transparenttransparent

woodLABMOVING IDEAS VAN BLUM OP INTERZUM


Klapdeursysteem wordt kleiner

Met de AVENTOS HK top brengt Blum een kleinere variant van het beproefde klapdeursysteem op de markt. Met zijn kleine inbouwgrootte en een hedendaags design van de afdekkap, integreert het beslagelement perfect in elke corpus. Het symmetrische systeem is eenvoudig aan beide zijden in de kast te monteren en dankzij de geïntegreerde, traploze openingshoekbegrenzer kan je exact bepalen hoe ver het front ..


BLUM POCKETDOOR & SPACE STEP


De stap naar nog meer opbergruimte

De invloed van de verstedelijking is nu al duidelijk voelbaar in onze woningen. Woonruimtes worden kleiner en dat zullen we in de toekomst meer en meer merken. Efficiënt omgaan met de beschikbaar (opberg)ruimte wordt één van de grote uitdagingen in de meubelbouw en daar weet Blum goed op in te spelen.

Op Interzum stelde Blum de SPACE STEP voor. Deze lade..


DECOSPAN SCOORT METEEN OP INTERZUM EN WINT TWEE AWARDS!


Keulen, 21/05/2019. Interzum is steeds 's werelds toonaangevende vakbeurs voor toeleveraniers naar de meubelindustrie en interieurontwerp. Op de grootste vakbeurs ter wereld in die branche zetten de exposanten nieuwe normen en bieden zij bezoekers uit de industrie en handel een overzicht van de meest baanbrekende innovaties in de sector. Decospan heeft dit volgens de jury uitmuntend gedaan en werd bekroond met twee prijzen: zowel het nieuwe Querkus Vintage I..


interzum AWARD 2019: DUBBELE WINST VOOR HETTICH


De prijswinnaars zijn ComfortSpin en ViZard by ambigence

Hettich won gisteravond maar liefst twee onderscheidingen voor productinnovaties. Het nieuwe klepbeslag ViZard by ambigence kreeg zelfs de onderscheiding 'Best of the Best'.

De uitreiking van de interzum awards 2019 vond plaats op 20 mei tijdens de legendarische interzum beursparty in het theater 'am Tanzbrunnen'. De jury van de in..


BLUM STELT NIEUWE INNOVATIES VOOR OP INTERZUM 2017


Interzum is dé plaats om de nieuwigheden uit de meubelindustrie te ontdekken. Ook beslagfabrikant Blum stelde er de nieuwste innovaties op het gebied van klapdeuren, scharnieren en ladesystemen voor aan het grote publiek. Deze nieuwigheden zullen pas volgend jaar beschikbaar zijn maar Blum licht op Interzum graag al een tipje van de sluier op.

Bewegingstechnologieën vereenvoudigd
Onder het centrale thema ‘Vier voor meer’ to..

Ligna


ALLEEN EN NOG HYPER PRODUCTIEF


Op de Ligna 2019 zien we dat veel gereedschappen zijn ontworpen om dode tijd te elimineren, de beweging van onderdelen te vergemakkelijken, repetitieve taken te elimineren zodat een schrijnwerker een dirigent wordt, wat leidt tot de robots en machines.

Stel je voor dat terwijl de CNC-machine met nesttafel al het werk doet van boren, frezen en snijden, de schrijnwerker andere taken kan uitvoeren, zoals het lijmen van de afkantbanden , of het same..


DE BIESSE DIGITALE FABRIEK OP LIGNA 2019: EEN WINNENDE ALLIANTIE TUSSEN MENS EN ROBOT


Pesaro, 15 mei 2019 - Bij LIGNA presenteert Biesse de toekomst van Industry 4.0: 6000 vierkante meter, waar automatisering en interconnectie een nog effectievere stimulans worden en het Automaction-concept tot leven brengen - de constante innovatieve geest van Biesse.

Ligna, een tweejaarlijks evenement, wordt gehouden in Hannover van 27 tot 31 mei 2019. Het is de toonaangevende vakbeurs als het gaat om machines, voorzieningen en..


EEN NIEUW HEFINRICHTING IS TOEGETREDEN TOT DE EUROTECH-PRODUCTPORTFOLIO


Het eT -Hover- univac- assortiment vacuümheftoestellen breidt zich uit: het omvat nu ook de nieuwe eT -Hover- univac-lijn . Het nieuw ontwikkelde hefinrichting is een compactere, lichtgewicht versie van de eT -Hover- univac . Net als zijn voorganger is het speciaal ontworpen voor het bouwen van gebieden.

De eT -Hover- univac is ontworpen als een hulpstuk voor kraan- en hefwerktuigen. Het is geschikt voor het heffen en verplaatsen van grote ladin..


WEINIG GROEP OP HET SALON LIGNA 2017 : DIGITALE PRODUCTIE TEN DIENSTE VAN DE KLANT


In 2017 begint het LIGNA salon met een nieuw oppervlakteconcept. Daarom zal de Weinig groep zijn complete gamma voor de bewerking van massief hout en afgeleide materialen voor de eerste keer voorstellen in gebouw 27. Onder het motto « THINK WEINIG » worden de klanten verwacht op een stand van 4000 m², voor een uniek aanbod voor ambachten en industrie. In de sector van het bewerken van massief hout, omvat het programma de segmenten schaven en vormgeven, debiet en optimali..


LIGNA PREVIEW


De grote lijnen zijn opgezet om van de editie 2017 van LIGNA een onmisbaar evenement te maken voor de sector van de houtindustrie, met alle veranderingen door elkaar.

Zoals dr. Andreas GRUCHOW, lid van het voorzittend comité van de Deutsche Messe AG, het al terecht zei tijdens de persconferentie op 14 februari, is de conjunctuur heel gunstig ondanks de daling van export naar Rusland, als gevolg van de sancties die de Europese overheden hebben o..

NESTING-TAFELS OF TAFEL MET ZIJLIGGER EN ZUIGNAPPEN VOOR DE CNC'S?
NESTING-TAFELS OF TAFEL MET ZIJLIGGER EN ZUIGNAPPEN VOOR DE CNC'S?  

Hieronder vindt u zeer interessante uitleg terug door Todd Atkinson, Product Manager bij Ex-Factory INC in Memphis, VS in antwoord op deze problematiek.

De Amerikaanse fabrikanten van CNC hebben de "Nesting"-zaagtechniek ontwikkeld omdat deze methode ideaal is voor de unieke producties van keukens (badkamermeubilair, woonkamermeubels, opbergmeubels, enz.). Hier in de Verenigde Staten maken de werkplaatsen bijna alles volledig op maat en bijgevolg zijn de zaaglijsten altijd verschillend. Aangezien we de tand-groef assemblagemethode gebruiken zowel voor het assembleren van kasten als voor façades in massief hout, is het nutteloos voor dit type van productie horizontaal te boren. Bijgevolg is een zaag, gecombineerd met een CNC met zuignappen zeker en vast geschikt, maar deze combinatie is eerder aangepast voor de fabricage van kasten op zijn Europees. Het is hierbij vrij zeldzaam om de zuignappen (hoger geplaatst) te gebruiken op tafels van het Matrixtype en de meeste tijd gebruikt men een onderplaat tussen de Matrixtafel en het paneel waarin de stukken worden gezaagd.

In de Verenigde Staten gebruikt men veel vaker dan in Europa de assemblage met behulp van schroeven (met de tand-groefmethode). Het is zeer praktisch voor het assembleren zonder schroefklemmen of zelfs façades voor de kasten te assembleren.

De Europese bouwers van machines zijn laat op de markt van het zagen op basis van Nesting terecht gekomen. Sommigen zijn begonnen in 1998, maar voor andere was dit zelfs nog later. De meeste waren bestaande portaalmachines en het oorspronkelijke aanbod voor dit type van machine bleef geheim. Zoals aangestipt door Marc Van Uytvanck, blijft dit type machine in Europa eerder de uitzondering dan de regel. Het is een beetje zoals de Europese chassisindustrie in vergelijking met die van de VS. In Europa zal u in werkplaatsen zeer zelden de dubbele pennentechniek gebruikt zien worden. Ook zal u in de VS nooit een pennenbank of een freesmachine met dubbele profilering zien in een werkplaats. Verschillende markten vereisen verschillende producten die op hun beurt aangepaste machines vereisen.

Veel Amerikaanse fabrikanten van meubilair (voor ziekenhuizen, scholen, kantoren), waarbij de agenceurs onderscheiden moeten worden, gebruiken eveneens de Nesting-zaagtechniek voor de kasten omdat ze boren, lijmen en drevelboren met automatische drevelboormachines. Hier is de voorgelijmde drevelboor de regel, terwijl het injecteren van de lijm de uitzondering is. Voor het zagen van een stuk op een CNC is meer tijd nodig dan met een zaag, maar wanneer u moet groeven, boren, enz. kan u hier net zo goed van profiteren met de freesmachine (aangezien het stuk reeds op de machine ligt), behalve wanneer u horizontaal moet boren, wat u indien nodig later op een andere machine kan doen. Voor een belangrijke productie blijft een kantrechtzaag gecombineerd met een CNC met zuignappen en zijliggers onklopbaar. Bedrijven die op deze manier zagen, gebruiken een CNC met Matrixtafel enkel voor unieke stukken of voor niet-rechthoekige stukken. De meeste geven er de voorkeur aan hun CNC te gebruiken om stukken in massief hout te verwerken dan om te zagen.

Bij meubelfabrikanten zien we in eenzelfde werkplaats zeer zelden de twee types CNC.

Wanneer u verwisselbare stukken produceert die geassembleerd zijn met behulp van een drevelboor, bekomt u een hogere productiesnelheid met een kantrechtzaag en een punt-aan-punt-CNC. Bij een CNC met Matrixtafel hebt u overigens een sterker afzuigsysteem nodig, dat meer elektriciteit verbruikt en is het benodigde aantal tools (frezen) hoger dan met een zaag en een punt-aan-punt. In de VS is dit geen probleem, maar in Europa zijn driefasige installaties veel duurder en dit kan een beslissende factor zijn, terwijl de andere zaken gelijk zijn. Er bestaat geen vervanger voor goedkope energie.

Ted Atkinson.
Memphis.

 [13/10/2014]

 Todd Atkinson


WOOD-IT.BE  

WOOD-IT.BE BVBA G. KEYENLAAN 22 1160 BRUSSEL - Sitemap - Disclaimer - Contact: info@wood-it.be