transparenttransparent

woodLABMOVING IDEAS VAN BLUM OP INTERZUM


Klapdeursysteem wordt kleiner

Met de AVENTOS HK top brengt Blum een kleinere variant van het beproefde klapdeursysteem op de markt. Met zijn kleine inbouwgrootte en een hedendaags design van de afdekkap, integreert het beslagelement perfect in elke corpus. Het symmetrische systeem is eenvoudig aan beide zijden in de kast te monteren en dankzij de geïntegreerde, traploze openingshoekbegrenzer kan je exact bepalen hoe ver het front ..


BLUM POCKETDOOR & SPACE STEP


De stap naar nog meer opbergruimte

De invloed van de verstedelijking is nu al duidelijk voelbaar in onze woningen. Woonruimtes worden kleiner en dat zullen we in de toekomst meer en meer merken. Efficiënt omgaan met de beschikbaar (opberg)ruimte wordt één van de grote uitdagingen in de meubelbouw en daar weet Blum goed op in te spelen.

Op Interzum stelde Blum de SPACE STEP voor. Deze lade..


DECOSPAN SCOORT METEEN OP INTERZUM EN WINT TWEE AWARDS!


Keulen, 21/05/2019. Interzum is steeds 's werelds toonaangevende vakbeurs voor toeleveraniers naar de meubelindustrie en interieurontwerp. Op de grootste vakbeurs ter wereld in die branche zetten de exposanten nieuwe normen en bieden zij bezoekers uit de industrie en handel een overzicht van de meest baanbrekende innovaties in de sector. Decospan heeft dit volgens de jury uitmuntend gedaan en werd bekroond met twee prijzen: zowel het nieuwe Querkus Vintage I..


interzum AWARD 2019: DUBBELE WINST VOOR HETTICH


De prijswinnaars zijn ComfortSpin en ViZard by ambigence

Hettich won gisteravond maar liefst twee onderscheidingen voor productinnovaties. Het nieuwe klepbeslag ViZard by ambigence kreeg zelfs de onderscheiding 'Best of the Best'.

De uitreiking van de interzum awards 2019 vond plaats op 20 mei tijdens de legendarische interzum beursparty in het theater 'am Tanzbrunnen'. De jury van de in..


BLUM STELT NIEUWE INNOVATIES VOOR OP INTERZUM 2017


Interzum is dé plaats om de nieuwigheden uit de meubelindustrie te ontdekken. Ook beslagfabrikant Blum stelde er de nieuwste innovaties op het gebied van klapdeuren, scharnieren en ladesystemen voor aan het grote publiek. Deze nieuwigheden zullen pas volgend jaar beschikbaar zijn maar Blum licht op Interzum graag al een tipje van de sluier op.

Bewegingstechnologieën vereenvoudigd
Onder het centrale thema ‘Vier voor meer’ to..

Ligna


ALLEEN EN NOG HYPER PRODUCTIEF


Op de Ligna 2019 zien we dat veel gereedschappen zijn ontworpen om dode tijd te elimineren, de beweging van onderdelen te vergemakkelijken, repetitieve taken te elimineren zodat een schrijnwerker een dirigent wordt, wat leidt tot de robots en machines.

Stel je voor dat terwijl de CNC-machine met nesttafel al het werk doet van boren, frezen en snijden, de schrijnwerker andere taken kan uitvoeren, zoals het lijmen van de afkantbanden , of het same..


DE BIESSE DIGITALE FABRIEK OP LIGNA 2019: EEN WINNENDE ALLIANTIE TUSSEN MENS EN ROBOT


Pesaro, 15 mei 2019 - Bij LIGNA presenteert Biesse de toekomst van Industry 4.0: 6000 vierkante meter, waar automatisering en interconnectie een nog effectievere stimulans worden en het Automaction-concept tot leven brengen - de constante innovatieve geest van Biesse.

Ligna, een tweejaarlijks evenement, wordt gehouden in Hannover van 27 tot 31 mei 2019. Het is de toonaangevende vakbeurs als het gaat om machines, voorzieningen en..


EEN NIEUW HEFINRICHTING IS TOEGETREDEN TOT DE EUROTECH-PRODUCTPORTFOLIO


Het eT -Hover- univac- assortiment vacuümheftoestellen breidt zich uit: het omvat nu ook de nieuwe eT -Hover- univac-lijn . Het nieuw ontwikkelde hefinrichting is een compactere, lichtgewicht versie van de eT -Hover- univac . Net als zijn voorganger is het speciaal ontworpen voor het bouwen van gebieden.

De eT -Hover- univac is ontworpen als een hulpstuk voor kraan- en hefwerktuigen. Het is geschikt voor het heffen en verplaatsen van grote ladin..


WEINIG GROEP OP HET SALON LIGNA 2017 : DIGITALE PRODUCTIE TEN DIENSTE VAN DE KLANT


In 2017 begint het LIGNA salon met een nieuw oppervlakteconcept. Daarom zal de Weinig groep zijn complete gamma voor de bewerking van massief hout en afgeleide materialen voor de eerste keer voorstellen in gebouw 27. Onder het motto « THINK WEINIG » worden de klanten verwacht op een stand van 4000 m², voor een uniek aanbod voor ambachten en industrie. In de sector van het bewerken van massief hout, omvat het programma de segmenten schaven en vormgeven, debiet en optimali..


LIGNA PREVIEW


De grote lijnen zijn opgezet om van de editie 2017 van LIGNA een onmisbaar evenement te maken voor de sector van de houtindustrie, met alle veranderingen door elkaar.

Zoals dr. Andreas GRUCHOW, lid van het voorzittend comité van de Deutsche Messe AG, het al terecht zei tijdens de persconferentie op 14 februari, is de conjunctuur heel gunstig ondanks de daling van export naar Rusland, als gevolg van de sancties die de Europese overheden hebben o..

NESTING IN 2016
NESTING IN 2016  

Sinds twee of drie jaar bieden CNC-machinefabrikanten voor hout steeds meer machines met Nesting tafel. Het fenomeen is nog marginaal, maar we kunnen het niet negeren en daarom is het interessant om het opnieuw te vermelden.

Er zijn twee soorten Nesting: rechthoekige Nesting en Nesting "True Shape", dat wil zeggen van niet-rechthoekige stukken maar genestelde.

Rechthoekige Nesting is interessant als de timmerman echt wordt geconfronteerd met een ruimteprobleem. Hij valt terug op dit type machine door eliminatie. Een Nesting machine kan de panelen zagen en kan daarom de opdeelzaag vervangen die, zoals iedereen weet, bijna 25 m² nodig heeft. De machine is dus zeker economischer dan een opdeelzaag (laten we zeggen, een budget van +/- € 60 000), maar is het redelijk te denken het te kunnen doen zonder een horizontale paneelzaag? Dit is niet echt een optie, want de horizontale paneelzaag is zowat het manusje-van-alles in de werkplaats. De Nesting "True Shape" is zeer aantrekkelijk als je regelmatig werkt met materialen zoals Corian en aanverwante. Of wanneer je verschillende meervormige stukken moet maken (vaak klein en in serie) met heel grote precisie. Je wint dant op meerdere vlakken:

  • Nauwkeurigheid
  • Zeer weinig afval

Nesting bij de meubelmaker
Dit is duidelijk de achilleshiel. De natuurlijke stappen bij het maken van meubels zijn: zagen, lijmen en bewerking op de CNC. Met een Nesting machine wordt dit een beetje ingewikkelder. Zagen en bewerking komen eerst, maar dan moet je de onderdelen gaan lijmen. Op zich is dit niet echt een probleem, behalve in bepaalde gevallen (bijvoorbeeld het verlijmen van een veld op een deur aan de scharnierzijde). IronCAD 2015 Horizontaal boren of groeven is de doorn in het oog bij Nesting. Sterker nog, iedereen begrijpt dat men deze stukken op zuignappen moet zetten, wat het hoger zal maken. En tot het tegendeel is bewezen, alle meubilair is gemaakt van ten minste één top rail en één onderste rail. Een alternatief is om verbindingen met pengat te maken. Sommige CAD-software laat dit toe, maar het is echt een Angelsaksische techniek, wetende dat daar de deuren op het frame zitten (in massief hout). Merk op dat SCM een aantrekkelijkere oplossing gevonden heeft, maar niet binnen het bereik van elk budget (klik hier).

Conclusies.
Ik heb geen definitieve conclusies kunnen trekken. Zoals altijd, moet je tot een compromis komen. Dat dit type machine kan doorbreken op de markt, dat is zonder twijfel, maar dat het een belangrijke speler wordt, dat zou me verbazen. Het kan een ideaal werktuig zijn voor een jonge timmerman die van niets bang is (behalve van de werkgeversbijdragen), daar ben ik zeker van.

Marc Van Uytvanck.
Brussel
Tel: +32(0)478 28 49 43

 [2/6/2016]

 wood-it.be


WOOD-IT.BE  

WOOD-IT.BE BVBA G. KEYENLAAN 22 1160 BRUSSEL - Sitemap - Disclaimer - Contact: info@wood-it.be