transparenttransparent

woodLABMOVING IDEAS VAN BLUM OP INTERZUM


Klapdeursysteem wordt kleiner

Met de AVENTOS HK top brengt Blum een kleinere variant van het beproefde klapdeursysteem op de markt. Met zijn kleine inbouwgrootte en een hedendaags design van de afdekkap, integreert het beslagelement perfect in elke corpus. Het symmetrische systeem is eenvoudig aan beide zijden in de kast te monteren en dankzij de geïntegreerde, traploze openingshoekbegrenzer kan je exact bepalen hoe ver het front ..


BLUM POCKETDOOR & SPACE STEP


De stap naar nog meer opbergruimte

De invloed van de verstedelijking is nu al duidelijk voelbaar in onze woningen. Woonruimtes worden kleiner en dat zullen we in de toekomst meer en meer merken. Efficiënt omgaan met de beschikbaar (opberg)ruimte wordt één van de grote uitdagingen in de meubelbouw en daar weet Blum goed op in te spelen.

Op Interzum stelde Blum de SPACE STEP voor. Deze lade..


DECOSPAN SCOORT METEEN OP INTERZUM EN WINT TWEE AWARDS!


Keulen, 21/05/2019. Interzum is steeds 's werelds toonaangevende vakbeurs voor toeleveraniers naar de meubelindustrie en interieurontwerp. Op de grootste vakbeurs ter wereld in die branche zetten de exposanten nieuwe normen en bieden zij bezoekers uit de industrie en handel een overzicht van de meest baanbrekende innovaties in de sector. Decospan heeft dit volgens de jury uitmuntend gedaan en werd bekroond met twee prijzen: zowel het nieuwe Querkus Vintage I..


interzum AWARD 2019: DUBBELE WINST VOOR HETTICH


De prijswinnaars zijn ComfortSpin en ViZard by ambigence

Hettich won gisteravond maar liefst twee onderscheidingen voor productinnovaties. Het nieuwe klepbeslag ViZard by ambigence kreeg zelfs de onderscheiding 'Best of the Best'.

De uitreiking van de interzum awards 2019 vond plaats op 20 mei tijdens de legendarische interzum beursparty in het theater 'am Tanzbrunnen'. De jury van de in..


BLUM STELT NIEUWE INNOVATIES VOOR OP INTERZUM 2017


Interzum is dé plaats om de nieuwigheden uit de meubelindustrie te ontdekken. Ook beslagfabrikant Blum stelde er de nieuwste innovaties op het gebied van klapdeuren, scharnieren en ladesystemen voor aan het grote publiek. Deze nieuwigheden zullen pas volgend jaar beschikbaar zijn maar Blum licht op Interzum graag al een tipje van de sluier op.

Bewegingstechnologieën vereenvoudigd
Onder het centrale thema ‘Vier voor meer’ to..

Ligna


ALLEEN EN NOG HYPER PRODUCTIEF


Op de Ligna 2019 zien we dat veel gereedschappen zijn ontworpen om dode tijd te elimineren, de beweging van onderdelen te vergemakkelijken, repetitieve taken te elimineren zodat een schrijnwerker een dirigent wordt, wat leidt tot de robots en machines.

Stel je voor dat terwijl de CNC-machine met nesttafel al het werk doet van boren, frezen en snijden, de schrijnwerker andere taken kan uitvoeren, zoals het lijmen van de afkantbanden , of het same..


DE BIESSE DIGITALE FABRIEK OP LIGNA 2019: EEN WINNENDE ALLIANTIE TUSSEN MENS EN ROBOT


Pesaro, 15 mei 2019 - Bij LIGNA presenteert Biesse de toekomst van Industry 4.0: 6000 vierkante meter, waar automatisering en interconnectie een nog effectievere stimulans worden en het Automaction-concept tot leven brengen - de constante innovatieve geest van Biesse.

Ligna, een tweejaarlijks evenement, wordt gehouden in Hannover van 27 tot 31 mei 2019. Het is de toonaangevende vakbeurs als het gaat om machines, voorzieningen en..


EEN NIEUW HEFINRICHTING IS TOEGETREDEN TOT DE EUROTECH-PRODUCTPORTFOLIO


Het eT -Hover- univac- assortiment vacuümheftoestellen breidt zich uit: het omvat nu ook de nieuwe eT -Hover- univac-lijn . Het nieuw ontwikkelde hefinrichting is een compactere, lichtgewicht versie van de eT -Hover- univac . Net als zijn voorganger is het speciaal ontworpen voor het bouwen van gebieden.

De eT -Hover- univac is ontworpen als een hulpstuk voor kraan- en hefwerktuigen. Het is geschikt voor het heffen en verplaatsen van grote ladin..


WEINIG GROEP OP HET SALON LIGNA 2017 : DIGITALE PRODUCTIE TEN DIENSTE VAN DE KLANT


In 2017 begint het LIGNA salon met een nieuw oppervlakteconcept. Daarom zal de Weinig groep zijn complete gamma voor de bewerking van massief hout en afgeleide materialen voor de eerste keer voorstellen in gebouw 27. Onder het motto « THINK WEINIG » worden de klanten verwacht op een stand van 4000 m², voor een uniek aanbod voor ambachten en industrie. In de sector van het bewerken van massief hout, omvat het programma de segmenten schaven en vormgeven, debiet en optimali..


LIGNA PREVIEW


De grote lijnen zijn opgezet om van de editie 2017 van LIGNA een onmisbaar evenement te maken voor de sector van de houtindustrie, met alle veranderingen door elkaar.

Zoals dr. Andreas GRUCHOW, lid van het voorzittend comité van de Deutsche Messe AG, het al terecht zei tijdens de persconferentie op 14 februari, is de conjunctuur heel gunstig ondanks de daling van export naar Rusland, als gevolg van de sancties die de Europese overheden hebben o..

28 ACCOYA HOUTEN VLAGGEN ALS ZONWERING
28 ACCOYA HOUTEN VLAGGEN ALS ZONWERING  

De opvallende gevel van het marinegebouw in Amsterdam bestaat uit Accoya houten zonwering in de vorm van de 28 vlaggen van alle landen van de Europese Unie. De voormalige academie voor elektrotechniek van de Koninklijke Marine in Amsterdam werd in het najaar van 2015 gerenoveerd om dienst te doen als hoofdgebouw voor vergaderingen tijdens het Nederlands voorzitterschap van de Europese Unie. Nu is het in gebruik als bedrijfsverzamelgebouw voor diverse internationale, jonge bedrijven.

Het marineterrein in Amsterdam is oorspronkelijk een hermetisch afgesloten gedeelte van de stad. Tot het moment waarop de Koninklijke Marine in 2013 besloot de locatie gefaseerd te verlaten en het open te stellen voor publieke doeleinden. Het lesgebouw genaamd ‘27E' was leeg en volledig gestript toen de Nederlandse regering besloot dat het begin 2016 dienst kon doen als congresgebouw voor de bijeenkomsten van Europese ministers en ambtenaren. In anderhalf jaar tijd realiseerde Bureau SLA samen met aannemer Prins Bouw uit ’t Harde de gehele renovatie met een opvallende toepassing van Accoya.

Markant visitekaartje
In het betonnen casco zorgen grote raampartijen aan de twee lange zijdes van het gebouw voor voldoende lichtinval. Aan de zuidkant zijn de 3-dimensionale Accoya houten vlaggen bevestigd, die zorgen voor schaduw wanneer de zon op de gevel schijnt. Architect Peter van Assche van Bureau SLA koos om uiteenlopende redenen voor Accoya hout. Het zou onder andere een markant visitekaartje zijn voor Nederland als producent van duurzaam hout.

Accoya Een andere belangrijke reden voor de keuze is de kwaliteit van Accoya. Het hout heeft als eigenschap precies in vorm te blijven voor minstens 50 jaar en behoeft geen onderhoud. Daardoor kunnen de 28 vlaggen die zo beeldbepalend zijn voor het gebouw, in uitstekende staat blijven.

Montage
Voor het 3-dimensionale effect zijn zes Accoya houten balken van 70mm bij 140mm gestapeld en vastgemaakt aan het raamkozijn. De kozijnen zijn van gemoffeld staal, waar draadstalen stangen uitsteken. Het hout heeft op dezelfde hoogte gaten, waar een kunststof buis doorheen steekt. Deze buis is over het draadstaal geschoven waardoor de vlaggen vastzitten. In totaal is er voor de gevelelementen 10 kubieke meter hout gebruikt. Het Accoya is behandeld met de transparante beits Induline GW-310, zodat het hout zijn oorspronkelijke blanke uitstraling behoudt. Uiteindelijk is Gebouw 27E om logistieke redenen niet in gebruik genomen tijdens de bijeenkomsten met de Europese Unie. De 28 Accoya houten vlaggen vertegenwoordigen nu de uiteenlopende nationaliteiten van de werknemers van een van de bedrijven die op dit moment 27E als kantoorplek huren.

Accoya hout is het resultaat van decennia aan Nederlands onderzoek en ontwikkeling. Dankzij een milieuvriendelijke, op azijn gebaseerde houtmodificatie technologie – acetylatie – krijgt snelgroeiend naaldhout de eigenschappen van het allerbeste tropische hardhout. Accoya is het meest toonaangevende gemodificeerd hout ter wereld. Krachtig, mooi, duurzaam en zeer geschikt voor gebruik buitenshuis.

 [29/3/2017]

 Accoya


WOOD-IT.BE  

WOOD-IT.BE BVBA G. KEYENLAAN 22 1160 BRUSSEL - Sitemap - Disclaimer - Contact: info@wood-it.be