woodLAB

Newsdesk woodweblab


BLUM STELT NIEUWE INNOVATIES VOOR OP INTERZUM 2017


Interzum is dé plaats om de nieuwigheden uit de meubelindustrie te ontdekken. Ook beslagfabrikant Blum stelde er de nieuwste innovaties op het gebied van klapdeuren, scharnieren en ladesystemen voor aan het grote publiek. Deze nieuwigheden zullen pas volgend jaar beschikbaar zijn maar Blum licht op Interzum graag al een tipje van de sluier op.

Bewegingstechnologieën vereenvoudigd
Onder het centrale thema ‘Vier voor meer’ to..


NIEUW BIJ STILLEMANS


STILLEMANS produceert hoge kwaliteit kunststof profielen. We ontwikkelen voortdurend nieuwe modellen. Vandaag hebben we meer dan 5000 profielen en accessoires beschikbaar.

STILLEMANS biedt u een totaaloplossing voor uw profielen. Wat we nog niet in huis hebben, kunnen we voor u ontwikkelen.

STILLEMANS maakt o.a. LED profielen, kantenband en handles – beschikbaar in een groot gamma afwerkingen en kleuren.


INTERZUM 2017: DECOSPAN IS GERICHT OP MERKEN EN BELEVING


Decospan, de Belgische leverancier van gefineerde panelen en een marktleider in Europa, is opnieuw van de partij in Keulen in hal 6. Deze editie echter met een aanzienlijk grotere stand en in plaats van links, meer naar rechts in de hal, en dicht bij de Piazza en centrale boulevard (C041). “Ook de look van de beursstand zal helemaal anders zijn dan in voorgaande jaren.” zegt Wouter Polfliet, brand manager van division panels en mede verantwoordelijk voor de marketing en ..


interzum 2017 - PREVIEW


Over precies 118 dagen gaat de vakbeurs Interzum van start in Keulen. De organisatoren zijn terecht koplopers te noemen op vlak van innovatie in de interieurbouw en de meubelindustrie. Elke twee jaar legt Interzum de basis voor toekomstige ontwikkelingen in deze industrie, dankzij de wisselwerking tussen exposanten en designers uit de hele wereld, die in de rij zullen staan voor dit niet te missen evenement. De exposanten (verdeeld over 10 beurshallen) lijken deze wissel..


ALPI STELT VOOR: RADIANT, HET HOUT DAT LEEFT VAN HET LICHT, PRIJS ‘BEST OF THE BEST’ INTERZUM AWARD 2015


Gedurende het International Year of Light and Light-Based Technologies, geïntroduceerd door UNESCO, is licht het sleutelbegrip van het ALPI hout. Als bekroning van de nieuwigheden onder de producten laat het nieuw hout Radiant het licht door, dankzij transparante harslijnen. Het innovatieve bereik van Radiant werd ook erkend door de jury van de Interzum Award 2015, die het product de prestigieuze “Best of the Best” Award toekende.

Een h..

Ligna


WEINIG GROEP OP HET SALON LIGNA 2017 : DIGITALE PRODUCTIE TEN DIENSTE VAN DE KLANT


In 2017 begint het LIGNA salon met een nieuw oppervlakteconcept. Daarom zal de Weinig groep zijn complete gamma voor de bewerking van massief hout en afgeleide materialen voor de eerste keer voorstellen in gebouw 27. Onder het motto « THINK WEINIG » worden de klanten verwacht op een stand van 4000 m², voor een uniek aanbod voor ambachten en industrie. In de sector van het bewerken van massief hout, omvat het programma de segmenten schaven en vormgeven, debiet en optimali..


LIGNA PREVIEW


De grote lijnen zijn opgezet om van de editie 2017 van LIGNA een onmisbaar evenement te maken voor de sector van de houtindustrie, met alle veranderingen door elkaar.

Zoals dr. Andreas GRUCHOW, lid van het voorzittend comité van de Deutsche Messe AG, het al terecht zei tijdens de persconferentie op 14 februari, is de conjunctuur heel gunstig ondanks de daling van export naar Rusland, als gevolg van de sancties die de Europese overheden hebben o..


LIGNA 2015: 'S WERELDS NUMMER 1


  • Een sterkere innovatieve geest en internationale uitstraling dan ooit
  • Het evenement weerspiegelt snelle vooruitgang geboekt door industrie 4.0 in houtbewerking en houtverwerking
  • Wood Industry Summit een succes vanaf het begin
  • "Verrassende Veelzijdigheid" ontmoet grote belangstelling

Hannover. LIGNA 2015, die in Hannover op vrijdag 15 mei ten einde liep, was een groo..

TREEHOUSE IS EEN ARCHITECTURAAL BELEVINGSCENTRUM OM TE INSPIREREN EN TE CREËREN
TREEHOUSE IS EEN ARCHITECTURAAL BELEVINGSCENTRUM OM TE INSPIREREN EN TE CREËREN  

Menen, 1 september 2015. Decospan opent dit najaar een gloednieuw belevingscentrum waar fineerhout in alle mogelijke vormen kan beleefd worden. In een architecturaal kader, waarbij tal van moderne interieurproducten in een hoogwaardige afwerking werden gecombineerd, kan de architect kennis maken met meer dan 150 houtsoorten, concrete toepassingen bekijken en ook zélf creatief aan de slag gaan met fineer dankzij de ruime beschikbaarheid van monsters en documentatie.

Treehouse
De naam van dit project is niet toevallig gekozen: bij Decospan draait alles rond fineerhout. Omdat het complex op de bovenste verdieping werd ingericht die je kan bereiken via een imposante trap, heb je het gevoel in een boomhut te klauteren. De houten gevelbekleding versterkt dit gevoel des te meer. Bovendien huisvest Decospan letterlijk ook heel wat houtsoorten die als gefineerd product kunnen verkregen worden.

De fusie van mens en natuur
Ecologie en duurzaamheid staan centraal in de filosofie van Decospan. Fineer is immers de mooiste expressie van hout en een geschenk van de natuur. Dankzij het technologisch vernuft van de mens, kunnen we genieten van deze mooie grondstof. Decospan ontwikkelt en produceert producten op basis van fineerhout en wil het gebruik ervan toegankelijker maken. Bij het betreden van de Treehouse wordt deze symbiose tussen mens en natuur al snel duidelijk. Dankzij domotica gestuurde screens en intelligente verlichting komen de samples in de binnentuin van echt mos letterlijk tot leven. Daarnaast komen ook tal van andere interessante, moderne interieurproducten aan bod zoals gietvloer en spanplafond. Van een klassieke “showroom” is dus in geen geval sprake.

Monsters, moodborden en flexwerken
Dat de Treehouse moet aanzetten tot inspireren is zonder meer duidelijk. Het is een plek waar de architect in de eerste plaats kan kennis maken met vele verschillende houtsoorten via fineerplaten op volwaardig formaat. Om de realiteit zoveel mogelijk te benaderen werd de helft van de plaat zelfs reeds gevernist, zodat de toeschouwer zich een goed beeld van het mogelijke eindresultaat kan vormen. Vanop de tekentafel kan er getekend, gediscussieerd en gekozen worden. Hierdoor krijgen vage ideeën en plannen meteen concreet vorm.

Decospan

Van elke referentie die het merk van fineerhouten parket Par-ky rijk is, kan er een demonstratievloer bekeken worden. Ook de verschillende displays en ander POS-materiaal kan in de Treehouse ontdekt worden.

In de speciaal daarvoor ingerichte vergaderruimtes kunnen projectmeetings georganiseerd worden waarbij alle betrokken partijen, van bouwheer tot interieurbouwer, kunnen deelnemen. Er zijn zelfs speciale frames voorzien zodat er ter plaatse een moodbord kan samengesteld worden met A4 monsters van de gekozen houtsoorten en de andere materialen van het project.

In principe is een bezoek aan de Treehouse steeds op afspraak, maar na de eerste begeleide visite kan de architect of interieurbouwer ook zonder afspraak in de Treehouse terecht om snel iets op te zoeken of er tijdelijk nog wat te werken en zo de files richting huis te ontlopen.

De centrale ligging tussen creatieve hubs zoals Parijs, Londen, Brussel, Antwerpen, Amsterdam, Luxemburg, Kortrijk en ga zo maar door is bovendien ideaal om verschillende partijen samen te brengen.

Premium service
Na een persoonlijk overleg en onder professionele begeleiding worden alle aspecten van het project overlopen. Samen met een fineerconsulent kan de architect of bouwheer zelf een stam uitkiezen. Decospan huisvest de grootste, meest diverse voorraad aan fineerhout waardoor er oneindig veel mogelijkheden zijn. Wie hier zijn eigen stam komt uitkiezen beleeft een ongelooflijke, unieke ervaring en bereikt de hoogste graad van individualisatie. De gekozen stam wordt volgens afspraak voor u gereserveerd en verwerkt.

Decospan
Trends & trainingen
Een team van trendwatchers volgt de internationale interieurtrends nauwgezet op. De Treehouse is dus ook de ideale plek om kennis te maken met de laatste nieuwtjes van de markt. Hiervoor is er een opleidingsruimte beschikbaar waar presentaties en opleidingen voor een publiek tot 30 personen kunnen worden georganiseerd. Alle noodzakelijke infrastructuur is voorzien: aangepaste verlichting, een groot scherm om te projecteren en vlotte aansluitingsmogelijkheden met Clickshare of Apple TV.

Welkom!
Wenst u de Treehouse zelf te bezoeken? Neem dan zeker contact op met Decospan via info@decospan.com of maak telefonisch een afspraak via 003256528800.

Wie al een voorsmaakje wil kan al eens surfen naar www.decospan.com/be/Blog of Decospan volgen via Facebook, LinkedIn en Pinterest.

 [9/9/2015]

 Decospan


WOOD-IT.BE  

WOOD-IT.BE BVBA G. KEYENLAAN 22 1160 BRUSSEL - Sitemap - Disclaimer - Contact: info@wood-it.be