transparenttransparent

woodLABMOVING IDEAS VAN BLUM OP INTERZUM


Klapdeursysteem wordt kleiner

Met de AVENTOS HK top brengt Blum een kleinere variant van het beproefde klapdeursysteem op de markt. Met zijn kleine inbouwgrootte en een hedendaags design van de afdekkap, integreert het beslagelement perfect in elke corpus. Het symmetrische systeem is eenvoudig aan beide zijden in de kast te monteren en dankzij de geïntegreerde, traploze openingshoekbegrenzer kan je exact bepalen hoe ver het front ..


BLUM POCKETDOOR & SPACE STEP


De stap naar nog meer opbergruimte

De invloed van de verstedelijking is nu al duidelijk voelbaar in onze woningen. Woonruimtes worden kleiner en dat zullen we in de toekomst meer en meer merken. Efficiënt omgaan met de beschikbaar (opberg)ruimte wordt één van de grote uitdagingen in de meubelbouw en daar weet Blum goed op in te spelen.

Op Interzum stelde Blum de SPACE STEP voor. Deze lade..


DECOSPAN SCOORT METEEN OP INTERZUM EN WINT TWEE AWARDS!


Keulen, 21/05/2019. Interzum is steeds 's werelds toonaangevende vakbeurs voor toeleveraniers naar de meubelindustrie en interieurontwerp. Op de grootste vakbeurs ter wereld in die branche zetten de exposanten nieuwe normen en bieden zij bezoekers uit de industrie en handel een overzicht van de meest baanbrekende innovaties in de sector. Decospan heeft dit volgens de jury uitmuntend gedaan en werd bekroond met twee prijzen: zowel het nieuwe Querkus Vintage I..


interzum AWARD 2019: DUBBELE WINST VOOR HETTICH


De prijswinnaars zijn ComfortSpin en ViZard by ambigence

Hettich won gisteravond maar liefst twee onderscheidingen voor productinnovaties. Het nieuwe klepbeslag ViZard by ambigence kreeg zelfs de onderscheiding 'Best of the Best'.

De uitreiking van de interzum awards 2019 vond plaats op 20 mei tijdens de legendarische interzum beursparty in het theater 'am Tanzbrunnen'. De jury van de in..


BLUM STELT NIEUWE INNOVATIES VOOR OP INTERZUM 2017


Interzum is dé plaats om de nieuwigheden uit de meubelindustrie te ontdekken. Ook beslagfabrikant Blum stelde er de nieuwste innovaties op het gebied van klapdeuren, scharnieren en ladesystemen voor aan het grote publiek. Deze nieuwigheden zullen pas volgend jaar beschikbaar zijn maar Blum licht op Interzum graag al een tipje van de sluier op.

Bewegingstechnologieën vereenvoudigd
Onder het centrale thema ‘Vier voor meer’ to..

Ligna


ALLEEN EN NOG HYPER PRODUCTIEF


Op de Ligna 2019 zien we dat veel gereedschappen zijn ontworpen om dode tijd te elimineren, de beweging van onderdelen te vergemakkelijken, repetitieve taken te elimineren zodat een schrijnwerker een dirigent wordt, wat leidt tot de robots en machines.

Stel je voor dat terwijl de CNC-machine met nesttafel al het werk doet van boren, frezen en snijden, de schrijnwerker andere taken kan uitvoeren, zoals het lijmen van de afkantbanden , of het same..


DE BIESSE DIGITALE FABRIEK OP LIGNA 2019: EEN WINNENDE ALLIANTIE TUSSEN MENS EN ROBOT


Pesaro, 15 mei 2019 - Bij LIGNA presenteert Biesse de toekomst van Industry 4.0: 6000 vierkante meter, waar automatisering en interconnectie een nog effectievere stimulans worden en het Automaction-concept tot leven brengen - de constante innovatieve geest van Biesse.

Ligna, een tweejaarlijks evenement, wordt gehouden in Hannover van 27 tot 31 mei 2019. Het is de toonaangevende vakbeurs als het gaat om machines, voorzieningen en..


EEN NIEUW HEFINRICHTING IS TOEGETREDEN TOT DE EUROTECH-PRODUCTPORTFOLIO


Het eT -Hover- univac- assortiment vacuümheftoestellen breidt zich uit: het omvat nu ook de nieuwe eT -Hover- univac-lijn . Het nieuw ontwikkelde hefinrichting is een compactere, lichtgewicht versie van de eT -Hover- univac . Net als zijn voorganger is het speciaal ontworpen voor het bouwen van gebieden.

De eT -Hover- univac is ontworpen als een hulpstuk voor kraan- en hefwerktuigen. Het is geschikt voor het heffen en verplaatsen van grote ladin..


WEINIG GROEP OP HET SALON LIGNA 2017 : DIGITALE PRODUCTIE TEN DIENSTE VAN DE KLANT


In 2017 begint het LIGNA salon met een nieuw oppervlakteconcept. Daarom zal de Weinig groep zijn complete gamma voor de bewerking van massief hout en afgeleide materialen voor de eerste keer voorstellen in gebouw 27. Onder het motto « THINK WEINIG » worden de klanten verwacht op een stand van 4000 m², voor een uniek aanbod voor ambachten en industrie. In de sector van het bewerken van massief hout, omvat het programma de segmenten schaven en vormgeven, debiet en optimali..


LIGNA PREVIEW


De grote lijnen zijn opgezet om van de editie 2017 van LIGNA een onmisbaar evenement te maken voor de sector van de houtindustrie, met alle veranderingen door elkaar.

Zoals dr. Andreas GRUCHOW, lid van het voorzittend comité van de Deutsche Messe AG, het al terecht zei tijdens de persconferentie op 14 februari, is de conjunctuur heel gunstig ondanks de daling van export naar Rusland, als gevolg van de sancties die de Europese overheden hebben o..

ABET LAMINATI - TRENDY HOUTPRINTS
ABET LAMINATI - TRENDY HOUTPRINTS  

In 1967 lanceerde ABET LAMINATI, expert inzake hogedruk-laminaat voor decoratieve toepassingen, zijn allereerste collectie houtprints onder de naam “LEGNI” en luidde daarmee een nieuwe trend in. Hout en houtprints zijn erg in trek en dat is de Italiaanse fabrikant niet ontgaan. In de loop der jaren werd de collectie LEGNI uitgebreid en afgestemd op de interieurtrends van het moment.
Bij de lancering van de nieuwe Print HPL collectie 2008-2010, introduceert Abet Laminati meer dan 30 nieuwe houtdessins. De collectie LEGNI telt vanaf nu 123 verschillende houtprints en is daarmee de meest uitgebreide op de markt.

Nieuw en trendy zijn o.a. de prints lariks, berk, olm, olijf, amanunda en rozenhout. De nieuwe houtdessins geven aan het plaatmateriaal een zeer hedendaagse uitstraling en maken het tot een echte blikvanger. Hogedruk-laminaat met houtprint is bovendien een prijsgunstig alternatief voor exclusieve en minder beschikbare houtsoorten.

De nieuwste digitale druktechniek die ABET LAMINATI gebruikt bij het vervaardigen van zijn decoratief plaatmateriaal zorgt voor een constante kleur en tekening van de houtprint op de toplaag. Daardoor zijn de houtprints nauwelijks te onderscheiden van een massief houtpatroon. Bijkomend voordeel is dat er geen enkel verschil is tussen de houtprints op de stalen en het geleverde plaatmateriaal.

Ook inzake oppervlaktestructuren steekt ABET LAMINATI er met kop en schouders bovenuit. De collectie LEGNI is beschikbaar in diverse fraai ogende oppervlaktestructuren zoals lucida (hoogglans), morbida (satijnglans), seidue (supermat), microline (fijn geribbeld), holz (discreet, natuurgetrouw, mat), grainwood (lineaire, ruwere houtstructuur),... De houtdessins, de oppervlaktestructuren en de andere bestaande collecties plaatmateriaal kunnen onderling onbeperkt worden gecombineerd. Zo geeft de combinatie van plaatmateriaal in een effen kleur met een GRAINWOOD- oppervlaktestructuur aan het decoratieve laminaat het uitzicht van geverfde houten panelen.

(Interieur)architecten en ontwerpers maken graag gebruik van het decoratieve plaatmateriaal van ABET LAMINATI voor de realisatie van hun ontwerpen van woning- en projectinrichtingen en daar zijn goede redenen voor. De collectie LEGNI laat zich gemakkelijk onderhouden, is kras-, vocht- en vlekbestendig, kleurvast en beschikt over een lange levensduur. Het decoratieve hogedruk-laminaat met houtprint is bovendien kant-en-klaar voor gebruik en hoeft niet te worden afgewerkt. Het materiaal kan zowel horizontaal als verticaal gebruikt worden voor het vervaardigen van maatmeubilair, keukenmeubelen, badkamermeubilair, dressings, kasten, deuren, wandrekken, (schuif)wanden, tafels, zitbanken, …

ABET LAMINATI springt doordacht om met afval en recycleert waar mogelijk. Het zuivere plaatmateriaal is volledig recycleerbaar. Reeds meer dan 20 jaar wordt het eigen productieafval gerecycleerd tot nieuwe platen die de naam “Tefor” kregen.

Het decoratieve plaatmateriaal LEGNI is verkrijgbaar bij de gespecialiseerde hout- en plaatmateriaalhandel. De architect/ontwerper en de verwerker/plaatser kunnen zich bij de realisatie van een project door ABET LAMINATI technisch laten ondersteunen.

Architecten, ontwerpers en vaklui die informatie wensen over de mogelijkheden van decoratief plaatmateriaal kunnen contact opnemen met ABET LAMINATI (tel. 02 460 19 10, promotion-office@abet.be, www.abet.be) of een afspraak maken voor een bezoek aan de showroom, Streekbaan 244, 1800 Vilvoorde.

 [8/10/2008]

  Alle persberichten van deze firma


WOOD-IT.BE  

WOOD-IT.BE BVBA G. KEYENLAAN 22 1160 BRUSSEL - Sitemap - Disclaimer - Contact: info@wood-it.be