transparenttransparent

woodLABMOVING IDEAS VAN BLUM OP INTERZUM


Klapdeursysteem wordt kleiner

Met de AVENTOS HK top brengt Blum een kleinere variant van het beproefde klapdeursysteem op de markt. Met zijn kleine inbouwgrootte en een hedendaags design van de afdekkap, integreert het beslagelement perfect in elke corpus. Het symmetrische systeem is eenvoudig aan beide zijden in de kast te monteren en dankzij de geïntegreerde, traploze openingshoekbegrenzer kan je exact bepalen hoe ver het front ..


BLUM POCKETDOOR & SPACE STEP


De stap naar nog meer opbergruimte

De invloed van de verstedelijking is nu al duidelijk voelbaar in onze woningen. Woonruimtes worden kleiner en dat zullen we in de toekomst meer en meer merken. Efficiënt omgaan met de beschikbaar (opberg)ruimte wordt één van de grote uitdagingen in de meubelbouw en daar weet Blum goed op in te spelen.

Op Interzum stelde Blum de SPACE STEP voor. Deze lade..


DECOSPAN SCOORT METEEN OP INTERZUM EN WINT TWEE AWARDS!


Keulen, 21/05/2019. Interzum is steeds 's werelds toonaangevende vakbeurs voor toeleveraniers naar de meubelindustrie en interieurontwerp. Op de grootste vakbeurs ter wereld in die branche zetten de exposanten nieuwe normen en bieden zij bezoekers uit de industrie en handel een overzicht van de meest baanbrekende innovaties in de sector. Decospan heeft dit volgens de jury uitmuntend gedaan en werd bekroond met twee prijzen: zowel het nieuwe Querkus Vintage I..


interzum AWARD 2019: DUBBELE WINST VOOR HETTICH


De prijswinnaars zijn ComfortSpin en ViZard by ambigence

Hettich won gisteravond maar liefst twee onderscheidingen voor productinnovaties. Het nieuwe klepbeslag ViZard by ambigence kreeg zelfs de onderscheiding 'Best of the Best'.

De uitreiking van de interzum awards 2019 vond plaats op 20 mei tijdens de legendarische interzum beursparty in het theater 'am Tanzbrunnen'. De jury van de in..


BLUM STELT NIEUWE INNOVATIES VOOR OP INTERZUM 2017


Interzum is dé plaats om de nieuwigheden uit de meubelindustrie te ontdekken. Ook beslagfabrikant Blum stelde er de nieuwste innovaties op het gebied van klapdeuren, scharnieren en ladesystemen voor aan het grote publiek. Deze nieuwigheden zullen pas volgend jaar beschikbaar zijn maar Blum licht op Interzum graag al een tipje van de sluier op.

Bewegingstechnologieën vereenvoudigd
Onder het centrale thema ‘Vier voor meer’ to..

Ligna


ALLEEN EN NOG HYPER PRODUCTIEF


Op de Ligna 2019 zien we dat veel gereedschappen zijn ontworpen om dode tijd te elimineren, de beweging van onderdelen te vergemakkelijken, repetitieve taken te elimineren zodat een schrijnwerker een dirigent wordt, wat leidt tot de robots en machines.

Stel je voor dat terwijl de CNC-machine met nesttafel al het werk doet van boren, frezen en snijden, de schrijnwerker andere taken kan uitvoeren, zoals het lijmen van de afkantbanden , of het same..


DE BIESSE DIGITALE FABRIEK OP LIGNA 2019: EEN WINNENDE ALLIANTIE TUSSEN MENS EN ROBOT


Pesaro, 15 mei 2019 - Bij LIGNA presenteert Biesse de toekomst van Industry 4.0: 6000 vierkante meter, waar automatisering en interconnectie een nog effectievere stimulans worden en het Automaction-concept tot leven brengen - de constante innovatieve geest van Biesse.

Ligna, een tweejaarlijks evenement, wordt gehouden in Hannover van 27 tot 31 mei 2019. Het is de toonaangevende vakbeurs als het gaat om machines, voorzieningen en..


EEN NIEUW HEFINRICHTING IS TOEGETREDEN TOT DE EUROTECH-PRODUCTPORTFOLIO


Het eT -Hover- univac- assortiment vacuümheftoestellen breidt zich uit: het omvat nu ook de nieuwe eT -Hover- univac-lijn . Het nieuw ontwikkelde hefinrichting is een compactere, lichtgewicht versie van de eT -Hover- univac . Net als zijn voorganger is het speciaal ontworpen voor het bouwen van gebieden.

De eT -Hover- univac is ontworpen als een hulpstuk voor kraan- en hefwerktuigen. Het is geschikt voor het heffen en verplaatsen van grote ladin..


WEINIG GROEP OP HET SALON LIGNA 2017 : DIGITALE PRODUCTIE TEN DIENSTE VAN DE KLANT


In 2017 begint het LIGNA salon met een nieuw oppervlakteconcept. Daarom zal de Weinig groep zijn complete gamma voor de bewerking van massief hout en afgeleide materialen voor de eerste keer voorstellen in gebouw 27. Onder het motto « THINK WEINIG » worden de klanten verwacht op een stand van 4000 m², voor een uniek aanbod voor ambachten en industrie. In de sector van het bewerken van massief hout, omvat het programma de segmenten schaven en vormgeven, debiet en optimali..


LIGNA PREVIEW


De grote lijnen zijn opgezet om van de editie 2017 van LIGNA een onmisbaar evenement te maken voor de sector van de houtindustrie, met alle veranderingen door elkaar.

Zoals dr. Andreas GRUCHOW, lid van het voorzittend comité van de Deutsche Messe AG, het al terecht zei tijdens de persconferentie op 14 februari, is de conjunctuur heel gunstig ondanks de daling van export naar Rusland, als gevolg van de sancties die de Europese overheden hebben o..

8 OP 10 SCHRIJNWERKERS WILLEN BEDRIJF EFFICIËNTER MAKEN DOOR DIGITALISERING EN BETERE ORGANISATIE
8 OP 10 SCHRIJNWERKERS WILLEN BEDRIJF EFFICIËNTER MAKEN DOOR DIGITALISERING EN BETERE ORGANISATIE  

Luchtdichte plaatsing ramen nog meer van belang door nieuw S-peil

Het orderboekje van de Vlaamse schrijnwerkers en interieurbouwers is goed gevuld. De economie trekt aan en ook de schrijnwerksector profiteert daarvan. Het gaat dan zowel om interieurbouw en binnenschrijnwerk als om het maken en/of plaatsen van ramen en deuren. Dat zogenaamde buitenschrijnwerk moet bij nieuwbouw sinds het begin van dit jaar aan strengere eisen voldoen. Om het S-peil te behalen, is luchtdichtheid cruciaal en ook het type, de oriëntatie en de grootte van de ramen spelen een rol.

De Vlaamse schrijnwerkers en interieurbouwers hebben veel werk. Hun orderboekjes zijn ook verder in de tijd gevuld dan de vorige jaren. Dat blijkt uit de enquête van Bouwunie. Toch blijft het moeilijk concurreren op een markt waar spelers van diverse pluimage actief zijn. Het is vooral de oneerlijke concurrentie die zorgen baart. 61% van de ondervraagde bedrijven zegt daar echt last van te hebben. Dat is een hoog percentage. De hinder komt vooral van buitenlandse bedrijven. 56% zegt dat de deloyale concurrentie toeneemt. Niemand spreekt van een daling.

Om de concurrentie een stap voor te blijven en het rendement te optimaliseren, wil 77% zijn of haar bedrijf efficiënter maken. En dat gebeurt op diverse manieren. 93% neemt daarvoor in de eerste plaats de organisatie kritisch onder de loep. Dat heeft te maken met mensen maar ook met de aankoop of plaatsing van machines, levering en afhandeling van materialen. Maar er zijn ook andere facetten die ervoor kunnen zorgen dat de schrijnwerker efficiënter te werk kan gaan. 71% doet aan digitalisering of is dat van plan, om de productie zo optimaal mogelijk te laten verlopen. De schrijnwerker-interieurbouwer bezit een modern en indrukwekkend machinepark. Heel wat van deze machines zijn geautomatiseerd of digitaal aangestuurd. Wie mee wil zijn, moet dus investeren. “Een geautomatiseerde, digitaal gestuurde productie van schrijnwerk en interieurelementen is de norm geworden. Hierdoor combineert de schrijnwerker snel en fijn maatwerk met een erg hoog afwerkingsniveau. En zo kan hij of zij het verschil maken!”, aldus Hilde Masschelein, gedelegeerd bestuurder van Bouwunie

Luchtdichtheid cruciaal voor S-peil
Hoog-isolerend, luchtdicht geplaatst schrijnwerk (ramen, deuren, poorten) is cruciaal bij het streven naar een hogere energie-efficiëntie van woningen en gebouwen. Dit is van belang bij nieuwbouw, omdat de normen daarvoor erg hoog liggen. 90% van de ondervraagde schrijnwerkbedrijven zegt evenwel ook bij renovatie-opdrachten aandacht te besteden aan een luchtdichte plaatsing van het buitenschrijnwerk. “En dit zal in de toekomst enkel aan belang toenemen”, zegt Mieke Bonnarens, energieconsulent van Bouwunie.

De luchtdichtheid en de verhouding glas-vloeroppervlakte wegen samen met de vormefficiëntie heel erg door in de berekening van het kersverse S-peil. Dit S-peil bepaalt hoeveel energie nodig zal zijn om de temperatuur van de woning op peil te houden. Het is een nieuwe EPB-eis voor alles wat deel uitmaakt van de schil van een gebouw: de daken, muren, ramen, vloeren en alle toebehoren. Hoe minder energie nodig is, hoe lager het S-peil. Voor het schrijnwerk betekent dit concreet dat de grootte, de oriëntatie en het type van de beglazing van belang is, dat zonnewering een invloed heeft én dat een luchtdichte plaatsing een absolute voorwaarde is.

Een andere nieuwigheid in de EPB-regelgeving die impact heeft op de schrijnwerkbedrijven, heeft te maken met het risico op oververhitting. Dat wordt voortaan op een andere manier geëvalueerd in de EPB-regelgeving. Dit betekent concreet dat er voldoende vensters moeten zijn die open kunnen en tegelijkertijd inbraakveilig zijn. De vraag naar dergelijke vensters en ramen zal dus toenemen.

Bron: Bouwunie

 [22/1/2018]

 Bouwunie


WOOD-IT.BE  

WOOD-IT.BE BVBA G. KEYENLAAN 22 1160 BRUSSEL - Sitemap - Disclaimer - Contact: info@wood-it.be