transparenttransparent

woodLABMOVING IDEAS VAN BLUM OP INTERZUM


Klapdeursysteem wordt kleiner

Met de AVENTOS HK top brengt Blum een kleinere variant van het beproefde klapdeursysteem op de markt. Met zijn kleine inbouwgrootte en een hedendaags design van de afdekkap, integreert het beslagelement perfect in elke corpus. Het symmetrische systeem is eenvoudig aan beide zijden in de kast te monteren en dankzij de geïntegreerde, traploze openingshoekbegrenzer kan je exact bepalen hoe ver het front ..


BLUM POCKETDOOR & SPACE STEP


De stap naar nog meer opbergruimte

De invloed van de verstedelijking is nu al duidelijk voelbaar in onze woningen. Woonruimtes worden kleiner en dat zullen we in de toekomst meer en meer merken. Efficiënt omgaan met de beschikbaar (opberg)ruimte wordt één van de grote uitdagingen in de meubelbouw en daar weet Blum goed op in te spelen.

Op Interzum stelde Blum de SPACE STEP voor. Deze lade..


DECOSPAN SCOORT METEEN OP INTERZUM EN WINT TWEE AWARDS!


Keulen, 21/05/2019. Interzum is steeds 's werelds toonaangevende vakbeurs voor toeleveraniers naar de meubelindustrie en interieurontwerp. Op de grootste vakbeurs ter wereld in die branche zetten de exposanten nieuwe normen en bieden zij bezoekers uit de industrie en handel een overzicht van de meest baanbrekende innovaties in de sector. Decospan heeft dit volgens de jury uitmuntend gedaan en werd bekroond met twee prijzen: zowel het nieuwe Querkus Vintage I..


interzum AWARD 2019: DUBBELE WINST VOOR HETTICH


De prijswinnaars zijn ComfortSpin en ViZard by ambigence

Hettich won gisteravond maar liefst twee onderscheidingen voor productinnovaties. Het nieuwe klepbeslag ViZard by ambigence kreeg zelfs de onderscheiding 'Best of the Best'.

De uitreiking van de interzum awards 2019 vond plaats op 20 mei tijdens de legendarische interzum beursparty in het theater 'am Tanzbrunnen'. De jury van de in..


BLUM STELT NIEUWE INNOVATIES VOOR OP INTERZUM 2017


Interzum is dé plaats om de nieuwigheden uit de meubelindustrie te ontdekken. Ook beslagfabrikant Blum stelde er de nieuwste innovaties op het gebied van klapdeuren, scharnieren en ladesystemen voor aan het grote publiek. Deze nieuwigheden zullen pas volgend jaar beschikbaar zijn maar Blum licht op Interzum graag al een tipje van de sluier op.

Bewegingstechnologieën vereenvoudigd
Onder het centrale thema ‘Vier voor meer’ to..

Ligna


ALLEEN EN NOG HYPER PRODUCTIEF


Op de Ligna 2019 zien we dat veel gereedschappen zijn ontworpen om dode tijd te elimineren, de beweging van onderdelen te vergemakkelijken, repetitieve taken te elimineren zodat een schrijnwerker een dirigent wordt, wat leidt tot de robots en machines.

Stel je voor dat terwijl de CNC-machine met nesttafel al het werk doet van boren, frezen en snijden, de schrijnwerker andere taken kan uitvoeren, zoals het lijmen van de afkantbanden , of het same..


DE BIESSE DIGITALE FABRIEK OP LIGNA 2019: EEN WINNENDE ALLIANTIE TUSSEN MENS EN ROBOT


Pesaro, 15 mei 2019 - Bij LIGNA presenteert Biesse de toekomst van Industry 4.0: 6000 vierkante meter, waar automatisering en interconnectie een nog effectievere stimulans worden en het Automaction-concept tot leven brengen - de constante innovatieve geest van Biesse.

Ligna, een tweejaarlijks evenement, wordt gehouden in Hannover van 27 tot 31 mei 2019. Het is de toonaangevende vakbeurs als het gaat om machines, voorzieningen en..


EEN NIEUW HEFINRICHTING IS TOEGETREDEN TOT DE EUROTECH-PRODUCTPORTFOLIO


Het eT -Hover- univac- assortiment vacuümheftoestellen breidt zich uit: het omvat nu ook de nieuwe eT -Hover- univac-lijn . Het nieuw ontwikkelde hefinrichting is een compactere, lichtgewicht versie van de eT -Hover- univac . Net als zijn voorganger is het speciaal ontworpen voor het bouwen van gebieden.

De eT -Hover- univac is ontworpen als een hulpstuk voor kraan- en hefwerktuigen. Het is geschikt voor het heffen en verplaatsen van grote ladin..


WEINIG GROEP OP HET SALON LIGNA 2017 : DIGITALE PRODUCTIE TEN DIENSTE VAN DE KLANT


In 2017 begint het LIGNA salon met een nieuw oppervlakteconcept. Daarom zal de Weinig groep zijn complete gamma voor de bewerking van massief hout en afgeleide materialen voor de eerste keer voorstellen in gebouw 27. Onder het motto « THINK WEINIG » worden de klanten verwacht op een stand van 4000 m², voor een uniek aanbod voor ambachten en industrie. In de sector van het bewerken van massief hout, omvat het programma de segmenten schaven en vormgeven, debiet en optimali..


LIGNA PREVIEW


De grote lijnen zijn opgezet om van de editie 2017 van LIGNA een onmisbaar evenement te maken voor de sector van de houtindustrie, met alle veranderingen door elkaar.

Zoals dr. Andreas GRUCHOW, lid van het voorzittend comité van de Deutsche Messe AG, het al terecht zei tijdens de persconferentie op 14 februari, is de conjunctuur heel gunstig ondanks de daling van export naar Rusland, als gevolg van de sancties die de Europese overheden hebben o..

U bent op pagina : 1--> Aantal gevonden artikels : 44

ABET LAMINATI - CARITAS FOR FREE SPACE

26 Grootformaat foto’s werden digitaal gedrukt en gelamineerd door Abet Laminati en vervolgens gemonteerd op houten structuren. Het project is bekroond met de “Zilveren Leeuw” voor veelbelovende jonge deelnemer in de 16de Internationale Architectuurtentoonstelling - La Biennale di Venezia (tot 25/11/18), waarvoor ze werden uitgenodigd voor het Central Pavillion.

Voor hun deelname aan FREESPACE heeft dvvt architects 26 grootformaat foto's op houten structuren gemonteerd met de bedoeling om de bezoekers hun interventie in een half afgebroken gebouw op de campus van Caritas, een oude psychiatrische kliniek in Melle (B), te laten ervaren.

De expositie "Caritas for FREESPACE: Unless Ever People" in het “Central Pavillion” op Biennale Architettura 2018 in Venetië (I), werd gerealiseerd door de Belgische architecten de vylder vinck taillieu in een opmerkelijke samenwerking met commissaris KARUS, die nauw betrokken was bij het proces, en onder begeleiding van BAVO, een onafhankelijk onderzoeksbureau dat zich focust op de politieke en socio-economische aspecten van kunst, architectuur en speciale planning. De tentoonstelling werd uitgevoerd in opdracht van curatoren Yvonne Farrell en Shelley McNamara als onderdeel van het algemene thema "FREESPACE", waarvoor ze dvvt architects uitnodigden om het project Caritas te presenteren.


[29/11/2018] - » Het persbericht lezen

ABET LAMINATI PRESENTEERT DIPLOS ITALIAN DESIGN SOLUTION OP DE BIËNNALE INTERIEUR 2018

Diplos is de vrucht van de samenwerking tussen Abet Laminati en Saib, twee toonaangevende Italiaanse fabrikanten van decoratief plaatmateriaal met het “Made in Italy” label. Diplos combineert hogedruklaminaat (HPL), gemelamineerde spaanplaten (MFC) en ABS kantenband. De combinatiemogelijkheden die Diplos biedt, zijn haast eindeloos. Zo wordt elk project uniek en verrijkt met nieuwe, eigentijdse kleuren en decors en getypeerd door innovatieve en gesofisticeerde oppervlaktestructuren. De scenografie die door het Belgische Abet Laminati team werd bedacht voor de installatie op Biënnale Interieur 2018, etaleert het onderscheidende karakter van Diplos in de vorm van monolieten, die een aaneenschakeling van dwarsdoorsnedes blijken te zijn. Deze gekoppelde secties, die volledig in Diplos werden gerealiseerd, symboliseren de verticale vlakken die door een object worden gesneden en ondergaan een transformatie in enkele verrassende diorama’s. Biënnale Interieur Kortrijk : 18-22 oktober 2018 (10-20 uur) Kortrijk XPO


[11/10/2018] - » Het persbericht lezen

ADAM NATHANIEL FURMAN GEBRUIKTE DE ABET LAMINATI DIGITAL PRINT TECHNOLOGIE VOOR DE REALISATIE VAN "LUMALISK"

als onderdeel van de "Landmarks" -serie @ Biennale Interieur Kortrijk / België (18-22 / 10/18)

Op basis van de archetypische indeling van een Italiaans 'piazza' heeft Studio Verter de expohallen, ontworpen als een stad in de stad, getooid met iconische Landmarks zoals een kiosk, een bank, een zuil, enz. Verschillende kunstenaars geven hun visie op één van deze essentiële objecten.

Adam Nathaniel Furman, een in Londen gevestigde kunstenaar en ontwerper, stelt ons de Lumalisk voor. Deze 9,5 meter hoge obelisk geeft traditie een eigentijdse toets, alsof hij door een caleidoscopische blender met versieringen uit de 21ste eeuw was gehaald, waaruit een soort antiek en tegelijk futuristisch voorwerp is ontstaan. Dit kleurrijke en speelse beeld mixt realiteit met illusie, digitaal met analoog en springt ongetwijfeld in het oog. Samen met het Italiaanse bedrijf Abet Laminati brengt hij deze obelisk tot leven. Abet Laminati droeg bij aan de realisatie van het "Lumalisk" -project met de levering van grootformaat Digital Print HPL-panelen met gelamineerde, digitaal afgedrukte grafische patronen ontworpen door Adam Nathaniel Furman.


[11/10/2018] - » Het persbericht lezen

ABET LAMINATI - NABESCHOUWING VAN DE MILANO DESIGN WEEK 2017

Abet Digital voor de installatie REFRAME van architect Simone Micheli

REFRAME is een iconische, buitengewoon herkenbare en boeiende installatie die bedacht werd om een eenvoudig verhaal te vertellen, om de gebruiker van deze plaats te laten inzien waarom het zo belangrijk is de complexiteit van onze situatie te vertalen in eenvoud. Binnen werden talrijke platen geïnstalleerd, evenwijdig met de lange zijden. Wanneer men deze platen aanraakt, maken ze een geluid dat aan water doet denken. Het plafond, de vloer en de achterste muur van REFRAME, die het element water voorstellen, zijn afgewerkt met Abet Digital.


[10/5/2017] - » Het persbericht lezen

NABESCHOUWING VAN DE MILANO DESIGN WEEK 2017: ZIQQUARAT DOOR DRIADELAB

Ziqquarat kasten hebben een Abet Digital oppervlak, met poten van zwart notenhoutfineer. De vormen en volumes geven dit bijzondere meubelstuk een unieke persoonlijkheid. Het digitaal bedrukte laminaatoppervlak is verkrijgbaar in vier exclusieve uitvoeringen. De patronen zijn modern en zeer herkenbaar: vintagecollages, optische decors, texturen die gestalte geven aan patronen die gesuggereerd worden door de creativiteit van de huidige trends.

Ziqquarat is een meubelstuk dat zijn opbergfunctie perfect vervult. Daarnaast speelt het echter ook een belangrijke rol in het meesterwerk dat elke woning kan zijn door naar de wereld van de kunst te neigen en onze gevoeligste snaren te raken.


[25/4/2017] - » Het persbericht lezen

INVICTUS EN POLARIS OP DE BIËNNALE INTERIEUR 2016

Maak kennis met ‘Invictus’ en ‘Polaris’, de nieuwste innovaties van Abet Laminati, op de ‘Biënnale Interieur 2016’ van 14 tot 23 oktober in Kortrijk (België) in Hall 1 - Stand 105

Abet Laminati introduceert Invictus, een ongezien en exclusief nieuw materiaal, ontstaan uit het idee om een uniek product te creëren dat voor het eerst in de geschiedenis twee elementen van superieure kwaliteit zou combineren: ultraperformante Print HPL-oppervlakken van Abet Laminati en het heldere Corning® Willow® Glass, een product van het Amerikaanse bedrijf Corning Inc. De twee toonaangevende bedrijven stonden aan de wieg van Invictus, een spectaculair productconcept dat leidde tot een verrassende combinatie van geavanceerde technologie en grenzeloze schoonheid.


[10/10/2016] - » Het persbericht lezen

PARTNERS IN EXCELLENCE – ABET LAMINATI VOORRAAD PROGRAMMA

Het Abet Laminati “Partners in Excellence” netwerk biedt :

VOORRAADPROGRAMMA PRINT HPL :
539 Print HPL kleuren zijn onmiddellijk uit voorraad en per plaat leverbaar.

DOORSPRINT
Voorraadprogramma deurformaten, onmiddellijk leverbaar uit voorraad en per plaat.

STRATIFICATO HPL & FULL-COLOUR
Voorraadprogramma massief volkunststof laminaat, onmiddellijk uit voorraad leverbaar, per plaat.

pRaL® SOLID SURFACE MATERIAL MEETS PRINT HPL
Voorraadprogramma op basis van 11 pRaL® ssm kleuren in kleurharmonie met 11 Print HPL Colours. pRaL® solid surface is een massief, in de massa gekleurd composietmateriaal dat is samengesteld uit acrylaat en natuurlijke mineralen.


[23/8/2016] - » Het persbericht lezen

ABET LAMINATI - POLARIS

Polaris is een revolutionair product. Het is glad, extra mat, fluweelzacht, zeer kras- en hittebestendig en bovendien vingerafdrukbestendig. De bijzondere combinatie van duurzaamheid en fluweelzachte, matte gladheid geeft Polaris een futuristische look. Dit maakt Polaris tot de ideale keuze voor ultramoderne ontwerpen, met een unieke en aangename zintuiglijke ervaring.

Polaris is verkrijgbaar in tien kleuren: vijf koele tinten, van intens zwart tot ijswit, en vijf warme tinten met zandkleurige, parelkleurige en zachtgrijze schakeringen die geleidelijk in elkaar overvloeien en donkerder worden.


[24/6/2016] - » Het persbericht lezen

ABET LAMINATI TOONT MEG DIGITAL PRINT GEVELPLATEN OP ARCHITECT@WORK IN KORTRIJK EN LUIK

Ter gelegenheid van Architect@Work in Kortrijk (23-24/4/15) en Luik (28-29/5/15) stelt Abet Laminati de MEG Digital Print HPL gevelplaten voor. Dankzij de recente investering van Abet Laminati in nieuwe gesofisticeerde printtechnologie, kunnen de MEG Digital Print HPL platen worden gepersonaliseerd op basis van digitale ontwerpen die het printen van naadloze kleurengradiënten nu ook mogelijk maken. MEG Digital Print HPL hogedruk laminaat wordt als decoratief plaatmateriaal toegepast in o.a. geventileerde voorzetgevels. Het standaard MEG HPL plaatmateriaal wordt vooral toegepast bij een moderne, hedendaagse architectuur. Geventileerde gevels bekleed met deze zelfdragende panelen ogen zeer strak en sober (zeker indien men een neutrale kleur of een sober ontwerp kiest).


[12/6/2015] - » Het persbericht lezen

ABET LAMINATI - NIEUWE OPPERVLAKTESTRUCTUUR “PAPIER”

De tactiliteit van de woon- en werkruimte wordt vandaag nog meer dan vroeger bepaald door een bewuste materiaalkeuze. Het interieurontwerp richt zich dan ook meer en meer op de beleving van het oppervlak waarbij de visuele en decoratieve interpretatie in perfecte harmonie met de tastzin wordt gebracht. Met het voorraadprogramma Touched by Colours HPL biedt Abet Laminati de ontwerper de mogelijkheid om objecten, meubels, volumes met hogedruk laminaat (HPL) te creëren die uitnodigen tot het aanraken, ervaren, beleven,… van de materie. Touched by Colours is gebaseerd op de combinatie van 21 niet trend gebonden Print HPL basiskleuren met 7 uitgesproken oppervlaktestructuren. “


[15/4/2015] - » Het persbericht lezen

NIEUWE LEGNI HOUTPRINTS, FULL-WOOD EN OPPERVLAKTESTRUCTUUR “ROOT”

De collectie LEGNI Print HPL houtprints blijft verder uitbreiden als antwoord op de behoefte om ons te omringen met natuurlijk aanvoelende en uitziende materialen. Nieuw reproductie- en druktechnieken maken het vandaag mogelijk om gesofisticeerde houtreproducties en oppervlaktestructuren te produceren, die er zo natuurlijk uitzien en aanvoelen dat ze nauwelijks nog te onderscheiden zijn van echt hout. Nieuwe houtprints die aan de LEGNI NEWS collectie zijn toegevoegd zijn o.a. diverse eik interpretaties en eucalyptus. De nieuwe uitgesproken matte houtnerf structuur “Root” draagt in grote mate bij aan het natuurlijk uitzicht en aanvoelen van de houtprints en zal zowel in lengte als in de breedte (transversaal) van de plaat beschikbaar zijn.


[19/3/2015] - » Het persbericht lezen

NIEUWE UNI KLEUREN EN FLUORESCENTE KLEUREN FLUO

Uitbundig en intens of verfijnd en discreet, de nieuwe uni kleuren verrijken het reeds uitgebreide tintenpalet van de Print HPL Colours collectie. Een veelvoud van groene, blauwe, gele, rode, oranje, bruine, witte, grijze,… tinten vormen een quasi onuitputtelijk bron van kleureninspiratie voor elk type interieurproject. Helemaal nieuw zijn de “FLUO” HPL kleuren. “FLUO” trekt onmiddellijk de aandacht met een reeks enerzijds felle, volle fluorescente kleuren en anderzijds lineaire fluo patronen.


[26/1/2015] - » Het persbericht lezen

NIEUWE DIGITAL PRINT COLLECTIE : DIGITAL NATURE BY KARIM RASHID

Tijdens het Salone del Mobile in 2008 pakte Abet Laminati in “La Triennale di Milano” uit met het grensverleggende project “KASA DIGITALIA”, ontworpen door Karim Rashid. “KASA DIGITALIA” toonde de woning als een baanbrekende technologische leefruimte, volledig bekleed met digitaal geprinte HPL platen van Abet Laminati, naar een ontwerp van Karim Rashid.

De samenwerking met Karim Rashid resulteerde onlangs in een nieuwe Digital Print HPL collectie “DIGITAL NATURE”.


[7/1/2015] - » Het persbericht lezen

NABESCHOUWING BIENNALE INTERIEUR KORTRIJK 2014

Graag blikken we samen met U nog even terug op een succesvolle deelname aan de Internationale Design Biënnale Interieur in Kortrijk (B) van 17 t/m 26 oktober laatstleden. Tijdens deze tweejaarlijkse hoogmis van design en interieurinrichting mochten we duizenden enthousiaste bezoekers verwelkomen op de Abet Laminati stand en merkten we dat de preview van nieuwe kleuren en oppervlaktestructuren van de Print HPL collectie 2015>2018 kon rekenen op heel wat goedkeurende blikken en positieve reacties.


[4/12/2014] - » Het persbericht lezen

PRINT ACOUSTICS®: AKOESTISCH DEMPENDE PANELEN

De akoestisch dempende ‘Print Acoustics®’ panelen zijn ontwikkeld om allerhande storende omgevingsgeluiden te absorberen en bijgevolg te reduceren om zo bij te dragen tot een aangenamer leef- en werkcomfort. De ‘Print Acoustics®’ panelen zijn opgebouwd uit een centrale MDF-kern die aan beide zijden met Print HPL laminaat is afgewerkt : elke kleur en oppervlaktestructuur uit het Print HPL gamma van Abet Laminati is mogelijk. Dat leidt tot een keuzewaaier van meer dan 750 hedendaagse kleuren en decors. De rugzijde van de panelen is afgesloten met een bijkomend akoestisch dempend glasvlies. Er is keuze uit een 6 tal types ‘Print Acoustics®’ panelen met specifieke esthetische en geluidsreducerende karakteristieken.


[19/11/2014] - » Het persbericht lezen
1

WOOD-IT.BE  

WOOD-IT.BE BVBA G. KEYENLAAN 22 1160 BRUSSEL - Sitemap - Disclaimer - Contact: info@wood-it.be

PERSBERICHTEN
ARTIKELS
TWEEDEHANDSE HOUTBEWERKINGSMACHINES
GIDS VAN SCHRIJNWERKERS & INTERIEURBOUWERS
GIDS VAN PRODUCTEN & LEVERANCIERS
TE BEZOEKEN WEBSITES
TECHNISCH WOORDENBOEK NL/FR
VACATURES
DISCLAIMER
SITEMAP