woodLAB

Newsdesk woodweblab


BLUM STELT NIEUWE INNOVATIES VOOR OP INTERZUM 2017


Interzum is dé plaats om de nieuwigheden uit de meubelindustrie te ontdekken. Ook beslagfabrikant Blum stelde er de nieuwste innovaties op het gebied van klapdeuren, scharnieren en ladesystemen voor aan het grote publiek. Deze nieuwigheden zullen pas volgend jaar beschikbaar zijn maar Blum licht op Interzum graag al een tipje van de sluier op.

Bewegingstechnologieën vereenvoudigd
Onder het centrale thema ‘Vier voor meer’ to..


NIEUW BIJ STILLEMANS


STILLEMANS produceert hoge kwaliteit kunststof profielen. We ontwikkelen voortdurend nieuwe modellen. Vandaag hebben we meer dan 5000 profielen en accessoires beschikbaar.

STILLEMANS biedt u een totaaloplossing voor uw profielen. Wat we nog niet in huis hebben, kunnen we voor u ontwikkelen.

STILLEMANS maakt o.a. LED profielen, kantenband en handles – beschikbaar in een groot gamma afwerkingen en kleuren.


INTERZUM 2017: DECOSPAN IS GERICHT OP MERKEN EN BELEVING


Decospan, de Belgische leverancier van gefineerde panelen en een marktleider in Europa, is opnieuw van de partij in Keulen in hal 6. Deze editie echter met een aanzienlijk grotere stand en in plaats van links, meer naar rechts in de hal, en dicht bij de Piazza en centrale boulevard (C041). “Ook de look van de beursstand zal helemaal anders zijn dan in voorgaande jaren.” zegt Wouter Polfliet, brand manager van division panels en mede verantwoordelijk voor de marketing en ..


interzum 2017 - PREVIEW


Over precies 118 dagen gaat de vakbeurs Interzum van start in Keulen. De organisatoren zijn terecht koplopers te noemen op vlak van innovatie in de interieurbouw en de meubelindustrie. Elke twee jaar legt Interzum de basis voor toekomstige ontwikkelingen in deze industrie, dankzij de wisselwerking tussen exposanten en designers uit de hele wereld, die in de rij zullen staan voor dit niet te missen evenement. De exposanten (verdeeld over 10 beurshallen) lijken deze wissel..


ALPI STELT VOOR: RADIANT, HET HOUT DAT LEEFT VAN HET LICHT, PRIJS ‘BEST OF THE BEST’ INTERZUM AWARD 2015


Gedurende het International Year of Light and Light-Based Technologies, geïntroduceerd door UNESCO, is licht het sleutelbegrip van het ALPI hout. Als bekroning van de nieuwigheden onder de producten laat het nieuw hout Radiant het licht door, dankzij transparante harslijnen. Het innovatieve bereik van Radiant werd ook erkend door de jury van de Interzum Award 2015, die het product de prestigieuze “Best of the Best” Award toekende.

Een h..

Ligna


WEINIG GROEP OP HET SALON LIGNA 2017 : DIGITALE PRODUCTIE TEN DIENSTE VAN DE KLANT


In 2017 begint het LIGNA salon met een nieuw oppervlakteconcept. Daarom zal de Weinig groep zijn complete gamma voor de bewerking van massief hout en afgeleide materialen voor de eerste keer voorstellen in gebouw 27. Onder het motto « THINK WEINIG » worden de klanten verwacht op een stand van 4000 m², voor een uniek aanbod voor ambachten en industrie. In de sector van het bewerken van massief hout, omvat het programma de segmenten schaven en vormgeven, debiet en optimali..


LIGNA PREVIEW


De grote lijnen zijn opgezet om van de editie 2017 van LIGNA een onmisbaar evenement te maken voor de sector van de houtindustrie, met alle veranderingen door elkaar.

Zoals dr. Andreas GRUCHOW, lid van het voorzittend comité van de Deutsche Messe AG, het al terecht zei tijdens de persconferentie op 14 februari, is de conjunctuur heel gunstig ondanks de daling van export naar Rusland, als gevolg van de sancties die de Europese overheden hebben o..


LIGNA 2015: 'S WERELDS NUMMER 1


  • Een sterkere innovatieve geest en internationale uitstraling dan ooit
  • Het evenement weerspiegelt snelle vooruitgang geboekt door industrie 4.0 in houtbewerking en houtverwerking
  • Wood Industry Summit een succes vanaf het begin
  • "Verrassende Veelzijdigheid" ontmoet grote belangstelling

Hannover. LIGNA 2015, die in Hannover op vrijdag 15 mei ten einde liep, was een groo..

28 ACCOYA HOUTEN VLAGGEN ALS ZONWERING
28 ACCOYA HOUTEN VLAGGEN ALS ZONWERING  

De opvallende gevel van het marinegebouw in Amsterdam bestaat uit Accoya houten zonwering in de vorm van de 28 vlaggen van alle landen van de Europese Unie. De voormalige academie voor elektrotechniek van de Koninklijke Marine in Amsterdam werd in het najaar van 2015 gerenoveerd om dienst te doen als hoofdgebouw voor vergaderingen tijdens het Nederlands voorzitterschap van de Europese Unie. Nu is het in gebruik als bedrijfsverzamelgebouw voor diverse internationale, jonge bedrijven.

Het marineterrein in Amsterdam is oorspronkelijk een hermetisch afgesloten gedeelte van de stad. Tot het moment waarop de Koninklijke Marine in 2013 besloot de locatie gefaseerd te verlaten en het open te stellen voor publieke doeleinden. Het lesgebouw genaamd ‘27E' was leeg en volledig gestript toen de Nederlandse regering besloot dat het begin 2016 dienst kon doen als congresgebouw voor de bijeenkomsten van Europese ministers en ambtenaren. In anderhalf jaar tijd realiseerde Bureau SLA samen met aannemer Prins Bouw uit ’t Harde de gehele renovatie met een opvallende toepassing van Accoya.

Markant visitekaartje
In het betonnen casco zorgen grote raampartijen aan de twee lange zijdes van het gebouw voor voldoende lichtinval. Aan de zuidkant zijn de 3-dimensionale Accoya houten vlaggen bevestigd, die zorgen voor schaduw wanneer de zon op de gevel schijnt. Architect Peter van Assche van Bureau SLA koos om uiteenlopende redenen voor Accoya hout. Het zou onder andere een markant visitekaartje zijn voor Nederland als producent van duurzaam hout.

Accoya Een andere belangrijke reden voor de keuze is de kwaliteit van Accoya. Het hout heeft als eigenschap precies in vorm te blijven voor minstens 50 jaar en behoeft geen onderhoud. Daardoor kunnen de 28 vlaggen die zo beeldbepalend zijn voor het gebouw, in uitstekende staat blijven.

Montage
Voor het 3-dimensionale effect zijn zes Accoya houten balken van 70mm bij 140mm gestapeld en vastgemaakt aan het raamkozijn. De kozijnen zijn van gemoffeld staal, waar draadstalen stangen uitsteken. Het hout heeft op dezelfde hoogte gaten, waar een kunststof buis doorheen steekt. Deze buis is over het draadstaal geschoven waardoor de vlaggen vastzitten. In totaal is er voor de gevelelementen 10 kubieke meter hout gebruikt. Het Accoya is behandeld met de transparante beits Induline GW-310, zodat het hout zijn oorspronkelijke blanke uitstraling behoudt. Uiteindelijk is Gebouw 27E om logistieke redenen niet in gebruik genomen tijdens de bijeenkomsten met de Europese Unie. De 28 Accoya houten vlaggen vertegenwoordigen nu de uiteenlopende nationaliteiten van de werknemers van een van de bedrijven die op dit moment 27E als kantoorplek huren.

Accoya hout is het resultaat van decennia aan Nederlands onderzoek en ontwikkeling. Dankzij een milieuvriendelijke, op azijn gebaseerde houtmodificatie technologie – acetylatie – krijgt snelgroeiend naaldhout de eigenschappen van het allerbeste tropische hardhout. Accoya is het meest toonaangevende gemodificeerd hout ter wereld. Krachtig, mooi, duurzaam en zeer geschikt voor gebruik buitenshuis.

 [29/3/2017]

 Accoya


WOOD-IT.BE  

WOOD-IT.BE BVBA G. KEYENLAAN 22 1160 BRUSSEL - Sitemap - Disclaimer - Contact: info@wood-it.be