transparenttransparent

woodLABMOVING IDEAS VAN BLUM OP INTERZUM


Klapdeursysteem wordt kleiner

Met de AVENTOS HK top brengt Blum een kleinere variant van het beproefde klapdeursysteem op de markt. Met zijn kleine inbouwgrootte en een hedendaags design van de afdekkap, integreert het beslagelement perfect in elke corpus. Het symmetrische systeem is eenvoudig aan beide zijden in de kast te monteren en dankzij de geïntegreerde, traploze openingshoekbegrenzer kan je exact bepalen hoe ver het front ..


BLUM POCKETDOOR & SPACE STEP


De stap naar nog meer opbergruimte

De invloed van de verstedelijking is nu al duidelijk voelbaar in onze woningen. Woonruimtes worden kleiner en dat zullen we in de toekomst meer en meer merken. Efficiënt omgaan met de beschikbaar (opberg)ruimte wordt één van de grote uitdagingen in de meubelbouw en daar weet Blum goed op in te spelen.

Op Interzum stelde Blum de SPACE STEP voor. Deze lade..


DECOSPAN SCOORT METEEN OP INTERZUM EN WINT TWEE AWARDS!


Keulen, 21/05/2019. Interzum is steeds 's werelds toonaangevende vakbeurs voor toeleveraniers naar de meubelindustrie en interieurontwerp. Op de grootste vakbeurs ter wereld in die branche zetten de exposanten nieuwe normen en bieden zij bezoekers uit de industrie en handel een overzicht van de meest baanbrekende innovaties in de sector. Decospan heeft dit volgens de jury uitmuntend gedaan en werd bekroond met twee prijzen: zowel het nieuwe Querkus Vintage I..


interzum AWARD 2019: DUBBELE WINST VOOR HETTICH


De prijswinnaars zijn ComfortSpin en ViZard by ambigence

Hettich won gisteravond maar liefst twee onderscheidingen voor productinnovaties. Het nieuwe klepbeslag ViZard by ambigence kreeg zelfs de onderscheiding 'Best of the Best'.

De uitreiking van de interzum awards 2019 vond plaats op 20 mei tijdens de legendarische interzum beursparty in het theater 'am Tanzbrunnen'. De jury van de in..


BLUM STELT NIEUWE INNOVATIES VOOR OP INTERZUM 2017


Interzum is dé plaats om de nieuwigheden uit de meubelindustrie te ontdekken. Ook beslagfabrikant Blum stelde er de nieuwste innovaties op het gebied van klapdeuren, scharnieren en ladesystemen voor aan het grote publiek. Deze nieuwigheden zullen pas volgend jaar beschikbaar zijn maar Blum licht op Interzum graag al een tipje van de sluier op.

Bewegingstechnologieën vereenvoudigd
Onder het centrale thema ‘Vier voor meer’ to..

Ligna


ALLEEN EN NOG HYPER PRODUCTIEF


Op de Ligna 2019 zien we dat veel gereedschappen zijn ontworpen om dode tijd te elimineren, de beweging van onderdelen te vergemakkelijken, repetitieve taken te elimineren zodat een schrijnwerker een dirigent wordt, wat leidt tot de robots en machines.

Stel je voor dat terwijl de CNC-machine met nesttafel al het werk doet van boren, frezen en snijden, de schrijnwerker andere taken kan uitvoeren, zoals het lijmen van de afkantbanden , of het same..


DE BIESSE DIGITALE FABRIEK OP LIGNA 2019: EEN WINNENDE ALLIANTIE TUSSEN MENS EN ROBOT


Pesaro, 15 mei 2019 - Bij LIGNA presenteert Biesse de toekomst van Industry 4.0: 6000 vierkante meter, waar automatisering en interconnectie een nog effectievere stimulans worden en het Automaction-concept tot leven brengen - de constante innovatieve geest van Biesse.

Ligna, een tweejaarlijks evenement, wordt gehouden in Hannover van 27 tot 31 mei 2019. Het is de toonaangevende vakbeurs als het gaat om machines, voorzieningen en..


EEN NIEUW HEFINRICHTING IS TOEGETREDEN TOT DE EUROTECH-PRODUCTPORTFOLIO


Het eT -Hover- univac- assortiment vacuümheftoestellen breidt zich uit: het omvat nu ook de nieuwe eT -Hover- univac-lijn . Het nieuw ontwikkelde hefinrichting is een compactere, lichtgewicht versie van de eT -Hover- univac . Net als zijn voorganger is het speciaal ontworpen voor het bouwen van gebieden.

De eT -Hover- univac is ontworpen als een hulpstuk voor kraan- en hefwerktuigen. Het is geschikt voor het heffen en verplaatsen van grote ladin..


WEINIG GROEP OP HET SALON LIGNA 2017 : DIGITALE PRODUCTIE TEN DIENSTE VAN DE KLANT


In 2017 begint het LIGNA salon met een nieuw oppervlakteconcept. Daarom zal de Weinig groep zijn complete gamma voor de bewerking van massief hout en afgeleide materialen voor de eerste keer voorstellen in gebouw 27. Onder het motto « THINK WEINIG » worden de klanten verwacht op een stand van 4000 m², voor een uniek aanbod voor ambachten en industrie. In de sector van het bewerken van massief hout, omvat het programma de segmenten schaven en vormgeven, debiet en optimali..


LIGNA PREVIEW


De grote lijnen zijn opgezet om van de editie 2017 van LIGNA een onmisbaar evenement te maken voor de sector van de houtindustrie, met alle veranderingen door elkaar.

Zoals dr. Andreas GRUCHOW, lid van het voorzittend comité van de Deutsche Messe AG, het al terecht zei tijdens de persconferentie op 14 februari, is de conjunctuur heel gunstig ondanks de daling van export naar Rusland, als gevolg van de sancties die de Europese overheden hebben o..

INTERZUM AWARDS 2017 - DE WINNERS ZIJN BEKEND - ONZE SELECTIE
INTERZUM AWARDS 2017 - DE WINNERS ZIJN BEKEND - ONZE SELECTIE  

HET BESTE VAN DE BESTE

karuun® Furnier
Karuun is een innovatief en natuurlijk materiaal dat met behulp van een gepatenteerd afwerkingsproces wordt verkregen uit rotan en een duurzaam alternatief biedt voor materialen zoals plastic. Het fineer wordt gekenmerkt door het grote aantal manieren waarop het kan worden verwerkt en door een grafisch uiterlijk gevormd door de karakteristieke lineaire vezelstructuur van het fineer. Karuun is ook robuust, doorschijnend en ademend, en zijn vorm kan driedimensionaal worden veranderd.

Natural veneerout for space GmbH, Kissleg, Germany
In-house design
Design Mario Rohner Produkt Design, Luzern, Switzerland

www.outforspace.com
www.karuun.com

V-0930 OVVO® Connection System
De OVVO V-0930 connector is een onzichtbare, gereedschapsloos verbindingssysteem met een kleiner profiel, dat het beste werkt in materialen met een dikte van 12 mm en hoger. Het is verkrijgbaar in een permanente of een afneembare versie. Het innovatieve zwaluwstaart ontwerp zorgt voor een verhoogde intrinsieke tolerantie, wat tot een verhoogde trek- en schuifsterkte van het totale onderdeel leidt, terwijl de centrale rib de gezamenlijke stijfheid verhoogt. De nieuwe uit één stuk bestaande behuizing maakt automatisch invoer voor massatoepassingen mogelijk.

Invisible connection system
OVVO Limited, Ireland
In-house design Sean Phillips

www.ovvotech.com

Air Hinge
De Air scharnier wordt gekenmerkt door een hoge functionaliteit en een compact en ingetogen design. Dankzij een geavanceerde technologie bevestigt het, zonder te hoeven boren, de roterende deuren aan de boven- of de onderkant van het meubilair en kunnen deze aan de zijkanten van het meubilair worden vastgemaakt. Tegelijkertijd voldoet Air aan alle technische vereisten voor een scharnier - van driedimensionale aanpassing tot een soft close en een push-to-open functie.

Salice S.p.A., Novedrate, Italy
In-house design
Design Ross Design GmbH, Kehl, Germany

www.salice.com

Häfele Ixconnect Spreizverbinder SC 8/25
De Ixconnect connector SC 8/25 is een eendelige connector voor het samenstellen van lichte meubeltoepassingen. Het kan worden gebruikt in standaard boorgaten met een diameter van 8 mm, en combineert meubelonderdelen snel en eenvoudig, gereedschapsloos, door deze samen te drukken. De connector is intuïtief en gebruiksvriendelijk. De Ixconnect-connector SC 8/25 verdwijnt in het afgewerkte meubelstuk.

Connector
Häfele GmbH & Co KG, Germany, Germany
In-house design Häfele Entwicklung

www.haefele.de

ComfortSwing
ComfortSwing is een innovatieve liftsysteem, dat het lagere rek van de vaatwasser verhoogt tot een aangename en ergonomische hoogte voor gebruik. Hiertoe wordt het rek uitgetrokken en iets verhoogd. Een hefmechanisme verplaatst het rek verder omhoog en zet het automatisch vast. Een extra handvat wordt gebruikt om het rek los te maken. Dankzij het geïntegreerde “Silent System”, geluidsreductie systeem, glijdt het vaatwasserrek lichtjes en rustig terug in de oorspronkelijke positie. Lift system for dishwashers

OBE Hettich S.L. en Com., Aizarnazabal (Gipuzkoa), Spain
In-house design

www.hettich.com

HOGE PRODUCTKWALITEIT

Duropal-HPL SolidColor XTreme
Duropal HPL SolidColor XTreme is een combinatie van de twee componenten Duropal XTreme en Duropal HPL SolidColor. De eerste is een mat, reflectiewerend oppervlakte dat zacht aanvoelt en anti-vingerafdruk eigenschappen heeft. Duropal HPL SolidColor, daarentegen, is een homogeen gekleurde laminaat. Door beide producten te combineren kunnen het oppervlak en de kern bijpassende kleuren krijgen, waardoor een monochrome uiterlijk zonder zichtbare randen en scharnieren wordt gecreëerd.

High Pressure Laminate (HPL)
Pfleiderer Deutschland GmbH, Neumarkt, Germany
In-house design Peter Röhr

www.pfleiderer.com

imi-leder
Imi-leder zijn samengestelde materiaalplaten van imitatieleer voor interieurinrichting. Het oppervlak heeft een aangename, zijdeachtig gevoel en is leverbaar in vier verschillende natuurlijke kleuren en met de typische geur van echt leer. Andere versies kunnen ook worden gemaakt. Imi-leder is verkrijgbaar op MDF-, HDF- of HPL-draagborden en kan worden bewerkt met de gebruikelijke timmerwerkgereedschappen.

Composite board with leather imitation
imi – H. Schubert GmbH, Wettringen, Germany
In-house design Peter Schubert

www.imi-beton.com

Losa
De Losa afwerking voor hoogwaardige HPL-panelen is ontworpen om de zachte leisteen uitstraling te herbeleven. Het herinterpreteert de zachte leistenen oppervlakken op heel natuurlijke wijze, met een indrukwekkende driedimensionaal effect. De oppervlaktestructuur weerspiegelt een snede in de hoek van 60 graden door de steen. Losa is verkrijgbaar in diverse ontwerpen die zijn gemaakt om de perceptie van diepte te verbeteren.

HPL finish
Arpa Industriale, Bra, Italy
In-house design ArpaLab (Fausto Donato, Filippo Manetti, Sandro Marini)

www.arpaindustriale.com

Nørdus
Nørdus is een reeks van echte houten gefineerde panelen, geïnspireerd door het Scandinavische leven. De collectie bestaat uit acht ontwerpen en is leverbaar als fineerpaneel, flex en bijpassende randbanden. Voor Nørdus wordt alleen het beste naald- en berkhout verzameld en zorgvuldig verwerkt in fineer waarbij er spaarzaam wordt omgegaan met bronnen. Dankzij de innovatieve mixmatch voegtechniek, krijgen de fineerpanelen een massief houten karakter en kunnen ze daarna afzonderlijk worden geschilderd of gelakt.

Real wood veneered panels
Decospan NV, Menen, Belgium
In-house design

www.nordusdecospan.com

UNILIN Evola
De UNILIN Evola collectie combineert de voordelen van melaminepanelen en HPL, zoals krasbestendigheid en makkelijk onderhoud met een authentieke uitstraling. Door het gebruiken van innovatieve structuren kunnen natuurlijke materialen op overtuigende wijze worden nagemaakt. UNILIN lanceerde twee nieuwe structuren: Het "Veneer Wood" is geïnspireerd door hout behandeld met Italiaans lak, terwijl het "Brushed Wood" is geïnspireerd door diep geborstelde eik.

Melamine faced panels and HPL
UNILIN division panels, Oostrozebeke, Belgium
In-house design

www.unilinpanels.com

PerfectSense
PerfectSense zijn zowel hoogglans als mat gelakte decoratieve planken. PerfectSense Gloss wordt gekenmerkt door zijn hoge reflecterende eigenschappen en echte glazen uitstraling. PerfectSense Matt daarentegen voelt fluweelachtig aan en heeft anti-vingerafdruk eigenschappen. PerfectSense Evolution biedt een uitgebreid assortiment uni en houten decors evenals reproductiematerialen. Voor sommige decors zorgt het parelglans effect voor een mooie accentuering.

High-gloss and matt lacquered boards
FRITZ EGGER GmbH & Co. OG Holzwerkstoffe, St. Johann in Tirol, Austria
In-house design
Design PLY PROJECT, Berlin, Germany

www.egger.com

ST19 Deepskin Excellent
De combinatie van mat en hoogglans houtnerven vormen het natuurlijk uiterlijk van ST19 Deepskin Excellent, zowel op stille en ietwat houten planken reproducties als van één enkel kleur. In haar ontwerp is bijzondere aandacht voor een zeer natuurlijke en een harmonieuze uitstraling.

Surface structure
FRITZ EGGER GmbH & Co.

OG Holzwerkstoffe, St. Johann in Tirol, Austria
In-house design

www.egger.com

RAUVISIO crystal mirror
Rauvisio kristalspiegel is een polymeerspiegel die op verschillende manieren kan worden verwerkt dankzij zijn polymeren eigenschappen. Het reflecterende oppervlaktemateriaal is niet alleen lichter en duurzamer dan echt glas, het kan ook op maat worden gesneden, is buigbaar en kan dus vrijwel in elke vorm worden gemaakt. Wandspiegels, reflecterende oppervlakken, enz. kunnen gemaakt worden met behulp van houtbewerkingsgereedschappen en gemakkelijk schoon worden gemaakt dankzij een vuilafstotende coating.

Surface material
REHAU AG + Co, Rehau, Germany
In-house design Thorsten Engelbrecht, Matthias Haasler, René de Jong, Hans Peter Mehnert, Annett Schulz

www.rehau.com

GLIX
Glix is een speciaal ontwikkelde scharnier voor kasten en die wordt gebruikt in combinatie met een aluminiumprofiel op de deur. Het scharnier is zo ontworpen dat alleen twee scharnieren nodig zijn, ongeacht de hoogte van de kasten en kastdeuren. Het scharnier kan driemensionaal worden aangepast en heeft een speciale inrichting voor soft-closing-deuren die magnetische elementen gebruiken.

Hinge for furniture
mixal Srl, Como, Italy
In-house design Massimo Arnaboldi

www.mixal.it

LEGRABOX design options
De LEGRABOX ontwerpopties gebruiken de dubbelwandige frames om verschillende ontwerpen voor de buiten- en de binnenkant van uittrekelementen en laden. De grote selectie van kleuren en materialen zorgt voor een breed scala van combinaties, bijvoorbeeld 'terra black matt' aan de binnenkant en hoogwaardig anti-vingerafdruk roestvrij staal aan de buitenkant. Bovendien ziet het nieuwe frameontwerp af van de onderste accentlijn, waardoor een gepersonaliseerde frame met een gedrukt logo mogelijk is.

Box system
Julius Blum GmbH, Höchst, Austria
In-house design
Design RED GmbH, Stuttgart, Germany

www.blum.com

Target J10
Target J10 is een structurele aansluitstuk die speciaal is ontworpen met het oog op zeer hoge bevestigingswaarden. De snelle en eenvoudige montage is ook mogelijk in de verbinding met houten pinnen, en vereist geen gereedschap of extra onderdelen. De aansluitingen kunnen in het hoofdbestanddeel worden voorgemonteerd en zijn ook heel goed geschikt voor zowel gedemonteerde en doe-het-zelf meubilair als het monteren van kasten in kleine ruimten en krappe kamers.

Structural connecting fitting
Italiana Ferramenta srl & Ferramenta Livenza srl, Brugnera, Italy
In-house design Italiana Ferramenta srl & Ferramenta Livenza srl R&D Department

www.italianaferramenta.com

EKU-Frontino 20 OS
EKU-Frontino 20 OS is een schuifoplossing voor zowel ingebouwde dressoirs en highboards als keukenkasten. De montage van de geleiders aan de bovenkant van de schuifdeuren is volledig onzichtbaar op het meubilair dankzij een innovatief ontwerp. Het systeem biedt grote flexibiliteit van het ontwerp, omdat er geen vooraf gedefinieerde rastergrootte is. Met de meegeleverde voorgemonteerde pakket van toebehoren en een telescoop setting, is het van toepassing op alle kastbreedten. Deur aanpassing is snel en eenvoudig op het rij systeem. Sliding door fitting

Hawa Sliding Solutions AG, Mettmenstetten, Switzerland
In-house design Walter Gämperle, Stefan Oertig

www.hawa.com

BANOVA® - ecosyn® PXL
BANOVA licht multiplex is gemaakt van balsa fineer en biedt hoge stabiliteit met minimale gewicht. Het is afgewerkt met verschillende afdeklagen en gebruikt in de binneninrichting van voertuigen, gebouwen en mobiele meubels. De ecosyn-PXL-schroef biedt op zijn beurt een eenvoudige optie voor het vastschroeven van BANOVA lichtgewicht panelen en het monteren van covers. De speciale vorm van de schroefdraad garandeert een hoge inscheur- en trillingsweerstand.

Light plywood with screw connection
3A Composites GmbH, Singen, Germany
In-house design Peter Aeschlimann

www.banova.ch De volledige lijst op http://www.interzum-award.de/330.html?&L=1

 [30/5/2017]

 interzum


WOOD-IT.BE  

WOOD-IT.BE BVBA G. KEYENLAAN 22 1160 BRUSSEL - Sitemap - Disclaimer - Contact: info@wood-it.be