woodLAB

Newsdesk woodweblab


BLUM STELT NIEUWE INNOVATIES VOOR OP INTERZUM 2017


Interzum is dé plaats om de nieuwigheden uit de meubelindustrie te ontdekken. Ook beslagfabrikant Blum stelde er de nieuwste innovaties op het gebied van klapdeuren, scharnieren en ladesystemen voor aan het grote publiek. Deze nieuwigheden zullen pas volgend jaar beschikbaar zijn maar Blum licht op Interzum graag al een tipje van de sluier op.

Bewegingstechnologieën vereenvoudigd
Onder het centrale thema ‘Vier voor meer’ to..


NIEUW BIJ STILLEMANS


STILLEMANS produceert hoge kwaliteit kunststof profielen. We ontwikkelen voortdurend nieuwe modellen. Vandaag hebben we meer dan 5000 profielen en accessoires beschikbaar.

STILLEMANS biedt u een totaaloplossing voor uw profielen. Wat we nog niet in huis hebben, kunnen we voor u ontwikkelen.

STILLEMANS maakt o.a. LED profielen, kantenband en handles – beschikbaar in een groot gamma afwerkingen en kleuren.


INTERZUM 2017: DECOSPAN IS GERICHT OP MERKEN EN BELEVING


Decospan, de Belgische leverancier van gefineerde panelen en een marktleider in Europa, is opnieuw van de partij in Keulen in hal 6. Deze editie echter met een aanzienlijk grotere stand en in plaats van links, meer naar rechts in de hal, en dicht bij de Piazza en centrale boulevard (C041). “Ook de look van de beursstand zal helemaal anders zijn dan in voorgaande jaren.” zegt Wouter Polfliet, brand manager van division panels en mede verantwoordelijk voor de marketing en ..


interzum 2017 - PREVIEW


Over precies 118 dagen gaat de vakbeurs Interzum van start in Keulen. De organisatoren zijn terecht koplopers te noemen op vlak van innovatie in de interieurbouw en de meubelindustrie. Elke twee jaar legt Interzum de basis voor toekomstige ontwikkelingen in deze industrie, dankzij de wisselwerking tussen exposanten en designers uit de hele wereld, die in de rij zullen staan voor dit niet te missen evenement. De exposanten (verdeeld over 10 beurshallen) lijken deze wissel..


ALPI STELT VOOR: RADIANT, HET HOUT DAT LEEFT VAN HET LICHT, PRIJS ‘BEST OF THE BEST’ INTERZUM AWARD 2015


Gedurende het International Year of Light and Light-Based Technologies, geïntroduceerd door UNESCO, is licht het sleutelbegrip van het ALPI hout. Als bekroning van de nieuwigheden onder de producten laat het nieuw hout Radiant het licht door, dankzij transparante harslijnen. Het innovatieve bereik van Radiant werd ook erkend door de jury van de Interzum Award 2015, die het product de prestigieuze “Best of the Best” Award toekende.

Een h..

Ligna


WEINIG GROEP OP HET SALON LIGNA 2017 : DIGITALE PRODUCTIE TEN DIENSTE VAN DE KLANT


In 2017 begint het LIGNA salon met een nieuw oppervlakteconcept. Daarom zal de Weinig groep zijn complete gamma voor de bewerking van massief hout en afgeleide materialen voor de eerste keer voorstellen in gebouw 27. Onder het motto « THINK WEINIG » worden de klanten verwacht op een stand van 4000 m², voor een uniek aanbod voor ambachten en industrie. In de sector van het bewerken van massief hout, omvat het programma de segmenten schaven en vormgeven, debiet en optimali..


LIGNA PREVIEW


De grote lijnen zijn opgezet om van de editie 2017 van LIGNA een onmisbaar evenement te maken voor de sector van de houtindustrie, met alle veranderingen door elkaar.

Zoals dr. Andreas GRUCHOW, lid van het voorzittend comité van de Deutsche Messe AG, het al terecht zei tijdens de persconferentie op 14 februari, is de conjunctuur heel gunstig ondanks de daling van export naar Rusland, als gevolg van de sancties die de Europese overheden hebben o..


LIGNA 2015: 'S WERELDS NUMMER 1


  • Een sterkere innovatieve geest en internationale uitstraling dan ooit
  • Het evenement weerspiegelt snelle vooruitgang geboekt door industrie 4.0 in houtbewerking en houtverwerking
  • Wood Industry Summit een succes vanaf het begin
  • "Verrassende Veelzijdigheid" ontmoet grote belangstelling

Hannover. LIGNA 2015, die in Hannover op vrijdag 15 mei ten einde liep, was een groo..

8 OP 10 SCHRIJNWERKERS WILLEN BEDRIJF EFFICIËNTER MAKEN DOOR DIGITALISERING EN BETERE ORGANISATIE
8 OP 10 SCHRIJNWERKERS WILLEN BEDRIJF EFFICIËNTER MAKEN DOOR DIGITALISERING EN BETERE ORGANISATIE  

Luchtdichte plaatsing ramen nog meer van belang door nieuw S-peil

Het orderboekje van de Vlaamse schrijnwerkers en interieurbouwers is goed gevuld. De economie trekt aan en ook de schrijnwerksector profiteert daarvan. Het gaat dan zowel om interieurbouw en binnenschrijnwerk als om het maken en/of plaatsen van ramen en deuren. Dat zogenaamde buitenschrijnwerk moet bij nieuwbouw sinds het begin van dit jaar aan strengere eisen voldoen. Om het S-peil te behalen, is luchtdichtheid cruciaal en ook het type, de oriëntatie en de grootte van de ramen spelen een rol.

De Vlaamse schrijnwerkers en interieurbouwers hebben veel werk. Hun orderboekjes zijn ook verder in de tijd gevuld dan de vorige jaren. Dat blijkt uit de enquête van Bouwunie. Toch blijft het moeilijk concurreren op een markt waar spelers van diverse pluimage actief zijn. Het is vooral de oneerlijke concurrentie die zorgen baart. 61% van de ondervraagde bedrijven zegt daar echt last van te hebben. Dat is een hoog percentage. De hinder komt vooral van buitenlandse bedrijven. 56% zegt dat de deloyale concurrentie toeneemt. Niemand spreekt van een daling.

Om de concurrentie een stap voor te blijven en het rendement te optimaliseren, wil 77% zijn of haar bedrijf efficiënter maken. En dat gebeurt op diverse manieren. 93% neemt daarvoor in de eerste plaats de organisatie kritisch onder de loep. Dat heeft te maken met mensen maar ook met de aankoop of plaatsing van machines, levering en afhandeling van materialen. Maar er zijn ook andere facetten die ervoor kunnen zorgen dat de schrijnwerker efficiënter te werk kan gaan. 71% doet aan digitalisering of is dat van plan, om de productie zo optimaal mogelijk te laten verlopen. De schrijnwerker-interieurbouwer bezit een modern en indrukwekkend machinepark. Heel wat van deze machines zijn geautomatiseerd of digitaal aangestuurd. Wie mee wil zijn, moet dus investeren. “Een geautomatiseerde, digitaal gestuurde productie van schrijnwerk en interieurelementen is de norm geworden. Hierdoor combineert de schrijnwerker snel en fijn maatwerk met een erg hoog afwerkingsniveau. En zo kan hij of zij het verschil maken!”, aldus Hilde Masschelein, gedelegeerd bestuurder van Bouwunie

Luchtdichtheid cruciaal voor S-peil
Hoog-isolerend, luchtdicht geplaatst schrijnwerk (ramen, deuren, poorten) is cruciaal bij het streven naar een hogere energie-efficiëntie van woningen en gebouwen. Dit is van belang bij nieuwbouw, omdat de normen daarvoor erg hoog liggen. 90% van de ondervraagde schrijnwerkbedrijven zegt evenwel ook bij renovatie-opdrachten aandacht te besteden aan een luchtdichte plaatsing van het buitenschrijnwerk. “En dit zal in de toekomst enkel aan belang toenemen”, zegt Mieke Bonnarens, energieconsulent van Bouwunie.

De luchtdichtheid en de verhouding glas-vloeroppervlakte wegen samen met de vormefficiëntie heel erg door in de berekening van het kersverse S-peil. Dit S-peil bepaalt hoeveel energie nodig zal zijn om de temperatuur van de woning op peil te houden. Het is een nieuwe EPB-eis voor alles wat deel uitmaakt van de schil van een gebouw: de daken, muren, ramen, vloeren en alle toebehoren. Hoe minder energie nodig is, hoe lager het S-peil. Voor het schrijnwerk betekent dit concreet dat de grootte, de oriëntatie en het type van de beglazing van belang is, dat zonnewering een invloed heeft én dat een luchtdichte plaatsing een absolute voorwaarde is.

Een andere nieuwigheid in de EPB-regelgeving die impact heeft op de schrijnwerkbedrijven, heeft te maken met het risico op oververhitting. Dat wordt voortaan op een andere manier geëvalueerd in de EPB-regelgeving. Dit betekent concreet dat er voldoende vensters moeten zijn die open kunnen en tegelijkertijd inbraakveilig zijn. De vraag naar dergelijke vensters en ramen zal dus toenemen.

Bron: Bouwunie

 [22/1/2018]

 Bouwunie


WOOD-IT.BE  

WOOD-IT.BE BVBA G. KEYENLAAN 22 1160 BRUSSEL - Sitemap - Disclaimer - Contact: info@wood-it.be