woodLAB

Newsdesk woodweblab


BLUM STELT NIEUWE INNOVATIES VOOR OP INTERZUM 2017


Interzum is dé plaats om de nieuwigheden uit de meubelindustrie te ontdekken. Ook beslagfabrikant Blum stelde er de nieuwste innovaties op het gebied van klapdeuren, scharnieren en ladesystemen voor aan het grote publiek. Deze nieuwigheden zullen pas volgend jaar beschikbaar zijn maar Blum licht op Interzum graag al een tipje van de sluier op.

Bewegingstechnologieën vereenvoudigd
Onder het centrale thema ‘Vier voor meer’ to..


NIEUW BIJ STILLEMANS


STILLEMANS produceert hoge kwaliteit kunststof profielen. We ontwikkelen voortdurend nieuwe modellen. Vandaag hebben we meer dan 5000 profielen en accessoires beschikbaar.

STILLEMANS biedt u een totaaloplossing voor uw profielen. Wat we nog niet in huis hebben, kunnen we voor u ontwikkelen.

STILLEMANS maakt o.a. LED profielen, kantenband en handles – beschikbaar in een groot gamma afwerkingen en kleuren.


INTERZUM 2017: DECOSPAN IS GERICHT OP MERKEN EN BELEVING


Decospan, de Belgische leverancier van gefineerde panelen en een marktleider in Europa, is opnieuw van de partij in Keulen in hal 6. Deze editie echter met een aanzienlijk grotere stand en in plaats van links, meer naar rechts in de hal, en dicht bij de Piazza en centrale boulevard (C041). “Ook de look van de beursstand zal helemaal anders zijn dan in voorgaande jaren.” zegt Wouter Polfliet, brand manager van division panels en mede verantwoordelijk voor de marketing en ..


interzum 2017 - PREVIEW


Over precies 118 dagen gaat de vakbeurs Interzum van start in Keulen. De organisatoren zijn terecht koplopers te noemen op vlak van innovatie in de interieurbouw en de meubelindustrie. Elke twee jaar legt Interzum de basis voor toekomstige ontwikkelingen in deze industrie, dankzij de wisselwerking tussen exposanten en designers uit de hele wereld, die in de rij zullen staan voor dit niet te missen evenement. De exposanten (verdeeld over 10 beurshallen) lijken deze wissel..


ALPI STELT VOOR: RADIANT, HET HOUT DAT LEEFT VAN HET LICHT, PRIJS ‘BEST OF THE BEST’ INTERZUM AWARD 2015


Gedurende het International Year of Light and Light-Based Technologies, geïntroduceerd door UNESCO, is licht het sleutelbegrip van het ALPI hout. Als bekroning van de nieuwigheden onder de producten laat het nieuw hout Radiant het licht door, dankzij transparante harslijnen. Het innovatieve bereik van Radiant werd ook erkend door de jury van de Interzum Award 2015, die het product de prestigieuze “Best of the Best” Award toekende.

Een h..

Ligna


WEINIG GROEP OP HET SALON LIGNA 2017 : DIGITALE PRODUCTIE TEN DIENSTE VAN DE KLANT


In 2017 begint het LIGNA salon met een nieuw oppervlakteconcept. Daarom zal de Weinig groep zijn complete gamma voor de bewerking van massief hout en afgeleide materialen voor de eerste keer voorstellen in gebouw 27. Onder het motto « THINK WEINIG » worden de klanten verwacht op een stand van 4000 m², voor een uniek aanbod voor ambachten en industrie. In de sector van het bewerken van massief hout, omvat het programma de segmenten schaven en vormgeven, debiet en optimali..


LIGNA PREVIEW


De grote lijnen zijn opgezet om van de editie 2017 van LIGNA een onmisbaar evenement te maken voor de sector van de houtindustrie, met alle veranderingen door elkaar.

Zoals dr. Andreas GRUCHOW, lid van het voorzittend comité van de Deutsche Messe AG, het al terecht zei tijdens de persconferentie op 14 februari, is de conjunctuur heel gunstig ondanks de daling van export naar Rusland, als gevolg van de sancties die de Europese overheden hebben o..


LIGNA 2015: 'S WERELDS NUMMER 1


  • Een sterkere innovatieve geest en internationale uitstraling dan ooit
  • Het evenement weerspiegelt snelle vooruitgang geboekt door industrie 4.0 in houtbewerking en houtverwerking
  • Wood Industry Summit een succes vanaf het begin
  • "Verrassende Veelzijdigheid" ontmoet grote belangstelling

Hannover. LIGNA 2015, die in Hannover op vrijdag 15 mei ten einde liep, was een groo..

U bent op pagina : 1--> Aantal gevonden artikels : 996

HETTICH OP DE LIGNA 2019

Presentatie conceptontwerp in samenwerking met tapio

Digitalisering, Internet of Things, kunstmatige intelligentie: Hettich zet samen met partner tapio een stap richting Industrie 4.0. Uitgesproken doel is om machines intelligenter en productieprocessen efficiënter te maken.

Hettich conceptontwerp op de Ligna: een deels geautomatiseerde ArciFit 300. Instappen in schuiflade- productie 4.0. Foto: Hettich

In hal 015, stand G05 presenteert Hettich op de stand van tapio het conceptontwerp van een deels geautomatiseerde ArciFit 300 montagemachine. Die stelt de breedte van de schuiflade automatisch in, aan de hand van de in CAD ontworpen kast. Voordeel voor de klant: minder foutbronnen en tijdsbesparing, aangezien de aanpassingstijden voor verschillende breedtes komen te vervallen. De toekomstvisie: de montagemachines van Hettich maken deel uit van een netwerk waarin alle machines in de meubelproductie aan elkaar gekoppeld zijn en d.m.v. een app kunnen worden gecontroleerd – onafhankelijk van type en merk van de machine. Tapio werkt intensief aan het realiseren van dit netwerk, programmeert de noodzakelijke onderdelen en levert het vereiste, uniforme dataplatform. Met MachineBoard – een app van tapio – kunnen producenten nu al de status en belastingsgraad van alle machines bekijken, maar er ook flexibel op reageren, bijv. om capaciteiten optimaal te benutten.


[24/4/2019] - » Het persbericht lezen

 BLUM - MAAK KENNIS MET EASYSTICK

Bij het monteren en installeren van (complex) meubelbeslag is precisie een must voor een vlotte werking achteraf. Met de EASYSTICK voor MINIPRESS maakt Blum het instellen van de machines en het doorgeven van boorposities een stuk gemakkelijker dankzij een liniaal met geautomatiseerde aanslagen en een regeleenheid met display.

Ontdek alles over deze revolutionaire manier van verwerken!


[12/4/2019] - » Het persbericht lezen

HETTICH - BUREAUS OP MAAT

Modules van Hettich voor variabele kantoorlandschappen
Het voordeel van in hoogte verstelbare bureaus is inmiddels ook bij het management doorgedrongen: minder rugproblemen, minder ziekteverzuim, meer productiviteit en meer tevreden werknemers. De vraag neemt toe. Daarom heeft Hettich de LegaDrive Systems module nu uitgebreid met een eco-variant als instapmodel voor de productie van elektromotorisch in hoogte verstelbare bureaus.

In tijden van schaarste op het gebied van vakpersoneel en net afgestudeerd personeel wordt een aan de behoeften aangepaste meubilering van kantoorruimtes steeds belangrijker. En het is ook een duidelijk signaal van waardering richting de werknemers. Een met LegaDrive Systems van Hettich gepland kantoor staat voor een maximum aan ergonomische mogelijkheden en hoogwaardig, uniform design. De aandrijftechniek is volledig geïntegreerd in de hefzuil en maakt zichtbare steunen bij het beengedeelte geheel overbodig. De focus ligt hiermee op vorm en materiaal.


[8/4/2019] - » Het persbericht lezen

BEZOEK LIGNA EN MAAK KENNIS MET DE TOEKOMST VAN HOUTBEWERKING, -VERWERKING EN BOSBOUW OP EEN ONGEËVENAARDE SCHAAL. MAKE MORE OUT OF WOOD!

  • Registreer hier en ontvang uw gratis toegangskaart.*
  • Reserveer hier uw plaats op de chartervlucht van 28 mei 2019.

Van 27 t.e.m. 31 mei 2019 komen zo’n 1500 bedrijven samen op LIGNA Hannover, ’s werelds belangrijkste vakbeurs voor machines, gereedschappen en installaties voor de houtindustrie en de bosbouw. Professionele bezoekers kunnen zich verwachten aan een uitgebreid aanbod van innovaties: van bosbouwtechnologie en de productie van meubels en ramen, tot gereedschapssystemen en oppervlaktetechnologie.

LIGNA 2019 zal de nadruk leggen op drie belangrijke thema’s: : Integrated Woodworking – Customized Solutions », « Smart Surface Technologies » et « Access to Resources and Technologies. Deze laatste is hét onderwerp op de Wood Industry Summit, de bijeenkomst van technologieleveranciers voor bosbouw en de primaire houtverwerkende industrie


[4/4/2019] - » Het persbericht lezen

VITAP COMPACT CNC-BEWERKINGSCENTER

Wellicht dé nieuwigheid van de Prowoodbeurs 2018: de VITAP Point K2 TOP.

De Point K2 TOP is verschillend van andere compacte CNC bewerkingscentra omdat alle routingbewerkingen worden uitgevoerd zonder “set-up”, dit dankzij de “D-D-T” (Double Dynamic Transport) technologie. Dit gebrevetteerd systeem werkt met twee aandrukklemmen die constant actief zijn.

Dankzij de optimalisatiesoftware (patent) worden dezelfde opdeelmogelijkheden aangeboden als bij 'Nesting' machines, met het grote voordeel dat tijdens het opdelen ook horizontaal kan worden geboord.

De Point K2 behoeft geen vacuümpomp en geen super stofafzuiging. Dit betekent een groot voordeel wat betreft de onderhouds- en werkingskosten.


[3/4/2019] - » Het persbericht lezen

NIEUW RAMENCENTRUM VAN BIESSE

Naast de moeizame zoektocht naar gekwalificeerd personeel ondervond Bourdeaud'hui ook dat de huidige machines voor de ramenproductie stilaan verouderd raken. De zaakvoerders besloten stevig te investeren in automatisering en haalden als eersten in België het imposante ramencentrum Winline 16 van Biesse in huis. Het is een grote stap van traditionele houtbewerkingsmachines naar de dergelijke hoogtechnologische machine. Zaakvoerder Jo Bourdeaud'hui licht alles toe: "Alles wordt nu vooraf geprogrammeerd. We kunnen de stukken gewoon bruut geschaafd op de transportband leggen, de machine grijpt ze, voert de nodige bewerkingen uit en legt ze dan weer terug op de transportband. Er is nog één medewerker nodig om de stukken te manipuleren terwijl we voor dezelfde bewerkingen vroeger 4 à 5 mensen nodig hadden.


[3/4/2019] - » Het persbericht lezen

LAMETT STELT PARKETCOLLECTIE CARCASSONNE VOOR OP ARCHITECT@WORK KORTRIJK

Op 9 en 10 mei opent Kortrijk Xpo haar deuren voor de 100ste editie van Architect@Work. Enkel innovatieve producten worden toegelaten tot dit unieke beursconcept. Na een succesvolle deelname vorige maand op Architect@Work Barcelona, stelt Lamett nu ook in Kortrijk haar nieuwe parketcollectie Carcassonne voor.

Carcassonne is een nieuwe collectie in 3-laags parket ontwikkeld door Lamett. Het doel was om esthetisch een stap verder te gaan in vergelijking met alle voorgaande rustieke vloeren.

NIEUW
De manier waarop de toplagen geselecteerd en voorbereid worden is uniek en onderscheidend. Specifieke rustieke toplagen, afkomstig van een 200 jaar oude eik, worden uitgekozen op basis van de grootte van de knopen en scheuren.


[2/4/2019] - » Het persbericht lezen

VIZARD BY AMBIGENCE: GEZAMENLIJKE ONTWIKKELING

Onzichtbare techniek voor magisch meubeldesign: het innovatieve klepbeslag ViZard by ambigence verdwijnt volledig in de zijwand van het meubel. Wederom heeft beslag van Hettich de wereldwijd gerenommeerde Red Dot Award gewonnen voor deze buitengewone designprestatie.

Het in de categorie 'Product Design 2019' onderscheiden klepbeslag, maakt de weg vrij om perfecte puristische meubels te ontwerpen. Dankzij de innovatief in de zijwand geïntegreerde techniek wordt deze onzichtbaar. Voelbaar, maar onzichtbaar comfort: de nieuwe norm in de meubelbranche. Deze exclusieve product-oplossing werd ontwikkeld in samenwerking met ambigence. Deze partner van Hettich heeft zich gespecialiseerd in het integreren van functioneel beslag in meubelelementen.


[1/4/2019] - » Het persbericht lezen

COMFORTSPIN WINT IF GOLD AWARD

Dankzij deze nieuwe innovatie laat Hettich de kastinhoud 360° draaien

'Keep on turning' met ComfortSpin: het draaiplateau beweegt de inhoud in de koelkast 360 graden en maakt een einde aan vergeten levensmiddelen en chaos achterin kasten. Hettich heeft voor dit idee op 15 maart een heel bijzondere onderscheiding gekregen: de iF gold award.

ComfortSpin behoort hierdoor tot de grootste winnaars van het wereldwijd gerenommeerde designlabel. Het innovatieve draaiplateau werd in de categorie keuken onderscheiden. Een gerenommeerde, internationale jury heeft uit 6.375 wedstrijdinzendingen slechts 66 producten geselecteerd die onderscheiden werden voor hun design. De motivatie van de jury om te kiezen voor ComfortSpin: „Deze draaiende plaat is een buitengewoon intelligente aanvulling voor iedere koelkast en keuken! Hij biedt een slimme oplossing voor een dagelijks probleem: hoe kom je bij de levensmiddelen achterin de koelkast? ComfortSpin kan 360 graden worden gedraaid en voor de reiniging heel eenvoudig worden uitgenomen. Een geweldig idee!“


[20/3/2019] - » Het persbericht lezen

SCHUIFDEURBESLAG TOPLINE XL WINT DE IF DESIGN AWARD 2019

Alweer werd een product van Hettich onderscheiden door een gerenommeerd design-label: het nieuw ontwikkelde schuifderbeslag TopLine XL stelt nieuwe normen op het gebied van puristisch design voor kamerhoge kasten.

Met zijn extreem platte bouwwijze en onopvallend geïntegreerde demping wordt het beslag bijna onzichtbaar en op harmonieuze wijze in het totaalbeeld opgenomen. Voor een perfecte design-finish kan het loopprofiel worden veredeld met decorlijsten in drie kleuren. Het stijlvolle schuifdeurbeslag overtuigt ook door nieuw technisch vernuft voor meer bedieningscomfort bij 3-deurs kasten: de middelste deur kan intuïtief naar links en rechts worden geopend. De deur wordt naar beide kanten toe, zacht opgevangen en geruisloos in zijn eindpositie getrokken


[4/3/2019] - » Het persbericht lezen

SCHUIFLADEN VEROVEREN DE HOGE KAST

Veelzijdige opbergconcepten voor de keuken
Ruimte winnen. Dat willen vooral mensen die een keuken kopen, want daar telt iedere centimeter. Hoge kasten bieden bijzonder veel opbergruimte. Uitgerust met schuifladen kan de kast op geheel nieuwe en comfortabele wijze worden gebruikt. Een oplossing waar keukenkopers zich graag door laten inspireren.

Hoge kasten worden veel aantrekkelijker door de uitrusting met schuifladen. Hiermee worden het ware opbergtalenten die individueel kunnen worden aangepast. Het toepassen van schuifladen in de keuken is zowel beproefd als geliefd.


[22/2/2019] - » Het persbericht lezen

LAMETT LANCEERT NIEUWE COLLECTIES OP BATIBOUW

Batibouw 2019 wordt voor Lamett de grote kick-off van hun gloednieuwe hout- en ParquetVinyl collecties. De parketspecialist zit niet stil en denkt steeds aan nieuwe collecties om een antwoord te kunnen bieden op elke vraag.

PARKET
Lamett breidt zijn aanbod kwalitatieve houten vloeren verder uit. De meest opvallende parketvloer is de nieuwe verweerde Carcassonne collectie. Carcassonne is een originele, verouderde vloer met een stoere look. Het oppervlak toont de authentieke zaaggroeven uit de zagerij. Die zijn willekeurig en kunnen lichter of sterker zijn afhankelijk van de densiteit van het hout.

De houtselectie bevat mooie verweerde knopen en scheuren die de collectie een exclusieve, rustieke uitstraling geven. De eik wordt langzaam in open lucht gedroogd zodat de knopen en scheuren nóg meer karakter krijgen.


[18/2/2019] - » Het persbericht lezen

 VAN HOECKE KROONT ZICH OPNIEUW TOT FACTORY OF THE FUTURE!

Tijdens de uitreiking van de ‘Factory of the Future Awards 2019’ mocht Van Hoecke opnieuw deze mooie award in ontvangst nemen. Drie jaar na de eerste award is deze her-certificering een erkenning voor de inspanningen die we de laatste jaren gedaan hebben om te blijven innoveren op het vlak van onze processen, onze technologieën en onze mensen.

In 2016 was het behalen van het certificaat een mijlpaal voor ons bedrijf, een bekroning van de transformaties die we doorvoerden en een bevestiging van ons toekomstgericht denken. Maar we zagen het nooit als een eindpunt. Het was het begin van een ontwikkelingsproces dat nooit meer zal stoppen.


[18/2/2019] - » Het persbericht lezen

DEN BRAVEN BENELUX B.V. WORDT BOSTIK BENELUX B.V.

Woensdag 6 februari 2019 — Bostik, de toonaangevende wereldwijde lijmspecialist voor de consumenten-, bouw- en industriële markten, heeft op 4 februari 2019 aangekondigd dat de juridische bedrijfsnaam van zijn overname, Den Braven Benelux B.V., is gewijzigd in Bostik Benelux B.V. Deze naamsverandering van het bedrijf is een van de laatste stappen om de krachtige, wereldwijde positie van Bostik in lijmen en kitten te bevestigen.

Sinds de overname van Den Braven in 2016, een leider in hoogwaardige afdichtingsmiddelen voor isolatie en constructie, hebben beide organisaties hun krachten gebundeld om Bostik te versterken als een krachtige wereldwijde speler op het gebied van lijmen en kitten.


[7/2/2019] - » Het persbericht lezen

100% GERECYCLEERDE ZWALUW SMART BOX SPAART MILIEU

Maandag 28 januari 2019 — Lege ongebruikte kitkokers gooit Den Braven niet meer weg, maar ze krijgen een tweede leven. Het bedrijf maakt er een handige opbergkoffer van: de Zwaluw Smart BOX. Er passen 12 kitkokers en 12 tuiten in. Hij wordt gratis meegeleverd met de aanschaf van 12 kokers. Den Braven heeft duurzaamheid en milieubewustzijn hoog in het vaandel staan en innoveert continu. Vandaar: 100% gerecycleerd en 100% bedacht en geproduceerd in eigen huis. Een duurzame en milieubewuste mentaliteit draagt een bedrijf onder andere uit door materiaalgebruik te beperken en afval te reduceren. De verspilling van materiaal tijdens productie was Den Braven een doorn in het oog. Jaarlijks gooide het bedrijf ontelbare kilo's lege kitkokers weg, zonde!


[28/1/2019] - » Het persbericht lezen
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 -> 67

WOOD-IT.BE  

WOOD-IT.BE BVBA G. KEYENLAAN 22 1160 BRUSSEL - Sitemap - Disclaimer - Contact: info@wood-it.be

PERSBERICHTEN
ARTIKELS
TWEEDEHANDSE HOUTBEWERKINGSMACHINES
GIDS VAN SCHRIJNWERKERS & INTERIEURBOUWERS
GIDS VAN PRODUCTEN & LEVERANCIERS
TE BEZOEKEN WEBSITES
TECHNISCH WOORDENBOEK NL/FR
VACATURES
DISCLAIMER
SITEMAP