baanbrekende innovaties in de sector. Decospan heeft dit volgens de jury uitmuntend gedaan en werd bekroond met twee prijzen: zowel het nieuwe Querkus Vintage I..


interzum AWARD 2019: DUBBELE WINST VOOR HETTICH


De prijswinnaars zijn ComfortSpin en ViZard by ambigence

Hettich won gisteravond maar liefst twee onderscheidingen voor productinnovaties. Het nieuwe klepbeslag ViZard by ambigence kreeg zelfs de onderscheiding 'Best of the Best'.

De uitreiking van de interzum awards 2019 vond plaats op 20 mei tijdens de legendarische interzum beursparty in het theater 'am Tanzbrunnen'. De jury van de in..


BLUM STELT NIEUWE INNOVATIES VOOR OP INTERZUM 2017


Interzum is dé plaats om de nieuwigheden uit de meubelindustrie te ontdekken. Ook beslagfabrikant Blum stelde er de nieuwste innovaties op het gebied van klapdeuren, scharnieren en ladesystemen voor aan het grote publiek. Deze nieuwigheden zullen pas volgend jaar beschikbaar zijn maar Blum licht op Interzum graag al een tipje van de sluier op.

Bewegingstechnologieën vereenvoudigd
Onder het centrale thema ‘Vier voor meer’ to..

Ligna


ALLEEN EN NOG HYPER PRODUCTIEF


Op de Ligna 2019 zien we dat veel gereedschappen zijn ontworpen om dode tijd te elimineren, de beweging van onderdelen te vergemakkelijken, repetitieve taken te elimineren zodat een schrijnwerker een dirigent wordt, wat leidt tot de robots en machines.

Stel je voor dat terwijl de CNC-machine met nesttafel al het werk doet van boren, frezen en snijden, de schrijnwerker andere taken kan uitvoeren, zoals het lijmen van de afkantbanden , of het same..


DE BIESSE DIGITALE FABRIEK OP LIGNA 2019: EEN WINNENDE ALLIANTIE TUSSEN MENS EN ROBOT


Pesaro, 15 mei 2019 - Bij LIGNA presenteert Biesse de toekomst van Industry 4.0: 6000 vierkante meter, waar automatisering en interconnectie een nog effectievere stimulans worden en het Automaction-concept tot leven brengen - de constante innovatieve geest van Biesse.

Ligna, een tweejaarlijks evenement, wordt gehouden in Hannover van 27 tot 31 mei 2019. Het is de toonaangevende vakbeurs als het gaat om machines, voorzieningen en..


EEN NIEUW HEFINRICHTING IS TOEGETREDEN TOT DE EUROTECH-PRODUCTPORTFOLIO


Het eT -Hover- univac- assortiment vacuümheftoestellen breidt zich uit: het omvat nu ook de nieuwe eT -Hover- univac-lijn . Het nieuw ontwikkelde hefinrichting is een compactere, lichtgewicht versie van de eT -Hover- univac . Net als zijn voorganger is het speciaal ontworpen voor het bouwen van gebieden.

De eT -Hover- univac is ontworpen als een hulpstuk voor kraan- en hefwerktuigen. Het is geschikt voor het heffen en verplaatsen van grote ladin..


WEINIG GROEP OP HET SALON LIGNA 2017 : DIGITALE PRODUCTIE TEN DIENSTE VAN DE KLANT


In 2017 begint het LIGNA salon met een nieuw oppervlakteconcept. Daarom zal de Weinig groep zijn complete gamma voor de bewerking van massief hout en afgeleide materialen voor de eerste keer voorstellen in gebouw 27. Onder het motto « THINK WEINIG » worden de klanten verwacht op een stand van 4000 m², voor een uniek aanbod voor ambachten en industrie. In de sector van het bewerken van massief hout, omvat het programma de segmenten schaven en vormgeven, debiet en optimali..


LIGNA PREVIEW


De grote lijnen zijn opgezet om van de editie 2017 van LIGNA een onmisbaar evenement te maken voor de sector van de houtindustrie, met alle veranderingen door elkaar.

Zoals dr. Andreas GRUCHOW, lid van het voorzittend comité van de Deutsche Messe AG, het al terecht zei tijdens de persconferentie op 14 februari, is de conjunctuur heel gunstig ondanks de daling van export naar Rusland, als gevolg van de sancties die de Europese overheden hebben o..

U bent op pagina : 9--> Aantal gevonden artikels : 1014

HOUTPRO+ DEFINITIEF OP DE INTERNATIONALE KAART

De tweede editie van onze mooie Nederlandse HoutPro+ 2017 vakbeurs klokte af op 11.821 kwalitatieve (!) bezoekers, waardoor een groei gerealiseerd wordt van niet minder dan 56% !

In totaal waren 199 individuele standhouders ingeschreven op (4.6 hallen of) 11.700 m² netto standoppervlakte, wat respectievelijk opnieuw een stijging van 42% en 60% betekent.
Aan de bezoekerskant telde men 10.600 professionele bezoekers en daarnaast ongeveer 1.200 heel sterk geïnteresseerde studenten die de toekomst van de sector uitmaken.
De vakbezoekers, waaronder 1.552 buitenlanders (14) representeren 4.680 unieke bedrijven, waardoor gesteld kan worden dat er 2.2 personen per bedrijf de beurs kwamen aandoen.

Komende maand wordt een bevraging gestuurd naar alle standhouders en bezoekers om de analyse verder te verfijnen, wat ons de mogelijkheid moet bieden voor komende derde editie (normaliter in 2020 voor nog meer groei!), aanvullend nog performanter te kunnen zijn.

Vast is zeker dat dankzij deze geslaagde tweede editie, HoutPro+ definitief op de internationale kaart van de voor de sector toonaangevende beurzen, staat.


[4/1/2018] - » Het persbericht lezen

CRAS WOODGROUP (WAREGEM) DOET NIEUWE OVERNAME

HOUTHANDEL VANDERHEYDEN UIT BIERGHES WORDT CRAS WOODSHOP NR 16

Familiebedrijf Cras uit Waregem is al sinds 1878 actief in de houtsector. Op vandaag stelt de houtgroep 450 mensen tewerk. Cras woodgroup heeft een importbedrijf en is fabrikant van eigen merken zoals Collstrop garden wood, Dubois-parquet, Brems doors en Wood on walls. De belangrijkste activiteit van de groep is echter die van de houthandel. Onder de naam ‘Cras Woodshops’ heeft CEO Frédéric Cras een netwerk van 15 eigen houthandels uitgebouwd. Die richten zich met een breed aanbod aan houtproducten voor de bouw, het interieur en de tuin vooral naar de houtvakman.


[21/12/2017] - » Het persbericht lezen

DUURZAAM HOUT VAN HET BOS TOT HET DAKVENSTER

Vensters hebben magische eigenschappen. Ze laten de buitenwereld binnen in uw woning, of het nu het licht van de zon is op een stralende lenteochtend, de frisse lucht tijdens een warme zomeravond of het uitzicht op de bomen in de herfst. Vensters brengen de natuur in uw huiskamer, dus is het ook belangrijk dat de natuur tijdens het productieproces wordt gerespecteerd.

Alle VELUX-dakvensters op de Belgische markt worden in Europese fabrieken van VELUX gefabriceerd. Ze zijn alle gecertificeerd door de FSC (Forest Stewardship Council, de raad voor goed bosbeheer) en/of de PEFC (programma voor de erkenning van boscertificeringssystemen). Wereldwijd is 98% van het hout dat gebruikt wordt voor dakvensters van VELUX gecertificeerd als hout van duurzame oorsprong. Het merk streeft ernaar in 2020 een resultaat van 99% halen. De overige 2% is aangekocht hout dat FSC-gecontroleerd is, wat betekent dat het aan alle wettelijke voorwaarden voldoet. Ter vergelijking, ongeveer 30% van het hout dat wereldwijd verkocht wordt, heeft een keurmerk als hout van duurzame oorsprong. Maar wat betekent gecertificeerd hout nu echt? En hoe kan men garanderen dat het hout dat voor de fabricatie van vensters wordt gebruikt getraceerd kan worden tijdens het volledige parcours, van het bos tot aan uw woning?


[20/12/2017] - » Het persbericht lezen

EFWEX 2018 STELT CREATIVITEIT VOOROP

De enige Belgische vakbeurs in de branche van houten vloeren en ‘aanverwanten’

Op welk vlak verschilt de deelname aan een vakbeurs van alle andere verkoops- en marketingactiviteiten? Anders geformuleerd: wat is de USP van een vakbeurs? Het is in de marketing mix één van de weinige plekken waar de klant komt aankloppen bij de verkoper en niet andersom. Een goed opgezette vakbeurs is een venster op een bepaald marktsegment. Het is een forum, een ontmoetingsplaats waar vraag en aanbod samenkomen en elkaar ontdekken. Uit de verkennende flirt tussen aanbieder en de potentiële klant kan iets moois groeien.

Dat laatste werd alvast toegejuicht door standhouders en bezoekers na EFWEX 2016, de tweede editie van het enige tweejaarlijkse treffen van de vloerbranche in België. Wat is bijgebleven bij de exposanten is de kwaliteit van de bezoekers. De bezoekers van hun kant waardeerden de uitstekende dosering in het aanbod. En daarmee staat of valt een goede vakbeurs.


[14/12/2017] - » Het persbericht lezen

INFODAGEN 2018 BIJ DB&S MACHINES

Het einde van het jaar komt vlug dichterbij.
Na de 5 succesvolle infodagen in 2017 gaan we in 2018 natuurlijk hierop verder.
Ondertussen staat de komende infodag al vast : donderdag 18 januari 2018 met als thema : de Tempora kantenlijmers van Format-4. De andere thema's voor 2018 zijn ondertussen ook al gekend.
Voorjaar 2018 :

 • Tempora kantenlijmers
 • Nesting CNC
 • OTT kanenlijmers
 • Mayer opdeelzagen
 • Felder en Hammer (in het Frans)
 • Paneelzagen


[14/12/2017] - » Het persbericht lezen

VOOR DE EERSTE KEER IN HET 12 VOLTPROGRAMMA: ACCUKANTENFREES EN ACCUSCHAAFMACHINE VAN BOSCH

Praktisch en compact voor optimale controle

 • Comfortabel te hanteren: praktische machines met krachtige EC-motoren
 • Meer flexibiliteit: nog meer gereedschappen in het 12V-accusysteem voor de vakman
 • Volledige compatibiliteit: Lithium-Ion-accu's van 1,5 tot 6,0 Ah

Bosch biedt met de GKF 12V-8 Professional en de GHO 12V-20 Professional voor de eerste keer een accukantenfrees en een accuschaafmachine in het 12 voltseg-ment aan. Beide machines zijn uitgerust met een krachtige EC-motor en werken op sterke Lithium-Ion-accu's. Professionals kunnen momenteel kiezen uit zeven ver-schillende 12-volt-accu's: van 1,5 tot 6,0 Ah. Het "Flexible Power System" van Bosch garandeert hierbij de compatibiliteit met alle bestaande elektrische gereed-schappen en laadapparaten van een voltklasse en biedt professionals hierdoor plannings- en kostenzekerheid. Onder het 12 voltsysteem vallen op dit moment meer dan 30 machines, zoals multitools, decoupeer-, handcirkel- en reciprozagen evenals diverse accuschroevendraaiers.


[12/12/2017] - » Het persbericht lezen

50 JAAR VAN HOECKE: GRENZELOZE AMBITIES

» Ceo Peter Van Hoecke blikt terug op 50 jaar Van Hoecke en kijkt naar de toekomst

In tijden dat productie-eenheden naar het verre oosten verschoven worden om budgettaire redenen, bewijst een familiebedrijf met Wase roots dat België wel degelijk nog een maaktoekomst heeft. Dankzij doorgedreven innovaties bestaat Van Hoecke vandaag exact 50 jaar en is het bedrijf marktleider in de Benelux. De kans is heel groot dat u, zonder het te beseffen, een van hun producten in huis hebt: zonder Van Hoecke geen lades of kasten in uw woning.

Van Hoecke specialiseert zich in meubelbeslag. Ze zijn namelijk verdeler van scharnieren, klapdeursystemen en ladesystemen van het Oostenrijkse merk Blum. Daarvoor assembleren ze bovendien helemaal zélf de LEGRABOX- en TANDEMBOX-lades. Van Hoecke produceert ook een eigen ladesysteem en ladeindelingen onder de noemers TA’OR en ORGALUX.


[4/12/2017] - » Het persbericht lezen

HACO GROUP UPDATE: HACO TRADING OPENT NIEUWE SHOWROOM IN LOMMEL

Bezoek ons vanaf 3 januari 2018 in onze nieuwe showroom voor de regio Noord-België en Nederland en maak kennis met ons uitgebreid gamma hout- en aluminiumbewerkingsmachines.

Wij verzorgen demonstraties op ons volledig gamma machines, zowel conventionele – als CNC gestuurde machines en productielijnen.

Kom langs en ontdek de allerlaatste innovaties op het gebied van hout- en aluminiumbewerking.

Wij vertegenwoordigen o.a. volgende constructeurs: Biesse, Black Label, Mecal, Chambon, Guilliet, Paolini, Fimal, Bio4Heating en Casolin.

Meer gedetailleerde informatie over ons gamma, de tentoongestelde machines en onze nieuwe showroom kunt u vinden op: www.hacotrading.be

PRAKTISCHE INFORMATIE:
Locatie: HACO Trading Showroom, Balendijk 156, 3920 Lommel

Contact:
Jacques Vanhasselt
jacques.vanhasselt@hacotrading.be +32 475 47 36 76


[29/11/2017] - » Het persbericht lezen

TIPS VOOR EEN ORDELIJKE BADKAMER

Met één tik van de toverstaf je badkamer op orde krijgen, dat zou je heel wat tijd besparen. Samen met de keuken heeft die ruimte namelijk het vaakst een poetsbeurt nodig. ORGALUX geeft je enkele tips & tricks die je helpen je badkamer proper én ordelijk te houden!

First things first: begin met een grote opruimbeurt en gooi weg wat je niet meer nodig hebt. Door vervolgens je overgebleven spullen netjes te organiseren aan de hand van lade-indelingen, behoud je het overzicht en vind je moeiteloos je belangrijkste spullen terug! Je verzorgingsproducten niet goed afgesloten of heb je iets anders gemorst? De melamine Cubics zijn gelukkig perfect afwasbaar!


[28/11/2017] - » Het persbericht lezen

NOBLESSE BENELUX - MET NIEUWE STANDARD S KRIJGT LEGENDE NOG EEN BOOST

Het Striebig model Standard is de meest verkochte verticale paneelzaag ter wereld. Het is een robuuste, veelzijdige machine met uiterst lange levensduur, die geschikt is voor intensief gebruik. De overgrote meerderheid van de in de laatste 50 jaar gebouwde exemplaren is nog steeds dagelijks in volle werking.

Met de nieuwe Standard S wil Striebig nog wat toevoegen aan deze faam. Met dit model opent zich voor de gebruiker van handbediende machines een nieuwe toepassingswereld. Talrijke nieuwe opties maken het mogelijk de machine uit te rusten voor specifieke toepassingen.

De machine bestaat in twee uitvoeringen, de TRK1 met volledig houten steunvlak en de TRK2 met alu-lattenrooster voorzien van nylonlijsten.

Met een voordelig comfortpakket kan de klant de reeds ruime basisuitvoering uitbreiden met vier nuttige opties: pneumatische klemming van de zaagwagen, digitaal meetsysteem verticale (Y) as, pneumatische blokkering van de steunrollen, laseraanduiding van horizontale sneden.


[17/11/2017] - » Het persbericht lezen

HUISBEURS VENS & THIERS

In samenwerking met Leitz - 30 Novemeber t.e.m 2 december 2017 Het salesteam zal u informeren over:

 • Imos CAD CAM en virtual reality
 • Tapio: organisatiesoftware
 • Platenopdeelzagen met verstek
 • Kantenaanlijmmachines: EVA – PU - airTec
 • CNC techniek: 5-as en verticaal
 • Corpuspersen
 • Lakmachines in doorloop
 • Schuurmachines
 • Snijgereedschappen van Leitz


[17/11/2017] - » Het persbericht lezen

WOODWIZE EN NORBORD ORGANISEREN GESLAAGDE STUDIEDAG

Onder het motto “Veilig op stage” organiseerde Woodwize, het opleidingsen kenniscentrum voor de houtsector, onlangs in nauwe samenwerking met OSB-producent Norbord, een nascholing voor leerkrachten en technisch adviseurs. Een geslaagd initiatief dat bij de deelnemers uit het onderwijs op heel wat interesse kon rekenen.

Veiligheid eerst
Veiligheid op de werkvloer staat bij Norbord in Genk hoog aangeschreven. Guido Debois, QHSE Manager bij de OSB-specialist, nam het eerste deel van de studiedag voor zijn rekening. Hij had het onder meer over de strenge kwaliteits-, milieu- en veiligheidsstandaarden die dagelijks in het bedrijf worden gehanteerd. Dat dit beleid zijn vruchten afwerpt, bewijzen de indrukwekkende veiligheidsstatistieken die kunnen worden voorgelegd.


[16/11/2017] - » Het persbericht lezen

HACO - WE OPENEN ONZE DEUREN!

Eind dit jaar nodigen we je graag terug uit op onze opendeurdagen te Ardooie. We openen onze showroomdeuren van vrijdag 17 t.e.m. zondag 19 november. Kom langs met het ganse gezin en beleef een gezellig dag waarin je kennis maakt met de allerlaatste innovaties in de hout-, aluminium-, en advanced materials-bewerking. Afspraak in de HACO Trading showroom: Hogeschuurstraat 2, 8850 Ardooie. Op vrijdag van 10u tot 22u (speciale nocturne) en zaterdag en zondag van 10u tot 18u. Tot dan!

Houtbewerkingsinnovaties voor elke klus
In onze ruime showroom kom je in contact met houtbewerkingsmachines voor elke klus, hoe groot of hoe klein dan ook: van onze intelligente CNC-bewerkingscenters tot ons assortiment compacte Black Label machines.


[6/11/2017] - » Het persbericht lezen

MAAK KENNIS MET DETA MACHINES 2.0

ANDERE KLEUR, ANDERE NAAM … ZELFDE KWALITEIT EN SERVICE

ALIVE & KICKING
Deta Machines is springlevend. Deta Machines heeft er zeer recent een uitbreiding van de bedrijfsgebouwen op zitten en is intussen ook officiële verdeler van het Italiaanse merk Casadei-Busellato. Na jaren verdeler geweest te zijn van de rode machines van SCM Group, maakt Deta Machines een frisse start met de verdeling van de machines van Casadei-Busellato. Het bedrijf noemt het zelf Deta Machines 2.0 een upgrade van het bestaande bedrijf. Deta Machines zal immers hetzelfde hoge niveau van advies voor verkoop bieden en dezelfde uitstekende service na verkoop.

35 JAAR KWALITEIT
Deta Machines bestaat intussen zo’n 35 jaar. Oorspronkelijk een handelaar in tweedehands machines, breidde het bedrijf zijn activiteiten uit, zodat zijn activiteiten nu op drie poten steunen: naast de tweedehands machines worden ook nieuwe machines verkocht en is Deta Machines actief in de stofafzuiging. “Drie complementaire activiteiten waarin we onze excellente kwaliteit kunnen tonen”, aldus zaakvoerder Donald Doornaert.


[4/11/2017] - » Het persbericht lezen

HOUTFINEER EVOLUEERT NAAR EEN ECHT LUXEPRODUCT

Al 5 generaties lang zit Finaspan in de houtwereld, en meer dan 50 jaar in het fineer. De laatste jaren heeft fineer een hele evolutie gekend: van een basisproduct dat voor allerlei toepassingen gebruikt werd is houtfineer vandaag geëvolueerd naar een luxe product dat zijn plaats vindt in hoogwaardige exclusieve projecten. Finaspan heeft haar manier van werken dan ook aangepast: iedere bestelling wordt nu als een afzonderlijk project beschouwd, met aandacht voor de samenhang tussen techniek en sfeer. Dankzij onze jarenlange ervaring in het vak zorgt deze nieuwe benadering voor comfort en rust bij onze klanten.

Finaspan probeert eerst de wensen van de architect of projectleider perfect te begrijpen en deze in houtsoort en tekening te vertalen. De mogelijke varianten worden dan door Finaspan aan de klant voorgesteld : fineerkleuren, structuur, voegpatroon, lengtes, beschikbare hoeveelheid allemaal aspecten die een rol spelen in de creatie van een bepaalde sfeer.


[25/10/2017] - » Het persbericht lezen
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 -> 68

WOOD-IT.BE  

WOOD-IT.BE BVBA G. KEYENLAAN 22 1160 BRUSSEL - Sitemap - Disclaimer - Contact: info@wood-it.be

PERSBERICHTEN
ARTIKELS
TWEEDEHANDSE HOUTBEWERKINGSMACHINES
GIDS VAN SCHRIJNWERKERS & INTERIEURBOUWERS
GIDS VAN PRODUCTEN & LEVERANCIERS
TE BEZOEKEN WEBSITES
TECHNISCH WOORDENBOEK NL/FR
VACATURES
DISCLAIMER
SITEMAP