woodLAB

Newsdesk woodweblab


BLUM STELT NIEUWE INNOVATIES VOOR OP INTERZUM 2017


Interzum is dé plaats om de nieuwigheden uit de meubelindustrie te ontdekken. Ook beslagfabrikant Blum stelde er de nieuwste innovaties op het gebied van klapdeuren, scharnieren en ladesystemen voor aan het grote publiek. Deze nieuwigheden zullen pas volgend jaar beschikbaar zijn maar Blum licht op Interzum graag al een tipje van de sluier op.

Bewegingstechnologieën vereenvoudigd
Onder het centrale thema ‘Vier voor meer’ to..


NIEUW BIJ STILLEMANS


STILLEMANS produceert hoge kwaliteit kunststof profielen. We ontwikkelen voortdurend nieuwe modellen. Vandaag hebben we meer dan 5000 profielen en accessoires beschikbaar.

STILLEMANS biedt u een totaaloplossing voor uw profielen. Wat we nog niet in huis hebben, kunnen we voor u ontwikkelen.

STILLEMANS maakt o.a. LED profielen, kantenband en handles – beschikbaar in een groot gamma afwerkingen en kleuren.


INTERZUM 2017: DECOSPAN IS GERICHT OP MERKEN EN BELEVING


Decospan, de Belgische leverancier van gefineerde panelen en een marktleider in Europa, is opnieuw van de partij in Keulen in hal 6. Deze editie echter met een aanzienlijk grotere stand en in plaats van links, meer naar rechts in de hal, en dicht bij de Piazza en centrale boulevard (C041). “Ook de look van de beursstand zal helemaal anders zijn dan in voorgaande jaren.” zegt Wouter Polfliet, brand manager van division panels en mede verantwoordelijk voor de marketing en ..


interzum 2017 - PREVIEW


Over precies 118 dagen gaat de vakbeurs Interzum van start in Keulen. De organisatoren zijn terecht koplopers te noemen op vlak van innovatie in de interieurbouw en de meubelindustrie. Elke twee jaar legt Interzum de basis voor toekomstige ontwikkelingen in deze industrie, dankzij de wisselwerking tussen exposanten en designers uit de hele wereld, die in de rij zullen staan voor dit niet te missen evenement. De exposanten (verdeeld over 10 beurshallen) lijken deze wissel..


ALPI STELT VOOR: RADIANT, HET HOUT DAT LEEFT VAN HET LICHT, PRIJS ‘BEST OF THE BEST’ INTERZUM AWARD 2015


Gedurende het International Year of Light and Light-Based Technologies, geïntroduceerd door UNESCO, is licht het sleutelbegrip van het ALPI hout. Als bekroning van de nieuwigheden onder de producten laat het nieuw hout Radiant het licht door, dankzij transparante harslijnen. Het innovatieve bereik van Radiant werd ook erkend door de jury van de Interzum Award 2015, die het product de prestigieuze “Best of the Best” Award toekende.

Een h..

Ligna


WEINIG GROEP OP HET SALON LIGNA 2017 : DIGITALE PRODUCTIE TEN DIENSTE VAN DE KLANT


In 2017 begint het LIGNA salon met een nieuw oppervlakteconcept. Daarom zal de Weinig groep zijn complete gamma voor de bewerking van massief hout en afgeleide materialen voor de eerste keer voorstellen in gebouw 27. Onder het motto « THINK WEINIG » worden de klanten verwacht op een stand van 4000 m², voor een uniek aanbod voor ambachten en industrie. In de sector van het bewerken van massief hout, omvat het programma de segmenten schaven en vormgeven, debiet en optimali..


LIGNA PREVIEW


De grote lijnen zijn opgezet om van de editie 2017 van LIGNA een onmisbaar evenement te maken voor de sector van de houtindustrie, met alle veranderingen door elkaar.

Zoals dr. Andreas GRUCHOW, lid van het voorzittend comité van de Deutsche Messe AG, het al terecht zei tijdens de persconferentie op 14 februari, is de conjunctuur heel gunstig ondanks de daling van export naar Rusland, als gevolg van de sancties die de Europese overheden hebben o..


LIGNA 2015: 'S WERELDS NUMMER 1


  • Een sterkere innovatieve geest en internationale uitstraling dan ooit
  • Het evenement weerspiegelt snelle vooruitgang geboekt door industrie 4.0 in houtbewerking en houtverwerking
  • Wood Industry Summit een succes vanaf het begin
  • "Verrassende Veelzijdigheid" ontmoet grote belangstelling

Hannover. LIGNA 2015, die in Hannover op vrijdag 15 mei ten einde liep, was een groo..

PROWOOD 2015 : EEN GROOT SUCCES
PROWOOD 2015 : EEN GROOT SUCCES  

De vijfde editie van de PROWOOD beurs eindigde met mooie resultaten. Elke editie is anders dan de vorige, dit jaar was er duidelijk een euforische, of toch op zijn minst optimistische, stemming te voelen. De laatste maanden merkte men dat de sector aan een heropleving bezig was. En wat is nou een betere barometer voor de toestand van een sector dan een vakbeurs.

IronCAD 2015 Deze verdienste is niet enkel toe te schrijven aan de heropleving van de conjunctuur, die, als ze al positief is, nog steeds beperkt blijft. Het succes is te danken aan de organisatoren van de beurs, Mr. Oliver Claesens in het bijzonder, wiens eeuwige optimisme een handelsmerk geworden is, en het professionalisme van deze organisatie. Ook de ervaring en de wijsheid van het organiserend comité kwamen goed van pas om van dit evenement een succes te maken.

Daarnaast is het ook bekend dat het succes van PROWOOD te danken is aan het professionalisme van de exposanten, en dat de beste manier om vakmannen naar de beurs te halen is, om de machines ter plaatse te laten draaien. Hier is uiteraard niets mis mee, integendeel. De tweede belofte is, om vakmannen de mogelijkheid te bieden leveranciers te vinden, een onderwerp waarover ze uren kunnen praten. En daarnaast ontvangt de beurs steeds meer leveranciers van allerlei innovatieve materialen, die de vakman in staat stelt zich te onderscheiden.

Tenslotte zijn ook exposanten die niet in deze categorieën vallen blij met een bezoek aan de beurs, om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen en dicht bij de professionals uit de industrie te blijven.

Het enige punt van kritiek, en ik vind het jammer dat ik dit elke editie moet maken, is dat men nog steeds niet de magische formule heeft gevonden om ook de Waalse vakmannen in grote getalen naar Gent te halen, ook al is hun percentage dit jaar wel gestegen volgens mijn eigen statistieken.

IronCAD 2015

Mijn felicitaties aan iedereen, ook aan de bezoekers zonder wie er geen beurs zou zijn, iets wat men maar al te vaak vergeet.

Op naar de volgende editie. Hopelijk blijven alle indicatoren op groen en kan de sector definitief voortbouwen op een solide basis.


Marc Van Uytvanck.
Editor wood-it.be

 [5/11/2015]

 prowood


WOOD-IT.BE  

WOOD-IT.BE BVBA G. KEYENLAAN 22 1160 BRUSSEL - Sitemap - Disclaimer - Contact: info@wood-it.be