transparenttransparent

woodLABMOVING IDEAS VAN BLUM OP INTERZUM


Klapdeursysteem wordt kleiner

Met de AVENTOS HK top brengt Blum een kleinere variant van het beproefde klapdeursysteem op de markt. Met zijn kleine inbouwgrootte en een hedendaags design van de afdekkap, integreert het beslagelement perfect in elke corpus. Het symmetrische systeem is eenvoudig aan beide zijden in de kast te monteren en dankzij de geïntegreerde, traploze openingshoekbegrenzer kan je exact bepalen hoe ver het front ..


BLUM POCKETDOOR & SPACE STEP


De stap naar nog meer opbergruimte

De invloed van de verstedelijking is nu al duidelijk voelbaar in onze woningen. Woonruimtes worden kleiner en dat zullen we in de toekomst meer en meer merken. Efficiënt omgaan met de beschikbaar (opberg)ruimte wordt één van de grote uitdagingen in de meubelbouw en daar weet Blum goed op in te spelen.

Op Interzum stelde Blum de SPACE STEP voor. Deze lade..


DECOSPAN SCOORT METEEN OP INTERZUM EN WINT TWEE AWARDS!


Keulen, 21/05/2019. Interzum is steeds 's werelds toonaangevende vakbeurs voor toeleveraniers naar de meubelindustrie en interieurontwerp. Op de grootste vakbeurs ter wereld in die branche zetten de exposanten nieuwe normen en bieden zij bezoekers uit de industrie en handel een overzicht van de meest baanbrekende innovaties in de sector. Decospan heeft dit volgens de jury uitmuntend gedaan en werd bekroond met twee prijzen: zowel het nieuwe Querkus Vintage I..


interzum AWARD 2019: DUBBELE WINST VOOR HETTICH


De prijswinnaars zijn ComfortSpin en ViZard by ambigence

Hettich won gisteravond maar liefst twee onderscheidingen voor productinnovaties. Het nieuwe klepbeslag ViZard by ambigence kreeg zelfs de onderscheiding 'Best of the Best'.

De uitreiking van de interzum awards 2019 vond plaats op 20 mei tijdens de legendarische interzum beursparty in het theater 'am Tanzbrunnen'. De jury van de in..


BLUM STELT NIEUWE INNOVATIES VOOR OP INTERZUM 2017


Interzum is dé plaats om de nieuwigheden uit de meubelindustrie te ontdekken. Ook beslagfabrikant Blum stelde er de nieuwste innovaties op het gebied van klapdeuren, scharnieren en ladesystemen voor aan het grote publiek. Deze nieuwigheden zullen pas volgend jaar beschikbaar zijn maar Blum licht op Interzum graag al een tipje van de sluier op.

Bewegingstechnologieën vereenvoudigd
Onder het centrale thema ‘Vier voor meer’ to..

Ligna


ALLEEN EN NOG HYPER PRODUCTIEF


Op de Ligna 2019 zien we dat veel gereedschappen zijn ontworpen om dode tijd te elimineren, de beweging van onderdelen te vergemakkelijken, repetitieve taken te elimineren zodat een schrijnwerker een dirigent wordt, wat leidt tot de robots en machines.

Stel je voor dat terwijl de CNC-machine met nesttafel al het werk doet van boren, frezen en snijden, de schrijnwerker andere taken kan uitvoeren, zoals het lijmen van de afkantbanden , of het same..


DE BIESSE DIGITALE FABRIEK OP LIGNA 2019: EEN WINNENDE ALLIANTIE TUSSEN MENS EN ROBOT


Pesaro, 15 mei 2019 - Bij LIGNA presenteert Biesse de toekomst van Industry 4.0: 6000 vierkante meter, waar automatisering en interconnectie een nog effectievere stimulans worden en het Automaction-concept tot leven brengen - de constante innovatieve geest van Biesse.

Ligna, een tweejaarlijks evenement, wordt gehouden in Hannover van 27 tot 31 mei 2019. Het is de toonaangevende vakbeurs als het gaat om machines, voorzieningen en..


EEN NIEUW HEFINRICHTING IS TOEGETREDEN TOT DE EUROTECH-PRODUCTPORTFOLIO


Het eT -Hover- univac- assortiment vacuümheftoestellen breidt zich uit: het omvat nu ook de nieuwe eT -Hover- univac-lijn . Het nieuw ontwikkelde hefinrichting is een compactere, lichtgewicht versie van de eT -Hover- univac . Net als zijn voorganger is het speciaal ontworpen voor het bouwen van gebieden.

De eT -Hover- univac is ontworpen als een hulpstuk voor kraan- en hefwerktuigen. Het is geschikt voor het heffen en verplaatsen van grote ladin..


WEINIG GROEP OP HET SALON LIGNA 2017 : DIGITALE PRODUCTIE TEN DIENSTE VAN DE KLANT


In 2017 begint het LIGNA salon met een nieuw oppervlakteconcept. Daarom zal de Weinig groep zijn complete gamma voor de bewerking van massief hout en afgeleide materialen voor de eerste keer voorstellen in gebouw 27. Onder het motto « THINK WEINIG » worden de klanten verwacht op een stand van 4000 m², voor een uniek aanbod voor ambachten en industrie. In de sector van het bewerken van massief hout, omvat het programma de segmenten schaven en vormgeven, debiet en optimali..


LIGNA PREVIEW


De grote lijnen zijn opgezet om van de editie 2017 van LIGNA een onmisbaar evenement te maken voor de sector van de houtindustrie, met alle veranderingen door elkaar.

Zoals dr. Andreas GRUCHOW, lid van het voorzittend comité van de Deutsche Messe AG, het al terecht zei tijdens de persconferentie op 14 februari, is de conjunctuur heel gunstig ondanks de daling van export naar Rusland, als gevolg van de sancties die de Europese overheden hebben o..

LIGNA 2017 BRENGT WEDEROM INNOVATIES
LIGNA 2017 BRENGT WEDEROM INNOVATIES  

    – Industry 4.0 genereert nieuw elan in de gehele sector – Sterke wereldwijde aantrekkingskracht – Nieuwe lay-out van de site is goed ontvangen

Hannover, Duitsland. LIGNA 2017, dat eindigde op vrijdag 26 mei, heeft veel innovaties en wereldwijde aantrekkingskracht gebracht, met een aanzienlijke stijging van het aantal exposanten en bezoekers uit het buitenland en een nieuwe impuls voor de golf van digitalisering die de industrie momenteel opnieuw kenmerkt. Na vijf dagen vol actie kunnen de organisatoren terugkijken op een zeer indrukwekkend evenement. De meest toonaangevende vakbeurs ter wereld voor houtbewerking en houtverwerkende fabrieken, installaties en gereedschap is groeiende. 'LIGNA 2017 wordt een mijlpaal in de digitalisering van de houtindustrie', zegt dr. Andreas Gruchow, het directielid van Deutsche Messe en verantwoordelijke voor LIGNA, op de persconferentie ter gelegenheid van het einde van de show op vrijdag in Hannover. "Industrie 4.0-concepten voor de houtindustrie waren het dominante thema van de LIGNA van dit jaar, waarbij veel nadruk is gelegd op digitalisering, integratie en automatisering. De exposanten toonden alles van vooruitstrevende benaderingen, fabrieksintegratie tot entry-level systemen voor het ambacht, waardoor de juiste technologie wordt aangeboden voor elke omvang van bewerking. " ligna LIGNA 2017 heeft een nieuwe indeling van de site gepresenteerd en een scala aan weergavecategorieën gekozen om de toenemende technologieconvergentie tussen de ambachtslieden en de industrie tot uitdrukking te laten komen. "De nieuwe lay-out blijkt een groot succes te zijn. Onze klanten vonden het zeer gemakkelijk om te navigeren", merkt Wolfgang Pöschl op, de voorzitter van de afdeling Houtbewerkingsmachines van het Duitse Verbond voor Machine- en Installatiebouw, VDMA (Frankfurt am Main) en voorzitter van de raad van bestuur van Michael Weinig AG (Tauberbischofsheim). "Digitalisatie en geïntegreerde productie zijn voor onze klanten de nieuwe sleutels tot succes. Er is een grote vraag over de hele linie, wat resulteert in volledig gevulde orderboeken. De uitdaging is nu om de levertijden zo veel mogelijk in te korten."

De nieuwe benadering van LIGNA draagt bij aan een stabiele groei in de hele industrie. Meer dan 1.500 exposanten, waarvan 900 uit het buitenland, waren aanwezig om innovatieve fabrieken, machines, gereedschappen en oplossingen te presenteren op zo’n 129.000 m2 ruimte. Gruchow stelt: "Veel exposanten hebben gekozen voor stands van zeer hoogwaardig ontwerp en in sommige gevallen gingen zij zelfs voor een radicaal nieuwe structurele benadering. Dit heeft LIGNA een frisse aanblik gegeven en het viel zeer goed bij alle betrokkenen. De internationale aantrekkingskracht van LIGNA is eveneens aanzienlijk gegroeid, wat de reputatie van de show als belangrijkste wereldwijde industrie-evenement onderstreept."

LIGNA 2017 heeft in totaal 93.000 bezoekers aangetrokken, inclusief zo’n 42.000 personen uit het buitenland, die uit meer dan 100 verschillende landen naar Hannover waren gekomen. Het toenemende aantal internationale bezoekers van de show kwam tot uiting in de cijfers uit vrijwel alle werelddelen en in het bijzonder voor Azië, Noord-Amerika en Europa. Zoals Gruchow opmerkte: "Deze indrukwekkende cijfers bevestigen dat de internationale beslissers die zijn gekomen, erop vertrouwen dat LIGNA het enige evenement is dat hen een volledig beeld geeft van de nieuwste trends en ontwikkelingen in houtverwerking en houtbewerking." De top tien van landen waaruit de meeste bezoekers -na Duitsland- kwamen, waren: Frankrijk, Oostenrijk, de Verenigde Staten, Zweden, België, Spanje, China, Polen, Italië en Rusland. ligna

Meer dan 80 procent van alle bezoekers beoordeelde de nieuwe thematische lay-out van LIGNA als “goed” of “heel goed”. De speciale aandacht voor oppervlaktetechnologie op de show werd eveneens zeer enthousiast ontvangen een op de drie bezoekers gaf aan interesse in het onderwerp te hebben.

Reacties van exposanten
Pekka Paasivaara, CEO van de HOMAG Group (Schopfloch, Duitsland): “Dit was een geweldige LIGNA voor ons. We hebben uitstekende bezoekersaantallen genoteerd bij de HOMAG-stand. Hoogtepunten waren onder onze 100-meter lange, ‘batch size 1’-fabriek, ons innovatiecentrum en vooral: Tapio - het nieuwe digitale houtbewerkingsplatform. Ons ambachtsdisplay werd heel goed bezocht. Er was meer internationale aanwezigheid dit jaar en LIGNA heeft duidelijk haar profiel als toonaangevende wereldwijde vakbeurs in haar sector bevestigd.”

Jürgen Philipps, woordvoerder van de directie van Siempelkamp Maschinen und Anlagenbau GmbH (Krefeld, Duitsland): "LIGNA is onze innovatiebeurs, waar we innovaties in tastbare realiteit omzetten en onze benadering van klantenservice in de praktijk demonstreren. LIGNA 2017 is voor ons een groot succes geweest.” Luigi De Vito, directeur van de divisie houtbewerkingsmachines van de SCM GROUP SPA (Rimini, Italië): "We waren overweldigd door het internationale karakter van deze LIGNA. We kregen klanten uit meer dan 60 landen op onze stand. Dit heeft voor SCM grote kansen gecreëerd in nieuwe en bestaande markten."

Marcel Pfost, directeur van Training & Beurzen bij Festool GmbH, Wendlingen: "Het nieuwe concept voor de lay-out van LIGNA heeft zeer goed gewerkt. De mix van machines voor grote en kleine schaal heeft enkele nieuwe categorieën bezoekers naar onze stand getrokken. Het samenspel tussen expositieruimte buiten en overdekte stands was precies wat Festool nodig had, als de ideale manier voor ons om de doelgroep van schrijnwerkers en meubelmakers te bereiken. We bemerkten de eerste twee dagen van de beurs een bijzonder sterke interesse in onze producten van de internationale bezoekers."

Klaus Longmuss, General Manager van Wood-Mizer Zagerijen Vertriebs GmbH (Schletau, Duitsland): "We hebben nog nooit zoveel buitenlandse bezoekers op onze stand ontvangen. Het concept van het tentoonstellen van onze grootschalige Sawmills voor een internationaal publiek op het open-air-terrein was een doorslaand succes."

Marktleiders gebruikten deze vooraanstaande beurs om nieuwe software te introduceren voor het volledige gamma aan fabriekscomponenten. In lijn met het megathema van Industrie 4.0, waren bezoekers vooral geïnteresseerd in de trend van het visualiseren van proces- en werkstappen. De capaciteit van de houtindustrie voor innovatie werd getoond middels oplossingen variërend van een service-app voor machinemonitoring tot een digitale grafische operatorzaaggids en een bucketcamerasysteem voor wielladers. Cloud-gebaseerde digitale tweelinggereedschappen en -machines werden gebruikt om effectieve processen voor snellere inbedrijfstelling van machines en levenscyclusdocumentatie te presenteren.

Een andere belangrijke trend op LIGNA bestond uit manieren om de productie-efficiëntie aanzienlijk te stimuleren, met minimale belasting van de operator. Een exposant presenteerde het allereerste "drie klikken"-proces voor het produceren van een volledig meubel. Ondertussen zetten robots hun opmars voort op het gebied van machineonderdelen en automatisering.

In het paviljoen naast hal 11 werden, in samenwerking met de Sprint Academy (Keulen, Duitsland), de eerste LIGNA-trainingsworkshops voor schrijnwerkers, meubelmakers, timmerlieden en mobiele monteurs gehouden. Festool, Jowat, Mafell en Dr. Koch van het Thünen Institut waren de trainingspartners die een programma boden van inhoud, gebaseerd op de praktijk. De sprekers deelden hun kennis en expertise over technologische toepassingen in het ambacht in negen trainingsworkshops van elk anderhalf tot twee uur. Dit was onder andere uitleg over de onderscheidende kenmerken van nieuwe commerciële houtsoorten of over hoe de nieuwste lijmen werken. De deelnemers kregen de gelegenheid om met de handmatig bediende houtbewerkingsmachines aan de slag te gaan, onder het toeziend oog van deskundige technici. Deelnemers pikten veel nuttige tips en trucjes op en prezen de workshops als een waardevolle aanvulling op het overige aanbod van LIGNA.

Het LIGNA-programma bevatte ook een aantal korte presentaties van de Robotation Academy over de verwerking van kunststoffen en composieten. Er waren industriedeskundigen aanwezig om informatie en ideeën over actuele thema's en trends te delen. Veel exposanten beschikten over displays die toonden dat houtbewerkingsmachines niet alleen met hout kunnen werken, maar ook met kunststoffen, composietpanelen en isolatie- en bouwmaterialen. Deze toepassingen zijn ideaal voor de bouw van caravans en boten en voor het interieur van voertuigen, schepen en vliegtuigen, alsmede voor de productie van kunststoffen.

De nieuwe LIGNA-lay-out, met de vier thematische gebieden Bosbouwtechnologie, Houtzagerij-technology, Productie van panelen op houtbasis en Houtenergie, werd ook goed ontvangen door bezoekers afkomstig uit de primaire industrie. De focus lag op de productie van hout als grondstof voor producten of energieopwekking, door planning, het vellen en herwinningsfasen. De huidige stand van de techniek aangaande het gebruik van OV's (onbemande vliegtuigen), of drones in bosbouw bleek een publiekstrekker, net als de nieuwste bosinspectieprocessen.

Op de beurs van dit jaar werd, in samenwerking met de Duitse Bosbouwraad (KWF), voor het eerst een openlucht-demonstratiegebied opgezet aan de voet van de Hermes-toren. Elke dag waren er op een oppervlakte van ongeveer 1.500 m2 verscheidene presentaties over gemodereerde technologie. Elke stap in het proces werd getoond: snoeien, het omhalen van staand hout met oogstmachines, verplaatsing naar de bosweg met voorladers en stammentrailers en het transport naar de houtzagerij.

Een andere opvallende attractie, vooral voor publiek afkomstig uit de internationale primaire industrie, was de tweede top voor de Houtindustrie. Vijftien delegaties uit 13 landen (waaronder Canada, Colombia, Chili, Bulgarije en Roemenië) hebben gebruik gemaakt van de mogelijkheid tot dialoog met deskundigen in de industrie. Onder het motto "Toegang tot grondstoffen en technologie", bespraken de deelnemers de laatste trends en ontwikkelingen in de categorieën "Bosbouw en Houtindustrie 4.0", "Resource Roads", "Bosbrandbeheersing" en "Fleet Management".

De volgende LIGNA wordt georganiseerd van 27 tot 31 mei 2019.

 [10/6/2017]

 ligna


WOOD-IT.BE  

WOOD-IT.BE BVBA G. KEYENLAAN 22 1160 BRUSSEL - Sitemap - Disclaimer - Contact: info@wood-it.be