transparenttransparent

woodLABMOVING IDEAS VAN BLUM OP INTERZUM


Klapdeursysteem wordt kleiner

Met de AVENTOS HK top brengt Blum een kleinere variant van het beproefde klapdeursysteem op de markt. Met zijn kleine inbouwgrootte en een hedendaags design van de afdekkap, integreert het beslagelement perfect in elke corpus. Het symmetrische systeem is eenvoudig aan beide zijden in de kast te monteren en dankzij de geïntegreerde, traploze openingshoekbegrenzer kan je exact bepalen hoe ver het front ..


BLUM POCKETDOOR & SPACE STEP


De stap naar nog meer opbergruimte

De invloed van de verstedelijking is nu al duidelijk voelbaar in onze woningen. Woonruimtes worden kleiner en dat zullen we in de toekomst meer en meer merken. Efficiënt omgaan met de beschikbaar (opberg)ruimte wordt één van de grote uitdagingen in de meubelbouw en daar weet Blum goed op in te spelen.

Op Interzum stelde Blum de SPACE STEP voor. Deze lade..


DECOSPAN SCOORT METEEN OP INTERZUM EN WINT TWEE AWARDS!


Keulen, 21/05/2019. Interzum is steeds 's werelds toonaangevende vakbeurs voor toeleveraniers naar de meubelindustrie en interieurontwerp. Op de grootste vakbeurs ter wereld in die branche zetten de exposanten nieuwe normen en bieden zij bezoekers uit de industrie en handel een overzicht van de meest baanbrekende innovaties in de sector. Decospan heeft dit volgens de jury uitmuntend gedaan en werd bekroond met twee prijzen: zowel het nieuwe Querkus Vintage I..


interzum AWARD 2019: DUBBELE WINST VOOR HETTICH


De prijswinnaars zijn ComfortSpin en ViZard by ambigence

Hettich won gisteravond maar liefst twee onderscheidingen voor productinnovaties. Het nieuwe klepbeslag ViZard by ambigence kreeg zelfs de onderscheiding 'Best of the Best'.

De uitreiking van de interzum awards 2019 vond plaats op 20 mei tijdens de legendarische interzum beursparty in het theater 'am Tanzbrunnen'. De jury van de in..


BLUM STELT NIEUWE INNOVATIES VOOR OP INTERZUM 2017


Interzum is dé plaats om de nieuwigheden uit de meubelindustrie te ontdekken. Ook beslagfabrikant Blum stelde er de nieuwste innovaties op het gebied van klapdeuren, scharnieren en ladesystemen voor aan het grote publiek. Deze nieuwigheden zullen pas volgend jaar beschikbaar zijn maar Blum licht op Interzum graag al een tipje van de sluier op.

Bewegingstechnologieën vereenvoudigd
Onder het centrale thema ‘Vier voor meer’ to..

Ligna


ALLEEN EN NOG HYPER PRODUCTIEF


Op de Ligna 2019 zien we dat veel gereedschappen zijn ontworpen om dode tijd te elimineren, de beweging van onderdelen te vergemakkelijken, repetitieve taken te elimineren zodat een schrijnwerker een dirigent wordt, wat leidt tot de robots en machines.

Stel je voor dat terwijl de CNC-machine met nesttafel al het werk doet van boren, frezen en snijden, de schrijnwerker andere taken kan uitvoeren, zoals het lijmen van de afkantbanden , of het same..


DE BIESSE DIGITALE FABRIEK OP LIGNA 2019: EEN WINNENDE ALLIANTIE TUSSEN MENS EN ROBOT


Pesaro, 15 mei 2019 - Bij LIGNA presenteert Biesse de toekomst van Industry 4.0: 6000 vierkante meter, waar automatisering en interconnectie een nog effectievere stimulans worden en het Automaction-concept tot leven brengen - de constante innovatieve geest van Biesse.

Ligna, een tweejaarlijks evenement, wordt gehouden in Hannover van 27 tot 31 mei 2019. Het is de toonaangevende vakbeurs als het gaat om machines, voorzieningen en..


EEN NIEUW HEFINRICHTING IS TOEGETREDEN TOT DE EUROTECH-PRODUCTPORTFOLIO


Het eT -Hover- univac- assortiment vacuümheftoestellen breidt zich uit: het omvat nu ook de nieuwe eT -Hover- univac-lijn . Het nieuw ontwikkelde hefinrichting is een compactere, lichtgewicht versie van de eT -Hover- univac . Net als zijn voorganger is het speciaal ontworpen voor het bouwen van gebieden.

De eT -Hover- univac is ontworpen als een hulpstuk voor kraan- en hefwerktuigen. Het is geschikt voor het heffen en verplaatsen van grote ladin..


WEINIG GROEP OP HET SALON LIGNA 2017 : DIGITALE PRODUCTIE TEN DIENSTE VAN DE KLANT


In 2017 begint het LIGNA salon met een nieuw oppervlakteconcept. Daarom zal de Weinig groep zijn complete gamma voor de bewerking van massief hout en afgeleide materialen voor de eerste keer voorstellen in gebouw 27. Onder het motto « THINK WEINIG » worden de klanten verwacht op een stand van 4000 m², voor een uniek aanbod voor ambachten en industrie. In de sector van het bewerken van massief hout, omvat het programma de segmenten schaven en vormgeven, debiet en optimali..


LIGNA PREVIEW


De grote lijnen zijn opgezet om van de editie 2017 van LIGNA een onmisbaar evenement te maken voor de sector van de houtindustrie, met alle veranderingen door elkaar.

Zoals dr. Andreas GRUCHOW, lid van het voorzittend comité van de Deutsche Messe AG, het al terecht zei tijdens de persconferentie op 14 februari, is de conjunctuur heel gunstig ondanks de daling van export naar Rusland, als gevolg van de sancties die de Europese overheden hebben o..

U bent op pagina : 1--> Aantal gevonden artikels : 1025

ZWALUW ULTRA HIGH TACK MET DE ÁLLERHOOGTE AANVANGSHECHTING

Als het snel en stevig vast moet zitten is de High Tack van Zwaluw al meer dan 15 jaar een efficiënte keuze. Bostik introduceert nu een montagelijm die een tandje bij zet: de Zwaluw Ultra High Tack. Hij heeft de állerhoogste aanvangshechting, vandaar: ultra. Deze elastische lijm is ook zeer geschikt voor het verlijmen van poreuze materialen als natuursteen en marmer, zonder kans op vlekken of verkleuring.

Bij het bevestigen van zware objecten tegen uiteenlopende ondergronden bewijst de nieuwe Zwaluw Ultra High Tack zijn kracht. Want door de ultra hoge aanvangshechting is het ondersteunen van de constructie vrijwel overbodig. Dat maakt deze lijm een slimme keuze voor de uitdagende klussen, zoals het verlijmen van zware objecten tegen een verticale ondergrond. De lijm hardt snel en neutraal uit tot een elastisch rubber met een hoge eindsterkte en bevat geen isocyanaat, siliconen of oplosmiddelen.


[6/11/2019] - » Het persbericht lezen

VELUX COMMERCIAL LANCEERT INNOVATIEVE STEP-OPLOSSING VOOR GROTE GLAZEN OPPERVLAKTES

VELUX Commercial, een divisie van VELUX, ontwikkelt daglichtoplossingen voor openbare en commerciële gebouwen, zoals scholen, luchthavens, winkelcentra en kantoren. Zijn modulaire lichtstraten bestaan uit verschillende prefab modules die eenvoudig te configureren en te monteren zijn. Hiermee draagt het bedrijf bij aan gezonde, comfortabele en daardoor productieve binnenruimtes. VELUX Commercial introduceert nu de innovatieve Step-oplossing die meerdere rijen modulaire lichtstraten onderling verbindt voor grote glazen oppervlaktes zoals atria.

De lancering van de Step-oplossing past perfect binnen de strategie van VELUX om zijn marktaandeel in de commerciële markt verder uit te breiden.


[6/11/2019] - » Het persbericht lezen

HETTICH - MEGATREND INDIVIDUALISERING

Hettich toont op de Sicam innovatieve productoplossingen

'Individualisering' is een van de megatrends die het wonen en werken duidelijk veranderen. De individuele gebruiker met zijn persoonlijke wensen en eisen komt steeds meer centraal te staan. Keuken- en meubelproducenten zouden hier snel en flexibel op moeten kunnen reageren. Hettich wil de branche nieuwe ideeën hierover aan de hand doen en presenteert op de Sicam onder het motto 'Fascin[action]' creatieve productoplossingen rondom de wensen van meubelkopers: vormen voelen, van comfort genieten, ruimte winnen. Als bijzonder producthoogtepunt op het gebied van individualiseerbare schuifladesystemen stelt de beslagspecialist zijn nieuwe platform AvanTech YOU voor.


[15/10/2019] - » Het persbericht lezen

OPEN DAYS - ROGIERS

Van 17 tot 19 oktober 2019 organiseert Rogiers hun Open Days in de showroom te Waregem en in het filiaal en servicepunt te Herentals. Deze gaan door op donderdag 17 en vrijdag 18 oktober van 09u tot en met 21u en op zaterdag 19 oktober van 09u tot en met 19u. Naast tal van demonstraties en uitzonderlijke condities wordt er een netwerkingsmogelijkheid voorzien met een hapje en een drankje.


[8/10/2019] - » Het persbericht lezen

PREMIUM AWARE LIJMEN EN KITTEN VAN BOSTIK ZONDER OPLOSMIDDEL

Bostik introduceert Premium Aware: lijmen, kitten en een PU-schuim voor alle toepassingen in de bouw zonder oplosmiddel en met de hoogste emissiecertificeringen. Ze zijn het antwoord op vragen van klanten, consumenten en eindgebruikers naar kwaliteitsproducten die het milieu niet belasten. Alle acht Bostik Premium Aware producten voldoen aan één of meerdere internationale kwaliteits- en milieukeurmerken.

Als eerste producent in deze branche onderkent Bostik de behoefte aan duurzame producten en heeft het bedrijf er een innovatief assortiment voor ontwikkeld, met vertrouwde Bostik-kwaliteit. Het betekent ook een verbetering: ze lopen ver voor op de wettelijke eisen. Want hoewel nog toegestaan, zit in de Premium Aware producten geen oplosmiddel.Dankzij de hoogste emissiecert­ificeringen zoals EC1PLUS, A+ en/of M1, zijn de producten geschikt voor toepassing in LEED- en BREEAM-projecten.


[14/9/2019] - » Het persbericht lezen

U HEEFT ZE NOG ALLE 5 OP EEN RIJ… EN 5 MILLISECONDEN OM DAT ZO TE HOUDEN!

We zijn blij dat u 5 vingers aan elk hand hebt. Bij heel wat schrijnwerkers is dit echter niet langer het geval. Het mopje van de schrijnwerker die een hand met 2 vingers in de lucht steekt terwijl hij “5 pintjes voor de mannen van de zagerij” bestelt, is spijtig genoeg een oude klassieker. Een onoplettendheid, een kleine verstrooiing… ongelukken met zaagmachines zijn vaak onverbiddelijk. En aangezien we allemaal mensen zijn, kunnen we nooit uitsluiten dat we even afgeleid kunnen zijn. Een draaiend zaagblad blijft echter altijd onverbiddelijk.

Uw veiligheid willen we niet door de vingers zien. Festool heeft immers steeds de veiligheid van onze klanten voor ogen. We hebben dan ook naarstig gezocht naar oplossingen en brengen met fierheid als allereerste een nieuwe en baanbrekende technologie voor tafelzagen op de Europese markt. In de nabije toekomst zal Festool deze technologie toepassen op heel wat producten. Meestal ontspruiten alle innovaties van onze eigen denktank. In dit geval gebruiken we de technologie van een van onze partnerbedrijven: de SawStop-technologie.


[26/8/2019] - » Het persbericht lezen

VAN HOECKE VERSTERKT GEBRUIKSGEMAK VOOR WEBSHOP EN CONFIGURATOREN

Twee jaar geleden lanceerde Van Hoecke zijn webshop voor online bestellingen van meubelbeslag. In dezelfde beweging werden de configuratoren voor LEGRABOX, TANDEMBOX(Blum) en TA’OR BOX geïntegreerd. Vandaag bestelt meer dan 90% van het cliënteel digitaal.

Uiteraard zat de invoerder van Blum en producent van TA’OR BOX niet stil Twee jaar lang werd er input vanuit de klant gevraagd en geïntegreerd. Vandaag is Van Hoecke klaar om een 2.0 versie op het klantenbestand los te laten. Dries Tindemans, e-marketeer bij Van Hoecke, licht toe “Eerder bestelde lades integraal editen en kopiëren, volledige vrijheid in het meubelbeslag dat al dan niet meegeleverd mag worden en ook wanneer en waar die levering mag plaatsvinden.

Dankzij het nieuwe ERP-systeem kunnen we een accurater beeld geven van wanneer klanten een bestelling kunnen ontvangen, afhankelijk van de beschikbare stock en productiecapaciteit. Ze kunnen dan steeds inschatten wanneer ze moeten bestellen om de goederen optimaal geleverd te krijgen.”


[12/8/2019] - » Het persbericht lezen

ZWALUW PU-SCHUIMEN NU TOT 18 MAANDEN HOUDBAAR

Vrijwel alle Zwaluw 1-component PU-schuimen hebben per heden een langere houdbaarheid van 18 maanden. Voorheen waren deze producten tussen de 9 en 12 maanden houdbaar. Dit is het resultaat van doorontwikkeling op de schuimen én op de ventielen. De verbeterde ventielen laten absoluut geen lucht en vocht door, zodat verkleving verleden tijd is. De producten hebben gegarandeerd een langere houdbaarheid, waarmee de wederverkoper en de gebruiker kosten besparen en minder ongebruikte producten worden weggegooid.

Met de langer houdbare polyurethaan (PU-) schuimen en de hogere kwaliteit ventielen heeft Bostik een belangrijk voordeel gecreëerd in de markt zijn PU-schuimen gemiddeld slechts 6 tot 12 maanden houdbaar. Uitgebreide tests hebben uitgewezen dat de 1-component PU-schuimen op basis van de huidige recepten, bewaarcondities en verpakkingsmaterialen minimaal 18 maanden in optimale conditie blijven. <


[18/7/2019] - » Het persbericht lezen

HI-MACS - NEW NEW NEW

De gloednieuwe Strato-collectie verbetert het HI-MACS®-kleurengamma met geheel nieuwe ontwerpmogelijkheden: de gemarkeerde lineaire patronen zorgen voor geometrie door de zachte structuur en de subtiele look. Het vaardige gebruik van de nieuwe kleurstriations, verticaal of horizontaal, zorgt voor grote variatie in elk project.

HI-MACS® is volledig niet-poreus, kan thermisch worden gevormd tot gebogen vormen, maakt naadloze oppervlakken mogelijk en is gemakkelijk te repareren en te onderhouden.

De Strato-collectie is verkrijgbaar in drie kleuren: Strato Cloud, met zijn vage oppervlak is het perfecte canvas voor een opvallende reeks strepen, terwijl Strato Wind en Strato Slate een curvier lineair patroon weergeven dat een meer rustgevende ruimte oproept.


[18/7/2019] - » Het persbericht lezen

MEERGEWRICHTSCHARNIER K05 NU MET GEÏNTEGREERDE DEMPING

Is de koelkast nog een elektrisch apparaat of al een meubelstuk? Wij bij Hettich zeggen: allebei. Want de trend van open wonen houdt nog steeds aan. De koelkast hoeft niet meer per sé in de keuken te staan, maar is steeds vaker als vrijstaande blikvanger midden in de ruimte geplaatst. Door de open relatie tussen keuken en woonkamer stijgen ook de comforteisen die aan koelkasten worden gesteld: deuren moeten licht en bijna geruisloos open en dicht gaan.

Hettich heeft het klassieke beslag K05 voor XXL-koelkasten een comfort-update gegeven en het hoogwaardige dempingssysteem Silent System volledig geïntegreerd in het scharnier. K05 met Silent System staat nu garant voor hoorbaar én voelbaar meer comfort, ook bij zeer grote inbouwkoel- en vrieskasten en bij wijnkoelkasten uit het premium segment. K05 S/L zorgt voor stil sluitcomfort voor deuren tot 92 kg, K05 X neemt het gemakkelijk op met deurgewichten tot wel 110 kg en sluit die gecontroleerd en bijzonder zacht.


[9/7/2019] - » Het persbericht lezen

HACO - DEMODAGEN 4 ZIJDIG SCHAAF & PROFILEER MACHINES

20 & 21 JUNI 2019 / SHOWROOM ARDOOIE

KUPER biedt een flexibele en efficiënte oplossing voor het schaven en profileren van allerlei houtproducten. De Kuper schaafmachines voldoen aan de hoogste eisen op de markt en dit voor productie van:

 • 4 zijdig schaven
 • allerhande profileringen
 • lambriseringen
 • parket
 • raamprofielen
 • ...

Dit reeds vanaf een eenvoudige 4-assige tot een 10-assige gestuurde machine.


[18/6/2019] - » Het persbericht lezen

 QA\LABEL - GEÏNTEGREERD SYSTEEM VOOR ETIKETTERING EN ORGANISEREN DE PRODUCTIE

Gepresenteerd in avant-première op de show Xylexpo 2016 in Milaan, laat het QA\Label-systeem toe om het zagen van panelen te optimaliseren door de zaagschema’s rechtstreeks te verzenden naar een tablet gemonteerd op de zaag (verticaal of horizontaal). De verbinding is draadloos. De operator kiest op het touchscreen het stuk of de band die hij gaat zagen. De printer, ook gemonteerd op de zaag, drukt meteen het bijbehorende label!


[16/6/2019] - » Het persbericht lezen

HACO OPENDEURDAGEN SHOWROOM LOMMEL

Vanuit de showroom te Lommel verdeelt HACO Trading machines van o.a. volgende constructeurs: Black Label, Chambon-Guilliet, Fimal, Bio4Heating en Casolin.

Maak tijdens de opendeurdagen kennis met het uitgebreid gamma houtbewerkingsmachines.
Volg daarnaast een uiteenzetting van BSuite (software voor CNC).
Onderaan meer info omtrent inschrijvingen.

Naast het ontdekken van nieuwe- en tweedehandsmachines kunt u tijdens de opendeurdagen genieten van een hapje en een drankje in een gemoedelijke sfeer.

Tot binnenkort in Balendijk 156 te Lommel, België.

UITEENZETTING BSUITE
Op donderdag 13 juni (14u00) en op vrijdag 14 juni (09u30) is er een uiteenzetting van BSuite. Indien u wenst deel te nemen vragen wij om volgende informatie te mailen naar info@hacotrading.be:

 • Naam + voornaam
 • E-mail
 • Bedrijf
 • Aantal personen
 • Op welke dag u de uiteenzetting wenst bij te wonen


[14/6/2019] - » Het persbericht lezen

HET STUDIO DAKVENSTER: DE VELUX OPLOSSING VOOR NÓG MEER LICHTINVAL ONDER HELLENDE DAKEN VANAF JUNI BESCHIKBAAR

Installateur en architect vol lof over ‘makkelijke installatie, prijs-kwaliteitsverhouding en panoramisch resultaat’

VELUX, het merk dat dakramen produceert, brengt met het STUDIO dakvenster in juni een venster op de markt dat meerdere dakramen combineert in één handig venster. Mihai Drub, installateur bij DMD Construct kon de oplossing al uittesten en is enthousiast: ‘Het STUDIO dakvenster is een all-in-one venster dat makkelijk te installeren is.’ Ook Julian Luctkens, een architect van TIPI Architectes prijst de VELUX innovatie: ‘Een budgetvriendelijke en flexibele oplossing met dunne profielen die bovendien makkelijk voor te schrijven is’.

Met het STUDIO dakvenster krijgen klanten van installateurs en architecten meer intens daglicht in hun huis, een panoramisch zicht naar hun tuin toe en een stuk ruimer ogende kamer. De esthetische oplossing garandeert een natuurlijke ventilatie dankzij de opengaande ramen aan weerszijden van het vaste middelste raam.


[7/6/2019] - » Het persbericht lezen
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 -> 69

WOOD-IT.BE  

WOOD-IT.BE BVBA G. KEYENLAAN 22 1160 BRUSSEL - Sitemap - Disclaimer - Contact: info@wood-it.be

PERSBERICHTEN
ARTIKELS
TWEEDEHANDSE HOUTBEWERKINGSMACHINES
GIDS VAN SCHRIJNWERKERS & INTERIEURBOUWERS
GIDS VAN PRODUCTEN & LEVERANCIERS
TE BEZOEKEN WEBSITES
TECHNISCH WOORDENBOEK NL/FR
VACATURES
DISCLAIMER
SITEMAP