woodLAB

Newsdesk woodweblab


BLUM STELT NIEUWE INNOVATIES VOOR OP INTERZUM 2017


Interzum is dé plaats om de nieuwigheden uit de meubelindustrie te ontdekken. Ook beslagfabrikant Blum stelde er de nieuwste innovaties op het gebied van klapdeuren, scharnieren en ladesystemen voor aan het grote publiek. Deze nieuwigheden zullen pas volgend jaar beschikbaar zijn maar Blum licht op Interzum graag al een tipje van de sluier op.

Bewegingstechnologieën vereenvoudigd
Onder het centrale thema ‘Vier voor meer’ to..


NIEUW BIJ STILLEMANS


STILLEMANS produceert hoge kwaliteit kunststof profielen. We ontwikkelen voortdurend nieuwe modellen. Vandaag hebben we meer dan 5000 profielen en accessoires beschikbaar.

STILLEMANS biedt u een totaaloplossing voor uw profielen. Wat we nog niet in huis hebben, kunnen we voor u ontwikkelen.

STILLEMANS maakt o.a. LED profielen, kantenband en handles – beschikbaar in een groot gamma afwerkingen en kleuren.


INTERZUM 2017: DECOSPAN IS GERICHT OP MERKEN EN BELEVING


Decospan, de Belgische leverancier van gefineerde panelen en een marktleider in Europa, is opnieuw van de partij in Keulen in hal 6. Deze editie echter met een aanzienlijk grotere stand en in plaats van links, meer naar rechts in de hal, en dicht bij de Piazza en centrale boulevard (C041). “Ook de look van de beursstand zal helemaal anders zijn dan in voorgaande jaren.” zegt Wouter Polfliet, brand manager van division panels en mede verantwoordelijk voor de marketing en ..


interzum 2017 - PREVIEW


Over precies 118 dagen gaat de vakbeurs Interzum van start in Keulen. De organisatoren zijn terecht koplopers te noemen op vlak van innovatie in de interieurbouw en de meubelindustrie. Elke twee jaar legt Interzum de basis voor toekomstige ontwikkelingen in deze industrie, dankzij de wisselwerking tussen exposanten en designers uit de hele wereld, die in de rij zullen staan voor dit niet te missen evenement. De exposanten (verdeeld over 10 beurshallen) lijken deze wissel..


ALPI STELT VOOR: RADIANT, HET HOUT DAT LEEFT VAN HET LICHT, PRIJS ‘BEST OF THE BEST’ INTERZUM AWARD 2015


Gedurende het International Year of Light and Light-Based Technologies, geïntroduceerd door UNESCO, is licht het sleutelbegrip van het ALPI hout. Als bekroning van de nieuwigheden onder de producten laat het nieuw hout Radiant het licht door, dankzij transparante harslijnen. Het innovatieve bereik van Radiant werd ook erkend door de jury van de Interzum Award 2015, die het product de prestigieuze “Best of the Best” Award toekende.

Een h..

Ligna


WEINIG GROEP OP HET SALON LIGNA 2017 : DIGITALE PRODUCTIE TEN DIENSTE VAN DE KLANT


In 2017 begint het LIGNA salon met een nieuw oppervlakteconcept. Daarom zal de Weinig groep zijn complete gamma voor de bewerking van massief hout en afgeleide materialen voor de eerste keer voorstellen in gebouw 27. Onder het motto « THINK WEINIG » worden de klanten verwacht op een stand van 4000 m², voor een uniek aanbod voor ambachten en industrie. In de sector van het bewerken van massief hout, omvat het programma de segmenten schaven en vormgeven, debiet en optimali..


LIGNA PREVIEW


De grote lijnen zijn opgezet om van de editie 2017 van LIGNA een onmisbaar evenement te maken voor de sector van de houtindustrie, met alle veranderingen door elkaar.

Zoals dr. Andreas GRUCHOW, lid van het voorzittend comité van de Deutsche Messe AG, het al terecht zei tijdens de persconferentie op 14 februari, is de conjunctuur heel gunstig ondanks de daling van export naar Rusland, als gevolg van de sancties die de Europese overheden hebben o..


LIGNA 2015: 'S WERELDS NUMMER 1


  • Een sterkere innovatieve geest en internationale uitstraling dan ooit
  • Het evenement weerspiegelt snelle vooruitgang geboekt door industrie 4.0 in houtbewerking en houtverwerking
  • Wood Industry Summit een succes vanaf het begin
  • "Verrassende Veelzijdigheid" ontmoet grote belangstelling

Hannover. LIGNA 2015, die in Hannover op vrijdag 15 mei ten einde liep, was een groo..

IN HET TIJDPERK VAN CNC BESTUURDE MACHINES BEHOUDT HET 2D DESIGN – DOORSNEDEN, HOOGTEVERSCHILLEN, AFMETINGEN – AL ZIJN WAARDE
IN HET TIJDPERK VAN CNC BESTUURDE MACHINES BEHOUDT HET 2D DESIGN – DOORSNEDEN, HOOGTEVERSCHILLEN, AFMETINGEN – AL ZIJN WAARDE  

In de afgelopen jaren is de intrede van NC machines in kleine werkplaatsen voor meubels op maat blijven toenemen. Dit is natuurlijk goed nieuws, omdat het aantoont dat deze vakmensen zich heel bewust zijn van de verhoging van de productiviteit, de geleverde kwaliteit en het comfort dat deze machines kunnen bieden.

Toch tekenen veel vaklui hun projecten in 3D voor een presentatie aan de klant. Bijvoorbeeld met SketchUp of andere toepassingen specifiek ontworpen voor houtbewerking, zoals woodLAB voorbeeld. Hoewel SketchUp een uiterst makkelijk te gebruiken en gratis tool is, heeft het één groot nadeel: het is geen solide modelling tool en men verkrijgt geen informatie over fabricatie of gebruikte materialen.

Daarom, zodra het project is verkocht door de ambachtsman, moet de timmerman alles opnieuw tekenen in AutoCAD bijvoorbeeld. Wat een verspilling van tijd! Het ideale is dus om te werken met 3D-software ontwikkeld voor timmerwerk. Deze zijn altijd voorzien van een aansluitingsmodule (optioneel) naar een CNC. Men zou dan denken dat het niet nodig is om planmatige schetsen te tekenen met afmetingen en hoogteverschillen omdat de programma’s voor de machine automatisch worden aangemaakt.

Ik zag net het tegenovergestelde. Sterker nog, de 2D-tekening behoudt grote waarde op het gebied van communicatie met zowel de werkplaats als de klant.

In het eerste geval zal het de aandacht vestigen op een aantal details van de assemblage bijvoorbeeld, en in de tweede, zal het gehele project aan de eindklant worden gepresenteerd in detail en vanuit verschillende standpunten, zodat beide partijen, de vakman en de klant het eens zijn over het ontwerp. In geval van betwisting later, zal dit document van groot belang zijn. Een mooie presentatie heeft altijd een positief effect op de klant. Het zal uw goede organisatie tonen.


RELATIE DYNAMISCH 3D - 2D
In de vorige paragraaf, benadrukte ik het belang van 2D. Maar op het eerste gezicht zou men zich zorgen kunnen maken over het werk dat dit met zich meebrengt. Dit wordt echter behoorlijk verminderd omdat er een dynamische koppeling bestaat tussen het 3D-object en het 2D-object.

Het is duidelijk dat men moet werken met een parametrische 3D CAD die deze dynamische link genereert. Elke wijziging van het 3D-object wordt automatisch bijgewerkt in het 2D-object! Een toepassing zoals woodLAB doet dit. Ze genereert ook de debet vouchers, en een berekening van de kosten van materialen (hout, panelen en afkantbanden), en een overzicht van de hardware die wordt gebruikt in het 3D-project met hun aankoopwaarde.

Marc Van Uytvanck
mvu@wood-it.be
0478/28.49.43


 [23/11/2016]

 woodlab


WOOD-IT.BE  

WOOD-IT.BE BVBA G. KEYENLAAN 22 1160 BRUSSEL - Sitemap - Disclaimer - Contact: info@wood-it.be