transparenttransparent

woodLABMOVING IDEAS VAN BLUM OP INTERZUM


Klapdeursysteem wordt kleiner

Met de AVENTOS HK top brengt Blum een kleinere variant van het beproefde klapdeursysteem op de markt. Met zijn kleine inbouwgrootte en een hedendaags design van de afdekkap, integreert het beslagelement perfect in elke corpus. Het symmetrische systeem is eenvoudig aan beide zijden in de kast te monteren en dankzij de geïntegreerde, traploze openingshoekbegrenzer kan je exact bepalen hoe ver het front ..


BLUM POCKETDOOR & SPACE STEP


De stap naar nog meer opbergruimte

De invloed van de verstedelijking is nu al duidelijk voelbaar in onze woningen. Woonruimtes worden kleiner en dat zullen we in de toekomst meer en meer merken. Efficiënt omgaan met de beschikbaar (opberg)ruimte wordt één van de grote uitdagingen in de meubelbouw en daar weet Blum goed op in te spelen.

Op Interzum stelde Blum de SPACE STEP voor. Deze lade..


DECOSPAN SCOORT METEEN OP INTERZUM EN WINT TWEE AWARDS!


Keulen, 21/05/2019. Interzum is steeds 's werelds toonaangevende vakbeurs voor toeleveraniers naar de meubelindustrie en interieurontwerp. Op de grootste vakbeurs ter wereld in die branche zetten de exposanten nieuwe normen en bieden zij bezoekers uit de industrie en handel een overzicht van de meest baanbrekende innovaties in de sector. Decospan heeft dit volgens de jury uitmuntend gedaan en werd bekroond met twee prijzen: zowel het nieuwe Querkus Vintage I..


interzum AWARD 2019: DUBBELE WINST VOOR HETTICH


De prijswinnaars zijn ComfortSpin en ViZard by ambigence

Hettich won gisteravond maar liefst twee onderscheidingen voor productinnovaties. Het nieuwe klepbeslag ViZard by ambigence kreeg zelfs de onderscheiding 'Best of the Best'.

De uitreiking van de interzum awards 2019 vond plaats op 20 mei tijdens de legendarische interzum beursparty in het theater 'am Tanzbrunnen'. De jury van de in..


BLUM STELT NIEUWE INNOVATIES VOOR OP INTERZUM 2017


Interzum is dé plaats om de nieuwigheden uit de meubelindustrie te ontdekken. Ook beslagfabrikant Blum stelde er de nieuwste innovaties op het gebied van klapdeuren, scharnieren en ladesystemen voor aan het grote publiek. Deze nieuwigheden zullen pas volgend jaar beschikbaar zijn maar Blum licht op Interzum graag al een tipje van de sluier op.

Bewegingstechnologieën vereenvoudigd
Onder het centrale thema ‘Vier voor meer’ to..

Ligna


ALLEEN EN NOG HYPER PRODUCTIEF


Op de Ligna 2019 zien we dat veel gereedschappen zijn ontworpen om dode tijd te elimineren, de beweging van onderdelen te vergemakkelijken, repetitieve taken te elimineren zodat een schrijnwerker een dirigent wordt, wat leidt tot de robots en machines.

Stel je voor dat terwijl de CNC-machine met nesttafel al het werk doet van boren, frezen en snijden, de schrijnwerker andere taken kan uitvoeren, zoals het lijmen van de afkantbanden , of het same..


DE BIESSE DIGITALE FABRIEK OP LIGNA 2019: EEN WINNENDE ALLIANTIE TUSSEN MENS EN ROBOT


Pesaro, 15 mei 2019 - Bij LIGNA presenteert Biesse de toekomst van Industry 4.0: 6000 vierkante meter, waar automatisering en interconnectie een nog effectievere stimulans worden en het Automaction-concept tot leven brengen - de constante innovatieve geest van Biesse.

Ligna, een tweejaarlijks evenement, wordt gehouden in Hannover van 27 tot 31 mei 2019. Het is de toonaangevende vakbeurs als het gaat om machines, voorzieningen en..


EEN NIEUW HEFINRICHTING IS TOEGETREDEN TOT DE EUROTECH-PRODUCTPORTFOLIO


Het eT -Hover- univac- assortiment vacuümheftoestellen breidt zich uit: het omvat nu ook de nieuwe eT -Hover- univac-lijn . Het nieuw ontwikkelde hefinrichting is een compactere, lichtgewicht versie van de eT -Hover- univac . Net als zijn voorganger is het speciaal ontworpen voor het bouwen van gebieden.

De eT -Hover- univac is ontworpen als een hulpstuk voor kraan- en hefwerktuigen. Het is geschikt voor het heffen en verplaatsen van grote ladin..


WEINIG GROEP OP HET SALON LIGNA 2017 : DIGITALE PRODUCTIE TEN DIENSTE VAN DE KLANT


In 2017 begint het LIGNA salon met een nieuw oppervlakteconcept. Daarom zal de Weinig groep zijn complete gamma voor de bewerking van massief hout en afgeleide materialen voor de eerste keer voorstellen in gebouw 27. Onder het motto « THINK WEINIG » worden de klanten verwacht op een stand van 4000 m², voor een uniek aanbod voor ambachten en industrie. In de sector van het bewerken van massief hout, omvat het programma de segmenten schaven en vormgeven, debiet en optimali..


LIGNA PREVIEW


De grote lijnen zijn opgezet om van de editie 2017 van LIGNA een onmisbaar evenement te maken voor de sector van de houtindustrie, met alle veranderingen door elkaar.

Zoals dr. Andreas GRUCHOW, lid van het voorzittend comité van de Deutsche Messe AG, het al terecht zei tijdens de persconferentie op 14 februari, is de conjunctuur heel gunstig ondanks de daling van export naar Rusland, als gevolg van de sancties die de Europese overheden hebben o..

U bent op pagina : 1--> Aantal gevonden artikels : 110

ACCOYA

Stelt u zich voor dat er een houtsoort is die wordt verkregen uit snelgroeiende en duurzaam beheerde bossen, niet giftig is en die een hoge duurzaamheid en dimensiestabiliteit bezit die zelfs de beste tropische houtsoorten overtreft. Stelt u zich een houtsoort voor die de steeds schaarser wordende tropische houtsoorten, de met giftige verduurzamingsmiddelen behandelde houtsoorten en de minder duurzame materialen kan vervangen. Een houtsoort met een betere CO2 vastlegging gedurende zijn verlengde levensduur, die verantwoord gerecycled kan worden en die wordt toegepast in nieuwe en bestaande buitentoepassingen. Zo’n houtsoort bestaat. Het is Accoya® hout, een opmerkelijke ‘nieuwe houtsoort’ die u in staat stelt hout toe te passen, zonder compromis.


[27/9/2011] - » Bezoeken

CE RAMEN EN DEUREN

CE-markering voor alle ramen en deuren Vanaf 1 februari 2010 dienen alle ramen en deuren die in de landen van de Europese Unie op de markt worden gebracht, voorzien te zijn van een CE-merkteken. Bepaalde prestatie-eisen (U-waarde, wind- en waterdichtheid, edm) zullen moeten aangetoond worden volgens de richtlijnen van de Europese norm NBN EN 14351-1 die omgezet werd in een Belgische norm.


[29/5/2009] - » Bezoeken

HOUTWERELD

Houtwereld informeert haar lezers elke twee weken over het laatste nieuws en ontwikkelingen op de nationale en internationale houtmarkt. Houtwereld informeert haar lezers elke twee weken over het laatste nieuws en ontwikkelingen op de nationale en internationale houtmarkt.


[26/5/2009] - » Bezoeken

BCCA

BCCA is een gespecialiseerde certificatie-instelling in de bouw voor producten en bouwsystemen, organisatiesystemen, beheersystemen, personen en processen. BCCA is actief in alle types van certificatieprocedures, zowel wettelijke procedures via een overheidsmandaat als vrijwillige op basis van een consensus tussen partijen. Telkens als nodig laat BCCA zich door de bevoegde overheid erkennen om aan de certificatie een maximale waarde te geven.


[5/1/2009] - » Bezoeken

FRENCH TIMBER

FrenchTimber is a tool created especially for you to facilitate your research of quality sawn timber. FrenchTimber distributes technical and economical information to international purchasers (importers, wholesalers, industrials …) and trade consultants. FrenchTimber is also involved in a process aiming to ease your sawn timber supplies. Communication and research tools offered by FrenchTimber help bringing together relevant parties with the aim of achieving best match and best performance between offer and demand. French sawmills combine quality awareness, products expertise and ability to adapt their production to specific international demands. French sawmills participate into sustainable management of resources through PEFC program, pledge of a respectful policy aim towards future.


[31/5/2008] - » Bezoeken

BEECH DESIGN AWARD

Beech is a multi-talent. From toys to wardrobes, from colouring pencils to interior decoration - the ways in which beech wood can be used are almost without number. Whether woodworker, designer or architect, anybody who has handled this raw material once, immediately appreciates its qualities. Versatile beech can be employed in many different ways without losing its character. Symbolically speaking, it is the chameleon of hardwoods.


[19/2/2008] - » Bezoeken

WTCB

De overdracht van kennis maakt een belangrijk deel uit van de taken van het WTCB. Om aan deze opdracht te voldoen, voorziet het WTCB dan ook in een rechtstreekse bijstand aan de sector. De partners uit het bouwbedrijf kunnen bij het oplossen van hun problemen bijgevolg een beroep doen op een brede waaier van WTCB-diensten, ze kunnen informatie inwinnen over het normatieve en reglementaire kader in België of zelfs onze hulp inroepen bij het beheer of de planning van hun activiteiten.


[27/11/2007] - » Bezoeken

ICDLI

The International Committee of the Decorative Laminates Industry (ICDLI) was founded in 1961 by the laminates industry associations of Belgium, France and Germany. In subsequent years, they were joined by associations from Austria, Finland, Netherlands, Norway, Portugal, Sweden, Switzerland and Spain.


[17/10/2007] - » Bezoeken

MEDITE EUROPE

Medite is sinds 1976 verkrijgbaar in Europa en is waarschijnlijk het meest bekende merk MDF in Europa. Door ons voortdurend te richten op onderzoek en ontwikkeling, hebben wij van Medite het meest vooraanstaande merk op de MDF-markt gemaakt door een breed assortiment kwaliteitsproducten te introduceren. Tegenwoordig bestaat het uitgebreide Medite-assortiment uit Medite Premier, Medite Plus, Medite MR, Medite FR, Medite Exterior, Medite Ecologique en Medite FQ.


[5/7/2007] - » Bezoeken

FACHGRUPPE MINERALWERKSTOFFE

The ‘Fachgruppe Mineralwerkstoffe’ is a professional group for solid surface material within the Fachverband Bau-, Möbel- und Industriehalbzeuge aus Kunststoff and is part of the Gesamtverband Kunststoffverarbeitende Industrie e.V.. It is the representation of interest of solid surface producing and distributing companies based in Germany.


[5/6/2007] - » Bezoeken

FURNIER

Die Initiative Furnier + Natur e.V. (IFN) wurde 1996 von der deutschen Furnierwirtschaft und ihren Partnern gegründet. Ziel der Initiative ist die Förderung des Werkstoffes Furnier. Die Organisation wird getragen von Unternehmen aus der Furnierindustrie, dem Furnierhandel und der Furnier verarbeitenden Industrie sowie Fachverbänden der Holzwirtschaft. Die Initiative Furnier + Natur e.V. (IFN) wurde 1996 von der deutschen Furnierwirtschaft und ihren Partnern gegründet. Ziel der Initiative ist die Förderung des Werkstoffes Furnier.


[11/5/2007] - » Bezoeken

MATERIALICIO

A material and products blog, with lots of great resources, some good ideas, and a bit of old fashioned know how thrown in for good measure. A material and products blog, with lots of great resources, some good ideas, and a bit of old fashioned know how thrown in for good measure.


[12/4/2007] - » Bezoeken

HOUT VASTHOUDEN

Het stripverhaal wordt op 2 februari 2007 via het onderwijs verspreid in beide landstalen (129.000 exemplaren in totaal) als bijlage van het magazine “Zonneland”/”Tremplin”, waarin ook nog een 8-pagina’s tellend katern over de hout- en meubelsector is opgenomen. Ter gelegenheid van dit project wordt ook de website www.houtvasthouden.be en de Franstalige tegenhanger www.touchonsdubois.be gelanceerd.

Deze actie vormt een eerste aanzet om leerlingen, leraars en ouders op een ludieke manier te laten kennismaken met de hout- en meubelsector!


[2/2/2007] - » Bezoeken

QPLAN

Het optimalisatieprogramma voor het zagen van plaatmateriaal QPLAN is hét antwoord bij uitstek van de firma’s van de houtsector aan de dynamiek van de markt en aan hun competitiviteit.
Geconfronteerd met de steeds grotere eisen van hun klanten inzake flexibiliteit, personalisatie en steeds kortere levertermijnen, doen de vakmensen, maar ook de zaagcentra, een beroep op QPLAN. Dit programma laat hen toe om hun productie te optimaliseren, een betere rationalisatie van de materiaal te bekomen, en garandeert tevens een verbeterde productiviteit , kortere productietermijnen en een sterke daling van fouten.


[20/11/2006] - » Bezoeken

NFH WEBSITE

De Nationale Federatie der Houthandelaars hergroepeert ongeveer 210 houthandelaars, verspreid over heel België. De NFH heeft als doelstelling de studie, de bescherming en ontwikkeling van de beroepsbelangen van haar leden-houthandelaars. Tevens streeft zij de promotie na van het houtgebruik in België.
De NFH veroordeelt illegale houtkap en komt op voor duurzaam bosbeheer.


[17/10/2006] - » Bezoeken

1 2 3 4 5 -> 8

WOOD-IT.BE  

WOOD-IT.BE BVBA G. KEYENLAAN 22 1160 BRUSSEL - Sitemap - Disclaimer - Contact: info@wood-it.be

PERSBERICHTEN
ARTIKELS
TWEEDEHANDSE HOUTBEWERKINGSMACHINES
GIDS VAN SCHRIJNWERKERS & INTERIEURBOUWERS
GIDS VAN PRODUCTEN & LEVERANCIERS
TE BEZOEKEN WEBSITES
TECHNISCH WOORDENBOEK NL/FR
VACATURES
DISCLAIMER
SITEMAP