transparenttransparent

woodLABMOVING IDEAS VAN BLUM OP INTERZUM


Klapdeursysteem wordt kleiner

Met de AVENTOS HK top brengt Blum een kleinere variant van het beproefde klapdeursysteem op de markt. Met zijn kleine inbouwgrootte en een hedendaags design van de afdekkap, integreert het beslagelement perfect in elke corpus. Het symmetrische systeem is eenvoudig aan beide zijden in de kast te monteren en dankzij de geïntegreerde, traploze openingshoekbegrenzer kan je exact bepalen hoe ver het front ..


BLUM POCKETDOOR & SPACE STEP


De stap naar nog meer opbergruimte

De invloed van de verstedelijking is nu al duidelijk voelbaar in onze woningen. Woonruimtes worden kleiner en dat zullen we in de toekomst meer en meer merken. Efficiënt omgaan met de beschikbaar (opberg)ruimte wordt één van de grote uitdagingen in de meubelbouw en daar weet Blum goed op in te spelen.

Op Interzum stelde Blum de SPACE STEP voor. Deze lade..


DECOSPAN SCOORT METEEN OP INTERZUM EN WINT TWEE AWARDS!


Keulen, 21/05/2019. Interzum is steeds 's werelds toonaangevende vakbeurs voor toeleveraniers naar de meubelindustrie en interieurontwerp. Op de grootste vakbeurs ter wereld in die branche zetten de exposanten nieuwe normen en bieden zij bezoekers uit de industrie en handel een overzicht van de meest baanbrekende innovaties in de sector. Decospan heeft dit volgens de jury uitmuntend gedaan en werd bekroond met twee prijzen: zowel het nieuwe Querkus Vintage I..


interzum AWARD 2019: DUBBELE WINST VOOR HETTICH


De prijswinnaars zijn ComfortSpin en ViZard by ambigence

Hettich won gisteravond maar liefst twee onderscheidingen voor productinnovaties. Het nieuwe klepbeslag ViZard by ambigence kreeg zelfs de onderscheiding 'Best of the Best'.

De uitreiking van de interzum awards 2019 vond plaats op 20 mei tijdens de legendarische interzum beursparty in het theater 'am Tanzbrunnen'. De jury van de in..


BLUM STELT NIEUWE INNOVATIES VOOR OP INTERZUM 2017


Interzum is dé plaats om de nieuwigheden uit de meubelindustrie te ontdekken. Ook beslagfabrikant Blum stelde er de nieuwste innovaties op het gebied van klapdeuren, scharnieren en ladesystemen voor aan het grote publiek. Deze nieuwigheden zullen pas volgend jaar beschikbaar zijn maar Blum licht op Interzum graag al een tipje van de sluier op.

Bewegingstechnologieën vereenvoudigd
Onder het centrale thema ‘Vier voor meer’ to..

Ligna


ALLEEN EN NOG HYPER PRODUCTIEF


Op de Ligna 2019 zien we dat veel gereedschappen zijn ontworpen om dode tijd te elimineren, de beweging van onderdelen te vergemakkelijken, repetitieve taken te elimineren zodat een schrijnwerker een dirigent wordt, wat leidt tot de robots en machines.

Stel je voor dat terwijl de CNC-machine met nesttafel al het werk doet van boren, frezen en snijden, de schrijnwerker andere taken kan uitvoeren, zoals het lijmen van de afkantbanden , of het same..


DE BIESSE DIGITALE FABRIEK OP LIGNA 2019: EEN WINNENDE ALLIANTIE TUSSEN MENS EN ROBOT


Pesaro, 15 mei 2019 - Bij LIGNA presenteert Biesse de toekomst van Industry 4.0: 6000 vierkante meter, waar automatisering en interconnectie een nog effectievere stimulans worden en het Automaction-concept tot leven brengen - de constante innovatieve geest van Biesse.

Ligna, een tweejaarlijks evenement, wordt gehouden in Hannover van 27 tot 31 mei 2019. Het is de toonaangevende vakbeurs als het gaat om machines, voorzieningen en..


EEN NIEUW HEFINRICHTING IS TOEGETREDEN TOT DE EUROTECH-PRODUCTPORTFOLIO


Het eT -Hover- univac- assortiment vacuümheftoestellen breidt zich uit: het omvat nu ook de nieuwe eT -Hover- univac-lijn . Het nieuw ontwikkelde hefinrichting is een compactere, lichtgewicht versie van de eT -Hover- univac . Net als zijn voorganger is het speciaal ontworpen voor het bouwen van gebieden.

De eT -Hover- univac is ontworpen als een hulpstuk voor kraan- en hefwerktuigen. Het is geschikt voor het heffen en verplaatsen van grote ladin..


WEINIG GROEP OP HET SALON LIGNA 2017 : DIGITALE PRODUCTIE TEN DIENSTE VAN DE KLANT


In 2017 begint het LIGNA salon met een nieuw oppervlakteconcept. Daarom zal de Weinig groep zijn complete gamma voor de bewerking van massief hout en afgeleide materialen voor de eerste keer voorstellen in gebouw 27. Onder het motto « THINK WEINIG » worden de klanten verwacht op een stand van 4000 m², voor een uniek aanbod voor ambachten en industrie. In de sector van het bewerken van massief hout, omvat het programma de segmenten schaven en vormgeven, debiet en optimali..


LIGNA PREVIEW


De grote lijnen zijn opgezet om van de editie 2017 van LIGNA een onmisbaar evenement te maken voor de sector van de houtindustrie, met alle veranderingen door elkaar.

Zoals dr. Andreas GRUCHOW, lid van het voorzittend comité van de Deutsche Messe AG, het al terecht zei tijdens de persconferentie op 14 februari, is de conjunctuur heel gunstig ondanks de daling van export naar Rusland, als gevolg van de sancties die de Europese overheden hebben o..

IN HET TIJDPERK VAN CNC BESTUURDE MACHINES BEHOUDT HET 2D DESIGN – DOORSNEDEN, HOOGTEVERSCHILLEN, AFMETINGEN – AL ZIJN WAARDE
IN HET TIJDPERK VAN CNC BESTUURDE MACHINES BEHOUDT HET 2D DESIGN – DOORSNEDEN, HOOGTEVERSCHILLEN, AFMETINGEN – AL ZIJN WAARDE  

In de afgelopen jaren is de intrede van NC machines in kleine werkplaatsen voor meubels op maat blijven toenemen. Dit is natuurlijk goed nieuws, omdat het aantoont dat deze vakmensen zich heel bewust zijn van de verhoging van de productiviteit, de geleverde kwaliteit en het comfort dat deze machines kunnen bieden.

Toch tekenen veel vaklui hun projecten in 3D voor een presentatie aan de klant. Bijvoorbeeld met SketchUp of andere toepassingen specifiek ontworpen voor houtbewerking, zoals woodLAB voorbeeld. Hoewel SketchUp een uiterst makkelijk te gebruiken en gratis tool is, heeft het één groot nadeel: het is geen solide modelling tool en men verkrijgt geen informatie over fabricatie of gebruikte materialen.

Daarom, zodra het project is verkocht door de ambachtsman, moet de timmerman alles opnieuw tekenen in AutoCAD bijvoorbeeld. Wat een verspilling van tijd! Het ideale is dus om te werken met 3D-software ontwikkeld voor timmerwerk. Deze zijn altijd voorzien van een aansluitingsmodule (optioneel) naar een CNC. Men zou dan denken dat het niet nodig is om planmatige schetsen te tekenen met afmetingen en hoogteverschillen omdat de programma’s voor de machine automatisch worden aangemaakt.

Ik zag net het tegenovergestelde. Sterker nog, de 2D-tekening behoudt grote waarde op het gebied van communicatie met zowel de werkplaats als de klant.

In het eerste geval zal het de aandacht vestigen op een aantal details van de assemblage bijvoorbeeld, en in de tweede, zal het gehele project aan de eindklant worden gepresenteerd in detail en vanuit verschillende standpunten, zodat beide partijen, de vakman en de klant het eens zijn over het ontwerp. In geval van betwisting later, zal dit document van groot belang zijn. Een mooie presentatie heeft altijd een positief effect op de klant. Het zal uw goede organisatie tonen.


RELATIE DYNAMISCH 3D - 2D
In de vorige paragraaf, benadrukte ik het belang van 2D. Maar op het eerste gezicht zou men zich zorgen kunnen maken over het werk dat dit met zich meebrengt. Dit wordt echter behoorlijk verminderd omdat er een dynamische koppeling bestaat tussen het 3D-object en het 2D-object.

Het is duidelijk dat men moet werken met een parametrische 3D CAD die deze dynamische link genereert. Elke wijziging van het 3D-object wordt automatisch bijgewerkt in het 2D-object! Een toepassing zoals woodLAB doet dit. Ze genereert ook de debet vouchers, en een berekening van de kosten van materialen (hout, panelen en afkantbanden), en een overzicht van de hardware die wordt gebruikt in het 3D-project met hun aankoopwaarde.

Marc Van Uytvanck
mvu@wood-it.be
0478/28.49.43


 [23/11/2016]

 woodlab


WOOD-IT.BE  

WOOD-IT.BE BVBA G. KEYENLAAN 22 1160 BRUSSEL - Sitemap - Disclaimer - Contact: info@wood-it.be