woodLAB

Newsdesk woodweblab


BLUM STELT NIEUWE INNOVATIES VOOR OP INTERZUM 2017


Interzum is dé plaats om de nieuwigheden uit de meubelindustrie te ontdekken. Ook beslagfabrikant Blum stelde er de nieuwste innovaties op het gebied van klapdeuren, scharnieren en ladesystemen voor aan het grote publiek. Deze nieuwigheden zullen pas volgend jaar beschikbaar zijn maar Blum licht op Interzum graag al een tipje van de sluier op.

Bewegingstechnologieën vereenvoudigd
Onder het centrale thema ‘Vier voor meer’ to..


NIEUW BIJ STILLEMANS


STILLEMANS produceert hoge kwaliteit kunststof profielen. We ontwikkelen voortdurend nieuwe modellen. Vandaag hebben we meer dan 5000 profielen en accessoires beschikbaar.

STILLEMANS biedt u een totaaloplossing voor uw profielen. Wat we nog niet in huis hebben, kunnen we voor u ontwikkelen.

STILLEMANS maakt o.a. LED profielen, kantenband en handles – beschikbaar in een groot gamma afwerkingen en kleuren.


INTERZUM 2017: DECOSPAN IS GERICHT OP MERKEN EN BELEVING


Decospan, de Belgische leverancier van gefineerde panelen en een marktleider in Europa, is opnieuw van de partij in Keulen in hal 6. Deze editie echter met een aanzienlijk grotere stand en in plaats van links, meer naar rechts in de hal, en dicht bij de Piazza en centrale boulevard (C041). “Ook de look van de beursstand zal helemaal anders zijn dan in voorgaande jaren.” zegt Wouter Polfliet, brand manager van division panels en mede verantwoordelijk voor de marketing en ..


interzum 2017 - PREVIEW


Over precies 118 dagen gaat de vakbeurs Interzum van start in Keulen. De organisatoren zijn terecht koplopers te noemen op vlak van innovatie in de interieurbouw en de meubelindustrie. Elke twee jaar legt Interzum de basis voor toekomstige ontwikkelingen in deze industrie, dankzij de wisselwerking tussen exposanten en designers uit de hele wereld, die in de rij zullen staan voor dit niet te missen evenement. De exposanten (verdeeld over 10 beurshallen) lijken deze wissel..


ALPI STELT VOOR: RADIANT, HET HOUT DAT LEEFT VAN HET LICHT, PRIJS ‘BEST OF THE BEST’ INTERZUM AWARD 2015


Gedurende het International Year of Light and Light-Based Technologies, geïntroduceerd door UNESCO, is licht het sleutelbegrip van het ALPI hout. Als bekroning van de nieuwigheden onder de producten laat het nieuw hout Radiant het licht door, dankzij transparante harslijnen. Het innovatieve bereik van Radiant werd ook erkend door de jury van de Interzum Award 2015, die het product de prestigieuze “Best of the Best” Award toekende.

Een h..

Ligna


WEINIG GROEP OP HET SALON LIGNA 2017 : DIGITALE PRODUCTIE TEN DIENSTE VAN DE KLANT


In 2017 begint het LIGNA salon met een nieuw oppervlakteconcept. Daarom zal de Weinig groep zijn complete gamma voor de bewerking van massief hout en afgeleide materialen voor de eerste keer voorstellen in gebouw 27. Onder het motto « THINK WEINIG » worden de klanten verwacht op een stand van 4000 m², voor een uniek aanbod voor ambachten en industrie. In de sector van het bewerken van massief hout, omvat het programma de segmenten schaven en vormgeven, debiet en optimali..


LIGNA PREVIEW


De grote lijnen zijn opgezet om van de editie 2017 van LIGNA een onmisbaar evenement te maken voor de sector van de houtindustrie, met alle veranderingen door elkaar.

Zoals dr. Andreas GRUCHOW, lid van het voorzittend comité van de Deutsche Messe AG, het al terecht zei tijdens de persconferentie op 14 februari, is de conjunctuur heel gunstig ondanks de daling van export naar Rusland, als gevolg van de sancties die de Europese overheden hebben o..


LIGNA 2015: 'S WERELDS NUMMER 1


  • Een sterkere innovatieve geest en internationale uitstraling dan ooit
  • Het evenement weerspiegelt snelle vooruitgang geboekt door industrie 4.0 in houtbewerking en houtverwerking
  • Wood Industry Summit een succes vanaf het begin
  • "Verrassende Veelzijdigheid" ontmoet grote belangstelling

Hannover. LIGNA 2015, die in Hannover op vrijdag 15 mei ten einde liep, was een groo..

GO! KTA DENDERMONDE EN HOGENT VALLEN UURRECORD MET HOUTEN FIETS AAN
GO! KTA DENDERMONDE EN HOGENT VALLEN UURRECORD MET HOUTEN FIETS AAN  

GO! KTA Dendermonde (opleiding hout) en HoGent (opleiding houttechnologie) ontwikkelden samen een hoogtechnologische houten fiets. Met deze fiets zal er op 29 september 2016 om 13u00 in het Vlaams Wielercentrum Eddy Merckx (Blaarmeersen Gent) een aanval op het uurrecord en het snelheidsrecord worden ondernomen.

De houten fiets kwam tot stand dankzij een uniek samenwerkingsverband tussen GO! KTA Dendermonde (secundaire school van het GO! onderwijs) en HoGent (hogeschool). De fietsis een knap staaltje van innovatie doordat deze VOLLEDIG in hout werd gefabriceerd. Dit betekent dat er voor de productie van zowel fietskader, stuur, lageringen, pedalen, wielen en ketting met verschillende soorten hout werd gewerkt.

Unieke samenwerking
GO! KTA Dendermonde en HoGent bieden elk een opleiding binnen de houtsector aan. Het was Etienne Moernaut van UNIZO Waas en Dender die de lijm vormde tussen de beide scholen. Tom Rydant (GO! KTA Dendermonde) had een reportage over de ‘splinterbike’ (een Engelse houten fiets) gezien en zag onmiddellijk potentieel. Paul Delcour (HoGent) was als gepassioneerd hoofdpraktijklector houttechnologie direct warm voor het idee en heeft er zijn sterke schouders ondergezet. Dankzij de gedrevenheid en de inzet voor de houtsector en hun leerlingen/studenten was deze unieke samenwerking mogelijk.

Een WIN-WIN…WIN
Beide scholen willen doorheen dit project hun houtafdeling en hun leerlingen/studenten in de picture zetten. Werken binnen de houtsector is boeiend, verrijkend en uitdagend. Dit innovatief project motiveert leerlingen/studenten in hun kennis over ‘de houtsector’. Het stimuleert hun vaardigheden door kritisch om te gaan met o.a. de verschillende houtsoorten. Leerlingen/studenten leren innovatief, creatief en probleemoplossingsgericht denken en handelen. Hun ondernemerschap wordt eveneens geprikkeld. Zo overweegt Jonas De Brauwer, één van de (oud-)studenten houttechnologie, om dit ontwerp verder te commercialiseren. Techniekonderwijs doorheen dit project stimuleren is één van de hoofddoelstellingen van GO! KTA Dendermonde en HoGent.

Wisselwerking GO! Ktad-HoGent
Twee studenten, Jonas De Brauwer en Dylan Liedts, werkten een bachelor-proef af in functie van de houten fiets. Leerlingen van de opleiding Hout en leerkrachten (Tim Haemelinck, Guido Claeyé, Eddy Straetman, Danny Van Sande, Géry Du-tré) van GO! KTA Dendermonde werkten nauw samen met Paul Delcour en zijn studenten. Workshops en overlegmomenten werden in Gent en Dendermonde georganiseerd. Alle teamleden en leerlingen van de opleiding hout(technologie) werden in beide scholen ingeschakeld.

Het ontwerp
De fiets heeft doorheen het project verschillende uitvoeringen gekend. Jonas De Brauwer ontwikkelde tijdens zijn bachelor-proef de uiteindelijke basis voor de definitieve fiets. Vanuit deze basis werden nog een aantal aanpassingen doorgevoerd. Leerlingen en leerkrachten van de opleiding carrosserie van GO! KTA Dendermonde hebben de fiets ‘gespoten’ met verschillende soorten vernis. Dit alles heeft voor het huidige ontwerp gezorgd.

De Ketting
De ketting is het meest innoverende onderdeel van de fiets. Bij aanvang van het project geloofde bijna niemand dat dit mogelijk zou zijn. Doorheen de jaren werden door vele anderen reeds diverse prototypes van fietsen in hout gefabriceerd, geen enkele heeft echter een volledig houten ketting. Er werden 3 kettingen in verschillende houtsoorten gemaakt. Elke ketting werd getest door de trekkracht op de ketting systematisch op te voeren. Een analyse van elke kettingbreuk werd gemaakt waarna verbeteringen werden aangebracht.

Wielerkledij
De vakgroep-voorzitter Hout-Textiel en Mode van HoGent, Alexandra De Raeve, heeft het project mee ondersteund. Binnen de opleiding Textiel en Mode van HoGent zal er gewerkt worden aan een innoverende fietsuitrusting.

Met dank aan…
Velen hebben meegewerkt aan de realisatie van dit project:

  • Leerlingen/studenten en leerkrachten/docenten van GO! KTA Dendermonde en HoGent in het bijzonder
  • Henk Somers van ‘Stageteam’ en ‘Eland’ ifv het ontwerp
  • Paul van houthandel Hertecant Oudegem (materiële ondersteuning)
  • Interieur Haemelinck uit Lokeren (machinale ondersteuning)
  • HoGent, opleiding Houttechnologie en GO! KTA Dendermonde, opleiding Hout (machinale en materiële ondersteuning)

Voor meer informatie
GO! KTA Dendermonde
Tom Rydant
Directeur
052 25 88 10
0475 37 44 26
tom.rydant@ktad.be


 [22/6/2016]

 KTA DENDERMONDE


WOOD-IT.BE  

WOOD-IT.BE BVBA G. KEYENLAAN 22 1160 BRUSSEL - Sitemap - Disclaimer - Contact: info@wood-it.be