woodLAB

Newsdesk woodweblab


BLUM STELT NIEUWE INNOVATIES VOOR OP INTERZUM 2017


Interzum is dé plaats om de nieuwigheden uit de meubelindustrie te ontdekken. Ook beslagfabrikant Blum stelde er de nieuwste innovaties op het gebied van klapdeuren, scharnieren en ladesystemen voor aan het grote publiek. Deze nieuwigheden zullen pas volgend jaar beschikbaar zijn maar Blum licht op Interzum graag al een tipje van de sluier op.

Bewegingstechnologieën vereenvoudigd
Onder het centrale thema ‘Vier voor meer’ to..


NIEUW BIJ STILLEMANS


STILLEMANS produceert hoge kwaliteit kunststof profielen. We ontwikkelen voortdurend nieuwe modellen. Vandaag hebben we meer dan 5000 profielen en accessoires beschikbaar.

STILLEMANS biedt u een totaaloplossing voor uw profielen. Wat we nog niet in huis hebben, kunnen we voor u ontwikkelen.

STILLEMANS maakt o.a. LED profielen, kantenband en handles – beschikbaar in een groot gamma afwerkingen en kleuren.


INTERZUM 2017: DECOSPAN IS GERICHT OP MERKEN EN BELEVING


Decospan, de Belgische leverancier van gefineerde panelen en een marktleider in Europa, is opnieuw van de partij in Keulen in hal 6. Deze editie echter met een aanzienlijk grotere stand en in plaats van links, meer naar rechts in de hal, en dicht bij de Piazza en centrale boulevard (C041). “Ook de look van de beursstand zal helemaal anders zijn dan in voorgaande jaren.” zegt Wouter Polfliet, brand manager van division panels en mede verantwoordelijk voor de marketing en ..


interzum 2017 - PREVIEW


Over precies 118 dagen gaat de vakbeurs Interzum van start in Keulen. De organisatoren zijn terecht koplopers te noemen op vlak van innovatie in de interieurbouw en de meubelindustrie. Elke twee jaar legt Interzum de basis voor toekomstige ontwikkelingen in deze industrie, dankzij de wisselwerking tussen exposanten en designers uit de hele wereld, die in de rij zullen staan voor dit niet te missen evenement. De exposanten (verdeeld over 10 beurshallen) lijken deze wissel..


ALPI STELT VOOR: RADIANT, HET HOUT DAT LEEFT VAN HET LICHT, PRIJS ‘BEST OF THE BEST’ INTERZUM AWARD 2015


Gedurende het International Year of Light and Light-Based Technologies, geïntroduceerd door UNESCO, is licht het sleutelbegrip van het ALPI hout. Als bekroning van de nieuwigheden onder de producten laat het nieuw hout Radiant het licht door, dankzij transparante harslijnen. Het innovatieve bereik van Radiant werd ook erkend door de jury van de Interzum Award 2015, die het product de prestigieuze “Best of the Best” Award toekende.

Een h..

Ligna


WEINIG GROEP OP HET SALON LIGNA 2017 : DIGITALE PRODUCTIE TEN DIENSTE VAN DE KLANT


In 2017 begint het LIGNA salon met een nieuw oppervlakteconcept. Daarom zal de Weinig groep zijn complete gamma voor de bewerking van massief hout en afgeleide materialen voor de eerste keer voorstellen in gebouw 27. Onder het motto « THINK WEINIG » worden de klanten verwacht op een stand van 4000 m², voor een uniek aanbod voor ambachten en industrie. In de sector van het bewerken van massief hout, omvat het programma de segmenten schaven en vormgeven, debiet en optimali..


LIGNA PREVIEW


De grote lijnen zijn opgezet om van de editie 2017 van LIGNA een onmisbaar evenement te maken voor de sector van de houtindustrie, met alle veranderingen door elkaar.

Zoals dr. Andreas GRUCHOW, lid van het voorzittend comité van de Deutsche Messe AG, het al terecht zei tijdens de persconferentie op 14 februari, is de conjunctuur heel gunstig ondanks de daling van export naar Rusland, als gevolg van de sancties die de Europese overheden hebben o..


LIGNA 2015: 'S WERELDS NUMMER 1


  • Een sterkere innovatieve geest en internationale uitstraling dan ooit
  • Het evenement weerspiegelt snelle vooruitgang geboekt door industrie 4.0 in houtbewerking en houtverwerking
  • Wood Industry Summit een succes vanaf het begin
  • "Verrassende Veelzijdigheid" ontmoet grote belangstelling

Hannover. LIGNA 2015, die in Hannover op vrijdag 15 mei ten einde liep, was een groo..

SCM GROUP ONTHULT IN WERELDPREMIERE AAN IDEA HET PROJECT “CLOSE TO CUSTOMER” GEBASEERD OP HET IDEE VAN MEUBILAR ON DEMAND.
SCM GROUP ONTHULT IN WERELDPREMIERE AAN IDEA HET PROJECT “CLOSE TO CUSTOMER” GEBASEERD OP HET IDEE VAN MEUBILAR ON DEMAND.  

Een “mini-atelier” in een winkelcentrum waar de klanten via een eenvoudige interface het meubelstuk tekenen dat ze wensen te kopen – de vorm, de afmetingen, de kleur, etc. kiezen ze zelf. Het meubelstuk wordt dan onmiddellijk ter plaatse geproduceerd en geleverd. De transportkosten verminderen, net als vervuiling. Dit is “massapersonalisatie” op zijn best. Ontwerp, productie en levering in één: de productie is volledig geautomatiseerd, maar tegelijkertijd is het de uitdrukking van iets unieks en van een verregaande personalisatie, waardoor de klant zich in het hart van het proces bevindt als ontwerper van zijn meubilair.

Het concept Meubilair on demand ligt aan de basis van het project “Close to Customer” dat Scm group, marktleider in de productie van high-tech oplossingen voor de houtindustrie, aan de wereld zal onthullen tijdens de eerste IDEA Innovation Design Expo Area beurs die zal plaatsvinden van 12 tot 15 april in Bergamo in Italië.

Een video stelt het “mini-atelier” voor dat geïnstalleerd werd in het Shopping Center van Brianza, Paderno Dugnano (provincie van Milaan). Dit “mini-atelier” is het prototype van een project gewijd aan Meubilar on demand en geeft ons een fascinerende blik in wat de toekomst zou kunnen zijn voor meubelproductie. Een productiecentrum zal “live on demand”, en in een omgeving dat volledig geautomatiseerd is, het meubelproject produceren dat door de klanten zelf ontworpen wordt op basis van een waaier aan modellen. De klanten kunnen dan onmiddellijk naar huis terugkeren met een voorwerp dat industrieel geproduceerd wordt maar tegelijkertijd uniek is.

Het project “Close to customer”, dat gefinancierd wordt door de Europese Commissie, is het resultaat van een driejarig onderzoek van Scm in samenwerking met 10 Europese partners, waaronder ondernemingen die leiders zijn in hun sectors, en universiteiten (http://www.mckn.eu/projects/CTC/). Het doel van het project is om de meubelindustrie te steunen door echte tools beschikbaar te maken die overeenkomen met de veranderingen op de internationale markt, en door innoverende methodes en technologieën te ontwerpen voor een lokale en flexibele productie van duurzame en gepersonaliseerde producten, om zo dichter bij de klant te komen in termen van aangeboden functionaliteiten, lokale productie, leveringstermijn en prijzen.
 [16/4/2016]

 SCM


WOOD-IT.BE  

WOOD-IT.BE BVBA G. KEYENLAAN 22 1160 BRUSSEL - Sitemap - Disclaimer - Contact: info@wood-it.be