transparenttransparent

woodLABMOVING IDEAS VAN BLUM OP INTERZUM


Klapdeursysteem wordt kleiner

Met de AVENTOS HK top brengt Blum een kleinere variant van het beproefde klapdeursysteem op de markt. Met zijn kleine inbouwgrootte en een hedendaags design van de afdekkap, integreert het beslagelement perfect in elke corpus. Het symmetrische systeem is eenvoudig aan beide zijden in de kast te monteren en dankzij de geïntegreerde, traploze openingshoekbegrenzer kan je exact bepalen hoe ver het front ..


BLUM POCKETDOOR & SPACE STEP


De stap naar nog meer opbergruimte

De invloed van de verstedelijking is nu al duidelijk voelbaar in onze woningen. Woonruimtes worden kleiner en dat zullen we in de toekomst meer en meer merken. Efficiënt omgaan met de beschikbaar (opberg)ruimte wordt één van de grote uitdagingen in de meubelbouw en daar weet Blum goed op in te spelen.

Op Interzum stelde Blum de SPACE STEP voor. Deze lade..


DECOSPAN SCOORT METEEN OP INTERZUM EN WINT TWEE AWARDS!


Keulen, 21/05/2019. Interzum is steeds 's werelds toonaangevende vakbeurs voor toeleveraniers naar de meubelindustrie en interieurontwerp. Op de grootste vakbeurs ter wereld in die branche zetten de exposanten nieuwe normen en bieden zij bezoekers uit de industrie en handel een overzicht van de meest baanbrekende innovaties in de sector. Decospan heeft dit volgens de jury uitmuntend gedaan en werd bekroond met twee prijzen: zowel het nieuwe Querkus Vintage I..


interzum AWARD 2019: DUBBELE WINST VOOR HETTICH


De prijswinnaars zijn ComfortSpin en ViZard by ambigence

Hettich won gisteravond maar liefst twee onderscheidingen voor productinnovaties. Het nieuwe klepbeslag ViZard by ambigence kreeg zelfs de onderscheiding 'Best of the Best'.

De uitreiking van de interzum awards 2019 vond plaats op 20 mei tijdens de legendarische interzum beursparty in het theater 'am Tanzbrunnen'. De jury van de in..


BLUM STELT NIEUWE INNOVATIES VOOR OP INTERZUM 2017


Interzum is dé plaats om de nieuwigheden uit de meubelindustrie te ontdekken. Ook beslagfabrikant Blum stelde er de nieuwste innovaties op het gebied van klapdeuren, scharnieren en ladesystemen voor aan het grote publiek. Deze nieuwigheden zullen pas volgend jaar beschikbaar zijn maar Blum licht op Interzum graag al een tipje van de sluier op.

Bewegingstechnologieën vereenvoudigd
Onder het centrale thema ‘Vier voor meer’ to..

Ligna


ALLEEN EN NOG HYPER PRODUCTIEF


Op de Ligna 2019 zien we dat veel gereedschappen zijn ontworpen om dode tijd te elimineren, de beweging van onderdelen te vergemakkelijken, repetitieve taken te elimineren zodat een schrijnwerker een dirigent wordt, wat leidt tot de robots en machines.

Stel je voor dat terwijl de CNC-machine met nesttafel al het werk doet van boren, frezen en snijden, de schrijnwerker andere taken kan uitvoeren, zoals het lijmen van de afkantbanden , of het same..


DE BIESSE DIGITALE FABRIEK OP LIGNA 2019: EEN WINNENDE ALLIANTIE TUSSEN MENS EN ROBOT


Pesaro, 15 mei 2019 - Bij LIGNA presenteert Biesse de toekomst van Industry 4.0: 6000 vierkante meter, waar automatisering en interconnectie een nog effectievere stimulans worden en het Automaction-concept tot leven brengen - de constante innovatieve geest van Biesse.

Ligna, een tweejaarlijks evenement, wordt gehouden in Hannover van 27 tot 31 mei 2019. Het is de toonaangevende vakbeurs als het gaat om machines, voorzieningen en..


EEN NIEUW HEFINRICHTING IS TOEGETREDEN TOT DE EUROTECH-PRODUCTPORTFOLIO


Het eT -Hover- univac- assortiment vacuümheftoestellen breidt zich uit: het omvat nu ook de nieuwe eT -Hover- univac-lijn . Het nieuw ontwikkelde hefinrichting is een compactere, lichtgewicht versie van de eT -Hover- univac . Net als zijn voorganger is het speciaal ontworpen voor het bouwen van gebieden.

De eT -Hover- univac is ontworpen als een hulpstuk voor kraan- en hefwerktuigen. Het is geschikt voor het heffen en verplaatsen van grote ladin..


WEINIG GROEP OP HET SALON LIGNA 2017 : DIGITALE PRODUCTIE TEN DIENSTE VAN DE KLANT


In 2017 begint het LIGNA salon met een nieuw oppervlakteconcept. Daarom zal de Weinig groep zijn complete gamma voor de bewerking van massief hout en afgeleide materialen voor de eerste keer voorstellen in gebouw 27. Onder het motto « THINK WEINIG » worden de klanten verwacht op een stand van 4000 m², voor een uniek aanbod voor ambachten en industrie. In de sector van het bewerken van massief hout, omvat het programma de segmenten schaven en vormgeven, debiet en optimali..


LIGNA PREVIEW


De grote lijnen zijn opgezet om van de editie 2017 van LIGNA een onmisbaar evenement te maken voor de sector van de houtindustrie, met alle veranderingen door elkaar.

Zoals dr. Andreas GRUCHOW, lid van het voorzittend comité van de Deutsche Messe AG, het al terecht zei tijdens de persconferentie op 14 februari, is de conjunctuur heel gunstig ondanks de daling van export naar Rusland, als gevolg van de sancties die de Europese overheden hebben o..

PROWOOD 2018 - DE COUNTDOWN IS BEGONNEN
PROWOOD 2018 - DE COUNTDOWN IS BEGONNEN  

PROWOOD 2018 komt snel naderbij en dit was de kans om op 22 juni 2018 in het MAS in Antwerpen, de traditionele persconferentie bij te wonen, die een beeld geeft van de situatie van de houtsector en de tweede transformatie in het algemeen.

Ik nodig u uit om een samenvatting te lezen van de bijdragen van de verschillende sprekers.

Het internet der dingen raakt betrokken in de sector van de houtbewerkingsmachines

Mr. Philip Rogiers, voorzitter van het organisatiecomité en goed op de hoogte van de evolutie van de sector, benadrukte dat de huidige situatie zeer gunstig is voor investeringen, het kan niet beter voor Prowood, maar vestigde ook de aandacht op de introductie van het concept van Industrie 4.0 en het internet der dingen (IoT).

Maar zoals altijd, heeft technologische innovatie zijn start in de industrie en om tenslotte, een paar jaar later, in kleinere werkplaatsen te komen. Kortom, samenvattend, kan de baas door het IoT op houtbewerkingsmachines aan de ene kant op elk moment weten wat er met de productie gebeurt en aan de andere kant kan hij anticiperen op de storingen en onderhoudsinterventies. Eigenlijk is de auto van de timmerman, zonder dat hij dit weet, al uitgerust met deze technologie. [Noten van de auteur] Ik heb de indruk dat dit nog steeds een beetje sciencefiction is voor velen, omdat te veel timmerlieden momenteel de belangstelling nog niet hebben om te investeren in CNC.

De uitdaging voor toeleveranciers in de houtsector ten opzichte van de algemene versnelling.

Bruno Parent, lid van het organisatiecomité, maar ook Managing Director van Egger Benelux, schetste de uitdagingen waar de sector voor staat en hier is een samenvatting.

Prowood is de unieke kans voor alle spelers in de sector om elkaar te ontmoeten en hun wensen, angsten en indrukken uit te wisselen. Het is ook een kans voor toeleveranciers van de sector om hun nieuwe producten en diensten te presenteren.

Het zal niemand zijn ontgaan dat Prowood dit jaar in een vrij positieve economische conjunctuur omgeving zal plaatsvinden.

Alles lijkt geweldig in de beste van alle werelden, behalve dat we niet kunnen zeggen dat de markt eenvoudiger is geworden, verre van.

Het is zo dat waar de mobiliteit elk jaar minder wordt door een beleid van alles voor de auto, door verouderde infrastructuur en openbaar vervoer dat niet wordt onderhouden of kampt met ondercapaciteit, het internet de snelheid van de overdracht van informatie op zijn kop heeft gezet. Dit geldt voor nieuws, voor sociale netwerken, maar het geldt ook voor informatie over de producten en services die timmerlieden en installateurs mogen verwachten van hun toeleveranciers. In zekere zin is er een vereenvoudiging van het communicatiekanaal, omdat het wordt beheerst door internet, applicaties, tablets en het een continue informatie toelaat, 24 uur per dag, 7 dagen per week. In principe is deze informatie up-to-date en accuraat. Maar aan de andere kant maken deze alomtegenwoordige informatie en de toename van de aangeboden producten het leven van leveranciers in de sector niet altijd gemakkelijker. De klant eist immers kortere en kortere leveringstermijnen (soms twee dagen) en kleinere hoeveelheden en dat alles in een omgeving waar de mobiliteit elk jaar afneemt!

En als dat nog niet ingewikkeld genoeg is, betekent de vrijheid van toegang tot informatie vaak dat de eindklant van de timmerman er bijna evenveel van weet als hijzelf, vandaar het belang van het in alle omstandigheden geïnformeerd houden van de professional.

De logistieke uitdaging is enorm voor deze toeleveranciers. Het vertaalt zich in zware investeringen in opslagcapaciteit (flexibeler en gepland voor korte rotaties), maar ook in IT-platforms voor voorraadbeheer, orderinvoer en continue informatie voor timmerlieden.

Hierbij komt nog het tekort aan personeel en medewerkers, wat een dagelijkse uitdaging is.

Prowood 2018 Zoals de heer Parent graag zegt, is dit allemaal prima, maar het directe en persoonlijke contact met de klant is nog steeds even belangrijk en een show als Prowood is in dit opzicht absoluut onvervangbaar.

Volgens WOODWIZE, vertegenwoordigd door de directeur Jeroen Dooms, kan de afgelopen drie jaar als uitstekend worden beschouwd ten aanzien van de economische prestaties die zijn gegenereerd door de houtindustrie en meer in het bijzonder door de paneelindustrie, constructieve elementen , verpakkingen en andere aangrenzende activiteiten. De meubelindustrie daarentegen presteert iets minder goed, maar dat is niet echt nieuw.

De indicatoren staan ook op groen voor installateurs en timmerlieden, maar ook, en dat is nieuw, voor de fabrikanten van kozijnen en deuren. Helaas is er nog steeds sprake van oneerlijke concurrentie van aanbieders uit Europese landen waar de sociale wetgeving op een zeer laag niveau staat. Maar dit is een probleem dat alleen kan worden opgelost op het niveau van de Europese gemeenschap. Aangezien die stervende is, er is weinig hoop dat de dingen snel zullen verbeteren.

Desondanks blijven Belgische bedrijven in de sector investeren met een omzet van 5,4 miljard in 2017, tegen 5,07 miljard in 2015. Volgens een enquête van Bouwunie wil 77% van de bedrijven in de sector in Vlaanderen hun efficiëntie of productiviteit verbeteren, omdat ze ervan overtuigd zijn dat het ook een wapen is om oneerlijke concurrentie te bestrijden. Tegenwoordig is werken met IT en CNC-machines de norm geworden.

Maar het aantal openstaande vacatures blijft toenemen. Dat de sector moeite heeft om gekwalificeerd personeel te werven, is duidelijk niet nieuw en veeleer paradoxaal, moet men zeggen in een land dat zo ontwikkeld en rijk is als België. Een goede kwalificatie blijft het toegangsbewijs, maar dat moet ook worden gecombineerd met stages in bedrijven of duale stages, zoals die in Duitsland. Het moet gezegd dat men in Duitsland veel waarde hecht aan handwerk. In België hebben we de neiging het tegenovergestelde te doen.

VZW WOODWIZE is er juist om bedrijven met zorgen te helpen verder te gaan. En dat op vier manieren.

Allereerst: door te proberen met haar gelieerde partijen ervan te overtuigen hun horizon te verbreden en niet alleen sollicitanten te beoordelen op het bezit van diploma's, maar ook op hun talenten. Mensen met een handicap hebben ook talent, evenals werknemers van buitenlandse afkomst.

Ten tweede: door de aangesloten deelnemers te helpen met op maat gemaakte training voor deze kleine bedrijven, waarvan we weten dat 90% minder dan 50 werknemers heeft. Woodwize kan hen ook adviseren over digitalisering en automatisering. De cijfers zijn er: ongeveer 2000 werknemers in 2014 en 2015, en niet minder dan 2.800 werknemers hebben in 2017 een opleiding gevolgd (dit staat voor meer dan 250.000 uur). We moeten op dit pad verder gaan.

Ten derde: is duale bedrijfsstage vanzelfsprekend een enorme troef om voet aan de grond te krijgen en verzekerd te zijn van een snelle start. Dankzij Prowood 2018 en bij de stand van Woodwize kunnen aanvragers rechtstreeks worden gekoppeld aan het aanbod van beschikbare bedrijven.

Ten vierde: Woodwize levert niet enkel kandidaten en niet alleen hun training, maar Woodwize ook zorgt ook voor hun welzijn op het werk en vooral voor hun veiligheid. Het is zo dat wie veilig werkt, langer operationeel zal zijn.

Woodwize nodigt u daarom uit om zijn stand op Prowood te bezoeken en het 30-jarig jubileum, op 23 oktober 2018, mee te vieren.

Prowood 2018 Waarom is PROWOOD anders?

Tenslotte, om deze persconferentie te af te sluiten, heeft Angélique Monballieu, die in de Belgische houtsector is wat Maria Callas is in de opera, niet nagelaten haar aanstekelijke enthousiasme over te brengen, erop wijzend dat het succes van Prowood grotendeels is ook te danken is aan het organiserend comité. Dat leeft van en voor het hout, wil er een levendige toonzaal van maken (de machines draaien) en stelt de professional voorop. Het luisterend oor en de dynamiek van Olivier Claesens doen de rest. En als u nog steeds twijfelt over het geloofwaardigheid van onze passionaria, hier geeft ze u de tools (een boek in dit geval) en 77 tips om van Prowood een succes te maken voor elke exposant en dus ook voor bezoekers!

Marc Van Uytvanck

 [10/7/2018]

 prowood


WOOD-IT.BE  

WOOD-IT.BE BVBA G. KEYENLAAN 22 1160 BRUSSEL - Sitemap - Disclaimer - Contact: info@wood-it.be