transparenttransparent

woodLABMOVING IDEAS VAN BLUM OP INTERZUM


Klapdeursysteem wordt kleiner

Met de AVENTOS HK top brengt Blum een kleinere variant van het beproefde klapdeursysteem op de markt. Met zijn kleine inbouwgrootte en een hedendaags design van de afdekkap, integreert het beslagelement perfect in elke corpus. Het symmetrische systeem is eenvoudig aan beide zijden in de kast te monteren en dankzij de geïntegreerde, traploze openingshoekbegrenzer kan je exact bepalen hoe ver het front ..


BLUM POCKETDOOR & SPACE STEP


De stap naar nog meer opbergruimte

De invloed van de verstedelijking is nu al duidelijk voelbaar in onze woningen. Woonruimtes worden kleiner en dat zullen we in de toekomst meer en meer merken. Efficiënt omgaan met de beschikbaar (opberg)ruimte wordt één van de grote uitdagingen in de meubelbouw en daar weet Blum goed op in te spelen.

Op Interzum stelde Blum de SPACE STEP voor. Deze lade..


DECOSPAN SCOORT METEEN OP INTERZUM EN WINT TWEE AWARDS!


Keulen, 21/05/2019. Interzum is steeds 's werelds toonaangevende vakbeurs voor toeleveraniers naar de meubelindustrie en interieurontwerp. Op de grootste vakbeurs ter wereld in die branche zetten de exposanten nieuwe normen en bieden zij bezoekers uit de industrie en handel een overzicht van de meest baanbrekende innovaties in de sector. Decospan heeft dit volgens de jury uitmuntend gedaan en werd bekroond met twee prijzen: zowel het nieuwe Querkus Vintage I..


interzum AWARD 2019: DUBBELE WINST VOOR HETTICH


De prijswinnaars zijn ComfortSpin en ViZard by ambigence

Hettich won gisteravond maar liefst twee onderscheidingen voor productinnovaties. Het nieuwe klepbeslag ViZard by ambigence kreeg zelfs de onderscheiding 'Best of the Best'.

De uitreiking van de interzum awards 2019 vond plaats op 20 mei tijdens de legendarische interzum beursparty in het theater 'am Tanzbrunnen'. De jury van de in..


BLUM STELT NIEUWE INNOVATIES VOOR OP INTERZUM 2017


Interzum is dé plaats om de nieuwigheden uit de meubelindustrie te ontdekken. Ook beslagfabrikant Blum stelde er de nieuwste innovaties op het gebied van klapdeuren, scharnieren en ladesystemen voor aan het grote publiek. Deze nieuwigheden zullen pas volgend jaar beschikbaar zijn maar Blum licht op Interzum graag al een tipje van de sluier op.

Bewegingstechnologieën vereenvoudigd
Onder het centrale thema ‘Vier voor meer’ to..

Ligna


ALLEEN EN NOG HYPER PRODUCTIEF


Op de Ligna 2019 zien we dat veel gereedschappen zijn ontworpen om dode tijd te elimineren, de beweging van onderdelen te vergemakkelijken, repetitieve taken te elimineren zodat een schrijnwerker een dirigent wordt, wat leidt tot de robots en machines.

Stel je voor dat terwijl de CNC-machine met nesttafel al het werk doet van boren, frezen en snijden, de schrijnwerker andere taken kan uitvoeren, zoals het lijmen van de afkantbanden , of het same..


DE BIESSE DIGITALE FABRIEK OP LIGNA 2019: EEN WINNENDE ALLIANTIE TUSSEN MENS EN ROBOT


Pesaro, 15 mei 2019 - Bij LIGNA presenteert Biesse de toekomst van Industry 4.0: 6000 vierkante meter, waar automatisering en interconnectie een nog effectievere stimulans worden en het Automaction-concept tot leven brengen - de constante innovatieve geest van Biesse.

Ligna, een tweejaarlijks evenement, wordt gehouden in Hannover van 27 tot 31 mei 2019. Het is de toonaangevende vakbeurs als het gaat om machines, voorzieningen en..


EEN NIEUW HEFINRICHTING IS TOEGETREDEN TOT DE EUROTECH-PRODUCTPORTFOLIO


Het eT -Hover- univac- assortiment vacuümheftoestellen breidt zich uit: het omvat nu ook de nieuwe eT -Hover- univac-lijn . Het nieuw ontwikkelde hefinrichting is een compactere, lichtgewicht versie van de eT -Hover- univac . Net als zijn voorganger is het speciaal ontworpen voor het bouwen van gebieden.

De eT -Hover- univac is ontworpen als een hulpstuk voor kraan- en hefwerktuigen. Het is geschikt voor het heffen en verplaatsen van grote ladin..


WEINIG GROEP OP HET SALON LIGNA 2017 : DIGITALE PRODUCTIE TEN DIENSTE VAN DE KLANT


In 2017 begint het LIGNA salon met een nieuw oppervlakteconcept. Daarom zal de Weinig groep zijn complete gamma voor de bewerking van massief hout en afgeleide materialen voor de eerste keer voorstellen in gebouw 27. Onder het motto « THINK WEINIG » worden de klanten verwacht op een stand van 4000 m², voor een uniek aanbod voor ambachten en industrie. In de sector van het bewerken van massief hout, omvat het programma de segmenten schaven en vormgeven, debiet en optimali..


LIGNA PREVIEW


De grote lijnen zijn opgezet om van de editie 2017 van LIGNA een onmisbaar evenement te maken voor de sector van de houtindustrie, met alle veranderingen door elkaar.

Zoals dr. Andreas GRUCHOW, lid van het voorzittend comité van de Deutsche Messe AG, het al terecht zei tijdens de persconferentie op 14 februari, is de conjunctuur heel gunstig ondanks de daling van export naar Rusland, als gevolg van de sancties die de Europese overheden hebben o..

U bent op pagina : 1--> Aantal gevonden artikels : 45

interzum 2019: TRENDS EN INNOVATIES VOOR DE WOONRUIMTES VAN MORGEN

Om de twee jaar presenteert interzum baanbrekende innovaties voor het ontwerp van de woonruimtes van morgen. 'S Werelds grootste evenement voor de leveranciersindustrie onthult de nieuwste ontwikkelingen en baanbrekende trends voor woningen en interieurontwerp van 21 tot 24 mei 2019. Internationale exposanten zullen nieuwe materialen en functies presenteren die een grote invloed zullen hebben op de meubelproductie en het interieurontwerp in de komende jaren. De drie tentoonstellingssegmenten - Materials & Nature, Function & Components, and Textile & Machinery - richten zich op innovatieve oppervlakken, duurzame materialen en nieuwe technologieën. Wereldwijde megatrends zoals individualisering, mobiliteit en verstedelijking zullen ook in de presentaties door exposanten aan de orde komen. Dit zijn enkele van de trends en innovaties die zullen verschijnen in de showcases van de komende editie van Interzum.

Technologie en emotie: de diversiteit aan oppervlakken
Het belang van de materiële dimensie van design neemt toe en daarmee wordt de aandacht gericht op oppervlakken - een trend die duidelijk zichtbaar is op het interzum van dit jaar. Veel consumenten verwachten tegenwoordig dat hun leefomgeving er goed uit ziet en goed aanvoelt. Meubelfabrikanten kunnen indruk maken met aantrekkelijke oppervlakken. Ontwerptrends op dit gebied worden gestuurd door zowel technologische ontwikkelingen als emotionele indrukken. Van super mat tot hoogglans en op maat, de diversiteit aan nieuwe decors en oppervlakken die op interzum te zien zijn, is bijna onbeperkt.


[17/5/2019] - » Het persbericht lezen

PROWOOD 2018 - DE COUNTDOWN IS BEGONNEN

PROWOOD 2018 komt snel naderbij en dit was de kans om op 22 juni 2018 in het MAS in Antwerpen, de traditionele persconferentie bij te wonen, die een beeld geeft van de situatie van de houtsector en de tweede transformatie in het algemeen.

Ik nodig u uit om een samenvatting te lezen van de bijdragen van de verschillende sprekers.

Het internet der dingen raakt betrokken in de sector van de houtbewerkingsmachines

Mr. Philip Rogiers, voorzitter van het organisatiecomité en goed op de hoogte van de evolutie van de sector, benadrukte dat de huidige situatie zeer gunstig is voor investeringen, het kan niet beter voor Prowood, maar vestigde ook de aandacht op de introductie van het concept van Industrie 4.0 en het internet der dingen (IoT).

Maar zoals altijd, heeft technologische innovatie zijn start in de industrie en om tenslotte, een paar jaar later, in kleinere werkplaatsen te komen. Kortom, samenvattend, kan de baas door het IoT op houtbewerkingsmachines aan de ene kant op elk moment weten wat er met de productie gebeurt en aan de andere kant kan hij anticiperen op de storingen en onderhoudsinterventies.


[10/7/2018] - » Het persbericht lezen

8 OP 10 SCHRIJNWERKERS WILLEN BEDRIJF EFFICIËNTER MAKEN DOOR DIGITALISERING EN BETERE ORGANISATIE

Luchtdichte plaatsing ramen nog meer van belang door nieuw S-peil

Het orderboekje van de Vlaamse schrijnwerkers en interieurbouwers is goed gevuld. De economie trekt aan en ook de schrijnwerksector profiteert daarvan. Het gaat dan zowel om interieurbouw en binnenschrijnwerk als om het maken en/of plaatsen van ramen en deuren. Dat zogenaamde buitenschrijnwerk moet bij nieuwbouw sinds het begin van dit jaar aan strengere eisen voldoen. Om het S-peil te behalen, is luchtdichtheid cruciaal en ook het type, de oriëntatie en de grootte van de ramen spelen een rol.

De Vlaamse schrijnwerkers en interieurbouwers hebben veel werk. Hun orderboekjes zijn ook verder in de tijd gevuld dan de vorige jaren. Dat blijkt uit de enquête van Bouwunie. Toch blijft het moeilijk concurreren op een markt waar spelers van diverse pluimage actief zijn. Het is vooral de oneerlijke concurrentie die zorgen baart. 61% van de ondervraagde bedrijven zegt daar echt last van te hebben.


[22/1/2018] - » Het persbericht lezen

LIGNA 2017 BRENGT WEDEROM INNOVATIES

    – Industry 4.0 genereert nieuw elan in de gehele sector – Sterke wereldwijde aantrekkingskracht – Nieuwe lay-out van de site is goed ontvangen

Hannover, Duitsland. LIGNA 2017, dat eindigde op vrijdag 26 mei, heeft veel innovaties en wereldwijde aantrekkingskracht gebracht, met een aanzienlijke stijging van het aantal exposanten en bezoekers uit het buitenland en een nieuwe impuls voor de golf van digitalisering die de industrie momenteel opnieuw kenmerkt. Na vijf dagen vol actie kunnen de organisatoren terugkijken op een zeer indrukwekkend evenement. De meest toonaangevende vakbeurs ter wereld voor houtbewerking en houtverwerkende fabrieken, installaties en gereedschap is groeiende. 'LIGNA 2017 wordt een mijlpaal in de digitalisering van de houtindustrie', zegt dr. Andreas Gruchow, het directielid van Deutsche Messe en verantwoordelijke voor LIGNA, op de persconferentie ter gelegenheid van het einde van de show op vrijdag in Hannover. "Industrie 4.0-concepten voor de houtindustrie waren het dominante thema van de LIGNA van dit jaar, waarbij veel nadruk is gelegd op digitalisering, integratie en automatisering. De exposanten toonden alles van vooruitstrevende benaderingen, fabrieksintegratie tot entry-level systemen voor het ambacht, waardoor de juiste technologie wordt aangeboden voor elke omvang van bewerking. "


[10/6/2017] - » Het persbericht lezen

INTERZUM AWARDS 2017 - DE WINNERS ZIJN BEKEND - ONZE SELECTIE

HET BESTE VAN DE BESTE

karuun® Furnier
Karuun is een innovatief en natuurlijk materiaal dat met behulp van een gepatenteerd afwerkingsproces wordt verkregen uit rotan en een duurzaam alternatief biedt voor materialen zoals plastic. Het fineer wordt gekenmerkt door het grote aantal manieren waarop het kan worden verwerkt en door een grafisch uiterlijk gevormd door de karakteristieke lineaire vezelstructuur van het fineer. Karuun is ook robuust, doorschijnend en ademend, en zijn vorm kan driedimensionaal worden veranderd.

Natural veneerout for space GmbH, Kissleg, Germany
In-house design
Design Mario Rohner Produkt Design, Luzern, Switzerland

www.outforspace.com
www.karuun.com

V-0930 OVVO® Connection System
De OVVO V-0930 connector is een onzichtbare, gereedschapsloos verbindingssysteem met een kleiner profiel, dat het beste werkt in materialen met een dikte van 12 mm en hoger. Het is verkrijgbaar in een permanente of een afneembare versie. Het innovatieve zwaluwstaart ontwerp zorgt voor een verhoogde intrinsieke tolerantie, wat tot een verhoogde trek- en schuifsterkte van het totale onderdeel leidt, terwijl de centrale rib de gezamenlijke stijfheid verhoogt. De nieuwe uit één stuk bestaande behuizing maakt automatisch invoer voor massatoepassingen mogelijk.

Invisible connection system
OVVO Limited, Ireland
In-house design Sean Phillips

www.ovvotech.com

Air Hinge
De Air scharnier wordt gekenmerkt door een hoge functionaliteit en een compact en ingetogen design. Dankzij een geavanceerde technologie bevestigt het, zonder te hoeven boren, de roterende deuren aan de boven- of de onderkant van het meubilair en kunnen deze aan de zijkanten van het meubilair worden vastgemaakt. Tegelijkertijd voldoet Air aan alle technische vereisten voor een scharnier - van driedimensionale aanpassing tot een soft close en een push-to-open functie.

Salice S.p.A., Novedrate, Italy
In-house design
Design Ross Design GmbH, Kehl, Germany

www.salice.com

Häfele Ixconnect Spreizverbinder SC 8/25
De Ixconnect connector SC 8/25 is een eendelige connector voor het samenstellen van lichte meubeltoepassingen. Het kan worden gebruikt in standaard boorgaten met een diameter van 8 mm, en combineert meubelonderdelen snel en eenvoudig, gereedschapsloos, door deze samen te drukken. De connector is intuïtief en gebruiksvriendelijk. De Ixconnect-connector SC 8/25 verdwijnt in het afgewerkte meubelstuk.

Connector
Häfele GmbH & Co KG, Germany, Germany
In-house design Häfele Entwicklung

www.haefele.de

ComfortSwing
ComfortSwing is een innovatieve liftsysteem, dat het lagere rek van de vaatwasser verhoogt tot een aangename en ergonomische hoogte voor gebruik. Hiertoe wordt het rek uitgetrokken en iets verhoogd. Een hefmechanisme verplaatst het rek verder omhoog en zet het automatisch vast. Een extra handvat wordt gebruikt om het rek los te maken. Dankzij het geïntegreerde “Silent System”, geluidsreductie systeem, glijdt het vaatwasserrek lichtjes en rustig terug in de oorspronkelijke positie. Lift system for dishwashers

OBE Hettich S.L. en Com., Aizarnazabal (Gipuzkoa), Spain
In-house design

www.hettich.com

HOGE PRODUCTKWALITEIT

Duropal-HPL SolidColor XTreme
Duropal HPL SolidColor XTreme is een combinatie van de twee componenten Duropal XTreme en Duropal HPL SolidColor. De eerste is een mat, reflectiewerend oppervlakte dat zacht aanvoelt en anti-vingerafdruk eigenschappen heeft. Duropal HPL SolidColor, daarentegen, is een homogeen gekleurde laminaat. Door beide producten te combineren kunnen het oppervlak en de kern bijpassende kleuren krijgen, waardoor een monochrome uiterlijk zonder zichtbare randen en scharnieren wordt gecreëerd.

High Pressure Laminate (HPL)
Pfleiderer Deutschland GmbH, Neumarkt, Germany
In-house design Peter Röhr

www.pfleiderer.com

imi-leder
Imi-leder zijn samengestelde materiaalplaten van imitatieleer voor interieurinrichting. Het oppervlak heeft een aangename, zijdeachtig gevoel en is leverbaar in vier verschillende natuurlijke kleuren en met de typische geur van echt leer. Andere versies kunnen ook worden gemaakt. Imi-leder is verkrijgbaar op MDF-, HDF- of HPL-draagborden en kan worden bewerkt met de gebruikelijke timmerwerkgereedschappen.

Composite board with leather imitation
imi – H. Schubert GmbH, Wettringen, Germany
In-house design Peter Schubert

www.imi-beton.com

Losa
De Losa afwerking voor hoogwaardige HPL-panelen is ontworpen om de zachte leisteen uitstraling te herbeleven. Het herinterpreteert de zachte leistenen oppervlakken op heel natuurlijke wijze, met een indrukwekkende driedimensionaal effect. De oppervlaktestructuur weerspiegelt een snede in de hoek van 60 graden door de steen. Losa is verkrijgbaar in diverse ontwerpen die zijn gemaakt om de perceptie van diepte te verbeteren.

HPL finish
Arpa Industriale, Bra, Italy
In-house design ArpaLab (Fausto Donato, Filippo Manetti, Sandro Marini)

www.arpaindustriale.com

Nørdus
Nørdus is een reeks van echte houten gefineerde panelen, geïnspireerd door het Scandinavische leven. De collectie bestaat uit acht ontwerpen en is leverbaar als fineerpaneel, flex en bijpassende randbanden. Voor Nørdus wordt alleen het beste naald- en berkhout verzameld en zorgvuldig verwerkt in fineer waarbij er spaarzaam wordt omgegaan met bronnen. Dankzij de innovatieve mixmatch voegtechniek, krijgen de fineerpanelen een massief houten karakter en kunnen ze daarna afzonderlijk worden geschilderd of gelakt.

Real wood veneered panels
Decospan NV, Menen, Belgium
In-house design

www.nordusdecospan.com

UNILIN Evola
De UNILIN Evola collectie combineert de voordelen van melaminepanelen en HPL, zoals krasbestendigheid en makkelijk onderhoud met een authentieke uitstraling. Door het gebruiken van innovatieve structuren kunnen natuurlijke materialen op overtuigende wijze worden nagemaakt. UNILIN lanceerde twee nieuwe structuren: Het "Veneer Wood" is geïnspireerd door hout behandeld met Italiaans lak, terwijl het "Brushed Wood" is geïnspireerd door diep geborstelde eik.

Melamine faced panels and HPL
UNILIN division panels, Oostrozebeke, Belgium
In-house design

www.unilinpanels.com

PerfectSense
PerfectSense zijn zowel hoogglans als mat gelakte decoratieve planken. PerfectSense Gloss wordt gekenmerkt door zijn hoge reflecterende eigenschappen en echte glazen uitstraling. PerfectSense Matt daarentegen voelt fluweelachtig aan en heeft anti-vingerafdruk eigenschappen. PerfectSense Evolution biedt een uitgebreid assortiment uni en houten decors evenals reproductiematerialen. Voor sommige decors zorgt het parelglans effect voor een mooie accentuering.

High-gloss and matt lacquered boards
FRITZ EGGER GmbH & Co. OG Holzwerkstoffe, St. Johann in Tirol, Austria
In-house design
Design PLY PROJECT, Berlin, Germany

www.egger.com

ST19 Deepskin Excellent
De combinatie van mat en hoogglans houtnerven vormen het natuurlijk uiterlijk van ST19 Deepskin Excellent, zowel op stille en ietwat houten planken reproducties als van één enkel kleur. In haar ontwerp is bijzondere aandacht voor een zeer natuurlijke en een harmonieuze uitstraling.

Surface structure
FRITZ EGGER GmbH & Co.

OG Holzwerkstoffe, St. Johann in Tirol, Austria
In-house design

www.egger.com

RAUVISIO crystal mirror
Rauvisio kristalspiegel is een polymeerspiegel die op verschillende manieren kan worden verwerkt dankzij zijn polymeren eigenschappen. Het reflecterende oppervlaktemateriaal is niet alleen lichter en duurzamer dan echt glas, het kan ook op maat worden gesneden, is buigbaar en kan dus vrijwel in elke vorm worden gemaakt. Wandspiegels, reflecterende oppervlakken, enz. kunnen gemaakt worden met behulp van houtbewerkingsgereedschappen en gemakkelijk schoon worden gemaakt dankzij een vuilafstotende coating.

Surface material
REHAU AG + Co, Rehau, Germany
In-house design Thorsten Engelbrecht, Matthias Haasler, René de Jong, Hans Peter Mehnert, Annett Schulz

www.rehau.com

GLIX
Glix is een speciaal ontwikkelde scharnier voor kasten en die wordt gebruikt in combinatie met een aluminiumprofiel op de deur. Het scharnier is zo ontworpen dat alleen twee scharnieren nodig zijn, ongeacht de hoogte van de kasten en kastdeuren. Het scharnier kan driemensionaal worden aangepast en heeft een speciale inrichting voor soft-closing-deuren die magnetische elementen gebruiken.

Hinge for furniture
mixal Srl, Como, Italy
In-house design Massimo Arnaboldi

www.mixal.it

LEGRABOX design options
De LEGRABOX ontwerpopties gebruiken de dubbelwandige frames om verschillende ontwerpen voor de buiten- en de binnenkant van uittrekelementen en laden. De grote selectie van kleuren en materialen zorgt voor een breed scala van combinaties, bijvoorbeeld 'terra black matt' aan de binnenkant en hoogwaardig anti-vingerafdruk roestvrij staal aan de buitenkant. Bovendien ziet het nieuwe frameontwerp af van de onderste accentlijn, waardoor een gepersonaliseerde frame met een gedrukt logo mogelijk is.

Box system
Julius Blum GmbH, Höchst, Austria
In-house design
Design RED GmbH, Stuttgart, Germany

www.blum.com

Target J10
Target J10 is een structurele aansluitstuk die speciaal is ontworpen met het oog op zeer hoge bevestigingswaarden. De snelle en eenvoudige montage is ook mogelijk in de verbinding met houten pinnen, en vereist geen gereedschap of extra onderdelen. De aansluitingen kunnen in het hoofdbestanddeel worden voorgemonteerd en zijn ook heel goed geschikt voor zowel gedemonteerde en doe-het-zelf meubilair als het monteren van kasten in kleine ruimten en krappe kamers.

Structural connecting fitting
Italiana Ferramenta srl & Ferramenta Livenza srl, Brugnera, Italy
In-house design Italiana Ferramenta srl & Ferramenta Livenza srl R&D Department

www.italianaferramenta.com

EKU-Frontino 20 OS
EKU-Frontino 20 OS is een schuifoplossing voor zowel ingebouwde dressoirs en highboards als keukenkasten. De montage van de geleiders aan de bovenkant van de schuifdeuren is volledig onzichtbaar op het meubilair dankzij een innovatief ontwerp. Het systeem biedt grote flexibiliteit van het ontwerp, omdat er geen vooraf gedefinieerde rastergrootte is. Met de meegeleverde voorgemonteerde pakket van toebehoren en een telescoop setting, is het van toepassing op alle kastbreedten. Deur aanpassing is snel en eenvoudig op het rij systeem. Sliding door fitting

Hawa Sliding Solutions AG, Mettmenstetten, Switzerland
In-house design Walter Gämperle, Stefan Oertig

www.hawa.com

BANOVA® - ecosyn® PXL
BANOVA licht multiplex is gemaakt van balsa fineer en biedt hoge stabiliteit met minimale gewicht. Het is afgewerkt met verschillende afdeklagen en gebruikt in de binneninrichting van voertuigen, gebouwen en mobiele meubels. De ecosyn-PXL-schroef biedt op zijn beurt een eenvoudige optie voor het vastschroeven van BANOVA lichtgewicht panelen en het monteren van covers. De speciale vorm van de schroefdraad garandeert een hoge inscheur- en trillingsweerstand.

Light plywood with screw connection
3A Composites GmbH, Singen, Germany
In-house design Peter Aeschlimann

www.banova.ch De volledige lijst op http://www.interzum-award.de/330.html?&L=1


[30/5/2017] - » Het persbericht lezen

28 ACCOYA HOUTEN VLAGGEN ALS ZONWERING

De opvallende gevel van het marinegebouw in Amsterdam bestaat uit Accoya houten zonwering in de vorm van de 28 vlaggen van alle landen van de Europese Unie. De voormalige academie voor elektrotechniek van de Koninklijke Marine in Amsterdam werd in het najaar van 2015 gerenoveerd om dienst te doen als hoofdgebouw voor vergaderingen tijdens het Nederlands voorzitterschap van de Europese Unie. Nu is het in gebruik als bedrijfsverzamelgebouw voor diverse internationale, jonge bedrijven.

Het marineterrein in Amsterdam is oorspronkelijk een hermetisch afgesloten gedeelte van de stad. Tot het moment waarop de Koninklijke Marine in 2013 besloot de locatie gefaseerd te verlaten en het open te stellen voor publieke doeleinden. Het lesgebouw genaamd ‘27E' was leeg en volledig gestript toen de Nederlandse regering besloot dat het begin 2016 dienst kon doen als congresgebouw voor de bijeenkomsten van Europese ministers en ambtenaren. In anderhalf jaar tijd realiseerde Bureau SLA samen met aannemer Prins Bouw uit ’t Harde de gehele renovatie met een opvallende toepassing van Accoya.


[29/3/2017] - » Het persbericht lezen

IN HET TIJDPERK VAN CNC BESTUURDE MACHINES BEHOUDT HET 2D DESIGN – DOORSNEDEN, HOOGTEVERSCHILLEN, AFMETINGEN – AL ZIJN WAARDE

In de afgelopen jaren is de intrede van NC machines in kleine werkplaatsen voor meubels op maat blijven toenemen. Dit is natuurlijk goed nieuws, omdat het aantoont dat deze vakmensen zich heel bewust zijn van de verhoging van de productiviteit, de geleverde kwaliteit en het comfort dat deze machines kunnen bieden.

Toch tekenen veel vaklui hun projecten in 3D voor een presentatie aan de klant. Bijvoorbeeld met SketchUp of andere toepassingen specifiek ontworpen voor houtbewerking, zoals woodLAB voorbeeld. Hoewel SketchUp een uiterst makkelijk te gebruiken en gratis tool is, heeft het één groot nadeel: het is geen solide modelling tool en men verkrijgt geen informatie over fabricatie of gebruikte materialen.

Daarom, zodra het project is verkocht door de ambachtsman, moet de timmerman alles opnieuw tekenen in AutoCAD bijvoorbeeld. Wat een verspilling van tijd! Het ideale is dus om te werken met 3D-software ontwikkeld voor timmerwerk. Deze zijn altijd voorzien van een aansluitingsmodule (optioneel) naar een CNC. Men zou dan denken dat het niet nodig is om planmatige schetsen te tekenen met afmetingen en hoogteverschillen omdat de programma’s voor de machine automatisch worden aangemaakt.


[23/11/2016] - » Het persbericht lezen

GO! KTA DENDERMONDE EN HOGENT VALLEN UURRECORD MET HOUTEN FIETS AAN

GO! KTA Dendermonde (opleiding hout) en HoGent (opleiding houttechnologie) ontwikkelden samen een hoogtechnologische houten fiets. Met deze fiets zal er op 29 september 2016 om 13u00 in het Vlaams Wielercentrum Eddy Merckx (Blaarmeersen Gent) een aanval op het uurrecord en het snelheidsrecord worden ondernomen.

De houten fiets kwam tot stand dankzij een uniek samenwerkingsverband tussen GO! KTA Dendermonde (secundaire school van het GO! onderwijs) en HoGent (hogeschool). De fietsis een knap staaltje van innovatie doordat deze VOLLEDIG in hout werd gefabriceerd. Dit betekent dat er voor de productie van zowel fietskader, stuur, lageringen, pedalen, wielen en ketting met verschillende soorten hout werd gewerkt.


[22/6/2016] - » Het persbericht lezen

NESTING IN 2016

Sinds twee of drie jaar bieden CNC-machinefabrikanten voor hout steeds meer machines met Nesting tafel. Het fenomeen is nog marginaal, maar we kunnen het niet negeren en daarom is het interessant om het opnieuw te vermelden.

Er zijn twee soorten Nesting: rechthoekige Nesting en Nesting "True Shape", dat wil zeggen van niet-rechthoekige stukken maar genestelde.

Rechthoekige Nesting is interessant als de timmerman echt wordt geconfronteerd met een ruimteprobleem. Hij valt terug op dit type machine door eliminatie. Een Nesting machine kan de panelen zagen en kan daarom de opdeelzaag vervangen die, zoals iedereen weet, bijna 25 m² nodig heeft. De machine is dus zeker economischer dan een opdeelzaag (laten we zeggen, een budget van +/- € 60 000), maar is het redelijk te denken het te kunnen doen zonder een horizontale paneelzaag? Dit is niet echt een optie, want de horizontale paneelzaag is zowat het manusje-van-alles in de werkplaats.


[2/6/2016] - » Het persbericht lezen

SCM GROUP ONTHULT IN WERELDPREMIERE AAN IDEA HET PROJECT “CLOSE TO CUSTOMER” GEBASEERD OP HET IDEE VAN MEUBILAR ON DEMAND.

Een “mini-atelier” in een winkelcentrum waar de klanten via een eenvoudige interface het meubelstuk tekenen dat ze wensen te kopen – de vorm, de afmetingen, de kleur, etc. kiezen ze zelf. Het meubelstuk wordt dan onmiddellijk ter plaatse geproduceerd en geleverd. De transportkosten verminderen, net als vervuiling. Dit is “massapersonalisatie” op zijn best. Ontwerp, productie en levering in één: de productie is volledig geautomatiseerd, maar tegelijkertijd is het de uitdrukking van iets unieks en van een verregaande personalisatie, waardoor de klant zich in het hart van het proces bevindt als ontwerper van zijn meubilair.

Het concept Meubilair on demand ligt aan de basis van het project “Close to Customer” dat Scm group, marktleider in de productie van high-tech oplossingen voor de houtindustrie, aan de wereld zal onthullen tijdens de eerste IDEA Innovation Design Expo Area beurs die zal plaatsvinden van 12 tot 15 april in Bergamo in Italië.


[16/4/2016] - » Het persbericht lezen

IRONCAD KONDIGT NIEUWE MECHANISCHE ADD-ON AAN

IronCAD Mechanical – Mechanische Toepassingen om Designefficiëntie te verbeteren

ATLANTA GA, 17 februari, 2016 - IronCAD, een toonaangevende leverancier van oplossingen voor designproductiviteit, kondigde vandaag hun krachtige nieuwe IronCAD Mechanische add-on aan die een volledige bibliotheek aan intelligente hulpmiddelen biedt zoals standaard bevestigingsmiddelen, staalprofielen, buizen, flensen en een uitgebreide set toepassingen die er allemaal op gericht zijn om de productiviteit in het designproces te verhogen. Omdat kennis en regels direct ingebouwd zijn in de hulpmiddelen zijn dagelijkse taken zoals stuklijstgeneratie, componentplaatsing en dimensionering veel eenvoudiger waardoor de designtijd en moeite significant afneemt.

IronCAD Mechanical levert snel plaatsbare designverbeteringen maar het bevat ook een gespecialiseerde mechanische dialoog om alle details die nodig zijn om aangepaste of standaard componenten en assemblages uit te lichten. Gebruikers hebben nieuwe dialoogformulieren voor alle standaard componenten (zoals schroeven, lagers, tandwielen etc.) die fabrikanten grafisch begeleiden in het creëren van assemblages met alle toepasselijke instellingen zoals plaatgaten en marges. Fastener Assemblies maakt het creëren van bevestigingsmiddelen en gaten mogelijk, die kunnen worden toegepast op meerdere onderdelen met precieze instellingen voor dieptes die standaard bouwkundematen volgen.


[18/2/2016] - » Het persbericht lezen

PROWOOD 2015 : EEN GROOT SUCCES

De vijfde editie van de PROWOOD beurs eindigde met mooie resultaten. Elke editie is anders dan de vorige, dit jaar was er duidelijk een euforische, of toch op zijn minst optimistische, stemming te voelen. De laatste maanden merkte men dat de sector aan een heropleving bezig was. En wat is nou een betere barometer voor de toestand van een sector dan een vakbeurs.

IronCAD 2015 Deze verdienste is niet enkel toe te schrijven aan de heropleving van de conjunctuur, die, als ze al positief is, nog steeds beperkt blijft. Het succes is te danken aan de organisatoren van de beurs, Mr. Oliver Claesens in het bijzonder, wiens eeuwige optimisme een handelsmerk geworden is, en het professionalisme van deze organisatie. Ook de ervaring en de wijsheid van het organiserend comité kwamen goed van pas om van dit evenement een succes te maken.


[5/11/2015] - » Het persbericht lezen

TREEHOUSE IS EEN ARCHITECTURAAL BELEVINGSCENTRUM OM TE INSPIREREN EN TE CREËREN

Menen, 1 september 2015. Decospan opent dit najaar een gloednieuw belevingscentrum waar fineerhout in alle mogelijke vormen kan beleefd worden. In een architecturaal kader, waarbij tal van moderne interieurproducten in een hoogwaardige afwerking werden gecombineerd, kan de architect kennis maken met meer dan 150 houtsoorten, concrete toepassingen bekijken en ook zélf creatief aan de slag gaan met fineer dankzij de ruime beschikbaarheid van monsters en documentatie.

Treehouse
De naam van dit project is niet toevallig gekozen: bij Decospan draait alles rond fineerhout. Omdat het complex op de bovenste verdieping werd ingericht die je kan bereiken via een imposante trap, heb je het gevoel in een boomhut te klauteren. De houten gevelbekleding versterkt dit gevoel des te meer. Bovendien huisvest Decospan letterlijk ook heel wat houtsoorten die als gefineerd product kunnen verkregen worden.


[9/9/2015] - » Het persbericht lezen

NESTING IN DE INRICHTING - EEN AMERIKAANSE TECHNIEK

De klassieke techniek die momenteel in Europa gebruikt wordt voor de productie van keukenelementen of woninginrichting op basis van houtvezelpanelen (MDF, spaanplaat, melamine enz.) is gebaseerd op het concept van de drievoudige bewerking:

  • Het zagen van de onderdelen op een horizontale zaag (of verticale zaag, balkenzaag, opdeelzagen ...)
  • Het verlijmen van de smalle zijden
  • Het frezen van de bewerkingen en het boren van de benodigde gaten voor het verbinden van de onderdelen
Dit betekent dat men hiervoor uitgerust moet zijn met drie verschillende machines.

Hoewel niemand op dit moment nog ontkent dat het bezit van een machine met digitale bediening een kwestie van economisch overleven is voor de handwerker, kan men zich echter afvragen of, gezien de hoogte van de hiervoor benodigde investeringen, een kleine ambachtelijke werkplaats zoals er duizenden bestaan in België en andere Europese landen werkelijk een positieve ROI (return on investment) zal kunnen genereren.


[14/1/2015] - » Het persbericht lezen

NESTING-TAFELS OF TAFEL MET ZIJLIGGER EN ZUIGNAPPEN VOOR DE CNC'S?

Hieronder vindt u zeer interessante uitleg terug door Todd Atkinson, Product Manager bij Ex-Factory INC in Memphis, VS in antwoord op deze problematiek.

De Amerikaanse fabrikanten van CNC hebben de "Nesting"-zaagtechniek ontwikkeld omdat deze methode ideaal is voor de unieke producties van keukens (badkamermeubilair, woonkamermeubels, opbergmeubels, enz.). Hier in de Verenigde Staten maken de werkplaatsen bijna alles volledig op maat en bijgevolg zijn de zaaglijsten altijd verschillend. Aangezien we de tand-groef assemblagemethode gebruiken zowel voor het assembleren van kasten als voor façades in massief hout, is het nutteloos voor dit type van productie horizontaal te boren. Bijgevolg is een zaag, gecombineerd met een CNC met zuignappen zeker en vast geschikt, maar deze combinatie is eerder aangepast voor de fabricage van kasten op zijn Europees. Het is hierbij vrij zeldzaam om de zuignappen (hoger geplaatst) te gebruiken op tafels van het Matrixtype en de meeste tijd gebruikt


[13/10/2014] - » Het persbericht lezen

1

WOOD-IT.BE  

WOOD-IT.BE BVBA G. KEYENLAAN 22 1160 BRUSSEL - Sitemap - Disclaimer - Contact: info@wood-it.be

PERSBERICHTEN
ARTIKELS
TWEEDEHANDSE HOUTBEWERKINGSMACHINES
GIDS VAN SCHRIJNWERKERS & INTERIEURBOUWERS
GIDS VAN PRODUCTEN & LEVERANCIERS
TE BEZOEKEN WEBSITES
TECHNISCH WOORDENBOEK NL/FR
VACATURES
DISCLAIMER
SITEMAP