transparenttransparent

woodLABMOVING IDEAS VAN BLUM OP INTERZUM


Klapdeursysteem wordt kleiner

Met de AVENTOS HK top brengt Blum een kleinere variant van het beproefde klapdeursysteem op de markt. Met zijn kleine inbouwgrootte en een hedendaags design van de afdekkap, integreert het beslagelement perfect in elke corpus. Het symmetrische systeem is eenvoudig aan beide zijden in de kast te monteren en dankzij de geïntegreerde, traploze openingshoekbegrenzer kan je exact bepalen hoe ver het front ..


BLUM POCKETDOOR & SPACE STEP


De stap naar nog meer opbergruimte

De invloed van de verstedelijking is nu al duidelijk voelbaar in onze woningen. Woonruimtes worden kleiner en dat zullen we in de toekomst meer en meer merken. Efficiënt omgaan met de beschikbaar (opberg)ruimte wordt één van de grote uitdagingen in de meubelbouw en daar weet Blum goed op in te spelen.

Op Interzum stelde Blum de SPACE STEP voor. Deze lade..


DECOSPAN SCOORT METEEN OP INTERZUM EN WINT TWEE AWARDS!


Keulen, 21/05/2019. Interzum is steeds 's werelds toonaangevende vakbeurs voor toeleveraniers naar de meubelindustrie en interieurontwerp. Op de grootste vakbeurs ter wereld in die branche zetten de exposanten nieuwe normen en bieden zij bezoekers uit de industrie en handel een overzicht van de meest baanbrekende innovaties in de sector. Decospan heeft dit volgens de jury uitmuntend gedaan en werd bekroond met twee prijzen: zowel het nieuwe Querkus Vintage I..


interzum AWARD 2019: DUBBELE WINST VOOR HETTICH


De prijswinnaars zijn ComfortSpin en ViZard by ambigence

Hettich won gisteravond maar liefst twee onderscheidingen voor productinnovaties. Het nieuwe klepbeslag ViZard by ambigence kreeg zelfs de onderscheiding 'Best of the Best'.

De uitreiking van de interzum awards 2019 vond plaats op 20 mei tijdens de legendarische interzum beursparty in het theater 'am Tanzbrunnen'. De jury van de in..


BLUM STELT NIEUWE INNOVATIES VOOR OP INTERZUM 2017


Interzum is dé plaats om de nieuwigheden uit de meubelindustrie te ontdekken. Ook beslagfabrikant Blum stelde er de nieuwste innovaties op het gebied van klapdeuren, scharnieren en ladesystemen voor aan het grote publiek. Deze nieuwigheden zullen pas volgend jaar beschikbaar zijn maar Blum licht op Interzum graag al een tipje van de sluier op.

Bewegingstechnologieën vereenvoudigd
Onder het centrale thema ‘Vier voor meer’ to..

Ligna


ALLEEN EN NOG HYPER PRODUCTIEF


Op de Ligna 2019 zien we dat veel gereedschappen zijn ontworpen om dode tijd te elimineren, de beweging van onderdelen te vergemakkelijken, repetitieve taken te elimineren zodat een schrijnwerker een dirigent wordt, wat leidt tot de robots en machines.

Stel je voor dat terwijl de CNC-machine met nesttafel al het werk doet van boren, frezen en snijden, de schrijnwerker andere taken kan uitvoeren, zoals het lijmen van de afkantbanden , of het same..


DE BIESSE DIGITALE FABRIEK OP LIGNA 2019: EEN WINNENDE ALLIANTIE TUSSEN MENS EN ROBOT


Pesaro, 15 mei 2019 - Bij LIGNA presenteert Biesse de toekomst van Industry 4.0: 6000 vierkante meter, waar automatisering en interconnectie een nog effectievere stimulans worden en het Automaction-concept tot leven brengen - de constante innovatieve geest van Biesse.

Ligna, een tweejaarlijks evenement, wordt gehouden in Hannover van 27 tot 31 mei 2019. Het is de toonaangevende vakbeurs als het gaat om machines, voorzieningen en..


EEN NIEUW HEFINRICHTING IS TOEGETREDEN TOT DE EUROTECH-PRODUCTPORTFOLIO


Het eT -Hover- univac- assortiment vacuümheftoestellen breidt zich uit: het omvat nu ook de nieuwe eT -Hover- univac-lijn . Het nieuw ontwikkelde hefinrichting is een compactere, lichtgewicht versie van de eT -Hover- univac . Net als zijn voorganger is het speciaal ontworpen voor het bouwen van gebieden.

De eT -Hover- univac is ontworpen als een hulpstuk voor kraan- en hefwerktuigen. Het is geschikt voor het heffen en verplaatsen van grote ladin..


WEINIG GROEP OP HET SALON LIGNA 2017 : DIGITALE PRODUCTIE TEN DIENSTE VAN DE KLANT


In 2017 begint het LIGNA salon met een nieuw oppervlakteconcept. Daarom zal de Weinig groep zijn complete gamma voor de bewerking van massief hout en afgeleide materialen voor de eerste keer voorstellen in gebouw 27. Onder het motto « THINK WEINIG » worden de klanten verwacht op een stand van 4000 m², voor een uniek aanbod voor ambachten en industrie. In de sector van het bewerken van massief hout, omvat het programma de segmenten schaven en vormgeven, debiet en optimali..


LIGNA PREVIEW


De grote lijnen zijn opgezet om van de editie 2017 van LIGNA een onmisbaar evenement te maken voor de sector van de houtindustrie, met alle veranderingen door elkaar.

Zoals dr. Andreas GRUCHOW, lid van het voorzittend comité van de Deutsche Messe AG, het al terecht zei tijdens de persconferentie op 14 februari, is de conjunctuur heel gunstig ondanks de daling van export naar Rusland, als gevolg van de sancties die de Europese overheden hebben o..

GO! KTA DENDERMONDE EN HOGENT VALLEN UURRECORD MET HOUTEN FIETS AAN
GO! KTA DENDERMONDE EN HOGENT VALLEN UURRECORD MET HOUTEN FIETS AAN  

GO! KTA Dendermonde (opleiding hout) en HoGent (opleiding houttechnologie) ontwikkelden samen een hoogtechnologische houten fiets. Met deze fiets zal er op 29 september 2016 om 13u00 in het Vlaams Wielercentrum Eddy Merckx (Blaarmeersen Gent) een aanval op het uurrecord en het snelheidsrecord worden ondernomen.

De houten fiets kwam tot stand dankzij een uniek samenwerkingsverband tussen GO! KTA Dendermonde (secundaire school van het GO! onderwijs) en HoGent (hogeschool). De fietsis een knap staaltje van innovatie doordat deze VOLLEDIG in hout werd gefabriceerd. Dit betekent dat er voor de productie van zowel fietskader, stuur, lageringen, pedalen, wielen en ketting met verschillende soorten hout werd gewerkt.

Unieke samenwerking
GO! KTA Dendermonde en HoGent bieden elk een opleiding binnen de houtsector aan. Het was Etienne Moernaut van UNIZO Waas en Dender die de lijm vormde tussen de beide scholen. Tom Rydant (GO! KTA Dendermonde) had een reportage over de ‘splinterbike’ (een Engelse houten fiets) gezien en zag onmiddellijk potentieel. Paul Delcour (HoGent) was als gepassioneerd hoofdpraktijklector houttechnologie direct warm voor het idee en heeft er zijn sterke schouders ondergezet. Dankzij de gedrevenheid en de inzet voor de houtsector en hun leerlingen/studenten was deze unieke samenwerking mogelijk.

Een WIN-WIN…WIN
Beide scholen willen doorheen dit project hun houtafdeling en hun leerlingen/studenten in de picture zetten. Werken binnen de houtsector is boeiend, verrijkend en uitdagend. Dit innovatief project motiveert leerlingen/studenten in hun kennis over ‘de houtsector’. Het stimuleert hun vaardigheden door kritisch om te gaan met o.a. de verschillende houtsoorten. Leerlingen/studenten leren innovatief, creatief en probleemoplossingsgericht denken en handelen. Hun ondernemerschap wordt eveneens geprikkeld. Zo overweegt Jonas De Brauwer, één van de (oud-)studenten houttechnologie, om dit ontwerp verder te commercialiseren. Techniekonderwijs doorheen dit project stimuleren is één van de hoofddoelstellingen van GO! KTA Dendermonde en HoGent.

Wisselwerking GO! Ktad-HoGent
Twee studenten, Jonas De Brauwer en Dylan Liedts, werkten een bachelor-proef af in functie van de houten fiets. Leerlingen van de opleiding Hout en leerkrachten (Tim Haemelinck, Guido Claeyé, Eddy Straetman, Danny Van Sande, Géry Du-tré) van GO! KTA Dendermonde werkten nauw samen met Paul Delcour en zijn studenten. Workshops en overlegmomenten werden in Gent en Dendermonde georganiseerd. Alle teamleden en leerlingen van de opleiding hout(technologie) werden in beide scholen ingeschakeld.

Het ontwerp
De fiets heeft doorheen het project verschillende uitvoeringen gekend. Jonas De Brauwer ontwikkelde tijdens zijn bachelor-proef de uiteindelijke basis voor de definitieve fiets. Vanuit deze basis werden nog een aantal aanpassingen doorgevoerd. Leerlingen en leerkrachten van de opleiding carrosserie van GO! KTA Dendermonde hebben de fiets ‘gespoten’ met verschillende soorten vernis. Dit alles heeft voor het huidige ontwerp gezorgd.

De Ketting
De ketting is het meest innoverende onderdeel van de fiets. Bij aanvang van het project geloofde bijna niemand dat dit mogelijk zou zijn. Doorheen de jaren werden door vele anderen reeds diverse prototypes van fietsen in hout gefabriceerd, geen enkele heeft echter een volledig houten ketting. Er werden 3 kettingen in verschillende houtsoorten gemaakt. Elke ketting werd getest door de trekkracht op de ketting systematisch op te voeren. Een analyse van elke kettingbreuk werd gemaakt waarna verbeteringen werden aangebracht.

Wielerkledij
De vakgroep-voorzitter Hout-Textiel en Mode van HoGent, Alexandra De Raeve, heeft het project mee ondersteund. Binnen de opleiding Textiel en Mode van HoGent zal er gewerkt worden aan een innoverende fietsuitrusting.

Met dank aan…
Velen hebben meegewerkt aan de realisatie van dit project:

  • Leerlingen/studenten en leerkrachten/docenten van GO! KTA Dendermonde en HoGent in het bijzonder
  • Henk Somers van ‘Stageteam’ en ‘Eland’ ifv het ontwerp
  • Paul van houthandel Hertecant Oudegem (materiële ondersteuning)
  • Interieur Haemelinck uit Lokeren (machinale ondersteuning)
  • HoGent, opleiding Houttechnologie en GO! KTA Dendermonde, opleiding Hout (machinale en materiële ondersteuning)

Voor meer informatie
GO! KTA Dendermonde
Tom Rydant
Directeur
052 25 88 10
0475 37 44 26
tom.rydant@ktad.be


 [22/6/2016]

 KTA DENDERMONDE


WOOD-IT.BE  

WOOD-IT.BE BVBA G. KEYENLAAN 22 1160 BRUSSEL - Sitemap - Disclaimer - Contact: info@wood-it.be