woodLAB

Newsdesk woodweblab


BLUM STELT NIEUWE INNOVATIES VOOR OP INTERZUM 2017


Interzum is dé plaats om de nieuwigheden uit de meubelindustrie te ontdekken. Ook beslagfabrikant Blum stelde er de nieuwste innovaties op het gebied van klapdeuren, scharnieren en ladesystemen voor aan het grote publiek. Deze nieuwigheden zullen pas volgend jaar beschikbaar zijn maar Blum licht op Interzum graag al een tipje van de sluier op.

Bewegingstechnologieën vereenvoudigd
Onder het centrale thema ‘Vier voor meer’ to..


NIEUW BIJ STILLEMANS


STILLEMANS produceert hoge kwaliteit kunststof profielen. We ontwikkelen voortdurend nieuwe modellen. Vandaag hebben we meer dan 5000 profielen en accessoires beschikbaar.

STILLEMANS biedt u een totaaloplossing voor uw profielen. Wat we nog niet in huis hebben, kunnen we voor u ontwikkelen.

STILLEMANS maakt o.a. LED profielen, kantenband en handles – beschikbaar in een groot gamma afwerkingen en kleuren.


INTERZUM 2017: DECOSPAN IS GERICHT OP MERKEN EN BELEVING


Decospan, de Belgische leverancier van gefineerde panelen en een marktleider in Europa, is opnieuw van de partij in Keulen in hal 6. Deze editie echter met een aanzienlijk grotere stand en in plaats van links, meer naar rechts in de hal, en dicht bij de Piazza en centrale boulevard (C041). “Ook de look van de beursstand zal helemaal anders zijn dan in voorgaande jaren.” zegt Wouter Polfliet, brand manager van division panels en mede verantwoordelijk voor de marketing en ..


interzum 2017 - PREVIEW


Over precies 118 dagen gaat de vakbeurs Interzum van start in Keulen. De organisatoren zijn terecht koplopers te noemen op vlak van innovatie in de interieurbouw en de meubelindustrie. Elke twee jaar legt Interzum de basis voor toekomstige ontwikkelingen in deze industrie, dankzij de wisselwerking tussen exposanten en designers uit de hele wereld, die in de rij zullen staan voor dit niet te missen evenement. De exposanten (verdeeld over 10 beurshallen) lijken deze wissel..


ALPI STELT VOOR: RADIANT, HET HOUT DAT LEEFT VAN HET LICHT, PRIJS ‘BEST OF THE BEST’ INTERZUM AWARD 2015


Gedurende het International Year of Light and Light-Based Technologies, geïntroduceerd door UNESCO, is licht het sleutelbegrip van het ALPI hout. Als bekroning van de nieuwigheden onder de producten laat het nieuw hout Radiant het licht door, dankzij transparante harslijnen. Het innovatieve bereik van Radiant werd ook erkend door de jury van de Interzum Award 2015, die het product de prestigieuze “Best of the Best” Award toekende.

Een h..

Ligna


WEINIG GROEP OP HET SALON LIGNA 2017 : DIGITALE PRODUCTIE TEN DIENSTE VAN DE KLANT


In 2017 begint het LIGNA salon met een nieuw oppervlakteconcept. Daarom zal de Weinig groep zijn complete gamma voor de bewerking van massief hout en afgeleide materialen voor de eerste keer voorstellen in gebouw 27. Onder het motto « THINK WEINIG » worden de klanten verwacht op een stand van 4000 m², voor een uniek aanbod voor ambachten en industrie. In de sector van het bewerken van massief hout, omvat het programma de segmenten schaven en vormgeven, debiet en optimali..


LIGNA PREVIEW


De grote lijnen zijn opgezet om van de editie 2017 van LIGNA een onmisbaar evenement te maken voor de sector van de houtindustrie, met alle veranderingen door elkaar.

Zoals dr. Andreas GRUCHOW, lid van het voorzittend comité van de Deutsche Messe AG, het al terecht zei tijdens de persconferentie op 14 februari, is de conjunctuur heel gunstig ondanks de daling van export naar Rusland, als gevolg van de sancties die de Europese overheden hebben o..


LIGNA 2015: 'S WERELDS NUMMER 1


  • Een sterkere innovatieve geest en internationale uitstraling dan ooit
  • Het evenement weerspiegelt snelle vooruitgang geboekt door industrie 4.0 in houtbewerking en houtverwerking
  • Wood Industry Summit een succes vanaf het begin
  • "Verrassende Veelzijdigheid" ontmoet grote belangstelling

Hannover. LIGNA 2015, die in Hannover op vrijdag 15 mei ten einde liep, was een groo..

NESTING IN 2016
NESTING IN 2016  

Sinds twee of drie jaar bieden CNC-machinefabrikanten voor hout steeds meer machines met Nesting tafel. Het fenomeen is nog marginaal, maar we kunnen het niet negeren en daarom is het interessant om het opnieuw te vermelden.

Er zijn twee soorten Nesting: rechthoekige Nesting en Nesting "True Shape", dat wil zeggen van niet-rechthoekige stukken maar genestelde.

Rechthoekige Nesting is interessant als de timmerman echt wordt geconfronteerd met een ruimteprobleem. Hij valt terug op dit type machine door eliminatie. Een Nesting machine kan de panelen zagen en kan daarom de opdeelzaag vervangen die, zoals iedereen weet, bijna 25 m² nodig heeft. De machine is dus zeker economischer dan een opdeelzaag (laten we zeggen, een budget van +/- € 60 000), maar is het redelijk te denken het te kunnen doen zonder een horizontale paneelzaag? Dit is niet echt een optie, want de horizontale paneelzaag is zowat het manusje-van-alles in de werkplaats. De Nesting "True Shape" is zeer aantrekkelijk als je regelmatig werkt met materialen zoals Corian en aanverwante. Of wanneer je verschillende meervormige stukken moet maken (vaak klein en in serie) met heel grote precisie. Je wint dant op meerdere vlakken:

  • Nauwkeurigheid
  • Zeer weinig afval

Nesting bij de meubelmaker
Dit is duidelijk de achilleshiel. De natuurlijke stappen bij het maken van meubels zijn: zagen, lijmen en bewerking op de CNC. Met een Nesting machine wordt dit een beetje ingewikkelder. Zagen en bewerking komen eerst, maar dan moet je de onderdelen gaan lijmen. Op zich is dit niet echt een probleem, behalve in bepaalde gevallen (bijvoorbeeld het verlijmen van een veld op een deur aan de scharnierzijde). IronCAD 2015 Horizontaal boren of groeven is de doorn in het oog bij Nesting. Sterker nog, iedereen begrijpt dat men deze stukken op zuignappen moet zetten, wat het hoger zal maken. En tot het tegendeel is bewezen, alle meubilair is gemaakt van ten minste één top rail en één onderste rail. Een alternatief is om verbindingen met pengat te maken. Sommige CAD-software laat dit toe, maar het is echt een Angelsaksische techniek, wetende dat daar de deuren op het frame zitten (in massief hout). Merk op dat SCM een aantrekkelijkere oplossing gevonden heeft, maar niet binnen het bereik van elk budget (klik hier).

Conclusies.
Ik heb geen definitieve conclusies kunnen trekken. Zoals altijd, moet je tot een compromis komen. Dat dit type machine kan doorbreken op de markt, dat is zonder twijfel, maar dat het een belangrijke speler wordt, dat zou me verbazen. Het kan een ideaal werktuig zijn voor een jonge timmerman die van niets bang is (behalve van de werkgeversbijdragen), daar ben ik zeker van.

Marc Van Uytvanck.
Brussel
Tel: +32(0)478 28 49 43

 [2/6/2016]

 wood-it.be


WOOD-IT.BE  

WOOD-IT.BE BVBA G. KEYENLAAN 22 1160 BRUSSEL - Sitemap - Disclaimer - Contact: info@wood-it.be