woodLAB

Newsdesk woodweblab


BLUM STELT NIEUWE INNOVATIES VOOR OP INTERZUM 2017


Interzum is dé plaats om de nieuwigheden uit de meubelindustrie te ontdekken. Ook beslagfabrikant Blum stelde er de nieuwste innovaties op het gebied van klapdeuren, scharnieren en ladesystemen voor aan het grote publiek. Deze nieuwigheden zullen pas volgend jaar beschikbaar zijn maar Blum licht op Interzum graag al een tipje van de sluier op.

Bewegingstechnologieën vereenvoudigd
Onder het centrale thema ‘Vier voor meer’ to..


NIEUW BIJ STILLEMANS


STILLEMANS produceert hoge kwaliteit kunststof profielen. We ontwikkelen voortdurend nieuwe modellen. Vandaag hebben we meer dan 5000 profielen en accessoires beschikbaar.

STILLEMANS biedt u een totaaloplossing voor uw profielen. Wat we nog niet in huis hebben, kunnen we voor u ontwikkelen.

STILLEMANS maakt o.a. LED profielen, kantenband en handles – beschikbaar in een groot gamma afwerkingen en kleuren.


INTERZUM 2017: DECOSPAN IS GERICHT OP MERKEN EN BELEVING


Decospan, de Belgische leverancier van gefineerde panelen en een marktleider in Europa, is opnieuw van de partij in Keulen in hal 6. Deze editie echter met een aanzienlijk grotere stand en in plaats van links, meer naar rechts in de hal, en dicht bij de Piazza en centrale boulevard (C041). “Ook de look van de beursstand zal helemaal anders zijn dan in voorgaande jaren.” zegt Wouter Polfliet, brand manager van division panels en mede verantwoordelijk voor de marketing en ..


interzum 2017 - PREVIEW


Over precies 118 dagen gaat de vakbeurs Interzum van start in Keulen. De organisatoren zijn terecht koplopers te noemen op vlak van innovatie in de interieurbouw en de meubelindustrie. Elke twee jaar legt Interzum de basis voor toekomstige ontwikkelingen in deze industrie, dankzij de wisselwerking tussen exposanten en designers uit de hele wereld, die in de rij zullen staan voor dit niet te missen evenement. De exposanten (verdeeld over 10 beurshallen) lijken deze wissel..


ALPI STELT VOOR: RADIANT, HET HOUT DAT LEEFT VAN HET LICHT, PRIJS ‘BEST OF THE BEST’ INTERZUM AWARD 2015


Gedurende het International Year of Light and Light-Based Technologies, geïntroduceerd door UNESCO, is licht het sleutelbegrip van het ALPI hout. Als bekroning van de nieuwigheden onder de producten laat het nieuw hout Radiant het licht door, dankzij transparante harslijnen. Het innovatieve bereik van Radiant werd ook erkend door de jury van de Interzum Award 2015, die het product de prestigieuze “Best of the Best” Award toekende.

Een h..

Ligna


WEINIG GROEP OP HET SALON LIGNA 2017 : DIGITALE PRODUCTIE TEN DIENSTE VAN DE KLANT


In 2017 begint het LIGNA salon met een nieuw oppervlakteconcept. Daarom zal de Weinig groep zijn complete gamma voor de bewerking van massief hout en afgeleide materialen voor de eerste keer voorstellen in gebouw 27. Onder het motto « THINK WEINIG » worden de klanten verwacht op een stand van 4000 m², voor een uniek aanbod voor ambachten en industrie. In de sector van het bewerken van massief hout, omvat het programma de segmenten schaven en vormgeven, debiet en optimali..


LIGNA PREVIEW


De grote lijnen zijn opgezet om van de editie 2017 van LIGNA een onmisbaar evenement te maken voor de sector van de houtindustrie, met alle veranderingen door elkaar.

Zoals dr. Andreas GRUCHOW, lid van het voorzittend comité van de Deutsche Messe AG, het al terecht zei tijdens de persconferentie op 14 februari, is de conjunctuur heel gunstig ondanks de daling van export naar Rusland, als gevolg van de sancties die de Europese overheden hebben o..


LIGNA 2015: 'S WERELDS NUMMER 1


  • Een sterkere innovatieve geest en internationale uitstraling dan ooit
  • Het evenement weerspiegelt snelle vooruitgang geboekt door industrie 4.0 in houtbewerking en houtverwerking
  • Wood Industry Summit een succes vanaf het begin
  • "Verrassende Veelzijdigheid" ontmoet grote belangstelling

Hannover. LIGNA 2015, die in Hannover op vrijdag 15 mei ten einde liep, was een groo..

NESTING-TAFELS OF TAFEL MET ZIJLIGGER EN ZUIGNAPPEN VOOR DE CNC'S?
NESTING-TAFELS OF TAFEL MET ZIJLIGGER EN ZUIGNAPPEN VOOR DE CNC'S?  

Hieronder vindt u zeer interessante uitleg terug door Todd Atkinson, Product Manager bij Ex-Factory INC in Memphis, VS in antwoord op deze problematiek.

De Amerikaanse fabrikanten van CNC hebben de "Nesting"-zaagtechniek ontwikkeld omdat deze methode ideaal is voor de unieke producties van keukens (badkamermeubilair, woonkamermeubels, opbergmeubels, enz.). Hier in de Verenigde Staten maken de werkplaatsen bijna alles volledig op maat en bijgevolg zijn de zaaglijsten altijd verschillend. Aangezien we de tand-groef assemblagemethode gebruiken zowel voor het assembleren van kasten als voor façades in massief hout, is het nutteloos voor dit type van productie horizontaal te boren. Bijgevolg is een zaag, gecombineerd met een CNC met zuignappen zeker en vast geschikt, maar deze combinatie is eerder aangepast voor de fabricage van kasten op zijn Europees. Het is hierbij vrij zeldzaam om de zuignappen (hoger geplaatst) te gebruiken op tafels van het Matrixtype en de meeste tijd gebruikt men een onderplaat tussen de Matrixtafel en het paneel waarin de stukken worden gezaagd.

In de Verenigde Staten gebruikt men veel vaker dan in Europa de assemblage met behulp van schroeven (met de tand-groefmethode). Het is zeer praktisch voor het assembleren zonder schroefklemmen of zelfs façades voor de kasten te assembleren.

De Europese bouwers van machines zijn laat op de markt van het zagen op basis van Nesting terecht gekomen. Sommigen zijn begonnen in 1998, maar voor andere was dit zelfs nog later. De meeste waren bestaande portaalmachines en het oorspronkelijke aanbod voor dit type van machine bleef geheim. Zoals aangestipt door Marc Van Uytvanck, blijft dit type machine in Europa eerder de uitzondering dan de regel. Het is een beetje zoals de Europese chassisindustrie in vergelijking met die van de VS. In Europa zal u in werkplaatsen zeer zelden de dubbele pennentechniek gebruikt zien worden. Ook zal u in de VS nooit een pennenbank of een freesmachine met dubbele profilering zien in een werkplaats. Verschillende markten vereisen verschillende producten die op hun beurt aangepaste machines vereisen.

Veel Amerikaanse fabrikanten van meubilair (voor ziekenhuizen, scholen, kantoren), waarbij de agenceurs onderscheiden moeten worden, gebruiken eveneens de Nesting-zaagtechniek voor de kasten omdat ze boren, lijmen en drevelboren met automatische drevelboormachines. Hier is de voorgelijmde drevelboor de regel, terwijl het injecteren van de lijm de uitzondering is. Voor het zagen van een stuk op een CNC is meer tijd nodig dan met een zaag, maar wanneer u moet groeven, boren, enz. kan u hier net zo goed van profiteren met de freesmachine (aangezien het stuk reeds op de machine ligt), behalve wanneer u horizontaal moet boren, wat u indien nodig later op een andere machine kan doen. Voor een belangrijke productie blijft een kantrechtzaag gecombineerd met een CNC met zuignappen en zijliggers onklopbaar. Bedrijven die op deze manier zagen, gebruiken een CNC met Matrixtafel enkel voor unieke stukken of voor niet-rechthoekige stukken. De meeste geven er de voorkeur aan hun CNC te gebruiken om stukken in massief hout te verwerken dan om te zagen.

Bij meubelfabrikanten zien we in eenzelfde werkplaats zeer zelden de twee types CNC.

Wanneer u verwisselbare stukken produceert die geassembleerd zijn met behulp van een drevelboor, bekomt u een hogere productiesnelheid met een kantrechtzaag en een punt-aan-punt-CNC. Bij een CNC met Matrixtafel hebt u overigens een sterker afzuigsysteem nodig, dat meer elektriciteit verbruikt en is het benodigde aantal tools (frezen) hoger dan met een zaag en een punt-aan-punt. In de VS is dit geen probleem, maar in Europa zijn driefasige installaties veel duurder en dit kan een beslissende factor zijn, terwijl de andere zaken gelijk zijn. Er bestaat geen vervanger voor goedkope energie.

Ted Atkinson.
Memphis.

 [13/10/2014]

 Todd Atkinson


WOOD-IT.BE  

WOOD-IT.BE BVBA G. KEYENLAAN 22 1160 BRUSSEL - Sitemap - Disclaimer - Contact: info@wood-it.be