transparenttransparent

woodLABMOVING IDEAS VAN BLUM OP INTERZUM


Klapdeursysteem wordt kleiner

Met de AVENTOS HK top brengt Blum een kleinere variant van het beproefde klapdeursysteem op de markt. Met zijn kleine inbouwgrootte en een hedendaags design van de afdekkap, integreert het beslagelement perfect in elke corpus. Het symmetrische systeem is eenvoudig aan beide zijden in de kast te monteren en dankzij de geïntegreerde, traploze openingshoekbegrenzer kan je exact bepalen hoe ver het front ..


BLUM POCKETDOOR & SPACE STEP


De stap naar nog meer opbergruimte

De invloed van de verstedelijking is nu al duidelijk voelbaar in onze woningen. Woonruimtes worden kleiner en dat zullen we in de toekomst meer en meer merken. Efficiënt omgaan met de beschikbaar (opberg)ruimte wordt één van de grote uitdagingen in de meubelbouw en daar weet Blum goed op in te spelen.

Op Interzum stelde Blum de SPACE STEP voor. Deze lade..


DECOSPAN SCOORT METEEN OP INTERZUM EN WINT TWEE AWARDS!


Keulen, 21/05/2019. Interzum is steeds 's werelds toonaangevende vakbeurs voor toeleveraniers naar de meubelindustrie en interieurontwerp. Op de grootste vakbeurs ter wereld in die branche zetten de exposanten nieuwe normen en bieden zij bezoekers uit de industrie en handel een overzicht van de meest baanbrekende innovaties in de sector. Decospan heeft dit volgens de jury uitmuntend gedaan en werd bekroond met twee prijzen: zowel het nieuwe Querkus Vintage I..


interzum AWARD 2019: DUBBELE WINST VOOR HETTICH


De prijswinnaars zijn ComfortSpin en ViZard by ambigence

Hettich won gisteravond maar liefst twee onderscheidingen voor productinnovaties. Het nieuwe klepbeslag ViZard by ambigence kreeg zelfs de onderscheiding 'Best of the Best'.

De uitreiking van de interzum awards 2019 vond plaats op 20 mei tijdens de legendarische interzum beursparty in het theater 'am Tanzbrunnen'. De jury van de in..


BLUM STELT NIEUWE INNOVATIES VOOR OP INTERZUM 2017


Interzum is dé plaats om de nieuwigheden uit de meubelindustrie te ontdekken. Ook beslagfabrikant Blum stelde er de nieuwste innovaties op het gebied van klapdeuren, scharnieren en ladesystemen voor aan het grote publiek. Deze nieuwigheden zullen pas volgend jaar beschikbaar zijn maar Blum licht op Interzum graag al een tipje van de sluier op.

Bewegingstechnologieën vereenvoudigd
Onder het centrale thema ‘Vier voor meer’ to..

Ligna


ALLEEN EN NOG HYPER PRODUCTIEF


Op de Ligna 2019 zien we dat veel gereedschappen zijn ontworpen om dode tijd te elimineren, de beweging van onderdelen te vergemakkelijken, repetitieve taken te elimineren zodat een schrijnwerker een dirigent wordt, wat leidt tot de robots en machines.

Stel je voor dat terwijl de CNC-machine met nesttafel al het werk doet van boren, frezen en snijden, de schrijnwerker andere taken kan uitvoeren, zoals het lijmen van de afkantbanden , of het same..


DE BIESSE DIGITALE FABRIEK OP LIGNA 2019: EEN WINNENDE ALLIANTIE TUSSEN MENS EN ROBOT


Pesaro, 15 mei 2019 - Bij LIGNA presenteert Biesse de toekomst van Industry 4.0: 6000 vierkante meter, waar automatisering en interconnectie een nog effectievere stimulans worden en het Automaction-concept tot leven brengen - de constante innovatieve geest van Biesse.

Ligna, een tweejaarlijks evenement, wordt gehouden in Hannover van 27 tot 31 mei 2019. Het is de toonaangevende vakbeurs als het gaat om machines, voorzieningen en..


EEN NIEUW HEFINRICHTING IS TOEGETREDEN TOT DE EUROTECH-PRODUCTPORTFOLIO


Het eT -Hover- univac- assortiment vacuümheftoestellen breidt zich uit: het omvat nu ook de nieuwe eT -Hover- univac-lijn . Het nieuw ontwikkelde hefinrichting is een compactere, lichtgewicht versie van de eT -Hover- univac . Net als zijn voorganger is het speciaal ontworpen voor het bouwen van gebieden.

De eT -Hover- univac is ontworpen als een hulpstuk voor kraan- en hefwerktuigen. Het is geschikt voor het heffen en verplaatsen van grote ladin..


WEINIG GROEP OP HET SALON LIGNA 2017 : DIGITALE PRODUCTIE TEN DIENSTE VAN DE KLANT


In 2017 begint het LIGNA salon met een nieuw oppervlakteconcept. Daarom zal de Weinig groep zijn complete gamma voor de bewerking van massief hout en afgeleide materialen voor de eerste keer voorstellen in gebouw 27. Onder het motto « THINK WEINIG » worden de klanten verwacht op een stand van 4000 m², voor een uniek aanbod voor ambachten en industrie. In de sector van het bewerken van massief hout, omvat het programma de segmenten schaven en vormgeven, debiet en optimali..


LIGNA PREVIEW


De grote lijnen zijn opgezet om van de editie 2017 van LIGNA een onmisbaar evenement te maken voor de sector van de houtindustrie, met alle veranderingen door elkaar.

Zoals dr. Andreas GRUCHOW, lid van het voorzittend comité van de Deutsche Messe AG, het al terecht zei tijdens de persconferentie op 14 februari, is de conjunctuur heel gunstig ondanks de daling van export naar Rusland, als gevolg van de sancties die de Europese overheden hebben o..

ABET LAMINATI - PRAL®
ABET LAMINATI - PRAL®  

Als het over hedendaagse trends inzake materialen en kleuren voor decoratieve toepassingen gaat, heeft Abet Laminati de vinger aan de pols. De Italiaanse fabrikant breidt de bestaande collectie pRaL® uit met 3 nieuwe kleuren: groen, oranje en translucent wit.

pRaL® is een homogeen massief oppervlaktemateriaal dat via een speciale verlijmingstechniek wordt verwerkt zonder zichtbare naden of voegen. Het materiaal wordt in de massa gekleurd, is thermisch vormbaar en geschikt om te bewerken, slijpen, versnijden, polijsten… Deze karakteristieken zorgen ervoor dat (interieur)architecten, designers en kunstenaars onbeperkt creatief en innovatief met pRaL® aan de slag kunnen.

De gebruikstroeven van pRaL® zijn niet min. Het solide decoratieve plaatmateriaal is bestand tegen vocht en inwerking van chemische stoffen, is niet poreus en daardoor goed bestand tegen vuil en vlekken, beschikt over een hoge slagvast- en slijtagebestendigheid, voelt aangenaam warm en glad aan, kan hoge temperatuurschommelingen aan, is bacterievrij en hygiënisch waardoor het geschikt is voor contact met voedingsmiddelen, kan eenvoudig en snel hersteld worden bij beschadiging door krassen, sigaretten enz. , is gemakkelijk te onderhouden, en heeft een lange levensduur.

Dankzij de thermische vormbaarheid, de polijstbaarheid, de trendy kleuren en de combinatiemogelijkheden met andere materialen en/of verschillende kleuren onderling nodigt pRaL® uit tot vernieuwende ontwerpen en architecturale creativiteit. De eigenschappen van pRaL® laten vermoeden dat dit hedendaagse materiaal veel verschillende binnentoepassingen aankan. De toepassingsmogelijkheden van pRaL® zijn inderdaad groot: het materiaal komt in aanmerking voor het vervaardigen van keuken- en badkamerontwerpen, kunstwerken, meubilair, verlichtingselementen, wanden en diverse maatontwerpen voor elke ruimte in een woning, maar het kan ook voor de meest diverse projecttoepassingen zoals dokterspraktijken, ziekenhuizen, laboratoria, horecazaken, scholen, kantoren, scheeps- en treininrichtingen, stations, winkelinrichtingen, etc. worden gebruikt.

De collectie pRaL® omvat in totaal 34 trendy kleuren. Met 20 effen - natuurlijke en felle - kleuren, 10 fijn gespikkelde en 4 kleuren met grove spikkel kunnen zowel zachte als krachtige kleuratmosferen opgeroepen worden. De 3 nieuwe kleuren - limoengroen, feloranje en translucent wit – vragen om gezien te worden. Met het lichtdoorlatende wit laat Abet Laminati zich van zijn meest vernieuwende kant zien.

Doordat pRaL® vaak wordt gebruikt voor keuken- en badkamertoepassingen ontwikkelde Abet Laminati een assortiment witte wastafels en spoelbakken in het materiaal. Er zijn enkele en dubbele wastafels en spoelbakken beschikbaar in diverse afmetingen, geschikt voor onderbouw met een naadloze aansluiting.

Naast de bestaande collectie zijn er de toepassingen met een uniek karakter. Abet Laminati heeft een sterke traditie in het ontwikkelen van unieke oplossingen op maat van een specifiek project. Zo werd pRaL® gekozen voor de inrichting van het Mercedes-Benz Centrum in Stuttgart (foto’s 1-11), een indrukwekkend automuseum dat jaarlijks meer dan 500.000 bezoekers over de vloer krijgt. Voor de diverse interieurelementen die van pRaL® zijn vervaardigd werd een speciaal voor Mercedes-Benz ontwikkelde kleur gebruikt.

pRaL® kan zowel horizontaal als verticaal gebruikt worden. Het materiaal is bij de gespecialiseerde hout- en plaatmateriaalhandel verkrijgbaar in platen van verschillende afmetingen en diktes. Designers, (interieur)architecten, verwerkers en plaatsers kunnen zich bij de realisatie van een project technisch laten ondersteunen door Abet Laminati.

Voor de verwerkers is er een technisch opleidingsprogramma beschikbaar.

Wie meer informatie wenst over de uitgebreide toepassingsmogelijkheden van pRaL® kan contact opnemen met ABET nv (tel. 02 460 19 10, promotion-office@abet.be, www.abet.be) of een afspraak maken voor een bezoek aan de showroom, Streekbaan 244, 1800 Vilvoorde.

 [18/9/2009]

  Alle persberichten van deze firma


WOOD-IT.BE  

WOOD-IT.BE BVBA G. KEYENLAAN 22 1160 BRUSSEL - Sitemap - Disclaimer - Contact: info@wood-it.be